-
Bekiaris την ψυχικη υγεια και το αγχος ποσο το κοστολογεις;
Σημερα εβαλα 40 ευρω μεσα σε 25 δευτερα. Εδωσα την καρτα, πλήρωσα, μπηκα μεσα εβαλα μπροστα η οθονη εδειξε αυτονομία 500 χλμ, εφυγα, βγηκα στον δρομο και καρφωσα μια ωραια επιταγχυνση με τα παραθυρα ανοιχτα και μετα εβαλα 5η σχεση και εβαλα μουσικουλα.
Ολο αυτο 1,5 λεπτο μου πειρε, ξερεις γιατι....γιατι η ενεργεια ειναι παγιδευμενη σε ενα υγρο που μπηκε με πιεση στην υποδοχη του, ρεζερβουαρ.
-
Bekiaris την ψυχικη υγεια και το αγχος ποσο το κοστολογεις
Εδώ τίθεται ένα πολύ σωστό ερώτημα....κ νομίζω οτι η ψυχική υγεία χαρίζει χρόνια ζωής!!!
-
Σκεψου σημερα που χα πολλες εννοιες, να ειχα και την μπαταρια του, θα ειχα ενα εξτρα αγχος...
Κοιτα το ρευμα οντως βολευει στα πλουσιοπαιδα διοτι κανεις φθηνα βολτες με αμεση επιταγχυνση και πας για καφε.
Αν κανεις πολλα χιλιομετρα σημαινει οτι τα κανεις για να παραγεις τζιρο, αν παραγεις τζιρο τοτε μεσα ειναι και τα καύσιμα, οπου οι εταιριες και οι πελατες το πληρωνουν αυτο ουτως ή αλλως.
Οποτε η απολεσθεντα ψυχικη ηρεμια για να βγαλεις απο τη μυγα ξύγκι ενω κανεις πολλα χιλιομετρα για να παραξεις τζιρο δεν συμφέρει διοτι θα χασεις παρσγωγικο χρονο και δουλειες για να φορτιζεις το αυτοκινητο, οποτε οτι κερδιζεις απο τζιρο το χανεις απο κοστος ευκαιριας.
Μια ή αλλη βγαινει.
-
...κανεις φθηνα βολτες με αμεση επιταγχυνση και πας για καφε.
Οποτε η απολεσθεντα ψυχικη ηρεμια για να βγαλεις απο τη μυγα ξύγκι
Μια ή αλλη βγαινει.
Koίτα, εγώ προσωπικά κάνω πολλές μικρές αποστάσεις της τάξεως των 10 χιλιομέτρων, οι οποίες όμως μαζευονται από εκεί που δεν σου φαίνεται...κ γράφεις χιλιόμετρα χωρίς να το καταλάβεις. Δεν διαφωνώ οτι ενδεχομένως αν τα βάλεις όλα κάτω (εξαρτάται κ από την χρήση που κάνεις φυσικά) μπορεί να βγαίνει κ μία η άλλη, αλλά ακόμα κ έτσι, δεν κρύβω την αγάπη μου για μία νέα τεχνολογία, για μία πιο απλή οδήγηση, για κάτι που για μένα προσωπικά έχει λιγότερη βαβούρα. Σκέψου οτι κ η αλλαγή λαδιών μία στο τόσο, πηγαίνε στην αντιπροσωπεία, άλλαξε λάδια, κανε service κτλ, με κουράζει. Το θέμα της μπαταρίας κ τα προκαθορισμένα χιλιόμετρα είναι πολύ μεγαλο κ ψυχοφθόρο πρόβλημα το οποίο το έχεις μόνιμα στο μυαλό σου κ όπου κ να πας αυτόματα σκέφτεσαι τα χιλιόμετρα της επιστροφής, κ αν βγαίνεις, αλλά αυτό θα λυθεί αργά η γρήγορα με το δίκτυο που θα αναπτυχθεί, κ δεν θα είναι από μια εταιρία. Πάντως δεν μπορώ να δεχθώ οτι η ηλεκτροκίνηση ειναι για τους πλούσιους κτλ, απλά ενδεχομένως να μην κουμπώνει στους πολλούς, ή πολύ απλά δεν θέλει κάποιος να μπλέξει με παραπάνω σκοτούρες. Αυτό ειναι απολύτος αποδεκτό, αλλά μην τα ισωπεδώνουμε κ όλα με γενικολογίες. Κ τα πετρέλαια είναι αρκετά καλά ειδικά στις τιμές που παίζουν σήμερα, μιλάμε για μεγάλες διαφορές σε σχέση με βενζίνη, αλλά θέλει προσοχή στην τρόμπα, γιατί εκει ειναι μεγάλο το κόστος της φθοράς.
