-
ως ενδιαφερομενος του corolla εχω ως βασικο αγκαθι τις επιδοσεις του 1.8 hybrid. οι χωροι μου ειναι υπερεπαρκεις και ας ειναι κακοι για την κατηγορια και το μηκος του.
με αφορμη λοιπον το οτι πλεον και η active plus εκδοση (η πιο συμφερουσα δηλαδη) δινει δυνατοτητα επιλογης του διλιτρου hybrid, σε λογικη τιμη κτησης (2.5 χιλιαρικα εννοειται τα αξιζει εξτρα απο τον 1.8) και θα καλυπτε το ελατωμα του αυτοκινητου για μενα (επιδοσεις), προσπαθησα πολυ να πεισω τον εαυτο μου οτι ο φορος πολυτελειας δεν ειναι καταστροφη.
ελα ομως που δε βγαινουν τα κουκια. αυτα τα 2.200€ στην 5ετια(γιατι τοσο θα ρο κρατησω σιγουρα) δυστυχως αν τα προσθεσεις στην αρχικη τιμη σε πανε σε αλλα χωραφια, και εχει παει περιπατο και ο βασικος λογος που πηρες το hybrid (οικονομια). Χωρια οτι ενα αυτοκινητο με ατου το να μπορεις ευκολα να το σπρωξεις στην 5ετια ξαφνικα το χανει και αυτο και παει στο αλλο ακρο.
Δυστηχώς αυτός ο ακατανόητος και ηλίθιος φόρος μας αφαιρεί πολλές επιλογες. Και γω όταν αγορασα αυτοκίνητο το ένιωσα, απέκλεισα την πρώτη δική μου επιλογη γιαυτο ακριβώς το λόγο.
Γνώμη μου είναι να διαλέξεις κάτι αλλο που να μην πληρωνεις νταβατζιλίκιστο κράτος δεν έχει νόημα. Μονο αν είσαι τρίτεκνος ή παραπάνω δεν πληρώνεις τον ηλίθιο φόρο.
Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογες αν δεν σε καλύπτει η Corola ,εκτός αν θες να συμβιβαστείς λόγω οικονομιας. Εσύ ξερεις.
-
...Χωρια οτι ενα αυτοκινητο με ατου το να μπορεις ευκολα να το σπρωξεις στην 5ετια ξαφνικα το χανει και αυτο και παει στο αλλο ακρο.
να ξέρεις είμαστε πολλοί που περιμένουμε να αγοράσουμε μεταχειρισμένο δίλιτρο υβριδικό πενταετίας ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ από τον πρώτο ιδιοκτήτη ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ακόμη ,,, 1,5 χιλιάρικο θα είναι ο ΦΠ σύνολο για τα 6-10 χρόνια , οσο πληρώναν/ουν στο περίπου κάτι 1,4- 1,8 σε ΤΚ -όταν πήγαιναν με τα κυβικά- δεν νομίζω στην μεταπώληση να υπάρχει πρόβλημα αρκεί να μη νομίζει κάποιος ότι θα βάλει και 2 χιλιάρικα πάνω στην τιμή απο ενα αντίστοιχο 1,8 hybrid ....
-
Ισχύουν οι τιμές κατανάλωσης του 1.5 ατμοσφαιρικού κινητήρα ; (όχι υβριδικού) Ακούω για 5.3 εντός πόλης 5 εκτός και μου φαίνονται χαμηλές...
-
Πραγματικά το είδα σήμερα σε μαύρο και ήταν απίστευτο.
Εν τω μεταξύ με πέρασε στην Α.Ο. (εγώ με 130-140) πολύ άνετα.
Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο.
-
Τελείως ανόρεχτα, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, θα παραθέσω απλώς τα στατιστικά από το MyT. Τον τελευταίο μήνα με την τετραμελή οικογένεια κάναμε:
-
4.568 χιλιόμετρα
-
το 63% του χρόνου ήμουν με τον ηλεκτροκινητήρα
-
το 49% της απόστασης το έκανα με τον ηλεκτροκινητήρα
-
η μέση κατανάλωση ήταν 4.1 λίτρα/100 χλμ.
