-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Να ρωτησω κατι, αφελως
Το ανεφερε ο dstou απ εξω απ εξω, αλλά για την τοπικη αγορα
Ολο αυτο το πετρέλαιο και η βενζινη, πού θα καταναλωθει , αν παμε σε ηλεκτροκινητα μεσα μετακινησης?
Δλδ οι μεγαλες πετρελαϊκές τι θα το κανουν τοσο εμπορευμα? Γιατι το να σταματησουν τις εξορύξεις, δεν προκειται
Ουτε να παει ολος αυτος ο ογκος πετρελαιου, για παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειαςΑν δεις παρουσιάσεις της Saudi Aramco (βέβαια θα μου πεις είναι biased) λένε ότι σε μερικά χρόνια δεν θα φτάνει η παραγωγή του diesel γιατί θα το ζητάνε οι μεταφορές και οι μεγάλοι κινητήρες. Ή κάτι τέτοιο.
Εχεις δικιο.....αλλα ερωτηση...η βενζινη δεν ειναι παραγωγο του πετρελαιου.....αμα περιοριστει το ενα θα εκτοξευτει και το αλλο.....παιδια ειναι απλα τα πραγματα...ολα ειναι ρισκο!!...εγω που θελω αμαξι για μια 10ετια με 15ετια μεγαλο με χωρους και τζιποειδες/πολυμορφικο (suv) θα παω σε πετρελαιο με χαμηλη καταναλωση ανθεκτικοτητα και χαμηλα τελη και φορολογηση...τωρα αν ξαφνικα αποφασισουν σε μια 5ετια να με κυνηγησουν γιατι τολμησα να οδηγω ντιζελ σε επαρχια και να τους ρυπαινω ας το κανουν.....αλλα πρωτα θα πρεπει να παρει η μπαλα και ολους οσους οδηγουν ντιζελ και παναρχαια και για επαγγ.σκοπους....δηλαδη τα 2/3 της χωρας....μια διαδικασια δηλαδη που λογω αντιδρασεων του κοσμου θα παρει αλλη μια πενταετια καπως να παγιωθει και αλλη μια πενταετια για να οριστικοποιηθει (π.χ. euro4 που για καμια τριετια ακομα θα κυκλοφορουν ανενοχλητα παρολο που υποθετικα εχει ξεκινησει εδω και μια πενταετια σχεδιο αποσυρσης τους απο τους ελληνικους δρομους των μεγαλων πολεων)....αρα φτανουμε στο συμπερασμα οτι οποιος παρει ντιζελ αυτην την στιγμη εχει πολυ ψωμι να φαει ωσπου να σηκωσει τα μανικια η ελληνικη πολιτεια και να τον παρει στο κατοπι....παρτε το αμαξακι που σας αρεσει και μπορειτε να το συντηρησετε ειτε πετρελαιο ειτε βενζινη ειτε υγραεριο ειτε φ.αεριο ειτε τηλεκατευθυνομενο και μην ανυσηχητε για το ελλ.κρατος....ολο και καποια ανοησια θα σκεφτει για να μας παρει τα ψιλα απο την τσεπη
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Είχα αποφασίσει diesel και το σκεφτόμουν μπας και κάνω λάθος.
Και εγώ πιστεύω ότι αν έρθει κάτι σε απαγόρευση αυτό θα έρθει μετά τα 15 χρόνια.
Και θα πρέπει να απαγορεύσουν και τα ταξί, τα λεωφορεία και τα φορτηγά.
Αλλιώς ένας μπορεί να αποφασίσει να το πάει δικαστικά.Ότι πως κύριε νομοθέτη απαγορεύεις μόνο τα ΙΧ που είναι λιγότερα από το 50% της ρύπανσης από diesel μέσα στην πόλη;Δεν έχω ιδέα για πιθανή απαγόρευση, αλλά σε τέτοια περίπτωση μην αυταπατάσαι ότι, αν θέλουν, δεν μπορούν να απαγορεύσουν μόνο τα ΙΧ: τόσα χρόνια πώς το έκαναν; Πριν την απελευθέρωση του diesel στα μεγάλα αστικά κέντρα μια χαρά κυκλοφορούσαν ταξί/λεωφορεία/φορτηγά. Θα μου πεις μα τώρα υπάρχουν ένα σωρό diesel ΙΧ που δεν υπήρχαν τότε. Σύμφωνοι, αλλά παραθυράκια βρίσκονται εύκολα. Μπορεί να μην το πουν απαγόρευση αλλά περιορισμός κυκλοφορίας σε ώρες αιχμής (κάτι σαν το δακτύλιο) κτλ.
