-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Το στροφομετρο ειναι η μεγαλυτερη πατατα τα τελευταια ετη σε αυτοκινητο της κατηγοριας.
Χωρίς να θέλω να το δικαιολογήσω -και για μένα χτυπάει κάπως άσχημα αυτή η έλλειψη-,έχει την ένδειξη για αλλαγή ταχύτητας -που βέβαια περισσότερο κάνει σαν οικονομόμετρο,παρά ως στροφόμετρο-,αλλά εμμέσως σου αναφέρει στιγμιαία τις στροφές π.χ. 2000-3000 αναλόγως τον κινητήρα αφού συνήθως στη max. ροπή είναι η πιο οικονομική αλλαγή.Για από εκεί και πάνω μόνο... αυτί
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Δυο πραγματα, η ελλειψη στροφομετρου και τα πισω παραθυρα σε στυλ τριπορτου αυτοκινητου. Αν αυτα ξεπερνιουνται τοτε ειναι πολυ καλη προταση η κακτους.Το στροφομετρο ειναι η μεγαλυτερη πατατα τα τελευταια ετη σε αυτοκινητο της κατηγοριας.
Συμφωνώ απόλυτα!
Η Citroen πρέπει να ξεπεράσει κάποιες εμμονές. ΔΕΝ είναι πρωτοπορία, ΔΕΝ είναι πρωτοτυπία, ΔΕΝ είναι άποψη, ΔΕΝ είναι avant-garde και ΔΕΝ εκτιμάται ως εναλλακτικότητα, το να μην προσφέρει στο Cactus πίσω ανοιγόμενα παράθυρα (το μεγαλύτερο φάουλ όλων), στροφόμετρο και αεραγωγό συνοδηγού. Όλα αυτά, ΕΙΝΑΙ λόγος απορριψης ενός καλού αυτοκινήτου για κάποιους και κακώς εννοούμενη οικονομία!
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Το στροφομετρο ειναι η μεγαλυτερη πατατα τα τελευταια ετη σε αυτοκινητο της κατηγοριας.
Χωρίς να θέλω να το δικαιολογήσω -και για μένα χτυπάει κάπως άσχημα αυτή η έλλειψη-,έχει την ένδειξη για αλλαγή ταχύτητας -που βέβαια περισσότερο κάνει σαν οικονομόμετρο,παρά ως στροφόμετρο-,αλλά εμμέσως σου αναφέρει στιγμιαία τις στροφές π.χ. 2000-3000 αναλόγως τον κινητήρα αφού συνήθως στη max. ροπή είναι η πιο οικονομική αλλαγή.Για από εκεί και πάνω μόνο... αυτί
Η πιο οικονομική αλλαγή είναι στις χαμηλότερες δυνατές ΣΑΛ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η πιο οικονομική αλλαγή είναι στις χαμηλότερες δυνατές ΣΑΛ.
Ναι,όντως είναι πιο σωστός ο ορισμός αυτός (εκ παραδρομής αναφέρθηκα σ'αυτές τις στροφές έχοντας στο νου μου τους πιο συνηθισμένους τουρμπισμένους βενζινοκινητήρες της εποχής μας,ξεχνώντας τους ατμοσφαιρικούς χαμηλών ή υψηλών κυβικών,πετρελαιοκινητήρες κ.α. που αρκετοί έχουν σε άλλο φάσμα σ.α.λ. την καλύτερη απόδοση ροπής).
-
Μαλλον μονο εμενα δεν ενοχλει η ελλειψη στροφομετρου!!
Ναι, μάλλον μόνον εσένα Φάνη. Κάλως ήρθατε στο 1984!!!
Μπα και το 1992 η Μερτσεντες δεν εβαζε στροφομετρο...!
Αλλά εικικρινα περα απο την πλακα, σε ενα οικογενειακο αυτοκινητο με εναν απλο κινητηρα, δεν βλέπω καποια χρησιμότητα του στροφομέτρου. Ειναι κανενας που θα παρει τον κάκτο για να βαραει κόφτες!;!; Και η bmw δεν βαζει θερμομετρο νερου σε καποια μοντέλα της...εγινε κάτι; Καθαρά ψυχολογικό ειναι.
