-
+1 στον Φάνη, άκουσα ότι το μπροστινό φανάρι LED από το Clio (σχεδόν ίδιο με του Captur) πάει κοντά στα 750€...
Με τις υγείες μας.
-
+1 στον Φάνη, άκουσα ότι το μπροστινό φανάρι LED από το Clio (σχεδόν ίδιο με του Captur) πάει κοντά στα 750€...
Με τις υγείες μας.
Εαν όντως έχει τόσο είναι πολύ φτηνό...να λές πάλι καλά! Συνήθως είναι πολύ πάνω από €1.000 και εαν πας σε πρίμιο, ακουμπάς €2.000 για πλάκα. Εδώ στην Z4 το κάθε φανάρι xenon είχε €1.200 (!!!).
-
Ε τοτε μ αρεσει που ψάχνετε και full led. Βάλτε εκεί έναν προτζέκτορα και βάλτε καλές λάμπες Led
-
Ε τοτε μ αρεσει που ψάχνετε και full led. Βάλτε εκεί έναν προτζέκτορα και βάλτε καλές λάμπες Led
-
Δεν είναι το ίδιο.
-
Το κόστος το πληρώνει η ασφάλεια, απλά πράγματα. Οπότε δεν μας απασχολεί, απλά το αναφέρουμε.
Οι εταιρείες να βγάλουν αλλά τα περιθώρια κέρδους τους, αγγίζουν ή μάλλον ξεπερνάνε τα όρια της αισχροκερδειας.
Επίσης η εργασία του φαναρτζη του δημοτικού μάλλον πληρώνεται καλύτερα και από χειρουργού στο Ωνασιο.
Δεν υπάρχει η έννοια 'αισχροκέρδεια' σε μη απαραίτητα αγαθά στον καπιταλισμό. Θα μπορούσαν να έχουν τα ανταλλακτικά δωρεάν και το αυτοκίνητο να κοστίζει €200.000 για παράδειγμα.
Η εργασία είναι στάνταρ και ανάλογα με την εταιρεία (μάρκα) είναι από €40 έως και €110 η ώρα στις συνηθισμένες μάρκες (δεν μιλάμε για Lambo). Εαν τώρα θέλει 20 ώρες εργασία, το κόστος είναι ανάλογο. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, ειδικά στα εξουσιοδοτημένα...το έχουμε συζητήσει πολλές φορές.
-
-
Με τις υγείες μας.
Έχω βάλει διαφανείς ζελατίνες στα φανάρια, από το πρώτο δεκαήμερα, πριν καν μπουν τα φυμέ στα τζάμια. Και για να γλυτώσω το θόλωμα όταν έρθει η ώρα και για να αντέξει λίγο παραπάνω αν φάει κάνα χαλίκι σε καμιά εθνική...
-
- Το κόστος το πληρώνει η ασφάλεια, απλά πράγματα. Οπότε δεν μας απασχολεί, απλά το αναφέρουμε.
Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ή όχι;
-
Fanis75 wrote:
- Το κόστος το πληρώνει η ασφάλεια, απλά πράγματα. Οπότε δεν μας απασχολεί, απλά το αναφέρουμε.
Όχι υποχρεωτικά, και σε κανονική εφόσον δεν είναι υπαίτιος ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Εαν τώρα κάνει βλακεία ο ιδιοκτήτης, ναι μιλάω για μικτή. Προσωπικά έχω σταματήσει την μικτή ασφάλεια χρόνια τώρα, γιατί και όταν την είχα δεν την είχα χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε παίρνω το ρίσκο (και εντωμεταξύ έχω γλυτώσει πάνω από €10.000). Επίσης για να αξίζει η μικτή θέλει πολύ μικρή (ή μηδενική) απαλλαγή, άρα είναι πανάκριβη. Γιατί μικτή με απαλλαγή €1.500 -για εμένα- δεν έχει νόημα.
