-
Πάντως με 2 block, το φόρουμ διαβάζεται αρκετά ευχάριστα
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για την Ελλάδα με τα εγγενή προβλήματα ναι δεν θα είναι ρόδινα χωρίς νέες ελαφρύνσεις και επιδοτήσεις.
Ο πολυσ κόσμος θα τα προτιμήσει μόνο αν είναι φθηνότερα και καλύτερα από τα αντίστοιχα θερμικά.Οι χρηματιστηριακές αξίες είναι φούσκες. Τζόγος είναι και το είδαμε το 99.
Ούτε απέξω προσωπικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει μετοχές και επενδύσεις. Οτι βγάζω από τη δουλειά μου μόνο.δεν είπε κανένας ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, πρόσφερε όμως μια πολύ αξιόλογη επιδότηση, τώρα να θα συνεχίσει είναι μια άλλη κουβέντα. Όπως και είναι μία άλλη κουβέντα αν αξίζει να πάρεις ηλεκτρικό χωρίς επιδότηση, εκεί ενδέχεται και να συμφωνήσω ότι τα ΑΝ είναι πολλά. Το 99 στην Ελλάδα, ήταν οργανωμένο από τον ιερέα της διαπλοκής που πέθανε χθες, τους τραπεζίτες, καθώς και χρηματιστηριακές, δεν πλήρωσε κανένας γιατί δεν έχουμε δικαιοσύνη. Το ότι δεν λειτουργούν οι εποπτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα και η ίδια η δικαιοσύνη, δεν φταίνε τα χρηματιστήρια.... Στο διαταύτα, πάντοτε οι οικονομίες πάνε πάνω και κάτω κάνουν κύκλους, έτσι ειανι οι ζωή, οι τολμηροί δοκιμάζουν, και ενδέχεται να κερδίσουν. Από μισθό, δεν έγινε κανένας πλούσιος...
Δεν θα το έλεγα αυτό.
Εξαρτάται βέβαια από τον ορισμό του πλούσιου.
Δηλαδή αν κάνουμε ένα γράφημα και ξεκινάς στα 25 σου με 1000 καθαρά, στα 30 σου είσαι στα 1500, στα 35 σου στα 2000, στα 40 σου στα 3000, στα 45 σου στα 3500 στα 50 σου στα 4000 στα 55 στα 4500 και μείνεις εκεί μέχρι τα 65 σου, που ξέρω αρκετούς που ήταν σε αυτά τα λεφτά σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, σε τράπεζες, σε οργανισμούς, ακόμα και σε δεκο και σε ειδικές υπηρεσίες του δημοσίου, με μία λογική διαχείριση έχεις πάρει τουλάχιστον 1 σπίτι και 1 εξοχικό, έχεις 1 αμάξι πέραν του εταιρικού, κάποιοι είχαν και σκάφος και γενικά μια χαρά ήταν στο σύνολο του εργασιακού τους βίου, σε σχέση με έναν επιστήμονα στο ελεύθερο επάγγελμα ή επιχειρηματία που είχε τα πάνω του και τα κάτω του.
Ασε που οι περισσότεροι στα 55-62 βγήκαν στην σύνταξη. Με λιγότερα λεφτά βέβαια κάπου στα 2000, αλλά πολύ περισσότερα από ένα μονοσυνταξιούχο γιατρό που δεν φτάνει ούτε τα 1000 ευρώ, ή ένα μηχανικό που μόλις καβατζάρει το 1000άρικο, ή έναν επιχειρηματία που είναι στα ίδια.
-
Το πολιτικοποιείς και ξεφεύγει η κουβέντα.
Το 99 μας έφαγαν τα λαμογια και η απληστία του κόσμου που έπαιζε τζόγο. Αντί να κατηγορήσει την απληστία του και την ασχετοσύνη του ο έλληνας θα κατηγορήσει πάντα το κράτος.
Έπρεπε το κράτος να παρέμβει στην αγορά ;
Οι ιδιοι θα φωνάζατε τότε ειδικά αν επενεβαινε όταν κερδίζατε ….
Προσωπικα τότε δεν έχασα γιατί δεν έπαιξα.
Ούτε τζογαρω για τίποτα.
Ουτε πλούσιος θέλω να γίνω.Απλά έχω δει τόσα χρόνια και βλέπω από μέσα το πως λειτουργούν αποτιμήσεις, εκτιμήσεις αναλυτών, investment banking, μεγάλες επιχειρήσεις, διαπλοκή κλπ που δεν ακουμπάω και για να μην χάσω τα λεφτά της δουλειας μου και για να μην λερωθώ.
