-
Παρεπιπτόντως έχει ξεκινήσει κανείς να τον ειδοποιούν να πληρωσει για hybrid hatchback 2022? (Οχι 21.5 με τα badges) Ή να έχει εντοπίσει σε αντιπροσωπείες. Γιατί μόνο sedan βλέπω.
Σε λιγες μέρες κλείνω 5μηνο αναμονής και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
-
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Παρεπιπτόντως έχει ξεκινήσει κανείς να τον ειδοποιούν να πληρωσει για hybrid hatchback 2022? (Οχι 21.5 με τα badges) Ή να έχει εντοπίσει σε αντιπροσωπείες. Γιατί μόνο sedan βλέπω.
Την Τετάρτη που ήρθε το δικό μου είχαν έρθει και αρκετές hatchback χωρίς badges.
Και για του λόγου το αληθές...[url=https://ibb.co/3mQczkm][img]https://i.ibb.co/tpFDX3p/IMG-20220309-163438.jpg[/img][/url]
-
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία πλέον τα πλευρικά έφυγαν και από το chr
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία πλέον τα πλευρικά έφυγαν και από το chr
Για την ακρίβεια πλευρικά δεν έχει κανένα μοντέλο πλέον. -
-
Συγνώμη αν το έχασα γιατί προφανώς κάπου αναφέρθηκε; Γιατί κατήργησαν τα πλευρικά σήματα hybrid;
-
@pashalisgergis said in Toyota Corolla 2019:
O λόγος της αφαίρεσης
Που κολλάνε τα σήματα στα φτερά με την κλοπή του καταλύτη άσε που φαίνεται ότι είναι υβριδικό και από τα μπλέ σήματα της Toyota εμπρός πίσω αλλά και από το hybrid πίσω που παρέμεινε
-
Εγώ τί να πω με παράδοση Δεκέμβριο που αν φυσικά ισχύσει θα το πάρω Γενάρη; Λέτε να αλλάξει τίποτα;
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Το sedan είναι αντρικη κολώνια μετά το ξυρισμα στον μπαρμπέρη. Ωραία πράγματα.
Τα αλλά είναι άρωματα με μυρωδιές από ξυλα μπαμπού πανω σε σάπια πέταλα τριαντάφυλλου. Και όχι του "σπαω τα ρολόγια"Μυρτώ και εξέταση προστάτη μυρίζουν στην εποχή μας τα σεντάν
το Corolla πάντως καλό αμάξι είναι. -
O λόγος της αφαίρεσης
Που κολλάνε τα σήματα στα φτερά με την κλοπή του καταλύτη άσε που φαίνεται ότι είναι υβριδικό και από τα μπλέ σήματα της Toyota εμπρός πίσω αλλά και από το hybrid πίσω που παρέμεινε
Δεν διαφωνούμε κάπου, την ίδια απορία είχα κι εγώ. Η επίσημη τοποθέτηση αυτό λέει πάντως.
-
O λόγος της αφαίρεσης
Δεν διαφωνούμε κάπου, την ίδια απορία είχα κι εγώ. Η επίσημη τοποθέτηση αυτό λέει πάντως.
Μπούρδες, cost cutting πιστεύω, αστείο αλλά διόλου απίθανο.
-
Αν το cost cutting τους περιοριστεί στα hybrid logos καλά είμαστε. Μην πάθει Ford η Toyota και αρχίσουν οι ημιακαμπτοι τα dct τα ταμπούρα τα κομμένα ντουλαπάκια οι κομμένοι φυσικοί διακόπτες clima κλπ κλπ.
Οι αλήθεια είναι πως η προοπτική του f/l MY2023 με ιντριγκάρει απ' την μια για θετικές αλλαγές αλλά παράλληλα φοβάμαι
την κάκιστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το πώς αυτή θα επιρρεάσει το αποτέλεσμα του f/l.Δεν κρύβω μάλιστα ότι η βασική μου ανησυχία είναι πως όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν λίγο καλύτερα (infotainment, digital cockpit, LED εσωτερικός φωτισμός) εκτός απ' τις επιδόσεις και το σχήμα των φώτων. Ως προς το πρώτο φοβάμαι πως θα μπει αυτούσιος ο 1.5hybrid του Yaris για να καλύψουν οι ρύποι και το euro7 μειώνοντας και άλλο τις επιδόσεις ενώ στα φωτιστικά σώματα κλασικά κάποιος Ιάπωνας θα εμπνευστεί από κάποια αλογόμυγα που του θυμιζει την γιαγιά του και θα δούμε κανένα έκτρωμα....
-
Την Τετάρτη που ήρθε το δικό μου είχαν έρθει και αρκετές hatchback χωρίς badges.
Και για του λόγου το αληθές...[url=https://ibb.co/3mQczkm][img]https://i.ibb.co/tpFDX3p/IMG-20220309-163438.jpg[/img][/url]
Χμμ feel ή active θα ναι αυτη. Αν είναι feel ελπίζω να μην τους έχουν τελειώσει Αγγλία οι high tech οθόνες για το καντραν
Ευχαριστω για τις πληροφορίες, θα κάνω μια βόλτα απο κοντά μου φαίνεται απο αρχές του επόμενου μήνα. -
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Εγώ τί να πω με παράδοση Δεκέμβριο που αν φυσικά ισχύσει θα το πάρω Γενάρη; Λέτε να αλλάξει τίποτα;
Τα πράγματα είναι πολυ ρευστά ανάλογα με τον μήνα, την έκδοση και το χρώμα από ότι φαίνεται. Ή αν ο έμπορος είχε κάνει προπαραγγελία και κάποια κομμάτια έχουν πάρει ήδη σειρά. Εχω αποκλίσεις ήδη προς το χειρότερο με άτομα που παρήγγειλαν μονο 2 3 βδομαδες νωρίτερα απο εμένα. Θα ενημερώσω οταν υπάρχει κάποιο update.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Αν το cost cutting τους περιοριστεί στα hybrid logos καλά είμαστε. Μην πάθει Ford η Toyota και αρχίσουν οι ημιακαμπτοι τα dct τα ταμπούρα τα κομμένα ντουλαπάκια οι κομμένοι φυσικοί διακόπτες clima κλπ κλπ.
Οι αλήθεια είναι πως η προοπτική του f/l MY2023 με ιντριγκάρει απ' την μια για θετικές αλλαγές αλλά παράλληλα φοβάμαι
την κάκιστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το πώς αυτή θα επιρρεάσει το αποτέλεσμα του f/l.Δεν κρύβω μάλιστα ότι η βασική μου ανησυχία είναι πως όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν λίγο καλύτερα (infotainment, digital cockpit, LED εσωτερικός φωτισμός) εκτός απ' τις επιδόσεις και το σχήμα των φώτων. Ως προς το πρώτο φοβάμαι πως θα μπει αυτούσιος ο 1.5hybrid του Yaris για να καλύψουν οι ρύποι και το euro7 μειώνοντας και άλλο τις επιδόσεις ενώ στα φωτιστικά σώματα κλασικά κάποιος Ιάπωνας θα εμπνευστεί από κάποια αλογόμυγα που του θυμιζει την γιαγιά του και θα δούμε κανένα έκτρωμα....
Tα ίδια ισχύουν και στην VW, μιλάμε το παράκαναν. Γι' αυτό και δεν τους ξαναεπέλεξα αν και ευχαριστημένος από το αμάξι που είχα. Ρίξανε στάχτη στα μάτια με οθόνες (αφαιρώντας και φυσικά κουμπιά-κακό) και λεντ και μου αφαίρεσαν πολλαπλούς συνδέσμους, δισκόφρενα ακόμα και σήματα στο μηχανοστάσιο (αστείος τρόπος για να βάζεις το μοτερ σε όλο το γκρουπ χωρις καν να αλλάζεις σηματα στα καπακια). Βέβαια κάπως πρέπει να κλείσει το dieselgate.
