-
Επίσης μου έφτιαξαν αυτό που έχει προαναφερθεί στο thread για τα παράθυρα, να ανοιγοκλείνουν από το κλειδί.
Μπράβο toyota κάλιο αργά παρά ποτε αν σκεφτεί κάποιος οτι το είχε ΣΤΑΝΤΑΡ το mondeo trend (η βασική έκδοση δηλ) που είχα αγοράσει το ...2001
-
Και μιας και πιάσαμε κουβέντα γενικότερα για τα υβριδικά, λύστε μου μια απορία που μπορεί να φανεί και χαζή:
Αν έχω το 1.8 hybrid και το σκίζω με τις ώρες ασταμάτητα, θα τραβάω ισχύ και από τη μπαταρία, σωστά; Κάποια στιγμή η μπαταρία δε θα αδειάσει; Τι θα συμβεί τότε; Δε θα 'τραβάει' εξίσου καλά το αυτοκίνητο; Μπορεί αυτό να συμβεί ρεαλιστικά;
Είχα βρει βίντεο YouTube παλιότερα που έψαχνα για το υβριδικό όπου τυπάς στην autobahn προσπάθησε να την αδειάσει και όντως το κατάφερε πήγαινε με 180 όπου μετά δούλευε μόνο ο θερμικος και ήταν καλύτερη η αίσθηση είπε αυτός.
-
Δεν την έχω δει κάτω από 3 κουτάκια, ούτε στο corolla ούτε στο chr.
Και για να συμβεί αυτό θε πρέπει να βρεις ένα δρόμο και να πηγαίνεις τάπα γκάζι για ώρα. Δηλαδή να πιάσεις τελική και να μη σηκώνεις το πόδι από το γκάζι, μόνο για να δεις πόσο αδειάζει η μπαταρία.... Πιθανότητα να συμβεί αυτό σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, μάλλον τείνει στο 0.
-
Επίσης μου έφτιαξαν αυτό που έχει προαναφερθεί στο thread για τα παράθυρα, να ανοιγοκλείνουν από το κλειδί.
Αυτό σε ποια αντιπροσωπία και με ποιον τρόπο έγινε; Το ζήτησα από Λαμδα Central, επί πληρωμή μάλιστα, και μου είπαν πως δε γίνεται. Μιλάω για Hatchback Hybrid.
-
Δεδομένου ότι εργοστασιακός συναγερμός δεν υφίσταται, οι κάτοχοι τι κάνατε; Σκέφτομαι για αγορά και κολλάω στο να μου ξεκουμπώσουν στην αντιπροσωπεία τα πάνελ που απαιτούνται για να εγκατασταθεί ο aftermarket συναγερμός, μήπως εμφανιστούν τριγμοί στην πορεία.
-
Αυτό σε ποια αντιπροσωπία και με ποιον τρόπο έγινε; Το ζήτησα από Λαμδα Central, επί πληρωμή μάλιστα, και μου είπαν πως δε γίνεται. Μιλάω για Hatchback Hybrid.
Περιγράφεται στο βιβλίο οδηγιών (σελ. 614, στο ελληνικό βιβλίο). Νομίζω πως πρέπει να συνδεθεί το αυτοκίνητο στο διαγνωστικό τους. Εγώ το έκανα στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι φυσικά δωρεάν, γιατί ανήκει στις προσωπικές ρυθμίσεις και δεν απαιτεί κάποιου είδους εργασία ή ανταλλακτικό.
-
Δεδομένου ότι εργοστασιακός συναγερμός δεν υφίσταται, οι κάτοχοι τι κάνατε; Σκέφτομαι για αγορά και κολλάω στο να μου ξεκουμπώσουν στην αντιπροσωπεία τα πάνελ που απαιτούνται για να εγκατασταθεί ο aftermarket συναγερμός, μήπως εμφανιστούν τριγμοί στην πορεία.