Λες και θα μας δώσουν ποτέ οι πλούσιοι λεφτάO Elon παντως ειναι ο ποιο πλουσιος ανθρωπος του κοσμου επηδη εχει τις μετοχες της Τεσλα. Ειτε αγοραζεις μετοχες ειτε αυτοκινητα τα χρηματα σε αυτους καταληγουν.
-
Το πολιτικοποιείς και ξεφεύγει η κουβέντα.
Το 99 μας έφαγαν τα λαμογια και η απληστία του κόσμου που έπαιζε τζόγο. Αντί να κατηγορήσει την απληστία του και την ασχετοσύνη του ο έλληνας θα κατηγορήσει πάντα το κράτος.
Έπρεπε το κράτος να παρέμβει στην αγορά ;
Οι ιδιοι θα φωνάζατε τότε ειδικά αν επενεβαινε όταν κερδίζατε ….
Προσωπικα τότε δεν έχασα γιατί δεν έπαιξα.
Ούτε τζογαρω για τίποτα.
Ουτε πλούσιος θέλω να γίνω.Απλά έχω δει τόσα χρόνια και βλέπω από μέσα το πως λειτουργούν αποτιμήσεις, εκτιμήσεις αναλυτών, investment banking, μεγάλες επιχειρήσεις, διαπλοκή κλπ που δεν ακουμπάω και για να μην χάσω τα λεφτά της δουλειας μου και για να μην λερωθώ.
Λες και θα μας δώσουν ποτέ οι πλούσιοι λεφτάΓια το 1999 τον κατηγορούν τον μακαρίτη, ακριβώς γιατί έκανε παρέμβαση το κράτος, λέγοντας ότι οι τιμές ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ.
Ας μην έλεγε τίποτα. Η να έλεγε μεγάλα παιδιά είστε προσέχτε, όπως μετά στις διαφημίσεις των αμοιβαίων έλεγαν ότι οι αποδόσεις των προηγουμένων δεν εξασφαλίζουν τις μελλοντικές.
Και αυτό έγινε γιατί τα πολλά λεφτά του κόσμου χαθήκανε από τα μετοχικά αμοιβαία. Εκεί έσπρωξε τον κόσμο, που μέχρι τότε επένδυε σε κρατικά ομόλογα και προθεσμιακές. Είχαν πέσει τα επιτόκια και στα αμοιβαία έγιναν οι μεγάλες κομπίνες, γιατί εκεί ξεφόρτωναν τις χασούρες τους οι τράπεζες, με αποτέλεσμα τα αμοιβαία να ανεβαίνουν λιγότερο από τον ΓΔ και να πέφτουν περισσότερο από αυτόν όταν έπεφτε η αγορά.
Αποδείχτηκε αυτό και στην δίκη του Ψωμιάδη, που έφαγε αρκετά λεφτά έτσι, όπως και κάποιων που ενώ ήξεραν ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται τα λεφτά τους σε υπαλλήλους, παρασύρθηκαν λίγο από το κλίμα της εποχής.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ως ανέκδοτο θα πάρουμε όλοι οι υπόλοιποι τα ηλεκτρικά με τις τιμές που έχουν, εφ΄ όσον δεν είμαστε Νορβηγοί, που η μερίδα του φαγητού κάνει 50 ευρώ.
το πρόβλημα που αναφέρεις, δεν είναι πρόβλημα των ηλεκτρικών αλλά πρόβλημα μισθών της χώρας. Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι πλέον με τις επιδοτήσεις τόσο ακριβά, έχει μειωθεί το διάστημα μεταξύ συμβατικών και ηλεκτρικών κατά πολύ με τις διάφορες επιδοτήσεις (όπου υπάρχουν πχ όπως στην Ελλάδα), το πρόβλημα είναι γενικά στα κόστη των αυτοκινήτων που έχουν πάει στο θεό.
-
Δηλαδή αν κάνουμε ένα γράφημα και ξεκινάς στα 25 σου με 1000 καθαρά, στα 30 σου είσαι στα 1500, στα 35 σου στα 2000, στα 40 σου στα 3000, στα 45 σου στα 3500 στα 50 σου στα 4000 στα 55 στα 4500 και μείνεις εκεί μέχρι τα 65 σου, που ξέρω αρκετούς που ήταν σε αυτά τα λεφτά σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, σε τράπεζες, σε οργανισμούς, ακόμα και σε δεκο και σε ειδικές υπηρεσίες του δημοσίου, με μία λογική διαχείριση έχεις πάρει τουλάχιστον 1 σπίτι και 1 εξοχικό, έχεις 1 αμάξι πέραν του εταιρικού, κάποιοι είχαν και σκάφος και γενικά μια χαρά ήταν στο σύνολο του εργασιακού τους βίου, σε σχέση με έναν επιστήμονα στο ελεύθερο επάγγελμα ή επιχειρηματία που είχε τα πάνω του και τα κάτω του.
