-
@alex-mix said in Toyota Corolla 2019:
@manos82-0 said in Toyota Corolla 2019:
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
Θα το πω εγώ. Βρήκες ετοιμοπαράδοτο από ακύρωση.
Σχεδόν... αλλά όχι! Πρώτα τράπεζα, μετά προκαταβολή και μετά τα... αποκαλυπτήρια!!!
Παρεπιπτόντως οποίος ενδιαφέρεται, Touring Sport διαθέσιμο στον Σιώζο Καστοριά
Πλακα πλακα καστορια ειχα βρει και γω αρκετες φορες αυτοκινητα. Οτι και να ναι καλοταξιδο
Ευχαριστώ αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα! Πρέπει να εγκριθεί η τράπεζα και να δώσω προκαταβολή και να δούμε ημερομηνία παράδοσης. Δεν είναι από Σιώζο, απλά το ανέφερα γιατί μίλησα μαζί τους προχθές ️
-
Σημερινή επίσκεψη σε αντιπροσωπεία Toyota που είχα κάνει την παραγγελία... To Corolla μου τελικά που ανεμενόταν Γενάρη του '23 ,βρίσκεται ήδη στο τελωνείο ! Μου είπε σε περίπου 20 μέρες θα παραλάβω. Η παραγγελία ειχε γίνει τον12/2021.
Ρώτησα και για το F/L τον πωλητή. Οι παραγγελίες ξεκινούν κατά τον Νοέμβριο με πρώτες παραδόσεις να αναμένονται περίπου 8 μήνες μετά (Ιούλιος '23). Η τιμή συν 3-4 χιλιάρικα και ίσως και παραπάνω αφού δεν κλειδώνεται! -
Καλημέρα στην παρέα. Έχω να κάνω την εξής ερώτηση: γείτονας με C-HR που εργοστασιακά είχε λάμπες αλογόνου μπροστά έβαλε λάμπες led. Στο πρώτο ετήσιο σέρβις ρώτησα για εγκατάσταση led και στο δικό μου Sedan Hybrid 1.8 Active και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιος κωδικός. Τόνισα ότι το HB Hybrid 1.8 Active Plus ενώ δεν έχει Bi-led φώτα έχει κανονικά led μπροστά. Εν τέλει επειδή δεν έβγαλα άκρη, άλλαξα τις λάμπες με αυτές https://www.skroutz.gr/mp/69869953/Toyota-Gnisio-SET-2-Lamptiron-OptiWhite-Mprosta-HIR2.html Σίγουρα έχουν διαφορά σε σχέση με τις αρχικές λάμπες άλλα όχι τέτοια σε σχέση με αντίστοιχες led. Και ερωτώ: υπάρχει κάποιος που να έχει βάλεi led σε φανάρια με projectors σαν τα δικά μας και βασική προϋπόθεση να μην τυφλώνει τους απέναντι;
-
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα στην παρέα. Έχω να κάνω την εξής ερώτηση: γείτονας με C-HR που εργοστασιακά είχε λάμπες αλογόνου μπροστά έβαλε λάμπες led. Στο πρώτο ετήσιο σέρβις ρώτησα για εγκατάσταση led και στο δικό μου Sedan Hybrid 1.8 Active και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιος κωδικός. Τόνισα ότι το HB Hybrid 1.8 Active Plus ενώ δεν έχει Bi-led φώτα έχει κανονικά led μπροστά. Εν τέλει επειδή δεν έβγαλα άκρη, άλλαξα τις λάμπες με αυτές https://www.skroutz.gr/mp/69869953/Toyota-Gnisio-SET-2-Lamptiron-OptiWhite-Mprosta-HIR2.html Σίγουρα έχουν διαφορά σε σχέση με τις αρχικές λάμπες άλλα όχι τέτοια σε σχέση με αντίστοιχες led. Και ερωτώ: υπάρχει κάποιος που να έχει βάλεi led σε φανάρια με projectors σαν τα δικά μας και βασική προϋπόθεση να μην τυφλώνει τους απέναντι;
Κάνε μια αναζήτηση στο Google Hir2 led lamps υπάρχουν πολλές από 40-50€ έως 150-180€ το ζευγάριμε 70-80€ παίρνεις Philips απο skroutz που είναι και επώνυμες.. αυτές που πήρες είναι ίδιες με τις εργοστασιακές που είχες απλά με λίγο πιο λευκή απόχρωση..
