-
Νομίζω πως δεν έχει **ιδιαίτερο **νόημα, αν και υπάρχουν λόγοι. Ο ένας είναι πως στο eco λειτουργεί πιο οικονομικά ο κλιματισμός (σελ. 379 ελληνικό βιβλίο οδηγιών). Κατά τη γνώμη δεν είναι σημαντικός λόγος. Ο δεύτερος είναι πως ίσως σε υψηλότερες ταχύτητες σε βολεύει το πιο αναίσθητο γκάζι. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. Από την άλλη, ακόμα και στο eco, αν πατήσεις τέρμα το γκάζι, θα έχεις όση ισχύ μπορεί να δώσει το σύστημα. Προσωπικά σε αυτοκινητόδρομο θα το έβαζα στο acc και normal.
-
Έγινε η παραλαβή παιδιά! Πολύ καλή η πρώτη εντύπωση, πολύ ξεκούραστο στην οδήγηση! Να πω ότι η MY21 Sedan Active 1.8 Hybrid έρχεται τελικά με ρεζέρβα. Επίσης, έχουν προσθέσει ένα σύστημα που εκπέμπει ένα θόρυβο εξωτερικά όταν το αμάξι λειτουργεί σε EV, έτσι ώστε να το προσέχουν οι πεζοί. Λίγο σπαστικός ο ήχος (θυμίζει εξωγήινο σκάφος), δεν έχω βρει ακόμη αν απενεργοποιείται, αν και μάλλον όχι για λόγους ασφάλειας.
Καλορίζικο!
Στην καμπίνα ακούγεται τίποτα με κλειστά παράθυρα? Επίσης είχε κανα εξτρά καλούδι σε σχέση με την 20?
-
Νομίζω πως δεν έχει **ιδιαίτερο **νόημα, αν και υπάρχουν λόγοι. Ο ένας είναι πως στο eco λειτουργεί πιο οικονομικά ο κλιματισμός (σελ. 379 ελληνικό βιβλίο οδηγιών). Κατά τη γνώμη δεν είναι σημαντικός λόγος. Ο δεύτερος είναι πως ίσως σε υψηλότερες ταχύτητες σε βολεύει το πιο αναίσθητο γκάζι. Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. Από την άλλη, ακόμα και στο eco, αν πατήσεις τέρμα το γκάζι, θα έχεις όση ισχύ μπορεί να δώσει το σύστημα. Προσωπικά σε αυτοκινητόδρομο θα το έβαζα στο acc και normal.
Τι εννοείς στο acc?
-
Χιλιάρι σε το forum αντε τώρα στα 2
-
Adaptive Cruise Control.
-
Νουβέλες ολόκληρες διαβάζουμε για το acc. Να πω την αλήθεια, εγώ είμαι υπέρμαχος του απλού και καταφρονεμένου πλέον cc, δεν πρέπει δε να υπάρχει άνθρωπος που να το χρησιμοποιεί περισσότερο από μένα. Ένα θα πω, το βάζω και μέσα στην Αθήνα.+_
-
wantone wrote:
Yem wrote:
Είχα ρωτήσει στη Nanoboss Hellas και μου είχαν ζητήσεις 600ε για 5 ετής προστασία και 500ε για τριετής , πλήσυμο-γυάλισμα-αποκέρωση και εφαρμογή κεραμικής , τα βρήκα υπερβολικά τα λεφτά , μπορεί να τα αξίζουν οι ανθρωποι και να χαλάνε πολλές εργατοώρες αλλά και πάλι πολλά τα λεφτά! Από την άλλη βλέπω βιντεάκια και από Έλληνες ( you tube : Ιστορικά αυτοκίνητα και συντήρηση -Tips) και από ξενους , το να περάσεις κεραμική δεν μου φαίνεται άπιαστη τέχνη , σίγουρα έχει δουλειά αλλά όχι για τέτοια ποσά , μιας και η πρώτη ύλη είναι οικονομική!