Ασε που οι περισσότεροι στα 55-62 βγήκαν στην σύνταξη. Με λιγότερα λεφτά βέβαια κάπου στα 2000, αλλά πολύ περισσότερα από ένα μονοσυνταξιούχο γιατρό που δεν φτάνει ούτε τα 1000 ευρώ, ή ένα μηχανικό που μόλις καβατζάρει το 1000άρικο, ή έναν επιχειρηματία που είναι στα ίδια.
αυτό ίσχυει την προηγούμενη δεκαετία, πλέον οι μισθοί και οι συντάξεις που θα πάρουμε εμείς, είτε ηλικιακά, είτε σε ποσά, θα είναι πολύ αργότερα και χαμηλότερα. Και θα έρθουν και άλλα δύσκολα σύντομα, η οικονομία δνε πάει καθόλου καλά, με μπανανόφουσκες με πληθωριστικό χρήμα, αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ και πωλήσεις ακινήτων σε υψηλές τιμές πάνω από την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, δεν έρχεται ανάπτυξη. Η ανάπτυξη της οικονομίας θέλει επενδύσεις σε άλλους τομείς, που αυτή την στιγμή είναι μείον...ελπίζω να μην ζήσουμε πάλι εποχές 10.
-
Και αυτό έγινε γιατί τα πολλά λεφτά του κόσμου χαθήκανε από τα μετοχικά αμοιβαία. Εκεί έσπρωξε τον κόσμο, που μέχρι τότε επένδυε σε κρατικά ομόλογα και προθεσμιακές. Είχαν πέσει τα επιτόκια και στα αμοιβαία έγιναν οι μεγάλες κομπίνες, γιατί εκεί ξεφόρτωναν τις χασούρες τους οι τράπεζες, με αποτέλεσμα τα αμοιβαία να ανεβαίνουν λιγότερο από τον ΓΔ και να πέφτουν περισσότερο από αυτόν όταν έπεφτε η αγορά.
αναδιανομή πλούτου έκαναν, αυτό που κάνουν και τώρα αλλά τότε ήταν τα προεόρτια, αποκτούσαν το know how και το έκαναν με μακιγιάζ... τώρα πλέον το κάνουν απροκάλυπτα, τρώνε την πρώτη κατοικία του κοσμάκη και δεν δίνουν κίνητρα να κρατήσει ο κόσμος τα σπίτια του (που ναι έχει ευθύνη και αυτός), αλλά δεν μπορει να πουλάς στον servicer 10% το δάνειο του ακινήτου σου και να μην επιτρέπεις στον ιδιώτη να δώσει τα ίδια χρήματα...ειναι ΝΤΡΟΠΗ, ΞΕΦΤΥΛΑ, για το πολιτικό σύστημα. Δεν θέλουν να ενισχύσουν την ελληνική οικογένεια στην πραγματικότητα, θέλουν να αναλάβουν την ιδιωτική οικονομία μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρίες.
-
Ως ανέκδοτο θα πάρουμε όλοι οι υπόλοιποι τα ηλεκτρικά με τις τιμές που έχουν, εφ΄ όσον δεν είμαστε Νορβηγοί, που η μερίδα του φαγητού κάνει 50 ευρώ.
το πρόβλημα που αναφέρεις, δεν είναι πρόβλημα των ηλεκτρικών αλλά πρόβλημα μισθών της χώρας. Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι πλέον με τις επιδοτήσεις τόσο ακριβά, έχει μειωθεί το διάστημα μεταξύ συμβατικών και ηλεκτρικών κατά πολύ με τις διάφορες επιδοτήσεις (όπου υπάρχουν πχ όπως στην Ελλάδα), το πρόβλημα είναι γενικά στα κόστη των αυτοκινήτων που έχουν πάει στο θεό.