ΥΓ: μου αρεσει το αυτοκινητο να εχει απειρα οργανα, ενθουσιαστηκα με το XV που ειχε θερμοκρασια νερου και λαδιου, θα ηθελα και πιεση λαδιου και τούρμπο. Αλλά τελειως πρακτικα, δεν εχουν καποια χρησιμοτητα στα συγχρονα αυτοκίνητα για το 99% των οδηγών.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μπα και το 1992 η Μερτσεντες δεν εβαζε στροφομετρο...!Μέχρι το '92 έβαζαν το ρολόι; Ρε τους Γότθους... Σε καμιά 190Ε να φανταστώ;
Αλλά εικικρινα περα απο την πλακα, σε ενα οικογενειακο αυτοκινητο με εναν απλο κινητηρα, δεν βλέπω καποια χρησιμότητα του στροφομέτρου. Ειναι κανενας που θα παρει τον κάκτο για να βαραει κόφτες!;!;
Όχι, αλλά το στροφόμετρο δεν είναι μόνο για να μην χτυπήσεις τον κόφτη. Είναι για να αλλάζεις σε συγκεκριμένες ΣΑΛ (για λόγους οικονομίας στις χαμηλές, για σβέλτη οδήγηση στην ροπή κλπ). Προσωπικά οδηγώ πάντα με το ένα μάτι στο στροφόμετρο. Ελέγχεις καλύτερα τον κινητήρα έτσι, ενώ με το αυτί είσαι στο περίπου.
Και η bmw δεν βαζει θερμομετρο νερου σε καποια μοντέλα της...εγινε κάτι; Καθαρά ψυχολογικό ειναι.
Δεν είναι το ίδιο με την έλλειψη στροφομέτρου. Το στροφόμετρο το χρησιμοποιείς κατά την οδήγηση, την θερμοκρασία νερού την ελέγχεις απλά κάθε τόσο για να μην κάψεις τον κινητήρα. Και φυσικά είναι γυφτιά η έλλειψη θερμομέτρου, έχω σώσει πολλούς κινητήρες επειδή είδα την θερμοκρασία να ανεβαίνει. Φίλος με Fiesta Mk7, που είχε απλά λαμπάκι, έκαψε την φλάντζα γιατί όταν άναψε το λαμπάκι ήταν πια αργά...
Αλλά τελειως πρακτικα, δεν εχουν καποια χρησιμοτητα στα συγχρονα αυτοκίνητα για το 99% των οδηγών.
Για όποιον ξέρει να τα διαβάζει έχουν μεγάλη σημασία. Στην 330 που είχα θερμοκρασία λαδιού ήξερα πότε μπορούσα να πιέσω και πότε να αφήσω το μοτέρ να κρυώσει (σπάνια ως καθόλου ανέβαζε υψηλή θερμοκρασία).
-
Το όργανο της θερμοκρασίας είναι σοβαρό θέμα .
Αλλά εδώ πρόκειται περί σχεδιαστικών εμμονών . Και δη ευρωπαϊκών .
Καθότι στην Βραζιλία ισχύουν άλλα πράγματα...
https://www.citroen.com.br/veiculos-nov ... tml#sticky
Και με τα πίσω παράθυρα και με το στροφόμετρο .
Οπότε μπορούμε να δούμε πως μας φαίνεται με πίσω παράθυρα .
Εδώ με τον κάκτο έχουν μία στιγμή βλακείας στην εταιρεία , ανάλογη με αυτή που έκαναν όταν σχεδίασαν την πρώτη C5 .
