-
@johanndelta said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Βρε ο,τι και να λες εδώ μέσα έχεις μπλιέξει αστσημα με
(χωρίς κάρι όμως, με πατροπαράδοτα ελλανια μπαχαρικά)
10k μπριζόλα χαλαρά σε αυτόν τον saltτύπο.
-
Ξεφεύγετε από το θέμα. Δεν σας είπα ότι δεν ειναι απόλαυση το φαγητό. Δεν σας απαγορεύει κάποιος να φάτε όσο θέλετε.
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Τωρα από εκεί και πέρα δεν μαρέσει να θανατόνωνται ζώα για σπορ και για διασκέδαση
Αν υποθέσουμε πως η βιολογική σου ανάγκη σύμφωνα με τους γιατρούς είναι να τρως μια φορά την εβδομαδα κρέας, και εσύ τρως 3-5φορες. Η ευχαρίστηση και η διασκέδαση όταν τρως πάνω από μια φορά κρέας/εβδομάδα δεν είναι ισάξια με αυτό που έγραψες;
και την δουλειά μου μπορώ να την κάνω με ενα suzuki alto, αλλά προτίμησα να αγοράσω κάτι καλυτερο.
Βρισκω ευχαρίστηση στο να τρώω κρέας. μαρέσει, είναι στην φύση μου να τρώω και κρέας και ψαρι και λαχανικά, φρουτα
δεν το κανω γιατι είναι βιολογική μου ανάγκη.
Εξαλου όπως είπα μπορεί να ζήσει κάποιος χωρίς κρέας. Απλά εγώ δεν θα το έκανα αυτό.
Συμπαθα με που δεν απανταω και γρήγορα είναι χαλια το internet στο μεξικό στο ξενοδοχείο
ΥΓ Διασκέδαση εννουσα ανθρώπους που διασκεδάζουν με το να σκοτώνουν ζώα. δεν το κανουν για φαγητο απλά τους διασκεδάζει να τα σκοτώνουν ή να τα βαζουν να σκοτώνονται μεταξύ τους για στοιχήματα. (κυνομαχίες, κοκορομαχίες, κυνήγι σε ζώα υπο εξαφάνιση κτλ είναι όλα κατακριτέα και προφανως με βρίσκουν απέναντι)
Κοίτα τώρα το παράδοξο της σκέψης σου καθώς και όλων μας. Και εγώ τα ίδια έλεγα μέχρι που μια μέρα καθώς έκοβα το κρέας που θα μαγείρευα χτύπησα το κεφάλι μου στο ανοιχτό ντουλάπι της κουζίνας.
Ας κάνουμε κάποιες παραδοχές για να απλοποιήσουμε την σκέψη μας.
Πες πως είσαι παμφάγο ζώον και σύμφωνα με την επιστήμη που αναπτύξαμε μέσα από χιλιάδες χρόνια μελετης (την ιατρική) διαπιστώσαμε πως 200-400γρ εβδομάδα και δη λευκό κρέας είναι η σωστή ποσότητα για την εύρυθμη βιολογική σου λειτουργία.
Εάν εσύ περάσεις στα 800gr -1Κg/ εβδομάδα σε κόκκινο κρέας επειδή σου αρέσει (εκτός των βιολογικών σου αναγκών) και επειδή σου επιφέρει διασκέδαση το να τρως κρέας στην ουσία ζητάς να σου σφάξουν ζώα για να περάσεις καλά.
Σε τι διαφέρεις από αυτόν που σκοτώνει ζώα για διασκέδαση?Και οι δύο καλύπτετε μια ανάγκη, αυτή της διασκέδασης εις βάρος των ζώων. Γιατί η δική σου η διασκέδαση είναι πιο ηθική από του άλλου;
Το υπεραναλύεις χωρίς κανένα λόγο.
Είναι απόλαυση το φαγητο οπως και το σεξ και κάποια σπορτ κτλ
Δεν νοιώθω τύψεις οταν περνάω καλά και τρώγωντας παραπάνω από το συνιστώμενο
Διαφέρω ότι δεν βρίσκω καμία απόλαυση στο να θανατώνω ζώα.
Τι είναι ζωή , τι είναι άνθρωπος, τι είναι χωροχρόνος, γιατί υπάρχουμε κτλ. ....... Ερωτήσεις που κάνουμε και ψάχνουμε απαντήσεις....
