-
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, την χρησιμότητα της επιλογής Β στο λεβιέ...!!!
Δοκίμασα όπως περιγράφεται στις οδηγίες και το μόνο που κέρδισα ήταν ένας δυνατός θόρυβος στην κατηφόρα,το μοτέρ να δουλεύει πάνω από 4000 στροφές και η φόρτιση του υβριδικού να μην είναι στο πράσινο...!!! Αντίθετα όταν κατέβαινα με D και ελαφρό φρένο πρασίνιζε η μπαταρία και φόρτιζε σχεδόν όλα τα τεραγωνάκια αν ήταν η κατάβαση περίπου δεκάλεπτη...!!!
Αν είναι να φρενάρει το μοτέρ μουγκρίζοντας με τόση φασαρία και να μη φορτίζει κιόλας η υβριδική μπαταρία,τι να το κάνω,να φροντίζω μη πιεστούν τα φρένα..?? Η μόνη χρησιμότητα...!!!
Αυτή που περιγράφεις είναι η χρησιμότητα, να μην υπερθερμανθούν τα φρένα. Κατα τα άλλα και θόρυβο κάνει (γιατί δουλεύει η μηχανή, είναι σαν να κατεβαίνουμε με 2α πχ.) και αδειάζει η μπαταρία. Είναι για πολύ συγκεκριμένη χρήση η επιλογή 'Β'.
Τα εξηγεί πολύ καλά και απλά: https://youtu.be/0RqR14yJbMc?t=52
-
Υ.Γ.: Είναι ασύλληπτη η ταχύτητα των αντι-VAG αντανακλαστικών πολλών.
Τα δικά μου είναι Τοπ πάντως!! Φλύκταινες βγάζω με τα VAGαυτοκίνητα (λίγο seat & skoda συμπαθώ!)....ήρθε τώρα το 1.000αρι που δεν ξεκινάει με τίποτα να μας κουνηθεί. Χάλια αυτοκίνητο...αχαχα. Και με DSG (χαλάει με το καλημέρα) και ως δια μαγείας δεν καίει και είναι και φανταστικό στον δρόμο...!
ΥΓ: Πλάκα κάνω...για όποιον παίρνει πολύ σοβαρά τα παραπάνω. Αλλά ναι το Γκόλφ δεν μου αρέσει...είμαι εμπαθής και προκατειλημμένος!
-
Όλοι εσείς που είστε σίγουροι ότι το συγκριτικό του Drive είναι 'στημένο' για να βγάλει νικητή το Golf έναντι της Corolla, τα έχετε οδηγήσει και τα δύο; Μη μου πείτε για την παραδοσιακή ιαπωνική αξιοπιστία, η οποία είναι λίγο πολύ δεδομένη, γιατί δεν είναι αυτή που εξετάζεται σε κανένα τεστ αυτοκινήτου (πλην δοκιμών μακράς διαρκείας). Εμένα μου φαίνεται (χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο αυτοκίνητα) ότι το συμπέρασμα είναι επαρκώς αιτιολογημένο. Το ότι το πακέτο κινητήρας και μετάδοση του Golf είναι πιο συμμετοχικό, νομίζω ότι είναι προφανές. Για την οδική συμπεριφορά δεν γνωρίζω, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να έχει κάνει τη νύχτα μέρα το περιοδικό.
Σε τελική ανάλυση είναι γνωστό ότι το Drive (και τα περισσότερα σοβαρά περιοδικά αυτοκινήτου) αναζητούν ως κορυφαία χαρακτηριστικά την ενδιαφέρουσα - συμμετοχική οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου. Παρόλ' αυτά το συμπέρασμα ουδόλως απαξιώνει την Corolla. Είναι σαφές ότι μπορεί μεν ο αρθρογράφος με τα κριτήρια του να προτιμάει το Golf, αλλά και η Corolla έχει (σημαντικά) επιχειρήματα υπέρ της, τα οποία αναφέρονται στο άρθρο.