Δεν είμαι κάτοχος, αλλά θα σου πω τι έκανα σε ΟΛΑ μου τα αυτοκίνητα που δεν είχαν εργοστασιακό συναγερμό: Απλά ΔΕΝ έβαζα! Εννοείται ότι δεν θέλω ούτε να ξεκουμπώνουν εξαρτήματα ούτε να βάζουν χέρι στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά του νεου μου αυτοκινήτου. Έχω δει εν έτη 2019 να κόβουν καλώδια και να τα ενώνουν με μονωτική ταινία...έλεος! ΟΙ τριγμοί είναι το λιγότερο, τα ηλεκτρονικά θέματα είναι πολυ πιο σοβαρό και ακριβό να φτιαχτεί.
-
Ερώτηση γιατί δεν είχα ποτέ συναγερμό. Δεν ζούσα στην αθήνα και δεν ένοιωσα ποτέ το όφελος του να έχω. εσείς όλοι που είχατε, σας έσωσε ο συναγερμός ποτέ από κάτι, έβγαλε τα λεφτά του; δεν είναι καλύτερα να πληρώσετε τη διαφορά για πλήρη προστασία κλοπής;
-
Καλησπέρα στην ομάδα, βρίσκομαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου και μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει σε δύο επιλογές: α) Corolla Sedan 1.8 Hybrid, β) Mazda 3 Sedan Skyactiv-D 1.6. Στο corolla με έχει κερδίσει ο καθαρότερος κινητήρας του που οδηγεί σε μηδενικά τέλη και πολύ καλές τιμές κατανάλωσης ιδίως εντός πόλης, ενώ στο Mazda συνολικά η σχεδίασή του και το ποιοτικό του εσωτερικό. Λογικά πάντα, το Corolla σε βάθος χρόνου περιμένω να βγάλει λιγότερα προβλήματα από το Mazda και να έχει γενικότερα μικρότερο κόστος συντήρησης (αν εξαιρέσουμε τη μπαταρία).
Για να πω την αλήθεια το Mazda ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, ωστόσο η τιμή της έκδοσης που κοιτάζω είναι περίπου 3k πάνω από το Corolla. Λόγω του συνολικού πακέτου που διαθέτει το Corolla τείνω προς αυτό ωστόσο ήθελα να ρωτήσω γνώμες όσων το έχουν αγοράσει. Επειδή θα το χρησιμοποιώ και σε ορινές διαδρομές (έντονες ανηφόρες/κατηφόρες) πιστεύετε θα με καλύψει ο κινητήρας του ή θα ζωρίζεται; Επίσης, αν και η Toyota δίνει 11 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία, αναρωτιέμαι αν η εγγύση καλύπτει την οποιαδήποτε μεταβολή στην απόδοσή της, ή έχουν κάποιο όριο. Γιατί ως γνωστών η απόδοση μιας μπαταρίας πέφτει όσο αυξάνονται οι κύκλοι φόρτισης/εκφόρτισης. Ειδικότερα σε σχέση με τη μπαταρία, πιστεύετε ότι μπορεί να αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμου, λόγω πτώσης της απόδοσής της, εντός της δεκαετίας; Αν και αυτό μάλλον μπορεί να το απαντήσει κάποιος με Prius δεκαετίας, μιας και τα υβριδικά Corolla τώρα κυκλοφόρησαν...
Θα εκτιμούσα πολύ γνώμες όσον έχουν την υβριδκή Corolla και το Mazda 3 μπας και καταφέρω να καταλήξω..
Κοιτούσα επίσης το CHR που ως σχεδίαση μου άρεσε πολύ, αλλά οι χώροι πίσω ήταν απαγορευτικοί (ειδικά στη δίλιτρη έκδοση που πιστεύω ταιριάζει περισσότερο για το αμάξωμα του CHR), οπότε το απέκλεισα.
-
Αρχικά, πολύ καλές επιλογές και οι 2
το mazda δεν είναι 1.6 αλλά 1.8 (δεν ξέρω αν παιζει ρόλο για τεκμηρια κλπ) και επίσης είναι το ίδιο ή και περισσότερο αξιόπιστα από τα toyota και σε συνδυασμό με τον καλύτερο εξοπλισμό και την πολύ καλύτερη οδική συμπερηφορά θα πήγαινα στο mazda με κλειστά ματια αν κινούμουν κύρίως εκτός πόλης.
