-
Έχεις δίκιο. Σε ό,τι με αφορά είπα πως είναι δύσκολο να κινούμαι με 130 για πολλή ώρα (θα έλεγα πάνω από πέντε λεπτά) γιατί ο ΒΟΑΚ δεν ανταποκρίνεται σε ό,τι περιγράφεις και ο τουρισμός απλώς επιδεινώνει το πρόβλημα. Στην ηπειρωτική Ελλάδα βεβαίως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
-
Στην πολύ συχνή διαδρομή που κάνω (Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική), το όριο από το καλοκαίρι έπεσε από τα 110 στα 90. σε όλο το κομμάτι. Επιπλέον έχει σχεδόν πάντα μπλόκα, σε αρκετά σημεία στο δρόμο. Τα έχω βάλει στο maps και με ειδοποιεί, αλλά οδηγάω πλέον για να φτάσω σε ένα προορισμό. Όχι για να ασχολούμαι που είναι οι μπάτσοι. Όταν βιάζομαι να φτάσω είμαι πλέον σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Αν πάω με 130-140 περνάω σαν σταματημένους τους υπόλοιπους. Βεβαια ο ασφαλής τρόπος για να φτάσεις γρήγορα, είναι να ξεκινήσεις 10 λεπτά νωρίτερα. Γενικότερα υπάρχει μια υπακοή στα όρια ταχύτητας. Η οικονομική κρίση; Τα πρόστιμα; Αυξημένοι έλεγχοι; Όλα μαζί;
Κάτα που δεν γράφτηκε, είναι ότι πλέον με τα CC και ειδικά με τα ACC, βάζεις μια ταχύτητα ίση με το όριο, άντε +10% και πάει σχεδόν μόνο του. Και όχι δεν ταξιδεύεις άνετα με 140 με τα μικρομεσαία κουβαδάκια μας. Ταξιδεύεις άνετα με ακριβότερες κατασκευές. Δεν γράφω 'με ασφάλεια', αλλά 'άνετα'. Όπου άνετα σημαίνει χωρίς θορύβους στην καμπίνα από μηχανή ή αέρα. Υπάρχει τεράστια διαφορά άνεσης και εγρήγορσης από τα 120 στα 140, την οποία δεν είμαι διατεθημένος να θυσιάσω.
Καλά γιορτές σε όλους
-
[/quote]
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dublin
Κατ'αρχήν εύχομαι υγεία τέτοιες μέρες που ζούμε.Εννοείται ότι δεν φταίει το πετρέλαιο για τα τροχαία.Ο άνθρωπος φταίει,τώρα έγραψα 2 πράγματα,το ένα αφορούσε το πετρέλαιο και πόσο επίκαιρη είναι η αγορά αυτοκινήτου σήμερα που κινείται με πετρέλαιο απέναντι στο υβριδικό.Έψαξα την αγορά και γράφω αυτά που είδα μόλις πριν 2-3 μήνες,όλοι έχουν τη γνώμη τους.Πετρέλαιο δεν θα αγόραζα ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.Όλα βέβαια έχουν νά κάνουν και με τη χρήση.Εάν λοιπόν κάποιος θέλει ένα αυτοκίνητο για να κάνει 15-20000 χλμ., όσα δηλαδή κάνει ο μέσος Έλληνας που έχει το αυτοκίνητο για δουλειά και ψυχαγωγία,τότε η λύση για μένα σήμερα είναι το υβριδικό της Τογιότα.
Το δεύτερο είχε να κάνει με τις ταχύτητες που κινούμαστε,και θεωρώ πως τα όρια που πρέπει να κινούμαστε και είναι μέσα στο νόμο ΤΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ένα υβριδικό corolla και με τις καταναλώσεις που έγραψα,διότι όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο δεν ξεκινάς με 120 ούτε με 130.Τώρα κάποιοι το πήγαν αλλιώς το θέμα,δηλαδή ΑΝ είναι πολλά τα 140 κ.λ.π..