Κοιτάω να περνάω σε αυτή την μικρή ζωή που έχουμε. αμα είναι να κόψουμε φαγήτο, σεξ, τσίπουρο γιαυτα που λες, ζήτω που καήκαμε......είναι πολύ μικρό το μυαλό μου να χωρέσει ολη την αλήθεια για τα πάντα. Ασε που αν μάθαινα την πραγματική αληθεια δεν θα την καταλάβαινα κιολας. Πολύ μικρο το μυαλό του ανθρώπου.
Καμία υπεραναλυση, ρελαντί είναι αυτά. Όταν ο άνθρωπος υπεραναλυει την σκέψη του θα σοκαριστεις με το τι μπορεί να εφεύρει και να ανακαλύψει. Τώρα είμαστε σε απλά, βασικά ερωτήματα απλής λογικής. Στο σχολείο δεν κάνατε φιλοσοφία και ανάλυση λογικής σκέψης;
Στο θέμα μας, μπορεί να μην θανατώνεις εσύ με τα χερια σου τα ζώα, αλλά ζητάς από τον διπλανό σου να το κάνει για να διασκεδάσεις τρώγοντας τα.
Δηλαδή, βλέπεις πως ενώ πριν χρησιμοποιούσες το επιχείρημα του ότι εσύ διαφέρεις από έναν που κυνηγά ζώα για την διασκέδαση του, τελικά και η δική σου διασκέδαση επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα στα ζώα. Και μόλις η λογική έρχεται σε σύγκρουση με την διασκέδαση σου, τότε σταματάς την ανάλυση
Μπορεί εσύ να θεωρείς το οτιδήποτε για τον εαυτό σου, αλλά η δική σου διασκέδαση και του κυνηγού έχουν έναν κοινό παρανομαστή, και είναι ο θάνατος του ζώου.
Διότι αν το καλοσκεφτούμε αν καταναλώνεις +800γρ κόκκινο κρέας ανά εβδομάδα παραπάνω από τις βιολογικές σου ανάγκες και αν το έπρατταν αυτό πες κάπου στα 7 δις άνθρωποι στον πλανήτη, τότε για αυτήν την διασκέδαση σου ξέρεις πόσα γουρούνια σφάζουμε; 540 εκ γουρούνια/έτος!!!!
Σκέψου δηαλδη πως ο άνθρωπος κάνει γενοκτονίες τεραστίων μεγεθών κάθε ετος μόνο και μόνο για την διασκέδαση του! Ξαναλέω, μιλάω για κατανάλωση κρέατος πέρα από την αναγκαία.
540 εκ γουρούνια παραπάνω από ότι αν έτρωγες μονάχα όσο σου χρειάζεται και την απόλαυση σου την μοιραζες μεταξύ των τόσων ωραίων άλλων τροφών. Όπως χωριάτικη σαλάτα με ωραίο ζεστό ψωμί, λάδι κτλ.
-
Τα πράγματα είναι απλά, τα ζώα απαιτούν τεράστια ποσότητα νερού και τροφής (άρα γής) για να μεγαλώσουν να τα φάμε και άρα η απόδοση ανά λίτρο νερού και στρέμα γης είναι πολύ μικρή. Οπότε σε μερικά χρόνια θα απογορευτεί η υπερ-κατανα΄λωση με νόμους, γιατί απλά δεν βγαίνει. ή θα έχει το κρέας €100/κιλό και η κατανάλωση θα μειωθεί αναγκαστικά. Η αλλη λύση είναι μείωση του πληθυσμού.
-
To ίδιο ισχύει και για μερικές καλλιέργειες.
Γενικά το θέμα της βιώσιμης αγροτικής/ζωικής παραγωγής, είναι πολύ μεγάλο. -
Προβλήματα ενός μικρού κλάσματος του πληθυσμού της γης, όλα όσα συζητάτε.
Ένα δίκιο έχει ο λαπ ότι η υπερκατανάλωση κρέατος δεν είναι σωστό για την υγεία μας, επίσης αυτή η υπερκατανάλωση οδηγεί και την καθετοποιηση όλης της γραμμής παραγωγής κρέατος. Κοινώς τεράστιες μονάδες ζωντανών τα οποία ζούνε σε άθλιες συνθήκες εντατικοποίησης της παραγωγής. Αυτό για εμένα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τη σφαγή.
