-
Μια και έκανες αυτή τη σύγκριση, μήπως η 118i έχει και καλύτερο κράτημα, πιο σπορτίφ συμπεριφορά, καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι και ωραιότερο design από το i30;
Δεν είμαι σίγουρος. Ρωτάω...
Ναι οντως ηταν πιο σπορ αλλα αυτο ειναι καθαρα θεμα γουστου(μπορει σε καποιον να μην αρεσει). Οποτε προσπαθησα να γραψω πρακτικα οφελη που βοηθουν ολους τους ανθρωπους.
Η αποψη μου λοιπον ειναι οτι για 1ο αμαξι και για μοναδικο αμαξι(δηλαδη να μην εχεις δευτερο, ουτε προσβαση σε 2ο πχ αδερφου, γυναικας, οικογενεια) το BMW το θεωρω αναξιοπιστο γι αυτο και το απεκλεισα προσωπικα, παρολο που εχω το budget να το αγορασω.
-
ALEX19 wrote:
Το θέμα είναι αξίζει να πληρώσεις πρίμιουμ τιμή για ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία; Μόνο και μόνο για το σήμα;
Ποτέ δεν πληρώνεις μόνο το σήμα στα premium. Πληρώνεις βεβαίως ΚΑΙ το σήμα, αλλά παίρνεις και άλλα πράγματα. Συζητήσιμο είναι αν αξίζει να τα πληρώσεις και αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο καθένας για πάρτη του.
Δε μιλάω για τα ακριβά μοντέλα αλλά για τα εισαγωγικά. Δηλαδή το audi a3 θεωρείται πριμιουμ αυτοκίνητο που ζητάει 29000€ ενώ είναι γυμνό από εξοπλισμό; Εκεί τι κοστολογεί η εταιρεία 29000€ τον εξοπλισμό που δεν έχει, τα υλικά στη καμπίνα που είναι ίδια με γκολφ ή μήπως το πριμιουμ σήμα της μάρκας;
-
Θα απαντησω, μιας και μεχρι πριν 1 μηνα ημουν κοντα στο να παρω το 118. Η αληθεια ειναι πως αν το συγκρινω με το i30 ή Golf παιρνω πολυ λιγοτερο εξοπλισμο με το premium BMW. Στα μηχανικα τωρα το i30 μου δινει 20 ιππους παραπανω υποβοηθουμενο και ηλεκτρισμο.
Η ηχομονωση ηταν σχεδον ιδια. Η καμπινα της BMW σαφως ανωτερη. Αλλα αυτο μαζι με το σημα ειναι τα μονα plus που μπορω να βρω. Δεν εχει σχεδον καθολου εγγυηση, βγαζει πολλες βλαβες(συγκριτηκα με Hyundai) και δεν μπορω να εχω τοκεφαλι μου ησυχο ως κατοχος του αυτοκινητου οτι θα το εχω στα χερια μου 365 μερες το χρονο.
Αυτα εκατσα και ζυγισα και ειδα οτι δεν αξιζει προσωπικα για εμενα η αγορα του ως κυριο αυτοκινητο. ΑΝ ΟΜΩΣ ημουν πολυ λεφτας και ειχα 2-3 αυτοικινητα τοτε σιγουρα θα επαιρνα ενα premium οπως την 118i αντι του i30/Golf.
Αν ήσουν λεφτάς θα έπαιρνες κανονικό πριμιουμ αυτοκίνητο που να δικαιολογει το συγκεκριμένο τιτλο πληρώνοντας και το αντίστοιχο ποσό και όχι τον άσο. Τον άσο τον παίρνουν αυτοί που δεν έχουν τα χρήματα για να πάρουν ένα κανονικό bmw και θέλουν να λένε ότι οδηγούν πριμιουμ αυτοκίνητο.
-
RoyMastang wrote:
Αν ήσουν λεφτάς θα έπαιρνες κανονικό πριμιουμ αυτοκίνητο που να δικαιολογει το συγκεκριμένο τιτλο πληρώνοντας και το αντίστοιχο ποσό και όχι τον άσο. Τον άσο τον παίρνουν αυτοί που δεν έχουν τα χρήματα για να πάρουν ένα κανονικό bmw και θέλουν να λένε ότι οδηγούν πριμιουμ αυτοκίνητο.