Ξερεις γιατι οι Νορβηγοι εχουν υψηλους μισθους;
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
φαντάζομαι θα μου πεις για τα πετρέλαια της χώρας
-
αναδιανομή πλούτου έκαναν, αυτό που κάνουν και τώρα αλλά τότε ήταν τα προεόρτια, αποκτούσαν το know how και το έκαναν με μακιγιάζ... τώρα πλέον το κάνουν απροκάλυπτα, τρώνε την πρώτη κατοικία του κοσμάκη και δεν δίνουν κίνητρα να κρατήσει ο κόσμος τα σπίτια του (που ναι έχει ευθύνη και αυτός), αλλά δεν μπορει να πουλάς στον servicer 10% το δάνειο του ακινήτου σου και να μην επιτρέπεις στον ιδιώτη να δώσει τα ίδια χρήματα...ειναι ΝΤΡΟΠΗ, ΞΕΦΤΥΛΑ, για το πολιτικό σύστημα. Δεν θέλουν να ενισχύσουν την ελληνική οικογένεια στην πραγματικότητα, θέλουν να αναλάβουν την ιδιωτική οικονομία μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρίες.
δηλ παιρνω δανειο, πληρωνω μερικες δοσεις, μετα σταματαω να πληρωνω και γινεται κακο, δηλ θα πρεπει να μου το πουλησουν πισω στο 10% της αρχικης αξιας; Που ειναι αυτα τα δανεια να παω να παρω 1 δις;
-
Συγνωμη τα φανταζεσαι ολα αυτα που γραφεις; Οι Νορβηγοι ειναι πλουσιοι γιατι πουλανε πετρελαιο. Αν πουλαγαμε και εμεις θα ειχαμε μισθους Νορβηγιας οπως πχ το Καταρ ειναι πλουσιο γιατι πουλαει πετρελαιο και ΦΑ. Αν δεν εχεις πετρελαιο δεν προκειται ποτε να εχεις μισθους Νορβηγιας. Κατανοητο;
-
δηλ παιρνω δανειο, πληρωνω μερικες δοσεις, μετα σταματαω να πληρωνω και γινεται κακο, δηλ θα πρεπει να μου το πουλησουν πισω στο 10% της αρχικης αξιας; Που ειναι αυτα τα δανεια να παω να παρω 1 δις;
εντάξει, μιλάμε για εποχές μνημονίου, με μείωση μισθών και δυσκολίες ακόμα κα για τα βασικά. Επίσης, τίποτα δνε χαρίζεται, μετά είσαι στην μαύρη λίστα και δεν μπορείς να ξαναπάρει δάνειο, ούτε να περάσεις απέξω από την τράπεζα, και φυσικά, μόνο αν έχεις ένα ακίνητο, το κύριο για την στέγαση σου, δεν εννοούμε εξοχικά κτλ. Πρέπει αυτή η χώρα να φύγει από την αρπαχτή και την ρεμούλα, να έχει σοβαρούς πολίτες με όραμα και σύνεση, για να πάμε μπροστά, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται....
-
εντάξει, μιλάμε για εποχές μνημονίου, με μείωση μισθών και δυσκολίες ακόμα κα για τα βασικά. Επίσης, τίποτα δνε χαρίζεται, μετά είσαι στην μαύρη λίστα και δεν μπορείς να ξαναπάρει δάνειο, ούτε να περάσεις απέξω από την τράπεζα, και φυσικά, μόνο αν έχεις ένα ακίνητο, το κύριο για την στέγαση σου, δεν εννοούμε εξοχικά κτλ. Πρέπει αυτή η χώρα να φύγει από την αρπαχτή και την ρεμούλα, να έχει σοβαρούς πολίτες με όραμα και σύνεση, για να πάμε μπροστά, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται....
Αν εχω τσεπωσει το αρχικο 1δις ας με ψαχνουν μετα να με βρουν. Αν δωσουν ποτε τετοια δανεια με δικαιωμα επαναγορας στο 10% *στειλε μου ΠΜ να παω να παρω μην με προλάβει κανενας αλλος.
*και ενα ηλεκτρικο δωρεαν γιατι κανει καλο στο περιβαλλον
-
Συγνωμη τα φανταζεσαι ολα αυτα που γραφεις; Οι Νορβηγοι ειναι πλουσιοι γιατι πουλανε πετρελαιο. Αν πουλαγαμε και εμεις θα ειχαμε μισθους Νορβηγιας οπως πχ το Καταρ ειναι πλουσιο γιατι πουλαει πετρελαιο και ΦΑ. Αν δεν εχεις πετρελαιο δεν προκειται ποτε να εχεις μισθους Νορβηγιας. Κατανοητο;
χαχα κλασσικός ελληναράς!!! και η λιβυή είχε πετρέλαια, είδες τον λαό να είναι πλούσιος? με το ελληνικό πολιτικό σύστημα, πιστεύεις ότι τα πετρέλαια θα καταλήξουν στις τσέπες μας? ο έλληνας έχει μάθει να ζει με τα ψυχούλα και να λέει και ευχαριστώ, πάντα ήμασταν και θα είμαστε ραγιάδες, δεν μάθαμε ποτέ να είμαστε σοβαρό ανεξάρτητο κράτος. Αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (που δεν θα αλλάξει ποτέ γιατί έχουν τον τρόπο με το 1/4 του πλυθησμού να διαμορφώνουν αποτελέσματα) δεν θα μας σώσει κανένα πετρέλαιο, κανένα αέριο!!! αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια, μην περιμένεις λύσεις από τον ουρανό....ούτε αγίους βασιλίδες....