-
η μέση ταχύτητα ήταν 42χλμ/ώρα
Παρακαλώ λάβετε υπόψιν πως για αρκετές ώρες ήμασταν στο αυτοκίνητο ακινητοποιημένοι σε super market/παραλίες/κολυμβητήριο με αναμένο κινητήρα για να έχω κλιματισμό, αλλά χωρίς να κινούμαστε. Αυτά επηρεάζουν τα στατιστικά. Οι διαδρομές ήταν από εθνική οδό μέχρι μποτιλιάρισμα. Ήμουν στα όρια ταχύτητας ή και λίγο παραπάνω.
Μειονεκτήματα που εντοπίζω:
-
τα λάστιχα (ecopia 150 με 28.000 χλμ) παράγουν ενοχλητικό θόρυβο συνήθως μετά τα 110-120χλμ/ανά ώρα, αλλά και μερικές φορές σε χαμηλότερες ταχύτητες λόγω τραχέος οδοστρώματος.
-
αεροδυναμικός θόρυβος που βαίνει αυξανόμενος περίπου μετά τα 110χλμ/ανά ώρα από τον εργοστασιακό ανεμοθραύστη.
Για τις ολιγοήμερες διακοπές (περίπου 10 ημέρες) δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα πράγματα. Στην μετακίνηση, όμως, από και προς την Κρήτη έβαλα μέχρι και παπούτσια κάτω από τα καθίσματα.
Εύχομαι να είστε όλοι καλά και οι πυρκαγιές να σας επηρεάσουν όσο γίνεται λιγότερο!
-
-
Αν εχει καποιος στατιστικα απο ταξιδια για μας που παμε πολυ στις ΕΟ θα μας ηταν πολυ χρησιμα.
-
Αν εχει καποιος στατιστικα απο ταξιδια για μας που παμε πολυ στις ΕΟ θα μας ηταν πολυ χρησιμα.
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105830017#comment-2105830017
'Την τελευταία εβδομάδα κινήθηκα αρκετά στις εθνικές οδούς με την τετραμελή οικογένεια και το πορτ μπαγκάζ γεμάτο. Μέσος όρος κατανάλωσης μεταξύ 4.5 και 5 λίτρα (4.7 στο τελευταίο γέμισμα). Με τις ίδιες συνθήκες, από σταθμό Μεγάρων μέχρι τον επόμενο (Βέλο;) πηγαίνοντας λίγο παραπάνω από τα όρια για 62 χλμ και με μέση ταχύτητα 103χλμ/ ώρα η μέση κατανάλωση ήταν 4.7 λίτρα ανά 100χλμ.'
-
.SPIROS. wrote:
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105830017#comment-2105830017
'Την τελευταία εβδομάδα κινήθηκα αρκετά στις εθνικές οδούς με την τετραμελή οικογένεια και το πορτ μπαγκάζ γεμάτο. Μέσος όρος κατανάλωσης μεταξύ 4.5 και 5 λίτρα (4.7 στο τελευταίο γέμισμα). Με τις ίδιες συνθήκες, από σταθμό Μεγάρων μέχρι τον επόμενο (Βέλο;) πηγαίνοντας λίγο παραπάνω από τα όρια για 62 χλμ και με μέση ταχύτητα 103χλμ/ ώρα η μέση κατανάλωση ήταν 4.7 λίτρα ανά 100χλμ.'
πολυ καλες τιμες καταναλωσης για βενζινη. Δεν καταλαβαινω πως προκυπτει οτι το υβριδικο καιει περισσοτερο απο ενα συμβατικο σε ταξιδι; Αρα εισαι κερδισμενος ειτε κυκλοφορεις στην πολη, ειτε κανεις ταξιδια.
-
Μειωμένη κατανάλωση θα έχεις σε κάθε περίπτωση. Προσοχή, όμως, η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη σε αστικές/επαρχιακές διαδρομές και μικρότερη σε υψηλές ταχύτητες. Νομίζω πως σε εθνική οδό η κατανάλωση είναι αντίστοιχη ενός ντίζελ, αλλά το ντίζελ είναι φθηνότερο. Αν θες να κινείσαι αρκετά πάνω από τα όρια της εθνικής, τότε ίσως το υβριδικό δεν είναι το καταλληλότερο.