Αφού είχαν την πανέμορφη ΧΑΝΤΙΑ σχεδιασμένη από τον Bertone , έβαλαν κάποιον και έβγαλαν αυτό το πράμα που κατέστρεψε την σειρά , ακόμα και όταν στην μέση της ζωής της , άλλαξαν εντελώς την φάτσα της .Ετσι έκαναν και με τον κάκτο στην Ευρώπη . Το έβγαλαν περίεργο . Πούλησε σαν περίεργο , αν και δεν θα ήταν λιγότερο περίεργο αν είχε στροφόμετρο . Τα πίσω τζάμια , μια και υπάρχουν τόσα δίπορτα , θα μπορούσαν να ενοχλήσουν ελάχιστους , που θα τους άρεσε το υπόλοιπο .
Τώρα το έβγαλαν αντί για το C4 , αλλά είναι βασισμένο στο προηγούμενο C3 , οπότε πάσχει σε χώρους και σε αποσκευές . Επαψε να είναι και περίεργο , έχουν τις τιμές περίπου 20 % κάτω από το C4 , αλλά εκεί που είναι το τρώει το 3αιρκρός που είναι καινούργιο , έχει μεγαλύτερους χώρους και είναι και εξαιρετικό αμάξι .
Παρ΄ όλα αυτά θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή λόγω των επιδόσεων που έχει και του καλού του στησίματος και των χώρων σε σχέση με το C3 , μαζί με την νέα ανάρτηση και τα καθίσματα . Ιδιαίτερα αν ήταν 1000-1500 € φτηνότερο και έβγαινε στα 18000 στην πιο πλούσια έκδοση των 110 ίππων , αφού τα 9 δ είναι αρκετά για πολλούς και λίγοι θα ζητήσουν τα 8 δ του 130 .
Δεν το έχω οδηγήσει και όσοι έχετε όρεξη , κάντε το να δούμε τι ακριβώς κάνει .
-
Συμφωνουμε σε ολα Αλεξανδρε!!!
Για αυτο ειπα για το 99% και οχι το 100% των οδηγών.
ΥΓ: ναι στην 190Ε...στροφομετρο ηταν εξτρα εξοπλισμο, οπως και στο golf MkII kai MkIII σε κάποιες αγορές. Βέβαια το γκολφ δεν ειχε αναγκη απο στροφομετρο...με 60 αλογα ταφος ηταν!!
-
Εγώ το είχα το γκόλφ με τα 50 άλογα και ένα ταχύμετρο μόνο . Τα άλλα λαμπάκια...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ετσι έκαναν και με τον κάκτο στην Ευρώπη . Το έβγαλαν περίεργο . Πούλησε σαν περίεργο , αν και δεν θα ήταν λιγότερο περίεργο αν είχε στροφόμετρο . Τα πίσω τζάμια , μια και υπάρχουν τόσα δίπορτα , θα μπορούσαν να ενοχλήσουν ελάχιστους , που θα τους άρεσε το υπόλοιπο .Δεν μπορώ να συμφωνήσω εδώ. Αυτοί που γουστάρουν δίπορτα αμαξώματα, το κάνουν λόγω σπορτιφ γραμμής και μόνο (γιατί πλέον δεν υπάρχουν λόγοι ακαμψίας, δεσίματος αμαξώματος κτλ) και δεν θα κοιτάξουν ποτέ το Cactus ως πιθανή αγορά. Και όσοι κοιτάζουν τετράπορτα, συμπεριλαμβανομένου του Cactus, το κάνουν λόγω πρακτικότητας, οπότε σαφώς η πλειονότητα τους θα ενοχληθεί από τα μη ανοιγόμενα πίσω παράθυρα.
-
Δεν σχεδιάζουν με λογικές Ελλάδας . Υπάρχει έξω κοινό που είχε δίπορτο και τους αρέσει η αίσθηση του δίπορτου , αλλά λόγω αναγκών χρειάζονται 4 πόρτες .
Για αυτό βλέπουμε 4πορτα με κρυφή την λαβή στις πίσω πόρτες .
Αυτοί όμως είπαν ότι τα να μην βάλουν μηχανισμό συρόμενου ανοιγόμενου τζαμιού , τους έδωσε 15 κιλά μείωσης του βάρους . Δηλαδή 7,5 κιλά ανά πόρτα .
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Συμφωνουμε σε ολα Αλεξανδρε!!!Ήμουν βέβαιος Φάνη!