-
Κοιτα, δεν ειμαι τετοιος τυπος, και οσα περιγραφεις περι του τροπου που αξιολογουν κλπ ειναι σωστα.
Μαλλιστα το οτι βγαζει στο τελος νικητη μπορω να σου πω οτι εως και το 'αγνοησα' στην κριση μου, αλλα επετρεψε μου επειδη εχω μαθει να διαβαζω 'πισω απο τις λεξεις' , οταν βλεπεις φρασεις του τυπου 'το Α πολυ καλο εκει ......αλλα ελαχιστα χειροτερο του Β' , ειναι ο εξυπνος τροπος να επαινεσεις (γλυψεις) και τα 2 (και να δειξεις και μια πλασματικη αντικειμενικοτητα), αλλα να σπρωξεις στο τελος το Β.
Και επειδη σε αυτον τον κοσμο καθε κατασταση εχει + και - και δε μπορεις να τα εχεις ολα, δεχομαι απολυτα τις καλυτερες επιδοσεις του golf και το πολυ πιο ενδιαφερον οδηγικα DSG , αλλα περιμενω να δω και σε πραγματικο επιπεδο τι κερδιζει η αλλη λυσει για να χανει σε αυτους τους τομεις. Οταν αυτο λοιπον παρουσιαζεται σαν 0.8lt/100 μικροτερη καταναλωση , sorry δεν ισχυει και στα ματια μου ειναι προσπαθεια παλι να μετριασεις το μειονεκτημα του νικητη σου χωρις να πεις λεξη.
-
ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ, ό τύπος εδώ και χρόνια το έχει χάσει το παιχνίδι.Το τελευταίο πράγμα που θα κοίταγα αν πήγαινα σε αγορά αυτοκινήτου θα ήταν τα σχόλια του τύπου, γραπτού ηλεκτρονικού τα πάντα......!!!
H πλειοψηφία ναι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι στον χώρο που γράφουν καλά ακόμα και αυτό που πιστεύουν, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.
-
terryp117 wrote:
ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ, ό τύπος εδώ και χρόνια το έχει χάσει το παιχνίδι.Το τελευταίο πράγμα που θα κοίταγα αν πήγαινα σε αγορά αυτοκινήτου θα ήταν τα σχόλια του τύπου, γραπτού ηλεκτρονικού τα πάντα......!!!
H πλειοψηφία ναι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι στον χώρο που γράφουν καλά ακόμα και αυτό που πιστεύουν, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, αυτή είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία που δεν μου επιτρέπεται να την γράψω εδώ μέσα.
Σαν να λέμε βγήκε το τάδε τηλεοπτικό κανάλι να κράξει τον ιδιοκτήτη του,τον χρηματοδότη του.Μα είναι ποτέ δυνατόν..??!!!!
Το κλείνω εδώ, το σάιτ είναι για το κορόλα....!!!
-
terryp117 wrote:
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, την χρησιμότητα της επιλογής Β στο λεβιέ...!!!
Δοκίμασα όπως περιγράφεται στις οδηγίες και το μόνο που κέρδισα ήταν ένας δυνατός θόρυβος στην κατηφόρα,το μοτέρ να δουλεύει πάνω από 4000 στροφές και η φόρτιση του υβριδικού να μην είναι στο πράσινο...!!! Αντίθετα όταν κατέβαινα με D και ελαφρό φρένο πρασίνιζε η μπαταρία και φόρτιζε σχεδόν όλα τα τεραγωνάκια αν ήταν η κατάβαση περίπου δεκάλεπτη...!!!
Αν είναι να φρενάρει το μοτέρ μουγκρίζοντας με τόση φασαρία και να μη φορτίζει κιόλας η υβριδική μπαταρία,τι να το κάνω,να φροντίζω μη πιεστούν τα φρένα..?? Η μόνη χρησιμότητα...!!!
Αυτή που περιγράφεις είναι η χρησιμότητα, να μην υπερθερμανθούν τα φρένα. Κατα τα άλλα και θόρυβο κάνει (γιατί δουλεύει η μηχανή, είναι σαν να κατεβαίνουμε με 2α πχ.) και αδειάζει η μπαταρία. Είναι για πολύ συγκεκριμένη χρήση η επιλογή 'Β'.
