-
terryp117 που τους εβαλες τους αισθητηρες και σε τι τιμη;
-
Σύγκριση με τον ανταγωνισμό κάνουμε στο συγκεκριμένο επίπεδο τιμής. Ένα τόσο high tech αυτοκίνητο με προηγμένη τεχνολογία είναι απλά αστείο να μην έχει βασικά πράγματα πλέον (όχι γκατζετάκια) όπως αισθητήρες παρκαρίσματος. Έστω και μόνο πίσω. Και το κεντρικό κλείδωμα κάποτε ήταν πολυτέλεια και όχι κάτι απολύτως απαραίτητο όμως πλέον θεωρείται δεδομένο.
Το πλεονέκτημα του Corolla είναι η οικονομία του και φαντάζομαι η αρκετά καλή ανάρτησή του (δε το οδήγησα ακόμη). Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, άνετο ταξίδι, ασφάλεια, μεγάλες εγγυήσεις, φρένα κτλ τα προσφέρει και ο ανταγωνισμός. Και σε καλύτερες έως πολύ καλύτερες επιδόσεις μάλιστα. Στην corolla θυσιάζεις λίγο επιδόσεις για την οικονομία και την άνεση.
-
Και τους χώρους.
Αν το πάρεις ως μοναδικο οικογενειακό. Τότε το corolla ειναι μια μπουρδα
-
παιδια, νομιζω το εχουμε παρακανει λιγο με τους χωρους πισω και τους χωρους αποσκευων. Δε λεω καλο ειναι να κανεις optimization και αν μπορεις να παρεις κατι καλυτερο στους τομεις που σε ενδιαφερουν, by all means να ρο παρεις.
Αλλα μερικες φορες υπαρχουν πιο σημαντικοι τομεις, και αν σε καποιους αλλους το αυτοκινητο ειναι good enough, ειναι επαρκες.
Εξηγουμαι. Στην αυγη των ηλεκτρικων και 8.5 χρονια πριν την καταργηση των θερμικων (2030), τι θα κοιταξεις πιο πολυ, το να παρεις κατι πιο future-proof που να μπορεις να το πουλησεις και σε μια 5ετια και που θα σου γλιτωνει καθημερινα χρηματα (=full hybrid) η να παρεις 5 εκατοστα παραπανω στα γονατα των πισω και 40 λιτρα στο port baggage?
Να αφησουμε το γαμο να παμε για πουρναρια δηλαδη?
Δεν απαξιωνω τα πλεονεκτηματα αυτα, αλλα αν ειναι σε 5 χρονια να εχεις δωσει 3 χιλιαρικα παραπανω σε κοστος χρησης και να μη μπορεις και με τιποτα να ξεφορτωθεις το αυτοκινητο(με οτι μειων θα συνεπαγεται τοτε αυτο σε φορολογια και συντηρηση), ας μην απλωνει την αριδα του και τις 5 φορες που θα μπει ο κουμπαρος σου πισω και ας μην παιζουν ποδοσφαιρο τα παιδια σου, δε πειραζει. και ας κουβαλας και μια βαλιτσα λιγοτερη.
-
Εγώ πάλι πιστεύω πως το 2030, όσο άχρηστα θα είναι τα θερμικά, άλλο τόσο θα είναι και τα σημερινά hybrid.
-
Εγώ πάλι πιστεύω πως το 2030, όσο άχρηστα θα είναι τα θερμικά, άλλο τόσο θα είναι και τα σημερινά hybrid.
Λογικό.
Όσο δεν θα θέλει κάποιος τότε να φορτωθεί ένα θερμικό, άλλο τόσο δεν θα θέλει να φορτωθεί και ένα υβρίδιο με τελειωμένες μπαταρίες.
-
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα, αφενος γιατι τα υβριδια θα πανε μεχρι το 2035, αφετερου γιατι και τοτε θα προσφερουν κατι ενδιαμεσο σαν κοστος χρησης και τελος οτι φορολογια τυχον μπει θα τα βαρεσει λιγοτερο μεχρι το 2035.