-
Ναι υπαρχουν αυτα τα κοστη που λες στα πετρέλαια, οπως και μπεκ ουριας, μπεκ υψηλης εξτρα προσθετα τον χειμωνα, εξτρα για την πολη, ενεργητικες αναγεννησεις καθε 500-700 χλμ με εξτρα κατανάλωση πετρελαιου κτλ, για αυτο με περιορισμενο budget επελεξα mild hybrid βενζινης.
Απο την αλλη, και εμενα μ αρεσει η τεχνολογια αλλα αυτο δεν ειναι οικονομοτεχνικο υπερ ατου. Μ αρεσουν και τα πολυ σπορτιφ αυτοκινητα. Ουτε αυτο ειναι οικονομοτεχνικο υπερ ατου.
Η μεση λυση και η ευκολία στην χρηση της ειναι το υπερ ατου. Κακα τα ψεματα.
Οοοοοταν υπαρξουν μπαταριες, οπως αυτες που εβαλα ως λινκ, χωρις φορτηση....αεναη ενεργεια που την αγοραζεις με την αγορα του αυτοκινητου, τοτε ναι το συζητουμε πολυ σοβαρα.
Αρα, μιας και εισαι φαν της τεχνολογιας, μαζι σου και εγω, θα πρεπει να υποστηριζεις και να πιεζεις προς τις μπαταριες και οχι στα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Στις μπαταριες να επενδυσεις μετοχες, κεφαλαια κτλ. Τα αυτοκινητα θα ερθουν ως επακολουθο.
-
Δλδ φίλε bekiaris βαριέσαι την ψυχοφθόρα διαδικασία να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία μια φορά στον χρόνο σε προγραματισμενο ραντεβού για σέρβις μιας ώρας αλλά σου φαίνεται κάτι φυσιολογικό πρακτικό και βολικό που βοηθά την ψυχική σου υγεία να κυνηγάς να βάλεις τζάμπα ρεύμα από το μαγαζί της γωνίας που έτυχε να έχεις κάθε δύο μέρες χωρίς να σε αγχωνει αν την ώρα που θα πας εκεί θα είναι πιασμένα τα σημεία φόρτισης ως πότε θα στο δίνει τζαμπα και αν υπολογισες σωστά τα χλμ για να γυρίσεις πίσω ή ξεχάστηκε η κοπέλα σου και άνοιξε πιο πολύ το κλίμα ή αποφάσισες να πας με 95 χλμ για να το ρίξεις έξω αντί με 80 που έπρεπε....
Μάλιστα περίεργη άποψη έχεις περί άνεσης και ψυχικής ηρεμίας...
-
εγώ πάντως στο Citroen C3 9ετίας που έχω, έχω αλλάξει 1 μπαταρία (και προληπτικά μάλιστα) και 1 φορά τακάκια. Μετά μόνο service, και ταξιδεύω με 120-150 χλμ και βγάζω συνήθως αυτονομίες 750-850. Σε 3 diesel που έχει η οικογένειά μου δεν έχουμε πάθει ποτέ καμία βλάβη. Ούτε καμία αναγέννηση δεν έχει ζητήσει κανένα.
ψάχνω εδώ και καιρό να πάρω κάτι ηλεκτρικό. Είχαμε ένα πατίνι σπονσοράρισμα σε μία δουλειά, τρελή βλακεία. Μετά το έψαξα για scooter, τα προβλήματα είναι πολλά περισσότερα από τα πλεονεκτήματα , τελευταία το έψαξα για ποδήλατο, και πάλι δεν βγάζω άκρη. Προσπαθώ, αλλά it doesn't make any sense, yet..
Σίγουρα στην Ελλάδα του 2020, δεν μπορείς να έχεις ΜΟΝΟ ηλεκτρικό, εκτός αν είσαι περιστασιακός χρήστης, οπότε ίσως να μην χρειάζεσαι καν αυτοκίνητο..
-
Παίδες με δεδομενο όλο το σεβασμό για τα λεφτά και τις επιλογές του καθενός να αναλύσω το σκεπτικό μου:
**Εστω οτι **καποιος θελει ηλεκτρικο. Τελεία. Δοξα τω θεω (;;;), οι επιλογες ειναι μετρημενα κουκια. Βαζουμε λοιπον το αλλης κατηγοριας Tesla model 3 standard range των 46000€, των 306 ίππων, των 5,6' 0-100 και των 225km/h και παμε:
-Audi e-tron. 73000+ Τσούζουν τα ατιμα τα κυκλακια. Κοντά σχετικά στις επιδόσεις αλλά σχεδόν 'άλλο ένα' στο κόστος.
-BMW i3. Με κάπου 41000+ παίρνεις πριζατη προπέλα. Εδώ θα στριμωχτεις περισσότερο και γενικά θα πάρεις λιγότερο αμάξι με πανω-κατω τα ίδια λεφτά...
-DS3 Crossback. 42000€ για 150 τελική. Οοοοοκ...
-Honda e. 36000€ Για τιιιι;
-Hyundai Kona. 38000€. Εδώ σαρωνουμε, 155 τελική.
-Jaguar i-pace. Κάτι λιγότερο από 2 standard model 3 (87500). Εδώ επι-τα-χυνουμε πιο γρήγορα και 200αριζουμε. Αλλά έχουμε δώσει μπολικα.
-ΚΙΑ e-niro. Εδώ μας βγαίνει παραπάνω από το Kona (43000). Με ίδιες επιδόσεις. Μακριά από το βασικό Tesla, πολύ κοντά στα λεφτά του.
-Mazda MX-30. Κάπου 38000. 140 τελική. Φακ, με κοντραρει καρμπιρατερατο Niva;!;!
-Mercedes EQC. Ρε κάνε άκρη ρεεε! Σε πατάω στην επιτάχυνση, αλλά εκατόν ογδοηκοντα, das ist alles._ (κοντά 81000 στο μεταξύ).
-Mini cooper SE. Εμένα θα πάρεις. Κάνω σχεδόν όσο το works (34000), και τελικιαζω στα 150. Δεν έρχονται και τόσο γρήγορα;
-Nissan leaf. Φυλλα-ρακι, 144 τελική και 34000€. Έχω (;;;) και 270km αυτονομία. Δεν είμαι και honda e ευτυχώς, είμαι πιο 'αμάξι'...
-÷corsa8. Πες 32000€. Θα βλέπεις και πολλά ίδια θερμικά να ζηλεύεις καθώς θα σε περνούν στην εθνική...
-e-Golfω. 35000€ και τα ίδια Παντελάκη μου, 150km/h.
Τι βλέπουμε; Αυτοκίνητα ακόμα και της διπλής σχεδόν αξίας υστερούν σε συνολικές επιδόσεις και αυτοκίνητα κάπου στα 10000€ φθηνότερα είναι πολυυυυ πίσω.
Το βασικό model 3 ως σημείο αναφοράς αφού η πραγματική ηλεκτροκίνηση είναι ακριβή και ως τέτοια, υπάρχουν δικαιολογημένες απαιτήσεις για ένα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Ο Elon μπορεί να μας βγει τρισμέγιστος απατεώνας σε after service κτλ, αλλά τουλάχιστον με τόσα λεφτά που θα δώσεις παίρνεις κάτι με καλά χαρ/κα.
Ιδωμεν κύριοι...
