-
Οχι αλλα υπαρχουν προβολες. Οντως λογικα σκεπτόμενος θα ειναι φθηνοτερα αλλα το ποσο το βρισκεις με μια απλη προβολη. Αν θες ακομα πιο σωστα απαοτελεσματα βαζεις και τυπικη απόκλιση με βαση ιστορικα στοιχεία. Παίρνεις μια μεση τιμη κινδύνου και το βλεπειςμ
Αλλα γενικως με μια απλη προβολη, μεθοδος των τριων, ιδιαίτερα των τελευτιαων 11 ετων ξερεις τι θα γίνει χοντρικα εκτος καποιων εκτατκων γεγονοτων.
-
11 χρόνια εγγύηση, δεν σημαίνει ότι στα 11 χρόνια και 6 μήνες θα χρειαστούν άλλαγμα οι μπαταρίες!!!
Το αφεντικό μου άλλαξε τις μπαταρίες στο πρίους μετά από 15 χρόνια και 460000+ χλμ!
Πολλά πράγματα μπορεί να γίνουν μέχρι να χρειαστούν άλλαγμα οι μπαταρίες, οπότε μην αγχώνεστε για αυτό. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά και σοβαρά πράγματα για να αγχωθούμε από την αλλαγή μπαταρίας ενός υβριδικού σε 11+ χρόνια!!!
-
Έχω ένα γνωστό που κυκλοφορεί με ένα prius δεύτερης γενιάς με κάπου 300.000 χλμ και 15 χρόνια μέσα στην Αθήνα αγορασμένο καινούργιο . Επειδή δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας (είναι 1500 ) έχει γλυτώσει σχεδόν 4000 € όλα αυτά τα χρόνια από τα ΤΚ σε σχέση με την αγορά ενός συμβατικού 1500 (αν υπολογίσουμε τα καύσιμα έχει κάνει απόσβεση και την αγορά) οπότε όταν ήρθε η ώρα για τις μπαταρίες πήγε Toyota και έβαλε γνήσιες με 2500€ από ότι μου είπε τα έδωσε με χαμόγελο ... επίσης μου είπε ότι δεν είναι όπως οι αρχικές που είχε το αυτοκίνητο, λογικό η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σχέση με πριν 15 χρόνια και οι μπαταρίες που του έβαλαν είναι νέου τύπου ο μηχανικός του είπε ότι δεν θα χαλάσουν ποτέ γιατί χρησιμοποιεί καθημερινά το αυτοκίνητο .
-
Κόψε κάτι ρε συ Φάνη!
Αχαχα!! Και όμως έτσι είναι. Από όλα τα Hatch, εκτός του Φόκους πιο είναι καλύτερο στον δρόμο (συνδυασμός οδικής συμπεριφορά και ποιότητας κύλισης) από την Corolla? Εύκολη απάντηση: κανένα! Απλά αδικείται από το υβριδικό σύνολο και χάνει εκεί. Αλλιώς είναι καλύτερα στημένη από όλο τον ανταγωνισμό. Το ίδιο και το Γιάρις, μόνο από το Φιέστα χάνει. Μιλάω για μη-πριμιουμ, οπότε αφήνω την BMW (& MB) εκτός.
-
Το 308;
-
Το 308;
Ημιάκαμπτος...! Καλό είναι αλλά δεν έχει το πάτημα και την ποιότητα κύλισης ούτε το Φόκους ούτε της Κορόλα.
-
harisma23 wrote:
Κόψε κάτι ρε συ Φάνη!
Αχαχα!! Και όμως έτσι είναι. Από όλα τα Hatch, εκτός του Φόκους πιο είναι καλύτερο στον δρόμο (συνδυασμός οδικής συμπεριφορά και ποιότητας κύλισης) από την Corolla? Εύκολη απάντηση: κανένα! Απλά αδικείται από το υβριδικό σύνολο και χάνει εκεί. Αλλιώς είναι καλύτερα στημένη από όλο τον ανταγωνισμό. Το ίδιο και το Γιάρις, μόνο από το Φιέστα χάνει. Μιλάω για μη-πριμιουμ, οπότε αφήνω την BMW (& MB) εκτός.
Mazda 3 και θα έβαζα και Leon.
-
Fanis75 wrote:
Για το Μάζντα να το δεχθώ, αλλά το Λεόν χάνει στην ποιότητα κύλισης και στην άνεση χωρίς να υπερτερεί σε οδική συμπεριφορά.
-
και εγώ το civic, αλλά και πάλι είναι στο top 5!!!
Προσωπική άποψη mode on, Τα 2 πιο ολοκληρωμένα στην κατηγορία είναι τα focus - civic, μετά τα υπόλοιπα.
edit, αφού είδα και το ποστ του Φάνη. Ακόμα και το λεόν να είναι καλύτερο, ΜΙΛΑΜΕ για αυτοκίνητο στο ΤΟΠ 5 του seg c, σαν σύνολο (οκ σε μοέρ κιβώτιο χάνει, αλλά και τα άλλα κάπου χάνουν, καπου κερδίζουν) !!!
ΔΕΝ μιλάμε για το αουρις του 2007, ΟΥΤΕ για την corolla του 2004, αλλάζουν τα πράγματα!!!
edit 2 μόλις είδα ότι είμαστε στο νήμα του kuga!!!, Sorry admins, moderators!
-
Άρα Φάνη, τελικά καταλήγουμε στο ότι τα Toyota γενικά και η Corolla ειδικά **ΔΕΝ είναι στην κορυφή της οδηγικής απόλαυσης. **Μπορεί να την έχουν πλησιάσει και να έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν, αλλά στην κορυφή δεν έχουν πατήσει ακόμη!
Υπερέβαλλες λιγάκι στην αρχική σου δήλωση, αλλά νέο παιδί είσαι, βράζει το αίμα σου και δικαιολογείται ο ενθουσιασμός σου.
-
Διαφωνώ Χάρη μου!! Στην κορυφή είναι, αφού είναι στην Τοπ 3αδα, άρα στο βάθρο. . Για εμένα, μόνο από το Φόκους 'χάνει' η Κορόλα, όλα τα άλλα έπονται. Εξ' ου και το επόμενο θα είναι ή Φόρντ ή Κορόλα!
-
Κατ΄αρχάς διευκρίνισε τι εννοείς οδηγική απόλαυση. Γιατί αν για σένα οδηγική απόλαυση είναι η άνεση και η ευκολία οδήγησης , τότε μπορεί να έχεις δίκιο. Αν όμως βάλουμε στοιχεία όπως οδική συμπεριφορά, σπορτίφ αίσθηση, κράτημα και συνδυασμό αίσθησης τιμονιού, κιβωτίου και απόδοσης κινητήρα, τότε σίγουρα δεν είναι στην τριάδα.
Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, με επιτέλους πολύ καλή (αλλά όχι κορυφαία) οδική συμπεριφορά, το οποίο όμως κυρίως ξεχωρίζει για την υβριδική του τεχνολογία και την ευκολία οδήγησης.
Υ.Γ.: Ποια τριάδα; Focus, Civic, Leon, Mazda 2, BMW 1 δεν είναι ψηλότερα σε οδηγική απόλαυση;
-
Για ποια οδηγική απόλαυση μιλάτε ρε παιδιά..?? Γιαυτό βγήκε το corolla..?? Σε άλλα πράγματα είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ και δεν μπορεί κανένα να σταθεί δίπλα του. Το βασικότερο ότι κουβαλάει υβριδική τεχνολογία πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα της κατηγορίας.Επόμενο βήμα τα αμιγώς ηλεκτρικά...!!!
Είναι δυνατόν να μιλάτε για οδηγική απόλαυση με αυτόματο κιβώτιο χωρίς σειριακό μιας ταχύτητας..??
Εντάξει έχει πολύ καλή ανάρτηση,στρίβει φρενάρει καλά,αλλά η φιλοσοφία οδήγησης του είναι , ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ, να πάμε με το ηλεκτρομοτέρ...!!!
Μπορεί να έχει σπορτίβικο στυλ,αλλά μέχρι εκεί, δεν είναι αυτοκίνητο για γούστα το corolla,όσοι το πήρατε γιαυτό, ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ...!!
Αυτή είναι η άποψη μου.
-
Κατ΄αρχάς διευκρίνισε τι εννοείς οδηγική απόλαυση. Γιατί αν για σένα οδηγική απόλαυση είναι η άνεση και η ευκολία οδήγησης , τότε μπορεί να έχεις δίκιο. Αν όμως βάλουμε στοιχεία όπως οδική συμπεριφορά, σπορτίφ αίσθηση, κράτημα και συνδυασμό αίσθησης τιμονιού, κιβωτίου και απόδοσης κινητήρα, τότε σίγουρα δεν είναι στην τριάδα.
Υ.Γ.: Ποια τριάδα; Focus, Civic, Leon, Mazda 2, BMW 1 δεν είναι ψηλότερα σε οδηγική απόλαυση;
Ως οδηγική απόλαυση εννοώ έναν συνδυασμό από: ποιότητα κύλισης (δλδ. να έχει καλό κράτημα χωρίς να σου φεύγουν τα σφραγίσματα), καλό κράτημα, συμμετοχική οδική συμπεριφορά (να ξέρεις που είναι το μπροστά και πίσω μέρος, να μπορείς να το τοποθετήσεις, να σου εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα), ακριβές και άμεσο τιμόνι, να μην αναπηδάει (και βγαίνει εκτός τροχιάς) την ώρα που στρίβει όταν ο δρόμος έχει σαμαράκια/εγκάρσιες ανωμαλίες. Σε όλα αυτά λοιπόν η Κορόλα ειναι στην κορυφή. Υστερεί σε κιβώτιο/κινητήρα σαφώς και για αυτό δεν είναι hot hatch. Αλλά στρίβει το ίδιο καλά (και σχεδόν το ίδιο γρήγορα) με ένα Φόκους π.χ.
Τριάδα: Φόκους, Κορόλα και Μαζντα 3 (χωρίς να το έχω οδηγήσει). BMW είναι πρίμιουμ, την βγάζω εκτός.
Όλα αυτά, καθαρά προσωπική άποψη, με τον τρόπο που οδηγώ εγώ και τι μου αρέσει σε ένα 'στριφτερό' αυτοκίνητο. π.χ. και το Μίνι (R56) έστριβε πολύ καλά και ήταν σπορ, αλλά για εμένα υπολείπεται του Φιέστα π.χ. γιατί όταν πάνω σε στροφή είχε ανωμαλία μετατοπιζόταν ολόκληρο το αυτοκίνητο (!!!) με αποτέλεσμα να είναι επικύνδυνο και να χάνεις τον έλεγχο. Αυτό για εμένα είναι μεγάλο μειον...για κάποιον άλλο μπορεί να είναι αδιάφορο.
-
Φάνη, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε!
-
Φάνη, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε!
ΟΚ, συμφωνώ....αρκεί να μου πείς ότι έχω δίκιο....αχαχα!!
-
O fanis έχει δίκιο για το αμάξι που έχει φτιαχτεί για όλο τον κόσμο και όχι για την Ελλάδα μόνο.
Στην Αμερική πάει με 2λιτρο μοτέρ με 168ps και 205nm.Όχι φοβερά νούμερα αλλά ετοιμάζεται καθαρό corolla gr όπως το yaris.
Άρα θα είναι hot hatch και αυτό.
-
99% δεν υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση. Και αφήνω αυτό το 1% για το απίθανο σύστημα της ford που συνδέεται ασύρματα το AndroidAuto και όχι το CarPlay.
Το ford sync 3 δεν υποστηρίζει ασύρματο android auto.
-
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Πριν μερικές μέρες παρέλαβα και εγώ το νέο μου corolla και θέλω εδώ να μεταφέρω τις αρχικές εντυπώσεις μετά από το αυτοκίνητο. Πρώτον αν είναι κάποιος να επιλέξει μεταξύ live και active πρέπει να πάει ξεκάθαρα στην δεύτερη επιλογή καθώς παίρνει όλο το value σε εξοπλισμό (κάμερα οπισθοπορειας, clima, πίσω βραχίονας, προβολακια, ηλεκτρονικό κατραν και οθόνη σχεδόν διπλασια με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας). Ωστόσο η συγκεκριμένη έκδοση στο hybrid ξέφευγε αρκετά (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα περίπου 25000) αλλά αυτό είναι στην κρίση του καθενος ανάλογα με την τσέπη του και τις ανάγκες του. Το αυτοκίνητο είναι άψογο σε οδηγική συμπεριφορά, κρατήματα στροφές και αθόρυβο. Επειδή έκανα test drive στο hybrid η διαφορά είναι σχετικά μικρή. Τώρα από μέση κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι 7,4 έως 8 ενώ στον περιφερειακό πέφτει στο 6. Δεν το έχω τεσταρει σε μεγάλες αποστάσεις λόγω καραντίνας αλλά φαντάζομαι σε πορεία θα πεφτει περίπου στο 5-5,5. Σε κάθε περίπτωση αρχικά δείχνει ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο value στην κατηγορία του ειδικά για οικογένειες.
-
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Πριν μερικές μέρες παρέλαβα και εγώ το νέο μου corolla και θέλω εδώ να μεταφέρω τις αρχικές εντυπώσεις μετά από το αυτοκίνητο. Πρώτον αν είναι κάποιος να επιλέξει μεταξύ live και active πρέπει να πάει ξεκάθαρα στην δεύτερη επιλογή καθώς παίρνει όλο το value σε εξοπλισμό (κάμερα οπισθοπορειας, clima, πίσω βραχίονας, προβολακια, ηλεκτρονικό κατραν και οθόνη σχεδόν διπλασια με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας). Ωστόσο η συγκεκριμένη έκδοση στο hybrid ξέφευγε αρκετά (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα περίπου 25000) αλλά αυτό είναι στην κρίση του καθενος ανάλογα με την τσέπη του και τις ανάγκες του. Το αυτοκίνητο είναι άψογο σε οδηγική συμπεριφορά, κρατήματα στροφές και αθόρυβο. Επειδή έκανα test drive στο hybrid η διαφορά είναι σχετικά μικρή. Τώρα από μέση κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι 7,4 έως 8 ενώ στον περιφερειακό πέφτει στο 6. Δεν το έχω τεσταρει σε μεγάλες αποστάσεις λόγω καραντίνας αλλά φαντάζομαι σε πορεία θα πεφτει περίπου στο 5-5,5. Σε κάθε περίπτωση αρχικά δείχνει ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο value στην κατηγορία του ειδικά για οικογένειες.
Καλορίζικο και Καλοτάξιδο να τελειώσουν όλες οι απαγορεύσεις και να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορεις
Toyota Corolla 2019