-
Αν εχω τσεπωσει το αρχικο 1δις ας με ψαχνουν μετα να με βρουν. Αν δωσουν ποτε τετοια δανεια με δικαιωμα επαναγορας στο 10% *στειλε μου ΠΜ να παω να παρω μην με προλάβει κανενας αλλος.
*και ενα ηλεκτρικο δωρεαν γιατι κανει καλο στο περιβαλλον
μα έτσι και αλλιώς δεν έχεις την οικονομική επιφάνεια για να πάρεις εγγυήσεις 1 δις, οπότε τζάμπα αναλωνόμαστε.
-
χαχα κλασσικός ελληναράς!!! και η λιβυή είχε πετρέλαια, είδες τον λαό να είναι πλούσιος? με το ελληνικό πολιτικό σύστημα, πιστεύεις ότι τα πετρέλαια θα καταλήξουν στις τσέπες μας? ο έλληνας έχει μάθει να ζει με τα ψυχούλα και να λέει και ευχαριστώ, πάντα ήμασταν και θα είμαστε ραγιάδες, δεν μάθαμε ποτέ να είμαστε σοβαρό ανεξάρτητο κράτος. Αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (που δεν θα αλλάξει ποτέ γιατί έχουν τον τρόπο με το 1/4 του πλυθησμού να διαμορφώνουν αποτελέσματα) δεν θα μας σώσει κανένα πετρέλαιο, κανένα αέριο!!! αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια, μην περιμένεις λύσεις από τον ουρανό....ούτε αγίους βασιλίδες....
Με Κανταφι πλουσιοι ηταν, η ποιο πλουσια χωρα στην Αφρικη αλλα το θεμα της Λιβυης ειναι οτι οι κατοικοι της ειναι ενα συνοθυλευμα διαφορετικων φυλων που ειναι εχθρικοι μια με την αλλη. Διαβασε λιγο να μαθεις κατι. Καμμια σχεση η Νορβηγια με την Λιβυη.
-
Με Κανταφι πλουσιοι ηταν, η ποιο πλουσια χωρα στην Αφρικη αλλα το θεμα της Λιβυης ειναι οτι οι κατοικοι της ειναι ενα συνοθυλευμα διαφορετικων φυλων που ειναι εχθρικοι μια με την αλλη. Διαβασε λιγο να μαθεις κατι. Καμμια σχεση η Νορβηγια με την Λιβυη.
οπότε το επίπεδο ζωής ενός Νορβηγού είναι το ίδιο με έναν από την Λίβυη επί Καντάφι?
Επειδή εγώ είμαι άσχετος, και εσύ είσαι διαβασμένος, η λύση της Ελλάδας είναι να βγάλουμε τα πετρέλαια? και θα γίνουμε όλοι πλούσιοι!!! μακάρι, εγώ ποντάρω στο ότι θα περιμένεις πολλά χρόνια (πιθανόν να μην ζούμε να δούμε τέτοια μεγαλεία) -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αντε πάλι θα σας στενοχωρήσω τους κεραυνοβολημένους ηλεκτρόπληκτους...
Αρχικά θα δηλώσω τον σεβασμό μου στα Τέσλα και στον αγαπητό δημιουργό τους.
Από την άλλη όμως σύμφωνα με αυτά που διάβασα, ωραία είναι να φορτίζεις σπίτι σου. Να έχεις και τα φωτοβολταϊκά σου και τα σέα σου και τα μέα σου.
Στην πράξη όμως αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κινηθείς φτηνά μόνο σε ότι είναι μέσα στην ακτίνα του 80 % της αυτονομίας του αυτοκινήτου σου, ώστε να μην χρειαστεί να φορτίσεις έξω.
Αρα για μέσα στην πόλη και για κοντινές βόλτες.