-
Αρα, μιας και εισαι φαν της τεχνολογιας, μαζι σου και εγω, θα πρεπει να υποστηριζεις και να πιεζεις προς τις μπαταριες και οχι στα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Στις μπαταριες να επενδυσεις μετοχες, κεφαλαια κτλ. Τα αυτοκινητα θα ερθουν ως επακολουθο.
Πολύ σωστό φίλε μου, όταν βλέπεις ομως οτι ο Musk ειπε το 23 θα βγουν οι καινούργιες μπαταίρες που δεν είναι κ καμία φοβερή μεταβολή νομίζω πέρα από την κύκλο των φορτίσεων, τότε καταλαβαίνεις οτι αυτή η ιστορία....εχει πολύ ψωμι μπροστα.> ψυχική σου υγεία να κυνηγάς να βάλεις τζάμπα ρεύμα από το μαγαζί της γωνίας που έτυχε να έχεις κάθε δύο μέρες χωρίς να σε αγχωνει αν την ώρα που θα πας εκεί θα είναι πιασμένα τα σημεία φόρτισης ως πότε θα στο δίνει τζαμπα και αν υπολογισες σωστά τα χλμ για να γυρίσεις πίσω ή ξεχάστηκε η κοπέλα σου και άνοιξε πιο πολύ το κλίμα ή αποφάσισες να πας με 95 χλμ για να το ρίξεις έξω αντί με 80 που έπρεπε....
Δεν με αγχώνει, πάντα βρίσκω θέση στο τζαμπέ wallobox, επείδη απλά τα ηλεκτρικά δεν συμφέρουν κ δεν αγοράζετε, κ σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό, καθώς συμβάλετε στην οικονομικότερη μετακίνηση μου. Εχεις απόλυτο δίκιο, όπως προανέφερα η κοπέλα μου ειναι λίγο γεματούλα κ έχει θέμα με την ζέστη, οπότε χρησιμοποιεί πολύ το κληματιστικό κ καταλαβαίνεις οτι οι καταναλώσεις πάνε στο θεό!!!
Μάλιστα περίεργη άποψη έχεις περί άνεσης και ψυχικής ηρεμίας...
Θα έλεγα οτι χρήζει ψηχιατρικής γνωμάτευσης. Ετσι είμαι όμως εγώ, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους...
-
Βλέπουμε δύο κατηγορίες στα ηλεκτρικά. Αφενός τα μικρά για την πόλη, αφεδύο τα μεγάλα, πείτε τα και πολυτελή. Που σημαίνει ότι για το πόπολο με ένα μεσαίο ιχ στην κατοχή του, και το οποίο πρέπει να εξυπηρετεί ένα σωρό διαφορετικούς σκοπούς και σενάρια μετακίνησης, από πόλη κάθε μέρα, μέχρι οικογενειακές μετακινήσεις, κουβαλήματα σε εξοχικό και πεθερικά, καθώς και το κλασσικό 'χωριό' (πείτε το και διακοπές) 2-3 φορές το χρόνο, θα αργήσει ακόμη η μέρα που θα υιοθετήσει ένα ηλεκτρικό για τους σκοπούς αυτούς και θα πετάξει στα αζήτητα το κλασσικό ιχ του. Μπορεί και πάνω από δεκαετία.
-
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, να βάλουμε και τον παράγοντα φόροι, γιατί το κράτος είναι φοροδίαιτο, και έτσι θα παραμείνει.
Σε κάθε λίτρο βενζίνης οι φόροι είναι χοντρικά 90 λεπτά, ήτοι τα 2/3 της συνολικής τιμής. Πόσους φόρους έχουμε % σε κάθε κιλοβατώριο ηλεκτρικής ενέργειας? Να θυμίσω κιόλας ότι τα υγρά καύσιμα είναι μονοπώλιο (νταξ' ολιγοπώλιο για να είμαστε ακριβείς), ενώ ρεύμα μπορεί να παράξει ο σχεδόν καθείς με μερικά φωτοβολταικά πανέλα στην ταράτσα του. Άρα, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά έχουν προς το παρόν φορολογική ατέλεια στην αγορά τους, δημιουργείται ένα συνεχώς διογκούμενο οικονομικό ( =ταμειακό) κενό από την ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωσή τους.
