-
@Cmax75: πολύ ωραίο κείμενο και ευχαριστούμε για το 'σεντόνι'. Συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που λές. Εγώ το εσωτερικό το βρήκα καλύτερο από ότι εσύ (γούστα είναι αυτά!) και επίσης μου φάνηκε απίστευτα άνετη η ανάρτηση με τις 17' (απορώ που σου φάνηκε σκληρή!!), ό,τι πιο άνετο έχω οδηγήσει στην κατηγορία (εξαιρείται το νέο C4 που δεν το έχω οδηγήσει).
Με το καλό ό,τι και να αγοράσεις!!
-
Vdx wrote:
Για το 2.0 πως διαμορφώνεται η φορολογία?
Επίσης έχει ακουστεί κάτι για αντικατάσταση του 1.8?
Tι εννοείς πως διαμορφώνεται? Δεν έχει αλλάξει κάτι. Πληρώνεις φόρο πολυτελείας €440 τον χρόνο και χρειάζεται να καλύπτεις το αυξημένο τεκμήριο (€8.800). Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Για τον 1.8 όχι δεν έχει ακουστεί κάτι επίσημα. Υπάρχουν φήμες (αλλά για την επόμενη γενιά, άρα αργεί ακόμα...εκτός εαν το κάνουν σε 2 χρόνια στο F/L) οτι θα μπεί ο 1.5 που είναι πιο σύγχρονο σύνολο.
Σε ευχαριστώ, στον φόρο πολυτελείας αναφερόμουν.
-
Καλησπέρα!! Χρόνια πολλά! Βρεθήκατε ποτέ στο δήλιμμα Toyota Corolla ή chr;;
-
Βρέθηκα όταν ήδη είχα πάρει ένα chr(ευτυχώς με leasing)... Μετά τα λεφτά μου τα έδωσα στο corolla. Τώρα έχουμε και τα 2. Το chr για άλλα 2,5 χρόνια. Μετά τρώει πόδι για ηλεκτρικό, και το corolla θα παραμείνει μέχρι να σκορπίσει μάλλον....
-
Βρέθηκα και εγώ, πήγα σε αντιπροσωπεία, είδα το υβριδικό corolla: όμορφο, και αξιόπιστο, μόνο μείον οι μικροί χώροι του, είδα και το chr που ήταν δίπλα, σου τραβούσε την προσοχή.
-
Έγραψα εχτές, πάτησα post αλλά χάθηκε (μάλλον) για΄τι σήμερα δεν το βλέπω!! Πάμε πάλι λοιπόν:
Καταρχάς να ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται ότι το αυτοκίνητο μπορεί να παραγγελθεί με πανοραμική ηλιοροφή, παρόλο που δεν αναφέρεται πουθενά (ούτε site, ούτε προσπέκτους, ούτε στον διαμορφωτή). Έχει τελικό κόστος €1.200 και μπαίνει στις εκδόσεις: Style, Black Edition & GR Sport.
Βρεθήκατε ποτέ στο δήλιμμα Toyota Corolla ή chr;;
Εχω βρεθεί εγώ (αν και δεν έχω αγοράσει κάτι) και η επιλογή είναι ξεκάθαρα Corolla για τους εξής λόγους:
- Έχει ένα τσικ καλύτερο υβριδικό σύστημα.
- Είναι αρκετά πιο ελαφριά (140 κιλά περίπου) οπότε αυτό φαίνεται και στην σπιρτάδα του υβριδικού συνόλου και στις επιδόσεις και στην κατανάλωση.
- Έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά και άνεση.
- Τo CH-R είναι ελάχιστα πιο ψηλό, άρα δεν έχει κάποια ουσία (πρακτική) ως SUV.
- Στα ίδια χρήματα είναι καλύτερα εξοπλισμένη ή αλλιώς παίρνεις τον ίδιο εξοπλισμό σε χαμηλότερη τιμή.
- Είναι λιγότερο κλειστοφοβική μέσα (ειδικά πίσω).
- Έχει (για εμένα) πιο ωραίο εσωτερικό το οποίο μπορεί να γίνει και πιο φωτεινό με την πανοραμική ηλιοροφή.
- Το CH-R κατασκευάζεται στην Τουρκία, ορισμένους τους ενοχλεί αυτό.
Σαφώς το CH-R είναι πιο όμορφο και εντυπωσιακό και επίσης είναι SUV που είναι της μόδας. Οπότε αυτά είναι 2 τρανταχτά επιχειρήματα. Αλλά οικονομοτεχνικά (και με την λογική) δεν βγάζει νόημα η αγορά του, μόνο για λόγους αισθητικής και γούστου.
-
Καλημέρα! Πάνω κάτω την ίδια σκέψη με εσένα έχω Fanis75 συν ότι στο corolla στην έκδοση active plus (με 16αρα ζάντα το προτιμώ) έχεις ένα ολοκληρωμένο αμάξι ενώ στο chr η τιμή του είναι 2-3 χιλιάρικα παραπάνω.