Δεν πάει έτσι γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουν σχέση με το με πόσα θα κινηθείς σε κάποιον δρόμο,π.χ. καιρικές συνθήκες,ποιότητα οδοστρώματος,πυκνότητα κυκλοφορίας,ορατότητα,πόσο φορτωμένο είναι το όχημα,κατάσταση ελαστικών κ.λ.π... Ένας μέσος οδηγός με στοιχειώδη λογική πρέπει όλα αυτά να τα λαμβάνει υπ'όψιν του πριν πατήσει το γκάζι...!!!Μπορεί οι δρόμοι μας σε πολλά σημεία να έχουν ακόμα τα όρια από τα 1960,όμως οι καινούργιοι δρόμοι μια χαρά όρια έχουν.Και η Ελλάδα αν δείτε θα παρατηρήσετε ότι έχει ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ στους δρόμους της σε σχέση με πάρα πολλές χώρες.Ένα απλό παράδειγμα..?? Οι ΗΠΑ με τους δρόμους των 16-20 λωρίδων έχουν 55 μίλια όριο ανώτατο...!!! 90 ΧΛΜ. ??? Και η Τογιότα βλέπετε όταν φτιάχνει υβριδικά δεν έχει στο μυαλό της αν θα τα διακοσαρίζουν οι Έλληνες,ή πόσο θα κάψουν το τρίλεπτο που θα πάνε με 160-200 ...!! Δεύτερο παράδειγμα, ολόκληρη η Σκανδιναβία, Νορβηγία,Φινλανδία,Δανία,Σουηδία κ.λ.π...κ.λ.π....
Συνεπώς τα 130 που τα κάνουμε εμείς 140 που έχουμε σε κάποια σημεία της Εθνικής είναι σούπερ για τη χώρα μας,οι πολλοί μας όμως δρόμοι έχουν όρια από 90 έως 110.Εκεί μια χαρά είναι το υβριδικό και κάνει τα 100 χλμ. με 5 ευρώ βενζίνη..!!!
Είπαμε ότι αν είσαι πλασιέ και πηγαίνεις 2-3 φορές την εβδομάδα Γύθειο Αλεξανδρούπολη ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ να πάρεις πετρέλαιο...!!!Λίγο το πλατιάσαμε το θέμα,μοιραίο είναι αφού μιλάμε για καταναλώσεις του corolla 1,8 hybrid.
υγ. Νομίζω ότι είναι πολύ κλισέ το να θεωρούμε ότι γράφοντας με κεφαλαία φωνάζουμε.Ας γράφει ο καθένας όπως θέλει,το περιεχόμενο είναι εκείνο που ενοχλεί και μετράει...!!! Προσωπικά βάζω κάποια κεφαλαία επειδή δεν έχω απέναντι το συνομιλητή μου όταν θέλω να τονίσω κάτι,να δώσω έμφαση,ας με συγχωρέσουν οι φίλοι,πάντως ένα είναι σίγουρο, ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ,διότι δεν πιστεύω ότι με τις φωνές έχεις δίκαιο ούτε και ότι πείθεις αυτόν που έχεις απέναντι σου.
-
Το Τέξας εντωμεταξύ έχει μέγιστο θεωρητικό όριο τα 137 km/h (85 mph) αν το επιτρέπει ο δρόμος.
-
ΛΟΓΩ ΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ-ΕΟΡΤΑΖΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ- ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΟΤΑ COROLLA. EYXOMAI ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ, ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΚΟΡΟΛΑ ΜΟΥ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα , Χρήστος ? Να σε χαίρονται! Καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να είσαι πάντα καλά !Γράψε μας ότι θες μόνο σε παρακαλώ γράφτα με πεζά γιατί με τα κεφαλαία πόνεσαν τα μάτια μου!
Χρόνια πολλά και πάλι , καλές γιορτές
-
Χρονια πολλα....ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑΑΑΑ.
