-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Βιεννη - Αθηνα, door to door ειναι 1740 χιλιομετρα , γενικα ηρθαμε απροβληματιστα και ανετα.
Μέσω Ιταλιάς δεν συμφέρει περισσότερο ή όχι? Εννοώ χρονικά αλλά και από άποψη χιλιομέτρων? Δεν έχω ιδέα για αυτό ρωτάω.
Χρονικά μάλλον όχι, αν συνυπολογίσεις χρόνο αναμονής πριν μπεις στο καράβι, ώρες εντός καραβιού και αναμονή εξόδου από το καράβι/λιμάνι. Οικονομικά επίσης δεν συμφέρει, αν δεν κάνω λάθος. Εκτός αν τρέξει καμιά προσφορά ή κοιμηθεί όλη η οικογένεια κατάστρωμα...
-
Πάτρα Ανκόνα που κοίταξα για φέτος το καλοκαίρι, ήθελε 750 με εξωτερική τρίκλινη...πέρυσι πήγα μέχρι το Μόναχο,έκανα 4500χλμ σε 10 μέρες και δεν ξόδεψα πάνω από 350 ευρώ.....ούτε χρονικά,ούτε οικονομικά συμφέρει πλέον.
-
Ποτέ δεν συνέφερε ούτε χρονικά ούτε οικονομικά, απλά παλαιότερα υπήρχε ο εμφύλιος στη Γιουγκοσλαβία και τα πράγματα ήταν πιο πολύπλοκα.
-
Σχετικα με τις οδους καθοδου, βαριεμαι τα καραβια . Εχω κανει μια φορα πριν 5-6 χρονια το Πατρα Βενετια με αυτοκινητο και δεν θα ηθελα να το ξανακανω.
Το κατεβασμα μεσω Σερβιας -Ν.Μακεδονιας ειναι πλεον 100% μεσω κλειστου αυτοκινητοδρομου , ειναι ασφαλες με καλους δρομους. Ο μονος ασταθμητος παραγωντας ειναι οι ουρες στα συνορα. Αν πας off season δεν ειναι θεμα, εμεις αυτη τη φορα πχ δεν ειχαμε κανενα προβλημα περασαμε πολυ γρηγορα, αλλα σε κανα μηνα απο τωρα στο κατεβασμα γινεται χαμος με ουρες που μπορει να φτανουν και 2-4 ωρες σε καθε συνορο (ειδικα τα Ουγγαρια-Σερβια και μετα τα Σερβια-Σκοπια)Μεσω Σερβιας εχεις τη δυνατοητα να κανεις μια δυανυκτερευση - εκδρομη , στο καραβι τι να δεις;
Πχ ειτε μεινεις Βελιγραδι, ειτε Νις , ειτε ΝοβιΣαντ , εχει και μερη να δεις αλλα πανω απο ολα φανταστικο φαγητο (αρκει να μην εισαι veggie).Αρα για μενα δεν τιθεται θεμα μεσω Πατρας η οδικως, το ερωτημα ειναι αν αξιζει να κατεβασεις το αμαξι γενικα η να παρεις το αεροπλανο να ξεμπερδευεις.
Κατεβαινω Ελλαδα 2-3 φορες το χρονο και στα προηγουμενα ~5 χρονια ειναι μονο η 2η φορα που φερνω το αμαξι και πιθανως να ειναι η τελευταια. Ειναι πολυ βολικο το οτι μπορεις να κουβαλησεις πραγματα , κατεβασα μεγαλες ποσοτητες απο πραγματα Ελλαδα και θα ανεβασω αλλα τοσα (τενεκεδες ελαιολαδα, μελια και αλλα πολλα ) . Επιπλεον μπορεις να κανεις το αμαξι ενα service οπου η διαφορα στην τιμη με Αυστρια ειναι ικανη να του αποσβεσει ολα τα εξοδα ταξιδιου (αν και φετος δεν θα το κανω ) . Θα κατσω να του βαλω μεμβρανες ηλιοπροστασιας που παλι πανω εχουν πολλαπλασιο κοστος και ακομα σημαντικοτερο δεν τους εμπιστευομαι τοσο οσο τους δικους μας που εχουνε μεγαλη εμπειρια σε αυτο το κομματι. Επιπλεον αν χρειαζεσαι αμαξι για τον καιρο που εισαι (θα ειμαστε ελλαδα κανα μηνα) ε ειναι αλλιως να εχεις το οχημα σου. Παιζει ενα αμαξι της οικογενειας για κοντινες βολτες ή κανα νησι με καραβι αλλα φετος θα παμε οδικως σε διαφορα μερη (Μανη, Λευκαδα ) οποτε επρεπε να φερω ή να ενοικιασω.Στα αρνητικα ειναι η χαμενη ωρα, ειναι δυο μερες οδηγηση (αν μενεις Θεσσαλονικη ειναι αλλη ιστορια, ειναι πολυ πιο ευκολο) , φορτωνεις και το αμαξι χιλιομετρα .