Τώρα πόσο χρειάζεσαι ένα αμάξι μήκους σχεδόν 5 μέτρων για αυτές τις διαδρομές είναι ένα ερώτημα.
Με τις τιμές φορτίσεων που βάλατε και με νόμιμες ταχύτητες σημαίνει ότι θέλετε από 6-9 ευρώ τα 100 χλμ, ή μάλλον 7-9 ευρώ τα 100 χλμ.
Τιμές που είναι ψηλότερες από ντίζελ και υβριδικά.
Ας δούμε λοιπόν κάτι πρακτικό.
Εγώ όλα τα 3,5 χρόνια που έχω το ντίζελ η μηνιαία μέση κατανάλωση είναι 5,5 με 5,8 λίτρα στα 100, δηλαδή με 1,55 μέση τιμή 3ετίας στα 8,75 €/100 χλμ.
Τους τελευταίους μήνες δεν έχω έργο σε εξέλιξη, τον Δεκέμβριο δεν πήγα και στο χωριό καθόλου, οπότε οι διαδρομές οι μηνιαίες από 1200-1600 χλμ κατέβηκαν στα 607 χλμ. Ολες είναι με κρύο το αυτοκίνητο, 1-5 χλμ άντε και κάτι κοντινές βόλτες των 20 χλμ. οπότε η μέση κατανάλωση ανέβηκε στα 7 λ/100 αλλά το κόστος για όλο τον μήνα ήταν 62 ευρώ, από 122 ευρώ που ήταν το μέσο μηνιαίο κόστος τους περασμένους μήνες.
Χτες πήγαμε μία βόλτα στο Πόρτο - Ράφτη, 4 άτομα μέσα, πλήρες φορτίο σχεδόν 400 κιλά , αφού οι 2 άνδρες είμαστε ευρύστερνοι και αρχοντικοί.
Κατανάλωση στο κατέβασμα είναι κατηφόρα 3,8 λ και 1,76 € κόστος και στο ανέβασμα 5,6 λ και 2,66 κόστος, σύνολο 4,42 € για 70 χλμ διαδρομή.
Με όλα τα παραπάνω θέλω να πω ότι τελικά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο υστερεί συντριπτικά απέναντι στο ντίζελ σε οποιαδήποτε σύγκριση εκτός του αστικού ιστού και της έδρας του αυτοκινήτου. Προφανώς κάπου εκεί θα είναι και του υβριδικού, δεν έχω και έτσι δεν μπορώ να έχω άποψη.
Αρα λοιπόν για τα ηλεκτρικά με αυτονομίες μέχρι το 80 % στα 250 - 300 χλμ σύμφωνα με το πρότυπο που σε ταξίδια είναι λιγότερη η αγορά μεγάλου ηλεκτρικού είναι πρόβλημα.
Τι μένουν λοιπόν ? Τα αυτοκίνητα πόλης. Αλλά και αυτά δεν είναι φτηνά, αφού τα 20000 τα θέλεις μετά την επιδότηση.
Το ότι υπάρχουν κάποια στενάχωρα με 15000 δεν είναι λύση.
Νομίζω ότι θα πρέπει να βγουν κάποια επιπέδου μεγάλου ΑΜΙ, ή άλλων κύβων που έχουν στην Ιαπωνία, με αυτονομίες κάτω από 150 χλμ, αλλά με χώρους που θα μπορούν να χωράνε 4 άνθρωποι ανεξαρτήτως μεγέθους, έστω και με ελάχιστο χώρο αποσκευών, σε τιμές τελικές μετά τις όποιες επιδοτήσεις κάτω ή λίγο πάνω από τις 10000.
Μάλλον προς το τέλος της δεκαετίας θα το δούμε αυτό.
Για να μην θεωρηθεί το όλο σχόλιο τρολάρισμα, επαναφέρω ότι επειδή είχα 3 παλαιά αυτοκίνητα στην οικογένεια, το μεν 35 ετών πουλήθηκε, το 27 ετών θα μείνει ακόμα το πολύ μέχρι το επόμενο φθινόπωρο γιατί εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, έστω και αν κάνει 1000 χλμ τον χρόνο, αλλά το 20χρονο τρίτο, είχε μπει σε συζήτηση για να αλλαχτεί με κάτι μικρό, ίσως και ηλεκτρικό, επειδή όμως διαπιστώθηκε ότι πέρσι έκανε 2500 χλμ αποφάσισα να το κρατήσω για αρκετά χρόνια ακόμα, μέχρι να έρθουν τα παραπάνω ηλεκτρικά που είπαμε για αυτόν τον σκοπό της κίνησης στην πόλη.