Τα εξηγεί πολύ καλά και απλά: https://youtu.be/0RqR14yJbMc?t=52
ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΗΔΗ, έτσι απλά χάριν του λόγου το έγραψα για το τι προσφέρει αυτό το Β. Μακάρι να ήταν σαν τη δευτέρα ο θόρυβος από το Β, είναι σαν χωρίς δευτέρα να πατάς γκάζι με νεκρά και νάχεις 4000-4500 στροφές,πολύ χειρότερα...!!! Τώρα δεν ξέρω μετά από τι είδους κατέβασμα,καμμιά Αράχωβα ,κανέναν Παρνασσό,κανέναν Ταύγετο, ίσως θα άναβαν τα φρένα,ώστε να το χρειαστεί κάποιος.Και μήπως είναι καλό για τη μηχανή να μουγκρίζει στις 4000+ στροφές όση ώρα κατεβαίνουμε το βουνό..??
Ποιον να προστατεύσουμε τελικά τα αναλώσιμα τακάκια και τους δίσκους ή το μοτέρ..??
-
Τελικά έχει οδηγήσει κανείς και την Corolla και το Golf στις τωρινές εκδόσεις τους, ώστε να έχουμε και μια ακόμη άποψη από πρώτο χέρι; Ή απλώς κάνουμε κουβέντα, μεταφέροντας συμπλέγματα, απωθημένα και προτιμήσεις;
Γιατί εγώ θεωρώ ότι το άρθρο του Drive μια χαρά καλογραμμένο ήταν, παρουσιάζοντας τα δυνατά σημεία και των δύο και ξεκαθαρίζοντας ποια κριτήρια βάρυναν στην επιλογή του νικητή. Όπως πολύ σωστά είπε και ο OSFP στον αυτοκινητιστικό τύπο πρέπει να μπορείς να διαβάζεις μέσα από τις λέξεις. Στο συγκεκριμένο άρθρο μάλιστα, θεωρώ ότι ούτε καν αυτό χρειάζεται. Είναι ξεκάθαρο το πως τοποθετείται στην αγορά κάθε αυτοκίνητο και σε ποιους απευθύνεται. Τα περί νικητή και οι σχετικές αμφισβητήσεις είναι απλώς παιδιαρίσματα και οπαδισμοί...
-
Ποιον να προστατεύσουμε τελικά τα αναλώσιμα τακάκια και τους δίσκους ή το μοτέρ..??
Σίγουρα δεν κάνει κακό στην μηχανή, δεν θα έκανε τέτοιο σχεδιαστικό λάθος η Τογιότα. Αλλά δεν φορτίζει, όπως λανθασμένα γράφουν τα περισσότερα έντυπα (και κάτοχοι). Και δεν είναι για να 'προστατεύσεις' τα τακάκια και τους δίσκους, αλλά για να μην μείνεις χωρίς φρένα (υπό ακραίες συνθήκες).
-
[quote]
Σίγουρα δεν κάνει κακό στην μηχανή, δεν θα έκανε τέτοιο σχεδιαστικό λάθος η Τογιότα. ..[/quote]
Ναι, άλλωστε δεν έχει κάνει και ποτέ κανένα σχεδιαστικό λάθος με πιστόνια π.χ. που μετά από κάποιες δεκάδες km αρχίζανε να καίνε λάδια και ήταν σε 2-3 σειρές κινητήρων και τράβηξε 4-5 χρόνια.
-
Ναι, άλλωστε δεν έχει κάνει και ποτέ κανένα σχεδιαστικό λάθος με πιστόνια π.χ. που μετά από κάποιες δεκάδες km αρχίζανε να καίνε λάδια και ήταν σε 2-3 σειρές κινητήρων και τράβηξε 4-5 χρόνια.
Σαφώς και έχει κάνει, αλλά τι σχέση έχει αυτό? Μιλάμε ότι η λειτουργία 'Β' υπάρχει 25 χρόνια τώρα, εαν όντως δημιουργούσε πρόβλημα θα την είχαν βγάλει, απλό είναι. Σχεδιαστικά λάθη όλοι κάνουν και τα λουζόμαστε εμείς (βλ. BMW, VAG, Ford κλπ.).
-
Οταν αυτο λοιπον παρουσιαζεται σαν 0.8lt/100 μικροτερη καταναλωση , sorry δεν ισχυει και στα ματια μου ειναι προσπαθεια παλι να μετριασεις το μειονεκτημα του νικητη σου χωρις να πεις λεξη.
Αυτό είδαν, αυτό έγραψαν οι άνθρωποι. Μην ψάχνετε παντού φαντάσματα.
-
Την είδαν ή έγραψαν την κατανάλωση από το προηγούμενο τεστ (είναι ακριβώς η ίδια ενώ δεν θα έπρεπε)...μου κάνει εντύπωση εμένα. Τέσπα, όποιος ενδιαφέρεται οδηγεί και τα 2 και βγάζει συμπέρασμα και δικιά του άποψη για το ποιο προτιμάει. Προσωπικά προτιμώ την Κορόλα, για πολλούς λόγους. Εαν έπαιρνα Γκόλφ, μόνο το 1.5 με τα 150 άλογα.
-
Την είδαν ή έγραψαν την κατανάλωση από το προηγούμενο τεστ (είναι ακριβώς η ίδια ενώ δεν θα έπρεπε)...μου κάνει εντύπωση εμένα. Τέσπα, όποιος ενδιαφέρεται οδηγεί και τα 2 και βγάζει συμπέρασμα και δικιά του άποψη για το ποιο προτιμάει. Προσωπικά προτιμώ την Κορόλα, για πολλούς λόγους. Εαν έπαιρνα Γκόλφ, μόνο το 1.5 με τα 150 άλογα.
Επίσης του corolla είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη. Οι πιθανότητες να βρήκαν την ίδια ακριβώς κατανάλωση και στα δύο αυτοκίνητα, ενώ έχουν δοκιμαστεί σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χωρίς τυποποιημένες μετρήσεις, είναι μηδενικές. Το ίδιο ισχύει και για τις δοκιμές επιτάχυνσης (επτά μετρήσεις δύο αυτοκινήτων συμπίπτουν όλες μέχρι δεκάτου του δευτερολέπτου, ενώ υποτίθεται πως γίνονται σε απόσταση δύο ετών). Στα μάτια μου είναι φανερό πως δεν μέτρησαν στο δεύτερο τεστ. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αν το διατύπωναν ευθέως και ενημέρωναν πως οι τιμές δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες.
-
Αυτό λέω, ότι είναι ακριβώς η ίδια και στο προηγούμενο τεστ ήταν η έκδοση με 17αρες που έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από την Active+ με τις 16αρες.
-
@ Fanis75,
Προς επιβεβαίωση της επισήμανσής σου το έγραψα, όχι γιατί διαφωνώ. Πρέπει να αρχίσω να βάζω περισσότερες 'φατσούλες'
Με την ευκαιρία, έκανα μια αναζήτηση με τους όρους 'golf 1.0 etsi review'. Διατρέχοντας τα άρθρα/τεστ βλέπω αυτούσιες ή ελαφρώς παραλλαγμένες περιόδους λόγου. Είναι προφανώς παρμένες από το δελτίο τύπου της ww. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, αρκεί να δηλώνεται.
Παρ' όλα αυτά, θεωρώ πως η περιγραφή του drive για την corolla είναι αρκετά ακριβής, άσχετα με τα συμπεράσματά τους. Το ουσιαστικό τους σφάλμα είναι η λανθασμένη εξήγηση του Β. Είναι απογοητευτικό πόσο επιφανειακά το προσέγγισαν και άθελά τους παραπλανούν οδηγούς και τους οδηγούν σε υποβαθμισμένη εμπειρία χρήσης. Αν κάποιος τους γνωρίζει :), ίσως θα ήταν καλή ιδέα να τους ενημερώσει, για να το διορθώσουν.
-
Θα ξεκινήσω με το θέμα των συγκριτικών δοκιμών. Ένα περιοδικό που δοκιμάζει γρήγορα χειροκίνητα πισωκίνητα ατμοσφαιρικά σε πίστα, μόλις πιάσει ένα ηλεκτρικό πρόσθιοκινητό πόλης θα φριξει, θα πει τι μπούρδα είναι αυτη, γιατί απλά δεν καταλαβαίνει την χρήση. Εγώ λοιπόν που έχω οδηγήσει corolla, chr, fiesta, polo, yaris, golf, κλπ έχω να πω τα εξής:
Έχετε οδηγήσει στην αθηναϊκή κίνηση; Να σταματάς και να ξεκινάς κάθε ένα λεπτό; Να ανεβαίνεις τις ανηφόρες Ζωγράφου, Κολωνάκι, κλπ πίσω από ταξί ή λεωφορείο; Αν ναι, οποιοσδήποτε δεν έχει επιλέξει κάποιου είδους ηλεκτροποιημενη μετάδοση είναι απλά θεοτρελος. Με οποιοδήποτε όχημα σε αυτές τις συνθήκες τα +10λιτρα τα έχεις άνετα ενώ με ένα όχημα σαν το Corolla πας 80-90 τοις εκατό ηλεκτρικά και εντελώς αθόρυβα και ακοπα. Θες να επιταχύνεις μέσα στην πόλη; Απλά πατάς γκάζι και φεύγει, με τα διπλό συμπλέκτα περιμένεις τρία λεπτά να κατεβάσει δευτερα από έβδομη και άλλα τρία να σπουλαρει η τουρμπίνα και μετά πατάς φρένο γιατι δεν προλαβαίνεις....
Ανέβα καλοκαίρι με οποιοδήποτε 3cyl turbo ανηφόρα με 4 άτομα μέσα κ αιρκον και απόλαυσε την κρουστική καύση, (καινούριο με 10.000κμ)
Αν από την άλλη οδηγείς σε επαρχιακό δίκτυο και θέλεις συμμετοχή από κιβώτιο, κινητήρα, τιμόνι, πλαίσιο το Corolla δεν είναι αυτό που ψάχνεις.
Αν οδηγείς σε εθνικό δίκτυο με ταχύτητες 160/180 πάλι το Corolla δεν βολεύει.
Αν όμως το μεγαλύτερο μέρος των διαδρόμων σου είναι εντός πόλης απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
ΥΓ το B όπως ειπώθηκε και υπάρχει ως επιλογή σε πολλά αυτόματα κιβώτια κρατάει ψηλά τις στροφές του κινητήρα, για να δημιουργηθεί τριβή. Ακριβώς όπως όταν κατεβαίνουμε με μικρή σχέση μετάδοσης μια κατηφόρα με ένα χειροκίνητο κιβώτιο (και όχι με νεκρά και φρένα). Ο κινητήρας δεν καταπονείται γιατί δεν έχει φορτίο απλά περιστρέφεται παρασυρόμενος από την μετάδοση.
-
Καλησπέρα,
έχοντας πλέον το corolla TS για 4 μήνες έχω να προσθέσω τα ακόλουθα:-
Οδηγικά το αυτοκίνητο είναι μόνο για οικονομία καυσίμου. Αν θέλεις να το παίξεις Άιρτον Σένα, πας αλλού. Αν θέλεις να οδηγάς στο όριο ταχύτητας και να ξεχνάς να βάλεις βενζίνη, πάρτο. Επίσης σταθερό στον δρόμο, άνετο στο ταξίδι. Ο θόρυβος του είναι αρκετά χαμηλός, δεν έχω παρατηρήσει κάτι δυσάρεστο.
-
Τα ηλ/κά συστήματα υποβοήθησης είναι όσο πρέπει. Lane assist, αισθητήρες κτλ τόσο όσο να αισθάνεσαι ασφάλεια. Τα βασικά και δοκιμασμένα.
-
Χώροι. Παρόλο που θεωρητικά πήρα το sw οι χώροι είναι σχετικά περιορισμένοι. Βέβαια το πορτ μπαγαζ χωράει 1 κ 1/2 φορά αυτό που χωρούσε το auris, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι πίσω θέσεις είναι λίγο μαζεμένες. Για εμένα που έχω μικα παιδιά είναι ότι πρέπει. Φυσικά θα πάω για μπαγαζιέρα. Θα επανέλθω όταν βρω την κατάλληλη.
-
Αξεσουάρ. Εδώ έχω πολλά να πω. Έβαλα τα πάντα. Από τον προφυλακτήρα εντόμων στο καπό, έως τα προστατευτικά, πλάγια, εμπρός και πίσω, τα αυτοκόλλητα, πλαστικά πατάκια & προστατευτικό χώρου αποσκευών, την προστασία χρώματος και υφασμάτων κτλ. Όλα γνήσια toyota που τα τοποθέτησα μόνος μου. Δεν έχω βάλει ακόμα τους λασπωτήρες.
Η προστασία χρώματος αξίζει αν την βάλεις μόνος σου (120 ευρώ). Διαφορετικά θέλει άλλα τόσα η τοποθέτηση. Άσε που δεν πιστεύω ότι κανείς θα το κάνει σαν και σένα (αν έχεις μεράκι να ασχοληθείς και 3-4 ώρες).
Όλες οι οδηγίες για τοποθέτηση των αξεσουάρ στο https://www.toyota-tech.eu/Aim/Aim.aspx?pubtype=AIM&menuitem=2
Aπό corolla 1999 στο αποτυχημένο auris 2008 και τώρα σε αυτό, μπορώ να πω ότι επιτέλους ξανά σε corolla.
-
-
Έχετε οδηγήσει στην αθηναϊκή κίνηση; Να σταματάς και να ξεκινάς κάθε ένα λεπτό; Να ανεβαίνεις τις ανηφόρες Ζωγράφου, Κολωνάκι, κλπ πίσω από ταξί ή λεωφορείο; Αν ναι, οποιοσδήποτε δεν έχει επιλέξει κάποιου είδους ηλεκτροποιημενη μετάδοση είναι απλά θεοτρελος. Με οποιοδήποτε όχημα σε αυτές τις συνθήκες τα +10λιτρα τα έχεις άνετα ενώ με ένα όχημα σαν το Corolla πας 80-90 τοις εκατό ηλεκτρικά και εντελώς αθόρυβα και ακοπα.
Αν από την άλλη οδηγείς σε επαρχιακό δίκτυο και θέλεις συμμετοχή από κιβώτιο, κινητήρα, τιμόνι, πλαίσιο το Corolla δεν είναι αυτό που ψάχνεις.
Αν οδηγείς σε εθνικό δίκτυο με ταχύτητες 160/180 πάλι το Corolla δεν βολεύει.
Αν όμως το μεγαλύτερο μέρος των διαδρόμων σου είναι εντός πόλης απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Συμφωνώ 100%!! Δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα. Κάθε φορά που οδηγώ σε κίνηση (δηλαδή 9.5 στις 10 φορές!!), αυτό ακριβώς σκέφτομαι...πόσο πιο άνετη θα ήταν η μετακίνησή μου με ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό.
-
ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ , ένα μοτέρ που δουλεύει στις 4000-4500 στροφές έστω και χωρίς να κάνει τίποτε,φθείρεται περισσότερο από το αν θα δούλευε στις 1000 στροφές ή καθόλου...??
Έτυχε να δω το Χόντα Τζαζ από κοντά.Ρε παιδιά 25000-26000 ευρώ και είναι Γιάρις,χωρίς να διαθέτει αντίστοιχο υβριδικό με της Τογιότα ...!!!
Toyota Corolla 2019