Σωστο και αυτο, εκτος αν ειχα ηδη 1-2 μεγαλα premium(e-class και X5 για παραδειγμα) και ηθελα και ενα μικροτερο αυτοκινητο. Τοτε θα επαιρνα 118i ή Α180.
Γι αυτο ειπα και πριν το τα μικρα mercedes και BMW ειναι για δευτερα ή τριτα αυτοκινητα και επουδενει για πρωτα.
-
Το θέμα είναι αξίζει να πληρώσεις πρίμιουμ τιμή για ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία; Μόνο και μόνο για το σήμα;
Αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενάς, τι ζητάει από το αυτοκίνητό του και πόσο αξιολογεί κάθε τι. Προσωπικά, έχοντας για πολλά χρόνια premium και καλά (δλδ. BMW & Mini), πλέον στα 45 μου δεν θεωρώ ότι αξίζουν, ειδικά στις μικρές σειρές/εκδόσεις. Προσωπικά, 100% προτιμώ ένα Φόκους με 180 άλογα και καλό εξοπλισμό από έναν Άσσο με 140 άλογα και λιγότερο εξοπλισμό. Αλλά είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
-
Συντάσσομαι με τον Φάνη στο τελευταίο αν και δεν έχω υπάρξει ποτέ ιδιοκτήτης premium οχήματος. Μου άρεσε ακριβώς όπως το είπε ο Alex αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν έχεις τα λεφτά να πάρεις κανονικό premium μην παίρνεις για 1ο αμάξι το wannabe.
Φυσικά θα προτιμήσω και εγώ το Focus των 182ps (Golf πολυ πιο δύσκολα) από ένα wannabe αν καταλήξω ότι δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, άρα χρειάζομαι hatcback.
Το Golf πάντα θα μου αρέσει και θα το λαχταρώ σαν αμάξι αλλά τελικά δεν νομίζω ότι θα τολμούσα ξανά VAG.
Μια εξαίρεση αφήνω για τα Premium να έρθει ένα DS4 με γήινη τιμή (30κ) midspec 130ps puretech EAT8.
-
ALEX19 wrote:
RoyMastang wrote:
Σωστο και αυτο, εκτος αν ειχα ηδη 1-2 μεγαλα premium(e-class και X5 για παραδειγμα) και ηθελα και ενα μικροτερο αυτοκινητο. Τοτε θα επαιρνα 118i ή Α180.
Γι αυτο ειπα και πριν το τα μικρα mercedes και BMW ειναι για δευτερα ή τριτα αυτοκινητα και επουδενει για πρωτα.
Εγώ πάντως αν είχα τέτοια δυνατότητα δε θα έπαιρνα τον άσο το ι3 θα έπαιρνα το ηλεκτρικό
-
Πάντως στην τελείως λάθος τοποθέτηση ότι στα premium πληρώνεις μόνο το σήμα, ΔΕΝ απαντήσατε... Γιατί αυτά που είπατε σε σχέση με τον αν αξίζουν τα εισαγωγικά premium, δεν έχουν σχέση με αυτό...
-
Συμφωνω με τον χαρη.
Τις περισσοτερες φορές υπαρχουν στοιχεια που δικαιολογούν ως εναν βαθμο το ορο premium.
Τωρα αν ειναι ουσιώδη.... Αλλο καπελο αυτο. Ακομα και ενα πιο ζωντανο τιμονι απαιτει εργατοώρες. Ακομα και μια πιο προσεγμενη σχεδίαση.
Τωρα εμενα προσωπικά σε αυτην την φαση της ζωης μου, οχι δεν τα αξιολογω υψηλα ωστε να τα επιλέξω αλλα οχι οτι δεν υπάρχουν.
-
Προσωπικά όταν βάζω εισαγωγικά στην λέξη premium θέλω να ειρωνευτω για τους Χ/Ψ λόγους και συνήθως τον αγοραστή όχι το ίδιο το όχημα. Από εκεί και πέρα δεν αμφιβάλλω ότι υπερέχουν σε διάφορους τομείς από τα υπόλοιπα.