Πιο πολυ ακουγεται με τη ρητορικη του petrolhead για να δικαιολογησει οτι θελει να κανει την καυλα του ακομα με ενα θερμικο (no offense, και εγω τα προτιμω σαν εμπειρια, αλλα ακομα περισσοτερο προτιμο την υγεια της τσεπης μου)
-
Στην δική μου περίπτωση δε τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς για οδηγική απόλαυση και τα σχετικά υπάρχει το focus το οποίο στον συγκεκριμένο τομέα είναι έτη φωτός μπροστά...
Για το 2ο είναι άλλα τα ζητούμενα μας.
Μέχρι τα έτη που αναφέρεις τα ηλεκτρικά θα παίζουν μπάλα μόνα τους. Δε θα έχει σημασία αν καποιο έχει υβριδικό σύστημα ή καθαρό βενζίνης... Και τέλος πάντων το θεωρώ άσκοπο να διαλέγω με κύριο κριτήριο πόσο χρήσιμο θα είναι το όχημα σε 8 με 10 χρόνια... Έτσι κι αλλιώς μέχρι τότε θα έχει βγάλει μεγάλο κομμάτι των χρημάτων του.
-
Αν το πάρεις ως μοναδικο οικογενειακό. Τότε το corolla ειναι μια μπουρδα
Εεεε....το μοναδικό οικογενειακό μου είναι και ειναι μια χαρα! Εκτος εαν ειναι οικογένεια του ΝΒΑ ή 3τεκνοι. Σαφως ΔΕΝ εχει τους χωρους που προσφέρει στην κατηγορία ο ανταγωνισμός...αυτό ομως απέχει πολύ απο το μπούρδα. Μια χαρά χωράμε 3 ατομα με αποσκευές για διακοπές 2 εβδομάδων.
-
Λογικό.
Όσο δεν θα θέλει κάποιος τότε να φορτωθεί ένα θερμικό, άλλο τόσο δεν θα θέλει να φορτωθεί και ένα υβρίδιο με τελειωμένες μπαταρίες.
11 χρόνια εγγύηση έχουν. Το 2030 θα έχουν ακόμα εγγύηση.
-
11 χρόνια εγγύηση έχουν. Το 2030 θα έχουν ακόμα εγγύηση.
Μια χαρά λοιπόν, η καταλληλότερη στιγμή για να πουλήσεις λίγο πριν λήξει η εγγύηση.
-
Νομίζω πως ναι. Ίσως πιο τυχερός είναι αυτός που θα του αλλάξουν μπαταρία γύρω στην δεκαετία.
-
Στην δική μου περίπτωση δε τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς για οδηγική απόλαυση και τα σχετικά υπάρχει το focus το οποίο στον συγκεκριμένο τομέα είναι έτη φωτός μπροστά...
Για το 2ο είναι άλλα τα ζητούμενα μας.
Μέχρι τα έτη που αναφέρεις τα ηλεκτρικά θα παίζουν μπάλα μόνα τους. Δε θα έχει σημασία αν καποιο έχει υβριδικό σύστημα ή καθαρό βενζίνης... Και τέλος πάντων το θεωρώ άσκοπο να διαλέγω με κύριο κριτήριο πόσο χρήσιμο θα είναι το όχημα σε 8 με 10 χρόνια... Έτσι κι αλλιώς μέχρι τότε θα έχει βγάλει μεγάλο κομμάτι των χρημάτων του.
Είσαι πού σωστός. Ποτέ δεν κατάλαβα ανθρώπους που παίρνουν πράγματα για να τα πουλήσουν. Εγώ τα παίρνω για να κάνουμε καλύτερη και απολαυστικοτερη τη ζωή μας.
Αυτοκίνητα αγοράζω σε βάθος δεκαετίας (άλλο αν μου μένουν μερικά για πάντα!) το λιγότερο, οπότε η απόσβεση έχει γίνει. Το Saxo είναι 20ετιας και το C3 9ετιας. Τα βγάλανε με το παραπάνω! C3 μια φορά τακάκια και 1 μπαταρία τα έξτρα! Δεν χρειάζεται άγχος και τρέλα για το 2035, έλεος πια, είναι 14 χρόνια μετά! Νομίζω και ο Bill Gates και ο Musk δεν ξέρουν ούτε καν 80% πως θα είναι ο κόσμος σε 14 χρόνια, και θα με ενδιαφέρει πόσο θα πιάσει το θερμικό 15ετιας μου (2020 μοντέλο);!
