-
Και το golf και το a3 σε κάθε αλλαγή μοντέλου , κάνουν facelift!
Στα 25κ και τα δύο , λογικά επιλέγεις το golf λόγω νέου μοντέλου και νέου επιτέλους εσωτερικού?
Η σύγκριση θα έπρεπε να γίνει με το νέο α3 που είναι και αυτό εξελιγμένο στο εσωτερικό του
-
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-VW-Golf-1,5-TSI-ACT-130-PS_202593_45383.asp
Φαίνεται δελεάστική πρόταση . Σε σύγκριση με το τωρινό focus ποιο διαλέγουμε?
-
Ελπίζω ρητορικό το ερώτημα.....
Focus εννοείται.....διαβάζοντας το τεστ που παρέθεσες,μου έκανε εντύπωση που η κατανάλωση του συγκεκριμένου ήταν χαμηλότερη του υβριδικού....και αρκετά μάλιστα,γύρω στο 10%...
Εκτός και αν είναι από τις συνηθισμένες 'πατάτες' του συγκεκριμένου περιοδικού που δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του.
-
Συγνώμη αλλά με εξαίρεση απόλυτα οικονομικούς λόγους ποιός ο λόγος να πας να πάρεις 130 αντί 150ps όταν σου στερεί την δυνατότητα της ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης; Και σε γενικότερο πλαίσιο, αλλά πάντα εντός VAG, ποιός ο λόγος να ασχοληθείς με Golf/A3 αντί των Leon/Octavia που έχουν τα μεγάλα μεταξόνια; Για το 'prestige';
Βλέποντας reviews το μόνο πραγματικά ξεχωριστό είναι οι φυσικοί διακόπτες (ΠΟΛΥ θετικό) που έχει το Α3 και στερούνται όλα τα υπόλοιπα. Αλλά ειδικά το Leon νομίζω είναι αυτή την στιγμή η χρυσή τομή στον τομέα μικρομεσαίων του Vag...
-
-
Marek drives review, μόλις βγήκε:
Μονο εγω κουραστηκα απο την τοση τεχνολογια που εχει μεσα? οκ ωραιο σε εμφανιση να το βλεπεις εσωτερικα,,αλλα μεσα σαν οδηγος πιστευω δεν ειναι καθολου εργονομικο το συγκεκριμενο! ποιο πολυ θα δημιουργει συγχηση και ατυχηματα παρα να μπορω να επιλεξω κατι απο τα τοσα touch Που εχει!
-
Πραγματικα το εφτασαν ως εκει που δεν παει με τα touch.
-
Αυτό και η ενδεχόμενη αναξιοπιστία του είναι τα τεράστια 'κρίμα' για ένα όχημα με τρομερή ποιότητα κύλισης και πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Γι'αυτό όμως υπάρχουν τόσες επιλογές στην αγορά. Κρίνεις βάζοντας προτεραιότητα στα θέλω σου...
-
Τα touch παλευονται μονο αν υπαρχει haptic feedback, αλλιως ειναι δραμα. Ετσι και αλλιως ομως θα επρεπε να μεινει μηχανικος διακοπτης τουλαχιστον για το AC. Παλι καλα που τα κουμπια πανω στο τιμονι παραμενουν μηχανικα, διοτι εχω δει σε καποιες εταιρειες οτι εχουν γινει touch και αυτα!!
-
Αυτό με την κατανάλωση πάντως είναι άξιο απορίας?! Δλδ αν αυτό καίει 6.5 λίτρα γιατί να πάρεις το Mild Hybrid? Ίσως σε συνθήκες καθαρά πόλης να έχει διαφορά αλλά αυτό πρέπει να μας το πούνε χρήστες στο μέλλον. Και τα 20 άλογα διαφορά κάνουν το 0.5 λίτρο διαφορά???
Περιμένω να ακούσω τιμές και εξοπλισμό για το focus mild hybrid , αλλιώς σε no mh καταστάσεις golf life vs focus st line σημειώσατε 1-χ-2 ?
Το focus st line έχει αλογόνου η led μπροστά? Είδα ένα στο δρόμο και με χάλασε λίγο η κιτρινίλα
-
-
Το focus st line έχει αλογόνου η led μπροστά? Είδα ένα στο δρόμο και με χάλασε λίγο η κιτρινίλα
Δυστυχώς αλογόνου, εκτός εαν αλλάξει κάτι τώρα με την ανανέωση λόγω των νέων μοτέρ (το Fiesta π.χ ήδη έχει LED to ST Line).
-
Το St-line Focus έχει αλογόνου και A/C....
-
Δεν προλάβανε καλά καλά να παραδώσουν τα πρώτα οχήματα και αρχίσαμε:
https://www.drive.gr/news/kosmos/i-volkswagen-stamata-tis-paradoseis-toy-neoy-golf
-
Ναι το γνωρίζω για το a/c . Το βάζεις έξτρα...παραξενα πραγματα.
Μακάρι να έρθει 'καλύτερό' γιατί με βλέπω με κανα life golf.
-
Hountalas αν καταλήξεις σε Vag από leon/Octavia ξεκινά. Το 1ο αν δεν έχεις οικογένεια ακόμα (πολύ όμορφο), το 2ο αν ήδη έχεις ή είναι στα πλάνα σου (τρομεροί ασυναγωνιστοι χώροι). Διάβασα τι έγραψα λίγο παραπάνω και θα καταλάβεις.
ΥΓ: Θεμιτό θα ήταν επίσης να κάνεις υπομονή το καλοκαίρι να δεις, όπως πολυ σωστά είπε ο Φάνης ανωτέρω. γΔεν χωράει το μυαλό μου πως ολόκληρη Ford θα συνεχίσει αυτόν τον τραγέλαφο με τις εξοπλιστικές εκδόσεις για πολύ. Η λογική λέει ότι με την έλευση mild hybrid θα υπάρξουν και εξοπλιστικές εκδόσεις με clima, απλά led (έστω), ίσως και μιας δυνατότητας επιλογής για ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω επί πληρωμή όπως στο Golf για το hatchback Focus....
-
Έχω ένα παιδακι φρέσκο. Θα περιμένω ούτως η άλλως να δω το leon γιατί πρωταρχικά περιμένω το focus mh. Το leon δεν ξέρω αν θα με κουράσει σε καθημερινή χρήση πόλης λόγω μήκους και πλέον με τις καταναλώσεις που βλέπω δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω τον etsi με τα ενδεχόμενα προβλήματα στο dsg. Εκτός αν το φτιάξανε!
-
Golf/A3 αντί των Leon/Octavia που έχουν τα μεγάλα μεταξόνια;
Αυτό δεν το ήξερα και επειδή μου φάνηκε περίεργο το έψαξα λίγο και μάλλον έχεις δίκιο. Μπράβο για την λεπτομέρεια!
-
Ακολουθούν οι απόψεις μου από το νέο Golf στην έκδοση 2.0 TDI DSG Life 150ΗΡπου είχα για το προηγούμενο ΣΚ για long test drive ως υποψήφιο εταιρικό.
Το αυτοκίνητο ήταν άστρωτο σχετικά με 1400ΚΜ στο οδόμετρο με ένα αδιάφορο μπλε μεταλλικο χρωμα και με extra εξοπλισμό στην Life τις όμορφες 17αρες ζάντες,camera rear view και 2 launch packs -το ένα η 10αρα οθόνη με Navigation και το άλλο το Side Assist με BLind Spot Detection και αυτόματο παρκάρισμα /ξεπαρκάρισμα.
Αρχικα να πω ότι όσο και να προσπάθησα κι εγώ και όσοι φίλοι το είδαν δεν έκανε σε κανέναν το κλικ η εξωτερική εμφάνιση. Ένα άοσμο άγευστο και άχρωμο σχέδιο που προσωπικά περίμενα από κοντά να είναι καλύτερο από τις φωτό και τελικά μου φάνηκε χειρότερο.
Εσωτερικα είναι η απόλυτη ανατροπή!!!Οσο βαρετό είναι από έξω τόσο φρέσκο και ενδιαφέρον είναι από μέσα!!!Θελει αρκετό χρόνο εξοικείωσης με όλα τα μενού και τις οθόνες και σίγουρα κάποιος πάνω από τα 60 θα δυσκολευτεί αρκετά πιστεύω ( αν υπάρχει 60αρης που θα πάρει Golf..)
Έκανα με ένα γέμισμα 840κμ κυριως σε ανοικτό δρόμο και η ένδειξη υπόλοιπου ήταν 120κμ με μέση κατανάλωση 5.5 και μέση ταχύτητα 84km/h.
Ο κινητήρας είναι ένα διαμάντι!!!!36 κιλά ροπή και σε συνδυασμό με το 7ταχυτο DSG η επιτάχυνση είναι καταιγιστική!!!Δεν ξέρω ποσο γρήγορο είναι στα χρονόμετρα αλλά αυτό που μου έμεινε είναι το χαμόγελο από τα ανοίγματα από 120-170 και 140-200 σε χρόνο dt...Δεν έχει κανένα διακριτικό που να σε υποψιάζει περί τίνος πρόκειται....και αυτό μου άρεσε!!Ομορφος πολύ εύκολος στην χρήση και πολύ γρήγορος είναι ο νέος μοχλός του DSG που είναι shift by wire και αλλάζει ηλεκτρονικά μεταξύ R/N/D\S.
Ο κινητήρας-κιβώτιο και το φρέσκο εσωτερικό με την χαμηλή κατανάλωση ήταν τα κυρια θετικά που βρήκα......Επίσης η αναρτηση μου φάνηκε αρκετά καλή καθώς με τα 150 άλογα πρέπει να ήταν με πολλαπλούς συνδέσμους. Δεν είχε κλίσεις στις στροφές και ενέπνεε εμπιστοσύνη με μεγάλες ταχύτητες σε αντίθεση με το τιμόνι που ήταν αντιδιαμετρικη εμπειρία....
Αρνητικά:
1)Μη αναμενόμενο το τιμόνι που δεν γινόταν πιο βαρύ όσο ήθελα με την αύξηση της ταχύτητας. Όταν ρώτησα τον υπεύθυνο μετά αν είχε το progressive steering ή όχι το συγκεκριμένο δεν ήξερε και θα το έψαχνε -μου είπε ότι θα ενημερώσει και τον Product Manager για αυτή μου την παρατήρηση για να το ψάξουν. 2) Απαράδεκτα καθίσματα στην έκδοση Life τόσο οπτικά όσο κυριως χωρίς καμία στήριξη πλευρική!!!!
3)Η κυρία οθόνη ένα μεσημέρι κόλλησε και δεν άλλαζε με τίποτα!!! Είχε μόνο ράδιο!!Οκ μέχρι εδώ....όμως είχε 33-34 βαθμούς έξω και δεν μπορούσαμε να βάλουμε το κλίμα γιατί δεν εμφανιζόταν στην οθόνη που είχε κολλήσει!!!Εσβησα και ξανανοιξα την οθόνη και τον κινητήρα τίποτα!!!!Μετα από 15 λεπτά οδήγησης με ανοικτά παράθυρα ξεκόλλησε!!!
4)Ηχοσύστημα μέτριο προς όχι καλό. Εχω απαιτήσεις από τον ήχο και ήταν κάτω του μετρίου με όποια ρύθμιση έκανα....
-
Γερμανική ποιότητα κατασκευής my a**...και στα 2 μπροστινά προσκέφαλα είχαν ξεκολλήσει τα πλαστικά στρογγυλά που είναι κολλημένα στο ύφασμα και ανεβοκατεβαίνουν τα 2 μεταλλικά άκρα του κάθε προσκέφαλου -πρώτη το βλέπω αυτό σε καινούριο αμαξι.
-
η κάμερα οπισθοπορείας είναι κρυμμένη μέσα στο σήμα της VW το οποίο ανασηκώνεται όταν επιλέγεις την όπισθεν-όταν κλείνει όμως το σήμα κάνει θόρυβο σαν να γρατζουναει κάποιος το πορτμπαγκάζ.Επισης η ανάλυση είναι πολύ μέτρια σε σχέση με Ford πχ
Εν κατακλείδι μάλλον το απορρίπτω και περιμενω με τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα/κιβωτίου το νέο Α3 ως πρώτο φαβορί καθώς και τη νέα Octavia ως outsider...
-
-
Ωραίο ριβιού!
Αυτοί εκεί στη VAG δε θα μάθουν ποτέ μου φαίνεται! Αλλά αφού έχουν κόσμο (και μάλιστα πολύ) ο οποίος εξακολουθεί να αγοράζει τα αυτοκίνητα τους παρά τα όσα έχει τραβήξει, τότε καλά κάνουν και αυτοί. Εγώ προσωπικά δε θα αγόραζα VAG σήμερα που είναι τόσο πιο πολύπλοκα και ηλεκτρονικά τα αυτοκίνητα. Θα φοβόμουν πολύ!
VW Golf MK 8