-
Καλοταξιδο
-
Καλοταξιδο το καινούριο σου αμάξι!
Τι χρώμα το πήρες αν επιτρέπεται;;;; -
Εγώ;
Μαύρο -
@akis3 said in Renault Captur II:
Καλοταξιδο το καινούριο σου αμάξι!
Τι χρώμα το πήρες αν επιτρέπεται;;;;Μαύρη οροφή, navy blue το υπόλοιπο.
Ήταν χωρίς χρέωση.
Όλα τα υπόλοιπα χρώματα ήθελαν από 800Ε έως 1500Ε.... -
Έρχεται facelift με εσωτερικό πιο κοντά στο Austral.
-
Μετά από σχεδόν 10 ημέρες χρήσης και σχεδόν 300χλμ:
Το αυτοκίνητο είναι πολύ βολικό στην οδήγηση μέσα στην πόλη που κάνω τις περισσότερες διαδρομές.
ΠΟΛΥ ελαφρύ τιμόνι, πολύ ήσυχο, βοηθάει πολύ το ότι έχει τεράστιους καθρέπτες και ότι ο εσωτερικός σκουραίνει μόνος του όταν οι πίσω σου ρίχνουν αρρύθμιστα φώτα, πολύ βολικό το αυτόματο άνοιγμα/κλείσιμο στα φώτα, οκ οι υαλοκαθαριστήρες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αυτοματοποίηση εκτός από το ότι μπορείς να κάνεις ένα "κλικ" επάνω και να γίνει ένα σκούπισμα των μπροστά υαλοκαθαριστήρων και τέλος, τέλειο το "αυτόματο φρενάρισμα" που φρενάρει το αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να έχω το πόδι στο φρένο συνέχεια και άρα όταν έχω ανηφόρα / κατηφόρα δεν με παίρνει η κλίση.Έκανα μια βόλτα στην αττική οδό και φρίκαρα: το αυτοκίνητο είναι πολύ επικίνδυνο αν απλά πατήσεις το γκάζι και το βάλεις στην επιλογή "sport". Ενώ με την επιλογή "eco" πήγαινε με το ζόρι στα 120 χλμ, με το που το άλλαξα στο "sport"πήγε στα 175χλμ για πλάκα και το απίστευτο ήταν ότι ακουγόταν απλά ένα γουργούρισμα του κινητήρα. Με το clio του 2006 στα 130χλμ γινόταν χαμός από φασαρία...
Οπότε απόφασισα ότι πλέον ποτέ δεν θα επιλέξω το "sport" και θα κινούμαι με "eco" εντός πόλης και με το "normal" σε αττική οδό και εθνικές...Από οικονομία δεν ξέρω ακόμη, προς το παρόν έχω βάλει υγραέριο δύο φορές, έχω πληρώσει 22Ε κάθε φορά και μου δείχνει αυτονομία μέχρι 290-300 χλμ. Η κατανάλωση στην αρχή έδειχνε 13λτ/100χλμ, τώρα δείχνει μεταξύ 12-12,5λτ/χλμ με τις περισσότερες φορές στο 12-12,2λτ/χλμ. Αυτή η ένδειξη είναι με επιλογή "eco", πολύ χαλαρή οδήγηση εντός πόλης, με αλλαγές ταχυτήτων σχεδόν όποτε μου δείχνει την ένδειξη και ελάχιστες φορές χρήση του "start-stop".
Κατανάλωση βενζίνης δείχνει 22λτ/100χλμ, όμως την έχω χρησιμοποίησει μόνο όταν αγόρασα το αυτοκίνητο και βρήκα βενζινάδικο μόνο με βενζίνη και την επόμενη ημέρα του έβαλα υγραέριο και όπως καταλαβαίνω παίρνει μπροστά με βενζίνη μέχρι να "ζεσταθεί" και μετά το γυρνάει σε υγραέριο.
Το οποίο "start-stop" είναι όντως πολύ εκνευριστικό διότι κάθε φορά που μπαίνει σε λειτουργία για παραπάνω από 2 λεπτά επαναφέρει τη ρύθμιση στο "normal" και πρέπει να την αλλάζω συνέχεια στο "eco". Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ότι σήμερα το πρωί μπλόκαρε το σύστημα, το αυτοκίνητο σταμάτησε, μου έβγαλε μύνημα "ελέγξτε το όχημα" και μόνο όταν το έκλεισα με το κουμπί, έκλεισα το "start-stop" και τον κλιματισμό ξαναπήρε μπροστά... Α, ναι, το "start-stop" σταματάει μόνο του όταν λειτουργεί ο κλιματισμός και βγάζει μήνυμα "start-stop ανενεργό. πρόεχει η θερμική άνεση".
Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω με νεώτερα αργότερα.
Εσείς που το έχετε περισσότερο καιρό και περισσότερη εμπειρία, έχετε να μου πείτε κάποια πληροφορία για το αν κάνω κάτι λάθος κτλ;
Ευχαριστώ!
-
@dublin said in Renault Captur II:
Έλεοc κάπου, πραγματικά....
