-
@downhill said in Renault Captur II:
@yem said in Renault Captur II:
@downhill said in Renault Captur II:
Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι κάποια ηλεκτρονικά δεν υπάρχουν έστω και με κάποια χρέωση σε όλες τις εκδόσεις.
Εντύπωση μου κάνει αυτό που γράφεις μιας και το captur τότε - 2021- είχε στον κατάλογο τα πιο φτηνά εργοστασιακά έξτρα που υπήρχαν στην αγορά, απλά παρατείνεις τον χρόνο αναμονής παράδοσης.
Ίσως και η προσφορά ισχύει για έτοιμα φτιαγμένα και όχι για καστομ παραγγελία.
Επίσης 8/10 πωλητές ΔΕΝ ήθελαν ειδική παραγγελία και με αποθαρρύναν με ψεύτικες δικαιολογίες!Τι να σου πω...Προσωπικά θα περίμενα λίγο παραπάνω,έχω αμάξι δεν κόπτομαι να πάρω καινούριο,αρκεί να πάρω το αμάξι όπως το θέλω και όχι όπως το σχεδιάζουν κάποιοι άλλοι.Για παράδειγμα δε με ενδιαφέρουν οι αλουμινένιες ζάντες.Θα έπρεπε να μου έχουν επιλογή και για χαλύβδινες.Επίσης δε με ενδιαφέρει αν η ταπετσαρία του ουρανού είναι γκρι ή άσπρη.Ούτε καν οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες δε με ενδιαφέρουν.Με ενδιαφέρει να έχει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους όμως.Με ενδιαφέρουν οι αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω,και η κάμερα οπισθοπορείας.Τώρα κάτι άλλα "μπιχλιμπίδια" που έχει η Techno έκδοση με αφήνουν παγερά αδιάφορο...
Το πρόβλημα είναι οι μπροστά αισθητήρες, που τους έχουν extra σε όλες τις εκδόσεις και μάλιστα πακέτο με navi κτλ.
Δωρεάν χρώμα είναι το red flames, ενώ στο προ f/l ήταν το blue marine. -
Μάλιστα, τότε έχουν αλλάξει πολλά.
Νομίζω ο φίλος με την ορατότητα αναφέρεται στην ορατότητα που έχει πίσω βλέποντας από τον κεντρικό καθρέπτη, που φαίνεται ότι κοιτάς τα αστέρια, δρόμο δεν θα δεις.
Δεν έχω δει suv που να βλέπεις πίσω όπως βλέπεις σε hatch, για αυτό λέμε οποσδήποτε κάμερα και αισθητήρες για πίσω! -
Το είδα και εγώ. Πολύ βελτιωμένο όσο αφορά την εμφάνιση. Μεγάλοι χώροι χάρη στις συρόμενες πίσω θέσεις. Η techno έκδοση δείχνει αρκετά ποιοτική. Η full hybrid, techno έκδοση βγαίνει περίπου 32000. Όμως δεν υπάρχει ακόμα η full hybrid έκδοση για test drive...
-
η εμφανιση για το τι αρεσει ειναι υποκειμενικη
Εμενα μου αρεσε το γεγονος οτι εβγαλαν το κουμπι το παλιο για το LPG και εβαλαν ενα νεο οποτε και η ενδειξη του καυσιμου μπηκε μεσα στο ταμπλο
Το λογισμικο ειναι με καλυτερα γραφικα αλλα λιγο πιο πολυπλοκο απο το το παλιο
Δεν μου αρεσε οτι αφεραισαν τους χειροκινητους διακοπτες απο το A/C
Επισης βαλανε στο τιμονι την αλλαγη του Multisense, αυτο ειναι καλο
Γενικα οποιος παει Αργυρουπολη στην Renault να ζηταει τον Ανδρεα και να του λεει απο το Νικο με το Rive gauche, θα τον βοηθησει οσο μπορει
-
Μήπως δεν τους ενδιαφέρει να πουλήσουν την full hybrid έκδοση, αλλα μόνο αυτή με το αέριο? Αυτή την εντύπωση απεκόμισα.
-
Μετά από 1500 χλμ (με 4.5l/100km μέση κατανάλωση) και 10 μέρες συμβίωσης στο εξωτερικό με ένα Captur E-Tech Full Hybrid (όχι plug-in) 145Hp του 2021, είμαι πολύ θετικός στο να πάω να πάρω ένα (μεταχειρισμένο) και να αντικαταστήσω το Grandland 1.2 6ΜΤ βενζίνη που έχω (με μόλις 30χιλ χλμ).
Οι λόγοι; Με εντυπωσίασε η ευκολία οδήγησης (αυτόματο,ήσυχο), η χαμηλή κατανάλωση και η νεότερη τεχνολογία. Δε με πειράζει να θυσιάσω τους μεγαλύτερους χώρους του Opel.
Βρίσκω στο car.gr το e-tech 145hp μεταξύ 21.000 και 23.000 με <50.000 χλμ.
