-
@terryp117 said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ μου είπαν ότι θέλει μεγάλο χρονικό διάστημα για την παράδοση,ζήτησα να γραφεί σαν όρος πως αν αλλάξει η εργοστασιακή τιμή θα έχω το δικαίωμα να πάρω πίσω την προκαταβολή και να ακυρώσω την παραγγελία αν ήθελα.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αρνήθηκαν...!!!
Συμβουλή μου,μην αγοράζετε ΠΟΤΕ αυτοκίνητο που δεν είναι ήδη μέσα στο τελωνείο,όσο και να θέλετε κάτι.-
Στην Τογιότα μια χαρά επιστρέφουν την προκαταβολή, εαν ακυρώσεις για οποιοδήποτε λόγο. Δεν σε ρωτάνε, απλά σου επιστρέφουν τα χρήμα.
-
Για το 2022 (και μάλλον και το 2023) αυτό που λές δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δλδ να υπάρχει αυτοκίνητο στο τελωνείο, είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση σε σχέση με την πραγωγή που δεν υπάρχει στοκ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ στην Τογιότα,δε χρειάστηκε να μάθω διότι αγόρασα ετοιμοπαράδοτο που βρέθηκε όταν πήγα να αγοράσω.Ούτε βέβαια εξέτασα πως βρέθηκε και γιατί..!!
Εξάλλου δε μιλάμε για ακύρωση που θα ζητήσεις εσύ σαν πελάτης για οποιονδήποτε λόγο,αλλά μόνο εάν υπάρξει αύξηση τιμής,σε αυτό αναφέρθηκα,ας τα διαχωρίσουμε.!!
Επίσης όταν αδυνατούν να παραδώσουν επί 13 μήνες,ευνόητο είναι το να μην τους ενοχλεί κάποια ακύρωση υπαιτιότητας του πελάτη επειδή περιμένει στην ουρά ο επόμενος..!!
13 μήνες όμως παράδοση και να δώσω προκαταβολή όσα ζητήσουν, επίσης δεν θα το έκανα με ΤΙΠΟΤΕ..!!
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ δεν πουλάνε πλέον...!!!
Θα αγόραζες εσύ για να περιμένεις 13 μήνες να παραλάβεις,αφού είχες σκάσει μια ωραία προκαταβολή 3-4 χιλιάδες ευρώ..??!!
Τελευταίο θα ήθελα να πω ότι αυτό το έργο το βλέπουμε λόγω κορωνιού εσχάτως,εγώ πέρσυ πριν 16 μήνες βρήκα και παραβρήκα ετοιμοπαράδοτο Σεπτέμβριος του 2020 τογιότα κορόλλα 1,8 HB hybrid active plus παρότι ήμασταν μέσα στην πανδημία ήδη και μάλιστα πολύ εύκολα...!! -
-
Θα αγόραζες εσύ για να περιμένεις 13 μήνες να παραλάβεις,αφού είχες σκάσει μια ωραία προκαταβολή 3-4 χιλιάδες ευρώ..??!!Φυσικά και πουλάνε και πολύ μάλιστα!
€3-4.000 προκαταβολή!?!?! Που το είδες αυτό?? €300 έδωσα και τα θεώρησα και πολλά!
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
Σήμερα παρέλαβα το αμαξάκι
Τέλειο απλά!Σας δημιούργησε πρόβλημα όταν πήγατε να ενεργοποιήσετε το myt? Έχω βάλει αριθμό πλαισίου και όλα είναι οκ, αλλά για να δω διαδρομές πρέπει να κάνω όπως λέει μια διαδικασία όπου βάζεις μπροστά το αμάξι αλλά δε μου προχωρά. Τη πρώτη φορά άρχισε να κάνει κάτι στο αμάξι με on/off σε 2 συστήματα ασφαλείας αλλά από εκεί και μετά δε προχώρησε και όταν το επαναλαμβάνω απλά δεν προχωρά καν
Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα!!!
-
-
Θα αγόραζες εσύ για να περιμένεις 13 μήνες να παραλάβεις,αφού είχες σκάσει μια ωραία προκαταβολή 3-4 χιλιάδες ευρώ..??!!Φυσικά και πουλάνε και πολύ μάλιστα!
€3-4.000 προκαταβολή!?!?! Που το είδες αυτό?? €300 έδωσα και τα θεώρησα και πολλά!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ,
μίλησα με την Τογιότα και για αυτοκίνητο που έχει παράδοση 13-14 μήνες π.χ. Γιάρις κρός, πρέπει η προκαταβολή να είναι στο 10%....!!!
Για ένα αυτοκίνητο δηλαδή των 23000 υπολόγισε , 300 ευρώ πάντως δε βγαίνει με τίποτε, 2300 ναι...!!
Και μου είπαν ότι είναι οι καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι, οι άλλοι ζητάνε παραπάνω,το πιστεύω διότι το είδα στην πράξη...!!! -
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ,
μίλησα με την Τογιότα και για αυτοκίνητο που έχει παράδοση 13-14 μήνες π.χ. Γιάρις κρός, πρέπει η προκαταβολή να είναι στο 10%....!!!Για να ΜΗΝ το ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ....σου λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!! Μόλις μήλησα με τον πωλητή που αγόρασα το δικό μου, και ισχύει το €300. Απλά ο κάθε έμπορος ζητάει ΟΣΟ θέλει, ΔΕΝ υπάρχει πολιτική της Τογιότα Ελλάς, ένας έμπορος μπορεί να ζητήσει και 50%. Οπότε ψάχνεις αλλού.
-
Peugeot μου είχαν ζητήσει 1000 ευρώ προκαταβολή τα πήρα πίσω όταν ακύρωσα, ford 4000 τα πήρα πίσω, Toyota 500 ευρώ δεν πρόλαβα να τα βάλω .Παντως μέχρι στιγμής όλοι όταν ακυρωνα πετάγανε την σκουφιά τους (λες να μην με θέλανε χάχα), ο λόγος όλοι μου έλεγαν πως θα την κρατήσουν την παραγγελία και έτσι το δίνανε σε άλλον και το παίζανε καλοί και γρήγοροι,
-
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
@ipapagi21 said in Toyota Corolla 2019:
Έχω παραγγείλει πριν ένα μήνα. Μου είπαν τότε ότι η τιμή έχει κλειδώσει. Ισχύει σίγουρα αυτό, γνωρίζετε;
Ναι ισχύει, η τιμή κλειδώνει κατά την παραγγελία (εκτός εαν η αύξηση είναι από φόρους).
Λέω να πάω να ρωτήσω πάλι αύριο γιατί βλέποντας την πίσω σελίδα με τα ψιλά γράμματα αναφέρει ότι πληρώνεις τη διαφορά όταν αυξηθεί, με παράδειγματα όπως αύξηση φόρων, τελών ταξινόμισης ΚΑΙ αύξηση εργοστασιακής τιμής. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα προσέξει γιατί ο πωλητής μου έλεγε σε κάθε επίσκεψη ότι η τιμή κλειδώνει και ήταν σημαντικό ώστε να πάρω την απόφαση ώστε να περιμένω 1 χρόνο (!) να το παραλάβω...
Λοιπόν, ρώτησα και ο πωλητής μου είπε γενικά ότι υπάρχουν τα νομικίστικα αλλά δεν τα εφαρμόζουν: 1) η τιμή κλειδώνει και πάντοτε η Toyota το έχει τηρήσει 2) η προκαταβολή επιστρέφεται και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να κρατηθεί μέχρι να πουληθεί το αμάξι.
Προσωπικά πιστεύω ότι τα παραπάνω τηρούνται με γνώμονα την καλή φήμη της εταιρίας. -
Εγω πήρα προσφορες απο 2 αντιπροσωπείες της Αθήνας . Η μια ζήτησε 1000 η άλλη 500. Στο θεμα επιστροφής της προκαταβολής που το ζήτησα γραπτώς μου αρνήθηκαν λέγοντας μου οτι θα επιστραφεί αφού βρεθεί άλλος αγοραστής στη θεση μου κατι που ειναι βέβαιο με τη ζήτηση που υπάρχει
-
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ,
μίλησα με την Τογιότα και για αυτοκίνητο που έχει παράδοση 13-14 μήνες π.χ. Γιάρις κρός, πρέπει η προκαταβολή να είναι στο 10%....!!!Για να ΜΗΝ το ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ....σου λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!! Μόλις μήλησα με τον πωλητή που αγόρασα το δικό μου, και ισχύει το €300. Απλά ο κάθε έμπορος ζητάει ΟΣΟ θέλει, ΔΕΝ υπάρχει πολιτική της Τογιότα Ελλάς, ένας έμπορος μπορεί να ζητήσει και 50%. Οπότε ψάχνεις αλλού.
ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΗΣΑ από εκεί που αγόρασα,δηλαδή Τογιότα Πολίς στη Θεσσαλονίκη μέλος του ομίλου inchcape της επίσημης Τογιότα Ελλάς και όχι κάποιου απλού ντήλερ,
δύσκολο να μου λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ή τουλάχιστον αυτή είναι η τακτική της επίσημης εταιρείας,δικαίωμα τους εξάλλου, παρόλα αυτά
δε μου λες τον έμπορο που σου το δίνει με 300 ευρώ προκαταβολή και παράδοση 13-14 μήνες να το κλείσω από Αθήνα μια και έχω επαφή με την πόλη των Αθηνών,πηγαινοέρχομαι Αθήνα, αλλά και για να δω τι θα μου πούνε εδώ στη Θεσσαλονίκη όταν τους πω ότι μπορώ να το παραγγείλω με 300 ευρώ προκαταβολή από κάποιον έμπορο σε άλλη πόλη..??
Aν και αυτό ποτέ δεν το κάνω όταν αγοράζω με αυτόν τον τρόπο ειδικά ,δεν πάω ποτέ σε ντήλερ παρά μόνο σε επίσημο υποκατάστημα του εισαγωγέα,αλλά αν είναι μόνο 300 ευρώ και 13 μήνες μετά παράδοση,δεκτό..!!
Εννοείται στην τιμή των 22500 ευρώ με το κλειδί, το υβριδικό Yaris cross active plus 1,5L Hybrid 116 hp άσπρο.
Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη τιμή 22200 + έξοδα και πινακίδα.
Επίσης έγινε δεκτό το αίτημα μου όπως σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής από την συμφωνηθείσα για οποιονδήποτε λόγο θα έχω το δικαίωμα υπαναχώρησης της αγοράς και επιστροφής της προκαταβολής στο ακέραιον,ενώ σε περίπτωση μείωσης αυτής θα το επωφελειθώ. -
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ,
ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΗΣΑ από εκεί που αγόρασα,δηλαδή Τογιότα Πολίς στη Θεσσαλονίκη μέλος του ομίλου inchcape της επίσημης Τογιότα Ελλάς και όχι κάποιου απλού ντήλερ,
δύσκολο να μου λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ή τουλάχιστον αυτή είναι η τακτική της επίσημης εταιρείας,δικαίωμα τους εξάλλου, παρόλα αυτά
δε μου λες τον έμπορο που σου το δίνει με 300 ευρώ προκαταβολή και παράδοση 13-14 μήνες να το κλείσω από Αθήνα μια και έχω επαφή με την πόλη των Αθηνών,πηγαινοέρχομαι Αθήνα, αλλά και για να δω τι θα μου πούνε εδώ στη Θεσσαλονίκη όταν τους πω ότι μπορώ να το παραγγείλω με 300 ευρώ προκαταβολή από κάποιον έμπορο σε άλλη πόλη..??
Aν και αυτό ποτέ δεν το κάνω όταν αγοράζω με αυτόν τον τρόπο ειδικά ,δεν πάω ποτέ σε ντήλερ παρά μόνο σε επίσημο υποκατάστημα του εισαγωγέα,αλλά αν είναι μόνο 300 ευρώ και 13 μήνες μετά παράδοση,δεκτό..!!
Εννοείται στην τιμή των 22500 ευρώ με το κλειδί, το υβριδικό Yaris cross active plus 1,5L Hybrid 116 hp άσπρο.
Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη τιμή 22200 + έξοδα και πινακίδα.
Επίσης έγινε δεκτό το αίτημα μου όπως σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής από την συμφωνηθείσα για οποιονδήποτε λόγο θα έχω το δικαίωμα υπαναχώρησης της αγοράς και επιστροφής της προκαταβολής στο ακέραιον,ενώ σε περίπτωση μείωσης αυτής θα το επωφελειθώ.Με 500 ήταν η Toyota podas έχει νομίζω και Κατερίνη
-
δύσκολο να μου λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ή τουλάχιστον αυτή είναι η τακτική της επίσημης εταιρείας,δικαίωμα τους εξάλλου,
δε μου λες τον έμπορο που σου το δίνει με 300 ευρώ προκαταβολή και παράδοση 13-14 μήνες να το κλείσω από Αθήνα μια και έχω επαφή με την πόλη των Αθηνών,Τα έχεις μπερδέψει λίγο. ΔΕΝ έχει καμία διαφορά η Πόλις από τους άλλους εμπόρους, εφόσον είναι όλοι εξουσιδοτημένοι. Το ότι είναι θυγατρική της Inchape δεν προσφέρει κάτι, παρά μόνο μεγαλύτερη ρευστότητα και βασικά μικρότερη ευελειξία γιατί ΔΕΝ θέλουν να ανταγωνιστούν τους άλλους εμπόρους. Έτσι και εγώ αγόρασα από αλλού, αφού αν και η Πόλις είναι δίπλα στο σπίτι μου (με τα πόδια πάω!!) μου έκανε την χειρότερη τιμή και λογικό είναι. Για αυτό και ελάχιστες εισαγωγικές έχουν δικιά τους λιανική.
Η προκαταβολή είναι καθαρά θέμα εμπόρου, δεν έχει σχέση με την Τογιότα Ελλάς.
Ο έμπορος είναι ο Παπαδαμαντίου και θα σου ζητήσει €500.
-
δύσκολο να μου λένε ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ή τουλάχιστον αυτή είναι η τακτική της επίσημης εταιρείας,δικαίωμα τους εξάλλου,
δε μου λες τον έμπορο που σου το δίνει με 300 ευρώ προκαταβολή και παράδοση 13-14 μήνες να το κλείσω από Αθήνα μια και έχω επαφή με την πόλη των Αθηνών,Τα έχεις μπερδέψει λίγο. ΔΕΝ έχει καμία διαφορά η Πόλις από τους άλλους εμπόρους, εφόσον είναι όλοι εξουσιδοτημένοι. Το ότι είναι θυγατρική της Inchape δεν προσφέρει κάτι, παρά μόνο μεγαλύτερη ρευστότητα και βασικά μικρότερη ευελειξία γιατί ΔΕΝ θέλουν να ανταγωνιστούν τους άλλους εμπόρους. Έτσι και εγώ αγόρασα από αλλού, αφού αν και η Πόλις είναι δίπλα στο σπίτι μου (με τα πόδια πάω!!) μου έκανε την χειρότερη τιμή και λογικό είναι. Για αυτό και ελάχιστες εισαγωγικές έχουν δικιά τους λιανική.
Η προκαταβολή είναι καθαρά θέμα εμπόρου, δεν έχει σχέση με την Τογιότα Ελλάς.
Ο έμπορος είναι ο Παπαδαμαντίου και θα σου ζητήσει €500.
και να προσθέσω ότι ο Γιάννης εκεί κάνει εξαιρετική δουλειά!
-
παίδες, στο υβριδικό τι βενζίνη βάζετε?
-
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ που μου υπέδειξες.Όταν αγόρασα το κορόλα πέτυχα την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ από την Πολίς που έχει 2 καταστήματα Αθήνα και 2 Θεσσαλονίκη και όχι από κάποιον τρίτο ντήλερ και φυσικά ετοιμοπαράδοτο.Ο έμπορος δεν έχει την ευελιξία ούτε διαθέτει τον πλουραλισμό του εισαγωγέα.Πόσα αυτοκίνητα να στοκάρει..?? Άσε που τώρα πλέον........
Μπορεί να ήμουν και τυχερός,δεν ξέρω.
Ευκαιρίες πάντα υπάρχουν,τα λεφτά δεν υπάρχουν πάντα...!!!
Σεπτέμβριος του 2020,active plus 1,8 ΗΒ ,22400 λευκό απλό, τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι με δώρα, καλά πατάκια ακριβά,συναγερμό που τον είδα έξω στην αγορά στα 200 ευρώ χωρίς τοποθέτηση,σκάφη για το πορτ μπαγκάζ πλαστική, μία ασφάλεια ετήσια των 340 ευρώ και δύο έτη σέρβις δωρεάν υλικά και εργασία..!!
Πράγματα που θα μου κόστιζαν περίπου 1200 ευρώ εμένα,όχι την Τογιότα..!!
Μου κόστισε δηλαδή 21.200 το αυτοκίνητο με το κλειδί στο χέρι.Τέτοια τιμή,εκείνη την εποχή και ετοιμοπαράδοτο, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ...!!
Ούτε στη Αθήνα.
Το είχαν και στην αυλή ,τελωνείο,το είδα και πλήρωσα αυτό που έβλεπα,το παρέλαβα δε γρήγορα..!!
Όταν πήγα για σέρβις ετήσιο,άψογοι μου έδωσαν και ένα λίτρο λάδι 0-16 που τους ζήτησα να βάλουν,ενώ κάποιοι εδώ μέσα διαμαρτυρήθηκαν πως δεν τους έβαλαν αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, μήπως χρειαστώ συμπλήρωμα,λέμε τώρα, ΔΩΡΕΑΝ κι αυτό, 20 ευρώ το λίτρο είναι το 0-16..!!
Γιαυτό κάποιοι στα σέρβις βάζουν το 20άρι ,είναι αρκετά φθηνότερο..!!
Όσο για το μπέρδεμα που γράφεις ας το αφήσουμε καλύτερα ,εσύ μπορείς να λες ότι τα μπέρδεψα. Προτιμώ να έχω συναλλαγή με τον εισαγωγέα με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τα υπέρ και τα κατά . Μπορεί ο Χ έμπορος κάθε μάρκας αυτοκινήτου να πουλάει ακόμα και με μηδενική προκαταβολή, η Τογιότα ΟΜΩΣ σε όσα υποκαταστήματα έχει στη χώρα πουλάει ζητώντας 10% προκαταβολή από τον πελάτη για παραγγελία για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους,η δε επιλογή ανήκει στον καθένα μας.
Το 10% όμως δεν είναι μπέρδεμα,είναι μια πραγματικότητα...!! Αν εγώ πάω να αγοράσω από τον φίλο μου,τον γνωστό μου ή τον ξάδερφο μου είναι άλλο θέμα,μπορεί να μου το δώσει και τζάμπα...!!!
Μόνος σου το είπες,για σένα ήταν 300 για μένα έγινε 500..!!
Όταν κάποιος αγοράζει με αυτόν τον τρόπο,με μακροχρόνια παράδοση, ελέγχει και άλλα πράγματα όχι μόνο πόσα και εάν θα δώσει τη μικρότερη προκαταβολή,τα σταθμίζει και αποφασίζει..!!
Η γενική πολιτική κάθε εισαγωγέα στο κομμάτι της λιανικής είναι φυσικά να μην καπελώνει τον κάθε ντήλερ και να μη τον κρεμάει πουλώντας φθηνότερα μια και έχει αυτό το περιθώριο, ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι θα δίνει τα προιόντα του και φουσκωμένα...!!
Πάντα επί 35 χρόνια που αγόραζα αυτοκίνητα και μηχανές ο εισαγωγέας προσπαθούσε να μάθει από τον αγοραστή μέχρι που έφθανε η προσφορά του Χ ντήλερ και έκανε ακριβώς την ίδια αντιπροσφορά...!!!
Αντιλαμβάνεσαι τον λόγο που το έκανε.
Το γιατί η αντιπροσωπεία ζητάει 10% προκαταβολή και ο κάθε έμπορος αποφασίζει αυτός το να πάρει όση αυτός θέλει προκαταβολή,έχει να κάνει και με άλλα πράγματα που δεν προσφέρεται το σάιτ για να τα αναλύσουμε,
λόγοι ανταγωνισμού κ.λ.π...
Να είσαι σίγουρος πάντως πως δεν είμαι μπερδεμένος με όλους τους συγγενείς μου να είναι δικηγόροι και να έχουν δικηγορική εταιρεία.
Επίσης η Τογιότα είναι μια κορυφαία εταιρεία με κορυφαίες πωλήσεις που παρακαλάς για να βρεις αυτοκίνητο να αγοράσεις.
Όλοι το έχουν γράψει και εδώ μέσα κατά καιρούς.
Αυτό της χαρίζει μία δυναμική του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους περισσέψει αυτοκίνητο και να μείνει αδιάθετο ούτε ώρα..!!
Στις άλλες εταιρείες αυτοκινήτων που έκανα κρούση η προκαταβολή ήταν ίσως και 15 έως 20% για παραγγελία και παράδοση αρκετών μηνών, μέχρι χρόνο σχεδόν...!!!
Γιαυτό και στη Νισσάν, πάντα στην εταιρεία, από Νισσάν Καλοχώρι Θεσσαλονίκης αγόρασα το κασκάι, έσκασα τα 4000 ευρώ για προκαταβολή,δηλαδή το 20%..!! -
Έβλεπα τα πιο πανω ποστς και δεν το πίστευα. Πήρα δυο αντιπροσωπείες και ο χρόνος παράδοσης που δίνουν ειναι οντως στον χρόνο...
Θα έχει φάση να βγει κανα facelift το 23 και ολο το 23 να παραλαμβάνουν το παλιό του 22 -
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Έβλεπα τα πιο πανω ποστς και δεν το πίστευα. Πήρα δυο αντιπροσωπείες και ο χρόνος παράδοσης που δίνουν ειναι οντως στον χρόνο...
Θα έχει φάση να βγει κανα facelift το 23 και ολο το 23 να παραλαμβάνουν το παλιό του 22Το οποίο facelift του 23, έτσι όπως πάει, θα φτάσει εδώ το 25
-
Καλησπέρα! Αναμένω και γω με τη σειρά μου το Corolla Sedan Hybrid 1.8 Active . Πρώτη φόρα επαφή με αυτόματο και ειδικά με Hybrid, ελπίζω να το συνηθίσω γρήγορα!
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εάν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορώ να αλλάξω τις ζάντες. Η Active έχει 16" και σκέφτομαι να μεταβώ στις 17" όπως έχει η έκδοση Style.
Έχω βρει τις διαστάσεις των ζαντών της Style αλλά αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι εάν επηρεάσει την φύση του αμαξιού στο δρόμο. Ξέρω τα υπέρ της 17άρας ( πιο στιβαρή οδήγηση χάνοντας λίγη άνεση και ίσως λίγο παραπάνω κατανάλωση που μακάρι να μην έχει μεγάλη διαφορά !) αλλά ψάχνοντας λίγο στο Internet έπεσα πάνω στο toyotaownersclub που έλεγε ότι ένας αντιπρόσωπος του είπε ότι τα μοντέλα που έρχονται με 17 ή 18 inch ζάντες έχουν διαφορετικό σύστημα διεύθυνσης αυτών με τις 16άρα.
Σύγνώμη για το κατεβατό απλά είμαι πολύ μπερδεμένος.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
-
@noblesse said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπέρα! Αναμένω και γω με τη σειρά μου το Corolla Sedan Hybrid 1.8 Active . Πρώτη φόρα επαφή με αυτόματο και ειδικά με Hybrid, ελπίζω να το συνηθίσω γρήγορα!
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω εάν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορώ να αλλάξω τις ζάντες. Η Active έχει 16" και σκέφτομαι να μεταβώ στις 17" όπως έχει η έκδοση Style.
Έχω βρει τις διαστάσεις των ζαντών της Style αλλά αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι εάν επηρεάσει την φύση του αμαξιού στο δρόμο. Ξέρω τα υπέρ της 17άρας ( πιο στιβαρή οδήγηση χάνοντας λίγη άνεση και ίσως λίγο παραπάνω κατανάλωση που μακάρι να μην έχει μεγάλη διαφορά !) αλλά ψάχνοντας λίγο στο Internet έπεσα πάνω στο toyotaownersclub που έλεγε ότι ένας αντιπρόσωπος του είπε ότι τα μοντέλα που έρχονται με 17 ή 18 inch ζάντες έχουν διαφορετικό σύστημα διεύθυνσης αυτών με τις 16άρα.
Σύγνώμη για το κατεβατό απλά είμαι πολύ μπερδεμένος.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Γιατί δεν ρωτάς τον αντιπρόσωπο; Άλλωστε και οι ίδιοι πουλάνε ζάντες της Toyota για τα μοντέλα τους.
Μήπως αυτά που έχουν μεγαλύτερη ζάντα έχουν κάποιο περιοριστή στο στρίψιμο του τιμωνιού; Νομίζω ο αντιπρόσωπος ή ο υπεύθυνος του συνεργείου θα πρέπει να είναι σε θέση να σου λύσουν τις απορίες.
Toyota Corolla 2019