ασχετο ειδα μια κορολλα,με τασια μικρο τροχο αλλα λεντ ολα τα φωτα της και gloss μαυρο το πισω πλαστικο..... Τι εκδοση ειναι;
ΩΡΑΊΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΟΟΟΟ (για τον φιλο μας το λεω)
-
Καλό χρυσό το υβριδικό, αλλά καταλαβαίνετε πως δεν γίνεται να κυκλοφορεί ΟΟΟΛΟΟΣ ο κόσμος με Corolla, καθώς το αυτοκίνητο έχει πολλές ελλείψεις, διαφορετικές για τον καθένα, είτε σε χώρους, είτε λόγω κόστους, είτε λόγω σχεδιασμού, απόστασης απ' το έδαφος κλπ.
Το θεωρώ πολύ καλή αγορά για όσους τυχερούς τους βολέψει και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ μακριά απ' το να αποτελέσει αμάξι πας-παρ-του για όλες τις ανάγκες, κι ούτε με τα υπόλοιπα της γκάμας μπορούν να καλυφθούν όλοι, ενώ για ταξίδι είναι ελάχιστο το ουσιαστικό όφελος. Αυτό είναι το ζήτημα με τα υβριδικά.
Απλά τυχεροί όσοι μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και θέλω τους με ένα Κορολα.
-
Χρόνια πολλά παίδες. Γνωρίζουμε αν έρθει και πότε το corolla cross?
-
Καλό χρυσό το υβριδικό, αλλά καταλαβαίνετε πως δεν γίνεται να κυκλοφορεί ΟΟΟΛΟΟΣ ο κόσμος με Corolla, καθώς το αυτοκίνητο έχει πολλές ελλείψεις, διαφορετικές για τον καθένα, είτε σε χώρους, είτε λόγω κόστους, είτε λόγω σχεδιασμού, απόστασης απ' το έδαφος κλπ.
Το θεωρώ πολύ καλή αγορά για όσους τυχερούς τους βολέψει και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ μακριά απ' το να αποτελέσει αμάξι πας-παρ-του για όλες τις ανάγκες, κι ούτε με τα υπόλοιπα της γκάμας μπορούν να καλυφθούν όλοι, ενώ για ταξίδι είναι ελάχιστο το ουσιαστικό όφελος. Αυτό είναι το ζήτημα με τα υβριδικά.
Απλά τυχεροί όσοι μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και θέλω τους με ένα Κορολα.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ, αυτή είναι η πιο σωστή θέση που διάβασα,όπως είπαμε από την αρχή,ότι το αυτοκίνητο που εξυπηρετεί τον καθένα μας είναι και το καλύτερο για μας.Απλά εδώ μέσα όσοι το έχουμε γράφουμε για να βοηθήσουμε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν, ώστε να κάνουν την επιλογή που τους ταιριάζει.
Για τους γρήγορους τώρα ένα βιντεάκι από Γερμανία όπου και επιτρέπεται. 9,2 λίτρα η κατανάλωση με το κοντέρ στο τέρμα 188 χλμ. με 185,4 πραγματικά από gps..!! Παραπάνω ούτε πάει,ούτε καίει..!!!
-
-
Οι άνθρωποι που βλεπουμε το αμάξι και ως εργαλείο, όλοι έχουμε σκεφτεί τα Corolla & Yaris.
Τεχνολογικη καινοτομία, μεγάλη οικονομία υπό προϋποθέσεις, κλπ. όσοι αγοράσαμε αυτόματο ντίζελ, όλοι είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ. ΑΛΛΆ αν χρειάζεσαι αρκετούς χώρους, ΔΕΝ. Υπάρχει η λύση του SW αλλά πάμε για 30 χιλιάρικα (και πάλι η καμπίνα είναι οριακή)! Αν θες να πατάς και παλιόδρομο, πάλι πρόβλημα, καθώς στη λογική της οικονομίας και αεροδυναμικής είναι χαμηλά αυτοκίνητα, που όμως έχουν πλέον πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο. Κι ενώ για μετακινήσεις στα όρια νόμου είναι ίσως καλύτερα κι από ντηζελ, καθώς είναι εφικτά και λογικά τα 4λτ κατανάλωση, αν βγεις σε αυτοκινητόδρομο είναι λίγο πισωγύρισμα... μακάρι να έρθουν σύντομα τα Cross μοντέλα σε λογικές τιμές, θα αλλάξουν το παιχνίδι στην ελληνική αγορά! Αλλά πιστεύω πως στις μέρες μας 'επιβάλλεται' να το ψάξει κάποιος πρώτα απ όλα, αν ένα υβριδικό σαν τη Corolla τον/την καλύπτει.
