-
Για όποιον τον ενδιαφέρει με ενημερώσαν τηλεφωνικά από τη toyota ότι τα διλιτρα υβριδικα θα έχουν σύμφωνα με τα νέα πρότυπα wltp 121 γρ. Και άρα πάλι δεν θα πληρώνουν κάτι από του χρόνου.
Βέβαια δεν το παίρνω ως δεδομένο αφού με έχουν πρήξει στα φούμαρα και άρα και αυτό μπορεί να είναι παπαρια.
Δηλ ήταν να παραλάβω αρχές δεκ μετά πήγαμε ότι το καράβι θα έρθει 28 δεκ , πριν 10 μέρες μου είπαν ότι το καράβι θα έρθει νωρίτερα στις 18, και σήμερα ότι τελικά θα έρθει στις 28.
Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι!
-
Περί καταναλώσεων...
Το 4,1 είναι η συνολική μέση κατανάλωση στα 3340 χλμ που έχει γράψει ως τώρα.
Στις 2 πρώτες φωτογραφίες είναι μετάβαση από Νεάπολη στο Καραμπουρνάκι(το προσπάθησα να πάω οικονομικά), και στις 2 τελευταίες είναι από Χαλκιδική για Θεσσαλονίκη(είναι η τελευταία φορά που πήγε η γυναίκα μου στο χωριό με το corolla)
-
Εχω την αισθηση οτι το 'κολπο' της toyota ειναι να μετρα τον χρονο που περιμενεις στο φαναρι ως ηλεκτρικό mode. Ετσι πιστευω βγαινουν αυτα τα ποσοστα. Ειδαλλως δεν εχει λογικη. Ουτε phev να ηταν.
-
Πιθανόν... Αλλά γιατί ο χρόνος που περιμένεις στο φανάρι δεν είναι ηλεκτρικό mode; Σε άλλο αυτοκίνητο θα ήσουν στο ρελαντί.
Επίσης έχεις δύο πληροφορίες σε σχέση με το EV mode. Και χρόνου και απόστασης. Αν θα δεις στο ταξίδι Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική ήμουν με μπαταρία στο 49% του χρόνου της διαδρομής. Και εκεί δεν έχει φανάρια.
-
Μετά από προσπάθεια φουλ μπαταρία..... Έδινα τόσο γκάζι ώστε να δουλεύει η μηχανή, αλλά όχι παράλληλα και ο ηλεκτροκινητήρας. Μόλις έσβηνε η μηχανή έδινα λίγο γκάζι για να ξαναπάρει.
Άμα κρατήσει και άλλο η καραντίνα, βλέπω να το κάνω και plug-in....
-
Περί καταναλώσεων...
kyr80 wrote:
Το 4,1 είναι η συνολική μέση κατανάλωση στα 3340 χλμ που έχει γράψει ως τώρα.
Στις 2 πρώτες φωτογραφίες είναι μετάβαση από Νεάπολη στο Καραμπουρνάκι(το προσπάθησα να πάω οικονομικά), και στις 2 τελευταίες είναι από Χαλκιδική για Θεσσαλονίκη(είναι η τελευταία φορά που πήγε η γυναίκα μου στο χωριό με το corolla)
Η πρώτη διαδρομή εντός πόλης είναι από τις 2-3 πιο επιβαρυμένες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος Θεσσαλονίκη βέβαια το ότι έγινε βραδάκι Τετάρτη μειώνει λίγο το φόρτο αλλά τα 16 χλμ μο δείχνει αρκετή κίνηση.
Και το άλλο της Χαλκιδικής τα 72 χλμ μο και 3.9 κατανάλωση είναι εξαιρετικά
-
Στα αλλα μη υβριδικα ή mild hybrids απλα σβηνει ο κινητηρας. Αλλα δεν το μετρουν αυτο στην κατανάλωση!
Και παλι βλεπω εκει μεση 72 χλμ/ωρα αρα καπου σταματα το αυτοκινητο. Φανταζομαι δεν ταξιδευετε με 72 χλμ /ωρα. Αρα μετρα το σταματημα (οποιο και αν ειναι συτο) ως ηλεκτρικο mode
Και αυτο στο λεω διοτι και σε εμενα στο yaris εβγαζε κατι 60% με ηλεκτρικη ενεργεια αλλα ειχα μολις 0,5 λιτρο λιγοτερο απο το mild hybrid!
Στα της αποστασης, μηπως εννοει αποσταση που γενικως συμβαλει ο ηλεκτροκινητηρας.
Διοτι, 82% ηλεκτρικη μετακινηση, σημαινει οτι στα 100 χλμ, τα 82 τα εκανε ηλεκτρικα.....
