-
Οι Αμερικανοί αγοράζουν πολύ την δίλιτρη ατμοσφαιρική. Πρέπει να έχει καλή τιμή εκεί και με πλούσιο εξοπλισμό.
-
Δεν τα διαχωρίζουν σε hatcback ή sedan αλλά στην Ελλάδα που το Hatcback προωθείται περισσότερο και συμφέρει και οικονομικά το 2020 ήταν πρώτη στην κατηγορία της. Συγκεκριμένα πούλησε 1774 κομμάτια και τερμάτισε στην 9η θέση( το αμεσως επόμενο στην κατηγορία είναι η A Class στη 11η θέση με 1705). Λίγο πιο πάνω στην 8η ήταν το CHR με 1917 πωλήσεις. Κι εγώ όταν την αγόρασα νόμιζα ότι δεν πουλάει καθόλου στην Ελλάδα ( στην Ευρώπη ήξερα ότι τα πάει εξαιρετικά), αλλά τα νούμερα λένε άλλα.
-
MONMAN2 wrote:
Αυτή είναι για σπίτι , γεροδεμένη αλλά ελαφριά να δουλεύει στα ρύζο χώραφα χωρίς να θέλει πολύ φαΐ και τα γυαλιά δείχνουν μόρφωση να μπορεί να διαβάζει τα παιδιά , να γίνουν ανθρώποι, όταν γυρνάει από το χωράφι.
xaxaxaxaxaxxa
Δεν μας αρέσει! Εμείς θέλουμε την άλλη, την 'πεταχτή' που βγάζει γούστα...
-
Yem wrote:
MONMAN2 wrote:
Αυτή είναι για σπίτι , γεροδεμένη αλλά ελαφριά να δουλεύει στα ρύζο χώραφα χωρίς να θέλει πολύ φαΐ και τα γυαλιά δείχνουν μόρφωση να μπορεί να διαβάζει τα παιδιά , να γίνουν ανθρώποι, όταν γυρνάει από το χωράφι.
xaxaxaxaxaxxa
Δεν μας αρέσει! Εμείς θέλουμε την άλλη, την 'πεταχτή' που βγάζει γούστα...
Το ξαναλέω ότι η 'η άλλη η πεταχτή' θέλει προσοχή ...μπορεί να βγάζει γούστα όχι τα δικά μας τα παραδοσιακά τα ορθόδοξα ...αυτοί έχουν παραδοσιακά τα lady boy γούστα !
-
-
και επειδή είχα μια ανησυχία μετά την κατανάλωση της Βιετναμέζας είπα να το ψάξω
εδω σίγουρα έχουμε πιο ασφαλή επιλογή από την Ταιλανδέζα και για όσους βαριούνται στο 41:14 η κατανάλωση του κινέζικου milf είναι 20,8 km/L δηλ 4,8 l/100km...
-
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι γι' αυτό μας φαίνονται (και είναι) πολύ μικρά τα εσωτερικά των Ασιατικών αυτοκινήτων, αυτές οι κοπελίτσες στα review χωράνε 6-8 σε ένα Yaris.
-
Και 2 στο ντουλαπακι
-
Eγω αυτό που βλέπω είναι καλά που καθυστερούν να τα φέρουν (corolla +yaris cross) ... να προλάβουν να πουλήσουν κανα suv και οι άλλοι γιατί μετά game over , όσα θα πουλάει η Toyota θα πουλάνε όλοι οι άλλοι μαζί ...
-
Χαχαχαχα καλό Μονμαν..! Έπρεπε να προσθέσεις στο τέλος : και το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
-
Ρε που τις βρίσκετε αυτές.. αν δε το βλεπα εδώ και το χάζευα 5 δευτερόλεπτα μόνο θα νόμιζα ότι πρόκειται για ροζ βίντεο
-
Τα πιο αναλυτικά βίντεο είναι από κάτι τέτοια κανάλια ,κάνουν εξαντλητικές παρουσιάσεις με μετρήσεις τα πάντα όλα( ανοίγματα από πόρτες ,εσωτερικά ύψη κλπ αυτά που αρέσουν στον Lap δηλ ) με ωραία γραφικά και φυσικά το ''κορμί '' να κρατάει το ενδιαφέρον γιατί πχ το τρίτο βίντεο με την Κινέζα κρατάει 50 λεπτά !
-
Συμφορουμίτες καλημέρα!
Κάτοχος Corolla hatchback hybrid active+ εδώ και περίπου 3 εβδομάδες.
2 ερωτήσεις έχω:
-
Πώς καταχωρούμε τη συσκευή πολυμέσων, και τι δυνατότητες ξεκλειδώνουμε;
-
Επειδή το αυτοκίνητο είχε έρθει 11/20 τελωνείο (υποψιάζομαι από ακύρωση το πήρα), πως μπορώ να τσεκάρω αν είναι my21 ή 20;
Έχω βάλει και την κεραμική επίστρωση, η οποία φαίνεται να κάνει δουλειά!
Καλό τριήμερο, με υγεία σε όλους!
-
-
αν δεν κάνω λάθος αν η συσκευή πολυμέσων δεν έχει χάρτες δεν μπορείς να τη δηλώσεις.
Συμφορουμίτες καλημέρα!
Κάτοχος Corolla hatchback hybrid active+ εδώ και περίπου 3 εβδομάδες.
2 ερωτήσεις έχω:
- Πώς καταχωρούμε τη συσκευή πολυμέσων, και τι δυνατότητες ξεκλειδώνουμε;
- Επειδή το αυτοκίνητο είχε έρθει 11/20 τελωνείο (υποψιάζομαι από ακύρωση το πήρα), πως μπορώ να τσεκάρω αν είναι my21 ή 20;
Έχω βάλει και την κεραμική επίστρωση, η οποία φαίνεται να κάνει δουλειά!
Καλό τριήμερο, με υγεία σε όλους!
-
έχει κάποιος άλλος κάτοχος τριγμούς σε κάποιο στο παράθυρο όταν είναι ανοιχτό και πέφτει έστω και σε μικρές λακούβες? Στο δικό μου είναι στο παράθυρο του οδηγού. Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να είναι πριν το πάω στην αντιπροσωπεία?
και μία ακόμα ερώτηση λιγότερο σημαντική, τα sms ο βοηθός σας τα διαβάζει κανονικά γιατί σε εμένα δεν καταλαβαίνω τίποτα -
έχει κάποιος άλλος κάτοχος τριγμούς σε κάποιο στο παράθυρο όταν είναι ανοιχτό και πέφτει έστω και σε μικρές λακούβες? Στο δικό μου είναι στο παράθυρο του οδηγού. Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να είναι πριν το πάω στην αντιπροσωπεία?
και μία ακόμα ερώτηση λιγότερο σημαντική, τα sms ο βοηθός σας τα διαβάζει κανονικά γιατί σε εμένα δεν καταλαβαίνω τίποταMH ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ, τζάμπα θα το λύσεις,όλα τρίζουν όταν είναι μισάνοιχτα,εμένα έτριζε στο προηγούμενο αυτοκίνητο κασκάι 1,2 συνεχώς χωρίς να χρειάζεται λακούβα...!!! Τόχουν οι Άγγλοι με τις λακούβες..?? Ποιος ξέρει..
Έτσι όπως συναρμολογούνται πλέον θα πρέπει να πάρεις κάτι πολύ ακριβό και πάλι σίγουρος δεν θάσαι....!!! Οπότε ή το κατεβάζεις πολύ πάνω από το μισό και βλέπουμε,ή τόχεις τελείως κλειστό,ή αποφεύγεις τις λακούβες πράγμα σχεδόν αδύνατον γιατί η ποιότητα των Ελληνικών δρόμων είναι γνωστή ,εκτός αν είσαι σε καμμιά Εγνατία ή Εθνική Αθήνα Θεσσαλονίκη...!!!
Στην Τογιότα πάντως μάλλον άδικα θα πας,εκτός αν όντως ξέχασαν κάτι ξεβίδωτο......αν πάντως βγάλεις κάτι ενημέρωσε μας,θα πάω καρφωτός...!!!
-
Μάγκες καλησπέρα! Ποια η γνώμη σας για μεταχειρισμένα υβριδικά Auris;
-
Για το 2.0 πως διαμορφώνεται η φορολογία?
Επίσης έχει ακουστεί κάτι για αντικατάσταση του 1.8?
-
Για το 2.0 πως διαμορφώνεται η φορολογία?
Επίσης έχει ακουστεί κάτι για αντικατάσταση του 1.8?
Tι εννοείς πως διαμορφώνεται? Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πληρώνεις φόρο πολυτελείας €440 τον χρόνο και χρειάζεται να καλύπτεις το αυξημένο τεκμήριο (€8.800). Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Για τον 1.8 όχι δεν έχει ακουστεί κάτι επίσημα. Υπάρχουν φήμες (αλλά για την επόμενη γενιά, άρα αργεί ακόμα...εκτός εαν το κάνουν σε 2 χρόνια στο F/L) οτι θα μπεί ο 1.5 που είναι πιο σύγχρονο σύνολο.
-
Είχα το Corolla 1.8 Hybrid hatchback Black edition στα χέρια μου για 3 μέρες. Έκανα 250 χλμ. σε ποικίλλες συνθήκες, δεν το θεωρώ ικανό διάστημα για ολοκληρωμένη άποψη αλλά μπορώ να μοιραστώ τα εξής:
1.Απ’έξω
-Μέχρι πριν από λίγα χρόνια γέλαγα με τα corolla/auris. Τώρα βλέπω το 1.8 Hybrid και το γουστάρω. O tempora, o mores.
-Το σβήσιμο της οροφής και το μέγεθος της πίσω πόρτας σε προδιαθέτουν ότι οι χώροι πίσω θα είναι κάπως περιορισμένοι. Μπαίνεις μέσα και βλέπεις ότι είχες δίκιο. Υπο άλλες συνθήκες δε θα είχε σημασία, αλλά με 2 παιδικά καθισματάκια πίσω (το ένα είναι και beSafe γαιδούρι) υπάρχει πρόβλημα.
2.Από μέσα
-Σωστή θέση οδήγησης, τη ρυθμίζεις εύκολα, ωραίο σε αφή τιμόνι. Πολύ ωραία piano πλαστικά, clima κουμπάκια στη σειρά τακτοποιημένα και αρκετά πλήκτρα στην κεντρική οθόνη για βασικό χειρισμό του ηχοσυστήματος. Τα καθίσματα δεν είχαν ρυθμιζόμενη υποστήριξη μέσης.
-Δε μου άρεσε καθόλου η κεντρική κονσόλα. Ελάχιστοι αποθηκευτικοί χώροι, τα πλήκτρα driving mode και ev κρύβονται πίσω από τον λεβιέ υπό συνθήκες και αν σύρεις το πρακτικό υποβραχιόνιο καλύπτεις εν μέρει τις ποτηροθήκες.
-Στην πόρτα, τα χειριστήρια των ηλ. παραθύρων είναι λίγο πίσω τοποθετημένα. Πρέπει να αγκυλώσω το χέρι μου λίγο για να τα πιάσω.
-Γενικά με πιο προσγειωμένο σχεδιασμό το εσωτερικό από αυτό που σε προδιαθέτει η εξωτερική εμφάνιση αλλά ποιότητα παντού και καλαίσθητο με λίγα εργονομικά φάουλ για τα γούστα μου.
3.Στο δρόμο
-Το eCVT κιβώτιο δε με χάλασε καθόλου όπως πολλούς συμφορουμίτες, ίσως επειδή οδηγώ scooter πολλά χρόνια τώρα και είμαι εξοικειωμένος με τα cvt χαρακτηριστικά λειτουργίας.
-Είδα πως στο eco μπορείς να μείνεις αρκετή περισσοτερη ώρα σε ev φάση αρκεί να μη σε πειράζουν τα κάπως νωθρά ξεκινήματα και η εν γένει λειτουργία του. Το προτίμησα για αστική χρήση για οικονομία και βλέπεις όντως εντυπωσιακά νούμερα κατανάλωσης (3 εως 5 λίτρα ανάλογα τις συνθήκες). Το normal για πιο αστική-περιαστική χρήση και το sport όταν βιαζόμουν :). Πάντως αν πατήσεις βαθιά το γκάζι νομίζω και στα 3 modes παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα, δεν είδα διαφοροποίηση.
-Ακούς 120 ατμοσφαιρικούς ίππους στην εποχή μας και αμφιβάλλεις αλλά με τη ροπή του ηλεκτροκινητήρα να βοηθά δεν ένοιωσα ποτέ κρεμασμένος. Δεν περίμενα τέτοια απόδοση. Τιμόνι με μέτρια πληροφόρηση και καλή συμπεριφορά στο δρόμο αν και λίγο σκληρό για τα γούστα μου κι ας φορά την καλή ανάρτηση πίσω. Φορούσε 17άρες. Ίσως το set up με τους 16ρηδες τροχούς να είναι προτιμότερο.
-To acc το βρήκα λίγο απότομο. Χρήσιμο για χαλαρό ταξίδι με λίγη κίνηση αλλά με περισσότερη κίνηση και ‘ένταση’ στο δρόμο με ζάλισε με τις απότομες επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις του.
4.Θα το αγοράσεις ρε φίλε;
-Όχι γιατί για κάποια χρόνια ακόμα χρειάζομαι χώρους πίσω για τα τέρατα και μάλλον μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ. Δεν φταίει τόσο το Corolla. Οκ, έχει μικρότερους χώρους από Focus, Megane, i30 κτλ. αλλά νομίζω όλα τα C segment hatchback σήμερα είναι πίκρα εάν πρόκειται για 4μελή οικογένεια με παιδικά καθισματάκια, καρότσια κτλ. Σχεδιάζονται από έξω προς τα μέσα για να παραμείνουν στα standards της κατηγορίας από πλευράς διαστάσεων και με την απαραίτητη εξέλιξη σε θέματα ασφάλειας έχουν γίνει όλα λίγο πολεμίστρες. Εξαιρέσεις υπάρχουν όπως το civic που έκανε άλμα σε διαστάσεις (και τιμές) αλλά δεν το θεωρώ hatchback, η το Octavia (μην αρχίσω τώρα με το VAG…) Με τούτα και με ‘κείνα μας σπρώχνουν όλους σε SUV. Από την Toyota μου είπαν πως στο τέλος του χρόνου περιμένουν πάρτυ με την έλευση των yaris cross και corolla cross.
-Γενικά το Corolla 1.8 Hybrid το βρήκα εξαιρετικό. Ειδικά με 22-23 χιλιάρικα (active plus) που σου δίνει πλήρη εξοπλισμό, αυτόματο κιβώτιο, design, οικονομία, χωρίς τέλη. Αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι για πρώτη φορά ένα corolla με χτύπησε και στο συναίσθημα ως ένα καθόλα επιθυμητό αυτοκίνητο. Ανήκουστα πράγματα.
Sorry για το σεντόνι παιδιά, αλλά τζάμπα ήταν.
Toyota Corolla 2019