Μίλησα με γνώμονα την τσέπη του υποψηφίου αγοραστή κυρίως για το after sales. Θεωρώ ότι πρέπει να μετράει ο κάθε ένας πρώτα από όλα αν θα έχει ευχέρεια να το συντηρεί σωστά και αν Ω μη γένοιτο πάθει μια ζημιά να μην του εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό.
Αν δεν έχει πρόβλημα με αυτά σαφώς και το οποίο premium είναι σωστή επιλογή και αξίζει. Αλλά για εκείνον. Όχι για το κάθε ψώνιο που χρεώνεται και ενώ έχει οικονομική επιφάνεια για Hyundai να αγοράζει το A-class ακόμα και σήμερα μετά από όσα έχουν συμβεί στην οικονομία της χώρας.
Ακόμα και για πρώτο αμάξι ναι ένας 25αρης με αλανιάρα γκόμενα και οικονομική άνεση θα πάρει φορτωμένο premium hatch με 33-35κ, ούτε Golf ούτε 3008.
-
Πάντως στην τελείως λάθος τοποθέτηση ότι στα premium πληρώνεις μόνο το σήμα, ΔΕΝ απαντήσατε... Γιατί αυτά που είπατε σε σχέση με τον αν αξίζουν τα εισαγωγικά premium, δεν έχουν σχέση με αυτό...
Εξαρτάται Χάρη από τι εννοεί ο καθένας με τον όρο premium και τι περιμένει. Επίσης εξαρτάται από το μοντέλο. Μια BMW 5αρα είναι πολύ πιο premium από το αντίστοιχο Πεζώ από ότι ο Άσσος, λόγω περιθωρίου για περισότερο premium υλικά και τεχνολογία. Οπότε είναι πολύ σχετική η απάντηση. Απλό παράδειγμα, η Μιτο της σειράς που έχω, έχει πολύ καλύτερο δέρμα από τις preimium bmw που είχα,μέχρι και την σειρά 3. Στην σειρά 5 φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση.
Επίσης, κάποιος μπορεί ως πριμιουμ να θεωρεί τα μαλακά πλαστικά, κάποιος άλλος την ανώτερη τεχνολογία και μηχανικά μέρη (π.χ. 8αρι αυτόματο όταν ο ανταγωνισμός είχε το πολύ 6αρι), την πίσω κίνηση, την αλουμινένια ανάρτηση κλπ. Επίσης πριμιουμ σημαίνει να έχεις διαθέσιμο εξοπλισμό που δεν υπάρχει στον ανταγωνισμό ή υπάρχει σε ανώτερη κατηγορία, κάτι το οποίο συνήθως δεν ισχύει πλέον στις μικρές κατηγορίες. Προσωπικά και έχοντας περάσει από διάφορες κατηγορίες, πιστεύω ότι στα μικρά αυτοκίνητα ναι πληρώνουμε μόνο το σήμα ουσιαστικά (με τον ορισμό πριμιουμ που έχω εγώ στο μυαλό μου). Στα μεγαλύτερα μοντέλα υπάρχουν πραγματικές διαφορές σε όλα τα επίπεδα. Και το λέω αυτό έχοντας πληρώσει την 116 πολλά λεφτά (γιατί την ήθελα φορτωμένη) και όταν τελικά οδήγησα και άλλα ανταγωνιστικά της μοντέλα, κατάλαβα ότι το σήμα πλήρωσα (και το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο...μόνο και μόνο για αυτό θα την ξανα-αγόραζα τότε, γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο).
-
Η αλήθεια είναι ότι για να πάρεις ένα φορτωμένο premium hatch με εισαγωγικούς πάντοτε κινητήρες θέλεις ένα ποσό γύρω στις 40k, είναι μια διαφορά πάνω από 10k από τα πιο 'ταπεινά' αυτοκίνητα. Από την άλλη για πολύ κόσμο είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για να έχεις κάποια από τα πλεονεκτήματα των ακριβότερων κατασκευών. Προσωπικά θα διάλεγα ένα μοντέλο φορτωμένο και με ισχυρότερο κινητήρα από τα 'ταπεινά'. Ξεκάθαρα ακριβή τεχνολογία και αίσθηση παίρνεις από τις μεσαίες σειρές και πάνω, εκεί όμως το κόστος αυξάνεται πολύ και εκεί μετράει το (συνεχώς) γεμάτο πορτοφόλι.