Εν αλλο αρνητικο που διαπιστωσα φετος ειναι οτι μαλλον ξεμαθα λιγο στις οδηγικες συνθηκες γιατι μου φαινονται τα στενα ->'στενα' , παρκαρισμα σε ανηφορα με αυτοματο δεν ειχα κανει ποτε (η Βιεννη ειναι μια απεραντη φλαταδουρα) και γενικα εχω την αισθηση οτι και το αυτοκινητο και ο οδηγος ασφυκτιουμε καπως. Οταν κοιταγα να παρω αμαξι ποτε δεν σκεφτηκα το μεγεθος, ισα ισα που σκεφτομουνα οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα να μας χωραει , αλλα τωρα βλεπω οτι υπαρχουνε και καποιες δυσκολιες. -
Εοδες τωρα γιατι καθομαστε και γραφουμε για διαστασεις. Δεν χωραμε εδω. Ειναι ολα στενα ακομα και τα παρκινγκ
-
Καλώς όρισες Κίλο . Καλές διακοπές .
Δεν ξέρω αν το 5008 έχει τα συστήματα που είχες στην 5άρα ως προς τα λάστιχα , αλλά στην δική μου 5άρα , όταν χάνει λίγο το λάστιχο μου δείχνει το σήμα service με κίτρινο χρώμα και το σήμα πιο λάστιχο έχει μειωμένη πίεση . Αντίθετα όταν έχεις πρόβλημα , έχει ένα σήμα με ένα λάστιχο τρυπημένο με καρφί , στην οθόνη του καντράν όλα αυτά , σε χρώμα κόκκινο ενώ ανάβει και η ένδειξη στοπ .
Αρα λογικά απλά ενημερωτικό ήταν το μήνυμα...
Ωραίο το ταξίδι πάντως . Τελικά δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κάνω , αλλά κάποια στιγμή θα γίνει . Τα πλοία είναι αρκετά ακριβότερα από ότι ήταν στο παρελθόν , τουλάχιστον 25 % , αλλά ακριβά είναι και τα καύσιμα και τα διόδια με αποτέλεσμα με βενζίνη το Αθήνα Μόναχο να φτάνει στα 1300 € , ενώ μέσω Γιουγκοσλαβίας , είσαι μαζί με την διαμονή γύρω στα μισά . Είναι και φτηνότερη η βενζίνη στην διαδρομή .
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
[emoji38]
Εοδες τωρα γιατι καθομαστε και γραφουμε για διαστασεις. Δεν χωραμε εδω. Ειναι ολα στενα ακομα και τα παρκινγκΔεν ισχύει μόνο εδώ αυτό. Αμβούργο που είδα πριν μερικούς μήνες, πάρκαρε ο ένας πάνω στον άλλον
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Καλώς όρισες Κίλο . Καλές διακοπές .Δεν ξέρω αν το 5008 έχει τα συστήματα που είχες στην 5άρα ως προς τα λάστιχα , αλλά στην δική μου 5άρα , όταν χάνει λίγο το λάστιχο μου δείχνει το σήμα service με κίτρινο χρώμα και το σήμα πιο λάστιχο έχει μειωμένη πίεση . Αντίθετα όταν έχεις πρόβλημα , έχει ένα σήμα με ένα λάστιχο τρυπημένο με καρφί , στην οθόνη του καντράν όλα αυτά , σε χρώμα κόκκινο ενώ ανάβει και η ένδειξη στοπ .
Αρα λογικά απλά ενημερωτικό ήταν το μήνυμα...
Ωραίο το ταξίδι πάντως . Τελικά δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κάνω , αλλά κάποια στιγμή θα γίνει . Τα πλοία είναι αρκετά ακριβότερα από ότι ήταν στο παρελθόν , τουλάχιστον 25 % , αλλά ακριβά είναι και τα καύσιμα και τα διόδια με αποτέλεσμα με βενζίνη το Αθήνα Μόναχο να φτάνει στα 1300 € , ενώ μέσω Γιουγκοσλαβίας , είσαι μαζί με την διαμονή γύρω στα μισά . Είναι και φτηνότερη η βενζίνη στην διαδρομή .
κοιτα ηταν η πρωτη φορα που μου εβγαλε κατι τετοιο και σε μια στιγμη που ημουνα κουρασμενος και δεν ηθελα περιπετειες, μετα που το εψαξα καταλαβα οτι ηταν μια απλη προειδοποιηση . Οχι δεν μου εδειξε σε ποιο λαστιχο και δε νομμιζω το κανει , δεν εχει αισθητηρες απο οσο ξερω αλλα καταλαβαινει απο τη διαφορα στην περιστροφη.
για το ταξιδι, εχει γινει ακομα πιο ευκολο με το κλεισιμο 100% του αυτοκινητοδρομου, αν πας και off season για τα συνορα ειναι πολυ ευκολο πλεον.
-
Βάλαμε και μεμβράνες Llumar διάφανες
-
Πολύ ωραίες οι μεμβράνες, αλλά είσαι σίγουρος ότι στην Αυστρία δεν θα έχεις θέμα νομιμότητας;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πολύ ωραίες οι μεμβράνες, αλλά είσαι σίγουρος ότι στην Αυστρία δεν θα έχεις θέμα νομιμότητας;οι εμπρος, και μετα ματι να τις δεις ειναι μια χαρα , φαινεται ο οδηγος μεσα καθαρα χωρις προβλημα
εψαξα λιγο τη νομοθεσια πανω και απο οτι ειδα αυτες οι ανοικτες ειναι νομιμες , μεχρι 67% -
Σε ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση kilo!
Ωραίες οι μεμβράνες.
-
Αποκλείεται να μην έχει αισθητήρα πίεσης ελαστικών ανά λάστιχο . Το έχει το C4 του 2005 . Για ψάξτο .
-
Καθόλου δεν αποκλείεται. Υπάρχουν 2 τρόποι που δουλεύει το TPMS. O ένας (ο καλός ο ακριβός) είναι με dedicated αισθητήρα σε κάθε ελαστικό και ο άλλος (ο φθηνός ο λιγότερο ακριβής) είναι μέσω του ABS που αντιλαμβάνεται την απώλεια πίεσης από τη διαφορά στην περιστροφή του τροχού. Και οι δύο τρόποι βέβαια μπορούν να υποδείξουν ποιο ακριβώς ελαστικό έχει απώλεια πίεσης και σε τι βαθμό πχ βγάζουν κίτρινο μήνυμα σε περίπτωση μικρής απώλειας και κόκκινο σε περίπτωση μεγάλης.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Πολύ ωραίες οι μεμβράνες, αλλά είσαι σίγουρος ότι στην Αυστρία δεν θα έχεις θέμα νομιμότητας;
οι εμπρος, και μετα ματι να τις δεις ειναι μια χαρα , φαινεται ο οδηγος μεσα καθαρα χωρις προβλημα
εψαξα λιγο τη νομοθεσια πανω και απο οτι ειδα αυτες οι ανοικτες ειναι νομιμες , μεχρι 67%Για την Ελλάδα το γνωρίζω, απλά δεν ήξερα ότι το ίδιο ισχύει και για την Αυστρία.
Το 5008 λογικά θα έχει αισθητήρα σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά. Εδώ έχει το QQ, οπότε αποκλείεται να μην έχει ξεχωριστούς αισθητήρες το 5008
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Βάλαμε και μεμβράνες Llumar διάφανεςΕίσαι σίγουρος ότι στην Αυστρία δεν θέλεις να σε ενοχλεί ο ήλιος? Μήπως παρακαλάς να τον έχεις?
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
οι εμπρος, και μετα ματι να τις δεις ειναι μια χαρα , φαινεται ο οδηγος μεσα καθαρα χωρις προβλημα
εψαξα λιγο τη νομοθεσια πανω και απο οτι ειδα αυτες οι ανοικτες ειναι νομιμες , μεχρι 67%Για την Ελλάδα το γνωρίζω, απλά δεν ήξερα ότι το ίδιο ισχύει και για την Αυστρία.
Το 5008 λογικά θα έχει αισθητήρα σε κάθε λάστιχο ξεχωριστά. Εδώ έχει το QQ, οπότε αποκλείεται να μην έχει ξεχωριστούς αισθητήρες το 5008
Το Grandland που είναι της οικογένειας (όπως και το 3008 νομίζω), δεν έχει 4 ξεχωριστούς αισθητήρες.
-
Kilo αν πας Μανη λογικά θα περάσεις από Καλαμάτα. Μου λες την ημερομηνία και κάνεις στάση με την οικογένεια να κεράσω καφέ και να γνωριστούμε.
-
Στο τεύχος 24 του “auto Τρίτη” επιτέλους ένα συγκριτικό τεστ στα (5008-KODIAG-SEAT TARRACO-VOLVO XC60-HONDA CR-V) όλα στις 2λιτρες εκδόσεις diesel με 180+ άλογα. Μόνο το HONDA είναι βενζίνη, Υβριδικό με 184 ίππους συδιαστικα.
Καθόλου τυχαίο ότι το PEUGEOT 5008 στις κατηγορίες ( Κατανάλωση/ρύποι - Ενεργητική ασφάλεια/φρένα - Παθητική ασφάλεια - αξιοπιστία/συχνότητα βλαβών - κινητήρας επιδόσεις - εικόνα/ποιότητα/τεχνολογία - άνεση/χώροι - μεταπωλητική αξία ) παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία ενώ στην κατηγορία value for money παίρνει την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία. Συνολικά λοιπόν κερδίζει όλα τα υπόλοιπα και βγαίνει ξεκάθαρα πρώτο.- Επίσης στο ειδικό ετήσιο τεύχος των 4 τροχών με την ονομασία SUV υπάρχει μια συγκριτική δοκιμή ανάμεσα στα (Mercedes GLC 250d 4matic - Audi Q5 40TDI QUATTRO S TRONIC - Volvo XC 60 D5 - Peugeot 5008 2.0 BlueHdi 180 EAT8 GT). Η Mercedes κερδίζει το συγκριτικό αλλά το Peugeot είναι εκεί για να συγκριθεί με την κορυφή!
-
Παιδιά το 5008 είναι 4κινητο;
Peugeot 5008 (SUV)