ναι στην 190Ε...στροφομετρο ηταν εξτρα εξοπλισμο
Απελπισία οι Βησιγότθοι!!!
Είχαμε στροφόμετρο στο 323F (με τα αναδιπλούμενα φανάρια) το 1989.@criuser: Σιγά το supercar που έπρεπε να σώσει αυτά τα 15 κιλά.
-
Μοσχοπουλάει στην Ευρώπη ο κάκτος και βρίσκεται στη θέση νούμερο 90
https://focus2move.com/europe-best-selling-cars-2017/ -
Ηταν στην 72 είδα το 2016 . Μην ξεχνάμε βέβαια ότι έτσι και αλλιώς είναι ειδικό αυτοκίνητο .
-
Απελπισία οι Βησιγότθοι!!!
Είχαμε στροφόμετρο στο 323F (με τα αναδιπλούμενα φανάρια) το 1989.Βρήκες και εσύ να συγκρίνεις τωρα (αυτοκίνητο ερωτας στα παιδικά μου μάτια τοτε!!)...το οποιο ειχε υδραυλικο τιμονι, 4 ηλεκτρικα παραθυρα, air condition, κεντρικό κλείδμα και αλλα πολλά. Για να τα βαλεις αυτα στους γερμανούς επρεπε να πληρώσεις αλλο ενα αυτοκίνητο!! 1993 στην e36 318i κόστιζαν 450.000δρχ τα 4 ηελκτρ. παραθυρα και 750.000 το air condition!!
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Μοσχοπουλάει στην Ευρώπη ο κάκτος και βρίσκεται στη θέση νούμερο 90
https://focus2move.com/europe-best-selling-cars-2017/Μου έφυγε ο καφές από τη μύτη μου
-
Εχει ενδιαφέρον η λιστα παντως . Βλεπουμε 2 Λαντα και γενικά αλλη λογική από εδώ . Τα γιαπωνεζικα κλπ πισω ενω το καλοπουλημενο εδω SX4 πουθενά ...
-
Tρίχες πουλάει ο Κάκτος. Είναι πολύ πίσω από Νισσάν Τζουκ και Ρενώ Κατούρ, ακόμη και από το 2008 το οποίο πουλάει τα τριπλάσια. Το Αρόνα επίσης θα τον ξεπεράσει παρόλο που είναι στην αρχή του.
Βέβαια εγώ θα το προτιμούσα από όλα αυτά. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εχει ενδιαφέρον η λιστα παντως . Βλεπουμε 2 Λαντα και γενικά αλλη λογική από εδώ . Τα γιαπωνεζικα κλπ πισω ενω το καλοπουλημενο εδω SX4 πουθενά ...καλά και κάποτε η Renault στην Ευρώπη ήταν Must και εδώ λιβανιζανε στο άκουσμα τής.Δεν μου λένε κάτι αυτά.Και τα Golf (GROUP vag ) ωραία αυτοκίνητα είναι αλλά όχι να τα συντηρώ εγώ.Τωρα στην Ευρώπη που αλλάζουν αμάξι κάθε 4ετια εννοείται θα είναι άλλες οι προτιμήσεις.Και εγώ εάν το άλλαζα στα 4χρονια πιθανόν να επέλεγα και κάποιο άλλο.Αλλα η Ελληνική πραγματικότητα μου επιτάσσει άλλες προτεραιότητες..... εννοείται ότι διαφέρω με τον Ευρωπαίο αγοραστή.Οπως και ο Ιάπωνας αγοραστής το ίδιο....ο Ασιάτης το ίδιο κλπ.Νομιζω αυτά είναι γνωστά σε όλους.Και για να απαντήσω στην παρατήρηση σου το καλοπουλημενο SX4 στην Ελλάδα έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το ανταγωνισμό για να μην πω ότι είναι μέσα στις δύο επιλογές στα 23000 για 4κινητο με πολύ καλές επιδόσεις.... αλλά δεν ενδιαφέρει κάποιον που θέλει ντιζάιν στο εσωτερικό και'ποιότητα' στο άγγιγμα(και είναι η πλειοψηφία μάλλον αυτή).Σεβαστο και αυτό αλλά εμένα δεν με αφορά και δεν το κάνει υποδεέστερη επιλογή επειδή η Skoda ας πούμε επέλεξε με 23000 να έχεις πιο μαλακά πλαστικά και όχι 4 κίνηση και πλούσιο εξοπλισμό ,ενώ η Suzuki. επέλεξε στην τιμή να σου δώσει εξοπλισμό και 4κινηση και όχι κάτι λιγότερο useable και πρακτικό.
