-
@baggelistzouros said in Renault Captur II:
Όπως το βλέπω πρεπει να είναι το Highland grey με διχρωμια μαυρης οροφής
xnk ειναι ο κωδικος του χρώματος ο συνδυασμός και λεγεται γκρι cassiope νομιζω
ξεχωριστα τα χρωματα ειναι το kng και το gne
kng = grey oyster
gne = μαυρο οροφήςπηρα τα πινελακια για τα μικρο χτυπήματα κ τα γραφει πανω
-
Αυριο το κλείνω Captur lpg 1.00 σε highland grey υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα (20 μέρες). Τι καταναλώσεις μέσα στην πολη (Επαρχία) να περιμενω. Θα πεσουν μετά από κάποιες χιλιάδες ή εκεί θα είμαι;
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
Όπως το βλέπω πρεπει να είναι το Highland grey με διχρωμια μαυρης οροφής
xnk ειναι ο κωδικος του χρώματος ο συνδυασμός και λεγεται γκρι cassiope νομιζω
ξεχωριστα τα χρωματα ειναι το kng και το gne
kng = grey oyster
gne = μαυρο οροφήςπηρα τα πινελακια για τα μικρο χτυπήματα κ τα γραφει πανω
Κουκλί!!
-
Δηλαδή ή φανατικοί εχθροί ή φανατικοί υποστηρικτές. Μια μέση κατάσταση δεν υπάρχει
Η μέση κατάσταση είναι αυτό που εσύ επιθυμείς.
Τι λένε όλοι οι άλλοι εδώ μέσα είναι "άλλα λόγια να αγαπιούνται".Και χαίρομαι πραγματικά που κατέληξες σε αυτό που ήθελες.
Πολύ καλή επιλογή.
Καλοτάξιδο. -
-
Στην Ελλάδα, η ανάκληση αφορά ένα αυτοκίνητο Dacia Sandero, ο κάτοχος του οποίου έχει ειδοποιηθεί σχετικά.
Μεγάλο πρόβλημα... ποιός να ταν ο τυχερός?
-
α, και εδώ τα ίδια.
Γαλλόχρεπα... -
Αυριο το κλείνω Captur lpg 1.00 σε highland grey υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα (20 μέρες). Τι καταναλώσεις μέσα στην πολη (Επαρχία) να περιμενω. Θα πεσουν μετά από κάποιες χιλιάδες ή εκεί θα είμαι;
αν εισαι σταματα ξεκινα ειδικα στην αρχη θα πιασεις 9αρια ευκολα
Θα σου ελεγα να κανεις καποια στιγη καποια ταξιδια για να το στρωσεις με μαξ ταχυτητα 120 χλμ ανα ωρα
Μετα αφου ανοιξει ο κινητηρας θα σταθεροποιηθεις γυρω στο 8 αν εισαι συνεχεια σε πολη με 30-40 χλμ / ωρα. Αν εχεις καμια επαρχιακη οδο οπου κινησε ποιο ανοιχτα δλδ 60/90 χλμ την ωρα θα δεις οτι θα πας στο 7
Το καντραν γραφει παραπανω απο τι η πραγματικοτητα καλο θα ηταν να κατεβασεις ενα προγραμμα οπως το spritmonitor και να τα περνας εσυ ωστε να βλεπεις τι γινεται
Οποιος εχει αμφιβολιες για τις καταναλωσεις που κανω μπορει να τον παω μια βολτα να τις δει και live
-
Καλησπέρα σε όλους, νέος στο forum. Από εβδομάδα παραλαμβάνω και εγώ το Captur
techno σε LPG και με προβληματίζει λίγο το γνωστό θέμα με το wastegate. Υπάρχει κάτι νεότερο με αυτό, πέρα από τον επαναπρογραμματισμό που κάνουν; Να ζητήσω να τον κάνουν εξ'αρχής ή να περιμένω για όταν θα εμφανιστεί το πρόβλημα; -
Ευχαριστώ πολυ παιδες, από εβδομάδα θα τα δουμε στην πραξη
-
@nikara90 said in Renault Captur II:
techno σε LPG και με προβληματίζει λίγο το γνωστό θέμα με το wastegate. Υπάρχει κάτι νεότερο με αυτό, πέρα από τον επαναπρογραμματισμό που κάνουν; Να ζητήσω να τον κάνουν εξ'αρχής ή να περιμένω για όταν θα εμφανιστεί το πρόβλημα;Καινούριο αυτοκίνητο. Πήγαινε καλύτερα by the book. Για οτιδήποτε προκύψει έρχεσαι σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή επιλογή.