-
Στην Αμερική πως το αγοράζουν και για οικονομικές υπεραστικές διαδρομές; Δεν αναφέρομαι για το daily commuting που μπορεί να είναι σε πόλη έκτασης όσο όλη η Αττική με δρόμους σαν την αττική οδό φουλ με αυτοκίνητα, όπου ουσιαστικά είναι συνθήκες μποτιλιαρίσματος, αλλά σε κανονικά μεγάλα ταξίδια μέσα στην ίδια πολιτεία που χιλιομετρικά είναι σαν να πάμε πχ Αθήνα - Γιάννενα.
Πάλι υπάρχει ικανή οικονομία σε συνεχόμενη πορεία με 100-120χλμ/ώρα
-
Οι άνθρωποι που βλεπουμε το αμάξι και ως εργαλείο, όλοι έχουμε σκεφτεί τα Corolla & Yaris.
Τεχνολογικη καινοτομία, μεγάλη οικονομία υπό προϋποθέσεις, κλπ. όσοι αγοράσαμε αυτόματο ντίζελ, όλοι είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ. ΑΛΛΆ αν χρειάζεσαι αρκετούς χώρους, ΔΕΝ. Υπάρχει η λύση του SW αλλά πάμε για 30 χιλιάρικα (και πάλι η καμπίνα είναι οριακή)! Αν θες να πατάς και παλιόδρομο, πάλι πρόβλημα, καθώς στη λογική της οικονομίας και αεροδυναμικής είναι χαμηλά αυτοκίνητα, που όμως έχουν πλέον πολύ καλή συμπεριφορά στο δρόμο. Κι ενώ για μετακινήσεις στα όρια νόμου είναι ίσως καλύτερα κι από ντηζελ, καθώς είναι εφικτά και λογικά τα 4λτ κατανάλωση, αν βγεις σε αυτοκινητόδρομο είναι λίγο πισωγύρισμα... μακάρι να έρθουν σύντομα τα Cross μοντέλα σε λογικές τιμές, θα αλλάξουν το παιχνίδι στην ελληνική αγορά! Αλλά πιστεύω πως στις μέρες μας 'επιβάλλεται' να το ψάξει κάποιος πρώτα απ όλα, αν ένα υβριδικό σαν τη Corolla τον/την καλύπτει.
Εγώ ξεκίνησα για αυτόματο diesel, αλλά δεν... Ότι υπήρχε στα λεφτά του corolla ήταν γτπ οδηγικά. Δηλαδή ωραίο το 500Χ, αλλά για να το πληρώσει άλλος. Astra-golf έβγαιναν στο 30 σχεδόν. Μιλάω για παρόμοιο εξοπλισμό. Δηλαδή clima, acc, αυτόματα φώτα κλπ. Τώρα αν τα 4λτ σε επαρχιακό δρόμο ή τα 5λτ στην εθνική με 120-130 σας φαίνονται πολλά, αναρωτιέμαι πόσο καίνε τα αντίστοιχου μεγέθους diesel. Πάντως 5λίτρα έκαιγε και το V40 D2 της μικρής στις autobahn χωρίς να τρέχει.
