Jan 14, 2021, 11:48 AM

apolonios wrote:

Επειδή είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου , η toyota ήταν η μονη εταιρεία που δεν εκανε εκπτωση επιπλέον απο τα 900ε που εχει σαν εταιρεία και γενικά δεν εκαναν δωρα παρα μόνο αισθητήρες παρκαρίσματος. Όλες οι εταιρείες, όπως η skoda, η kia και η ford εκαναν επιπλέόν εκπτωσεις και γενικά οι πωλητές ήταν πιο ευγενικοί και προσπαθούσαν να βρουν λύσεις.

Ουτε ο covid δεν εχει αλλάξει την πολιτική της. Λογικά είναι ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις και δεν καίγονται να κανουν προσφορές

ΦΙΛΕ  ΜΟΥ,

η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί τα όπλα της για να σε κάνει να αγοράσεις.Κατά την άποψη μου δεν αγοράζεις με τίποτε αυτοκίνητο επειδή στο πουλάνε με μικρότερο επιτόκιο στο δάνειο που θα πάρεις...!!! Άλλα πράγματα κοιτάς,αξιοπιστία,σέρβις,οικονομία κ.λ.π... Μόνο αν ήμουνα μεταξύ δύο αυτοκινήτων που συγκεντρώνουν για μένα τα ίδια προσόντα ας το πούμε έτσι,τότε θα κοιτούσα τους όρους αγοράς με δάνειο...!!

Όσο για τα δάνεια, ΑΣΘΕΝΕΙΑ  ΤΗΣ  ΕΠΟΧΗΣ,να έχουμε 10 και να κοιτάμε αυτό που κάνει 20-30...!!! Γιαυτό και τινάξαμε  τη μπάνκα στον αέρα.Κάποτε τα μάζευες για να αγοράσεις,σήμερα όλα είναι φάστ-φουντ,από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τα πάντα.Όταν βγαίνεις  δεύτερη χώρα της Ευρώπης σε καγιέν αναλογικά με τον πληθυσμό σου, αναλογίζεστε τι πιστόλι έπεσε,όχι μόνο στα αυτοκίνητα αλλά και στα τριόροφα στα προάστια...!!! Πολλά πλέον από αυτά είναι κλειστά γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν και μουχλιάζουν...!!!Όπως και πολλά πολυτελή αυτοκίνητα γέμισαν τις μάντρες των τραπεζών και μετά έφυγαν πίσω από εκεί που ήρθαν ή πήγαν Αφρική.

Θα πρότεινα λοιπόν να μην ψάχνεστε για τα επιτόκια,αλλά να πάτε σε ένα μεταχειρισμένο ή να κρατήσετε αυτό που έχετε όσοι δυσκολεύεστε οικονομικά παρά να χρεωθείτε και να βογγάτε μετά βγαίνοντας βόλτα με ταπεράκι για να μοστράρετε απλά  ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ...!!! Πόσο μάλλον να θεωρείτε πλεονέκτημα αν το φέσι που θα χρεωθείτε έχει μικρό επιτόκιο σύμφωνα με την αγορά,τέτοιο που να σας οδηγεί να πάρετε αυτοκίνητο επειδή το φέσι είναι μικρότερο και όχι γιατί σας άρεσε περισσότερο το αυτοκίνητο ή το θεωρείτε πιο καλό, πιο αξιόπιστο...!!!

Κάπως έτσι καταλήγουμε να αγοράζουμε αυτοκίνητο των 25000 ευρώ με δάνειο και μετά να ψάχνουμε εάν θα κάψει ένα λίτρο λιγότερο στα 100 χλμ. μπας και γλυτώσουμε μερικά κατοστάρικα κάθε χρόνο,ενώ τα χώνουμε παράλληλα σε τόκους...!!!

Το budget μου είναι στα 19.000ε . Μπορώ να δωσω μεχρι 9000 μετρητά και να δίνω 200ε δόσεις για 4 χρόνια. Ναι δεν είμαι πλούσιος, αλλά να δώσω 11.000ε για μεταχειρισμένο(π.χ golf 1.6 tdi) και μετα απο 6 μήνες να θέλω αντλια πετρελαίου είναι ηλιθιότητα. Το καινουργιο εχει εγγύηση απο 4 εως 8 χρόνια. Ναι, δίνεις 200ε δόση ,αλλά καλύπτεσαι απο ζημιες και εχεις καινούρια αμορτισερ, λαστικα κ.τ.λ.

Αντε και παιρνω golf 2015 1.6 tdi ή auris 1.4d. Λογικά θα θέλουν λαστιχα, αμορτισερ , λάδια και απο εγγύηση μηδενική

Κανείς σε όλο τον κόσμο δεν αγοράζει με μετρητά. Ακόμα και οι πλουσιοι δισεκατομμυριουχοι στην Αμερική με δάνειο παίρνουν το σπίτι. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ. Το οτι η Ελλάδα χρεοκόπησε δεν σημαίνει οτι θα δίνεις 200.000ε μετρητά για να πάρεις σπίτι. Δεν γίνεται σε καμια χώρα του κόσμου αυτο