-
Καλα η εντονη διαφορα τιμής προερχεται και απο το σκαλοπάτι της φορολόγησης.
-
εχθες λοιπον επηρα τη βολβαρα του παρτνερ να τον παω σπιτι του - επεσε ξερος με τροφ. δηλητ - και ηρθε να με παρει πισω στο γραφειο ενας απο τους νικους, αυτος με το φοκους μαζουτι.
ειναι η διαφορα λοιπον των πρεμιο με τα χλαπατις. στο πρεμιο, ακομη και στο χαμηλοβαθμο, εχεις λάουντζ αισθηση, φλαπ στις λακουβες ακομη και αν κουναει και οπου ακουμπας νοιωθεις τοτις-ποιοτις. ακομη και αν δεν ειναι πραγματικα. σε σχεση με το τιγκ λοιπον ενοιωθα οτι το τιγκ ειναι παραπισω σε αυτη την αισθησις ας πουμε οτι ειναι κατι σαν ημιτασιον πρεμιο. σε σχεση με το φοκους λοιπον και ειδικα μετα το βολβο, ενοιωσα ξεβρακωτος. τσιγκινο παιχνιδακι. πολυ πισω και απο το τιγκ. οκ, τιμονια και δεν ξερω εγω τι αλλο, αλλα περιπου για γελια αισθηση διαμονης. σαν πενταστερο με το αρ μπι εν μπι της χοντρης απεναντι. μπορει να κανεις καλο υπνο και στης χοντρης αλλα τα σκυλια γαυγιζουν, ο απο πανω κλανει και το καζανακι τρεχει. τι να λεμε τωρα.
πρεμια δεν αγοραζω απο πεποιθησις. να το δω αυτο. ομως δινουν ενα καποιο αλλο αερα ακομη και στις φθηνοπαραλλαγες. και επειδη ειμεθα σε ασυμπαθιστο για εμε αμαξι φορουμ, παρ'αυτα να αναφερω οτι γενικα τα φαου ειναι καπου πανω απο τον σωρο και κατω απο ματσουντα και πρεμια. κορολες, γαλλονια, φορντια πολυ πισω σε πριμιουσυνη. και επιπλεον παω στοιχημα οτι ολοι οσοι καταφερεστε εναντια στα πρεμια αν τα ειχατε ζεστα να περισσευουν, αμα ειχατε 9% εισφορα αλληλεγγυης, θα γουσταρατε τρελλα να χωθειτε σε ενα, αλλα τωρα που τσιμα-τσιμα βγαινουν και να εχει λεει και χαμηλη καταναλωση μη καψει 10 ευρω πανω την εβδομας, ας τα θαψουμε να νοιωσουμε καλυτερα.
-
Προσυπογράφω γάτε!
Επίσης και εγώ, αν και δε θα έπαιρνα πριμιουμ (και γιατί δεν έχω τα λεφτά αλλά και γιατί τα λυπάμαι), καταλαβαίνω τη διαφορά εάν μπω σε ένα ταπεινό Α3 από ένα άλλο μη πριμιουμ της κατηγορίας των μικρομεσαίων. Και την καταλαβαίνω αυτή τη διαφορά ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Είναι η όλη αίσθηση που σου αφήνει. Επίσης είναι το γεγονός ότι το νιώθεις το αμάξι πιο 'δεμένο' πιο συμπαγές πιο πολύ 'χρηματοκιβωτιο' όπως λέμε.
-
Εγώ πάντως δεν ένιωσα διαφορά στο Φόκους σε σχέση με τον Άσσο μου. ΟΚ, ήταν πιο ποιοτική η BMW μέσα, αλλά από ποιότητα κύλισης ήταν το ίδιο...χλάπατις και στα δυο, χωρίς κοπανήματα. Και η διαφορά στην τιμή άνω των €10.000 με καλύτερο εξοπλισμό το Φόκους!
-
φαν-χανς, εγω ειμαι μικροαστος. και οχι απο επιλογη. τη ποιοτις την εμαθα μεσα απο λουί κενζ καναπεδες απο τον μπαρμπα μιχαλη τον μαραγκο της γειτονιας. και την εβλεπα στη τηλεορασις στην τερεζα βαρμα και μου εδειχνε ιδια. και καποια μερα μπηκα σε 315 τοτες. που ηταν αλλιως απο τα ντατσουνοτογιοτα. και ας σερνοτανε. και σημερα ειναι αλλιως. αν εισαι χορτασμενος, που εισαι με μπιμεροοικογενεια, μπορει και να το αγνοεις, εμενα που το λουι κενζ μου οταν ειδα απο κοντα κανονικο ειναι για το τζακι, τα μυριζωνοιωθω τα πριμια. και τα φοκουσοτογιοταφρανς ειναι νοτ.
-
Η αλήθεια είναι ότι τα μαζικά έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, και σε εξοπλισμό, και σε επιδόσεις και σε ασφάλεια. Οπότε για την πριμιά, στις μικρές κατηγορίες, το μόνο που της έμεινε, είναι το σήμα, τα μαλακούλια πλαστικά, η καλή ηχομόνωση, και κανά άφτερ εξάρτημα που μπορείς να βάλεις από τα μεγάλα πριμιάρικα ξαδερφάκια τους (μ πακέτο και τα τοιαύτα). Βασικά, και για τους περισσότεροι που ξερογλείφονται στη θέα τους, όλα αυτά στα μικρά πριμιάρικα συμποσούνται στο εξής ατού: το σήμα. Στα μεγάλα αλλάζει το πράμα, ψωνίζεις από τα πάνω πάνω ράφια, αλλά χρειάζεται να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
-
Προσυπογράφω γάτε!
Επίσης και εγώ, αν και δε θα έπαιρνα πριμιουμ (και γιατί δεν έχω τα λεφτά αλλά και γιατί τα λυπάμαι), καταλαβαίνω τη διαφορά εάν μπω σε ένα ταπεινό Α3 από ένα άλλο μη πριμιουμ της κατηγορίας των μικρομεσαίων. Και την καταλαβαίνω αυτή τη διαφορά ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Είναι η όλη αίσθηση που σου αφήνει. Επίσης είναι το γεγονός ότι το νιώθεις το αμάξι πιο 'δεμένο' πιο συμπαγές πιο πολύ 'χρηματοκιβωτιο' όπως λέμε.
Εγω παντως μπήκα στο α3 στην έκδοση λανσαρίσματος και τα μόνα υλικά που ήταν καλύτερα του γκολφ ήταν στο ταμπλό που είχε ένα φινίρισμα από αλουμίνιο και λίγο καλύτερο ύφασμα στα καθίσματα. Η τιμή 45000€ το α3 29000€ το γκολφ. 16000€ διαφορά για ελαφρώς καλύτερα υλικά; Πριμιουμ αυτοκίνητο σημαίνει πριμιουμ υλικά στη καμπίνα πχ: δερματινο σαλόνι επενδύσεις στο ταμπλό από δέρμα, ξύλο ή αλουμίνιο, επενδύσεις στις πόρτες, στιβαρή συναρμογή, δυνατό μοτερ, νέες τεχνολογίες. Δεν υπάρχει για εμένα πριμιουμ αυτοκίνητο με λιγοτερα απο 50000€ κόστος αγοράς ως καινούργιου. Δεν έχει κανένα νόημα να πληρώσεις 10000€ παραπάνω για ένα συμβατικό αυτοκίνητο μόνο και μόνο για το σήμα. Για εμένα όσοι επιλέγουν τέτοια αυτοκίνητα είναι θύματα παραπληροφόρησης και λανθασμένης καταναλωτικής νοοτροπίας.
-
Σκαλοπατι φορου;
VW Golf MK 8