Και δεν έχω καταλάβει γιατί συνεχίζουμε και τρωγόμαστε με τα 0,1λτ που μπορεί να καίει περισσότερο ή λιγότερο από ένα diesel. Συγκρίνουμε μήλα με καρύδια. Εγώ το συγκρίνω με το πόσο καίει ένα αυτοκίνητο βενζίνης. Γιατί με το πετρέλαιο κουβαλάς και ένα σκασμό θεματάκια τόσο σε βλάβες όσο και σε μεταπώληση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.... Και έχουμε κάποιο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο πάνω από 20 χρόνια. Οπότε δεν είμαι hater της πετρελαιοκίνησης. Την έζησα, συνεχίζω και τη ζω, αλλά δεν ανακαλύψαμε στην Ελλάδα τον τροχό την τελευταία 10ετία που επετράπει στην ουσία στην πλειοψηφία του πλυθυσμού.
-
Στην Αμερική πως το αγοράζουν και για οικονομικές υπεραστικές διαδρομές; Δεν αναφέρομαι για το daily commuting που μπορεί να είναι σε πόλη έκτασης όσο όλη η Αττική με δρόμους σαν την αττική οδό φουλ με αυτοκίνητα, όπου ουσιαστικά είναι συνθήκες μποτιλιαρίσματος, αλλά σε κανονικά μεγάλα ταξίδια μέσα στην ίδια πολιτεία που χιλιομετρικά είναι σαν να πάμε πχ Αθήνα - Γιάννενα.
Γιατί έχουν πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας, οπότε πετυχαίνουν πολύ μεγάλη οικονομία. Σε σταθερή πορεία στα 100 χ.α.ω είναι πολύ οικονομικά (ειδικά χωρίς ανωφέρειες), στις μεγάλες ταχύτητες (άνω των 130 χ.α.ω) τσιμπάνε σε κατανάλωση (πάλι οικονομικά είναι βέβαια).
-
Εγώ ξεκίνησα για αυτόματο diesel, αλλά δεν... Ότι υπήρχε στα λεφτά του corolla ήταν γτπ οδηγικά. Δηλαδή ωραίο το 500Χ, αλλά για να το πληρώσει άλλος. Astra-golf έβγαιναν στο 30 σχεδόν. Μιλάω για παρόμοιο εξοπλισμό. Δηλαδή clima, acc, αυτόματα φώτα κλπ. Τώρα αν τα 4λτ σε επαρχιακό δρόμο ή τα 5λτ στην εθνική με 120-130 σας φαίνονται πολλά, αναρωτιέμαι πόσο καίνε τα αντίστοιχου μεγέθους diesel. Πάντως 5λίτρα έκαιγε και το V40 D2 της μικρής στις autobahn χωρίς να τρέχει.
Και δεν έχω καταλάβει γιατί συνεχίζουμε και τρωγόμαστε με τα 0,1λτ που μπορεί να καίει περισσότερο ή λιγότερο από ένα diesel. Συγκρίνουμε μήλα με καρύδια. Εγώ το συγκρίνω με το πόσο καίει ένα αυτοκίνητο βενζίνης. Γιατί με το πετρέλαιο κουβαλάς και ένα σκασμό θεματάκια τόσο σε βλάβες όσο και σε μεταπώληση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.... Και έχουμε κάποιο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο πάνω από 20 χρόνια. Οπότε δεν είμαι hater της πετρελαιοκίνησης. Την έζησα, συνεχίζω και τη ζω, αλλά δεν ανακαλύψαμε στην Ελλάδα τον τροχό την τελευταία 10ετία που επετράπει στην ουσία στην πλειοψηφία του πλυθυσμού.
Καλά τα λες, σαν **κινητήριο σύνολο **έχει πιο πολλά τεχνολογικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με ένα αυτόματο ντήζελ, ακόμη περισσότερα σε σύγκριση με μη υβριδικό βενζίνης. Γι αυτό και γω είπα πως πρώτα πρέπει να εξετάσει τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ κάποιος, πριν δει άλλες επιλογές. Δυστυχώς, στη δική μου περίπτωση, ο συνδυασμός χώροι, SUV χαρακτηριστικά και οικονομία καυσίμου δεν γινόταν να ικανοποιηθεί από Corolla, Yaris ή CHR... ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές επιλογές γι αυτό τον συνδυασμό από άλλους κατασκευαστές σε αυτόματο ντήζελ και μάλιστα φθηνότερες αγορές και με αρκετά καλύτερες επιδόσεις.
Σε λίγο καιρό όμως με τα νέα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ ίσως καταστούν 'μονόδρομος' για όποιον την ψάχνει 'οικονομοτεχνικά'...
-
Το entry level suv της toyota είναι το rav4. Αν το chr είναι suv, τότε εγώ είμαι αστροναύτης.....Η corolla στα μικρομεσαία είναι μονόδρομος για όποιον ψάχνει αυτόματο, και είναι διατεθειμένος να κάνει παραχώρηση στους χώρους επιβατών.
Βασικά η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι πολλοί παράγοντες, ξεκινώντας από το οικονομικό. Όσο ανεβαίνει το οικονομικό, τόσο λιγότερες παραχωρήσεις κάνεις.
Πήρε την προηγούμενη εβδομάδα ο κουμπάρος μου 500Χ 1.0Τ χειροκίνητο.... Χωρίς να το οδηγήσει. Απλά για να αντικαταστήσει το 500ράκι που είχε η γυναίκα του.....Νταξ... Έχω σταματήσει να αναρωτιέμαι πως αγοράζει ο κόσμος αυτοκίνητα....
-
Το entry level suv της toyota είναι το rav4. Αν το chr είναι suv, τότε εγώ είμαι αστροναύτης.....Η corolla στα μικρομεσαία είναι μονόδρομος για όποιον ψάχνει αυτόματο, και είναι διατεθειμένος να κάνει παραχώρηση στους χώρους επιβατών.
Βασικά η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι πολλοί παράγοντες, ξεκινώντας από το οικονομικό. Όσο ανεβαίνει το οικονομικό, τόσο λιγότερες παραχωρήσεις κάνεις.
Πήρε την προηγούμενη εβδομάδα ο κουμπάρος μου 500Χ 1.0Τ χειροκίνητο.... Χωρίς να το οδηγήσει. Απλά για να αντικαταστήσει το 500ράκι που είχε η γυναίκα του.....Νταξ... Έχω σταματήσει να αναρωτιέμαι πως αγοράζει ο κόσμος αυτοκίνητα....
Ενταξ.. ήθελε ένα μικρό ομορφούλι, είχε ήδη το 500 και γουστάρε, και πήρε κάτι παρόμοιο μεγαλύτερο. Perfect sense κάνει. Περίεργο θα ήταν αν έπαιρνε το Raptor!
Εγώ που κοίταγα για B suv/μικρό C SUV, το C-HR ενώ το θεωρώ πανέμορφο, και μας έκαναν και καλή προσφορά από εκεί που είχαμε πάρει το Auris παλιά, δεν το κάναμε ούτε τεστ ντραιβ, δεν χωραγε κάν τα καθίσματα των παιδιών για να οδηγήσω μπροστά άνετα και ο χώρος αποσκευών ήταν σαν του Kona και του παλιού Captur (δηλαδή no go).
Επίσης, έχετε κάτσει πίσω ποτέ; Έστω και σε έκθεση;! Είναι τέρμα κλειστοφοβικο. Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι αργότερα τα παιδιά να μην μπορούν να δουν καλά έξω.
Επίσης έχουμε και άλλα οχήματα για πόλη οπότε δεν καιγομουν για κατανάλωση πόλης αλλά περισσότερο αυτοκινητόδρομο, οπότε δεν έπαιξες μεγάλο ρόλο η υβριδικοτητατα του.
-
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις καταναλώσεις και εδώ απλά να θυμίσουμε ότι με τις τιμές των τελευταίων ετών τα 5 λτ κατανάλωση πετρελαίου κοστίζουν όσο 3.95 λτ κατανάλωσης βενζίνης. Αυτό για όταν συγκρίνουμε βενζίνης με ντίζελ.