Σε άλλα νέα, ένα ζωντανό του απλού βοσκού, που έτρωγε αμέριμνο το χορταρακι του μια χαρά εκπληρώνει το σκοπό του καταλήγοντας στο πιάτο σου. Σκληρό ;;; Το αντίθετο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων κανένα οικόσιτο ζώο δε θα επιβίωνε στον άγριο κόσμο.ενα προβατάκι πχ θα το είχε φάει εύκολα ο λύκος και μέχρι τότε θα υπέφερε από μολύνσεις του μαστού καθώς δε θα αρμεγονταν, οι οπλές του θα ήταν άχρηστες και το μαλλί του θα ήταν πια τόσο βαρύ που δε θα περπατούσε. Έχουμε διαμορφώσει γενετικά όλα αυτά τα ζώα.
Ο κυνηγός με τον βοσκό, δεν έχουν καμία σχέση. Τέλος τόσα χρόνια, οι σωστοί κυνηγοί, αν υπάρχει τ τέτοιος όρος, είναι απειρο ελάχιστη, μειοψηφία.
-
Ναι, το νερό που χρειάζεται για την κτηνοτροφία είναι τόσο πολύ που πλέον πολλές χώρες και περιοχές του πλανήτη τρυπούν την γη όλο και πιο βαθιά για να βρουν πόσιμο νερό.
Εάν συνεχίσουμε έτσι όπως λες, δεν θα έχουν πόσιμο νερό πολλές χώρες τα επόμενα 10-20 έτη.
Ηδη ξεκινούν συζητήσεις όπως διάβαζα για φόρο πόσιμου νερού στο κρέας. Η υπερκατανάλωση οδηγεί τελικά στα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως συμβαίνει σε κάθε τι που εμπεριέχει την υπερβολή μέσα του, καταρρέει και σταματά. Λες και υπάρχει μέσα σε όλα κάτι σαν την κοινή λογική, ελληνιστή "το μέτρο" ή ισορροπία όπως το λένε οι Ασιάτες.
Η τεχνολογία όμως ίσως σώσει και πάλι την ανθρωπότητα. Τα εργαστήρια παραγωγής κρέατος, μάλιστα χωρίς τοξίνες και άλλα καρκινογόνα στοιχεία που εμπεριέχει το φυσικό κρέας, ίσως είναι η μέση οδός. Διότι χρησιμοποιούν 90+% λιγότερο νερό από τον παραδοσιακό τρόπο για την ίδια ποσότητα κρέατος και δεν σφάζουν κανένα ζώο.
-
@civil357 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Προβλήματα ενός μικρού κλάσματος του πληθυσμού της γης, όλα όσα συζητάτε.
Ένα δίκιο έχει ο λαπ ότι η υπερκατανάλωση κρέατος δεν είναι σωστό για την υγεία μας, επίσης αυτή η υπερκατανάλωση οδηγεί και την καθετοποιηση όλης της γραμμής παραγωγής κρέατος. Κοινώς τεράστιες μονάδες ζωντανών τα οποία ζούνε σε άθλιες συνθήκες εντατικοποίησης της παραγωγής. Αυτό για εμένα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τη σφαγή.
Σε άλλα νέα, ένα ζωντανό του απλού βοσκού, που έτρωγε αμέριμνο το χορταρακι του μια χαρά εκπληρώνει το σκοπό του καταλήγοντας στο πιάτο σου. Σκληρό ;;; Το αντίθετο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων κανένα οικόσιτο ζώο δε θα επιβίωνε στον άγριο κόσμο.ενα προβατάκι πχ θα το είχε φάει εύκολα ο λύκος και μέχρι τότε θα υπέφερε από μολύνσεις του μαστού καθώς δε θα αρμεγονταν, οι οπλές του θα ήταν άχρηστες και το μαλλί του θα ήταν πια τόσο βαρύ που δε θα περπατούσε. Έχουμε διαμορφώσει γενετικά όλα αυτά τα ζώα.
Ο κυνηγός με τον βοσκό, δεν έχουν καμία σχέση. Τέλος τόσα χρόνια, οι σωστοί κυνηγοί, αν υπάρχει τ τέτοιος όρος, είναι απειρο ελάχιστη, μειοψηφία.
Ααα γεια σου ντε ημουν ετοιμος να γραψω κατι αντιστοιχο και μεχρι που σε διαβασα.