-
Ισα ίσα η έννοια αισχροκερδεια χαρακτηρίζει τα μη απαραίτητα αγαθά στον καπιταλισμό. Το ότι σε κλέβουν κανονικά και με το νόμο δε αναιρεί το ότι σε κλέβουν.
Aν και εκτός θέματος, όχι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στον καπιταλισμό ούτε έννοια 'κλοπής', μόνο προσφορά και ζήτηση. Ο καθένας πουάει όσο θέλει και ο αγοραστής επιλέγει. Εφόσον τα λεφτά τα δίνουμε οικειοθελώς, δεν υπάρχει έννοια κλοπής. Μιλάω πάντα για μη βασικά αγαθά (δλδ. σε τροφή, νερό, στέγη και υγεία ναι υπάρχει έννοιεα ασχροκέρδειας).
-
Georgemit wrote:
Ισα ίσα η έννοια αισχροκερδεια χαρακτηρίζει τα μη απαραίτητα αγαθά στον καπιταλισμό. Το ότι σε κλέβουν κανονικά και με το νόμο δε αναιρεί το ότι σε κλέβουν.
Aν και εκτός θέματος, όχι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στον καπιταλισμό ούτε έννοια 'κλοπής', μόνο προσφορά και ζήτηση. Ο καθένας πουάει όσο θέλει και ο αγοραστής επιλέγει. Εφόσον τα λεφτά τα δίνουμε οικειοθελώς, δεν υπάρχει έννοια κλοπής. Μιλάω πάντα για μη βασικά αγαθά (δλδ. σε τροφή, νερό, στέγη και υγεία ναι υπάρχει έννοιεα ασχροκέρδειας).
Νομίζω πως είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις πως χρησιμοποίησα την έννοια της κλοπής.
Στον μονοπωλιακό ανταγωνισμό που μπορεί ο πωλητής να πουλήσει όσο θέλει γιατί σε βρίσκει στην ανάγκη και σε έχει στο χέρι είναι σαν να σε κλέβει από την άποψη ότι ούτε τα ανταλλακτικά ούτε οι υπηρεσίες που μας προσφέρουν κοστίζουν τόσο.
Δεν είπα ότι μας έβαλαν και κανα πιστόλι στον κρόταφο.
-
Από κάπου πρέπει να βγάλουν οι εταιρείες...το κέρδος από την πώληση αυτοκινήτου είναι ελάχιστο (για όλους τους εμπλεκόμενους, και το εργοστάσιο). Τα ανταλλακτικά έχουν το μεγάλο κέρδος (εδώ στον έμπορο είναι 30-40%), γνωστό χρόνια αυτό. Και μετά είναι και η εργασία.
Οι εταιρείες να βγάλουν αλλά τα περιθώρια κέρδους τους, αγγίζουν ή μάλλον ξεπερνάνε τα όρια της αισχροκερδειας.
Επίσης η εργασία του φαναρτζη του δημοτικού μάλλον πληρώνεται καλύτερα και από χειρουργού στο Ωνασειο.
-
Lap wrote:
-
Δεν είναι το ίδιο.
-
Το κόστος το πληρώνει η ασφάλεια, απλά πράγματα. Οπότε δεν μας απασχολεί, απλά το αναφέρουμε.
Georgemit wrote:
Επίσης η εργασία του φαναρτζη του δημοτικού μάλλον πληρώνεται καλύτερα και από χειρουργού στο Ωνασειο.
Δεν υπάρχει η έννοια 'αισχροκέρδεια' σε μη απαραίτητα αγαθά στον καπιταλισμό. Θα μπορούσαν να έχουν τα ανταλλακτικά δωρεάν και το αυτοκίνητο να κοστίζει €200.000 για παράδειγμα.
Η εργασία είναι στάνταρ και ανάλογα με την εταιρεία (μάρκα) είναι από €40 έως και €110 η ώρα στις συνηθισμένες μάρκες (δεν μιλάμε για Lambo). Εαν τώρα θέλει 20 ώρες εργασία, το κόστος είναι ανάλογο. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, ειδικά στα εξουσιοδοτημένα...το έχουμε συζητήσει πολλές φορές.
Και όχι ένα αυτοκίνητο δεν αξίζει 200.000. Μια χαρά είναι τα 20.000 που τα πουλάνε δε νομίζω ότι μπαίνουν και μέσα.
Με τα ανταλλακτικά εκμεταλλευονται την επιλογή σου και την ανάγκη σου και σε γδέρνουν κανονικά. Τι να κάνει ο άλλος που τράκαρε να μη το φτιάξει; και αφού πληρώνει και η ασφάλεια είναι το τέλειο θύμα όχι πως αν το πλήρωνε ο ίδιος θα στοίχιζε πολύ λιγότερο.
Όλα αυτά το γνωρίζω πως δεν είναι καινούρια, μια διαπίστωση έκανα, δε διεκδίκησα δάφνες πρωτοτυπίας, κουβέντα καφενείου κάνουμε άλλωστε.
-
-
Georgemit wrote:
Αν και οφτόπικ αλλά εφόσον το πιάσαμε κουβέντα, ας το λέμε σωστά:
το ορθό είναι ότι ο καπιταλισμός δε γνωρίζει από βασικά και μη βασικά αγαθά.
Στον «κανονικό κανονικό» καπιταλισμό ,
ο καθένας πουλάει ό,τι θέλει όσο θέλει και ο καθένας αγοράζει ο,τι θέλει σε όποια τιμή θέλει,
είτε είναι τροφή είτε νερό είτε υγεία είτε στέγη είτε ο,τιδήποτε.Η έννοιες «απαραίτητα αγαθά», «βασικές ανάγκες» κλπ υπάρχουν στο σοσιαλισμό και στις σοσιαλίζουσες ιδεολογίες.
-
Στην Αμερική η εργατοώρα πάει 150$ στην Τέσλα. Βλέπω ένα κανάλι με video από Tesla και οποιοδήποτε τρακάρισμα, ακόμα και απλά προφυλακτήρα δεν πέφτει κάτω απο 5000$. Βλέπεις κάτι τιμολόγια - ανταλλακτικα 3000$, εργασία 7000$
-
Storm wrote:
Fanis75 wrote:
Όχι υποχρεωτικά, και σε κανονική εφόσον δεν είναι υπαίτιος ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Εαν τώρα κάνει βλακεία ο ιδιοκτήτης, ναι μιλάω για μικτή. Προσωπικά έχω σταματήσει την μικτή ασφάλεια χρόνια τώρα, γιατί και όταν την είχα δεν την είχα χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε παίρνω το ρίσκο (και εντωμεταξύ έχω γλυτώσει πάνω από €10.000). Επίσης για να αξίζει η μικτή θέλει πολύ μικρή (ή μηδενική) απαλλαγή, άρα είναι πανάκριβη. Γιατί μικτή με απαλλαγή €1.500 -για εμένα- δεν έχει νόημα.
Εγώ πάντως με κανονική ασφάλιση (όχι μικτή) και σε σοβαρό τρακάρισμα που δεν ήμουν υπαίτιος ποτέ δεν πήρα τα χρήματα από την ασφαλιστική.
Το αυτοκίνητο ήταν παρατημένο στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο 2 μήνες και τελικά αναγκάστηκα να πληρώσω από την τσέπη μου αφού δεν έβγαλα άκρη με την ασφαλιστική. Το αυτοκίνητο το πήρα μετά από 3 μήνες, το κυκλοφόρησα περίπου για 6 μήνες και μετά το 'πέταξα' γιατί ποτέ δεν επανήλθε στην κατάσταση που ήταν. Τσαπατσοδουλειές στο συνεργείο, φτιάξιμο στο πόδι, φαναρτζοδουλειά για πολλές σφαλιάρες.
Δύο χρόνων αυτοκίνητο με 9500χλμ, ούτε η εγγύηση δεν είχε λήξει.
Φυσικά έχουν περάσει χρόνια από τότε, αλλά η εμπειρία αυτή με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα.
-
Μάλλον ήσουν άτυχος Στορμ και έπεσες στην περίπτωση. Προσωπικά πάντα έχω αποζημιωθεί από ασφαλιστική με τελευταίο στην Μιτο που μου έσπασαν την κλειδαριά και το κόστος πάνω από €500. Δεν πλήρωσα ούτε €1, κατευθείαν πλήρωσε η anytime τον Σφακιανάκη. Ταλαιπωρία μηδέν δικιά μου.
-
Storm wrote:
Fanis75 wrote:
2 Το κόστος το πληρώνει η ασφάλεια, απλά πράγματα. Οπότε δεν μας απασχολεί, απλά το αναφέρουμε.
Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ή όχι
Κάπως έτσι είναι..
Εν το μεταξύ σε 25 χρόνια οδήγησης δεν έχω χρειαστεί ποτέ ασφάλεια, σε πολλαπλά οχήματα (και μηχανές) αλλά πάντα πληρώνω καλά, αλλά όχι μεικτές.
-
Φανη εκτός από δική σου υπαίτιοτητα υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλάσει και το ιδιο το led. Και πριν πεις οτιδήποτε έχω δύο περιπτώσεις στο κοντινό μου περιβάλλον. Σε αυτοκίνητα 3 και 5 ετών. Το ένα μάλιστα είχε και αυτα τα led που παίζει η δέσμη κάθε φορά που βάζεις μπροστά. Θυμαμαι νομίζω γύρω στα 1500 ευρω το ενα.
Μπορει να μην είναι 100% το ιδιο η πολυ καλη led λάμπα με προτζέκτορα αλλά πλησιάζει παραπολυ..και στην ζυγαριά πιθανού κόστους σε ατύχημα ή βλάβη στα 15 ετη που το κράτα ένας μέσος οδηγός τότε δεν ξέρω αν συμφέρει.
Εντωμεταξύ δεν πέφτουν οι τιμές τους ακόμα. Ίσως στο μέλλον.
-
Φανη εκτός από δική σου υπαίτιοτητα υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλάσει και το ιδιο το led. Και πριν πεις οτιδήποτε έχω δύο περιπτώσεις στο κοντινό μου περιβάλλον. Σε αυτοκίνητα 3 και 5 ετών.
-
Αυτό δεν το καλύπτει καμία ασφάλεια.
-
Για αυτό παίρνουμε αυτοκίνητα με μεγάλη διάρκεια εγγύησης (ή επέκταση).
-
Για αυτό αλλάζουμε αυτοκίνητο όταν λήξει η εγγύηση.
-
Μήπως ήταν Γαλλικά αυτές οι περιπτώσεις!?!?!
-
Τέλος, ναι ΟΚ δεν γίνεται να έχουμε όλα τα καλά και τις ευκολίες χωρίς να πληρώσουμε...νόμος! Αλλιώς θα μέναμε με πλατίνες, χειροκίνητο αβάνς και φώτα ασετιλίνης, όλα πάμφθηνα πλέον.
-
-
Ναι γαλλικά και οπελ, άρα γαλλικό.
Το ποιντ μου είναι πως εμ τέλη αν πιασεις το 95 % με νέας γενιάς led λάμπα και προτζεκτορα καλό είναι να το αποφυγεις το led. Βλέπε active plus Yaris cross
Μη ξεχνάς ο μέσος όρος των αυτοκινήτων είναι 16 ετων. Όποτε ποια εγγυηση και ποια νέα τεχνολογία.
Ευελπιστώ σε μειωση τιμών στα led φανάρια. Τρομάζεις όταν ακους το κόστος τους.
-
Lapη μου, σόρι για την αφελή ερώτηση: πώς αλλάζεις προτζέκτορα; Γίνεται σε όλα τα φανάρια; Για Verso τού 2005, γνωρίζεις;
Renault Captur II