Αν τα περισσότερα χλμ γινονται εντός πόλης η corolla είναι προτιμότερη. Δεν θα ζορίζεται σε ανηφόρες (ο ηλεκτροκινητήρας με τη ροπή του εξασφαλίζει κατι τέτοιο) και γενικά σε επίπεδο επιδόσεων παίζουν περίπου στα ίδια. Δεν ξέρω να σου πω μέχρι πιο ποσοστό απόδοσης της μπαταρίας καλύπτεται από την 11ετή εγγύηση της, αλλά σίγουρα κρατάνε σημαντικό ποσοστό ακόμα και μμετά τα 11 χρόνια για να θεωρηθεί ότι δεν είναι πια υβριδικό (το αφεντικό αλλαξε μπαταρίες σε πριους του 2004 το 2017 έχοντας κανει πανω απο 400000 χλμ σε κάθε είδους δρόμο). Και ναι σιγουρα όσο πέφτει η απόδοση της μπαταρίας ο θερμικός μπαινει πιο συχνά οπότε εχουμε αυξηση κατανάλωσης ( ΣΙΓΟΥΡΑ όμως όχι σημαντική μέσα στη 10ετία, μέτα ναι).
Με λίγα λόγια κυρίως πολή corolla, κυρίως εκτός πόλης Mazda 3
-
εννοείς τον 1.8 ντίζελ της μάζντα;
Αν μπορείς να το πάρεις σε αυτόματο είναι πολύ καλό αμάξι. Δεν έχω δει το 3 από κοντά, αλλά το hatchback Corolla είναι απογοητευτικό σε χώρους. Το sedan λίγο καλύτερο. Και το υβριδικό αξιοπρεπώς θα κινείται σε ορεινή διαδρομή, αλλά το ντίζελ μάζντα θα είναι ελαφρύτερο και με την καλή ροπή θα είναι πιο γρήγορο. Αλλά πρέπει να τα συγκρίνεις και τα δύο ως αυτόματα.
-
KostasLC wrote:
Polis Κηφισίας. Κατα τα λοιπά οτι είπε ο agpr. Απο ποστ του εμαθα οτι γινεται.
-
Ερώτηση γιατί δεν είχα ποτέ συναγερμό. Δεν ζούσα στην αθήνα και δεν ένοιωσα ποτέ το όφελος του να έχω. εσείς όλοι που είχατε, σας έσωσε ο συναγερμός ποτέ από κάτι, έβγαλε τα λεφτά του; δεν είναι καλύτερα να πληρώσετε τη διαφορά για πλήρη προστασία κλοπής;
Εμένα ποτε όχι. Άχρηστος τελείως για εμένα. Πάντα κάνω ασφάλεια κλοπής.
-
Ο συναγερμός έχει φυσικά χρησιμότητα, αρκεί να είναι σοβαρός. Οποιοδήποτε αποτρεπτικό μέτρο έχει νόημα. Από εκεί και πέρα, αν στο φορτώσουν σε φορτηγό, μόνο GPS tracker θα σε βοηθήσει. Η αφάλεια κλοπής καλό είναι να υπάρχει, αλλά δεν σε γλιτώνει ούτε από την ταλαιπωρία, ούτε από την απώλεια χρημάτων λόγω του ποσού της αποζημίωσης. Οπότε το καλύτερο είναι να υπάρχουν όλα.
@geokapp: Όπως σου είπαν και οι άλλοι, σαφώς ανώτερο αυτοκίνητο το 3άρι, εκτός αν το θέλεις για όχημα πόλης, όπου το υβριδικό είναι στο στοιχείο του. Επίσης η αξιοπιστία της Mazda είναι απλά κορυφαία.
Κάθε αποτρεπτικό μέσο κάτι προσφερει. Με τα ποσοστά κ νούμερα παίζουμε!