-
Έχω αντίλογο αλλά βαριέμαι τώρα
-
Καλά, σεντόνια γραπτά θες για να τα ξεμπερδέψεις αλλά ποιος να κάτσω να τα γράψω
-
Ε ναι, πρέπει να παραθέσω μελέτες για την εξέλιξη των ειδών, για τους διεκτες BMI κτλ
Προς το παρόν ο seismic παίζει να πλησίαζε πιο κοντά στην πραγματικότητα με τη θεωρία του για την σκοτεινή ενέργεια βάση της θεωρίας aqual, τώρα αυτά διαβάζω όταν έχω χρόνο. Με εσάς θα ασχοληθώ αργότερα όταν έχω χρόνο
Γιατι τον αποκλείσατε το άνθρωπο;
-
We don't talk about Bruno
-
Δηλαδή;
-
Είναι από παιδική ταινία, στον Bruno είχα φορτώσει όλα τα κακά και αφού έφυγε/έδιωξαν δεν μιλούσαν πια για τον Bruno. Έτσι και εμείς δεν μιλάμε πια για τον σισμικ
-
Με γρίφους μιλάς γέροντα....
Θα την δω. Έχω disney+. Είμαι απλας. Ποια ταινία ήταν
-
Με γρίφους μιλάς γέροντα....
Θα την δω. Έχω disney+. Είμαι απλας. Ποια ταινία ήταν
Encanto
-
Ξεφεύγετε από το θέμα. Δεν σας είπα ότι δεν ειναι απόλαυση το φαγητό. Δεν σας απαγορεύει κάποιος να φάτε όσο θέλετε.
Τωρα από εκεί και πέρα δεν μαρέσει να θανατόνωνται ζώα για σπορ και για διασκέδαση
Αν υποθέσουμε πως η βιολογική σου ανάγκη σύμφωνα με τους γιατρούς είναι να τρως μια φορά την εβδομαδα κρέας, και εσύ τρως 3-5φορες. Η ευχαρίστηση και η διασκέδαση όταν τρως πάνω από μια φορά κρέας/εβδομάδα δεν είναι ισάξια με αυτό που έγραψες;
και την δουλειά μου μπορώ να την κάνω με ενα suzuki alto, αλλά προτίμησα να αγοράσω κάτι καλυτερο.
Βρισκω ευχαρίστηση στο να τρώω κρέας. μαρέσει, είναι στην φύση μου να τρώω και κρέας και ψαρι και λαχανικά, φρουτα
δεν το κανω γιατι είναι βιολογική μου ανάγκη.
Εξαλου όπως είπα μπορεί να ζήσει κάποιος χωρίς κρέας. Απλά εγώ δεν θα το έκανα αυτό.
Συμπαθα με που δεν απανταω και γρήγορα είναι χαλια το internet στο μεξικό στο ξενοδοχείο
ΥΓ Διασκέδαση εννουσα ανθρώπους που διασκεδάζουν με το να σκοτώνουν ζώα. δεν το κανουν για φαγητο απλά τους διασκεδάζει να τα σκοτώνουν ή να τα βαζουν να σκοτώνονται μεταξύ τους για στοιχήματα. (κυνομαχίες, κοκορομαχίες, κυνήγι σε ζώα υπο εξαφάνιση κτλ είναι όλα κατακριτέα και προφανως με βρίσκουν απέναντι)
Κοίτα τώρα το παράδοξο της σκέψης σου καθώς και όλων μας. Και εγώ τα ίδια έλεγα μέχρι που μια μέρα καθώς έκοβα το κρέας που θα μαγείρευα χτύπησα το κεφάλι μου στο ανοιχτό ντουλάπι της κουζίνας.
Ας κάνουμε κάποιες παραδοχές για να απλοποιήσουμε την σκέψη μας.
Πες πως είσαι παμφάγο ζώον και σύμφωνα με την επιστήμη που αναπτύξαμε μέσα από χιλιάδες χρόνια μελετης (την ιατρική) διαπιστώσαμε πως 200-400γρ εβδομάδα και δη λευκό κρέας είναι η σωστή ποσότητα για την εύρυθμη βιολογική σου λειτουργία.
Εάν εσύ περάσεις στα 800gr -1Κg/ εβδομάδα σε κόκκινο κρέας επειδή σου αρέσει (εκτός των βιολογικών σου αναγκών) και επειδή σου επιφέρει διασκέδαση το να τρως κρέας στην ουσία ζητάς να σου σφάξουν ζώα για να περάσεις καλά.
