-
@xenos said in Peugeot 5008 (SUV):
Απ ότι καταλαβαίνω το θέμα το έχουν όλα τα αυτοκίνητα με ad blue, όχι μόνο τα γαλλικά, σωστά;
Τι την βάλανε όλοι τη μλκία, αφού δεν το έψαξαν λίγο πρώτα;Το θέμα με την επανάληψη της βλάβης το έχουν όλα της Stellantis 100% και κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις απλής βλάβης σε άλλες εταιρείες.
-
Μισό λεπτό να μας απαντήσει ο εκπρόσωπος τύπου(τύφλα να έχει η Τσαπανίδου) της Stellantis..
-
@mastoras78 said in Peugeot 5008 (SUV):
Μισό λεπτό να μας απαντήσει ο εκπρόσωπος τύπου(τύφλα να έχει η Τσαπανίδου) της Stellantis..
Χα Χα... περιμένουμε επίσημη απάντηση από τα κεντρικά!
-
το adblue και εαν θα καλυφθει το κοστος ή μερος του κοστους κτλ ενω ειναι κατασκευαστικο προβλημα των γαλλοχρεπιων, το εχουν αφησει στο πως ξυπνησε ο αντιπροσωπος ή ο τυπος στα κεντρικα να εγκρινει ή οχι μειωση κοστους. εδω κοβονται καδενες, σπανε κινητηρες, μενουν απο μαλακιες τους αμαξια 6 μηνες συνεργειο και σφυρανε αδιαφορα.
μεγαλη απογοητευση τελικα. αποξω κουκλα, μεσα πανουκλα.
#pote_ksana -
Και άλλα το έχουν. Όπως κάποια Μερσεντές όπου μπουκωνει λογω κρυσταλοποιησης
-
@lap said in Peugeot 5008 (SUV):
Και άλλα το έχουν. Όπως κάποια Μερσεντές όπου μπουκωνει λογω κρυσταλοποιησης
Το μπούκωμα λύνεται με καθαρισμό η αλλαγή του μπεκ συνήθως και με κόστος κάτω από το 1/15 του δοχείου.
Στα Stellantis το λογισμικό του δοχείου δεν καταλαβαίνει ότι έχεις γεμίσει με adblue το δοχείο και σου δείχνει χαμηλή στάθμη και ότι το όχημα λόγω έλλειψης υγρού δεν θα εκκίνησει μετά από κάποια χλμ.
-
Δηλαδή δεν είναι θέμα hardware αλλά software ;
-
Λοιπόν έγραψα χτες πρώτος από όλους και δεν κάλυψα κανένα.
Αλλά προβοκάτσιες θα έχουν απάντηση.
Φίλος με βανάκι μακρύ σιτροέν με 135000 χλμ δεν του έχει βγάλει αντ μπλού και βασικά δεν του έχει βγάλει τίποτα.
Κάτι που δεν μπορεί να πει για τα άλλα δύο βίτο που έχει που έχουν τιμήσει τα συνεργεία τους ανελλιπώς αν και με πολύ μικρότερη χρήση.Το πόσο συχνά βγαίνει το αντ μπλού, είναι άγνωστο. Επίσης το πότε βγαίνει.
Δεν βγαίνει σε όλα, γιατί δεν έχει τύχει σε όσους είναι στα κοινωνικά δίκτυα και τα φόρουμ της εταιρείας, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Γαλλία που παρακολουθώ.
Ως προς το κόστος όταν έχεις 5 χρόνια εγγύηση και 100000 χλμ που έχω εγώ στο δικό μου, μου είναι αδιάφορο.
Οταν υπάρχει οδηγία της εταιρείας εδώ, για αντικατάσταση μέχρι τα 150000 χλμ με μικρή επιβάρυνση, από 100-400 ευρώ ανάλογα με τα χλμ και τα χρόνια, επίσης δεν έχει νόημα να το συζητάμε, γιατί τα 150000 χλμ είναι πολλά χρόνια και όλα τα άλλα αμάξια που έχουμε έχουν βγάλει θέματα έως πολλά θέματα.