Να επαναλάβω ότι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη περί κάποιου είδους απαγόρευσης γιατί μέχρι στιγμής βασιζόμαστε σε φήμες και σκόρπιες πληροφορίες. Λέω απλά ότι αν ήθελαν να απαγορεύσουν έστω σε κάποιο βαθμό τα diesel ΙΧ δε θα κόλλαγαν σε θέματα κυκλοφορίας λεωφορείων, ταξί κτλ.
Τώρα το ότι κάποιος μπορεί να πάει δικαστικά it's easier said than done. Τέτοιες υποθέσεις παίρνουν χρόνο και έχουν αρκετή ταλαιπωρία χωρίς να προεξοφλείται το αποτέλεσμα. Εντωμεταξύ η όποια απαγόρευση θα ισχύει κανονικά...
-
Για να δούμε λοιπόν τις απαγορεύσεις των diesel στην Γερμανία *
'...η πρώτη πόλη που θα το εφαρμόσει από την 31η Μαΐου είναι το Αμβούργο...
αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία των diesel έως Euro 5 σε ένα μήκος 560 μέτρων της οδού Max-Brauer-Allee και σε ένα τμήμα 1,6 χιλιομέτρων της Stresemannstraße...
...εξαιρούνται οχήματα διάσωσης και διανομών, απορριμματοφόρα, ταξί και βέβαια τα αυτοκίνητων των κατοίκων των συγκεκριμένων δρόμων και των επισκεπτών τους...'https://www.caroto.gr/2018/05/24/fake-news-τέλος-από-τη-γερμανία-τα-παλιά-diesel/
Σύμφωνα λοιπόν απο τα παραπάνω υπογραμμισμένα που ισχύουν και όχι απο νομίζω υποθέτω κλπ αυτή τη στιγμή καρασυμφέρει diesel μεταχειρισμένο ελληνικό euro 5 (οικονομία σε σχέση με αγορά καινούργιο) απο μόνιμο κάτοικο κέντρου πόλης (ιδιωτικός χώρος στάθμευσης για φόρτιση δύσκολο, πρατήρια Φ.Α απαγορεύονται) .
Θα απολαμβάνει φθηνή μετακίνηση για πολλά χρόνια δεν θα τον πιάνει τίποτα και όταν θα είναι έτοιμες οι υποδομές βλέπω να του δίνουν και καλή επιδότηση για να το αλλάξει με κάποιο ηλεκτρικό, αν δεν το μοσχοπουλήσει επαρχία πρώτα- θα ψάξω και θα βρω άρθρα οριτζιναλ απο Γερμανία για τις απαγορεύσεις , GeorgeT ετοιμάσου για μετάφραση
-
Για να δούμε λοιπόν τι θα πάθεις αν σε πιάσουν στο Αμβούργο να κυκλοφορείς με το φονικό όπλο Νο ...εεεε με το Euro 5 που δολοφονεί παιδιά (σύμφωνα με κάποιους) ήθελα να πω (τα Euro 1,2,3 τα εχουν πουλήσει στην Βουλγαρία τα Euro 4 στην Ελλάδα )
1 κατάσχεση του οχήματος
2 διαπόμπευση στο ίντερνετ όπως τους παιδόφιλους
3 βίαια στρατολόγηση στον γερμανικό στρατό και αποστολή στη Σομαλία
μπα μόνο 25 € θα πληρώσεις
http://www.allesgr.de/nea/161556/german ... -2018.html
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Για να δούμε λοιπόν τι θα πάθεις αν σε πιάσουν στο Αμβούργο να κυκλοφορείς με το φονικό όπλο Νο ...εεεε με το Euro 5 που δολοφονεί παιδιά (σύμφωνα με κάποιους) ήθελα να πω (τα Euro 1,2,3 τα εχουν πουλήσει στην Βουλγαρία τα Euro 4 στην Ελλάδα )1 κατάσχεση του οχήματος
Χαχαχαχαχαχα
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Για να δούμε λοιπόν τι θα πάθεις αν σε πιάσουν στο Αμβούργο να κυκλοφορείς με το φονικό όπλο Νο ...εεεε με το Euro 5 που δολοφονεί παιδιά (σύμφωνα με κάποιους) ήθελα να πω (τα Euro 1,2,3 τα εχουν πουλήσει στην Βουλγαρία τα Euro 4 στην Ελλάδα )1 κατάσχεση του οχήματος
Βασικα οχι σε ολο το αμβουργο αλλα σε 2 λεωφορους....