-
Καλημέρα! Πάνω κάτω την ίδια σκέψη με εσένα έχω Fanis75 συν ότι στο corolla στην έκδοση active plus (με 16αρα ζάντα το προτιμώ) έχεις ένα ολοκληρωμένο αμάξι ενώ στο chr η τιμή του είναι 2-3 χιλιάρικα παραπάνω.
Ακριβώς! Για αυτό έγραψα ότι το CH-R το παίρνεις ή με λιγότερο εξοπλισμό ή πιο ακριβά. Και ναι η Active+ είναι η πιο συμφέρουσα έκδοση, παρόλο που οι επόμενες (και ειδικά η GRS) είναι ακόμα πιο όμορφες (και παίρνουν και ηλιοροφή).
-
Κάτι πολύ σημαντικό για μένα που έχει το corolla έναντι του chr είναι το ανάβαθμισμενο safety sense. Έχει αναγνώριση πεζών και ποδηλατου και την νύχτα, το lane trace assist που κρατάει το αυτοκίνητο στο κέντρο του δρόμου και επίσης αναγνωρίζει και την άκρη του δρόμου ακόμα και εάν δεν υπάρχει γραμμή. Καλό είναι να πάρεις από συστήματα ασφαλείας ότι τελευταίο κυκλοφορεί. Στο τελευταίο yaris είναι ακόμα ποιο ανάβαθμισμενο το safety sense. Υπάρχουν συγκριτικά βίντεο με το chr και το corolla και υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα των συστημάτων. Ειδικά στο λυκόφως και νύχτα τον πεζο που πεταγετε τον παίρνει σβάρνα το chr. Όσον αφορά κατανάλωση εάν συγκρίνεις το corolla με 16αρες με chr είναι και μισό λίτρο κάτω στα 100/km.Τελος το υβριδικο σύστημα του chr είναι κατά κάποιο τρόπο πιο 'κοντο' λόγο αυξημενου βάρους και χειρότερης αεροδυναμικής για αυτό και ακούγεται πιο πολύ είναι πιο νωχελικο και έχει μικρότερη τελικη
-
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, πήγα να πάρω το chr ακολουθώντας κι εγώ αυτό που γράψατε,τη μόδα των τζιποειδών.Επειδή όμως είχα πριν το κασκάι και γνώριζα κάποια πράγματα από αυτά που έγραψε ο Φάνης,παρότι πιο εντυπωσιακό δεν με κέρδισε.
Ήθελα ένα αυτοκίνητο για μένα και όχι για να λένε οι άλλοι τι ωραίο και εντυπωσιακό που είναι.Εμένα μου φάνηκε παρότι φαίνεται αλλιώς, πιο κλειστοφοβικό από το corolla,πιο θορυβώδες, αεροδυναμικά με τον όγκο του και τους μεγάλους καθρέφτες κουραστικό, κ.λ.π...Αν κάποιος δεν θέλει να τον προσέχουν νομίζω ότι δεν αξίζει να δώσεις τη διαφορά επιπλέον που έχει στα χρήματα και όχι μόνο.Ούτε οι χώροι του είναι καλύτεροι.Έχω ατο μυαλό μου πως αν έρθει αυτο το cross που λένε πως μάλλον θα το σταματήσει η Τογιότα.Ίσως υπερέχει στην απόσταση από το έδαφος όπου πρέπει να είναι πιο ψηλό και θα ταιριάζει πιο πολύ στους δρόμους μας.
-
Πρέπει να οδηγήσω το corolla.
Οδήγησα το chr και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η αίσθηση ιδιαίτερα του πίσω μέρους πάνω στην στροφή. Ήταν όχι μόνο ομοιόμορφη αισθηση με το εμπρόσθιο τμήμα, αλά γερμανικών αξιών, αλλά ένιωθα μετά από κάποιες μοίρες στριψίματος του τιμονιού, να τοποθετεί την ουρά σε σημείο που το αυτοκίνητο γύριζε έντονα γύρω από τον νοητό του κεντρικό άξονα. Αμέσως το είχα βάλει στην λίστα των καλύτερων suv σε οδική συμπεριφορά.
Για να λέτε ότι είναι αισθητά καλύτερη η corolla τότε περιμένω πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα από την οδήγηση της.
Απο άποψη ηχομονωση θυμαμαι το βρήκα πάρα πολύ καλό (οπότε μάλλον έχω μείνει πίσω στα κριτήρια ηχομονωσης) ενώ το κιβώτιο του μου θύμισε αυτό του νέου yaris. Είχε πιο γραμμική σύνδεση με τα τεκταινόμενα των τροχών.
@SabaΤο chr ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που δοκίμασα το acc σε μποτιλιαρισμα. Φοβίζει στην αρχή αλλά...... Οπως λενε είναι ανετο. Εγώ παντωςκάθε φορά που ξεκινούσε ανέβαζα παλμούς
Παντως έχει γεμίσει ο τοπος, είδα και κάποιες τιμές leasing όπου το δίνουν αρκετά φθηνα όπως και το yaris hybrid
-
Εννοείται ότι έχει γεμίσει ο τόπος...δνε προλαβαίνει να παραδίδει η Toyota. Ο νονός του γιου το παρέλαβε μετά από 4 μήνες αναμονή...δεν έχουν αυτοκίνητα να παρδώσουν σε CH-R & Yaris Hybrid. Μόνο Corolla Hybrid υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα.
-
Έκανα την δωρεάν αναβάθμιση και πλέον λειτουργεί το android auto, αλλά μόνο ενσύρματα. Είναι προβληματικό αυτό, γιατί ταυτόχρονα φορτίζει το κινητό και έτσι τρώει ζωή από την μπαταρία του. Επίσης, δεν μπορείς ταυτόχρονα να έχεις android auto και να ακούς μουσική από στικάκι.
Όχι κι άσχημα, αλλά σίγουρα όχι τέλεια.
-
Όταν η μπαταρία φτάνει στο 100% στα σύγχρονα κινητά, σταματά να φορτίζει αν το έχεις συνδεδεμένο με το ρεύμα. Δεν τίθεται θέμα ζωής.
-
Και μένα στο Kona έτσι είναι η θα έχεις Android auto η θα ακούς μουσική από usb stick...και τα δύο μαζί δεν γίνονται... Σήμερα πάντως βρήκα ένα usb hub και λέω να το δοκιμάσω να δω τι θα γίνει...
-
Και γιατί δε βάζετε την μουσική στο κινητό αντί στο στικάκι ρε παιδιά; Μη κάνετε την ζωή σας δύσκολη... Επίσης, εναλλακτικά, η τιμή του spotify στην Ελλάδα είναι πια ξεφτίλα. Ειδικά για ζευγάρι (έχει πρόγραμμα 2 λογαριασμοί με 8 ευρώ)
-
Έχω την εντύπωση, δηλαδή εμπιστεύομαι το accubattery, πως η μπαταρία φθείρεται δυσανάλογα περισσότερο φορτίζοντας την στο 100%. Μπορεί και να μην έχει τόση σημασία, αλλά θα προτιμούσα να επιλέγω πότε θα φορτίζω το κινητό ανεξάρτητα από την χρήση του Android auto. Για την μουσική το πρόβλημα λύνεται, όπως είπες, μεταφέροντας τα αρχεία στο κινητό. Το θέμα είναι πως δεν πρόκειται μόνο για μουσική, αλλά για θεατρικές παραστάσεις ή αναγνώσεις βιβλίων, οπότε το Spotify δεν βολεύει και θα πρέπει να αγοράσω μια πραγματικά μεγάλη microsd, γιατί το κινητό το φορτώνω με φωτογραφίες και βίντεο. Το στικάκι με είχε βολέψει πολύ, αλλά το θέμα λύνεται. Αν υποστήριζε wireless Android auto, θα ήταν τέλειο. Τώρα, ειδικά αφού έγινε δωρεάν αναβάθμιση, είναι πολύ καλό.
-
Επειδή δουλεύω παααάρα πολύ google maps στην δουλειά και σε σοβαρή πολύωρη χρήση να πώ τις παρατηρήσεις μου. Όταν δουλεύει το gps τρώει πάρα πολύ μπαταρία. Για αυτό το λόγω όταν το έχω συνδεδεμένο ναι μεν η μπαταρία φορτίζει αλλά πάρα πολύ αργά.
Ο συνδυασμός φόρτισης, λειτουργίας gps και ηλιοφάνειας επειδή το έχω ζήσει ουκ ολίγες φορές δεν είναι και ότι καλύτερο για το κινητό που πραγματικά βράζει με αρνητικές συνέπειες στην μακροζωία της μπαταρίας του.
-
Χαίρετε,
Έχει κάνει κανείς μετατροπή στο Toyota Corolla του σε φυσικό αέριο (cng) ή έστω υγραέριο (lpg); Αν ναι, που; κόστος; κατανάλωση; επιδόσεις, αίσθηση στην οδήγηση;
-
Χαίρετε,
Έχει κάνει κανείς μετατροπή στο Toyota Corolla του σε φυσικό αέριο (cng) ή έστω υγραέριο (lpg); Αν ναι, που; κόστος; κατανάλωση; επιδόσεις, αίσθηση στην οδήγηση;
Δεν νομίζω οτι αξίζει. Με 4 λίτρα μέση κατανάλωση κάνεις οικονομία. Δεν νομίζω οτι αξίζει να ρισκάρεις την αξιοπιστία του corolla για λιγο παραπάνω οικονομία. Το υγραέριο αξίζει σε αμάξια που καίνε απο 7 λίτρα και πάνω
Toyota Corolla 2019