Επίσης προσωπικά έχω πειστεί για τα 4 λτ σε κίνηση πόλης στο υβριδικό. Στα 130 όμως πορεία τα 5 λτ που κάπου έχουν γραφτεί δεν επιβεβαιώνονται από τα βίντεο καταναλώσεων. Θεωρώ ότι μάλλον καίει πάνω από 6.5 τα οποία κοστίζουν όσο αν υπήρχε ντίζελ που στα 130 θα έκαιγε 8.2λτ πετρέλαιο (που δεν υπάρχει σύγχρονο euro 5-6).
Σχετικά με το αν υπάρχει καλό αυτόματο ντίζελ με τα πάντα όλα από εξοπλισμό θα πω ότι υπάρχει το active x focus στα 28500 που είναι καλύτερο οδηγικά παντού από την κορολα έχει τα 16.5-17 εκ απόσταση από το έδαφος που είναι αγχολυτικο έχει όλο το τεχνολογικό πακέτο εντάξει δεν κοστίζει 23000 αλλά σε αυτό το σενάριο παίρνεις και αυτόματο με μετατροπέα ροπής φουλ οδηγοκεκτρικο με κάλυτερους χώρους επιβατών από την κορολα και ντίζελ που σημαίνει καλές ρεπριζ από 50 ως 120 και οικονομία σε ταξίδι που την χάνεις με το υβριδικό.
Πρακτικά χάνεις μόνο σε αξιοπιστία όπου εκεί η Τογιότα έχει ισχυρό προβάδισμα.
-
Σχετικά με το αν υπάρχει καλό αυτόματο ντίζελ με τα πάντα όλα από εξοπλισμό θα πω ότι υπάρχει το active x focus στα 28500 που είναι καλύτερο οδηγικά παντού από την κορολα έχει τα 16.5-17 εκ απόσταση από το έδαφος που είναι αγχολυτικο έχει όλο το τεχνολογικό πακέτο εντάξει δεν κοστίζει 23000 αλλά σε αυτό το σενάριο παίρνεις και αυτόματο με μετατροπέα ροπής φουλ οδηγοκεκτρικο με κάλυτερους χώρους επιβατών από την κορολα και ντίζελ που σημαίνει καλές ρεπριζ από 50 ως 120 και οικονομία σε ταξίδι που την χάνεις με το υβριδικό.
Ford με αυτόματο σασμάν ...επιλογή για γενναίους και τολμηρούς , αυτό δε για το οδηγοκεντρικό αγγίζει πια φιλοσοφικά επίπεδα ... για την απόσταση από το έδαφος μαζί σου και να ξέρεις είναι χρήσιμη και στην πόλη.
-
Μάλλον έχεις ακούσματα για το προηγούμενης γενιάς αυτόματο της Φορντ που κατάφερε να έχει πιο πολλά προβλήματα και από τα dsg! Για το τωρινό ακούγονται τα καλύτερα.
Και από προσωπική εμπειρία που το οδηγησα το πακέτο αυτόματο ντίζελ ήταν απολαυστικό και πολύ κρατημένο σε κατανάλωση.
Όσο για την απόσταση από το έδαφος το λέω από εμπειρία ως κάτοχος. Τα 17εκ είναι απαραίτητα ακόμα και για μια απλή προσέγγιση σε κάθετο παρκάρισμα. Πολλές φορές παρκάρω με το scross με αυτό τον τρόπο και βλέπω ότι μόλις δεν βρίσκω και τοτε βλέπω ότι τα κλασικά 13 εκ απόσταση πολύ συχνά δεν φτάνουν.
Τέλος πάλι από τα τεστ που έχω κάνει ναι ότι και να λέμε για τα Φορντ είναι τρομερά ευχάριστα στην οδήγηση ότι και να λέμε.
Toyota Corolla 2019