Επίσης να θυμησουμε ότι η απαγόρευση για τα θερμικά, περιλαμβάνει ΚΑΙ plug in, ΚΑΙ υβριδικά. Οτιδήποτε περιλαμβάνει Μ.Ε.Κ..δεν ξέρω γιατί το μπερδεύουν αυτό μερικοί.
-
Καλησπέρα σε όλους.Ειμαι στην αναμονή, μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου για να παραλάβω το αμάξι.Μιλάω για το corolla hybrid Sedan.Ευτηχως πρόλαβα και το έκλεισα μέσα Ιουνίου που είχε την προωθητική 900€ και πήρα αρκετά καλά δωράκια.Ηθελα να ρωτήσω κάτοχο Sedan το κατά πόσο ευχαριστημένος είναι και αν έβαλε συναγερμό!!!! Γιατί όπως ξέρουμε κανένα μοντέλο της ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει.Επειδη δεν μπαίνει από το εργοστάσιο και δεν πολύ θέλω ξηλωμα ταμπλό. Περιμένω τις γνώμες σας
-
MikeCarr wrote:
Πρώτο ταξίδι 230 χλμ (274 σύνολο το αμάξι) και πήγαινα με μεγάλες αυξομειώσεις στην ταχύτητα όπως λένε οι οδηγίες μέχρι τα 1.000 χλμ. Καύσιμο 98 οκτάνια Shell.
Μόνιμα ECO πήγα που για εμένα είναι μια χαρά, ούτε καν Normal πόσω μάλλον Sport mode. Το ρεπρίζ με καλύπτει.
Κατανάλωση τελική 5.1/100 αλλά έπιασε και 4.3 κάποια στιγμή.
Εν τω μεταξύ τρελό να πηγαίνω με 120 χλμ και 1.000 σ.α.λ/λεπτό σε βενζινοκίνητο (140 με 1.800 σ.α.λ.)
Πίσω χώροι ανεπαρκείς. Επίσης δεν μου αρέσει που πρέπει να σκύψω μπροστά για να δω δεξιά αν έρχεται αμάξι.
Θέση οδήγησης πάρα πολύ καλή. Αεροδυναμικός θόρυβος μόνο μετά τα 165 και επίσης θόρυβος επιτάχυνσης μέσα στην καμπίνα ελάχιστος. Δεν καταλαβαίνω τον κακό χαμό με αυτό εκτός αν εμένα μου έβαλαν έξτρα ηχομόνωση!!!
Αναρτηση εξαιρετική, οποία λακούβα και να πατήσω η καμπίνα δεν έχει αίσθηση τραντάγματος.
Πολύ καλό κόψιμο τιμόνι και αίσθηση στην πόλη.
Δεν με ενθουσίασε το Lane Assist.
Προς το παρόν αυτά!
Καλοτάξιδο φίλε μου με πολλά ευχάριστα χλμ.
Μια συμβουλή αν και δεν είμαι κάτοχος υβριδικου(ας με διορθώσουν τα παιδιά που έχουν) αλλά επειδή το είχα ψιλό ψάξει δεν είναι καλό να πηγαίνεις μόνιμα με eco ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες περισσότερο νομίζω καίει απ ότι να το χεις στο normal και δεν κάνει καλό και στον κίνητηρα. Και πάλι ας με διορθώσουν τα παιδιά που έχουν γιατί μπορεί να είναι και μύθος αυτά που λεω
Ναι είναι μύθος αυτά που λες.
Επίσης αυτό με την απαγόρευση πώλησης (όχι κυκλοφορίας φυσικά) των ΜΕΚ μην το δένετε σκοινί-κορδόνι. Σχεδιασμοί επί χάρτου των χαρτογιακάδων της ΕΕ είναι απλά και αυτά αλλάζουν σε μια στιγμή.
