-
Να γράψω τη "χαζομάρα" μου ,αν και σχετικά "φρέσκος" αλλά γράφω στα πολιτικά που και πού.
Δεν μπαίνω εδώ μέσα για να διαφωνήσω με κανέναν, ενήλικες είμαστε , έχω μάθει πλέον ότι μπορείς να διαφωνείς με κάποιον και ότι και να πείς , άκρη δε θα βγεί , δεν του αλλάζεις γνώμη (το αντίθετο και αυτός για εμένα, έτσι μην παρεξηγηθώ...) . Ε το σταματάω.....Δεν έχει και νόημα, καλή καρδιά....
Εγώ πιστεύω ότι οι εντάσεις στην πολιτική, δημιουργούνται όταν προσωποποιούμε καταστάσεις. Όταν αρχίζει η μπηχτή , ότι για να το λές , έχεις κάποιο συμφέρον .Που και να ισχύει , τι να αποδείξεις....Όταν ο γάτος δε δικαιούται να μιλά για αριστερά γιατί είναι μπριζάτος και ο ταξιδευτής είναι αιμοβόρο τέρας του καπιταλισμού ως εργολάβος, ή ο πίλιου έμμισθο τρολ. Γράφω για αυτούς με το θάρρος ότι έχω ανταλλάξει και δύο -τρεις ανταπαντήσεις και δε θα παρεξηγηθώ. Δεν κατηγορώ κάποιον ότι τους κατανομάζει έτσι, απλά για την κουβέντα.....
Άρα αν αφήναμε την πολιτική έξω από προσωπικές στοχοποιήσεις (δεν αναφέρομαι προφανώς σε προσωπικά βιώματα του στυλ με Τσίπρα έχασα τη δουλειά μου ή με Κούλη μου κόψανε το ρεύμα ...), όλα θα τσούλαγαν πιο εύκολα. Δύσκολο πολύ βέβαια , καθώς η πολιτική διαμορφώνει τη ζωή μας αλλά όσο μπορούμε.
-
Ένα είναι σίγουρο οτι και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, δυστυχώς, ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών.
Από εκεί και πέρα τι θα επιλέξεις στην πολιτική και ποιο κόμμα , εξαρτάται κυρίως σε τι κοινωνία ελπίζεις κάποια στιγμή να ζήσεις. -
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ένα είναι σίγουρο οτι και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, δυστυχώς, ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών.
Γιατί ποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1950 και μετά ήταν ανώτερος των προσδοκιών;;
-
Ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος.
-
Ουκ ολίγα λάθη κι αυτός..
Όταν ένας Καποδίστριας,Τρικούπης,Βενιζέλος είχαν να αντιμετωπίσουν ολικές καταστροφές,τρομερή φτώχεια,προσφυγιά,ελληνοτουρκικούς,βαλκανικούς και παγκοσμίους πολέμους κι άλλοι βρήκαν ειρήνη κσι σαφώς καλύτερη οικον.κατάσταση και τα πήγαν κατά διαολου,τι να συγκρίνεις...
-
Καλά εννοείται δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με όσους ανέφερες.
Απο το 1950 όμως είναι με διαφορά του δεύτερου ο καλύτερος.
Για Τσίπρα , Μητσοτάκη είπα γιατί θεωρητικά αυτοί οι δύο ανήκουν σε άλλη γενιά πολιτικών και περίμενα κάπως διαφορετική διακυβέρνηση. -
Διάβασε λοιπόν την ιστορία του Μαλκωτση και θα καταλάβεις το ρόλο του εθνάρχη......
-
@ggab said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Διάβασε λοιπόν την ιστορία του Μαλκωτση και θα καταλάβεις το ρόλο του εθνάρχη......
Ουδείς αλάνθαστος.
-
Ουδείς αλάνθαστος.
Δεν ήταν λάθος. Ήταν εσκεμμένη πτώχευση μίας ελληνικής επιχείρησης,για να φέρει τους γερμανούς και φυσικά να πάρει τις μίζες του. Σε απλά ελληνικά:εθνοπροδοτης.
Ίσως σήμερα να είχαμε μια βαρβάτη εταιρεία κατασκευής μηχανών,αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων. -
Να ειχε κανει μονο αυτο, καλα θα ηταν
-
Ουδείς αλάνθαστος.
Δεν ήταν λάθος. Ήταν εσκεμμένη πτώχευση μίας ελληνικής επιχείρησης,για να φέρει τους γερμανούς και φυσικά να πάρει τις μίζες του. Σε απλά ελληνικά:εθνοπροδοτης.
Ίσως σήμερα να είχαμε μια βαρβάτη εταιρεία κατασκευής μηχανών,αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων.Μπορείς να στείλεις κάποιο λινκ γιατί πραγματικά δεν βρήκα πουθενά ημερομηνία υπογραφής παραγγελίας ΕΛΒΟ.
Στη Wikipedia αναφέρει εξαγορά το 1991 από μια άλλη εταιρεία. -
εγω ξερω οτι ο συγκεκριμενος εθναρχης ηταν εθναρχης αλα καρτ.
τον πατερα μου τον ειχε αδιοριστο γιατι δεν ειχε λεει χαρτι κοινωνικων φρονηματων. ασχετα αν ηταν αριστουχος! την εποχη που οι ελειψεις εκπαιδευτικων ηταν τραγικες.
και οταν καποτες διοριστηκε, φροντισε με ομορφες μεταθεσεις να προκοψει η οικογενεια, η μανα μου στην κυθνο και ο πατερας μου στην ιθακη
αλλα ξερω, αυτα ειναι παλια κρασια και ξεχασμενα ενω οι ζαιοι καινουργια αξεχαστα μπροστα στις ελευθεριες του κουλι.
αλλωστε κατα δηλωσεις των κατασκευαστων σε ολους υπαρχει μαγια 200000 απο τη γιαγια.... -
καλα, δυσμενείς μεταθέσεις κομματικές υπήρχαν τουλαχιστον μέχρι το 1990.
Η φάση ήταν περίπου : ότι μας κάνατε, θα σας κάνουμε...Εγώ δεν εστιάζω εκεί.
Ανέφερα ότι ο Καραμανλής ήταν ο καλύτερος με διαφορά από το 1950.
Και η λογική της κρίσης μου έχει να κάνει με χάραξη πολιτικής και όραμα.Αυτό είναι το σημαντικότερο κριτήριο κατά την ταπεινή μου άποψη.
Η κάθε κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως χρώματος, αναφέρει για τον τουρισμό,την γεωργία και την κτηνοτροφία ότι είναι οι άξονες ανάπτυξης...τι έχουν κάνει; Απολύτως τίποτα
-
Θα χάσουμε και άλλο θέμα με την πολιτική? Χαλάστε το κλασσικό.
-
@yem said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν σου γράψω πως κάποιος ήρθε να παραπονεθεί εδώ και έτσι συνεχίστηκε η κουβέντα, θα θεωρήσει ότι «του πετάω λάσπη».
-
Και η λογική της κρίσης μου έχει να κάνει με χάραξη πολιτικής και όραμα.Αυτό είναι το σημαντικότερο κριτήριο κατά την ταπεινή μου άποψη.
Η κάθε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως χρώματος, αναφέρει για τον τουρισμό,την γεωργία και την κτηνοτροφία ότι είναι οι άξονες ανάπτυξης...τι έχουν κάνει; Απολύτως τίποτα
αγαπητε τζιτισαρτασαλ, αλλο οι κομματικες μεταθεσεις και αλλο της εποχης το τρεξιμοσφαλιαρισμα μεχρι και για διακοπες σε νησους, σε οποιον δεν δηλωνε γραπτα υποταγη στον ρουφιανο της γειτονιας.
πως οταν μας τον επανεφεραν απο το παρί, τον άιφελ και τις μπρασερι ηξερε τι πρεπει να κανει για να αλλαξει δομές? ή ποσο λιγο ή πολυ απολυταρχικο ηταν η συντηριση μηχανισμων παραποιησης της λαικης βουλησης?
το να κρινουμε αποσπασματικα δεν εχει νοημα, ολοι και καποια καλα εχουν κανει μεσα στις εθνικες καταστροφες που επραξαν. ολοι οι αιρετοι τουλαχιστον. αν θελουμε να βρουμε καποιον που πραγματικα νοιαστηκε για τους αποδελοιποι, θα πρεπει να παμε νομισω στον κο καθηγητη Ζολωτα. -
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@yem said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν σου γράψω πως κάποιος ήρθε να παραπονεθεί εδώ και έτσι συνεχίστηκε η κουβέντα, θα θεωρήσει ότι «του πετάω λάσπη».
Μόνο σου το λες, είδε κάτι που δεν του άρεσε και το ανέφερε ( στο σωστό τοπικό) όλοι οι άλλοι μεταφερθηκατε από το τ(ρ)οπικό της πολιτικής.... Εξωσχολικοί σα να λέμε
-
Η κουβέντα για την πολιτική μπορεί να συνεχιστεί στο κατάλληλο τοπικό!
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Η κάθε κυβέρνηση, ανεξαρτήτως χρώματος, αναφέρει για τον τουρισμό,την γεωργία και την κτηνοτροφία ότι είναι οι άξονες ανάπτυξης...τι έχουν κάνει; Απολύτως τίποτα
αγαπητε τζιτισαρτασαλ, αλλο οι κομματικες μεταθεσεις και αλλο της εποχης το τρεξιμοσφαλιαρισμα μεχρι και για διακοπες σε νησους, σε οποιον δεν δηλωνε γραπτα υποταγη στον ρουφιανο της γειτονιας.
πως οταν μας τον επανεφεραν απο το παρί, τον άιφελ και τις μπρασερι ηξερε τι πρεπει να κανει για να αλλαξει δομές? ή ποσο λιγο ή πολυ απολυταρχικο ηταν η συντηριση μηχανισμων παραποιησης της λαικης βουλησης?
το να κρινουμε αποσπασματικα δεν εχει νοημα, ολοι και καποια καλα εχουν κανει μεσα στις εθνικες καταστροφες που επραξαν. ολοι οι αιρετοι τουλαχιστον. αν θελουμε να βρουμε καποιον που πραγματικα νοιαστηκε για τους αποδελοιποι, θα πρεπει να παμε νομισω στον κο καθηγητη Ζολωτα.Γατε, κρατώ το αγαπητέ γιατί το gtsartsal το γ....σες. Γιώργο πες και είσαι μέσα.
Μάτα ξαναλέω όμως ... δεν ήταν τέλειος και εννοείται έχει κάνει πολλά λάθη... αλλά και στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε και όραμα είχε και Ευρώπη ήθελε να γίνουμε και σίγουρα ο καλύτερος ήταν από 50 και μετά.
Από κει και πέρα ο καθείς έχει την γνώμη του. -
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
το να κρινουμε αποσπασματικα δεν εχει νοημα, ολοι και καποια καλα εχουν κανει μεσα στις εθνικες καταστροφες που επραξαν. ολοι οι αιρετοι τουλαχιστον. αν θελουμε να βρουμε καποιον που πραγματικα νοιαστηκε για τους αποδελοιποι, θα πρεπει να παμε νομισω στον κο καθηγητη Ζολωτα.Γατε, κρατώ το αγαπητέ γιατί το gtsartsal το γ....σες. Γιώργο πες και είσαι μέσα.
Μάτα ξαναλέω όμως ... δεν ήταν τέλειος και εννοείται έχει κάνει πολλά λάθη... αλλά και στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε και όραμα είχε και Ευρώπη ήθελε να γίνουμε και σίγουρα ο καλύτερος ήταν από 50 και μετά.
Από κει και πέρα ο καθείς έχει την γνώμη του.σχωρα τη μεταφρασις, ειναι μπάι γατοζ
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]