Παίδες με δεδομενο όλο το σεβασμό για τα λεφτά και τις επιλογές του καθενός να αναλύσω το σκεπτικό μου:
**Εστω οτι **καποιος θελει ηλεκτρικο. Τελεία. Δοξα τω θεω (;;;), οι επιλογες ειναι μετρημενα κουκια. Βαζουμε λοιπον το αλλης κατηγοριας Tesla model 3 standard range των 46000€, των 306 ίππων, των 5,6' 0-100 και των 225km/h και παμε:
-Audi e-tron. 73000+ Τσούζουν τα ατιμα τα κυκλακια. Κοντά σχετικά στις επιδόσεις αλλά σχεδόν 'άλλο ένα' στο κόστος.
-BMW i3. Με κάπου 41000+ παίρνεις πριζατη προπέλα. Εδώ θα στριμωχτεις περισσότερο και γενικά θα πάρεις λιγότερο αμάξι με πανω-κατω τα ίδια λεφτά...
-DS3 Crossback. 42000€ για 150 τελική. Οοοοοκ...
-Honda e. 36000€ Για τιιιι;
-Hyundai Kona. 38000€. Εδώ σαρωνουμε, 155 τελική.
-Jaguar i-pace. Κάτι λιγότερο από 2 standard model 3 (87500). Εδώ επι-τα-χυνουμε πιο γρήγορα και 200αριζουμε. Αλλά έχουμε δώσει μπολικα.
-ΚΙΑ e-niro. Εδώ μας βγαίνει παραπάνω από το Kona (43000). Με ίδιες επιδόσεις. Μακριά από το βασικό Tesla, πολύ κοντά στα λεφτά του.
-Mazda MX-30. Κάπου 38000. 140 τελική. Φακ, με κοντραρει καρμπιρατερατο Niva;!;!
-Mercedes EQC. Ρε κάνε άκρη ρεεε! Σε πατάω στην επιτάχυνση, αλλά εκατόν ογδοηκοντα, das ist alles._ (κοντά 81000 στο μεταξύ).
-Mini cooper SE. Εμένα θα πάρεις. Κάνω σχεδόν όσο το works (34000), και τελικιαζω στα 150. Δεν έρχονται και τόσο γρήγορα;
-Nissan leaf. Φυλλα-ρακι, 144 τελική και 34000€. Έχω (;;;) και 270km αυτονομία. Δεν είμαι και honda e ευτυχώς, είμαι πιο 'αμάξι'...
-÷corsa8. Πες 32000€. Θα βλέπεις και πολλά ίδια θερμικά να ζηλεύεις καθώς θα σε περνούν στην εθνική...
-e-Golfω. 35000€ και τα ίδια Παντελάκη μου, 150km/h.
Τι βλέπουμε; Αυτοκίνητα ακόμα και της διπλής σχεδόν αξίας υστερούν σε συνολικές επιδόσεις και αυτοκίνητα κάπου στα 10000€ φθηνότερα είναι πολυυυυ πίσω.
Το βασικό model 3 ως σημείο αναφοράς αφού η πραγματική ηλεκτροκίνηση είναι ακριβή και ως τέτοια, υπάρχουν δικαιολογημένες απαιτήσεις για ένα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Ο Elon μπορεί να μας βγει τρισμέγιστος απατεώνας σε after service κτλ, αλλά τουλάχιστον με τόσα λεφτά που θα δώσεις παίρνεις κάτι με καλά χαρ/κα.
Ιδωμεν κύριοι...