-
Έτσι ακριβώς είναι και αυτή είναι η άποψη όσων αποφασίζουν να επενδύσουν τα λεφτά τους σε ένα υβριδικό toyota.Εξάλλου για αγορά υβριδικού πληρώνεις μειωμένο τέλος ταξινόμησης κατά 50%.
-
Ο φόρος πολυτελείας 440€ είναι το ζόρι...
-
Για το διλιτρο.
-
Καλορίζικα τα καινούρια ΤΟΥΟΤΑ σας. Πιτσιρικάς σε ΤΟΥΟΤΑ έμαθα να οδηγώ, το πρώτο μου μεταχειρισμένο αλλά και το πρώτο μου καινούριο, μικρό ΤΟΥΟΤΑ ήταν. Όσο όμως 'μάθαινα' να οδηγώ, θα χαρακτήριζα τα περισσότερα ΤΟΥΟΤΑ σε προσιτά βαλάντια, από απογοητευτικά στον τομέα της οδήγησης, έως και μη ασφαλή. Φαίνεται όμως πως η εταιρία στην τελευταία γενιά κάνει 'στροφή' και όταν άλλοι το γυρίζουν στον ημιάκαμπτο, την πλαστικούρα στο σαλόνι και πλασάρουν μια ενισχυμένη μίζα & μπαταρία ως καινοτομία 'mild hybrid', η Toyota στις ίδιες περίπου τιμές πουλάει ένα υβριδικό μηχανολογικό κόσμημα, σοβαρή ανάρτηση και τιμόνι και ποιότητα άνω του μέσου όρου. Μόνη 'παραφωνία' οι χώροι στη hatchback Corolla, πως τα κατάφεραν να είναι πιο άνετο και πρακτικό το Yaris, μόνο αυτοί το ξέρουν. Τα μυστήρια της Άπω Ανατολής ...
Να σε ρωτησω... δηλαδη στο Yaris Hybrid βλεπεις αναρτηση πολλαπλων συνδεσμων, μαλακα πλαστικα παντου ή δερμα ?? Δεν εχω μπει δεν ξερω.. ρωταω για να μαθω...
Επισης απο τι αποτελειται αυτη η σοβαρη αναρτηση που λες? και σε τι διαφερει ας πουμε απο ενα Fiesta, Polo, Ibiza, 208, κ.α
Και οσο για το τιμονι.. δεν μπορω να συμφωνησω μαζι σου.. εχεις μπει σε καποιο Ford, BMW, Alfa ?? οπως επισης και σε καποιο VW ή Nissan??
-
Καλοτάξιδο Κυριάκο, το αυτοκίνητο θα παρκάρει εκεί που παρκάρει και το φορντ;
Ξέρεις μάλλον και εσύ, ότι εκεί δεν μπορεί να ανέβει... Στην περιοχή περιξ πάντως θα παρκάρει
-
Πρέπει να είναι το Μπλε Jeans (8U6)
Αυτό είναι. denim blue νομίζω λέγεται.
Περί ύψους... Ναι είναι χαμηλό. Και μπροστά ο προφυλακτήρας και πίσω.
-
Πετραν, στο νήμα της Corolla σχολιάζουμε την Κορόλα. Υπάρχει σουπερμίνι με πολλαπλούς συνδέσμους;
Αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει η οικονομία καυσίμου, το αυτόματο κιβώτιο, η αξιοπιστία ποιότητα κατασκευής κλπ., υπάρχουν κι άλλα αυτοκίνητα που στα επί μέρους είναι καλύτερα.
-
Βρε σεις δεν ειναι ενιαχυμενη μιζα...μοτερακι κανονικο ειναι....απλα παιζει και τον ρολο της μιζας.
Για τα mild hybrid λεω.
-
Υπάρχει σουπερμίνι με πολλαπλούς συνδέσμους;
Sorry offtopic. Ναι υπάρχει, μόνο ένα εξ όσων γνωρίζω, το Mini. Αλλά αντανακλάται και στην τιμή!
-
Παίδες έχω μέχρι αύριο το Corolla 2.0 hybrid. Έγραψα κάποιες εντυπώσεις στο νήμα του chr, γιατί με ενδιέφερε αποκλειστικά το κομμάτι της απόδοσης (κινητήρας κιβώτιο) ως πιθανή αγορά για το chr.
Αν θέλετε να δω κάτι συγκεκριμένο μου λέτε.
-
Καλοτάξιδο!!!
-
Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοηθεια σας.Με ενδιαφέρει πολυ το corolla hatchback αλλα βρίσκομαι σε δίλημμα ανάμεσα με τον 1.2Τ και το 1,8 hybrid και θα ήθελα τα φωτα σας για το υβριδικό μοντέλο. Κανω γύρω στις 8500 χιλιόμετρα ετησίως,τα περισσότερα μεσα στο κεντρο της Αθήνας με πολλές άλλα σύντομες διαδρομές(4-5 χλμ) .
Η απορία είναι η έξης: μπορεί να αξιοποιηθεί το υβριδικό σύστημα βασει των σύντομων διαδρομών που κάνω στη καθημερινότητα μου ? Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά με τη συγκεκριμένη χρήση να επιβαρυνθεί η κατάσταση της μπαταρίας μιας και δεν θα προλαβαίνει υποθέτω να φορτίζεται πλήρως?