-
Έχοντας κάνει γύρω στα 7800χλμ στο captur lpg dynamic, ιανουαρίου 2023 έχουν συμβεί τα παρακάτω:
-
Έχει "μαυρίσει" η οθόνη/tablet για κάποιον άγνωστο λόγο 2 φορές και δεν έδειχνε τίποτα.
Άνοιξα/έκλεισα το αυτοκίνητο (σαν το reset που κάνουμε στους υπολογιστές) πάλι τίποτα.
Όταν το άφησα λίγες ώρες κλειστό, μετά η οθόνη/tablet άνοιξε κανονικά σαν να μην εχει συμβεί κάτι. -
Έβαλα μια φορά υγραέριο και η ένδειξη πλήρωσης της δεξαμενής (αυτό το λίγο ατυχές aftermarket που έχουν κολλήσει κοντά στο μοχλό του καπώ) έδειχνε ακόμη 0.
Άνοιξα/έκλεισα το αυτοκίνητο 2-3 φορές και η ένδειξη ήταν κανονικά στο τέρμα, όπως έπρεπε.
Γενικά περιμένω να αδειάσει εντελώς η δεξαμενή, κάνω λίγα χλμ με βενζίνη και μετά πάω σε πρατήριο και φουλάρω με υγραέριο (απίστευτη η αίσθηση να λες "βάλε όσο πάρει" και να δίνεις 25Ε για τα επόμενα 280χλμ-320χλμ). -
Τις προάλλες πήγα να μπω στην πυλωτή, περίμενα να ανοίξει η γκαραζόπορτα και εκεί που πήγα να προχωρήσω το αμάξι 1-2 μέτρα πιό κοντά, κλείνει, ανάβουν όλα τα φωτάκι στο ταμπλό (χριστούγεννα έρχονται λέω οκ δικαιολογείται να είναι σε festive διάθεση το αυτοκίνητο), βγαίνει ένδειξη ΕΛΕΓΞΤΕ ΟΧΗΜΑ, λέω μ@λ@κ@ πάει θα εκραγεί το αυτοκίνητο, όλοι έξω, καλέστε πυροσβεστική, καλυφθείτε (όχι πλάκα κάνω).
Μετά από το ΕΛΕΓΞΤΕ ΟΧΗΜΑ έκανα πάλι το γνωστό "άνοιξε/κλείσε" 3-4 φορές και ξαναπήρε μπροστά κανονικά.
Μαζί με το γεγονός ότι καίει γύρω στα 9,5-10,5 εντός αστικών μετακινήσεων "σταμάτα-ξεκίνα/1η-2α-3η" να ανησυχώ;
Κατά τον Ιανουάριο κλείνει το έτος για να πάει στο 1ο σερβις, οπότε να υποθέτω ότι κρατάει κάποιου είδους log/αρχείο συμβάντων και θα τα δουν όλα αυτά στον έλεγχο;
-
-
Σε κάθε περίπτωση αυτά που σου έτυχαν να τα αναφέρεις όπως τα ανέφερες και εδώ, αναλυτικά. Ίσως και να ασχοληθεί κάποιος εκεί στο συνεργείο.
Ο εγκέφαλος σίγουρα κάτι θα έχει καταγράψει, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει και λύση σε όλα αυτά. -
Με συγχωρείτε αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά έχουμε πληροφορίες για την επόμενη έκδοση (facelift?)
Έχει κανείς το μοντέλο με τα mild hybrid 140hp+EDC, ή όλοι υγραέριο 100hp? -
@babisstinson said in Renault Captur II:
Με συγχωρείτε αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά έχουμε πληροφορίες για την επόμενη έκδοση (facelift?)
Έχει κανείς το μοντέλο με τα mild hybrid 140hp+EDC, ή όλοι υγραέριο 100hp?Με την λαλακια που δέρνει τον εισαγωγέα παίζει να το δούμε μόνο σε ev.
Για τα άλλα του creative Μου έχουν τύχει όλα από μια φορά στα 3 χρόνια, γενικά - επειδή είναι Γαλλικό το βόδι - προσέχω το κουμπί start και δεν το πατάω συνέχεια λες και είμαι σε πανικό, θέλει λίγο την ρέγουλα του.
Κατανάλωση 9.1 στην Αττική και αν δεν πατήσω Κηφισό και μείνω μόνο στα κωλοστενά Νίκαιας - Κορυδαλλού - Αιγάλεω τότε θα δω και γεμάτα 10αρια αλλά ζα μαν φου έπεσε σχεδόν 10c το αέριο στα 0.72€/λ
-
techno σε LPG και με προβληματίζει λίγο το γνωστό θέμα με το wastegate. Υπάρχει κάτι νεότερο με αυτό, πέρα από τον επαναπρογραμματισμό που κάνουν; Να ζητήσω να τον κάνουν εξ'αρχής ή να περιμένω για όταν θα εμφανιστεί το πρόβλημα;Αν δεν εμφανιστει δεν κανεις τιποτα. Και δεν θα μπορεις γιατι και να το ζητησεις δεν θα στο κανουν
Εμενα το εμφανισε περιπου στις 10.000 οποτε το εκανα και εξαληφθηκε ο θορυβος κατα 90%
Οταν εβαλες αεριο ποσα λιτρα σου πηρε? αν σου πηρε πανω απο 31-32 λιτρα τοτε εχουν κανει μαλακια σιγουρα απο την αποψη οτι κλεβουν κ ειναι αμφιβολου ποιοτητας το αεριο. Θα το καταλαβεις αν σου κανει κοψιματα ο κινητηρας
Συνηθως με τα error βγαζει και περισσοτερες πληροφοριες κατω στο κεντρο
Εμενα η οθονη (το infotainment) μου εχει κρασαρει 1-2 φορες μεχρι στιγμης (17.000 χλμ) ειναι λογικο υπολογιστικο συστημα ειναι. το θεμα ειναι να μην γινεται συνεχεια
-
Βρε παιδια τι είναι αυτό το θέμα με το wastegate που έχετε αναφέρει;;;;
-
@fentaginz said in Renault Captur II:
techno σε LPG και με προβληματίζει λίγο το γνωστό θέμα με το wastegate. Υπάρχει κάτι νεότερο με αυτό, πέρα από τον επαναπρογραμματισμό που κάνουν; Να ζητήσω να τον κάνουν εξ'αρχής ή να περιμένω για όταν θα εμφανιστεί το πρόβλημα;Αν δεν εμφανιστει δεν κανεις τιποτα. Και δεν θα μπορεις γιατι και να το ζητησεις δεν θα στο κανουν
Εμενα το εμφανισε περιπου στις 10.000 οποτε το εκανα και εξαληφθηκε ο θορυβος κατα 90%
Οταν εβαλες αεριο ποσα λιτρα σου πηρε? αν σου πηρε πανω απο 31-32 λιτρα τοτε εχουν κανει μαλακια σιγουρα απο την αποψη οτι κλεβουν κ ειναι αμφιβολου ποιοτητας το αεριο. Θα το καταλαβεις αν σου κανει κοψιματα ο κινητηρας
Συνηθως με τα error βγαζει και περισσοτερες πληροφοριες κατω στο κεντρο
Εμενα η οθονη (το infotainment) μου εχει κρασαρει 1-2 φορες μεχρι στιγμης (17.000 χλμ) ειναι λογικο υπολογιστικο συστημα ειναι. το θεμα ειναι να μην γινεται συνεχεια
Μπήκαν 30 και κάτι ψιλά αέριο και δεν ξερω αν υπάρχει η έννοια "αμφίβολης ποιότητας αέριο", δηλαδή αντί για καύσιμο βάζουν και αέρα μαζί πχ;
Στο πρατήριο αυτό πήγα 1η φορά (ΕΛΙΝ) αλλά δεν έχω μάθει κάτι ύποπτο, εξάλλου με το που έβαλα μπροστά 2-3 φορές εμφανίστηκε η σωστή ένδειξη.
Συνήθως βάζω από 2 συγκεκριμένα (ΕΤΕΚΑ) και δεν μου έχουν εμφανίσει ποτέ θέμα.Σωστά αναφέρετε ότι είναι "υπολογιστικό σύστημα"... αν και μέγας γκατζετάκιας και techfreak σπάζομαι πολύ που το αυτοκίνητο είναι γεμάτο ηλεκτρονικά που αν χαλάσουν, θέλει αλλαγή το ένα και το άλλο και δεν ξέρω πόσο κόστος θα έχει, ενώ με τα "μηχανικά" λίγο μια σφαλιάρα να του έδινες, έφτιαχνε (λέμε τώρα).
-
Επειδή κοίταξα και στο forum που γράφουν τα παιδια με τα Dacia duster παρατήρησα ότι οι περισσότεροι που είχαν αυτό το θέμα είχαν lpg. Ισχύει;; θα το βρω και εγώ μπροστά μου.;;;
-
Σε πολλά αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό ακόμα και στον δείκτη βενζίνης.
Δηλαδή πλέον το φλοτερ δίνει σήμα στον ηλ εγκέφαλο του αυτοκινήτου και αυτό κάποιες φορές ενημερώνει τους δείκτες περιοδικά.
Δεν είναι όπως στα παλαιά αυτοκίνητα όπου το φλοτερ ενημέρωνε άμεσα τους δείκτες
Renault Captur II