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μην παίρνετε πετρέλαια, σε 10 χρόνια δεν θα μπορείς να πας στις Κουκουβάουνες με δαύτα, τι το πήρες τότε?
Πάρε βενζίνη να είσαι καμαρωτός και να σου κάνει και τεμενάδες ο βενζινάς σου μόλις εμφανίζεσαι, απορώ που δεν το καταλαβαίνετε ακόμη. -
Εν τω μεταξύ, τη βενζίνη δεν την έχει προτείνει κανείς, εδώ και 126 απαντήσεις. Αλλά δεν πειράζει, βοηθάει στο να βγάλουμε το πετρέλαιο υπερκαύσιμο, οπότε συγχωρείται.
-
@dimsabas: Δεν καταλαβαίνω (πραγματικά, δεν ειρωνεύομαι) γιατί την κακία εμπειρία σου από την αγορά του Grand Vitara, με την 'παγίδα' που έστησε το ελληνικό κράτος, την προβάλεις αποκλειστικά στο diesel και τη μελλοντική χρήση του...
Δηλαδή, η βενζίνη, αν επεκταθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου ή αν γεμίσουμε φορτιστές, δεν θα καταστεί ακόμη περισσότερο ασύμφορη;
Το φυσικό αέριο, αν δεν επεκταθεί το δίκτυο πρατηρίων δεν θα παραμείνει στο περιθώριο; Υπενθυμίζω ότι η εξαγγελία περί 28 νέων σταθμών μέσα στο 2018, διαψεύστηκε πανηγυρικά (0 νέοι σταθμοί)...
Τα ηλεκτρικά δεν θα μείνουν επίσης στο περιθώριο αν δεν δημιουργηθεί κάποιο αρκετά πυκνό δίκτυο φορτιστών;Την παρούσα στιγμή δηλαδή έχουμε σοβαρούς λόγους να αμφιβάλλουμε για κάθε μορφή αυτοκίνησης όσον αφορά το μέλλον στην Ελλάδα, αλλά εσύ επιμένεις να επικεντρώνεις το πρόβλημα στο diesel.
Εγώ από την πλευρά μου, θεωρώ ότι την παρούσα στιγμή η αναμονή (για όποιον έχει τη δυνατότητα να περιμένει) είναι η καλύτερη κίνηση!
-
Θέλω να υπερθεματίσω. Τι σχέση έχει η φορομπηχτική πολιτική του ελληνικού κράτους με το πoια κατεύθυνση θα πάρει η αυτοκίνηση τα επόμενα χρόνια; Η διείσδυση των ηλεκτρικών αναμένεται προς το ...5% μέχρι το 2025 στην Ελλάδα. Μιλάμε για κοσμογονία... Μένοντας σε διαμερίσματα χωρίς δυνατότητα φόρτισης και με δίκτυο πρατηρίων ΦΑ στο μηδέν, είναι δυνατόν να σε ρωτάει κάποιος τι αμάξι να πάρει και να τον αποτρέπεις από EURO 6 ντίζελ γιατί ...θα απαγορευτεί; Και τι τους προτείνεις; Να πάρουν όλοι τουρμπάκια βενζίνης; Τους έσωσες :-). Λες και αν το ελληνικό κράτος αποφασίσει να βάλει φόρους προφασιζόμενο την οικολογία αυτά θα την γλυτώσουν.
Ή θα αγοράσουν όλοι το Seat Arona TGI και Toyota υβριδικά; -
Προφανώς αν κανεις λίγα χιλιόμετρα το χρόνο δεν αξίζει να φορτώθεις ένα diesel. Ειδικά για μέσα στην πόλη.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Συζητήσεις επί συζητήσεων, αγνοώντας το πιο βασικό πράγμα.Η τεχνολογία του κινητήρα diesel είναι αρχαία στην εποχή της μηχανολογίας.
Ο κινητήρας diesel είναι ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει σε ιδιωτικά οχήματα.