Εχω κάνει test drive και στους 2 κινητήρες άλλα ήταν απελπιστικά σύντομο και ο πωλητής άπλα με έσπρωχνε προς το υβριδικό χωρίς να έχει διάθεση να μου λύσει κάποια απορία.
-
Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοηθεια σας.Με ενδιαφέρει πολυ το corolla hatchback αλλα βρίσκομαι σε δίλημμα ανάμεσα με τον 1.2Τ και το 1,8 hybrid και θα ήθελα τα φωτα σας για το υβριδικό μοντέλο. Κανω γύρω στις 8500 χιλιόμετρα ετησίως,τα περισσότερα μεσα στο κεντρο της Αθήνας με πολλές άλλα σύντομες διαδρομές(4-5 χλμ) .
Η απορία είναι η έξης: μπορεί να αξιοποιηθεί το υβριδικό σύστημα βασει των σύντομων διαδρομών που κάνω στη καθημερινότητα μου ? Υπάρχει περίπτωση μελλοντικά με τη συγκεκριμένη χρήση να επιβαρυνθεί η κατάσταση της μπαταρίας μιας και δεν θα προλαβαίνει υποθέτω να φορτίζεται πλήρως?
Εχω κάνει test drive και στους 2 κινητήρες άλλα ήταν απελπιστικά σύντομο και ο πωλητής άπλα με έσπρωχνε προς το υβριδικό χωρίς να έχει διάθεση να μου λύσει κάποια απορία.
Υβριδικο και μονο για κεντρο. Μπαταρια πιθανον να χαλασει σε 12 χρονια.
-
Με τις συνθήκες που περιγράφεις η επιλογή του υβριδικού ειναι μονόδρομος! Δεν υπάρχει καμία λογική να προτιμήσεις το 1.2 για αυτες τις διαδρομές.
-
Φίλε συνηγορώ 100% με τους προλαλησαντες. Δεν θα βρεθεί άνθρωπος να σου προτείνει το petrol. Τάχω οδηγήσει αρκετά td αμφότερα. Για την χρήση σου το υβριδικό είναι απλά εκπληκτικό. Μην σε αγχώνει το θέμα μπαταρίες γιατί η Toyota το δουλεύει πρώτη το σύστημα καμία εικοσαετία. Άσε που για να σου δίνει η Toyota εγγύηση 11 ετών για τις μπαταρίες σίγουρα στα Tests τους έβγαλαν τουλάχιστον 23 χρόνια θεωρητικής αξιοπιστίας.
Τέλος να σου πω ότι στα σχέδια της Toyota από το επόμενο Yaris είναι η οριστική κατάργηση του 1.2Τ. Λογικά θα ακολουθήσει όλη της η γκάμα. Με κλειστά τα μάτια hybrid λοιπόν!
-
Είμαι κάτοχος του υβριδικού από τον Μάιο και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την αγορά. Το υβριδικό δεν χρειάζεται να είναι πλήρως φορτισμένο για να χρησιμοποιήσει την μπαταρία. Φορτίζεται τον θερμικό κινητήρα, με το φρενάρισμα και το ρολάρισμα. Οδηγώντας και επιβραδύνοντας απαλά θα έχεις πολύ καλές επιδόσεις σε οικονομία, άνετο και πολιτισμένο περιβάλλον. Ωστόσο, όταν ο κινητήρας είναι κρύος και μέχρι να φτάσει στη βέλτιστη θερμοκρασία (νομίζω και η μπαταρία, αλλά δεν είμαι βέβαιος γι' αυτό) η κατανάλωση θα είναι υψηλότερη. Φυσικά το ίδιο θα συμβαίνει και με τον turbo. Νομίζω πως οι μικρές διαδρομές (4-5χλμ) δεν θα σου επιτρέψουν να δεις τις πιο οικονομικές επιδόσεις άλλων οδηγών, αλλά σίγουρα θα είναι πιο χαμηλές σε σχέση με το turbo. Στη θέση και με την μέχρι τώρα εμπειρία μου, θα επέλεγα το υβριδικό.
-
-
Ωραία εφαρμογή kyr80!
Eίναι της Τoyota ή μπορεί να τρέξει και γι άλλα υβριδικά;
-
Είναι το MyT της Toyota. Και θέλει ενεργοποίηση σε αντιπροσωπεία. Έχει η ford κάτι αντίστοιχο που δίνει καταναλώσεις(δεν είναι υβριδικό το ντάτσουν). Αλλά πρέπει να απενεργοποιήσω το car play, και δεν ψήνομαι
-
Που διακρινω τη μέση κ που την στιγμιαία? Εγώ μια κατανάλωση βλέπω μονο
Την στιγμιαία την βλέπεις λογικά στο πίνακα ζωντανά, το λέει και η λεξη στιγμιαια, το τι καίει ο κινητηρας δηλαδή ανά δευτερόλεπτο όσο λειτουργεί ο κινητηρας βλέπεις καταναλώσει.
Η μέση καταναλώσει λογικά είτε από κάποια επιλογή κουμπιού στο τιμόνι η στην οθόνη θα σου την δειχνει
Toyota Corolla 2019