-
piliourits wrote:
Αυτό που θέλω να ρωτήσω τον Φάνη, γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υβριδικών που γνωρίζω δεν καταλαβαίνουν ΤΙ ρωτάω, πως είναι το αμάξι σε ανηφόρες καρφί με φορτίο;
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πω εγώ καλύτερα είναι τί είναι η ροπή σε τί χρησιμεύει και κυρίως με ποιόν τρόπο αποδίδεται τελικά στους τροχούς. Ο περισσότερος κόσμος ρωτάει πόσα άλογα αλλά και πόση ροπή αποδίδει ένας κεκ, αυτό που ξεχνάει τελείως όμως είναι οτι η ροπή για να φτάσει στους τροχούς περνάει μέσα από ένα κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο πολλαπλασιάζει ή υποπολλαπλασιάζει την ροπή ανάλογα με την σχέση μετάδοσης που χρησιμοποιούμε. Συνήθως οι υψηλές σχέσεις 5,6,7 υποπολλαπλασιάζουν ενώ οι πρώτες πολλαπλασιάζουν. Καλά μέχρι εδώ; Ωραία.
Ας δούμε το παρακάτω παράδειγμα, δύο δίλιτροι ατμοσφαιρικοί ο F20 (S2000) και ο PE-VPS (MX5) που βγάζουν περίπου την ίδια ονομαστική ροπή των 20 κιλών συνδυάζονται με 6αρια κιβώτια. Στο Honda η 6η στις 1000σαλ δίνει 30,9kph ενώ στο Mazda η 6η 40,5kph και η 5η 31,5kph Τί σημαίνουν αυτά; ότι τελικά η ροπή που βγαίνει στις ρόδες στην περίπτωση του Honda είναι μεγαλύτερη με 6η σχέση από αυτή που βγαίνει στο Mazda με 5η καθώς το πρώτο έχει πολύ κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης.
Το παραπάνω ισχύει φυσικά για όλα σχεδόν τα οχήματα δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο πόσα κιλά ροπής βγάζει ο κινητήρας αλλά και πως αυτή αποδίδεται, καλά τα 20 κιλά αλλά μόλις βάλω πέμπτη έχω 15 και στην έκτη 10.
Έρχομαι τώρα στο Corolla/CHR που βγάζουν συνδυαστικά περίπου 23 κιλά ροπής στις 3Κ σαλ επειδή όμως μιλάμε για μία μετάδοση που προσαρμόζεται στην ταχύτητα και στα φορτία κίνησης τα 23 κιλά βγαίνουν πάντα όταν αυτό απαιτείται, καθώς δεν έχει σημασία τι σχέση έχεις στο κιβώτιο (γιατί απλά δεν έχεις κιβώτιο). Αυτό που έχεις είνα 23 κιλά ροπής τα οποία μπορούν να πολλαπλασιάζονται από την μετάδοση και να καταλήγουν αυτούσια και ενισχυμένα στους τροχούς.
Στην ερώτηση λοιπόν αν μπορεί να ανέβει άκοπα μια ανηφοριά η απάντηση είναι μπορεί να ανέβει όποια κλίση του επιτρέπει η πρόσφυση των τροχών, να σταματήσει και να ξεκινήσει 50 φορές, να πάει με 5kph για 10km και μετά με 10kph για 5km (όπως κάνει αυτό το subaru με το κοντό) και ταυτόχρονα να έχει φορτίσει την μπαταρία.
ΥΓ σε νησί με ανηφόρες έχασε συμπίεση το 1.4 ατμο που είχα κάποτε, τα ίδια φορτία και ταλαιπώρια τρώνε και τα turbo ειδικά αν έχουν μακριές σχέσεις.
ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις και να εξηγήσεις περισσότερα πράγματα. η ερώτησή μου έχει σχέση με προσωπική ανάγκη για μετακίνηση 'έξω απ' τα βατά πλαίσια' , συγκεκριμένα να μπορεί να ανέβει το αμάξι που χρησιμοποιουμε στην οικογένεια μια εξτριμ τσιμεντωμένη ανηφόρα ορεινού χωριού. όχι γενικά για την απόδοση της ροπής κατά την οδήγηση και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
βρήκα ήδη πέρυσι μια εμπορική ευκαιρία κι αγόρασα αρκετά δυνατό ντίζελ με μετατροπέα ροπής που βόλευε γενικά και σαν όχημα και μπορεί να κινείται τόσο άνετα, να σταματάει ξεκινάει, κάνει ό,τι χρειαστεί χωρίς κανένα ζόρι. και οικονομοτεχνικά μου έβγαινε φθηνότερη η αγορά και χρήση συν τον επιπλέον χώρο, ύψος κλπ ενώ έχει και το πλεονέκτημα των ρεπρίζ.