-
Συνήθως λέγεται ότι τα plug-in υβριδικά που έχουν αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία και άρα μεγαλύτερο βάρος, όταν ξεφορτώσουν απλά κουβαλάς νεκρό βάρος.
Στην περίπτωση της κορολλα η μπαταρία είναι πολύ πιο μικρή και είναι σχεδιασμένη με άλλη λογική. Θα εχεις χαμηλότερη κατανάλωση από ένα συμβατικό βενζίνης, ας πούμε 20%. Στην πόλη όμως θα έχεις 50% χαμηλότερη.
-
Εγώ θα θελα να ρωτήσω κάτι και ειλικρινά δεν είναι για να πικαρψ κανέναν (δεν θέλω να παρεξηγηθώ) αλλά διαβάζω τα 2 χρόνια που είμαι στο φόρουμ αναρτήσεις του τύπου 100 άλογα 120 άλογα δεν πάει μια ψόφια πράγματα 200nm δεν τραβάει, δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια που τα αυτοκίνητα είχαν 75 άλογα 90 άλογα, ροπή δεν θυμάμαι, diesel δεν είχαμε όλα τα χρόνια αλλά τελευταία, ο κόσμος ταξίδευε με λεωφορείο? Ή σε ανηφόρες ανέβαινε με τα πόδια? Εντάξει πολλά παιδιά έχουν οδηγήσει είχαν στην κατοχή αμαξαρες αλλά οι περισσότεροι θεωρώ πως όχι, μην προκαλούμε φόβο στον μέσο υποψήφιο αγοραστή. Σαφώς όσο περισσότερα άλογα και ροπή τόσο καλύτερο αλλά οκ δεν έχουν όλοι 25 30 35 και Χιλ ευρώ. Τονίζω δεν το λεω για να κοντραριστω με κανεναν
Υ. Γ Αν δεν καταλαβαίνετε κάτι πείτε μου γιατί γράφω από κινητο
Δεν θα επρεπε να τα ρωτας αυτα τα πραγματα. Τοτε τα αυτοκινητα το 1990-2000 ηταν χαλαρα -300 κιλα ελαφροτερα απο τωρα ισως και παραπανω. Ροπη και βαρος ενεργουν αντιστροφα.
Παντως θυμαμαι πολυ αδυναμους κινητηρες 1000 κυβικα πισωκινητο το Σταρλετ του 78 ειχε μεγαλη δυσκολια στις ανηφορες.
-
ντιζελ δεν θα επαιρνα για λογους που δεν αφορουν το καυσιμο, οποτε αναγκαστικα θα παω σε βενζινη. Αυτη τη στιγμη κανω πολλα χλμ σε ΕΟ και λιγα μεσα στη πολη. Βεβαια αυτο ενδεχεται να αλλαξει καποια στιγμη. Το αυτοματο ειναι μεγαλο δελεαρ καθως ειναι η απολυτη λυση για την πολη, αλλα ισως αποτελει εμποδιο οταν θες να πας γρηγορα σε επαρχιακο δρομο. Παντως το corolla ειναι ενα απο αυτα που ειναι υποψηφια για αγορα.
-
Γενικό σχόλιο μετά από 2.000χλμ. Τα Bridgeston Ecopia 150 είναι άθλια!!!
πολυ καλες τιμες καταναλωσης για βενζινη. Δεν καταλαβαινω πως προκυπτει οτι το υβριδικο καιει περισσοτερο απο ενα συμβατικο σε ταξιδι; Αρα εισαι κερδισμενος ειτε κυκλοφορεις στην πολη, ειτε κανεις ταξιδια.