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Κάνε μια αναζήτηση στο Google Hir2 led lamps υπάρχουν πολλές από 40-50€ έως 150-180€ το ζευγάριμε 70-80€ παίρνεις Philips απο skroutz που είναι και επώνυμες.. αυτές που πήρες είναι ίδιες με τις εργοστασιακές που είχες απλά με λίγο πιο λευκή απόχρωση..
Έψαξα εκ των υστέρων βέβαια και δεν διάβασα καλές κριτικές για LED 9012. To HIR2 δεν υποστηρίζεται αφού μιλάμε για infrared. Διάβασα για σίγουρα πιο άσπρο φως αλλά με κενά, ανομοιόμορφη κατανομή, όχι καλούς προβολείς. Γενικά ψάχνοντας είδα ότι καλύτερα HIR2 λάμπα αλογόνου. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι led λάμπες φοράει το HB υβριδικό όπως αυτό του @fanis75
-
Έψαξα εκ των υστέρων βέβαια και δεν διάβασα καλές κριτικές για LED 9012. To HIR2 δεν υποστηρίζεται αφού μιλάμε για infrared. Διάβασα για σίγουρα πιο άσπρο φως αλλά με κενά, ανομοιόμορφη κατανομή, όχι καλούς προβολείς. Γενικά ψάχνοντας είδα ότι καλύτερα HIR2 λάμπα αλογόνου. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι led λάμπες φοράει το HB υβριδικό όπως αυτό του @fanis75
Το Hir2 είναι το ντουι η λάμπα είναι απλή Η4 αυτά που διαβάζεις στα σχόλια είναι από φανάρια με απλό καθρέφτη όχι προτζεκτορα επίσης το φώτα στο αμάξι του Φάνη δεν γίνεται να μπουν στο δικό σου και ακόμα και αν κάνεις πατέντα θα σου βγει πανάκριβα επίσης καμία επίσημη Toyota δεν το αναλαμβάνει γιατί απλά δεν κάνουν πατέντες στα επίσημα ακόμη και αν ξέρουν και μπορούν.
Μερικές φορές μου έχει τύχει αλλά εκτός ωραρίου.. υπάρχουν πάντα και τα xenon αν θες. -
Εγώ έχω βάλει αυτές και είναι φοβερές !
https://www.aliexpress.com/item/4000849217802.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.3b2d1802UmLHHw
-
Το Hir2 είναι το ντουι η λάμπα είναι απλή Η4 αυτά που διαβάζεις στα σχόλια είναι από φανάρια με απλό καθρέφτη όχι προτζεκτορα
Άρα ψάχνω για HIR2 H4 λάμπα; Κάτι σαν αυτό είναι οκ;
επίσης το φώτα στο αμάξι του Φάνη δεν γίνεται να μπουν στο δικό σου και ακόμα και αν κάνεις πατέντα θα σου βγει πανάκριβα επίσης καμία επίσημη Toyota δεν το αναλαμβάνει γιατί απλά δεν κάνουν πατέντες στα επίσημα ακόμη και αν ξέρουν και μπορούν.
Είχα διαβάσει πιο παλιά με κωδικούς για αλλαγή προφυλακτήρα και φωτιστικών σωμάτων αλλά δεν αξίζει. Απλά νόμιζα ότι είχε led λάμπες και δεν είχα καταλάβει ότι έτσι είναι το φωτιστικό σώμα. Δηλαδή αυτό αν καεί αλλάζει όλο το φωτιστικό σώμα;
Ο σκοπός είναι να βρω κάτι που να βελτιώσει την ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς αυτή να επηρεάζεται από βροχή, να είναι αποδοτική και στην μεγάλη σκάλα και προπαντώς να μην τυφλώνει τους απέναντι.