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
-
Και παλι βλεπω εκει μεση 72 χλμ/ωρα αρα καπου σταματα το αυτοκινητο. Φανταζομαι δεν ταξιδευετε με 72 χλμ /ωρα. Αρα μετρα το σταματημα (οποιο και αν ειναι συτο) ως ηλεκτρικο mode
1-2 χλμ μέχρι να βγείς από το χωρίο στον κύριο δρόμο. Σε επαρχιακό δίκτυο με όριο τα 90 είναι τα πρώτα 40 χλμ. Που σε κάποια σημεία το όριο είναι 50 (π.χ. Καλύβες), σε άλλα σημεία 70(π.χ. Άγιο Μάμα). Επίσης είναι και 3-4 χλμ στο τέλος είναι σε αστικό κύκλο με 7 φανάρια μέχρι το σπίτι. Αλλά και στην Μουδανίων το όριο είναι 90 πλέον(και πάω με 90-100).
υ.γ. σήμερα πήγα πάλι.....
Και προφανώς δεν πήρα το κορόλλα. Αλλά την ντατσουνάρα, γιατί στο γυρισμό είχα να πάρω ένα σκασμό δώρα για τα μικρά από τη γιαγιά τους...... Αλλά και να μην είχα.... Πάλι το ντάτσουν θα έπαιρνα.
-
Η πρώτη διαδρομή εντός πόλης είναι από τις 2-3 πιο επιβαρυμένες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος Θεσσαλονίκη βέβαια το ότι έγινε βραδάκι Τετάρτη μειώνει λίγο το φόρτο αλλά τα 16 χλμ μο δείχνει αρκετή κίνηση.
Και το άλλο της Χαλκιδικής τα 72 χλμ μο και 3.9 κατανάλωση είναι εξαιρετικά
Η κατανάλωση τσιμπάει από τα 110 και πάνω. Στα 130χλμ έχει 5λτ κατανάλωση αλλά και θόρυβο.
Δεν βγήκε για αυτήν τη δουλειά. Το ταξίδι θέλει να είναι μακρυά η τελική σχέση μετάδοσης, και κυβικά για να μπορεί να την υποστηρίξει και να μην κρεμάει. Τα τουρμπάκια ναι μεν δεν κρεμάνε, αλλά ρουφάνε. Έχω κάψει 22λτ με το colt czt για την ίδια διαδρομή.
-
Τι να πω.... δες καποια σχολια εκανα edit.
Θα το ξαναψαξω. Κατι δεν μου παει καλα.
Ιδιαιτερα εκει μεσα στην πολη, ολη η διαδρομη εγινε σχεδον ηλεκτρικα. Πως;;;
1,1 kw μπαταρια εχει....τι φορτιο ειχε μεσα στην πολη ο κινητηρας, (αρκετο, απαντω μονος μου).
Απο που προερχεται αυτη η απαιτουμενη ενεργεια για μια τοσο μεγαλη αποσταση κινουμενος ηλεκτρικα αν δεν λειτουργει ο κινητηρας;;;
Κατι δεν βγαινει....
Το δεχομαι ......προς το παρον...
-
Τι να πω.... δες καποια σχολια εκανα edit.
Θα το ξαναψαξω. Κατι δεν μου παει καλα.
Ιδιαιτερα εκει μεσα στην πολη, ολη η διαδρομη εγινε σχεδον ηλεκτρικα. Πως;;;
1,1 kw μπαταρια εχει....τι φορτιο ειχε μεσα στην πολη ο κινητηρας, (αρκετη, απαντω μονος μου).
Απο που προερχεται αυτη η απαιτουμενη ενεργεια για τοσο μεγαλη αποσταση ηλεκτρικα αν δεν λειτουργει ο κινητηρας;;;
Κατι δεν βγαινει....
Το δεχομαι ......προς το παρον...
Έχει 2χλμ ψιλοκατηφόρα τη Λαγκαδά. Στη διαδρομή του 'πήγαινε' είχε κατανάλωση 4,1 λόγο ανηφόρας. άρα ένας συνδυασμός σε επίπεδο δρόμο θα έδινε max 3,45λτ (2,8+4,1)/2. Το οποίο θα ήταν χαμηλότερο γιατί οι ανηφόρες-κατηφόρες αυξάνουν την κατανάλωση ανεξαρτήτου πηγής ενέργειας. Και το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο. Δηλαδή 20+ χλμ αστικής κίνησης.
Γιατί και εγώ έχω δει κάτι κουλά 1,4λτ/100χλμ κατανάλωση. Αλλα ξεκίνησε η μπαταρία στο σχεδόν γεμάτο, και όταν σταμάτησε ήταν στα 3 κουτάκια.
-
Στα αλλα μη υβριδικα ή mild hybrids απλα σβηνει ο κινητηρας. Αλλα δεν το μετρουν αυτο στην κατανάλωση!
Φυσικά και το μετράνε! Πως βγαίνουν αυτές οι χαμηλές τιμές CO2 και κατανάλωσης νομίζεις? Μετράει στο κύκλο πόλης και για αυτό ξεκίνησε και το S/S.
-
Σωστα! Αλλα την μετρουν με αποσταση.
Οχι σε χρονο. Απο την αλλη το δευτερο νουμερο που βαζεις οντως δειχνει αποσταση!
Δεν ξερω κατι δεν μου βγαινει.
Χμμμμμ. Μαλλον θα παω να αγορασω ενα και θα κατσω να το μελετήσω σωστα!
Αυτο ειναι το κολπο της toyota..... τωρα το επιασα.....