Το δημόσιο ταμείο, όπως και η φύση, απεχθάνονται τα κενά και ο έχων οφθαλμούς διαβάζειν διαβαζέτω και ο νοών νοείτω...
-
Το δημόσιο ταμείο, όπως και η φύση, απεχθάνονται τα κενά και ο έχων οφθαλμούς διαβάζειν διαβαζέτω και ο νοών νοείτω...
Οταν αυξηθεί ο αριθμός των ηλεκτρικών κ το κράτος χάνει έσοδα, είναι 100% δεδομένο οτι θα μετακιλύσει αυτό το κόστος με τον χ ψ τρόπο που ειναι δύσκολο να προβλεφθεί σήμερα, στους κατόχους των ηλεκτρικών. Μιλάμε για τεράστια διαφυγόντα κέρδη που ένας θεός ξέρει πως θα καλυφθούν.Στην Ελλάδα με τα σημερινά δεδομένα κ με την σημερινή κρίση που ζούμε καθημερινά λόγω του ιού, νομίζω αυτή η μέρα θα καθυστερήσει.
-
Που γίνεται πανευκολα εικοσαετία αν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες που ισχύουν για τη μεγάλη πλειοψηφία στη χώρα μας, όπου για καινούργιο ούτε λογος.
Εδω έχει ήδη υπάρξει (όπως είχα προβλέψει) το πρόβλημα του 'σκαλιου' στα μεταχειρισμένα θερμικά από την κρίση και μετά. Ουσιαστικά όταν ψάχνεις 'ειδικό' αυτοκίνητο (πχ εγώ hot hatch προς τα 200hp) οι τιμές σχεδόν διπλασιαζονται από το '15 και μετά και τα αυτοκίνητα (ελληνικής αγοράς) είναι ελαχιστα.
Αντιστοίχως κάποιος που θα ψάξει ηλεκτρικο θα ψάχνει ψύλλους στ'αχυρα + βέβαια το αγγουρεττο της μπαταρίας...
Ευτυχώς (με το συμπαθειο) που υπάρχουμε εμείς οι retards που θα φτυαριζουμε κάρβουνο ώστε να απολαμβάνουν στο μέγιστο τα ηλεκτρικά τους οι όποιοι κάτοχοι. Και (Tesla και λίγων αλλων εξαιρουμένων) σε λίγο θα φτιαχτεί ΗΛΕΑ στις εθνικές οδούς να μην ενοχλαμε/ενοχλούν.
-
Η ηλεκτροκίνηση βγήκε και προωθείται για 2 - κυρίως - λόγους:
- Την μείωση των εκπομπών CO2 (για ποιο λόγω είναι άλλη μεγάλη συζήτηση) ώστε τα εργοστάσια να πιάσουν στόχους
- Για να υπάρχει κάτι καινούργιο να πουλάνε (σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά γίνεται αυτό) και να ξεχωρίζουν οι innovators & early adopters.
Δεν βγήκαν για να κάνουν οικονομία στον μέσο χρήστη από την φτηνότερη (για όσο διάστημα) μετακίνηση. Ακριβώς όπως εγινε και με το 1ο Πρίους, δεν τον αγόρασαν για οικονομία, αλλά για να δείξουν (κυρίως οι celebrities στην Αμερική) ότι έχουν οικολογικές ανησυχίες.
Τα ηλεκτρικά δεν απευθύνονται σε αυτόν που θέλει να κάνει οικονομία (αυτό είναι καλοδεχούμενη παρενέργεια), άλλο είναι το προφίλ των αγοραστών τους.
-
Όπως τα λέει ο Φάνης το ηλεκτρικό δεν το παίρνεις για οικονομία το παίρνεις γιατί μπορείς ! Για να λες ότι κάνω την διαφορά εγώ προσέχω τον πλανήτη εσείς τον βρωμιζετε , και γιατί ως ένα ακριβό αγαθό είναι ένδειξη στάτους!