Δεν ειναι τιποτα δυσκολο απλα θελει χρονο αλλα και χωρο. Αυτο ισχυει γενικα για το detailing. Παντως μελη του φορουμ εχουν περασει κεραμικο μαζι με πλυσιμο, πυλο, γιαλισμα πριν το κεραμεικο σε 1 μερα δουλευοντας 2 ατομα ολη την μερα εννοειται. Υλικα πηγαν 200-300ε αλλα εμεινε αρκετο υγρο να κανουν αλλο ενα αμαξι.
Με ανάλογο αποτέλεσμα στην ποιότητα εργασίας βέβαια.. Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ένας απλός ερασιτέχνης για πρώτη φορά. Θέλει αρκετό 'διάβασμα' και προεργασία.
Εν ολίγοις υπάρχει το DIY, η ποιότητα που βάζουν στην ντόπια αντιπροσωπεία και η ποιότητα επαγγελματία που είναι εξειδικευμένος σε αυτό. Με ανάλογα κόστη φυσικά.
Στο παρακάτω link εξηγεί τι προστασία βάζουν στην αντιπροσωπεία..
Δεν ειναι το πρωτο αυτοκινητο που κανει. Εχει κανει πολλα. Το αποτελεσμα ειναι στο 90% ενος επαγγελματια ο οποιος ομως ζητησε 1000ε για την ιδια εργασια. Και το 90% ειναι γιατι επηδη εχουν κανονικες δουλειες επρεπε να τελειωσουν σε 1 μερα. Αν μπορουσαν να το κανουν σε ενα 3ημερο το αποτελεσμα θα ηταν 95%. Τιποτα το δυσκολο ειναι ειδικα τωρα που μπορεις να δεις στο youtube πως τα κανουν αλλοι. Απειρα τα βιντεο για το θεμα.
-
@wantone Δεν μπορείς να λες ότι ο ερασιτέχνης έκανε την ίδια εργασία. Όπως και το ποσοστό που αναφέρεις είναι στην καλύτερη αισιόδοξο. Συνοπτικά θα σου πω για να μην βιάζουμε και αυτό το topic από τα μάτια, ότι το κόστος του προϊόντος κεραμικής δεν ξεπερνάει τα 100 με 150 ευρώ.. Ο ελάχιστος εξοπλισμός που πρέπει να διαθέτει ήδη ένας ερασιτέχνης ώστε να προετοιμάσει το αμάξι για κεραμική όμως κοστίζει μερικά επιπλέον κατοστάρικα..
Οπότε τα 300 ευρώ που λες λογικά είναι για αποτέλεσμα ότι πλερώσεις παίρνεις και μπορεί να μείνεις και ευχαριστημένος.
Αυτό τώρα με το YouTube και ότι το κάνει ο καθένας, το αφήνω στην κρίση κάθε τεχνίτη ανεξαρτήτως επαγγέλματος που μας παρακολουθεί..
-
αξίζει πάντως ρε παιδιά να χώνεται χιλιάρικο για να γυαλίζει περισσότερο ένα αυτοκίνητο;
αν δεν το συγκρίνουμε με τον επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας ή άνεσης που θα μπορούσε να αγοράσει το χιλιάρικο αυτό, ούτε και με τους τόκους χρηματοδότησης, θα μπορούσε τουλάχιστον να βάψει/επισκευάσει κανείς όλες τις ζημιές στο χρώμα που γίνονται σε βάθος ετών και δεν τις γλυτώνει επειδή έβαλε μια εξτρά 'προστασία', με αυτά τα λεφτά.
-
Αν το αυτοκινητο ειναι τσιλικο, μολις το παρέλαβες δηλαδή, αξιζει το κεραμικο ως DIY με 150-200 ευρω;;;;;;
-
Αν το αυτοκινητο ειναι τσιλικο, μολις το παρέλαβες δηλαδή, αξιζει το κεραμικο ως DIY με 150-200 ευρω;;;;;;
Ναι ρε lap αξίζει αλλά θα το πετύχεις ή θα το γεμισεις στίγματα και θωλούρες και στάμπες?
-
Αυτα που βλεπω στα βιντεακια με το σφουγγαράκι κανουν θαμπαδες;
-
Λευκό όχημα και ξεμπερδεύεις. Ακόμα και σε 20 χρόνια βάφεις φτερό και δεν ξεχωρίζει από το υπόλοιπο όχημα...