Κανένας τέτοιος κινητήρας ακόμα και βελτιωμένος δεν μπορεί να περάσει compliance rules, χωρίς την προσθήκη πανάκριβων εξαρτημάτων που τινάζουν το κόστος χρήσης αν τηρηθούν τα προβλεπόμενα στο compliance και στον ορίζοντα χρόνου ζωής του οχήματος.Κατά τα άλλα σκάνε κάτι βαρύγδουπα επιχειρήματα τύπου «δεν ξέρω φιλαράκια μουυυ, αλλά εγώ φουλάρω και πάω κυριλέ για X χιλιόμετρα και τα ρέστα τα κάνω τσίπουροοοο».
Αυτή τη στιγμή το diesel μάς χαιρετάει στις χώρες που έχουν πάρει απόφαση να πάνε σε μια πιο πράσινη εποχή αυτοκίνησης.
Στον οίκο ανοχής που λέγεται Ελλάδα:
- Euro 4 οδηγοί κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανενόχλητοι (οι εκτιμήσεις μιλάνε για άνω του 50%).
- Κάτοχοι diesel οχημάτων αφαιρούν φίλτρα και μετά κάνουν τις πάπιες (ακόμα και εδώ μέσα στο φόρουμ) και πετάνε επιχειρήματα περί χαμηλού κόστους χρήσης, τη στιγμή που απέχουν έτη φωτός από τα compliance rules!
Όλοι αυτοί που θεωρούν ότι η οικολογία δεν έχει καμία σημασία, επιτρέπουν ακόμα και στα παιδιά τους να πίνουν καρκινογόνα καυσαέρια ακόμα και στην ίδια την αυλή τους και το γκαράζ τους ... και κάθονται και αναλύουν για την περηφάνεια του ότι οδηγούν diesel και άλλες ιστορίες για αγρίους.
Και όλοι μαζί πεθαίνουμε από καρκίνους χωρίς να έχουμε πάρει πρέφα ότι οι βιομηχανίες εξαπάτησαν μαζικά τους καταναλωτές ότι μπορεί να υπάρξει φθηνό compliant diesel μηχανικό σύνολο!
Αρκετές σελίδες παραπίσω έθεσα αυτά και δεν έχω λάβει απαντήσεις ακόμα από αυτούς που προτείνουν τη λύση του diesel.
Βλέπω μόνο επιλεκτικό σχολιασμό τελικού κόστους καυσίμου και μαθηματικής κατανάλωσης και ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΕΡΙ DIESEL.
-
Αυτός είναι σοβαρός λόγος να μην το πάρεις. Όχι το ότι λέει ο τρακουτσέλης ότι θα απαγορευτεί η χρήση τους.
-
Το προηγούμενο πήγαινε στον iceman
@futurist
Τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει 100 φορές. Και έχουμε αναλύσει άλλες τόσες πόσο -επίσης- 'αντιιοικολογικό' είναι ένα σύγχρονο turbo βενζίνης άμεσου ψεκασμού. Στα οποία οσονούπω μπαίνει φίλτρο αντίστοιχο του DPF για να περάσουν από τα νέα πρότυπα. Απλά όπως είπαμε και παραπάνω, δεν μπορούμε να πάρουμε όλοι VAG ΦΑ και υβριδικά Toyota ή ηλεκτρικά γενικώς. Το 90% από εμάς θα ρυπαίνει, με βενζίνη ή πετρέλαιο μέχρι νεωτέρας. -
Για πες μας λοιπόν, για το κόστος του φίλτρου βενζίνης στα νέα και το αντίστοιχο κόστος φίλτρου diesel.
-
Ε, όταν και αν χρειαστεί να αλλάξω θα σου πω. Κάνω καθημερινά 80 χλμ. Να πληρώνω 2 λτ/100 Βενζίνη παραπάνω γιατί μπορεί και ισως και διοτι κάποτε να αλλάξω φίλτρο πιο ακριβά στο diesel; Λες και στο βενζινοκινητο έχω συμβόλαιο ότι ποτε δεν θα χαλάσει τίποτα.
-
Για όσους δεν γνωρίζουν λοιπόν: στα νέα οχήματα βάσει του WLTP, αν μελετά κανείς αγορά καινούριου, γιατί γι' αυτό συζητάμε πρακτικά, ένα τυπικό κόστος φίλτρου καυσαερίων βενζίνης είναι 400 ευρώ και ένα τυπικό φίλτρο diesel 2500 ευρώ.