Σε τι διαφέρεις από αυτόν που σκοτώνει ζώα για διασκέδαση?Και οι δύο καλύπτετε μια ανάγκη, αυτή της διασκέδασης εις βάρος των ζώων. Γιατί η δική σου η διασκέδαση είναι πιο ηθική από του άλλου;
Το υπεραναλύεις χωρίς κανένα λόγο.
Είναι απόλαυση το φαγητο οπως και το σεξ και κάποια σπορτ κτλ
Δεν νοιώθω τύψεις οταν περνάω καλά και τρώγωντας παραπάνω από το συνιστώμενο
Διαφέρω ότι δεν βρίσκω καμία απόλαυση στο να θανατώνω ζώα.
Τι είναι ζωή , τι είναι άνθρωπος, τι είναι χωροχρόνος, γιατί υπάρχουμε κτλ. ....... Ερωτήσεις που κάνουμε και ψάχνουμε απαντήσεις....
Κοιτάω να περνάω σε αυτή την μικρή ζωή που έχουμε. αμα είναι να κόψουμε φαγήτο, σεξ, τσίπουρο γιαυτα που λες, ζήτω που καήκαμε......είναι πολύ μικρό το μυαλό μου να χωρέσει ολη την αλήθεια για τα πάντα. Ασε που αν μάθαινα την πραγματική αληθεια δεν θα την καταλάβαινα κιολας. Πολύ μικρο το μυαλό του ανθρώπου.
Καμία υπεραναλυση, ρελαντί είναι αυτά. Όταν ο άνθρωπος υπεραναλυει την σκέψη του θα σοκαριστεις με το τι μπορεί να εφεύρει και να ανακαλύψει. Τώρα είμαστε σε απλά, βασικά ερωτήματα απλής λογικής. Στο σχολείο δεν κάνατε φιλοσοφία και ανάλυση λογικής σκέψης;
Στο θέμα μας, μπορεί να μην θανατώνεις εσύ με τα χερια σου τα ζώα, αλλά ζητάς από τον διπλανό σου να το κάνει για να διασκεδάσεις τρώγοντας τα.
Δηλαδή, βλέπεις πως ενώ πριν χρησιμοποιούσες το επιχείρημα του ότι εσύ διαφέρεις από έναν που κυνηγά ζώα για την διασκέδαση του, τελικά και η δική σου διασκέδαση επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα στα ζώα. Και μόλις η λογική έρχεται σε σύγκρουση με την διασκέδαση σου, τότε σταματάς την ανάλυση
Μπορεί εσύ να θεωρείς το οτιδήποτε για τον εαυτό σου, αλλά η δική σου διασκέδαση και του κυνηγού έχουν έναν κοινό παρανομαστή, και είναι ο θάνατος του ζώου.
Διότι αν το καλοσκεφτούμε αν καταναλώνεις +800γρ κόκκινο κρέας ανά εβδομάδα παραπάνω από τις βιολογικές σου ανάγκες και αν το έπρατταν αυτό πες κάπου στα 7 δις άνθρωποι στον πλανήτη, τότε για αυτήν την διασκέδαση σου ξέρεις πόσα γουρούνια σφάζουμε; 540 εκ γουρούνια/έτος!!!!
Σκέψου δηαλδη πως ο άνθρωπος κάνει γενοκτονίες τεραστίων μεγεθών κάθε ετος μόνο και μόνο για την διασκέδαση του! Ξαναλέω, μιλάω για κατανάλωση κρέατος πέρα από την αναγκαία.
540 εκ γουρούνια παραπάνω από ότι αν έτρωγες μονάχα όσο σου χρειάζεται και την απόλαυση σου την μοιραζες μεταξύ των τόσων ωραίων άλλων τροφών. Όπως χωριάτικη σαλάτα με ωραίο ζεστό ψωμί, λάδι κτλ.
Το έχω λύσει αυτό το θέμα.
Αντί να μειώσω το κρέας εγω έχω κάνει 2 φίλους βιγκαν και ο μεσος όρος μου είναι οκ!!!!
Είπα ήδη τις απόψεις μου επι του θέματος και αυτά που γραφεις εμπίπτουν ήδη στις απαντήσεις μου.
Δεν έχω σκοπό να υπεραναλύσω αλλο παρα μόνο πλακίτσα. Δεν αναλώνομαι σε πράγματα που δεν τα θεωρω σοβαρά από ένα σημείο και μετά.