-
@piliourits Είναι και θέμα ιδιοκτήτη και τι μούρλια κουβαλάει. Σε αυτοκίνητα exotic,πολυτελή και ακριβά για κάποιον με βαθιά τσέπη θα έλεγα οτι αξίζει. Όπως αξίζει και σε showcars κλασσικά/ιστορικά.
Γνώμη μου είναι ότι σε καθημερινό συμβατικό αυτοκίνητο δεν αξίζει. Ούτε 1000άρικο που μπορείς να δώσεις σε εξοπλισμό ή σουβλάκια, ούτε τριακόσια για 'κατισανκεραμικήναχαμεναλέγαμε' . Αυτό που αξίζει και είναι κρίμα να μη γίνει είναι να το κερώνεις είτε μόνος σου, είτε σε ένα καλό πλυντήριο αυτοκινήτων.
Τέλος οι (σοβαροί)επαγγελματίες που ασχολούνται με κεραμική δεν ασχολούνται τόσο με αυτοκίνητα και ούτε προσπαθούν να πείσουν κανένα με το στανιό να κάνουν στα οχήματα τους. Η κεραμική προστασία γιατί πάνω απο όλα προστασία είναι και μετά γυαλάδα, έχει εφαρμογές σε σκάφη, ελικόπτερα κ.α. που έχει ανταποδοτικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες τους! και εκεί είναι το ψωμί τους..
ΥΓ Έχουμε ανάλογο topic αν θέλετε να συνεχίσουμε εκεί. Αρκετά με το off topic δε νομίζετε ?
-
Μια χαρά κιτρινίζει το λευκό από ρύπους ήλιο κτλ. Ειδικά άμα είναι απλό και όχι μεταλλικό.
Η κεραμική είναι μια έξτρα στρώση προστασίας στο χρώμα και τα πλαστικά. Όποιος θέλει να διατηρήσει το βερνίκι σε τέλεια κατάσταση από κάτω, το κάνει.
Οπως πχ και στα κινητά κάποιος τα έχει έτσι χύμα χωρίς καν θήκη και άλλος που θέλει να τα προστατεύσει βάζει μια σωστή θήκη και τζαμακι tempered glass.
Είναι θέμα γούστου και αποφάσεων και δεν υπάρχει το ίδιο 'πρέπει' για όλους. Τα πλεονεκτήματα δεν είναι μόνο αισθητικά αλλά και πρακτικά. Λερώνει δυσκολότερα πλένεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, μικρόγρατσουνιες διορθώνονται πανευκολα καθώς είναι στο στρώμα της κεραμικής και όχι στο βερνίκι κ.ά.
Τέλος όσοι θέλετε το επιχείρημα πως με το ίδιο κόστος βάφετε και διορθώνετε γρατσουνιές στο μέλλον, έχω να σας πω πως άλλη η αξία του εργοστασιακού χρώματος σε ένα αμάξι κάποιων ετών και άλλη του βαμμένου.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αν το συγκεκριμένο αμάξι το βλέπετε σαν κάτι αναλώσιμο και δεν αποτελεί μεγάλη επένδυση, καθώς ίσως σκοπεύετε να το αλλάξετε σε 4 5 χρόνια το πολύ, χωρίς να σκοπεύετε να το 'φροντιζετε' τότε μάλλον η κεραμική δεν είναι για σας.
Όσοι ρωτάτε αν αξίζει γιατί σε κλείνετε ένα ραντεβού με κάποιον επαγγελματία που κάνει αυτή τη δουλειά να δείτε από κοντά ένα παράδειγμα και να αποφασίσετε οι ίδιοι;
-
Πρόκειται να παραλάβω την επόμενη εβδομάδα την Toyota Corolla active+., Αν ξέρει κάποιος, αν μπορώ να σβήνω την κεντρική οθόνη με το navigator κλπ, αν το θελήσω. Κ δεύτερο, πώς βγάζουμε στο καντράν την τρίτη επιλογή- μετά την νορμάλ κ την σπορτ- όπου το ταχύμετρο είναι με αριθμούς πάνω από τρεις κύκλους με πληροφορίες για υπόλοιπο χιλιομέτρων βενζίνης κλπ.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Επίσης τι θα προτείνατε ότι αξίζει να ζητήσω από τα αξεσουάρ, μια και μου προτεινανε κάποιο δώρο.