Έχεις ηλεκτρικο που κοστίζει ; Άρα έχεις λεφτά για να το πάρεις , έχεις δικό σου πάρκινγκ μάλλον κλειστό το έχεις για τις καφεδαρες και έχεις και το βολβο το 90αρι παρκαρισμένο !
Φυσικά αυτό δεν το παραδέχεται ανοικτά κάνεις κάτοχος. Όλοι λένε ότι πήραν 35000 αμάξι που υπολείπεται σε χώρους και ποιότητα εσωτερικού για να κάνουν οικονομία και γιατί έχουν οικολογική συνείδηση!
-
...κάνουν οικονομία και γιατί έχουν οικολογική συνείδηση!
Να προσθέσω οτι υπάρχει εταιρεία παροχής ρεύματος που σου δίνει κ Green Certificate.
-
Bekiaris ΔΕΝ το καταλαβαίνεις πως δεν επιτρέπεται και δεν είναι ηθικό να προμοτάρεις τζάμπα εταιρεία στη σελίδα ενός περιοδικού;
Αν μάλιστα έχεις κάποια επαγγελματική σχέση με την εταιρεία που προωθείς, είναι ποινικά κολάσιμο ;
Τόση αθωότητα στις μέρες μας !? ή άλλη λέξη;
Όσο για την οικονομία των αυτοκινήτων 35,000€ για να πηγαίνεις με 80χαω μη τυχόν και φτάσεις Λαμία ή να φορτίζεις όλη νύχτα για να βγάλεις τη μέρα, θα το διαβάσει κανένας οδηγός CNG και θα κατουρηθεί από τα γέλια πάνω στο καινούριο σαλόνι του αυτόματου Octavia 1.5 τούρμπο των 25,000€ που δεν το αγοράζουμε γιατί μετά από 350χλμ που θα χει κάνει με 10-12€ , αν δε βρει πρατήριο CNG, ίσως θα πρέπει να σταματήσει μετά από 100χλμ να ξαναγεμίσει βενζίνη...
-
Bekiaris ΔΕΝ το καταλαβαίνεις πως δεν επιτρέπεται και δεν είναι ηθικό να προμοτάρεις τζάμπα εταιρεία στη σελίδα ενός περιοδικού;
Εχεις μεγάλο πρόβλημα μαζί μου, φρόντισε πάντως να το κρύβεις, δεν χρειάζεται να το δείχνεςι τοσο πολύ. Αντίστοιχα προγράμματα έχουν κ άλλες εταιρίες οπως η NRG κ η protergia αλλά ο ΗΡΩΝ συμφέρει πολύ περισσότερο, κ δεν κάνω καμία διαφήμιση, ενημερώνω απλά τους συμφουρίτες μου αν ενδιαφέρεται κανένας να το δεί γιατι μπορεί ενδεχομένως να μην το ξέρει. Εδω ειναι φορουμ δεν ειναι περιοδικό... κ τέλος, για να μην επαναλαμβανόμαστε, οπως ειπε ο φιλος ο μαστορας ο καθένας κάνει τις επιλογές του κ οπως τον βολεύει. Εγω πάντως οφείλω να σε ευχαριστήσω για την κρατική επιδότηση που πείρα, κ ελπίζω να μην αγοράσεις ηλεκτρικό αμεσα, γιατί τρέμω στην ιδέα να μην κινούμε τζάμπα η να μπουν εξτρα φοροι στα ηλεκτροκίνητα λόγω αποδοχής τους... ειναι η συνήθεια που εγινε λατρεία.
-
Εδωσες 29000€ και μας λες κινεισαι τσαμπα????
Ελεος πια!!!!
Μαγκια σου που κινεισαι τσαμπα, αν ησουν στη θέση μου δεν θα εβγαζες μερα! Θα εμενες καπου στο δρομο!!!
-
Η φάση έχει πάει εδώ:
[YouTube]Ih6aaYLzph8[/YouTube]
( Μη ρωτάτε ποιος είναι ποιος )
#don't_be_hectic_it's_electric
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης