-
Με το χρώμα του εσωτερικού τι παίζει ακριβώς; Στην σελίδα βλέπω μοναδική επιλογή μαύρη μαυρίλα. Σε κάποια άλλα έχω δει συνδυασμό άσπρο μαύρο.
Όπως για παράδειγμα εδώ:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/315082708-toyota-corolla
-
Στον διαμορφωτή που είχα δει, υπάρχει η δυνατότητα διχρωμίας (λευκο-γκρι) εσωτερικού, αλλά μόνο στην active plus.
-
Με το χρώμα του εσωτερικού τι παίζει ακριβώς; Στην σελίδα βλέπω μοναδική επιλογή μαύρη μαυρίλα. Σε κάποια άλλα έχω δει συνδυασμό άσπρο μαύρο.
Όπως για παράδειγμα εδώ:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/315082708-toyota-corolla
Μόνο στην Active & Active+ υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανοιχτόχρωμου εσωτερικού. Έτσι το έχω παραγγείλει εγώ (είχα ανεβάσει φωτό), εαν θες να ανεβάσω πάλι ή να σου στείλω από το δικό μου. Δεν είναι ακριβώς άσπρο, είναι γκρι ανοιχτό.
-
Αυτό που έβαλα στην αγγελία που γράφει Black Edition πως είναι με διχρωμία; Υπήρχε και σε αυτή την έκδοση κάποια στιγμή νωρίτερα;
-
Αυτό που έβαλα στην αγγελία που γράφει Black Edition πως είναι με διχρωμία; Υπήρχε και σε αυτή την έκδοση κάποια στιγμή νωρίτερα;
-
Δεν ξέρω εαν υπήρχε, δεν το θυμάμαι. Για να έχει όμως φώτο μάλλον υπήρχε όταν λανσαρίστηκε (γιατί είναι 2019 άρα από τα πρώτα) και το σταμάτησαν μετά.
-
Ίσως οι φωτογραφίες να είναι από άλλο αυτοκίνητο?
-
Πάντως πλέον δεν υπάρχει επιλογή σε καμία άλλη έκδοση.
-
-
terryp 117 Υπάρχει περίπτωση να μην σου δώσουν φαρμακείο, τρίγωνο και πυροσβεστήρα? Είναι υποχρεωμένοι να σου τα δώσουν με το αυτοκίνητο? Περιμένω να παραλάβω πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου, Corolla Hybrid Sedan
-
Γυρνώντας και εγώ από τις διακοπές παρατήρησα ότι ο χειρότερος εχθρός του υβριδικού στην καταναλωση είναι οι ανωφέρειες και οι μικρές διαδρομές. Εξηγώ όπως το βίωσα:
Απότομη ανηφόρα από το πάρκινγκ του δωματίου ώσπου να καβαλήσεις το λόφο και να τσουλήσεις προς τα κάτω. Διαδρομή των 5 λεπτών, κινητήρας κρύος και ζορίζεται κατευθείαν γιατί ούτε η μπαταρία φτάνει ούτε ο ηλεκτροκινητήρας να σε επιταχύνουν ως τα 40 χιλιόμετρα σε τέτοια ανηφόρα... όσο και να φορτίζεις στην κατηφόρα δεν προλαβαίνεις να ρεφάρεις. Ως αποτέλεσμα η μέση καταναλωση ημέρας στην Ιθάκη κυμάνθηκε από 7,7 ως 11,5 λιτρα για παρά πολύ μικρές αποστάσεις 3 - 10 χιλιόμετρα σύνολο.
Αντίστοιχα μια ανάβαση απόστασης 10 χιλιομέτρων και διαφορά υψομέτρου γύρω στα 500 μέτρα στην ορεινή Κορίνθια έβγαλε καταναλωση 9,3. Η κατάβαση βέβαια ήταν στο 1 λίτρο μόνο και μόνο λόγω λειτουργίας Β καθότι η μπαταρία φόρτισε αμέσως και μετά ο κινητήρας στρόφαρε έως και 4500 στροφές για να κόψει.
Κατα τα αλλά κανένα πρόβλημα ούτε στην ανάβαση, δε μου έλειψε το γκάζι, πολύ ωραια στις στροφές, και τα φρένα στην κατάβαση πολύ καλά.
Αυτοκινητοδρομος πάλι γύρω στο 5.2 με ACC και ακολουθώντας τα όρια.
-
με πολυ μικρες διαδρομες δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για την καταναλωση.
-
Δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν πυροσβεστήρα/τρίγωνο/φαρμακείο.
Ιθάκη και ορεινή Κορινθία diesel!
Αυτό που έλεγα για τα manual ότι θα είναι συλλεκτικά συμβαίνει ήδη!
https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/skotomos-gia-cheirokinito-agrotiko-toyota
-
Άμα μένεις Ιθάκη δηλαδή και κάθε μέρα κάνεις αυτές τις διαδρομές, δεν σε ενδιαφέρει;
Μπορεί εσένα στην Πατησίων να μην σε ενδιαφέρει, αλλά δεν μένουν όλοι οι Έλληνες Πατησίων (παράδειγμα ο δρόμος).
Η χρήση του καθενός είναι ειδική περίπτωση, δεν μπαίνουν όλοι σε ΕΝΑ καλούπι.
-
Δουβλης
-
...και ο Ορέστης που το παρατήρησε και το ανέφερε
-
Ρε παιδιά διακοπές πηγα Για τέτοιες διαδρομές νομίζω το απόλυτο κόστος μετακίνησης είναι αρκετά χαμηλό για να μπεις σε τέτοιο κόπο ανάλυσης, και ειδικά στο νησί με το αλάτι κανεις δεν παίρνει καινούριο αυτοκίνητο!
Παντως να ξαναπώ ότι σε σχέση με την παλαιότερη εμπειρία μου με turbo 1.4 με 200 nm ροπή στις διαδρομές της ορεινής Κορινθίας δεν είδα σπουδαία διαφορά αν εξαιρέσεις τον ανομοιόμορφο ήχο του υβριδικού καθότι κάθε τόσο αποφάσιζε να πάει στις 3000 στροφές αλλά μετά έπεφτε. Κυρίως θέμα ψυχολογικό και ελέγχου παρά απόλυτο. Από το να αλλάζω ταχύτητες προσωπικά το προτιμώ... πλέον #kalhsyntaxi
-
Εχεις. Ειναι μαλιστα η πρωτη φορα που διαβαζω λεπτομερεια ουσιας για το πως μπορει να μεταβληθει η καταναλωση ενος υβριδικου. Απο ιδεατα νουμερα μπορει να φτασει σε αποκαρδιωτικα αναλογα τη διαδρομη.
-
ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ,εμένα για παράδειγμα όταν το ανακάλυψα ευτυχώς,διότι θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για έναν δύστροπο αστυνομικό να μου δώσει κλήση σύμφωνα με τον ΚΟΚ,η απάντηση ήταν ότι κοστίζει ακριβά το σετ και επειδή μου έκαναν αρκετά δώρα δεν τους συνέφερε σαν εταιρεία να μου δώσουν και αυτά που τα θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ,ειδικά λόγω νομοθεσίας...!!!
Με 15-20 ευρώ τα βρίσκεις παντού,αλλά για σκέψου ,πόσα εικοσάρικα είναι..??
Τέλος πάντων,με αποζημιώνει το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής.
-
Παντως να ξαναπώ ότι σε σχέση με την παλαιότερη εμπειρία μου με turbo 1.4 με 200 nm ροπή στις διαδρομές της ορεινής Κορινθίας δεν είδα σπουδαία διαφορά αν εξαιρέσεις τον ανομοιόμορφο ήχο του υβριδικού καθότι κάθε τόσο αποφάσιζε να πάει στις 3000 στροφές αλλά μετά έπεφτε. Κυρίως θέμα ψυχολογικό και ελέγχου παρά απόλυτο. Από το να αλλάζω ταχύτητες προσωπικά το προτιμώ... πλέον #kalhsyntaxi
Αν δε σε πειράζει, έχεις την καλοσύνη να μου πεις που κινήθηκες στην ορεινή Κορινθία?
Την ξέρω καλά την περιοχή επειδή την επισκέπτομαι τακτικά και με ενδιαφέρει η συμπεριφορά του υβριδικού συνόλου
-
Στις αναβάσεις η μετάδοση είναι το κάτι άλλο, ενώ με χειροκίνητο στρίβεις με την ταχύτητα που σου υποδεικνύει η σχέση που έχεις ώστε να μην κρεμάσει ή να τελειώσει, εδώ στρίβεις με όποια ταχύτητα θες, πολύ αργά, πολύ γρήγορα, δεν έχει καμία σημασία, και η έξοδος με την ηλεκτρική κλωτσιά είναι ασυναγώνιστη.
Ότι ξοδεύεις σε ενέργεια το λαμβάνεις πίσω στην κατηφόρα, αν όμως οι υψομετρικές διάφορες είναι μεγάλες, πάνω από 300μ η μπαταρία θα γεμίσει και μετά θα χάνεται η ενέργεια στο engine brake όπως και σε ένα συμβατικό.
-
.SPIROS. wrote:
Άμα μένεις Ιθάκη δηλαδή και κάθε μέρα κάνεις αυτές τις διαδρομές, δεν σε ενδιαφέρει;
Μπορεί εσένα στην Πατησίων να μην σε ενδιαφέρει, αλλά δεν μένουν όλοι οι Έλληνες Πατησίων (παράδειγμα ο δρόμος).
Η χρήση του καθενός είναι ειδική περίπτωση, δεν μπαίνουν όλοι σε ΕΝΑ καλούπι.
φυσικα σε ενδιαφερει, αλλα δεν αποτελει ενδειξη για την καταναλωση του αυτοκινητου γενικα. Μπορεις βεβαια να το συγκρινεις με αλλα αυτοκινητα για την ιδια διαδρομη. Βεβαια αν κανεις τοσο λιγα χλμ καθημερινα, η καταναλωση δεν εχει μεγαλη σημασια ως προς τα εξοδα χρησης. Εχει διαφορά αν θελεις 18 ή 20 ή 25€/μηνα; Αν ομως κανεις πολλα χλμ, οι διαφορες φαινονται εντονα στην τσεπη.
-
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. Θα ήταν λάθος να επιλέξει κάποιος που κινείται μόνιμα μόνο στην Ιθάκη ένα υβριδικό κορόλα,τόσο χαμηλό. Θά έπρεπε να πάρει ένα με πετρέλαιο ή κάποιο με λίγα κυβικά βενζίνης με τέτοιες διαδρομές και οδικό δίκτυο που έχει το νησί.Όποιος έχει πάει καταλαβαίνει τι εννοώ.
Όπως είπε και ο Ορέστης με 3-4 χιλιάρικα αγοράζεις ότι παλιό θέλεις και το αφήνεις να το χτυπάνε ο αέρας και το αλάτι της θάλασσας...!!!
-
Πολύ σωστά τα λέει ο Ataim για το κρέμασμα.
Εγώ πήγαινα συντηρητικά με γυναίκα και παιδί στο πίσω κάθισμα και είτε με 40 είτε με 60 είτε με 80 απλά πάταγα γκάζι και έφευγα. Ο θόρυβος που όλο σχολιάζω θα ήταν ο ίδιος και με ένα συμβατικό απλά θα ήταν αναμενόμενος λόγω γνωστής σχέσης στο κιβώτιο.
Μαστορα, μιλάω για τη διαδρομή Ξυλοκαστρο-Άνω Τρίκαλα.
Επισης να προσθέσω οτι στις ανηφόρες και στις στροφές η λειτουργία Sport ξυπνάει το αυτοκίνητο όχι μόνο στο πάτημα του γκαζιού αλλά και στο σήκωμα! Δηλαδή κόβει αρκετά στο σήκωμα του γκαζιού επειδή κρατάει τις στροφές αρκετά σταθερές και έτσι μπορείς να κανεις μια διαδρομή με στροφές σαν να είχες σταθερή σχέση στο κιβώτιο. Πολύ απολαυστικό, το δοκίμασα σε μια μικρή διαδρομή που ήμουν μόνος μου.
Toyota Corolla 2019