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
https://www.aliexpress.com/item/4000849217802.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.3b2d1802UmLHHwΣε τι αυτοκίνητο τις έχεις βάλει; Θεωρώ κι εγώ πως θα φωτίζουν πιο σωστά λάμπες led τύπου 360 από αυτές που έχουν τα led combs αντικρυστά.
-
https://www.aliexpress.com/item/4000849217802.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.3b2d1802UmLHHwΣε τι αυτοκίνητο τις έχεις βάλει; Θεωρώ κι εγώ πως θα φωτίζουν πιο σωστά λάμπες led τύπου 360 από αυτές που έχουν τα led combs αντικρυστά.
Σε corolla sedan hybrid έκδοση active. Είναι πάρα πολύ καλές, κλάσεις ανώτερες από τις εργοστασιακές και βλέπεις τα πάντα στον δρόμο χωρίς να στραβώνεις κάποιον.
Εάν δεν βρίσκεις κάτι καλό πάρε αυτές. Σε περίπου ένα μήνα θα σου έρθουν εάν δεν τις βιάζεσαι.
-
Σε corolla sedan hybrid έκδοση active. Είναι πάρα πολύ καλές, κλάσεις ανώτερες από τις εργοστασιακές και βλέπεις τα πάντα στον δρόμο χωρίς να στραβώνεις κάποιον.
Εάν δεν βρίσκεις κάτι καλό πάρε αυτές. Σε περίπου ένα μήνα θα σου έρθουν εάν δεν τις βιάζεσαι.Μιλάμε για 9012(HIR2) τύπο σωστά; Την αλλαγή την έκανες μόνος σου;
-
@denexo said in [Toyota Corolla 2019](/post/11000072
Μιλάμε για 9012(HIR2) τύπο σωστά; Την αλλαγή την έκανες μόνος σου;
Ναι αυτός είναι ο τύπος που χρειάζεσαι.
Η διαδικασία είναι πανευκολη, βάλε βγάλε δεν είναι κάτι δύσκολο.
Έχω αλλάξει και τις λάμπες στο εσωτερικο σε λευκο led. Τώρα εάν θα τις αγόραζα ξανά θα έπαιρνα τις ice blue. Είναι πολύ δυνατές οι λευκές σε μεγάλο βαθμό χεχε
-
Έχω αλλάξει και τις λάμπες στο εσωτερικο σε λευκο led. Τώρα εάν θα τις αγόραζα ξανά θα έπαιρνα τις ice blue. Είναι πολύ δυνατές οι λευκές σε μεγάλο βαθμό χεχε
Μήπως έχεις link και για αυτές;
-
Μήπως έχεις link και για αυτές;
Αυτές εδώ είναι. όπως λέει και το άσμα " Έκανα τη νύχτα μέρα.. " χαχα
https://www.aliexpress.com/item/1005003060996188.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.35931802EwULn7
-
Παίδες, μπορεί να σας εντυπωσιάζει το πολύ φως, αλλά "δεν γίνεται" οι LED που έχουν τσιπάκια γύρω γύρω να φωτίζουν πιο ΣΩΣΤΑ απο επώνυμες με τα 2 λεντακια αντικριστά, όπως γράψατε.
Το έχεις βάλει στη συσκευή για έλεγχο της δέσμης να δεις;
Αν και υπάρχει φακός στα ΤΟΥΟΤΑ, το πιθανότερο είναι να διαχέεται παραπάνω φως απ ότι πρέπει για τους απέναντι.
Σε φανάρια που έχουν σχεδιαστεί για συμβατική λάμπα, πιο σωστά (κι όχι απλά πιο δυνατά) δουλεύουν τα λεντ που είναι στο δέκατο του χιλιοστού η θέση τους εκεί που θα βρισκόταν το νήμα πυρακτώσεως, κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τα 2 αντικριστά τσιπάκια των ελαχίστων δυνατών διαστάσεων που απέχουν τα ελάχιστα δυνατά δέκατα μεταξύ τους.
Αυτό προσπαθούν στη σχεδίαση οι επώνυμοι κατασκευαστές, για όλες τις παρτίδες που πουλάνε.