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ναι εννούσα το 1.8 Mazda 3 Sedan. Η τιμή του αν επιλέξω αυτόματο κιβώτιο ξεφεύγει αρκετά από το budget μου, οπότε αναγκαστικά αν πάω στο Mazda το χειροκίνητο είναι η μόνη επιλογή. Θα το χρησιμοποιώ και πόλη (μένω Ιωάννινα) και σε ταξίδια. Απλώς δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να διαθέσω 3 περίπου χιλιάρικα παραπάνω για ένα αυτοκίνητο με premium σχεδίαση και εξοπλισμό, αλλά με κινητήρα diesel και χειροκίνητο. Στην οδήγηση μου άρεσαν πάντως και τα δύο, όσο δηλαδή μπόρεσα να τα δω στον περιορισμένο χρόνο του testdrive. Ωστόσο, στο Mazda μου άρεσε περισσότερο το infotainment με το χειριστήριο που έχει στην κονσόλα και γενικά το εσωτερικό του δίνει μια πιο premium αίσθηση. Από την άλλη, στο Corolla το eCVT κάνει την οδήγηση πολύ πιο ξεκούραστη, ειδικά μέσα στην πόλη.
Κάτι που δε μου αρέσει και στα δύο είναι η χρήση γυαλιστερού υλικού στην κονσόλα. Το Corolla μάλιστα έχει γυαλιστερό πλαστικό και στα χειριστήρια του AC και το infotainment. Όμορφο όταν είναι καθαρό και γυαλίζει, αλλά περιμένω ότι θα σκονίζεται πολύ εύκολα και θα μαζεύει αποτυπώματα...Έχετε βρει κάποια λύση γι' αυτό;
-
Κοιτα παγουρά (, στην περιπτωσή σου θα πηγαινα στο Mazda.
OK, πόλη τα Γιαννενα, αλλά Αθήνα δεν είναι, βγαίνει πολύ ευκολα εκτός των ορίων της για βόλτα (οταν μας αφησει ο κορωνοϊος). Μπανακια σε Θεσπρωτία - Πρεβεζα το καλοκαίρι , ΣΚ σε Μετσοβο κλπ. Διαδρομές που το mazda θα σε ευχαριστησει πολύ περισσοτερο απο την corolla.
-
Ο συναγερμός έχει φυσικά χρησιμότητα, αρκεί να είναι σοβαρός. Οποιοδήποτε αποτρεπτικό μέτρο έχει νόημα. Από εκεί και πέρα, αν στο φορτώσουν σε φορτηγό, μόνο GPS tracker θα σε βοηθήσει. Η ασφάλεια κλοπής καλό είναι να υπάρχει, αλλά δεν σε γλιτώνει ούτε από την ταλαιπωρία, ούτε από την απώλεια χρημάτων λόγω του ποσού της αποζημίωσης. Οπότε το καλύτερο είναι να υπάρχουν όλα.
@geokapp: Όπως σου είπαν και οι άλλοι, σαφώς ανώτερο αυτοκίνητο το 3άρι, εκτός αν το θέλεις για όχημα πόλης, όπου το υβριδικό είναι στο στοιχείο του. Επίσης η αξιοπιστία της Mazda είναι απλά κορυφαία.
-
Ενδιαφέρον! Εξάλλου η οικονομία των υβριδικών ενδεχομένως επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως τακάκια, τέλη κυκλοφορίας κλπ.
Και δίσκο πλατό να προσθέσω.
-
Δεν την έχω δει κάτω από 3 κουτάκια, ούτε στο corolla ούτε στο chr.
Και για να συμβεί αυτό θε πρέπει να βρεις ένα δρόμο και να πηγαίνεις τάπα γκάζι για ώρα. Δηλαδή να πιάσεις τελική και να μη σηκώνεις το πόδι από το γκάζι, μόνο για να δεις πόσο αδειάζει η μπαταρία.... Πιθανότητα να συμβεί αυτό σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, μάλλον τείνει στο 0.
Το έχει προγραμματίσει έτσι η Toyota για να μην πέφτει ποτέ κάτω από ~15% νομίζω. Μην ξεχνάτε ότι τα υβριδικά ξεκινάνε πάντα αποκλειστικά με την μεγάλη συστοιχία των μπαταριών, οπότε ανγκαστικά πρέπει να έχει κάποια υποτυπώδη πληρότητα.
-
Η χαρά δεν περιγράφεται..... 1 φορά ύστερα από 18-19 χρόνια που ξεκίνησα να πληρώνω ο ίδιος τέλη...Και μια 4ετία πριν, που τα πλήρωνε η μάνα μου για το δικό μου.....
Toyota Corolla 2019