ΥΓ και δεν είπα ότι είναι διασκέδαση , απόλαυση είπα είναι το φαγητο. Το να κυνηγάς ή να σκοτώνεις κάτι χωρίς να το καταναλώνεις είναι για διασκέδαση όχι το να το τρως. Βάζεις όπου θες ότι όρο νομίζεις για να κάνεις την άποψη σου πιο ισχυρή.
ΥΓ κερασει τσίπουρο να μου τα πεις. εμένα θα είναι με μεζέ εσένα με λαχανακια βρυξελών
-
και δεν είπα ότι είναι διασκέδαση , απόλαυση είπα είναι το φαγητο. Το να κυνηγάς ή να σκοτώνεις κάτι χωρίς να το καταναλώνεις είναι για διασκέδαση όχι το να το τρως. Βάζεις όπου θες ότι όρο νομίζεις για να κάνεις την άποψη σου πιο ισχυρή.
Αν πούμε ότι κάποιος απολαμβάνει το κυνήγι, θα βοηθούσε στο να ελευθερωθεί η σκέψη σου και να μπορέσεις να κάνεις την αναλογία;
-
και δεν είπα ότι είναι διασκέδαση , απόλαυση είπα είναι το φαγητο. Το να κυνηγάς ή να σκοτώνεις κάτι χωρίς να το καταναλώνεις είναι για διασκέδαση όχι το να το τρως. Βάζεις όπου θες ότι όρο νομίζεις για να κάνεις την άποψη σου πιο ισχυρή.
Αν πούμε ότι κάποιος απολαμβάνει το κυνήγι, θα βοηθούσε στο να ελευθερωθεί η σκέψη σου και να μπορέσεις να κάνεις την αναλογία;
Αγαπητε Λάπη, δεν έχω τίποτα να προσθέσω για να συνησφέρω στην κουβέντα. Τα είπα όλα όσον αφορά την αποψή μου απλά και περιεκτικά
Ουτε να πλατιαζω μαρέσει ούτε να ασχολούμαι παραπάνω από όσο πρεπει. Γράφω πάντα την αποψη μου. Αν θες εσύ να το βλέπεις διαφορετικά, σεβαστό
Πάντα είναι σεβαστή η αποψη σου. Απλά δεν συμφωνούμε σε όλα
ΥΓ Αν θες να με βάλεις στο ίδιο σακί με αυτούς που σκοτώνουν ζώα σε κυνομαχίες, τα βασανιζουν ή τα σκοτώνουν στο κυνήγι για να κάνουν το χόμπυ τους οκ. Αποδεχομαι την άποψη σου και πάμε παρακατω
-
Μα σκοπός της συζήτησης μαζί σου, δεν είναι να σου αλλάξω άποψη, αλλά να σου αλλάξω....άποψη.
Πέρα από την πλάκα.... Προσπάθησε να σκεφτείς πιο σύνθετα και ίσως καταλάβεις τι θέλω να πω.
Η απόλαυση βρίσκεται σε πολλά πράγματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η απόλαυση προσδίδει ηθική και άφεση αμαρτιών σε οποιονδήποτε την επικαλείται.
Άλλωστε ακόμα και οι νόμοι ανάμεσα στους ανθρώπους δεν θεσπίζονται στην βάση της απόλαυσης αλλά σε αυτήν της ηθικής. Έτσι, και εγώ εξετάζω την ηθική του να τρως πολύ παραπάνω κρέας από αυτό που απαιτεί ο οργανισμός σου. Και αν στην ουσία αυτή η πράξη είναι ηθικά ίση με το να κυνηγάς ζώα για απόλαυση, διασκέδαση ή ότι άλλος θες.
Τεσπα, βαρέθηκα και εγώ....
-
Μου αρέσουν τα σαλιγκάρια στιφάδο με μπόλικο κρομμύδι και οι καράβολοι σκορδαλιά με μπόλικο σκόρδο, να καίει...και η αναπνοή να είναι θανατηφόρα. μιαμ!μιαμ!
Δεν μου αρέσουν οι σούπες με χελώνες, τα αυγά ποσέ, τα κινόα, οι μπάμιες με γαρίδες, το τζατζίκι από αβοκάντο, η ομελέτα χωρίς αυγά, το παστινάκι, το ντεγκλασέ (κάποιος με έκλασε;), τα σεβίτσε, τα παπάρια φλαμπέ, το κουλί, οι σούπες κονσομέ και ο αποδομημένος μουσακάς.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]