Δεν είδα να κάνουμε τόσο θέμα τα τογιότα με τα τανάκα και τις λαδιέρες που τρέχουν όλοι να πάρουν μην χάσουν με 14-18 μήνες παράδοση.
Προφανώς κανείς μας δεν θέλει να έχει βλάβες.
Αλλά και τα αμάξια βγάζουν βλάβες.
Οταν έχεις περάσει κάποια χρόνια χωρίς πρόβλημα και όσο αυτά τα χρόνια αρχίζουν να γίνονται διψήφια, ε κάπου τα προβλήματα είναι αναμενόμενα.
Για το πρόβλημα μιλάνε ότι το υγρό κάπως κρυσταλλώνεται, δεν ξέρω ακριβώς και δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του δοχείου.
-
Και γνωστός σε c4 τα άλλαξε όλα (μπεκ, δοχείο) με κανα 1000ρικάκι ( ), όχι 50-100-200ε.
-
Στην εργασία μου έχουμε 12 βαν Jumper Citroen... ε και τα 12 έχουν βγάλει πρόβλημα adblue, όπως επίσης και όλα τα επιβατικά leasing 2008, crossland, insignia από τα 20000χλμ.εως τα 200000χλμ.
Η τοπική αντιπροσωπεία με οδηγίες από τα κεντρικά το παλεύει 5-6 χρόνια τώρα χωρίς αποτέλεσμα.
Υπόψιν ότι τα αυτοκίνητα είναι το πιο παλιό από 5 έτη έως 8 μηνών.
Για τα Takata που αναφέρθηκε πιο πάνω εμένα προσωπικά έγινε ανάκληση από τη MAZDA για αυτοκίνητο 10 ετών για προεντατήρες και άλλα θέματα...
Δεν έγινε αβαβα το θέμα.Για λαδιερες Yaris και Auris δεν ξέρω....δεν έχω πάρει σύνταξη ακόμη...
-
@georgekn said in Peugeot 5008 (SUV):
Στην εργασία μου έχουμε 12 βαν Jumper Citroen... ε και τα 12 έχουν βγάλει πρόβλημα adblue, όπως επίσης και όλα τα επιβατικά leasing 2008, crossland, insignia από τα 20000χλμ.εως τα 200000χλμ.
Η τοπική αντιπροσωπεία με οδηγίες από τα κεντρικά το παλεύει 5-6 χρόνια τώρα χωρίς αποτέλεσμα.
Πέρασαν όλα εντός εγγύησης; Αν όχι χρεωθήκατε 100ε ή μπα;!
-
Για τις λαδιερες υπάρχει ξεχωριστό νήμα.
-
@xenos said in Peugeot 5008 (SUV):
Πέρασαν όλα εντός εγγύησης; Αν όχι χρεωθήκατε 100ε ή μπα;!
Μέχρι τη 2ετια ναι... μετά πληρωμή όλα ακόμη και η σύνδεση σε διαγνωστικό που γίνεται σχεδόν καθημερινά...για να μπορούν να ξαναλειτουργήσουν οι κινητήρες των οχημάτων μετά το σφάλμα που εμφανίζεται...
-
Πληρωμή για να μπει διαγνωστικό;
Πρώτη φορά το ακούω αυτο -
Πρώτη φορά το ακούω αυτοΑν πας στην αντιπροσωπεία για διάγνωση βλάβης...στο κάνει δωρεάν?
-
Για τα Takata που αναφέρθηκε πιο πάνω εμένα προσωπικά έγινε ανάκληση από τη MAZDA για αυτοκίνητο 10 ετών για προεντατήρες και άλλα θέματα...
Δεν έγινε αβαβα το θέμα.Για λαδιερες Yaris και Auris δεν ξέρω....δεν έχω πάρει σύνταξη ακόμη...
Μόνο που το τακάτα σκότωσε εκατοντάδες, ενώ το αντμπλού απλά σε στέλνει συνεργείο. Και όχι άμεσα. Εμένα μου έβγαλε το μνμ στην Γραβιά και γύρισα χαλαρά Αθήνα, ήταν και Κυριακή και με είχε πανικοβάλει ο επτάψυχος ότι θα μείνω, αν σβήσει η μηχανή, την έσβησα 10 φορές και ξαναπήρε αμέσως και πήγα σπίτι το άφησα γκαράζ και την άλλη μέρα πήγα συνεργείο, όπου μου είπαν ότι δεν σε αφήνει τόσο εύκολα.
-
Πρώτη φορά το ακούω αυτοΑν πας στην αντιπροσωπεία για διάγνωση βλάβης...στο κάνει δωρεάν?
Ναι, αλλά μετά την εγγύηση πάω σε εξωτερικά συνεργεία και ίσως για αυτό δεν μου έχει τύχει με παλιά αυτοκίνητα που οδηγώ.
-
Ναι, αλλά μετά την εγγύηση πάω σε εξωτερικά συνεργεία και ίσως για αυτό δεν μου έχει τύχει με παλιά αυτοκίνητα που οδηγώ.
Άστο είναι ανάλογα που θε πέσεις...εγώ πριν 10 χρόνια πήγα σε εξωτερικό συνεργείο που ήμουν πελάτης να μου σβήσει ένδειξη αερόσακου μετά από επισκευή ταπετσαρίες στο κάθισμα οδηγού...και για ένα λεπτό ήθελε 20€, μαύρα φυσικά...
Δεν με ξαναείδε μετά από αυτό. -
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Μόνο που το τακάτα σκότωσε εκατοντάδες, ενώ το αντμπλού απλά σε στέλνει συνεργείο. Και όχι άμεσα. Εμένα μου έβγαλε το μνμ στην Γραβιά και γύρισα χαλαρά Αθήνα, ήταν και Κυριακή και με είχε πανικοβάλει ο επτάψυχος ότι θα μείνω, αν σβήσει η μηχανή, την έσβησα 10 φορές και ξαναπήρε αμέσως και πήγα σπίτι το άφησα γκαράζ και την άλλη μέρα πήγα συνεργείο, όπου μου είπαν ότι δεν σε αφήνει τόσο εύκολα.
Εδώ ο καθένας γράφει την εμπειρία του...και ανάλογα με τις ανάγκες του πάντα.
Για εσένα δεν είναι πρόβλημα το adblue, για εμένα και την καθημερινότητα μου (και άλλων εμπλεκομένων) στην ζωή και την εργασία μου είναι.
Ο Takata δεν με σκότωσε για να είμαι εδώ και να γράφω....
Η stellantis μου τα έχει κάνει αερόστατο όμως.... καθημερινά απειλώντας την ψυχική υγεία μας με την αδιαφορία της. -
@criuser said in Peugeot 5008 (SUV):
Εδώ ο καθένας γράφει την εμπειρία του...και ανάλογα με τις ανάγκες του πάντα.
Για εσένα δεν είναι πρόβλημα το adblue, για εμένα και την καθημερινότητα μου (και άλλων εμπλεκομένων) στην ζωή και την εργασία μου είναι.
Ο Takata δεν με σκότωσε για να είμαι εδώ και να γράφω....
Η stellantis μου τα έχει κάνει αερόστατο όμως.... καθημερινά απειλώντας την ψυχική υγεία μας με την αδιαφορία της.αν ηταν μονο το adblue πες παει και ερχεται...
τελικα ειναι και πταισμα μπροστα σε οτι αλλο απιθανο βγαινει στη χρηση των φρανσεζ ρημαδιωνε.
που να ταξερα ο ερμος. ή μαλλον ταξερα απο το 508. οκ, λεει ο πρινς δεν πετυχε.... στην πλατη μου.
αλλα ξεχασα τι ειναι συνεργειο με τα βιταρα. και την πατησα.... και βρισκομαι με λαδιερες και μαζουτιερες που δεν ξερεις τι σου ξημερωνει, οσα ερορ κοντς και να μαθεις αποξω, παντα θα σε εκπληξουν με καποιο νεοτερο. σαν κουιζ ενα πραμα.
Peugeot 5008 (SUV)