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
έχει κανεις αγοράσει κάτι παρόμοι με το παρακάτω?
δυστυχώς από ebay/amazon δεν πωλούνται πλέον και από Αμερική δε τα στέλνει ο προμηθευτής
τα εχω παρει απο ali.
μια χαρα ειναι σε TS 2.0 -
@s2000 said in Toyota Corolla 2019:
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
έχει κανεις αγοράσει κάτι παρόμοι με το παρακάτω?
δυστυχώς από ebay/amazon δεν πωλούνται πλέον και από Αμερική δε τα στέλνει ο προμηθευτής
τα εχω παρει απο ali.
μια χαρα ειναι σε TS 2.0εκανα buy και τα περιμενω. θα αργησουν λιγο αλλα οκ. τα εψαχνα σε μπλε και τα εχουν
-
'Εχει βρει κανένας το manual να το διαβάζω στην αναμονή?
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
'Εχει βρει κανένας το manual να το διαβάζω στην αναμονή?
Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από τη σελίδα της Toyota.
https://www.toyota.gr/ -
Βρηκα την ευκαιρια να το πιεσω για λιγο σε στριφτερη διαδρομη. Εντυπωσεις...
Ο συνδυασμός πλαισιου/αναρτησης ειναι εξαιρετικος. Πολυ καλος ελεγχος του αμαξωματος, υψηλα επιπεδα προσφυσης (με 225/45/17), καλα φρενα, καλο τιμονι. Το πλαισιο ακουει σε ρυθμισεις του γκαζιου εντος της στροφης και μπορεις ζυγισεις που θες να ριξεις το βαρος του αυτοκινητου. Η αναρτηση το κραταει πολυ σταθερο και δεν επηρρεαζεται απο τις ανωμαλιες του δρομου.
Το αρνητικο ειναι το κιβωτιο που δεν μπορει να ακολουθησει σε αυτο το ρυθμο.
Δεν μπορεις να ρυθμισεις ποσο γκαζι θα δωσεις στην εξοδο γιατι ακουστικα μπερδευεσαι με την αναντιστοιχια στροφων/ροπης ενω ταυτοχρονα το γκαζι δεν ειναι πολυ γραμμικο, υπαρχει σημειο που πχ δινεις 30% και παιρνεις 30%, και στο 35% μπορει να δινει 60%.
Βεβαια η ισχυς γενικα ειναι μικρη και δυσκολα θα σπασει την προσφυση των τροχων.
Υπαρχει ενα lag μεταξυ του τερμα γκαζι & της παροχης ισχυος, αναλογα με το που βρισκονται οι στροφες του μοτερ. Λιγοτερο ομως απο οτι μοντελα με turbo (βλ. Puma).Επισης, σε συνεχη δυνατα φρεναρισματα δεν εχεις αρκετη βοηθεια του engine-brake και αυτο ισως οδηγησει σε γρηγορη υπερθερμανση των φρενων. (δεν μου ετυχε). Επιφυλασσομαι γιατι ενα μερος του φρεναρισματος το αναλαμβαινει ο ηλεκτροκινητηρας που λειτουργει ως γεννητρια. Απο την αλλη, το βαρος ειναι μεγαλο.
Βεβαια το αυτοκινητο δεν ειναι για τετοιου ειδους χρηση.
Γενικα θα ελεγα οτι ειναι ασφαλες και ευκολο. Ειναι ευκολο να πας γρηγορα αλλα οχι πολυ διασκεδαστικο οταν το κανεις, κυριως λογω της μη δυνατοτητας να ελεγξεις τι κανει η μεταδοση. Επισης ο ηχος του κινητηρα καθε αλλο παρα σπορ μπορει να χαρακτηριστει.
Επιφυλασσομαι βεβαια οταν ξαναβρω την ευκαιρια να δω περισσοτερα πραγματα & πιο αναλυτικα.
Toyota Corolla 2019