Η παραγγελία έγινε τον Μάιο, τον Σεπτέμβριο άλλαξαν τις ονομασίες των μοντέλων, πχ το dynamic έγινε rive gauche και έχει για extra εξοπλισμό ό,τι είχε standard περίπου το dynamic, μου ήρθε μετά από 10 μήνες και τώρα μου λέτε ότι θα έχει facelift με εσωτερικό αναβαθμισμένο τύπου austral;
Πόσο θα κοστίζει άραγε και πότε θα έρθει στη χώρα μας αν κάνει κάποιος παραγγελία;
Πάλι μετά από 10 μήνες όταν θα βγει νέο facelift ή ίσως και η 3η γενιά;Μας έχουν τρελλάνει οι εταιρείες...
-
@creative said in Renault Captur II:
Η παραγγελία έγινε τον Μάιο, τον Σεπτέμβριο άλλαξαν τις ονομασίες των μοντέλων, πχ το dynamic έγινε rive gauche και έχει για extra εξοπλισμό ό,τι είχε standard περίπου το dynamic, μου ήρθε μετά από 10 μήνες και τώρα μου λέτε ότι θα έχει facelift με εσωτερικό αναβαθμισμένο τύπου austral;
Πόσο θα κοστίζει άραγε και πότε θα έρθει στη χώρα μας αν κάνει κάποιος παραγγελία;
Πάλι μετά από 10 μήνες όταν θα βγει νέο facelift ή ίσως και η 3η γενιά;Μας έχουν τρελλάνει οι εταιρείες...
Είναι μοντέλο 2019, άλλο αν άργησε να έρθει Ελλάδα επειδή ξεστοκαρε το παλιό ο έμπορας για ένα εξάμηνο...να φανταστείς κυκλοφορούσε κανονικά ΠΡΙΝ βγει το 2008, το οποίο βγήκε τέλη Δεκεμβρίου Ευρώπη και αμέσως έκανε πωλήσεις (Ελλάδα ουσιαστικά ήρθε τέλη Δεκέμβρη και παραδόθηκε ήδη από αρχές Ιανουαρίου) ενώ το Captur πολλούς μήνες μετά..
Πίστευα ότι λόγω πανδημίας και της κατάστασης θα αργούσαν κάναν χρόνο ακόμη να βγουν τα facelift, αλλά τελικά δεν επηρέασαν τα χρονοδιαγράμματα των εταιρειών. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε λίγο να καθυστερήσουν τους κύκλους των αυτοκινήτων γενικά, είναι λίγο αντιπαραγωγικο νομίζω.
-
Είναι μοντέλο 2019, άλλο αν άργησε να έρθει Ελλάδα επειδή ξεστοκαρε το παλιό ο έμπορας για ένα εξάμηνο...να φανταστείς κυκλοφορούσε κανονικά ΠΡΙΝ βγει το 2008, το οποίο βγήκε τέλη Δεκεμβρίου Ευρώπη και αμέσως έκανε πωλήσεις (Ελλάδα ουσιαστικά ήρθε τέλη Δεκέμβρη και παραδόθηκε ήδη από αρχές Ιανουαρίου) ενώ το Captur πολλούς μήνες μετά..
Πίστευα ότι λόγω πανδημίας και της κατάστασης θα αργούσαν κάναν χρόνο ακόμη να βγουν τα facelift, αλλά τελικά δεν επηρέασαν τα χρονοδιαγράμματα των εταιρειών. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε λίγο να καθυστερήσουν τους κύκλους των αυτοκινήτων γενικά, είναι λίγο αντιπαραγωγικο νομίζω.
Συμφωνώ πλήρως!
Δεν γίνεται ο καταναλωτής να βομβαρδίζεται από "facelift" κάθε χρόνο περίπου μόνο και μόνο για να νιώθει ότι έχει ένα "παλιό" αυτοκίνητο και να του δημιουργείται τεχνητά η ανάγκη για αλλαγή...
-
Έκανα μια βόλτα στην αττική οδό και φρίκαρα: το αυτοκίνητο είναι πολύ επικίνδυνο αν απλά πατήσεις το γκάζι και το βάλεις στην επιλογή "sport". Ενώ με την επιλογή "eco" πήγαινε με το ζόρι στα 120 χλμ, με το που το άλλαξα στο "sport"πήγε στα 175χλμ για πλάκα και το απίστευτο ήταν ότι ακουγόταν απλά ένα γουργούρισμα του κινητήρα. Με το clio του 2006 στα 130χλμ γινόταν χαμός από φασαρία...
Οπότε απόφασισα ότι πλέον ποτέ δεν θα επιλέξω το "sport" και θα κινούμαι με "eco" εντός πόλης και με το "normal" σε αττική οδό και εθνικές...Θα πω αυτό που σκεπτόμαστε όλοι:
Έλα τώρα, πλάκα μας κάνεις! -
Με τους ρυθμούς τις αντιπροσωπείας βλέπω το face-lift να φτάνει εδώ το 2024 καλοκαίρι και αν...
Κάπως έτσι
-
@harisma23 said in Renault Captur II:
Οπότε απόφασισα ότι πλέον ποτέ δεν θα επιλέξω το "sport" και θα κινούμαι με "eco" εντός πόλης και με το "normal" σε αττική οδό και εθνικές...
Θα πω αυτό που σκεπτόμαστε όλοι:
Έλα τώρα, πλάκα μας κάνεις!Ευτυχώς που δεν έχω sport mode (Μοντέλο 2020) και γλίτωσα τον πειρασμό του φαστ 'και' του φιουριους
-
Πάντως το captur είναι πανέμορφο. Μάλλον είμαι ο μοναδικός που το βρίσκω πιο όμορφο από το 2008. Είναι πραγματικά "σμιλεμένο" το αυτοκίνητο, σα γλυπτό.
Να το χαίρεστε οι κάτοχοι. -
@yem said in Renault Captur II:
Οπότε απόφασισα ότι πλέον ποτέ δεν θα επιλέξω το "sport" και θα κινούμαι με "eco" εντός πόλης και με το "normal" σε αττική οδό και εθνικές...
Θα πω αυτό που σκεπτόμαστε όλοι:
Έλα τώρα, πλάκα μας κάνεις!Ευτυχώς που δεν έχω sport mode (Μοντέλο 2020) και γλίτωσα τον πειρασμό του φαστ 'και' του φιουριους
Αχαχαχαχα ο Γιος του VIN DIESEL
-
@andya3 said in Renault Captur II:
Πάντως το captur είναι πανέμορφο. Μάλλον είμαι ο μοναδικός που το βρίσκω πιο όμορφο από το 2008. Είναι πραγματικά "σμιλεμένο" το αυτοκίνητο, σα γλυπτό.
Να το χαίρεστε οι κάτοχοι.Δεύτερος εδώ.
Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο...
Βασικά το θεωρώ το ομορφότερο b suv. -
@gtsartsal said in Renault Captur II:
@andya3 said in Renault Captur II:
Να το χαίρεστε οι κάτοχοι.Δεύτερος εδώ.
Κι εμένα μου αρέσει περισσότερο...
Βασικά το θεωρώ το ομορφότερο b suv.Μπα..σαν Yaris Cross δεν έχει!
-
Γειά σε όλους... Παρήγγειλα και εγώ το Capture σε lpg γιατί πιστεύω συνδιάζει ομορφιά ποιότητα και οικονομία... προέρχομαι και από ένα megane ii με αέριο και 380.000χλμ οπότε εμπιστεύομαι την Renault σε ότι αφορά την αξιοπιστία.
-
@tzourtzo said in Renault Captur II:
Παρήγγειλα και εγώ το Capture σε lpg γιατί πιστεύω συνδιάζει ομορφιά ποιότητα και οικονομία...
Δεν διαφωνεί κανείς... Τι χρόνο αναμονής δίνει τώρα?
-
@antonakis said in Renault Captur II:
@tzourtzo said in Renault Captur II:
Παρήγγειλα και εγώ το Capture σε lpg γιατί πιστεύω συνδιάζει ομορφιά ποιότητα και οικονομία...
Δεν διαφωνεί κανείς... Τι χρόνο αναμονής δίνει τώρα?
Ιούνιο φτάνει Ελλάδα και εγώ θ παραλάβω Ιούλιο
-
Έκανα μια βόλτα στην αττική οδό και φρίκαρα: το αυτοκίνητο είναι πολύ επικίνδυνο αν απλά πατήσεις το γκάζι και το βάλεις στην επιλογή "sport". Ενώ με την επιλογή "eco" πήγαινε με το ζόρι στα 120 χλμ, με το που το άλλαξα στο "sport"πήγε στα 175χλμ για πλάκα και το απίστευτο ήταν ότι ακουγόταν απλά ένα γουργούρισμα του κινητήρα. Με το clio του 2006 στα 130χλμ γινόταν χαμός από φασαρία...
Οπότε απόφασισα ότι πλέον ποτέ δεν θα επιλέξω το "sport" και θα κινούμαι με "eco" εντός πόλης και με το "normal" σε αττική οδό και εθνικές...Θα πω αυτό που σκεπτόμαστε όλοι:
Έλα τώρα, πλάκα μας κάνεις!Όχι, μιλάω πολύ σοβαρά.
Έχω οικογένεια με δύο παιδιά και σε καμμία περιπτωση δεν έχω όρεξη να αυξήσω τις πιθανότητες είτε εγώ να δω τα ραδίκια ανάποδα, είτε να πάρω στο λαιμό μου άλλους και να καταλήξω στη φυλακή, είτε να χαθεί κάποιο μέλος της οικογένειας ή όλοι μαζί επειδή εγώ την έχω δει γκαζοφονίας και πρωταγωνιστής στο the fast & the furius.
Το συγκεκριμένο όχημα έχει επιλεγεί ως οικογενειακό όχημα, με μικρό κόστος χρήσης για να κάνουμε τη δουλειά μας και τις βόλτες μας και όχι ως όχημα επιδόσεων για να λιώνει σε πίστες drift και στο Nürburgring.
Renault Captur II