Να βάλουμε στην εξίσωση την εκτίμηση ρίσκου, λόγω νοθευμένου diesel στην Ελλάδα και λειτουργίας αναγέννησης, πόσο νωρίτερα θα σκάσει ένα τέτοιο;
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα παλιά diesel, έχω αναλύσει παραπάνω ήδη τί συμβαίνει με τα βγαλμένα φίλτρα και δεν έχω ακούσει ΚΙΧ εδώ μέσα. Ξέρω ότι μάς διαβάζουν και γράφουν εδώ μέσα οδηγοί που τα έχουν αφαιρέσει!
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Ε, όταν και αν χρειαστεί να αλλάξω θα σου πω. Κάνω καθημερινά 80 χλμ. Να πληρώνω 2 λτ/100 Βενζίνη παραπάνω γιατί μπορεί και ισως και διοτι κάποτε να αλλάξω φίλτρο πιο ακριβά στο diesel; Λες και στο βενζινοκινητο έχω συμβόλαιο ότι ποτε δεν θα χαλάσει τίποτα.Δε πληρωνεις 2 λιτρα παραπανω αλλα συνολικα παραπανω λιτρα επι το κοστος 20-30 λεπτα το λιτρο.
Αλλο 10 λιτρα βενζινη επι 1,60 αλλο 8 λιτρα πετρελαιο επι 1,30 η 1,40Futurist ηρεμησε λιγο με τα 2500 του dpf. Σιγα μην ειναι και 25000
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Για όσους δεν γνωρίζουν λοιπόν: στα νέα οχήματα βάσει του WLTP, αν μελετά κανείς αγορά καινούριου, γιατί γι' αυτό συζητάμε πρακτικά, ένα τυπικό κόστος φίλτρου καυσαερίων βενζίνης είναι 400 ευρώ και ένα τυπικό φίλτρο diesel 2500 ευρώ.Να βάλουμε στην εξίσωση την εκτίμηση ρίσκου, λόγω νοθευμένου diesel στην Ελλάδα και λειτουργίας αναγέννησης, πόσο νωρίτερα θα σκάσει ένα τέτοιο;
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τα παλιά diesel, έχω αναλύσει παραπάνω ήδη τί συμβαίνει με τα βγαλμένα φίλτρα και δεν έχω ακούσει ΚΙΧ εδώ μέσα. Ξέρω ότι μάς διαβάζουν και γράφουν εδώ μέσα οδηγοί που τα έχουν αφαιρέσει!
κοντα στα 600....μην εισαι υπερβολικος...και τις περισσοτερες φορες αναγιενιεται με ειδικο μηχανημα της νησσαν......ο πεθερος μου μεγαλο αμαξι με κινητηρα euro4....παει τουρκια και βαζει ντιζελ απο καλο υποτιθεται πρατηριο στον γυρισμο για ελλαδα στην διαδρομη το πετρελαιο ητανε τοσο χαλια που του βουλωσε σχεδον το φιλτρο...παει συνεργειο και μηχανηματακι απο νισσαν τσουυπ!!!...ολα μια χαρα σκυλι το μοτερακι.....παντως παραπονιομαστε για το νοθευμενο ντιζελ και δικαιως....αλλα αμα κανουμε μια βολτα στην γειτονικη χωρα και δουμε τις 'μπομπες' που βαζουν στους κινητηρες τους θα λεμε 'μια χαρα ειμαστε'.....παντως τα ντιζελακια μοτερ ειναι σκυλια!!!!!......φανταστειτε τα καινουργια της hyundai και του ομιλου PSA τουρμπισια με ακομη χαμηλοτερες καταναλωσεις εξολοκληρου αλουμινενια και πιανουν και τις επιδοσεις των euro....αθανατα!!! ή μαλλον 'Χαϊλάντερ'....,χαχαχαχα
-
Δεν πολυκαταλαβαινω τι θες να πεις. Δηλαδή η πλειοψηφία του στόλου που είναι euro 4 & 5 βενζίνες συντηρείται ευλαβικά και βγάζει από την εξάτμιση μυρο; Παρουσιάζεις την αλλαγή φίλτρου ως βεβαιότητα. Έχω 45000 χλμ και μέχρι τώρα έχω κανει 3 (τρεις) ενεργητικες αναγεννήσεις όλες κι όλες. Άλλοι έχουν ήδη τα τριπλά (μιλαω για το vitara που εχω) χωρίς πρόβλημα.
Βενζίνη ή diesel