Εαν έχεις προσέξει τα δικά μου γραφώμενα (γιατί όρισμένοι λένε ό,τι θέλουν) έχω γράψει ότι πάντα το υβριδικό θα είναι πιο οικονομικό από βενζίνης (αλλά όχι από ντήζελ σε ταξίδι), απλά στο ταξίδι η διαφορά είναι 20% περίπου ενώ στην πόλη φτάνει μέχρι και 80% (χαρακτηριστικό που είχα ανεβάσει Αγ. Παρασκευή-Παγκράτι με 1.9λτ/100χλμ!!). Παντού και πάντα θα είσαι κάτω από ένα απλό βενζίνης, λόγω υβριδικού συστήματος. Αλλά π.χ. εκεί που η βενζίνη με αυτόματο θα κάψει 6.5 στο ταξίδι με το υβρίδιο θα είσαι στο 5-5.5, ενώ στην πόλη που το αυτόματο θα κάψει 9 με το υβρίδιο θα είσαι στο 3-4.
Το αυτοματο ειναι μεγαλο δελεαρ καθως ειναι η απολυτη λυση για την πολη, αλλα ισως αποτελει εμποδιο οταν θες να πας γρηγορα σε επαρχιακο δρομο. Παντως το corolla ειναι ενα απο αυτα που ειναι υποψηφια για αγορα.
Κανένα εμπόδιο στον επαρχιακό δρόμο (όταν το μάθεις), εμένα δεν με δυσκολεύει καθόλου, ίσα ίσα το αντίθετο. Με γρήγορη οδήγηση (δλδ. προσπεράσεις σε επαρχιακό δρόμο και 130-150χαω σε Ε.Ο) έχω δει 5.3 σε πρόσφατο ταξίδι. Τώρα που θα πάω άλλο ένα θα έχω πιο φρέσκα δεδομένα και επειδή το έχω στρώσει θα το πατήσω περισσότερο.
-
ωραια, θα περιμενω να δω τα δεδομενα σου απο επομενα ταξιδια.
-
Γενικό σχόλιο μετά από 2.000χλμ. Τα Bridgeston Ecopia 150 είναι άθλια!!!
Φίλε Φανή όλα με Bridgestone έρχονται ή παίζει να τύχουν και Continental (πχ Hyundai) ?
Στον τομέα μου στα επαγγελματικά (πούλμαν) η Continental είναι σχεδόν πια μονόδρομος για τους κατασκευαστές.
-
Το δικό μου με continental eco contact 6 ήρθε
-
Φίλε Φανή όλα με Bridgestone έρχονται ή παίζει να τύχουν και Continental (πχ Hyundai) ?
Για την Corolla είπα στο 205/55/16. Γενικά τι κάνει ο κάθε κατασκευαστης δεν το γνωρίζω, αλλά σίγουρα πάιζουν όλες οι γνωστές μάρκες.
@Ορέστης: σε 16αρα ή με την 17αρα? Πάντως πολύ καλύτερο το EcoContact 6 από το Ecopia.
-
Φανή, τα 205/55/16 έχω κι εγώ. Πάντως, αν βρω βουλκανιζατέρ ανοιχτό την επόμενη εβδομάδα θα τα αλλάξω κατευθείαν τα continental, αν ενδιαφέρεσαι πες μου...
-
Συνήθως λέγεται ότι τα plug-in υβριδικά που έχουν αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία και άρα μεγαλύτερο βάρος, όταν ξεφορτώσουν απλά κουβαλάς νεκρό βάρος.
Για να καταφέρεις να αδειάσεις την μπαταρία θα πρέπει να πηγαίνεις συνέχεια με τελικές ή να κάνεις 100-200 συνεχόμενα. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν αδειάζει. Επίσης τα περισσότερα κρατούν αρκετή φόρτιση για 1-2 δυνατά 'πατήματα' (π.χ. προσπεράσεις) ακόμα και όταν σταματούν να υποβοηθούν για λόγους κατανάλωσης.
-
Έχω συμπληρώσει 28.000 χλμ με τα ecopia και χειροτερεύουν. Πέλμα έχουν αρκετό, αλλά ο θόρυβος επιδεινώνεται και πρόσφατα άρχισαν να γλιστρούν σε απότομη εκκίνηση. Νομίζω πως αδικούν πολύ το αυτοκίνητο. Έχω αρχίσει εδώ και καιρό να σκέφτομαι την αλλαγή τους.
Edit, έκανα thumbs up στον εαυτό μου. Καλά πάμε
Toyota Corolla 2019