αλλά επειδή πάντα ίσως χρειαστεί και δεύτερο αμάξι ή μελλοντικά, θέλω να ξεκαθαρίσω την συμπεριφορά των πλήρως υβριδικών στις συνθήκες που περιγράφω. Τη 'συνδυαστική' ροπή δεν την προβάλλει πουθενά η ΤΟΥΟΤΑ, γράφει μόνο για τα 130Νμ του θερμικού. Μία φορά είχε αναφερθεί εδώ το 230 και το έγραψες και συ πάλι. Θεωρητικά ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να παρέχει άμεσα ικανή ροπή για οποιασδήποτε κλίσης ανάβαση... αλλά δεν μπορώ να ξέρω άλλους παράγοντες, όπως για πόσο διάστημα φτάνουν οι μπαταρίες να παρέχουν ενέργεια, όταν μπαίνει και το μοτέρ, ποια είναι η ροπή που φτάνει στους τροχούς όπως περιγράφεις και πόση για την ηλεκτροπαραγωγή κλπ.
Τείνω να πιστεύω μετά από όσα έχουμε γράψει, πως θα συμπεριφέρεται όπως και το ντίζελ με μεταροπέα ροπής, αν και το 230 δεν συγκρίνεται με το 300Nm. ίσως όμως ο ηλεκτροκινητήρας καλύπτει τη διαφορά.
-
alex mix wrote:
MikeCarr wrote:
Πρώτο ταξίδι 230 χλμ (274 σύνολο το αμάξι) και πήγαινα με μεγάλες αυξομειώσεις στην ταχύτητα όπως λένε οι οδηγίες μέχρι τα 1.000 χλμ. Καύσιμο 98 οκτάνια Shell.
Μόνιμα ECO πήγα που για εμένα είναι μια χαρά, ούτε καν Normal πόσω μάλλον Sport mode. Το ρεπρίζ με καλύπτει.
Κατανάλωση τελική 5.1/100 αλλά έπιασε και 4.3 κάποια στιγμή.
Εν τω μεταξύ τρελό να πηγαίνω με 120 χλμ και 1.000 σ.α.λ/λεπτό σε βενζινοκίνητο (140 με 1.800 σ.α.λ.)
Πίσω χώροι ανεπαρκείς. Επίσης δεν μου αρέσει που πρέπει να σκύψω μπροστά για να δω δεξιά αν έρχεται αμάξι.
Θέση οδήγησης πάρα πολύ καλή. Αεροδυναμικός θόρυβος μόνο μετά τα 165 και επίσης θόρυβος επιτάχυνσης μέσα στην καμπίνα ελάχιστος. Δεν καταλαβαίνω τον κακό χαμό με αυτό εκτός αν εμένα μου έβαλαν έξτρα ηχομόνωση!!!
Αναρτηση εξαιρετική, οποία λακούβα και να πατήσω η καμπίνα δεν έχει αίσθηση τραντάγματος.
Πολύ καλό κόψιμο τιμόνι και αίσθηση στην πόλη.
Δεν με ενθουσίασε το Lane Assist.
Προς το παρόν αυτά!
Καλοτάξιδο φίλε μου με πολλά ευχάριστα χλμ.
Μια συμβουλή αν και δεν είμαι κάτοχος υβριδικου(ας με διορθώσουν τα παιδιά που έχουν) αλλά επειδή το είχα ψιλό ψάξει δεν είναι καλό να πηγαίνεις μόνιμα με eco ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες περισσότερο νομίζω καίει απ ότι να το χεις στο normal και δεν κάνει καλό και στον κίνητηρα. Και πάλι ας με διορθώσουν τα παιδιά που έχουν γιατί μπορεί να είναι και μύθος αυτά που λεω
Ναι είναι μύθος αυτά που λες.
Χαχα Δία με όλο το σεβασμό, μου θυμίζεις την ταινία που λεει
Εγώ είμαι στρατιωτικός και τα λέω τσεκουρατα
-
Ομάδα καλημέρα!! Παραλαμβάνω στις 20 Σεπτέμβρη το corolla hatchback την active έκδοση. Δεν θέλω να σας κουράσω, είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε ξανααναφερει στο φόρουμ, μπορείτε επιγραμματικά να μου πείτε τι να τους ζητήσω στην παραλαβή και τι να προσέξω, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι έλα δώσε τα λεφτά, παρτο και φύγε.