Για να κλείσω.
Δεν έχω μπει σε σύγχρονο αυτοκίνητο που να μην μου αρέσει (το καθένα για κάποιο λόγο άλλα για περισσότερους κλπ).Όπως και οποία έχω οδηγήσει όλα ωραίο πάτημα είχαν και σύγχρονη ποιοτική κύλιση.Απο κει και πέρα ο καθένας ζυγίζει ποιο είναι αυτό που θέλει να υπερτερεί στο αμάξι του και καταλήγει.Υπαρχει βέβαια και ένα ποσοστό συναισθηματισμού που σε επηρεάζει... Αλλά κακό αυτοκίνητο εν έτη 2018 ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,πάνω από κάποια λεφτά.
Ξαναλέω το SX4 δεν είναι πουθενά μα πουθενά υποδεέστερο και λιγότερο ποιοτικό από αλλά πιο μοσχοπουλημενσα.Πιο πολύ ποιότητα δείχνει αυτό:Από τι έμεινε ευχαριστημένος ο Στέφανος Αττάρτ
«Το SX4 έχει δύναμη και μπορεί να κινήσει το αμάξωμα με μεγάλη άνεση στο δρόμο. Ωστόσο εκεί που δεν το περιμένεις είναι οι δυνατότητες του εκτός δρόμου. Το είδατε και εσείς, πως στην πίστα 4x4 πήγαινε σε μέρη που αναρωτιόμασταν αν θα τα καταφέρει.Τελικά ξεπέρασε κάθε εμπόδιο με ευκολία. Εκείπου θα ήθελα επίσης να σταθώ είναι στην ποιότητα κατασκευής που είναι σημαντικό στοιχείο για τετρακίνητο αυτοκίνητο. Το καταλαβαίνεις αρκεί να το κοιτάξεις από κάτω».
παρα το μαλακό ταμπλό για εμένα... Άντε να εξηγήσω σε κάποιον ότι το SX4 scross είναι πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο αλλά όχι σε αυτά που βλέπει το μάτι σου με την πρώτη.Αφορά ομως αυτό τον μέσο αγοραστή που θεωρεί ποιότητα το μαλακό ταμπλό και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο??? Μάλλον όχι και καλά ή κακά κάνει.
PS Υπάρχει αντιπροσωπεία Suzuki που συστεγάζεται με Opel.Κανω τη γύρα μου πρίν αγοράσω το SX4 και πάω και από τον πωλητή της Opel .Του λέω ότι ενδιαφέρομαι για τέτοιου στυλ αμάξι και να μου δείξει το Mokka X. Του λέω αφού συστεγάζεται ξέρεις το SX4 ξέρεις το MokkaX πες μου τη γνώμη σου ...Μου άνοιγει την πόρτα του Μοκκα την κλείνει και μου λέει'Το άλλο τέτοιο κλείσιμο πόρτας δεν έχει'!!!!!!
ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.
Και όμως κάποιος θα τσίμπαγε -συμφωνουσε .Δεν μου ανέφερε για στρίψιμο ,φρένα ,κατανάλωση, επιδόσεις , εξοπλισμό μου είπε αυτό που έιχε στο κεφάλι του σαν ένδειξη ποιότητας........NEXT PLEASE!
-
Εχω την αισθηση πως το sx4 εχει μαλακο ταμπλο στο πανω μερος του, οπως ακριβως και στο σκοντα.
Επιλογή SUV/Crossover με την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά