-
Τελοσπαντων, μήπως η κεραμική επιστρωση που λενε κανει καλο σε αυτο;τοχει κανει κανεις αξιζει; και με τι κοστος;
Ευχαριστώ
Συνήθως τα Ιαπωνικά έχουν πιο μαλακό βερνίκι από τα Γερμανικά.
Τις κουτσουλιές καλό είναι να τις απομακρύνεις άμεσα. Έχε κάπου στο αμάξι υγρά μαντηλάκια και προσπάθησε πολύ απαλά να τις νοτίζεις και να τις αφαιρείς το ταχύτερο δυνατό με την ελάχιστη δυνατή πίεση.
Για τη θαμπάδα βρές μια αλοιφή γυαλίσματος. Άπλωσε τη σε ένα πανάκι μικρόινας και τρίψε λίγο το σημείο (αυτά σε καθαρή επιφάνεια πάντα)
Κεραμική από κεραμική διαφέρουν και είναι μεγάλο μπέρδεμα. Για αυτό που προσφέρει η τουότα όσο και να έχω προσπαθήσει στο παρελθόν, δεν έχω βρεί σοβαρή ιντερνετική πληροφόρηση. Από την τιμή και μόνο υποψιάζομαι ότι είναι κάτι αρκετά 'βασικό' .
Το παρακάτω εξηγεί κάποια πράγματα αλλά φοβάμαι ότι θα σε μπερδέψουν περισσότερο.
https://canadiangearhead.com/dealership-paint-protection/
Τέλος, αν στο αμάξι σου περνάς ένα κεράκι στο τόσο θα σε βοηθήσει πάρα πολύ σε τέτοιες μικροκακουχίες.
-
ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ και έκανα κάποιες διαπιστώσεις όπως και είδα κάποια πράγματα για το αυτοκίνητο μας, που θέλω να τα γράψω για όλους τους υποψήφιους αγοραστές,πάντα φυσικά έχοντας στο μυαλό πως είναι προσωπικές απόψεις.
Έκανα μετά την κλεισούρα με τον κορωνιό μιά αρκετά μεγάλη βόλτα 480 χλμ. Κράτησα χλμ. και κατανάλωση με ακρίβεια.Ξεκίνησα από Θεσσαλονίκη και η διαδρομή ήταν μέσω Εγνατίας, Μέτσοβο και από εκεί πήρα την ανηφόρα του παλιού δρόμου,χιονοδρομικό Μετσόβου, Μηλιά, Κρανιά,Κηπουρειό και ξαναβγήκα εθνική, άλλα 150 χλμ. περίπου επιστροφής για το σπίτι μου.Έφυγα στις 11.30 και επέστρεψα στις 8.30 το βράδυ.Ωραία μέρα,ιδανικές συνθήκες οδήγησης.
Από τα 480 χλμ. που έκανα πρέπει περίπου τα 360 - 380 να ήταν στην εθνική. κινήθηκα χωρίς να προσέχω για οικολογική οδήγηση τις περισσότερες στιγμές ξεχνώντας ότι έχω ένα υβριδικό αυτοκίνητο για να δω πως συμπεριφέρεται αν πιεστεί.Πρώτα θα γράψω για την κατανάλωση, γυρνώντας στο γκαράζ μετά από αυτόν τον κύκλο έδειχνε στο κοντέρ 4,8 λίτρα στα 100. Η ταχύτητα μου στην Εθνική ήταν ήταν 110, 120, 130 ανάλογα με τα όρια και στα τούνελ της Εγνατίας προσπαθούσα να ακολουθήσω τα όρια των πινακίδων και λίγο επάνω.Σε κάποια στιγμή στην ευθεία της Πτολεμαίδας δοκίμασα και παραπάνω για λίγο,μη τα λέμε τώρα αυτά.
Το αυτοκίνητο μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είναι για να κινείται πάνω από αυτά τα όρια που έχουν οι αυτοκινητόδρομοι μας,διότι ενώ η οδική του συμπεριφορά στα πολλά είναι καλή, οι θόρυβοι και αεροδυναμικής αλλά και λόγω της μόνωσης και κατασκευής του αν πάτε με πάνω από 120 το πολύ 130 το κάνουν σαν κουδουνίστρα...!!!
Από εκεί και πάνω ανεβάζει πολύ αργά τα χλμ.,το γράφω αυτό για όσους τους αρέσει το γκάζι,ξεχάστε το αυτό και δεν ξέρω πως κατάφεραν αυτό το βιντεάκι στο youtube που κυκλοφορεί και το δείχνει να φτάνει σχετικά γρήγορα τα 180 ...!!! Μάλλον σε κατηφόρα θα ήταν....!!!
Αν κινηθείτε μέχρι τα 120-130 που είναι και τα όρια των Ελληνικών δρόμων, όπου υπάρχει καλή άσφαλτος όπως η Εγνατία,θα νοιώσετε ασφαλείς και πως είστε πάνω σε ένα μαγικό χαλί.Οι ηλεκτρονικές ανέσεις τέλειες.Τα έβαλα όλα και πήγαινε μόνο του,έστριβε,φρενάριζε διόρθωνε μέσα στο ρεύμα που πήγαινε και όταν έκοβε λόγω προπορευόμενου αυτοκινήτου,όταν έβγαλα φλας έστριψε και προσπέρασε μόνο του...!!! Αρκεί να έχεις κάποια επαφή με το τιμόνι,είχα χαμηλά ένα δάχτυλο κρεμασμένο μόνο.
Στα 100 περίπου χλμ. που έκανα της ορεινής στριφτερής διαδρομής,ένοιωθα ασφάλεια ,έστριβε ωραία χωρίς βέβαια να το πιέζω ,βόλτα έκανα ,αλλά 2-3 φορές που δοκίμασα μπήκε άνετα στις στροφές και σου έδινε μια σιγουριά που με τίποτε δεν παρείχε το κασκάι που είχα,υποθέτω και τα υπόλοιπα τζιποειδή...!!!
Αν ξαναδιάλεγα μεταξύ ενός παρόμοιου αυτοκινήτου και ενός SUV σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπήγαινα σε SUV. Τώρα πως η αγορά γέμισε από αυτά είναι ένα άλλο θέμα μη το γράψω εδώ μέσα.Πολλοί οι λόγοι.Πάντως οι κατασκευαστές μάλλον το κατάλαβαν και συνεχώς τα χαμηλώνουν από παντού τα τζιποειδή πλέον...!!!
Δεν θα μπορούσα να φαντασθώ με τίποτε ότι αυτή η βόλτα θα ήταν άνετη εάν ήμασταν μέσα 4 άτομα, μα με τίποτε...!!! Στα πίσω καθίσματα είχαμε 2 μπουφάν ,ένα φορητό ψυγειάκι με νερά κ.λ.π...,κάτι μπλούζες για να αλλάξουμε.Αν είχαμε και ένα παιδί μαζί μας ,που εμείς ξεπαιδιάσαμε εδώ και πολλά χρόνια,μέχρι εκεί θα ήταν άνετα πιστεύω, χωρίς να έχω καθίσει πίσω για να έχω άποψη,το χρησιμοποιήσαμε δηλαδή σαν ένα αυτοκίνητο με σπορ γραμμή,μη γράψω σπορ αυτοκίνητο και έχουμε πάλι ενστάσεις,απλά δύο ατόμων,που είναι μια χαρά...!!! ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ πάντως δεν το λες με τίποτε το 1.8 HB ....!!!! Αν θες τέτοιο πας στις άλλες 2 εκδοχές...!!!
Ελπίζω να βοήθησα προσπαθώντας να είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται.Σαν συμπέρασμα θα έλεγα πως αν ψάχνετε αυτοκίνητο για ταξίδι ή δουλειά που να είναι όλη μέρα στην Εθνική,ή γνώμη μου παρά τα 4,8 λίτρα στα 100 χλμ. που είδα και με άφησαν έκπληκτο γιατί δεν το περίμενα μετά από τέτοια χρήση,είναι πως ΤΟ ΚΟΡΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ, τόσο απλά το γράφω.Αν όμως είστε τύποι ταξιδιάρηδες που σας αρέσουν οι εκδρομές με ήπιες ταχύτητες,οι επαρχιακοί δρόμοι κ.λ.π. και δεν είστε πάνω από 3 άτομα,τότε είναι μια πολύ ωραία λύση,ένα πολύ οικονομικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο,που πατάει καλά στο δρόμο.....Για πόλη παίρνεις και μικρότερο,δεν χρειάζεσαι τα 4,37 μέτρα να ψάχνεις πάρκινγκ,έχει και γιάρις...!!! Αν τα θες και τα δύο όπως εγώ,τότε ναι κορόλλα,γιατί το γιάρις με μικρότερο μεταξόνιο κ.λ.π.μάλλον δεν θα ταξιδεύει με τέτοια άνεση...!!! Και προσοχή ,είναι ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ...!!!
Corolla 1,8 HB active plus
Μπράβο πολύ ωραία ανάλυση +10000 από μενα
-
ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ και έκανα κάποιες διαπιστώσεις όπως και είδα κάποια πράγματα για το αυτοκίνητο μας, που θέλω να τα γράψω για όλους τους υποψήφιους αγοραστές,πάντα φυσικά έχοντας στο μυαλό πως είναι προσωπικές απόψεις.
Έκανα μετά την κλεισούρα με τον κορωνιό μιά αρκετά μεγάλη βόλτα 480 χλμ. Κράτησα χλμ. και κατανάλωση με ακρίβεια.Ξεκίνησα από Θεσσαλονίκη και η διαδρομή ήταν μέσω Εγνατίας, Μέτσοβο και από εκεί πήρα την ανηφόρα του παλιού δρόμου,χιονοδρομικό Μετσόβου, Μηλιά, Κρανιά,Κηπουρειό και ξαναβγήκα εθνική, άλλα 150 χλμ. περίπου επιστροφής για το σπίτι μου.Έφυγα στις 11.30 και επέστρεψα στις 8.30 το βράδυ.Ωραία μέρα,ιδανικές συνθήκες οδήγησης.
Από τα 480 χλμ. που έκανα πρέπει περίπου τα 360 - 380 να ήταν στην εθνική. κινήθηκα χωρίς να προσέχω για οικολογική οδήγηση τις περισσότερες στιγμές ξεχνώντας ότι έχω ένα υβριδικό αυτοκίνητο για να δω πως συμπεριφέρεται αν πιεστεί.Πρώτα θα γράψω για την κατανάλωση, γυρνώντας στο γκαράζ μετά από αυτόν τον κύκλο έδειχνε στο κοντέρ 4,8 λίτρα στα 100. Η ταχύτητα μου στην Εθνική ήταν ήταν 110, 120, 130 ανάλογα με τα όρια και στα τούνελ της Εγνατίας προσπαθούσα να ακολουθήσω τα όρια των πινακίδων και λίγο επάνω.Σε κάποια στιγμή στην ευθεία της Πτολεμαίδας δοκίμασα και παραπάνω για λίγο,μη τα λέμε τώρα αυτά.
Το αυτοκίνητο μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είναι για να κινείται πάνω από αυτά τα όρια που έχουν οι αυτοκινητόδρομοι μας,διότι ενώ η οδική του συμπεριφορά στα πολλά είναι καλή, οι θόρυβοι και αεροδυναμικής αλλά και λόγω της μόνωσης και κατασκευής του αν πάτε με πάνω από 120, το πολύ 130 το κάνουν σαν κουδουνίστρα...!!!
Από εκεί και πάνω ανεβάζει πολύ αργά τα χλμ.,το γράφω αυτό για όσους τους αρέσει το γκάζι,ξεχάστε το αυτό και δεν ξέρω πως κατάφεραν αυτό το βιντεάκι στο youtube που κυκλοφορεί και το δείχνει να φτάνει σχετικά γρήγορα τα 180 ...!!! Μάλλον σε κατηφόρα θα ήταν....!!! Τώρα αυτό το eco normal sport που γράφει και έχει και κουμπί ρύθμισης γιαυτό,το μόνο που κατάλαβα ήταν πως όταν το έβαλα στο sport ,ΑΛΛΑΞΕ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ....!!! Κάποιοι λένε ότι το eco είναι για την πόλη,το normal για έξω,και το sport για γρήγορη οδήγηση,δεν διαπίστωσα τίποτε οδηγώντας...
Αν κινηθείτε μέχρι τα 120-130 που είναι και τα όρια των Ελληνικών δρόμων, όπου υπάρχει καλή άσφαλτος όπως η Εγνατία,θα νοιώσετε ασφαλείς και πως είστε πάνω σε ένα μαγικό χαλί.Οι ηλεκτρονικές ανέσεις τέλειες.Τα έβαλα όλα και πήγαινε μόνο του,έστριβε,φρενάριζε διόρθωνε μέσα στο ρεύμα που πήγαινε και όταν έκοβε λόγω προπορευόμενου αυτοκινήτου,όταν έβγαλα φλας έστριψε και προσπέρασε μόνο του...!!! Αρκεί να έχεις κάποια επαφή με το τιμόνι,είχα χαμηλά ένα δάχτυλο κρεμασμένο μόνο.
Στα 100 περίπου χλμ. που έκανα της ορεινής στριφτερής διαδρομής,ένοιωθα ασφάλεια ,έστριβε ωραία χωρίς βέβαια να το πιέζω ,βόλτα έκανα ,αλλά 2-3 φορές που δοκίμασα μπήκε άνετα στις στροφές και σου έδινε μια σιγουριά που με τίποτε δεν παρείχε το κασκάι που είχα,υποθέτω και τα υπόλοιπα τζιποειδή...!!!
Αν ξαναδιάλεγα μεταξύ ενός παρόμοιου αυτοκινήτου και ενός SUV σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπήγαινα σε SUV. Τώρα πως η αγορά γέμισε από αυτά είναι ένα άλλο θέμα μη το γράψω εδώ μέσα.Πολλοί οι λόγοι.Πάντως οι κατασκευαστές μάλλον το κατάλαβαν και συνεχώς τα χαμηλώνουν από παντού τα τζιποειδή πλέον...!!!
Δεν θα μπορούσα να φαντασθώ με τίποτε ότι αυτή η βόλτα θα ήταν άνετη εάν ήμασταν μέσα 4 άτομα, μα με τίποτε...!!! Στα πίσω καθίσματα είχαμε 2 μπουφάν ,ένα φορητό ψυγειάκι με νερά κ.λ.π...,κάτι μπλούζες για να αλλάξουμε.Αν είχαμε και ένα παιδί μαζί μας ,που εμείς ξεπαιδιάσαμε εδώ και πολλά χρόνια,μέχρι εκεί θα ήταν άνετα πιστεύω, χωρίς να έχω καθίσει πίσω για να έχω άποψη,το χρησιμοποιήσαμε δηλαδή σαν ένα αυτοκίνητο με σπορ γραμμή,μη γράψω σπορ αυτοκίνητο και έχουμε πάλι ενστάσεις,απλά δύο ατόμων,που είναι μια χαρά...!!! ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ πάντως δεν το λες με τίποτε το 1.8 HB ....!!!! Αν θες τέτοιο πας στις άλλες 2 εκδοχές...!!!
Ελπίζω να βοήθησα προσπαθώντας να είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται.Σαν συμπέρασμα θα έλεγα πως αν ψάχνετε αυτοκίνητο για ταξίδι ή δουλειά που να είναι όλη μέρα στην Εθνική,ή γνώμη μου παρά τα 4,8 λίτρα στα 100 χλμ. που είδα και με άφησαν έκπληκτο γιατί δεν το περίμενα μετά από τέτοια χρήση,είναι πως ΤΟ ΚΟΡΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ, τόσο απλά το γράφω.Αν όμως είστε τύποι ταξιδιάρηδες που σας αρέσουν οι εκδρομές με ήπιες ταχύτητες,οι επαρχιακοί δρόμοι κ.λ.π. και δεν είστε πάνω από 3 άτομα,τότε είναι μια πολύ ωραία λύση,ένα πολύ οικονομικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο,που πατάει καλά στο δρόμο.....Για πόλη παίρνεις και μικρότερο,δεν χρειάζεσαι τα 4,37 μέτρα να ψάχνεις πάρκινγκ,έχει και γιάρις...!!! Αν τα θες και τα δύο όπως εγώ,τότε ναι κορόλλα,γιατί το γιάρις με μικρότερο μεταξόνιο κ.λ.π.,εκτός του ότι είναι άλλης κατηγορίας,μάλλον δεν θα ταξιδεύει με τέτοια άνεση...!!! Και προσοχή ,είναι ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ...!!!
Εξαιρετικη περιγραφη, και δειχνεις και πολυ αντικειμενικος!
Οχι σαν καποιους που τα βρισκουν ολα μαυρα η ολα γαματα!
-
Από τα 480 χλμ. που έκανα πρέπει περίπου τα 360 - 380 να ήταν στην εθνική. κινήθηκα χωρίς να προσέχω για οικολογική οδήγηση τις περισσότερες στιγμές ξεχνώντας ότι έχω ένα υβριδικό αυτοκίνητο για να δω πως συμπεριφέρεται αν πιεστεί.Πρώτα θα γράψω για την κατανάλωση, γυρνώντας στο γκαράζ μετά από αυτόν τον κύκλο έδειχνε στο κοντέρ 4,8 λίτρα στα 100. Η ταχύτητα μου στην Εθνική ήταν 110, 120, 130 ανάλογα με τα όρια και στα τούνελ της Εγνατίας προσπαθούσα να ακολουθήσω τα όρια των πινακίδων και λίγο επάνω.Σε κάποια στιγμή στην ευθεία της Πτολεμαίδας δοκίμασα και παραπάνω για λίγο,μη τα λέμε τώρα αυτά.
Το αυτοκίνητο μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είναι για να κινείται πάνω από αυτά τα όρια που έχουν οι αυτοκινητόδρομοι μας,διότι ενώ η οδική του συμπεριφορά στα πολλά είναι καλή, οι θόρυβοι και αεροδυναμικής αλλά και λόγω της μόνωσης και κατασκευής του αν πάτε με πάνω από 120, το πολύ 130 το κάνουν σαν κουδουνίστρα...!!!
Από εκεί και πάνω ανεβάζει πολύ αργά τα χλμ.,το γράφω αυτό για όσους τους αρέσει το γκάζι,ξεχάστε το αυτό και δεν ξέρω πως κατάφεραν αυτό το βιντεάκι στο youtube που κυκλοφορεί και το δείχνει να φτάνει σχετικά γρήγορα τα 180 ...!!! Μάλλον σε κατηφόρα θα ήταν....!!! Τώρα αυτό το eco normal sport που γράφει και έχει και κουμπί ρύθμισης γιαυτό,το μόνο που κατάλαβα ήταν πως όταν το έβαλα στο sport ,ΑΛΛΑΞΕ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ....!!! Κάποιοι λένε ότι το eco είναι για την πόλη,το normal για έξω,και το sport για γρήγορη οδήγηση,δεν διαπίστωσα τίποτε οδηγώντας...
Ελπίζω να βοήθησα προσπαθώντας να είμαι όσο αντικειμενικός γίνεται.Σαν συμπέρασμα θα έλεγα πως αν ψάχνετε αυτοκίνητο για ταξίδι ή δουλειά που να είναι όλη μέρα στην Εθνική,ή γνώμη μου παρά τα 4,8 λίτρα στα 100 χλμ. που είδα και με άφησαν έκπληκτο γιατί δεν το περίμενα μετά από τέτοια χρήση,είναι πως ΤΟ ΚΟΡΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ, τόσο απλά το γράφω.Αν όμως είστε τύποι ταξιδιάρηδες που σας αρέσουν οι εκδρομές με ήπιες ταχύτητες,οι επαρχιακοί δρόμοι κ.λ.π. και δεν είστε πάνω από 3 άτομα,τότε είναι μια πολύ ωραία λύση,ένα πολύ οικονομικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο,που πατάει καλά στο δρόμο.....Για πόλη παίρνεις και μικρότερο,δεν χρειάζεσαι τα 4,37 μέτρα να ψάχνεις πάρκινγκ,έχει και γιάρις...!!! Αν τα θες και τα δύο όπως εγώ,τότε ναι κορόλλα,γιατί το γιάρις με μικρότερο μεταξόνιο κ.λ.π.,εκτός του ότι είναι άλλης κατηγορίας,μάλλον δεν θα ταξιδεύει με τέτοια άνεση...!!! Και προσοχή ,είναι ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ...!!!
-
Είχα που λέτε εξαρχής κάτι κροταλίσματα στο αυτοκίνητο. Όχι κάτι τραγικό, απλά στη μισή Αθήνα που η άσφαλτος δεν είναι ολοκαίνουργια, συντονίζει και κάνει θορύβους σαν αμάξι 10ετιας με 1-2 τρακαρίσματα. Το κάνει σε διαφορά σημεία αλλά εκεί που το αντιλαμβανόμουν πιο έντονα ήταν στη βάση των μπροστά ζωνών ασφαλείας και στο κεντρικό φωτιστικό-μικρόφωνο- κουμπί sos.
Πήγα εκεί που το αγόρασα, μου είχαν κάνει ένα χτύπημα να το φτιάξουν μέσω ασφαλιστικής. Η λύση ήταν αφρολέξ στο φωτιστικό και κάτι σαν WD-40 αν όχι το ίδιο στις βάσεις των ζωνών ασφαλείας.
Το παραλαμβάνω αυθημερόν την Παρασκευή από την 'επισκευή' και βλέπω τη ζώνη του συνοδηγού να ξεχειλίζει λιπαντικό. Δε δίνω σημασία, το σκουπίζω με μωρομαντηλο και συνεχίζω τη μέρα μου. Το θέμα είναι πως ο μάστορας το είχε κάνει και μια βόλτα για να τσεκάρει το τρίξιμο. Το βράδυ που κοίταξα το πίσω καθισμα για να βάλω ένα μουσαμά για να φορτώσω το σκυλί είδα το χάος πίσω. Πιτσιλιές από λάδι σε όλες τις δερματίνες, πίσω και πλάι από κάθισμα συνοδηγού, πίσω κάθισμα, στην πόρτα , στα πλαστικά στο πάτωμα στο πατάκι πίσω.
Είπα αρχικά πριν εκνευριστώ πολύ ας τα περάσω με ένα μωρομαντηλο μπας και... Αλλά τίποτα. Εννοείται θα πέσει τηλέφωνο - κράξιμο αύριο στην αντιπροσωπεία και mail σε Toyota Hellas και αν έχω διάθεση μα εξασκήσω τα Αγγλικά μου στα κεντρικά τους. Μια ερώτηση αν ξέρει κάνεις πριν απασφαλίσω αύριο, αυτός ο λεκές, λάδι από δερμάτινη και πλαστικό βγαίνει; Το αυτοκίνητο είναι 6 μηνών με χρήση καραντίνας. Έχω και φωτογραφίες αν θέλετε να το θαυμάσετε. Ευχαριστω.
-
Είχα που λέτε εξαρχής κάτι κροταλίσματα στο αυτοκίνητο. Όχι κάτι τραγικό, απλά στη μισή Αθήνα που η άσφαλτος δεν είναι ολοκαίνουργια, συντονίζει και κάνει θορύβους σαν αμάξι 10ετιας με 1-2 τρακαρίσματα. Το κάνει σε διαφορά σημεία αλλά εκεί που το αντιλαμβανόμουν πιο έντονα ήταν στη βάση των μπροστά ζωνών ασφαλείας και στο κεντρικό φωτιστικό-μικρόφωνο- κουμπί sos.
Πήγα εκεί που το αγόρασα, μου είχαν κάνει ένα χτύπημα να το φτιάξουν μέσω ασφαλιστικής. Η λύση ήταν αφρολέξ στο φωτιστικό και κάτι σαν WD-40 αν όχι το ίδιο στις βάσεις των ζωνών ασφαλείας.
Το παραλαμβάνω αυθημερόν την Παρασκευή από την 'επισκευή' και βλέπω τη ζώνη του συνοδηγού να ξεχειλίζει λιπαντικό. Δε δίνω σημασία, το σκουπίζω με μωρομαντηλο και συνεχίζω τη μέρα μου. Το θέμα είναι πως ο μάστορας το είχε κάνει και μια βόλτα για να τσεκάρει το τρίξιμο. Το βράδυ που κοίταξα το πίσω καθισμα για να βάλω ένα μουσαμά για να φορτώσω το σκυλί είδα το χάος πίσω. Πιτσιλιές από λάδι σε όλες τις δερματίνες, πίσω και πλάι από κάθισμα συνοδηγού, πίσω κάθισμα, στην πόρτα , στα πλαστικά στο πάτωμα στο πατάκι πίσω.
Είπα αρχικά πριν εκνευριστώ πολύ ας τα περάσω με ένα μωρομαντηλο μπας και... Αλλά τίποτα. Εννοείται θα πέσει τηλέφωνο - κράξιμο αύριο στην αντιπροσωπεία και mail σε Toyota Hellas και αν έχω διάθεση μα εξασκήσω τα Αγγλικά μου στα κεντρικά τους. Μια ερώτηση αν ξέρει κάνεις πριν απασφαλίσω αύριο, αυτός ο λεκές, λάδι από δερμάτινη και πλαστικό βγαίνει; Το αυτοκίνητο είναι 6 μηνών με χρήση καραντίνας. Έχω και φωτογραφίες αν θέλετε να το θαυμάσετε. Ευχαριστω.
Φίλε δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω απλά να σου ευχηθώ να βγάλεις άκρη εύκολα γιατί είναι πολύ εκνευριστηκό αυτο που περιγράφεις και γω στη θέση σου εξαλλος θα ήμουν
-
Ωραια ανάλυση terryp! Με ενδιαφέρει παρά πολύ η σύγκριση με παλιές εμπειριες γιατί όλοι τελικά θελουμε κάτι καλύτερο από το προηγούμενο μας αυτοκίνητο (αν έχουμε το πορτοφόλι!)
Πχ εγώ έρχομαι από ένα Seat Leon 2010 1.4 TSI. Ωραίο αμάξι στο βουνό με καλή ροπή, να στρίβεις, σφιχτή ανάρτηση. Στην εθνική το 120 ήταν ξεκούραστο (2500 στροφές με την έκτη) το 140 πιθανό με παραπάνω θόρυβο, 160-170 πάταγες καλά αλλά το τιμόνι πιο ασαφές και γενικά αισθανόμουν την ένταση σε τέτοια ταχύτητα. Και θόρυβος αρκετός... όποτε ρεαλιστικά εμένα στα 140 μαξ που δεν είχα και τόση κατανάλωση.
Θέλω να ρωτήσω επειδή λες 'πάνω από τα 120-130 κουδουνίστρα' και είναι σημαντικό να το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία, υπάρχουν harchback που να είναι καλύτερα αεροδυναμικα κλπ που να έχεις πιο άνετο ταξίδι;
Μπραβο και πάλι για την ανάλυση είναι πολύ βοηθητική για υποψήφιους αγοραστές!
-
Εξαιρετική ανάλυση terryp που βοηθάει υποψήφιους αγοραστές όπως εγώ. Το αμάξι με καλύπτει σε αυτά που θέλω. Μετά την αναβάθμιση της active plus είμαι ανάμεσα στην καινούργια έκδοση active και active plus που έχουν ένα χιλιάρικο διαφορά. Θα το σκεφτώ λίγο ακόμη.
-
Ωραια ανάλυση terryp! Με ενδιαφέρει παρά πολύ η σύγκριση με παλιές εμπειριες γιατί όλοι τελικά θελουμε κάτι καλύτερο από το προηγούμενο μας αυτοκίνητο (αν έχουμε το πορτοφόλι!)
Πχ εγώ έρχομαι από ένα Seat Leon 2010 1.4 TSI. Ωραίο αμάξι στο βουνό με καλή ροπή, να στρίβεις, σφιχτή ανάρτηση. Στην εθνική το 120 ήταν ξεκούραστο (2500 στροφές με την έκτη) το 140 πιθανό με παραπάνω θόρυβο, 160-170 πάταγες καλά αλλά το τιμόνι πιο ασαφές και γενικά αισθανόμουν την ένταση σε τέτοια ταχύτητα. Και θόρυβος αρκετός... όποτε ρεαλιστικά εμένα στα 140 μαξ που δεν είχα και τόση κατανάλωση.
Θέλω να ρωτήσω επειδή λες 'πάνω από τα 120-130 κουδουνίστρα' και είναι σημαντικό να το συγκρίνουμε με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία, υπάρχουν harchback που να είναι καλύτερα αεροδυναμικα κλπ που να έχεις πιο άνετο ταξίδι;
Μπραβο και πάλι για την ανάλυση είναι πολύ βοηθητική για υποψήφιους αγοραστές!
ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ, πάντα κατά την άποψη μου.Η συναρμολόγηση,η ποιότητα κατασκευής ,το δέσιμο γενικά του αυτοκινήτου,οι μονώσεις του, δεν έχει π.χ. ούτε καν μόνωση κάτω από το καπώ της μηχανής όπως πολλά αυτοκίνητα,οι λαμαρίνες του,οι πόρτες του,όλα αυτά μπορεί να συνθέτουν ένα σύνολο εμφανίσιμο στο μάτι καλοφτιαγμένο κ.λ.π.,αλλά δεν μου δίνει την αίσθηση του στιβαρού.Πράγμα που φαίνεται στο ταξίδι,γιαυτό έγραψα όλα καλά μέχρι 110-120 ,από εκεί και πάνω,θα το γράψω απλά, ΚΟΥΡΑΖΕΙ,δεν είναι για παραπάνω,σε ότι αφορά την άνεση και την ησυχία στο ταξίδι και όχι φυσικά στην ασφάλεια και πως πατάει στο δρόμο.
Το θεωρώ λογικό διότι όταν με τόσα χρήματα η Τογιότα ,δηλαδή με 22000 ευρώ σου προσφέρει ένα σούπερ υβριδικό αυτοκίνητο,εάν προσπαθούσε και για αυτά που γράφω τότε θα εκτοξευόταν η τιμή...!!! Άσε που δεν θυμάμαι ποτέ την Τογιότα να στόχευε σε παρόμοια πράγματα.Όσο για το αν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα, άλλων εταιρειών που να μην έχουν αυτό το μειονέκτημα, ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,αλλά πιστεύω ότι κάπου αλλού μειονεκτούν,άλλα στην τσέπη ,άλλα στο θέμα αξιοπιστία, κ.λ.π.....κ.λ.π....
Γενικά θεωρώ το corolla 1,8 HB , ΣΟΥΠΕΡ BEST VALUE ΑΓΟΡΑ στα 22000 ευρώ,αυτή είναι η γνώμη μου.Αν πάτε στα 30000-35000 ευρώ κάτι άλλο θα βρείτε,κάτι θα χάσετε...!!!
Εννοείται και το έχουν γράψει πολλοί εδώ μέσα ότι η καλύτερη best value έκδοση είναι αυτή με τις 22000 ευρώ active plus που πήρα και εγώ,δεν θα έδινα παραπάνω για Τογιότα corolla,ούτε καν 25000-26000 ....!!! Αν δε ήθελα να διαθέσω τις 30000 - 32000 ευρώ που έχουν οι ακριβές εκδόσεις θα πήγαινα 100% σε άλλη επιλογή,άλλη εταιρεία...!!!
-
Να προσθέσω σε όλα αυτά ότι και το υβριδικό σύστημα δεν είναι φτιαγμένο (βασικά δεν είναι αποδοτικό) για ταχύτητες άνω των 120-130 χ.α.ω και εαν πηγαίνει κάποιος συχνά πιο γρήγορα, κάνει ζημιά και στην μπαταρία. Ίσως να είναι έναν λόγος (επίτηδες δηλαδή) που η Τογιότα δεν έχει κάνει θελκτικές ταχύτητες άνω των 130χ.α.ω σε αυτό το αυτοκίνητο.
-
Πλάκα πλάκα στους δανέζικους δρόμους δεν νομίζω να έχω πάει καν στα 120, απλά δεν έχω την ευκαιρία - όταν πάω στο κομμάτι που επιτρέπεται απλά έχει κίνηση
Η μηχανή από θόρυβο πως είναι στα σταθερά 120; Δεν έχω καταφέρει να βρω βιντεάκι που να δείχνει απλή πορεία, όλοι βγάζουν με το γκάζι στο πάτωμα που όντως φωνάζει, αφού πιάνει 4500 στροφές.
Το άλλο που παρατήρησα είναι ποσό εντύπωση μου κάνουν οι κραδασμοί όταν βάζει μπρος κινητήρα. Το πάει σε ένα ρελαντί 1500 στροφές που όταν είσαι σταματημένος ξενίζει αρκετά. Δεν ξέρω αν είναι γιατί ήταν σβηστός και ξαφνικά πήρε άρα συνηθίζει εύκολα το αυτί και το χέρι στην ηρεμία
-
Πλάκα πλάκα στους δανέζικους δρόμους δεν νομίζω να έχω πάει καν στα 120, απλά δεν έχω την ευκαιρία - όταν πάω στο κομμάτι που επιτρέπεται απλά έχει κίνηση
Η μηχανή από θόρυβο πως είναι στα σταθερά 120; Δεν έχω καταφέρει να βρω βιντεάκι που να δείχνει απλή πορεία, όλοι βγάζουν με το γκάζι στο πάτωμα που όντως φωνάζει, αφού πιάνει 4500 στροφές.
Το άλλο που παρατήρησα είναι ποσό εντύπωση μου κάνουν οι κραδασμοί όταν βάζει μπρος κινητήρα. Το πάει σε ένα ρελαντί 1500 στροφές που όταν είσαι σταματημένος ξενίζει αρκετά. Δεν ξέρω αν είναι γιατί ήταν σβηστός και ξαφνικά πήρε άρα συνηθίζει εύκολα το αυτί και το χέρι στην ηρεμία
ΕΝΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ακούς στα 120 και όχι κάποιον ιδιαίτερο από τη μηχανή,έναν θόρυβο που οφείλεται σε αυτά που έγραψα προυγουμένως.Τη μηχανή θα την ακούσεις να ξεχωρίζει μόνον όταν θα επιταχύνεις απότομα από τα 70-80 έως τα 120-130 και ιδίως σε ανηφορική διαδρομή.Αλλά εκεί ότι αυτοκίνητο και να έχεις θόρυβο θα βγάλει..
Όσο για το ρελαντί που ξεκινάει και πάει τις στροφές στις 1500 ναι ακούγεται για ελάχιστο χρόνο συνήθως ,υποθέτω λόγω φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας,σε κάποια δεύτερα πέφτει και ηρεμεί,το κάνει λίγες φορές πάντως.
-
Καλησπέρα σε όλους.Ειμαι καινούργιος στο φόρουμ.Ενδιαφερομαι για αγορά καινούργιου οικογενειακου αυτοκινήτου.Κοιταω το sedan hybrid corolla.Νεα τεχνολογία με οικονομική κατανάλωση και ικανοποιητικούς χώρους.Κανω 50-60χλμ την μέρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.Θα ήθελα από κάποιον κάτοχο να μου πει την γνώμη του και τις εμπειρίες του από το αυτοκίνητο.Αν αξίζει για 4μελης οικογένεια,η κατανάλωση είναι στα 4-4,5λιτρα στα 100? Ρώτησα αρκετούς και μου είπαν αυτή είναι η κατανάλωση μεικτή.Ευχαριστω εκ των προτέρων
-
Το άλλο που παρατήρησα είναι ποσό εντύπωση μου κάνουν οι κραδασμοί όταν βάζει μπρος κινητήρα. Το πάει σε ένα ρελαντί 1500 στροφές που όταν είσαι σταματημένος ξενίζει αρκετά. Δεν ξέρω αν είναι γιατί ήταν σβηστός και ξαφνικά πήρε άρα συνηθίζει εύκολα το αυτί και το χέρι στην ηρεμίαΔιαβάζοντας τα σχόλια του terryp117 για την κουδουνίστρα παραξενεύτηκα. Το αυτοκίνητο το θεωρώ πραγματικά πολύ ήσυχο και αγχολυτικό. Δεν λέω πως ο terryp117 δεν είναι ειλικρινής, λέω πως εγώ σε καμμία περίπτωση δεν θα το χαρακτήριζα κουδουνίστρα. Σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να δοκιμάσω να μετρήσω την στάθμη θορύβου. Χρησιμοποίησα ένα huawei p10 με το πρόγραμμα Sound Analyzer App. Το έχω καλιμπράρει, αλλά βεβαίως δεν είναι επιπέδου εργαστηρίου, αλλά είναι αρκετά ακριβές για να έχουμε τάξη μεγέθους. Δοκίμασα στα 120χλμ/ώρα και το αποτέλεσμα ήταν 62 DBa περίπου, τα οποία αντιστοιχούν περίπου ανάμεσα σε μια νορμάλ συζήτηση και μια τάξη που φλυαρεί. Δύσκολα πάντως θα το θεωρούσε κανείς υπερβολικό θόρυβο. Σημειωτέον πως στο αυτοκίνητο είχα ελάχιστα αντικείμενα ελεύθερα, που θα μπορούσαν να προκαλούν θόρυβο.
Θα προσπαθήσω και αύριο, αν μπορέσω να μετρήσω στα 130χλμ/ώρα. Διαφορετικά το καλοκαίρι που θα ανέβω στην πάνω Ελλάδα, θα ξαναδοκιμάσω.
Όπως και να έχει, μολονότι μπορείς αντικειμενικά να μετρήσεις τον θόρυβο, η αξιολόγηση είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική.
update: Βρήκα αυτό το τεστ που έχει μετρήσεις θορύβου, ώστε να έχουμε μέτρο σύγκρισης. Είναι προηγούμενης γενιάς, αλλά έστω και έτσι είναι κάτι.
https://www.caranddriver.gr/search/arthro/sygkrinoume_ta_ford_focus_c_max_1_6_ti_vct_kai_vw_golf_plus_1_6_fsi-18044/Απ' ό,τι φαίνεται το car and driver συνήθιζε να έχει τεστ συμπεριλαμβάνοντας μετρήσεις θορύβου.
-
Καλησπέρα σε όλους.Ειμαι καινούργιος στο φόρουμ.Ενδιαφερομαι για αγορά καινούργιου οικογενειακου αυτοκινήτου.Κοιταω το sedan hybrid corolla.Νεα τεχνολογία με οικονομική κατανάλωση και ικανοποιητικούς χώρους.Κανω 50-60χλμ την μέρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.Θα ήθελα από κάποιον κάτοχο να μου πει την γνώμη του και τις εμπειρίες του από το αυτοκίνητο.Αν αξίζει για 4μελης οικογένεια,η κατανάλωση είναι στα 4-4,5λιτρα στα 100? Ρώτησα αρκετούς και μου είπαν αυτή είναι η κατανάλωση μεικτή.Ευχαριστω εκ των προτέρων
Η σύντομη απάντηση μου είναι θετική Υπάρχουν αρκετές συζητήσεις (και αντιπαραθέσεις) στις προηγούμενες σελίδες, ίσως θες να ρίξεις μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες.
-
Μέσα στη Θεσσαλονίκη εντός της πόλης αν κάνεις 50 χιλιόμετρα και όχι γύρω γύρω δηλαδή περιφερειακούς τότε κωλοσυμφερει.Αν είσαι και φουλ προσεκτικός και οδηγας με υβριδικό τρόπο μπορεί να δεις και 3 με 3.5 λίτρα. Ότι πρέπει είναι για τέτοιες χρήσεις.
-
Το αν συμφέρει το σεντάν εξαρτάται από την τιμή αγοράς του. Πήρες κάποια προσφορά, σαν τάξη μεγέθους και για όσους δεν ξέρουμε;
Πάντως πιο οικονομικό βενζινης δεν θα βρείτε, μόνο ντίζελ με ό,τι συνεπάγεται. Εφόσον έχει και καλύτερους χώρους από τη χατσμπακ, το θέμα είναι η τιμή και μόνο.
-
[quote=parikon]
Μέσα στη Θεσσαλονίκη εντός της πόλης αν κάνεις 50 χιλιόμετρα και όχι γύρω γύρω δηλαδή περιφερειακούς τότε κωλοσυμφερει.Αν είσαι και φουλ προσεκτικός και οδηγας με υβριδικό τρόπο μπορεί να δεις και 3 με 3.5 λίτρα. Ότι πρέπει είναι για τέτοιες χρήσεις.
Τα χιλιόμετρα γίνονται από περιοχή Θέρμης-Ν.Ρυσιο μέχρι περιοχή ΦΙΞ και Πολίχνη και φυσικά λίγο περιφερειακό
-
Τα χιλιόμετρα γίνονται από περιοχή Θέρμης-Ν.Ρυσιο μέχρι περιοχή ΦΙΞ και λίγο Πολίχνη και φυσικά λίγο Περιφερειακό
-
Οι διαδρομές που περιγράφεις είναι περιφερειακές της Θεσσαλονίκης.
4αρια θα βλέπεις μέσα στην πόλη. Εκεί που λες υπολόγιζε 5.5-6 ( με αυγό στο πόδι ίσως και λιγότερο).
Toyota Corolla 2019