-
Πάντως αν περιμένεις το hatchback αυτό κατασκευάζεται στην Αγγλία
Για όποιον τον ενδιαφέρει με ενημερώσαν τηλεφωνικά από τη toyota ότι τα διλιτρα υβριδικα θα έχουν σύμφωνα με τα νέα πρότυπα wltp 121 γρ. Και άρα πάλι δεν θα πληρώνουν κάτι από του χρόνου.
Βέβαια δεν το παίρνω ως δεδομένο αφού με έχουν πρήξει στα φούμαρα και άρα και αυτό μπορεί να είναι παπαρια.
Δηλ ήταν να παραλάβω αρχές δεκ μετά πήγαμε ότι το καράβι θα έρθει 28 δεκ , πριν 10 μέρες μου είπαν ότι το καράβι θα έρθει νωρίτερα στις 18, και σήμερα ότι τελικά θα έρθει στις 28.
-
Με μάλλον άτακτο Brexit από το 2021 να δούμε τί θα κάνει με την παραγωγή της corolla η toyota! Αν συνεχίσει να παράγεται ΗΒ σίγουρα θα έχει αύξηση της τιμής. Μπορούν να φέρουν όλη την παραγωγή στην Τουρκία αλλά κι εκεί δεν είναι σταθερή η κατάσταση. Έχει η Toyota άλλα ευρωπαικά εργοστάσια; Ή θα μας έρχεται από καμιά Ταϊλάνδη;
-
Toyota Motor Corp. will halt production in the U.K. and France from Tuesday due to transport delays caused by a mutant strain of coronavirus spreading in the U.K. and that’s led several countries to close their borders with the nation.
-
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά τα στοιχεία που παραθέτετε, αλλά βασίζονται στις ενδείξεις των υπολογιστών των αυτοκινήτων. Δώστε μας και τα αποτελέσματα την ώρα της αλήθειας στην αντλία του βενζινάδικου.
-
Φίλε lap από τις απορίες που έχεις καταλαβαίνω ότι ναι μεν θεωρητικά ξέρεις πως λειτουργεί το υβριδικο σύστημα της Toyota αλλά στην πράξη οδηγώντας ένα υβριδικο για ένα Test drive πήρες απλά μια γεύση. Το swift το έχεις σπουδάσει και έχεις μάθει όλα τα χουγια του. Εχουν γράψει κατά καιρούς εδώ μέσα ιδιοκτήτες υβριδικών ότι πρέπει να το μάθεις για να πετύχεις καλές καταναλώσεις και να πας και σβέλτα και πολλοί απορούν και λένε τι εννοείτε ρε παιδιά να το μάθεις. Η κατανάλωση που είχες με την μια βόλτα του yaris που έκανες είναι από τις μεγαλύτερες που θα είχες εάν το αγοράσεις και το μάθεις. Εγώ κινούμαι σε επαρχιακό κυρίως δρόμο με το auris και στο τελευταίο γέμισμα είχα 4.1 l/t κατανάλωση πάντα με το νου στην οικονομία όμως. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σχηματιζετε ουρά πίσω μου και δεν ενοχλώ τους υπόλοιπους οδηγούς βραδυπορωντας. Έχω οδηγήσει δύο φορές το νέο corolla και οι καταναλώσεις που αναφέρουν παραπανω μου φαίνονται φυσιολογικές. Για να πάω στην δουλειά μου που είναι 39χλμ επαρχιακός αλλα και μεγάλη απόσταση ανοιχτός επαρχιακός (για όποιον ξέρει Επίδαυρος - Ναύπλιο) οι καταναλώσεις κυμαινονται από τον τρόπο που θα οδηγήσω από 3,5 εως 4,6. Στην πρώτη περίπτωση κάνω 40 λεπτά και στην δεύτερη 30 λεπτά χοντρικά. Αγόρασε το με το καλό και σιγά σιγά όσον αφορά τις καταναλώσεις δεν θα περνάει από το μυαλό σου το swift
-
Πάντως αν περιμένεις το hatchback αυτό κατασκευάζεται στην Αγγλία
s2000 wrote:
Ναι σωστα, καραβι απο UK, αλλα το TS πηρα
Ενδιαφερον βιντεο ειναι το παρακατω οπου δειχνει διαδρομη+καταναλωση του 2λιτρου
-
Ωραίες καταναλώσεις σε περιβάλλον και κίνηση σαν την Ελλάδα, νομίζω δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση το υβριδικό σύστημα της toyota είναι η καλλίτερη λύση σε βάθος 10ετίας (μέχρι να φτιαχτούν φθηνά ηλεκτρικά και οι υποδομές για την φόρτιση τους) και το καλό είναι ότι δεν είναι πρόχειρη , είναι καλά μελετημένη και καλύπτει τα θέλω της συντριπτικής πλειοψηφίας των οδηγών και των δρόμων με όρια ταχύτητος.
Για τις χωρίς όρια αουτομπαν και τις ευθείες της Αριζόνας (εκεί που έγινε το ρεκόρ που δεν ήταν ρεκόρ) ΔΕΝ κάνει !
Toyota Corolla 2019