Κι άλλη παράμετρος είναι το σταθερό ρεύμα στο τσιπάκι, που στα κινέζικα, όσο ζεσταίνονται τόσο μειώνεται.Βάλτε επώνυμα λεντ και κάντε μια ρύθμιση στο όργανο στον ηλεκτρολόγο, που κοστίζει 5-10€ και γίνεται σε 2 λεπτά.
-
@piliourits said in Toyota Corolla 2019:
Βάλτε επώνυμα λεντ και κάντε μια ρύθμιση στο όργανο στον ηλεκτρολόγο, που κοστίζει 5-10€ και γίνεται σε 2 λεπτά.
Όπως είπα το επιθυμητό για εμένα είναι ένα άριστο αποτέλεσμα όσο πιο κοντά σε "εργοστασιακό" αν γίνεται, χωρίς να τυφλώνει τους απέναντι. Έχεις να προτείνεις κάτι σε επώνυμο led γιατί με τέτοιες τιμές δεν μας παίρνει για δοκιμές
-
Βάλτε επώνυμα λεντ και κάντε μια ρύθμιση στο όργανο στον ηλεκτρολόγο, που κοστίζει 5-10€ και γίνεται σε 2 λεπτά.
Όπως είπα το επιθυμητό για εμένα είναι ένα άριστο αποτέλεσμα όσο πιο κοντά σε "εργοστασιακό" αν γίνεται, χωρίς να τυφλώνει τους απέναντι. Έχεις να προτείνεις κάτι σε επώνυμο led γιατί με τέτοιες τιμές δεν μας παίρνει για δοκιμές
Τις οικονομικές Philips που έγραψε κι ο izz νωρίτερα. Δες τιμές κι αποφάσισε.
Οι πιο "καλές" δυνατές αλογόνου έχουν 15-20€ το ζευγάρι, οπότε αν θέλετε με τα ίδια χρήματα να πάρετε κινέζικα λεντ, δεν μπορεί να έχουν σωστή απόδοση και λειτουργία.
Οι "κινέζικες" είναι όπως γράφεις, πειράματα και δοκιμές. -
Κάτι σαν και αυτό;
-
Θα πας στην xenonlights.gr απέναντι από το Ντύναν.
Ο Γιάννης Κοτιτσας ασχολείται δεκαετίες μόνο με φώτα.
Θα σου βάλει ότι πρέπει και θα κάνει όλες τις σωστες ρυθμίσεις.
Έχω βάλει σε 3 αμάξια όλων των ειδών τις λαμπες χωρίς πρόβλημα, με εγγύηση και χωρίς να παραπονεθεί κανεις για το πως φωτίζουν τα φώτα.Τα θέματα φώτων δεν λύνονται μέσω Ίντερνετ με αγορές από το τσουβάλι.
-
Κάτι σαν και αυτό;
Στο δικό μου αυτοκίνητο που έχει όχι και τόσο καλό reflector με Η7 έβαλα τις φθηνότερες φοβούμενος υπερβολικό φως.
Αν είχα projector όπως τα ΤΟΥΟΤΑ (ή όταν ξαναλλάξω) θα πλήρωνα κάτι παραπάνω να βάλω τις Pro5000 που πιστεύω θα έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και λόγω της λίγο πιο ζεστής απόχρωσης. Οι HiR βλέπω είναι και κάπως ακριβότερες. -
Κάτι σαν και αυτό;
Στο δικό μου αυτοκίνητο που έχει όχι και τόσο καλό reflector με Η7 έβαλα τις φθηνότερες φοβούμενος υπερβολικό φως.
Αν είχα projector όπως τα ΤΟΥΟΤΑ (ή όταν ξαναλλάξω) θα πλήρωνα κάτι παραπάνω να βάλω τις Pro5000 που πιστεύω θα έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και λόγω της λίγο πιο ζεστής απόχρωσης. Οι HiR βλέπω είναι και κάπως ακριβότερες.Σε αμάξι με καθρεπτες πρέπει να πέσει σε καλο μάστορα να στις ρυθμίσει έτσι ώστε να μην ενοχλείς. Το cut off είναι ανύπαρκτο.
Toyota Corolla 2019