Το έχεις σε κάποιο αρχείο word έτοιμο και το κάνεις copy paste;
Οχι γιατί να το έχω έτοιμο ? Οπως μου έρχεται το γράφω...
Γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω τα ίδια.
Χάρη αν δεν έχεις δυνατότητα να φορτίζεις σπίτι ή κάνεις πολλά ταξίδια οπότε εξαρτάσαι από τους νταβατζηδες, τότε οριακά είναι συμφέρον το ηλεκτρικό.
Πρέπει να συνυπολογίσεις σίγουρα ότι είναι αρτιότερα και πιο γρήγορα αμάξια τα ηλεκτρικά για να βγεις συνολικά κερδισμένοςΑν φορτίζεις σπίτι και κάνεις περιαστικά διαδρομές κερδίζεις μεν αλλά χάνεις σε ευελιξία με τις μαούνες
το μοναδικο που θα συμφωνησω ειναι η δυνατοτητα να φορτιζεις σπιτι. Το θεωρω και εγω πολυ σημαντικο, στην παρουσα φαση, για να εχεις ηλεκτρικο. Απο εκει και περα, ολα τα υπολοιπα δεν ειναι θεμα. Εχεις εγκλωβιστει στα περι "μαουνας", οταν ηλεκτρικα δεν ειναι μονο τα τεσλα των 4.7 μετρων. Ενα σωρο αλλα ηλεκτρικα, μικρα, μεσαια, μεγαλα εχει.
Οσο για τις εκδρομες, μια χαρα τις κανω. Ανεβηκα συνεβρο, συνεχισα και πιο πανω μετα, κατεβηκα κιατο και μετα γυρισα σπιτι. Εβγαινε και χωρις φορτιση, αλλα πηρα 15kwh απο δεη blue, απλα για να ειμαι σιγουρος και για να πιω εναν καφε, καθως νυσταζα λιγο μετα το φαγητο. 363.47 απροβληματιστα χιλιομετρα ανεβοκαταβαινοντας βουνο. Ε ποσα χιλιομετρα να κανω πια; Ναι οκ, αν κανεις 600 χλμ καθε μερα, καλυτερα να παρεις ντηζελ.
Προσωπικα το θεμα της ταχυτητας δεν με ενδιαφερει, τα εχω γραψει και σε αλλο νημα. Αυτο που μου αρεσει ειναι η ομαλη μεταφορα ισχυος, η απειρη ροπη και η απολυτα πολιτισμενη λειτουργια τους.Αλλα κουραζω και κουραζομαι λεγοντας τα ιδια και τα ιδια...
Χάρη τα μόνα ηλεκτρικά που ειναι πλήρη και έχουν όλα τα πλεονεκτήματα είναι τα τεσλα που ειναι μαούνες.
Τα υπόλοιπα είναι περιέργης αισθητικής, κακού efficiency κακού λογισμικού, με κρυφές χρεώσεις σε σέρβις κλπ.
Τα γράφεις και ο ίδιος με το δελφίνι.
Αν δεν είχες Υ θα αγόραζες για πρώτο ηλεκτρικό ή μοναδικό αμάξι το δελφίνι;
Όχι …Για τις εκδρομές δεν είπα ότι δεν τις κάνεις.
Αλλά χρειάζεσαι πάντα κάποιες παραχωρήσεις. Συν τύχη να λειτουργούν οι φορτιστές, το πρόγραμμα, να πιάνει ίντερνετ για να έχεις σήμα για να κάνεις σύνδεση με την εφαρμογή, να μην είναι iced να μην έχει ξεχάσει κάνας ηλεκτρικός το αμάξι κουμπωμένο και να έχει πάει να την πέσει για υπνο κλπ.
Γενικα πολλές παράμετροι που θες τύχη ή λεπτομερή προετοιμασία για να μην ταλαιπωρηθείς/αγχωθεις.
Άλλοι το αντέχουν άλλοι όχι.
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
Απλά με ένα θερμικό να βάλεις κάπου βενζίνη θα βρεις. Να πετάξεις μπαλαντέζα να φορτίζεις 7 ώρες για 50 χλμ δύσκολο.Προσπαθω να επιστρεψω την κουβεντα στο θεμα μας απο την πολιτικη τροπη που (κλασσικα) εχει παρει.