-
@wantone Δεν μπορείς να λες ότι ο ερασιτέχνης έκανε την ίδια εργασία. Όπως και το ποσοστό που αναφέρεις είναι στην καλύτερη αισιόδοξο. Συνοπτικά θα σου πω για να μην βιάζουμε και αυτό το topic από τα μάτια, ότι το κόστος του προϊόντος κεραμικής δεν ξεπερνάει τα 100 με 150 ευρώ.. Ο ελάχιστος εξοπλισμός που πρέπει να διαθέτει ήδη ένας ερασιτέχνης ώστε να προετοιμάσει το αμάξι για κεραμική όμως κοστίζει μερικά επιπλέον κατοστάρικα..
Οπότε τα 300 ευρώ που λες λογικά είναι για αποτέλεσμα ότι πλερώσεις παίρνεις και μπορεί να μείνεις και ευχαριστημένος.
Αυτό τώρα με το YouTube και ότι το κάνει ο καθένας, το αφήνω στην κρίση κάθε τεχνίτη ανεξαρτήτως επαγγέλματος που μας παρακολουθεί..
Oπως ανεφερα αγοραστηκε παραπανω υλικο απο οτι χρειαζονταν. Εξοπλισμο προφανως χρειαζεται γιαυτο καποιος δεν ειναι ευκολο να το κανει μονος. Ομως υπαρχει κοσμος που εχει εξοπλισμο και ειναι προθυμος να βοηθησει.
Εσυ ζησε με την γνωμη σου και εγω με την δικη μου. Εχω γιαλυσει το προηγουμενο αμαξι μου, θελει καποια εμπηρεια και να καταλαβαινεις τι κανεις και εκανα λαθη αλλα αυτο προ εποχης youtube. Αν το ξανακανα τωρα θα το εκανα πολυ καλυτερα.
-
αξίζει πάντως ρε παιδιά να χώνεται χιλιάρικο για να γυαλίζει περισσότερο ένα αυτοκίνητο;
αν δεν το συγκρίνουμε με τον επιπλέον εξοπλισμό ασφαλείας ή άνεσης που θα μπορούσε να αγοράσει το χιλιάρικο αυτό, ούτε και με τους τόκους χρηματοδότησης, θα μπορούσε τουλάχιστον να βάψει/επισκευάσει κανείς όλες τις ζημιές στο χρώμα που γίνονται σε βάθος ετών και δεν τις γλυτώνει επειδή έβαλε μια εξτρά 'προστασία', με αυτά τα λεφτά.
Εξαρταται το κοστος αυτοκινητου. Αν εχεις αγορασει ενα με 70 χιλ ισως να αξιζει. Το κεραμικο δεν σε γλυτωνει απο φθορες οπως γρατζουνιες μονο σε γλυτωνει απο σκονες, κουτσουλιες ισως μυγακια κλπ Ακομα και η σκονη, χωματακια πολλες φορες κολλαει πανω στο βερνικι και θελει πυλο να βγει. Με κεραμικο μολις ριξεις νερο φευγει αμεσως.
Για αμαξια των 22 χιλ 1000 για να περασεις κεραμεικο σε επαγγελματια δεν αξιζει. 150ε σε υλικα να το κανεις μονος αν εχεις χρονο εκει αξιζει.
-
Με το καλό να παραλάβεις. Την κεντρική οθόνη μπορείς να την ανοίξεις και να την κλείσεις χρησιμοποιώντας το πλήκτρο on/off.
Αν εννοείς το ψηφιακό+ καντράν, η active+, όταν το αγόρασα, δεν το υποστήριζε. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Δες στο ελληνικό βιβλίο οδηγιών σελ. 120.
Edit: κλείνει μόνο ο ήχος. Η οθόνη πάντα και δείχνει.
Toyota Corolla 2019