Αξίζει λέτε η κίνηση;
Τι να πρωτοπροσέξω σε ένα μεταχειρισμένο hybrid; Μπορεί π.χ. να ελεγχθεί η υγεία της μπαταρίας; Κάτι άλλο σημαντικό; -
Το συγκεκριμένο υβριδικό κάνει κάποια σκέρτσα (τα περιγράφω εδώ https://cartalk.gr/nissan-juke-1-6-hybrid-145ps-a-t/ κι εδώ https://cartalk.gr/renault-arkana-e-tech-full-hybrid/), που προσωπικά με φοβίζουν σχετικά με τη μακροζωία του. Εσύ παρατήρησες τίποτα στα 1.500 χλμ που έκανες;
-
"The engine is a 1.6-litre four-cylinder, which Renault sells in Latin American markets. It’s clearly cheap, since more sophisticated (and expensive) applications of this hybrid drivetrain have a 1.2-litre turbo three-cylinder engine. As it does in the Clio, this 1.6 engine is noisy, with loads of induction roar. It is harsh when pushed and has a rackety over-run, especially if the hybrid software has selected a lower gear for more retardation braking.
Renault up hill
It's easy to drain the 1.2kWh battery on hilly surfaces.
This singular gear-based hybrid system is quick to react around town and easy to drive. Using both the battery and engine, acceleration from the standstill is brisk and it’s no hardship keeping up in fast-moving traffic. You occasionally hear a gear change, but it’s a mechanical confirmation of things working, rather than an annoyance.Where it doesn’t do so well is on hilly terrain, where it’s easy to drain the 1.2kWh battery and find the engine struggling down the gearbox while grumpily protesting.
An E-Save mode holds 20 per cent of the battery charge for just such eventualities. It’s a bit of a faff to use, but it succeeds in avoiding that struggling-up-a-mountain response from the drivetrain.
The brakes are good, although there could be a bit more response at the top of the pedal.
The Telegraph verdict
“I feel it in my fingers, I feel it in my toes….”
So sang Reg Presley of The Troggs in ‘Love Is All Around’. You can enjoy the same sensation in the hybrid Captur if you push the engine up a hill or through a series of bends.There’s nothing intrinsically wrong with that, of course, but in comparison with smoother combustion units or even an electric drivetrain this modest crossover feels quite old-fashioned.
That said, 60mpg-plus is not to be sneezed at. Add in keen pricing, an attractive modern look, plus safe if not class-leading ride and handling, there’s no reason why this new Captur won’t capture more hearts."
https://www.telegraph.co.uk/cars/renault/renault-captur-noisy-engine-family-car/
-
@dimsabas said in Renault Captur II:
Το συγκεκριμένο υβριδικό κάνει κάποια σκέρτσα (τα περιγράφω εδώ https://cartalk.gr/nissan-juke-1-6-hybrid-145ps-a-t/ κι εδώ https://cartalk.gr/renault-arkana-e-tech-full-hybrid/), που προσωπικά με φοβίζουν σχετικά με τη μακροζωία του. Εσύ παρατήρησες τίποτα στα 1.500 χλμ που έκανες;
Ναι, κάποια κόλπα όπως αυτά που περιγράφεις (σκορτσαρίσματα) τα έκανε. 2-3 φορές φαινόταν ότι έχει διαλέξει πιο χαμηλή σχέση και "μούγκριζε" αναίτια. Με απότομο πάτημα & άφημα γκαζιού συνερχόταν και ή γυρνούσε στην μπαταρία ή ησύχαζε το μοτέρ. Κραδασμούς/συντονισμούς δεν ένιωσα.
Παρόμοιο φαινόμενο περιγράφουν και σε ένα renault captur forum και το αιτιολογούν ως κακή ρύθμιση που ενδεχομένως να αλλάξει με software update (?).Σε γενικές γραμμές, συμφωνώ με όσα γράφεις, είναι σπιρτόζικο όταν το θες. Προσωπικά βρήκα το "μούγκρισμα" που περιγράφει ο Αγγλάρας της telegraph ευχάριστο, τόσο όσο, ελέω ηχομόνωσης (ο οποίος κάνει άκυρη σύγκριση με ICE ή ηλεκτρικά).
Επίσης το χαρακτηρίζω ευχάριστο και εύχρηστο μέχρι ...τελευταίας ρανίδος του καυσίμου! Που αργεί πολύ! Όταν το φούλαρα να το επιστρέψω είδα αυτονομία 1110 km! Btw, η κίνηση μου ήταν 80-20 σε autostrada-επαρχιακούς (με βουνά όμως), με 2 5χρονα πίσω, άρα ελαφρύτατο πόδι! Επίσης βόλεψε πολύ το συρόμενο πίσω κάθισμα (& η απουσία ρεζέρβας!) που με βοήθησαν να βολέψω πίσω 3 10κιλες βαλίτσες και 3 under-the-seat σακ βουαγιάζ!Ως προς την αξιοπιστία, οκ σύμφωνοι, δεν την ξέρουμε. Με αυτή τη λογική όμως πρέπει όλοι να πάμε σε Toyota Hybrid που είναι δοκιμασμένο χρόνια.
-
Αυτό που προβληματίζει κ μένα είναι η αξιοπιστία που έχουν τα υβριδικά της Renault.Είναι και ο λόγος που δεν θα έπαιρνα ποτέ Renault Dacia.Γιατι σχεδιαστικα τα θεωρώ πολύ όμορφα αυτοκίνητα .Θα δείξει!
-
Το μουγκρισμα συμβαίνει για να γεμίζει τη μπαταρία!
-
@mariolas said in Renault Captur II:
Αυτό που προβληματίζει κ μένα είναι η αξιοπιστία που έχουν τα υβριδικά της Renault.Είναι και ο λόγος που δεν θα έπαιρνα ποτέ Renault Dacia.Γιατι σχεδιαστικα τα θεωρώ πολύ όμορφα αυτοκίνητα .Θα δείξει!
Και εγώ τον ίδιο προβληματισμό έχω, αν και όσο το έψαξα δεν βρήκα άλλα θέματα/παράπονα εκτός από ότι κάποιες φορές διαλέγει πιο χαμηλή σχέση με αποτέλεσμα να κάνει θόρυβο. Περίεργο που δεν το διορθώνουν, μοιάζει με πρόβλημα software.
-
Στο εξωτερικό σε φόρουμ το κράζουν πολύ το υβριδικό της Renault.Ειδικα στο αρκανα αν δεις λένε όλοι μακριά.Αυτος είναι και ο λόγος που δεν θα πάω σε υβριδικό duster.Που μου αρέσει πραγματικά πολύ!
-
Στο εξωτερικό σε φόρουμ το κράζουν πολύ το υβριδικό της Renault.Ειδικα στο αρκανα αν δεις λένε όλοι μακριά.Αυτος είναι και ο λόγος που δεν θα πάω σε υβριδικό duster.Που μου αρέσει πραγματικά πολύ!
Υπάρχει κάποιο λινκ?
-
-
https://www.reddit.com/r/Renault/comments/1arl9gl/renault_hybrid_long_term_opinions/
Mάλλον αναφέρεσαι στον συγκεκριμένο διάλογο σχετικά με το θέμα που αναφέρθηκε και εδώ στα προηγούμενα posts:
Mickkeym80:
I've also got a Clio E-Tech 145 Engineered line and also love it, one 'issue' though is i find it slightly holds onto its gears specifically around 3rd and 4th when i would usually downshift. (for example if it's a 30mph road i'd usually be in 4th in a manual but you can feel that it's still in the equivalent '3rd' gear in the Clio so the revs are higher).HarrowZA:
Yeah this happens to me too. During my first annual service, the dealership said they made a software update to fix this over-revving issue but tbh it's still pretty much the same. It's not super noticeable but when I do realise it's happening, i tend to accelerate a little to change the gear up and it more or less stays in the higher gear if you slow down a little. Not ideal but also not something that ruins the driving experience for meMickkeym80:
Yeah exactly the same for me. I often rev slightly higher then let off the 'gas' and it's as if i've done an actual manual gear change as it often tricks it but definitely not 100%Από την άλλη, υπάρχει και το εξής σχόλιο:
"I actually bought a Yaris Hybrid in 2020, but traded it in for a Clio V Hybrid 2020 last year. The Yaris might have better reliability (on paper) but the Clio definitely drives better and feels like a higher class car than the Yaris. I drove a Yaris Cross 2023 last week for work and even though it's 3 years newer, it still reminded me of the annoyances I had with my Yaris. " -
Υπάρχει κανένας εδώ που να έχει υβριδικό Renault?Να ακούσουμε γνώμη?
-
Απ' ότι διαβάζω το πρόβλημα λύθηκε τον Μάιο με αναβάθμιση του software. Λογικά το νέο Captur λειτουργεί με το αναβαθμισμένο software.
"May 3, 2023
ALL FIXED. after the software update and driving for well over an hour on a local route it would over rev… it’s been smooth as butter.no loss on power and I’d say it’s even smoother than before going through the gears. Basically the car when under load goes into petrol mode sooner, so cuts out the over revving from EV to petrol.
Amazing result, get yourself down the Renault garage and get your update under warranty."
" May 19, 2023
Just returned from dealer after upgrade as you said worked a treat I can now enjoy a bit of relaxed driving" -
Παίδες καλημέρα, θέλω να ρωτήσω για κάποιο πρόβλημα ηλεκτρολογικό ή μηχανολογικό αν σας εχει παρουσιαστεί, και κυρίως αναφέρομαι στους παλιούς ιδιοκτήτες (που το αγόρασαν νωρίς) και έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα?????
-
@baggelistzouros said in Renault Captur II:
Παίδες καλημέρα, θέλω να ρωτήσω για κάποιο πρόβλημα ηλεκτρολογικό ή μηχανολογικό αν σας εχει παρουσιαστεί, και κυρίως αναφέρομαι στους παλιούς ιδιοκτήτες (που το αγόρασαν νωρίς) και έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα?????
τι προβλημα? και για τι εκδοση αναφερεσαι ?
Renault Captur II