-
Ομάδα καλημέρα!! Παραλαμβάνω στις 20 Σεπτέμβρη το corolla hatchback την active έκδοση. Δεν θέλω να σας κουράσω, είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε ξανααναφερει στο φόρουμ, μπορείτε επιγραμματικά να μου πείτε τι να τους ζητήσω στην παραλαβή και τι να προσέξω, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι έλα δώσε τα λεφτά, παρτο και φύγε.
ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορείς να κάνεις είναι αν σου δώσουν κάποιο χαρτί να υπογράψεις ότι το παραλαμβάνεις σε τέλεια κατάσταση,αυτό είναι το καινούργιο κόλπο αυτών που πουλάνε αυτοκίνητα,είναι το να υπογράψεις με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.
Διότι δεν είναι δυνατόν να είσαι σίγουρος,ούτε μηχανικός είσαι,ούτε φαναρτζής,ούτε ηλεκτρολόγος.Αλλά και ούτε ρίχνοντας το μια ματιά θάσαι σίγουρος ότι δεν έφαγε για παράδειγμα ένα χτύπημα στο τελωνείο και είναι ξαναβαμμένη η πόρτα...!!!
Γιαυτό η απάντηση σε αυτήν τη μαγκιά είναι το να υπογράφουμε με επιφύλαξη και βεβαίως όχι σαν ειδικοί...!!!
Κατά τα άλλα έλεγξε αν σου δώσουν αυτά που υποσχέθηκαν και προπαντός αν έχεις φαρμακείο,τρίγωνο πυροσβεστήρα ,όσο αστείο και αν σου φαίνεται...!!!
Και στο πρώτο βενζινάδικο δες τον αέρα στα ελαστικά.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ να το χαρείς με υγεία.
-
Λοιπόν, είχα πάει Καλαμάτα. Παρένθεση: καλό κουράγιο σε όσους επιστρέφουν απόψε, θα γίνεται πανικός. Ήδη είχε κίνηση.
Το αμάξι συμπλήρωσε 550 χλμ (498 για την ακρίβεια). Ήθελα στην επιστροφή να δω πόσο μπορώ να το πάω (δυστυχώς στα πρώτα 30 χλμ πήγαινα με πιλότο, δεν το σκέφτηκα άσε που δεν πρέπει σταθερή ταχύτητα για τα πρώτα 1000 χλμ). Είχα κατέβει με 5.2l/100 και 60% ρεζερβουάρ να απομένει.
Τώρα επέστρεψα με 4.8l/100, 79% ρεζερβουάρ και 30% των 219 χλμ συνολικά (Ελευσίνα τελικός προορισμός) καταναλώθηκαν με ρεύμα (EV). Αυτό βγάζει μια κατανάλωση των 7.6 λίτρων. Ας πούμε 8. Αν όντως ισχύει το 79% ακόμα ρεζερβουάρ που δείχνει η εφαρμογή τότε τι να πω...
Μέση ταχύτητα 103 χλμ και πήγαινα με 115 συνήθως (η Καλαμάτα έχει 3 μεγάλες ανηφόρες υπόψη όποτε Πάτρα που επίσης πάω... άστο! Τζάμπα).
Κατά την γνώμη μου - και το αμάξι είναι ακόμα αδούλευτο - για το κοινό στο οποίο απευθύνεται όπως εγώ είναι σούπερ.
Γενικά δεν τρέχω κιόλας (ΟΚ, θα πάω και με 130-140 αλλά συνήθως 120-125) γιατί (και) ως επαγγελματίας οδηγός και έχοντας ζήσει στο εξωτερικό με αυστηρούς κανόνες και πραγματική τροχαία, δεν μου λέει κάτι.
Φάνη έκανες εξαιρετική επιλογή και η γνώμη σου έπαιξε ρόλο (διάβασα την ανάλυση σου και 1ες εντυπώσεις) και κατέληξα και εγώ σε αυτό.
Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι τώρα.
Toyota Corolla 2019