ρε συ στεφανε, αφου ολα αυτα τα πραγματα τα εχουμε συζητησει και στο παρελθον. Βλεπεις plugshare για να δεις αν λειτουργει καποιος φορτιστης ή οχι. Φορτιζεις σε dc σε βενζιναδικο/ΣΕΑ και γλυτωνεις το ICEing. Αν παιζεις σε αλλο οχημα που φορτιζει σε ΣΕΑ, απλα πας στον επομενο (ή προηγουμενο) φορτιστη. Σε ολα υπαρχει απαντηση και τις εχουμε ξαναδωσει στο παρελθον.
Προφανως και θεωρω ως καλυτερα all around τα ηλεκτρικα τα τεσλα και για αυτον τον λογο το πρωτο ηλεκτρικο που αγορασα ηταν τεσλα. Απο εκει και περα ομως ειναι σε ποια χαρακτηριστικα αποδιδει μεγαλυτερη βαρυτητα ο εκαστοτε αγοραστης. Εσυ πχ που δεν θελεις "μαουνα" θα πρεπει να ψαχνεις για αμαξι κατω απο 4.5μ (ή οποιο ειναι τελοσπαντων το ψυχολογικο οριο που εσυ θετεις). Τι να το κανεις ενα αμαξι που εχει ολα τα υπολοιπα αξεσουαρ και χαρακτηριστικα, αν δεν ικανοποιει την βασικη σου αναγκη για μικρο αμαξωμα;
Αν υπηρχε το δελφινι οταν αγορασα το πρωτο ηλεκτρικο, πολυ απλα δεν θα ειχα δωσει το τιγκουαν, αλλα το πολο και θα ειχα αγορασει δελφινι. Θα ειχα μεινει δηλαδη με θερμικο "μεγαλο" αυτοκινητο και θα ειχα αλλαξει το "μικρο". Αλλωστε, το αρχικο σχεδιο αυτο ηταν, να αλλαξω το "μικρο". Απλα στην πορεια, βαζοντας κατω τα "κουκια" ειδα οτι τα μικρα ηλεκτρικα που υπηρχαν στην αγορα ΤΟΤΕ, δεν αξιζαν τα χρηματα που κοστιζαν.
-
οπότε το επίπεδο ζωής ενός Νορβηγού είναι το ίδιο με έναν από την Λίβυη επί Καντάφι?
Επειδή εγώ είμαι άσχετος, και εσύ είσαι διαβασμένος, η λύση της Ελλάδας είναι να βγάλουμε τα πετρέλαια? και θα γίνουμε όλοι πλούσιοι!!! μακάρι, εγώ ποντάρω στο ότι θα περιμένεις πολλά χρόνια (πιθανόν να μην ζούμε να δούμε τέτοια μεγαλεία)δεν θα γινουμε πλουσιοι γιατι δεν θα βγαλουμε πετρελαια επηδη δεν εχουμε. εσυ σωνει και καλα θελεις να γινεις πλουσιος.
-
δεν θα γινουμε πλουσιοι γιατι δεν θα βγαλουμε πετρελαια επηδη δεν εχουμε. εσυ σωνει και καλα θελεις να γινεις πλουσιος.
φίλε μου, σου απάντησα, είτε βγάλουμε είτε, δεν βγάλουμε, θα βρουν τρόπους να τα δεσμεύσουν και να τα περάσουν στα χέρια που πρέπει, εμείς θα δούμε κάνα τυράκι λίγο καλύτερη παιδία (που είναι χάλια) ή λίγο καλύτερη υγεία, και θα νομίζουμε ότι κάτι κερδίσαμε. Το πρόβλημα της Ελλάδας, στο ξαναλέω, δεν είναι ούτε τα πετρέλαια (είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε) ούτε οι σπάνιες γαίες, το πρόβλημα είναι το πολιτικό σύστημα μέσω των πελατειακών σχέσεων που το 1/4 του πλυθησμού περνάει κάπως καλά μέσα από μισθούς δημοσίου, συντάξεις, κρατικοδίαιτη οικονομία, απευθείας αναθέσεις, και λοιπά βολέματα, ένα 5% έχει αρκετά λεφτά και είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο, και το υπόλοιπο 75% είναι στα όρια της επιβίωσης. Αυτό το μοντέλο δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας ο λαός, τα λοιπά αέρια και πετρέλαια και ο Έλον από το Αμερικα που θα μας σώσει, είναι για λαϊκή κατανάλωση. Συν ότι με τον πρόβλημα υπογενητικότητας που έχουμε καθώς οι οικογενείας δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, το 50 θα πιθανόν θα είναι περισσότεροι Πακιστανοί Σύριοι κτλ, στην Ελλάδα, παρά Έλληνες, κοινώς θα είμαστε μετανάστες στην χώρα μας...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης