-
apolonios wrote:
Επειδή είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου , η toyota ήταν η μονη εταιρεία που δεν εκανε εκπτωση επιπλέον απο τα 900ε που εχει σαν εταιρεία και γενικά δεν εκαναν δωρα παρα μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος. Όλες οι εταιρείες, όπως η skoda, η kia και η ford εκαναν επιπλέόν εκπτωσεις και γενικά οι πωλητές ήταν πιο ευγενικοί και προσπαθούσαν να βρουν λύσεις.
Ουτε ο covid δεν εχει αλλάξει την πολιτική της. Λογικά είναι ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις και δεν καίγονται να κανουν προσφορές
ΦΙΛΕ ΜΟΥ,
η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί τα όπλα της για να σε κάνει να αγοράσεις.Κατά την άποψη μου δεν αγοράζεις με τίποτε αυτοκίνητο επειδή στο πουλάνε με μικρότερο επιτόκιο στο δάνειο που θα πάρεις...!!! Άλλα πράγματα κοιτάς,αξιοπιστία,σέρβις,οικονομία κ.λ.π... Μόνο αν ήμουνα μεταξύ δύο αυτοκινήτων που συγκεντρώνουν για μένα τα ίδια προσόντα ας το πούμε έτσι,τότε θα κοιτούσα τους όρους αγοράς με δάνειο...!!
Όσο για τα δάνεια, ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,να έχουμε 10 και να κοιτάμε αυτό που κάνει 20-30...!!! Γιαυτό και τινάξαμε τη μπάνκα στον αέρα.Κάποτε τα μάζευες για να αγοράσεις,σήμερα όλα είναι φάστ-φουντ,από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τα πάντα.Όταν βγαίνεις δεύτερη χώρα της Ευρώπης σε καγιέν αναλογικά με τον πληθυσμό σου, αναλογίζεστε τι πιστόλι έπεσε,όχι μόνο στα αυτοκίνητα αλλά και στα τριόροφα στα προάστια...!!! Πολλά πλέον από αυτά είναι κλειστά γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν και μουχλιάζουν...!!!Όπως και πολλά πολυτελή αυτοκίνητα γέμισαν τις μάντρες των τραπεζών και μετά έφυγαν πίσω από εκεί που ήρθαν ή πήγαν Αφρική.
Θα πρότεινα λοιπόν να μην ψάχνεστε για τα επιτόκια,αλλά να πάτε σε ένα μεταχειρισμένο ή να κρατήσετε αυτό που έχετε όσοι δυσκολεύεστε οικονομικά παρά να χρεωθείτε και να βογγάτε μετά βγαίνοντας βόλτα με ταπεράκι για να μοστράρετε απλά ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ...!!! Πόσο μάλλον να θεωρείτε πλεονέκτημα αν το φέσι που θα χρεωθείτε έχει μικρό επιτόκιο σύμφωνα με την αγορά,τέτοιο που να σας οδηγεί να πάρετε αυτοκίνητο επειδή το φέσι είναι μικρότερο και όχι γιατί σας άρεσε περισσότερο το αυτοκίνητο ή το θεωρείτε πιο καλό, πιο αξιόπιστο...!!!
Κάπως έτσι καταλήγουμε να αγοράζουμε αυτοκίνητο των 25000 ευρώ με δάνειο και μετά να ψάχνουμε εάν θα κάψει ένα λίτρο λιγότερο στα 100 χλμ. μπας και γλυτώσουμε μερικά κατοστάρικα κάθε χρόνο,ενώ τα χώνουμε παράλληλα σε τόκους...!!!
Το budget μου είναι στα 19.000ε . Μπορώ να δωσω μεχρι 9000 μετρητά και να δίνω 200ε δόσεις για 4 χρόνια. Ναι δεν είμαι πλούσιος, αλλά να δώσω 11.000ε για μεταχειρισμένο(π.χ golf 1.6 tdi) και μετα απο 6 μήνες να θέλω αντλια πετρελαίου είναι ηλιθιότητα. Το καινουργιο εχει εγγύηση απο 4 εως 8 χρόνια. Ναι, δίνεις 200ε δόση ,αλλά καλύπτεσαι απο ζημιες και εχεις καινούρια αμορτισερ, λαστικα κ.τ.λ.
Αντε και παιρνω golf 2015 1.6 tdi ή auris 1.4d. Λογικά θα θέλουν λαστιχα, αμορτισερ , λάδια και απο εγγύηση μηδενική
Κανείς σε όλο τον κόσμο δεν αγοράζει με μετρητά. Ακόμα και οι πλουσιοι δισεκατομμυριουχοι στην Αμερική με δάνειο παίρνουν το σπίτι. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ. Το οτι η Ελλάδα χρεοκόπησε δεν σημαίνει οτι θα δίνεις 200.000ε μετρητά για να πάρεις σπίτι. Δεν γίνεται σε καμια χώρα του κόσμου αυτο
-
apolonios wrote:
Ουτε ο covid δεν εχει αλλάξει την πολιτική της. Λογικά είναι ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις και δεν καίγονται να κανουν προσφορές
Ακριβώς! Αφού τα αυτοκίνητα πουλάνε μόνα τους και η αναμονή είναι μεγάλη. Πωλητής μου είπε στα ίσα ότι δεν χρειάζεται να κάνω και πολλά, δεν προλαβαίνω να πουλάω. Οπότε γιατί να κάνουν προσφορές, όταν δεν έχουν αυτοκίνητα να παραδώσουν!?!?
δεν ισχύει παντού και πάντα αυτό !
Από την στιγμή που επισκέφτηκα αντιπροσωπεία της Τογιότα πριν 2 εβδομάδες για το Corolla σχεδόν κάθε 2 ημέρες με καλούν για να πάω να το κλείσω και να κάνουν κάτι καλύτερο στην τιμή πέρα των 900 ευρώ που έχουν προωθητική !
Θεωρώ επίσης απαράδεκτο το επιτόκιο της Τογιότα στην Ελλάδα όταν Audi bmw Mercedes Ford Skoda έχουν 2-3 μονάδες κάτω στον δανεισμό τους !
Ειναι και ένας λόγος που μέτρησε αρνητικά στο αποτέλεσμα του νήματος που άνοιξα !!
Και να σύμπτωση ,την στιγμή που γράφω αυτό πάλι κάλεσε η Τογιότα για να πάω να παραγγειλω το αυτοκίνητο γιατί και καλά μόνο 2 gr sport έχουν μείνει ελεύθερα για παράδοση Φλεβάρη ,μάλιστα ως δέλεαρ είπε μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω !!
*καλως η κακώς πολλές φορές τα δάνεια εξυπηρετούν όταν παράδειγμα δεν θέλεις να θυσιάσεις την ρευστότητα σου ,κάποιους τους βολεύει να δίνουν μια το 20% με 30% προκαταβολή και 200-300 ευρώ τον μήνα ,νιώθουν ποιο safe ! Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση με την Τογιότα και με το επιτόκιο της η αξία αποπληρωμής θα είναι 4000-5000 πάνω !
Μεγαλη μαγκιά της Τογιότα Ελλάς !!!
Ουτε οι τοκογλυφοι δεν έχουνε τέτοιο επιτόκιο
Προκαταβολή (σε %)43,72%
Ετήσιο Ονομαστικό Επιτόκιο8,90%
Αριθμός δόσεων (μήνες) 72
Εισφορά Ν.1280,60%
Ο υπολογισμός μου - Σύνοψη
Λιανική τιμή 25.160,00 €
Ποσό προκαταβολής11.000,00 €
Χρηματοδοτούμενο ποσό 14.160,00 €
Ποσό αποπληρωμής19.362,51 €
Τελικό ποσό δόσης:268,92 €
-
Στην toyota πας αν έχεις το 70% της αξίας του αυτοκινήτου σε μετρητά. Όπως έδειξε και το παράδειγμα σου , το αμάξι θα κοστίσει 5000ε ακριβότερα με τους τόκους. Αυτο ειναι κλοπή. Βέβαια οι περισσότεροι yaris αγόραζαν που κόστιζε γυρω στα 13 χιλιάρικα. Μου κάνει εντυπωση οτι είναι πρώτη σε πωλήσεις με τέτοια ληστρικά επιτόκια.
-
@s2000 top επιλογή πολλά συγχαρητήρια και εύχομαι τα καλύτερα. Πολύ κυριλέ επιλογή το χρώμα σου το κάνει το αμάξι πολυ κεμπαρικο. Μην πουλήσεις τις ζάντες του πάνε πολύ, άποψη μου.
Μερικές ερωτήσεις: Τελικά το 2l Corolla πληρώνει τέλη 86€ όπως το 2l CHR; Το μεταξόνιο είναι ίδιο με του sedan η του hatchback λόγω γραμμής παραγωγής; Τα πίσω καθίσματα είναι βολικά ή 'κοντά' όπως λένε σε μερικά reviews; Τέλος έχεις καμία ενημέρωση αν καταργήθηκε τεκμήριο/ΦΠ για τα 2000cc και αν όχι έχεις κάποιο ευεργετικό όφελος ένεκα hybrid ή κανονικά τεκμήριο 8,5κ και ΦΠ 400€/έτος;
Καλησπερα, δεν εχει τελη αφου βγαζει 121 ρυπους συμφωνα με το νεο wltp προτυπο.
τα καθισματα ειναι μια χαρα, δεν ειναι λογος για να μην παρει καποιος το αυτοκινητο, για εμενα. θα ανεβασω βιντεο και εικονες για να κρινει ο καθενας.
Ναι η οροφη ειναι λιγο κοντη ή μαλλον τα καθισματα ψηλα λογω τις μπαταριας. ασε μου ομως λιγο χρονο για να δω ολα τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου συνολικα *ειμαι 1.86 και 88 κιλα.
ο ΦΠ ειναι οπως το λες, αλλα ακουμε οτι θα καταρηθει...για να δουμε.
-
Αυτο που καταφερε η corolla δεν το εχω δει σε αλλο τοπικο. Ολοι αναλυουν υψος και βαρος πριν ποσταρουν
-Εσυ;;;
1.84 και 92 κιλα
-hmmmm.. Ok.. You may pass.
Εσυ;;;
-1.98....
-Next
-
Αυτή η περίπτωση όπως του Ηλία είναι που αξίζει κάποιος να πάει να δει τί επιτόκιο παίρνει από μόνος του σε κάνα δύο τράπεζες και να αγοράσει μετροιτίς το αμάξι όσο φθηνότερα γίνεται.
-
Πάρα πολλά λεφτά , ότι κέρδος θα έχεις από το υβριδικό χάνεται από τους τόκους ακόμα και σε βάθος 10ετίας δεν θα έχεις ισοφαρίσει ένα diesel ή ένα lpg και δεν θα έχεις περιοριστεί σε μία μόνο μάρκα !
Βέβαια με καλή για τα δεδομένα τα δικά μου προκαταβολή αλλά με μικρή δόση .
-
Αυτο που καταφερε η corolla δεν το εχω δει σε αλλο τοπικο. Ολοι αναλυουν υψος και βαρος πριν ποσταρουν
-Εσυ;;;
1.84 και 92 κιλα
Εσυ;;;
-1.98....
-Next
04:12 - 04:50
Το ερώτημα είχε υπόσταση και εκφράστηκε σε ιδιοκτήτη ο οποίος το έκανε ξεκάθαρο. Δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο. Είναι γνωστό τι κουτσομπολα ανακατωστρα είσαι. Σταμάτα να τρέφεσαι σαν γύπας στην άγρια Δύση. Είναι κρίμα να εκτίθεσαι και από non petrolhead.
#ΠΕΗΝ
-
Οταν δίνεις το 40% με μετρητά, η τράπεζα είναι καλυμμένη. Ας πουμε οτι το focus εχει 19500ε και δίνεις 8000ε μετρητά. Και την δόση να μην πληρωσεις και να σου πάρουν το αμάξι, η ford μπορει να το πουλήσει σιγουρα πανω απο 12000 αφου θα μιλάμε για αμάξι 6 μηνών ή 1 ετους.
Η κάθε τράπεζα δε θέλει ούτε το αυτοκίνητο ούτε το σπίτι μας. Θέλει λεφτά. Αυτό εμπορεύεται το μαγαζί. Αγοράζει και πουλάει χρήμα.
Το budget μου είναι στα 19.000ε . Μπορώ να δωσω μεχρι 9000 μετρητά και να δίνω 200ε δόσεις για 4 χρόνια. Ναι δεν είμαι πλούσιος, αλλά να δώσω 11.000ε για μεταχειρισμένο(π.χ golf 1.6 tdi) και μετα απο 6 μήνες να θέλω αντλια πετρελαίου είναι ηλιθιότητα. Το καινουργιο εχει εγγύηση απο 4 εως 8 χρόνια. Ναι, δίνεις 200ε δόση ,αλλά καλύπτεσαι απο ζημιες και εχεις καινούρια αμορτισερ, λαστικα κ.τ.λ.
Αντε και παιρνω golf 2015 1.6 tdi ή auris 1.4d. Λογικά θα θέλουν λαστιχα, αμορτισερ , λάδια και απο εγγύηση μηδενική
To budget σου είναι 9.000€ και παίρνεις δάνειο 11.000€ για να είμαστε πιο ακριβείς. Και σε 4 χρόνια θα είσαι χωρίς εγγύηση και με αντίστοιχα φθαρμένα ελαστικά-αμορτισέρ κλπ. Άρα θα δίνεις 200€ το μήνα και όταν το ξεχρεώσεις, θα είσαι στην κατάσταση του αν σήμερα θα αγοράσεις ένα 4ετίας μτχ με τα λεφτά που έχεις στο χέρι., Αν θες καινούριο πάσο. Δικά σου τα γένια και τα χτένια. Αλλά αν κάθε 4-5 χρόνια δανείζεσαι για να πληρώνεις λαμαρίνες(=πεταμένα λεφτά στο δρόμο), τότε δες και τη λύση του leasing.
Κανείς σε όλο τον κόσμο δεν αγοράζει με μετρητά. Ακόμα και οι πλουσιοι δισεκατομμυριουχοι στην Αμερική με δάνειο παίρνουν το σπίτι. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ. Το οτι η Ελλάδα χρεοκόπησε δεν σημαίνει οτι θα δίνεις 200.000ε μετρητά για να πάρεις σπίτι. Δεν γίνεται σε καμια χώρα του κόσμου αυτο
Μου αρέσει που το βάζεις και με κεφαλαία γράμματα και είσαι και σίγουρος..... Άλλο το δεν ξοδεύεις όλο το διαθέσιμο μετρητό σου για αγορά, και άλλο τα έχω αλλά βάζω δάνειο γιατί έτσι...
Όσους πλούσιους ξέρω, τα μετράνε και αγοράζουν. Ούτε δάνεια, ούτε τίποτα. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. π.χ. ο κουμπάρος μου πήρε με δάνειο σπίτι, αλλά η γυναίκα του δουλεύει σε τράπεζα και έχουν γελοίο επιτόκιο για κατοικία.
-
Ειπαμε ταυτοχρονη απομειωση + τοκος.
Σαν να αγοραζεις μεταχειρισμένο ειναι.
Αν αθροισεις τον τοκο + την απομειωση στον πρώτο χρόνο εχεις σχεδον αυτοκινητο αξιας μεταχειρησμενοκαι μάλιστα 4-5 ετων.
Θα αγοραζα με δανειο να θα το κρατούσα το αυτοκινητο μεχρι να λιώσει. Ετσι οντως εκει εχεις κερδος του ρευστου που γλυτωνεις βραχυχρόνια για να το επενδυσεις αλλου αλλα μακροχρονια δεν σε νοιάζει το ακριβοτερο του πραγματος διοτο δεν θα το πουλήσεις.
Αν παλι δανιστεις και το οφελος ρευστου καθε ετος που εχεις το βάλεις σε καλυτερη θερμανση ατο σπιτι και ετσι κςρδισεις απο εκει. Τοτε ναι ειναι μια εξυπνη λυση ο δανειαμος. Ισως καλυψεις τον τοκο. Απλα θελει καλο σχεδιασμο.
Μη ξεχναμε στα παντα εχει λογο και ο χρονος. Αν για παραδειγμα θες να βαλεις σημερα νεα θερμανση για να εχεις αποδοση μεσα σε ετη. Τοτε σημερα ψαχνεις ρευστο, αρα ισως συμφερει ο δανειαμος τοθ αυτοκινήτου.
Γιατι νομιζετε κοιτω dacia... Δεν εχω λεφτά;;;;;;;οεο;;;;;;;;
....... Δεν εχω
-
Lap wrote:
-Εσυ;;;
1.84 και 92 κιλα
Εσυ;;;
-1.98....
-Next
04:12 - 04:50
Το ερώτημα είχε υπόσταση και εκφράστηκε σε ιδιοκτήτη ο οποίος το έκανε ξεκάθαρο. Δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο. Είναι γνωστό τι κουτσομπολα ανακατωστρα είσαι. Σταμάτα να τρέφεσαι σαν γύπας στην άγρια Δύση. Είναι κρίμα να εκτίθεσαι και από non petrolhead.
#ΠΕΗΝ
Εεεεεε;;;; για εμενα το λες;;;
Καφε το πρωι ηπιες;
Εκανα απλα μια παρατήρηση καθως κοιταζα τα ποστς.... Χιουμορ εκανα.
Έχεις μια μικρη εμμονή ή ιδεα μου;;;; χαλάρωσε
Δεν νιωθω οτι εκτιθεμαι απο καποιον, δεν εκανα διαγωνισμο με κάποιον. Με ανταγωνιζεσαι σε κατι;;... διοτι δεν το κατάλαβα
Δεν εχω κανεναν κακο σκοπο
-
Εγώ 1.73 85 κιλά είχα μπει άνετα στην corolla hb.Τώρα με τις καραντινες έβαλα 5 κιλά. Θα έχω θέμα; Πάντως αν δειτε τα βιντεο του autogefühl τα αναλυτικά όμως εκεί φαίνεται ξεκάθαρα πιο αμάξι έχει άνετους χώρους.
Και μη ξεχνάτε ένα ανάποδο καρεκλάκι λογικά θέλει όσο χώρο θέλει ένας ενήλικας 1.85 και πάνω. Αν είναι να έχει συνεχώς τα πόδια του πάνω στο κάθισμα θα κλαίμε.
Καλά φοβερό αντίστοιχα σε χώρους είναι το MX-30!!
-
Ε να ρε saba να μην σχολιασω το ανωθεν ποστ;;
Παντως μια χαρα θα σας εβλεπα αν ειχαμε και φιλες εδω και αρχιζαν.... Εγω με ταδε αναλογιες βολεύομαι....
-
apolonios wrote:
Οταν δίνεις το 40% με μετρητά, η τράπεζα είναι καλυμμένη. Ας πουμε οτι το focus εχει 19500ε και δίνεις 8000ε μετρητά. Και την δόση να μην πληρωσεις και να σου πάρουν το αμάξι, η ford μπορει να το πουλήσει σιγουρα πανω απο 12000 αφου θα μιλάμε για αμάξι 6 μηνών ή 1 ετους.
Η κάθε τράπεζα δε θέλει ούτε το αυτοκίνητο ούτε το σπίτι μας. Θέλει λεφτά. Αυτό εμπορεύεται το μαγαζί. Αγοράζει και πουλάει χρήμα.
apolonios wrote:
To budget σου είναι 9.000€ και παίρνεις δάνειο 11.000€ για να είμαστε πιο ακριβείς. Και σε 4 χρόνια θα είσαι χωρίς εγγύηση και με αντίστοιχα φθαρμένα ελαστικά-αμορτισέρ κλπ. Άρα θα δίνεις 200€ το μήνα και όταν το ξεχρεώσεις, θα είσαι στην κατάσταση του αν σήμερα θα αγοράσεις ένα 4ετίας μτχ με τα λεφτά που έχεις στο χέρι., Αν θες καινούριο πάσο. Δικά σου τα γένια και τα χτένια. Αλλά αν κάθε 4-5 χρόνια δανείζεσαι για να πληρώνεις λαμαρίνες(=πεταμένα λεφτά στο δρόμο), τότε δες και τη λύση του leasing.
apolonios wrote:
Μου αρέσει που το βάζεις και με κεφαλαία γράμματα και είσαι και σίγουρος..... Άλλο το δεν ξοδεύεις όλο το διαθέσιμο μετρητό σου για αγορά, και άλλο τα έχω αλλά βάζω δάνειο γιατί έτσι...
Όσους πλούσιους ξέρω, τα μετράνε και αγοράζουν. Ούτε δάνεια, ούτε τίποτα. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. π.χ. ο κουμπάρος μου πήρε με δάνειο σπίτι, αλλά η γυναίκα του δουλεύει σε τράπεζα και έχουν γελοίο επιτόκιο για κατοικία.
Ο Τραμπ, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και όλοι οι επιχειρηματίες που εχουν δις ευρώ στην τράπεζα, οταν κανουν μια επιχείρηση παίρνουν δάνεια. Για παράδειγμα ο Βωβος που χρεοκόπησε είχε εκατοντάδες εκατομμύρια σε δάνεια. Το οτι χρεοκόπησε όμως δεν σημαίνει οτι οι επιχειρηματίες κάνουν επιχειρήσεις με μετρητά. Κανένας επιχειρηματίας δεν εχει μηδενικό δανεισμό. Απλά στην Ελλάδα οι τραπεζες έδιναν δάνεια χωρις εγγυήσεις. Οταν εχεις 1000ε μισθό και δίνεις 500ε για δάνειο και δεν εχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία ,τοτε ναι δεν βγαίνεις και η τράπεζα χάνει τα λεφτά της αν δεν πληρωνεις. Αλλά και εγω που θα δώσω 8000ε δεν σημαίνει οτι δεν εχω άλλα λεφτά στην τράπεζα. Όμως είναι ανοησία να δωσω σχεδον οτι εχω στην τράπεζα και μετά να μην εχω ασφάλεια αν μου τυχει κάτι όπως να χάσω την δουλειά μου ή να εχω κάποιο ατύχημα. Και στην αγορά του σπιτιού το ίδιο ισχυει. Δίνεις το 40-50% σε μετρητά και το υπόλοιπο με δάνειο. Λίγοι άνθρωποι εχουν 200.000ε σε μετρητά.
Στην πραγματικότητα αν δεν υπηρχε δανεισμός δεν θα υπηρχε καπιταλιστικό σύστημα. Το χρήμα δεν βασίζεται στον χρυσό πλεον αλλά τυπώνεται απο τις κεντρικές τράπεζες.Η Αμερική εχει ξεπεράσει τα 20 τρις σε δανεισμο και πανω απο το 100% του ΑΕΠ της και δεν εχει χρεοκοπήσει.
-
Το σκίσαμε το θέμα. Επειδή το έχω ψάξει πολύ για τα μεταχειρισμένα,δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέτε μερικοί.Κατ'αρχάς με 7-8000 ευρώ παίρνεις μεταχειρισμένο κατηγορίας καρόλλα και λες και 2000 να δώσω για να το φτιάξω θα πάω στα 10000 το πολύ.Οπότε τά άλλα 10 εάν τα έχεις τα τρως σε εκδρομές και γούστα,εάν δεν τα έχεις δε γίνονται 14-15000 να τα πληρώνεις 4-5 χρόνια..!!!Και να μη γράψω κάτι και αδικήσω μάρκες, φροντίζεις να αγοράσεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΑΡΚΑ που δίνει μεγάλες εγγυήσεις..!! Όχι κάποια από αυτές με τα 2-3 χρόνια εγγύηση που ξέρετε βγάζουν τα χίλια μύρρια..!!!
Ούτε το κλαις άν στο χτυπήσουν ,το γρατζουνίσουν κ.λ.π...ούτε γκαράζ ψάχνεις να πληρώνεις...!!!
Προσωπικά έτυχε να πάρω μεταχειρισμένα με αξία στο 1/3 και 1/4 της αξίας του καινούργιου που πήγαν άλλα 7-8 χρόνια μια χαρά.Όμως εκεί προσέχεις και τι θα πάρεις...!!!
Ένα αυτοκίνητο 20000-22000 ευρώ καινούργιο, μετά από 6-7 χρόνια μπορείς να το βρεις με 7-8000 ευρώ από ιδιώτες σε ΜΕΤΡΗΤΑ.Το ίδιο είναι να χρεώνεσαι 10000 ευρώ που θα γίνουν 14-15000 και θα σε τρώνε για μια πενταετία..??
Για μετρήστε τα ξανά.....κάτι δε λογαριάσατε καλά...!!!
-
-Εσυ;;;
1.84 και 92 κιλα
Εσυ;;;
-1.98....
-Next
Η corolla hybrid έχει δουλέψει πόρτα σε club τη δεκαετία των 90s και έχει ρίξει τρελή πόρτα στην καριέρα της.
-
Βρε παιδιά με όλο το σεβασμό σε όλους αλλά τι γράφετε πως μόνο το 10 20 αντε 30% των Ελλήνων έχει δικαίωμα να πάρει καινουργιο αυτοκίνητο γιατί έχει cash το χρήμα? Ο κάθε άνθρωπος θα τα ζυγίσει και θα πάρει όπως τον συμφέρει αυτόν το αυτοκίνητο του είτε έχει λεφτά στην άκρη είτε όχι. Κάποιος μπορεί να έχει λεφτά και να μην θέλει να τα δώσει όλα κάποιος μπορεί με τον μισθό του να πάρει, εγώ πχ έχω κάποια χρήματα στην άκρη τι σημαίνει θα τα δώσω όλα να μείνω ρεστος για να πάρω να κάνω μόστρα και να λέω το πήρα κασέρι αλλά αν συμβεί κάτι να μην έχω καβατζα στην άκρη? Όχι, το σκεπτικό το δικό μου είναι δίνω προκαταβολή καλή βάζω το ανώτερο δόσεων για να είναι χαμηλή η δόση 250 με 270 και μετά κάθε χρόνο που παίρνω από τις καλλιεργίες πάω και σκάω ένα άλφα πόσο και το ξεχρεωνω σε 2 χρόνια και τόκους γλύτωσα και το αμάξι που θέλω θα πάρω και μια χαρά θα είμαι, τονίζω εγώ, ο κάθε ένας θα το πάρει όπως τον βολεύει.
-
@alex mix , νομίζω ότι είσαι υπεραισιόδοξος ! Δεν νομίζω το 30% των Ελλήνων να μπορεί να πάρει αμάξι καινούριο , ούτε καν μεταχειρισμένο ! Από το 20-30% των Ελλήνων που μπορεί να πάρει αμάξι ( μέσα σε μια 10ετία ) το 5-10% θα είναι καινούριο και από αυτό το 5-10% πόσοι μπορούν ή θέλουν να τα διαθέσουν κασέρι? Γνώμη μου πάντα χωρίς καμία στατιστική πηγή .
-
@alex mix , νομίζω ότι είσαι υπεραισιόδοξος ! Δεν νομίζω το 30% των Ελλήνων να μπορεί να πάρει αμάξι καινούριο , ούτε καν μεταχειρισμένο ! Από το 20-30% των Ελλήνων που μπορεί να πάρει αμάξι ( μέσα σε μια 10ετία ) το 5-10% θα είναι καινούριο και από αυτό το 5-10% πόσοι μπορούν ή θέλουν να τα διαθέσουν κασέρι? Γνώμη μου πάντα χωρίς καμία στατιστική πηγή .
Ήθελα να είμαι large Yem . Πάντως κατάλαβες τι θέλω να πω.
-
Ο Τραμπ, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και όλοι οι επιχειρηματίες που εχουν δις ευρώ στην τράπεζα, οταν κανουν μια επιχείρηση παίρνουν δάνεια. Για παράδειγμα ο Βωβος που χρεοκόπησε είχε εκατοντάδες εκατομμύρια σε δάνεια. Το οτι χρεοκόπησε όμως δεν σημαίνει οτι οι επιχειρηματίες κάνουν επιχειρήσεις με μετρητά. Κανένας επιχειρηματίας δεν εχει μηδενικό δανεισμό. Απλά στην Ελλάδα οι τραπεζες έδιναν δάνεια χωρις εγγυήσεις. Οταν εχεις 1000ε μισθό και δίνεις 500ε για δάνειο και δεν εχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία ,τοτε ναι δεν βγαίνεις και η τράπεζα χάνει τα λεφτά της αν δεν πληρωνεις. Αλλά και εγω που θα δώσω 8000ε δεν σημαίνει οτι δεν εχω άλλα λεφτά στην τράπεζα. Όμως είναι ανοησία να δωσω σχεδον οτι εχω στην τράπεζα και μετά να μην εχω ασφάλεια αν μου τυχει κάτι όπως να χάσω την δουλειά μου ή να εχω κάποιο ατύχημα. Και στην αγορά του σπιτιού το ίδιο ισχυει. Δίνεις το 40-50% σε μετρητά και το υπόλοιπο με δάνειο. Λίγοι άνθρωποι εχουν 200.000ε σε μετρητά.
α. Συγκρίνεις το δανεισμό για μια επιχείριση με τον καταναλωτικό δανεισμό. Και εγώ στο δικό μου ξεκίνημα πριν 20 περίπου χρόνια πήρα ένα μεγάλο δάνειο επιχειρηματικό. Χρήματα που ΔΕΝ είχα δικά μου στην άκρη. Δούλεψα και σε μια 10ετία το ξεπλήρωσα. Δηλαδή δανείστηκα χρήματα για να βγάλω χρήματα. Δεν δανείστηκα χρήματα για να χάσω χρήματα(=αυτοκίνητο). Το έξοδα του δανεισμού στις επιχειρήσεις είναι αντίστοιχα με το έξοδα μισθοδοσίας, ενοικίου κλπ
β. Ανοησία(για εμένα) είναι να πάρεις κάτι πέρα από τις δυνατότητές σου(δεν μιλάω για εσένα προσωπικά).
Βρε παιδιά με όλο το σεβασμό σε όλους αλλά τι γράφετε πως μόνο το 10 20 αντε 30% των Ελλήνων έχει δικαίωμα να πάρει καινουργιο αυτοκίνητο γιατί έχει cash το χρήμα? Ο κάθε άνθρωπος θα τα ζυγίσει και θα πάρει όπως τον συμφέρει αυτόν το αυτοκίνητο του είτε έχει λεφτά στην άκρη είτε όχι. Κάποιος μπορεί να έχει λεφτά και να μην θέλει να τα δώσει όλα κάποιος μπορεί με τον μισθό του να πάρει, εγώ πχ έχω κάποια χρήματα στην άκρη τι σημαίνει θα τα δώσω όλα να μείνω ρεστος για να πάρω να κάνω μόστρα και να λέω το πήρα κασέρι αλλά αν συμβεί κάτι να μην έχω καβατζα στην άκρη? Όχι, το σκεπτικό το δικό μου είναι δίνω προκαταβολή καλή βάζω το ανώτερο δόσεων για να είναι χαμηλή η δόση 250 με 270 και μετά κάθε χρόνο που παίρνω από τις καλλιεργίες πάω και σκάω ένα άλφα πόσο και το ξεχρεωνω σε 2 χρόνια και τόκους γλύτωσα και το αμάξι που θέλω θα πάρω και μια χαρά θα είμαι, τονίζω εγώ, ο κάθε ένας θα το πάρει όπως τον βολεύει.
Στη θέση σου θα κρατούσα αυτό που είχα και σε 2 χρόνια θα πήγαινα να πάρω αυτό που θέλω. Απλά βιαζόμαστε να πάρουμε καινούριο παιχνίδι. Πήρε ο γείτονας, πήρε ο συνάδελφος κλπ Δεν είναι κακό. Όλοι στην ίδια παγίδα πέφτουμε. Το έχει εξηγήσει ο George Carlin.
Και σιγά τη μόστρα του 'το πήρα κασέρι'. Σκέψου ότι αυτός που θέλει να κάνει μόστρα, θα έβαζε τα 23-25 που κάνει μια corolla προκαταβολή. Και θα έβαζε δάνειο για να πάρει X2 π.χ..
Γενικότερα σκεφτείτε λίγο από αύριο να σταματούσε η χρηματοδότηση μέσω τραπέζης. Ο μόνος χαμένος θα ήταν οι τράπεζες. Για ένα διάστημα θα μέναμε με πιο παλιά αυτοκίνητα, και μετά θα έπαιρνε η αγορά τη σειρά της. Τί κερδίζεις αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο ή ένα παντελόνι με δάνειο;;; Δεν μιλάμε για σπίτι. Γιατί εκεί θα έδινες τα λεφτά στο ενοίκιο, αλλά στο τέλος θα σου μείνει και ένα σπίτι. Στο αυτοκίνητο τί σου μένει;
Toyota Corolla 2019