-
Φανη το 3 ειναι το δυνατοτερο επιχειρημα....
Ολα τα αλλα....και εγω και εσυ και ολοι μας μεγαλωσαμε σε μικροτερα οχηματα...,μια χαρα ειναι....
Δηλαδη ενα octavia, scala ή ενα πιο στεναχωρο golf δεν κανουν;;;; ποσα προικια εχουν πια τα μωρα στην σημερινη εποχη;;;;
Δεν είναι θέμα χώρων (κυρίως) όσο ευκολίας τόσο φόρτωσης όσο (το κυριότερο και πιο σοβαρό) ευκολίας στο μπές βγες των παιδών / μωρών. Όταν χρειαστεί να σηκώσεις 10-15 κιλά πολλές φορές την ημέρα, πίστεψέ με κάνει μεγάλη διαφορά. Εγώ είδα τεράστια διαφορά στο να βάζω το παιδί στην 116 και στο Κούγκα, καμία σχέση η μέση μου. Τα υπόλοιπα είναι απλά μικρά πλεονεκτήματα.
Αλλά δες π.χ. C3 vs C3 Aircros, Fiesta vs Puma, Polo vs T-Cross. Oι SUV (ή όπως θες να τις ονομάσεις) εκδοχές είναι ομορφότερες, με μεγαλύτερους χώρους και γενικά πιο οικογενειακό προσανατολισμό. Εμένα π.χ. δεν μου κάνει το Φιέστα ως οικογενειακό, αλλά μου κάνει το Puma.
To Octavia που μου βάζεις στο βίντο είναι τεράστιο, μιλάμε για πάνω από 4.50 μέτρα! Σαφώς και επαρκεί για μια οικογένεια. Αλλά και πάλι ο χώρος αποσκευών μιας μπερλίνας δεν είναι το ίδο εύχρηστος με ενός 2 όγκων, είναι θέμα διάταξης και ύπαρξης μετάλλου, έχει βάθος αλλά όχι ύψος.
-
Ναι σωστα φανη το ξεχασα αυτο..... το συζητουσα και με εναν πωλητη..και μου ειπε αυτο ακριβως...
Πως ο πραγματικος ρολος των suv κρυβεται στην μεση των ανθρωπων και τα παραπανω κιλακια.
Οντως το σκυψε στο μπες βγες...ειναι δυσκολο...
Αρα αλλο ενα συν...
Οποτε εχουμε, υψηλη θεση οδηγηση και θεαση, χωροι (κρατω μικρο καλαθι σε αυτο καθως πολλα απο αυτα δεν εχουν φοβερους χωρους), ευκολια στο μπες βγες και υψηλη αποσταση απο το εδαφος....(δεν μιλω για τα awd που πραγματικα αξιζουν για εμενα), προσθετω και την καλυτερη παθητικη ασφαλεια εναντι χαμηλοτερου αυτοκινητου.
Που χανουν;
Στις στροφες, στις επιδοσεις, στον ελεγχο με μεγαλες ταχυτητες (μεγαλες ταλαντωσεις της αναρτησης), στην καταναλωση, στο φρεναρισμα, στους ελιγμους, στο παρκαρισμα (εχω τη αισθηση οτι για λογους σταθεροτητας εχουν αυξημενο λογο φαρδους/μηκους εναντι των χατσμπακς) και στο μεγαλυτερο περιβαλλοντικο αποτυπωμα.
Με λιγα λογια περα απο τα θετικα που αναφερα, θεωρω πως πιανουν ενα εμφυτο ενστικτο του ανθρωπου. Δηλαδη το να μπορουν να αγορασουν με λιγοτερα τα περισσοτερα. Οπου περισσοτερα βλεπε παραπανω λαμαρινα δηλαδη μεγαλυτερο ογκο παρα πιο δυναμικο σε διαφορους τομεις αυτοκινητο.
Υ.γ Φανη ολα τα λεφτα που διορθωσες την ακαταλαβιστικη διαλεκτο μου, καθως εκανες quoting, ......διερμηνεας,.....χαχαχα
-
Που χανουν;
Στις στροφες, στις επιδοσεις, στον ελεγχο με μεγαλες ταχυτητες (μεγαλες ταλαντωσεις της αναρτησης), στην καταναλωση, στο φρεναρισμα, στους ελιγμους, στο παρκαρισμα (εχω τη αισθηση οτι για λογους σταθεροτητας εχουν αυξημενο λογο φαρδους/μηκους εναντι των χατσμπακς) και στο μεγαλυτερο περιβαλλοντικο αποτυπωμα.
Γύρε, όλα σωστά είναι αυτά που έγραψες εσύ κι ο Φάνης εκτός από τον αυξημένο λόγο φάρδους/μήκους (και για το οποίο είναι αλήθεια ότι επιφυλάχθηκες). Αυτό που συμβαίνει συνήθως στα SUV (και κατά κόρον στα B-SUV που ξεκινάνε από μικρότερη βάση, δηλαδή από σουπερμίνι) είναι ότι έχουν μειωμένο λόγο φάρδους/μήκους, καθώς οι κατασκευαστές μεγαλώνουν το μεταξόνιο και το μήκος (για να εξασφαλίσουν χώρους), χωρίς να αγγίζουν το πλάτος.
Ως εκ τούτου ο παραπάνω λόγος μειώνεται. Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι αυτό που ανέφερες, δηλαδή πιο δύσκολο παρκάρισμα ενός π.χ. B-SUV από το αντίστοιχο σουπερμίνι.
-
Οι κατάσταση του οδικού δικτύου δλδ, δεν παίζει κανένα ρόλο;
Αν μπορούσα να πάω όπου θέλω χωρίς να σακατέψω το αμάξι, και εγω θα έπαιρνα ενα Ι30, ένα Focus ξέρω γω, κάτι τέτοιο, αφού δεν με ενδιαφέρουν οι χώροι..
Ομως, η υψομετρική μορφολογία (16% κλίσεις με λακκούβες) και η αισχρή κατάσταση των δρόμων σε συνδυασμό με μικρές ευθείες ( 1 χλμ το πολύ), διαμορφώνουν απαιτήσεις και ακαταλληλότητα. Σε μεγάλες πόλεις υπάρχουν επιλογές, λίγες πολλές, πάντως επιλογές. Εδώ έχουμε διλήμματα.
Μην κοιτάζεται τους δρόμους στις πόλεις σας, να χαρείτε..
-
Οι κατάσταση του οδικού δικτύου δλδ, δεν παίζει κανένα ρόλο;
Αν μπορούσα να πάω όπου θέλω χωρίς να σακατέψω το αμάξι, και εγω θα έπαιρνα ενα Ι30, ένα Focus ξέρω γω, κάτι τέτοιο, αφού δεν με ενδιαφέρουν οι χώροι..
Ομως, η υψομετρική μορφολογία (16% κλίσεις με λακκούβες) και η αισχρή κατάσταση των δρόμων σε συνδυασμό με μικρές ευθείες ( 1 χλμ το πολύ), διαμορφώνουν απαιτήσεις και ακαταλληλότητα. Σε μεγάλες πόλεις υπάρχουν επιλογές, λίγες πολλές, πάντως επιλογές. Εδώ έχουμε διλήμματα.
Μην κοιτάζεται τους δρόμους στις πόλεις σας, να χαρείτε..
Προφανώς και η κατάσταση του οδικού δικτύου παίζει ρόλο στην επιλογή κατηγορίας οχήματος, αλλά μην νομίζεις ότι και στις πόλεις υπάρχουν δρόμοι.
Υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα που οι δρόμοι είναι αντίστοιχοι παρατημένου επαρχιακού οδικού δικτύου.
-
Καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά όχι και ομορφότερο το T-Cross από το Polo και το Puma από το Fiesta χωρίς ένα ταπεινό 'κατά τη γνώμη μου'... Στα δικά μου μάτια δεν βλέπονται αυτά τα δύο Β-SUV. Από όλη την κατηγορία των B-SUV, μόνο το STONIC μπορώ να πω, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη, ότι υπερτερεί αισθητικά του αδερφού RIO.
-
Καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά όχι και ομορφότερο το T-Cross από το Polo και το Puma από το Fiesta χωρίς ένα ταπεινό 'κατά τη γνώμη μου'... Στα δικά μου μάτια δεν βλέπονται αυτά τα δύο Β-SUV.
Είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό η αισθητική. Εμένα π.χ. το Puma μου αρέσει περισσότερο απο όλα της κατηγορίας του (μπροστά είναι ίδο με Τζαγκ) και απλά θέλω να το δώ από κοντά. Το βρίσκω κλάσεις ανώτερο σχεδιαστικά από το άχρωμο Φιέστα. Το ίδιο και το T-cross το οοοίο το βρίσκω ενδιαφέρον αισθητικά (μου αρέσει που είναι τετραγωνισμένο) και αρκετά όμορφο (το πιο όμορφο της 3αδας) ενώ το Πόλο το βρίσκω άχρωμο και βαρετό. Ακόμα και στο C3, το Aircross μου αρέσει περισσότερο.
Αλλά όπως είπα, κάτι το τελείως υποκειμενικό. Στο Λαπ π.χ. αρέσει το Juke και τα Ssangyong!
-
Λοιπον εχει δικιο και ο nutsis ως ενα σημειο ομως....οχι οτι φταιει ο ιδιος αλλα τα εργοστασια.
Δηλαδη σωστο αυτο που λεει για τις λακουβαρες...ειναι οντως βασικοτατος λογος να αγορασεις ψηλο αυτοκινητο και του δινω δικιο, αλλα σε αυτα τα μεγεθη c suv, θα διαπιστωσει οτι λογο της φυσικης και της αδρανειας των μεγαλων μαζων απαιειται σκληροτερο σετ αμορτισερ ελατηριων, αντιστρεπτικων..με αποτελεσμα οντως να ειναι πιο ανετα...λογω κυριως των μεγαλυτερων διαδρομων των αναρτησεων αλλα δεν ειναι τοσο 'μαγικο χαλι' οσο μπορει καποιος να φανταστει.
Γενικα ομως στο τελικο αποτελεσμα ναι ειναι πιο ανετα σε γενικες γραμμες.
-
Στο Λαπ π.χ. αρέσει το Juke και τα Ssangyong!
Και κάποια Κούλα...
-
Χαχαχα
Προσεχε Φανη διοτι μ αρεσει και εμενα το puma. Οντως θυμιζει τζαααααγκ (αν δεις τζαααααάγκ θυμιζει και το swift)
Και επειδη Φανη μ αρεσει το puma σημαινει οτι ισως στο μελλον σ αρεσει και εσενα το καταπληκτικο juke η το ssangyong. (δες πιο πανω τι suvara ειναι το korando, πω πω πω)
Καταιγιδα μου τη θυμισες παλι....την Κουλα ....απιαστο ονειρο
Ααααααχ Κουλα!!!
-
Λογος φαρδος/μηκος: 0,417
ο λογος: 0,417
Ο λογος: 0.416
Ο λογος : 0.429
Ο λογος : 0,42
Ο λογος: 0,42
Ο λογος : 0,414
Ο λόγος : 0.4129
Αποτελεσμα ...εχει δικιο ο Χαρης.
-
Για εδώ στην Κέρκυρα ενα αμάξι τύπου C3 aircross είναι must.
Τα μεγαλύτερα ειναι υπερβολή και ταλαιπωρία, άσε που τότε θα πρέπει να υπάρχει και ενα μικρούλι, το πολύ πολύ μέχρι swift.
Για αυτό λέω, δεν ειναι τι μας αρέσει γενικά, αλλά ποια ειναι χρηστικά και μετά ποιο απο αυτα μας αρέσει.
Αυτό που θα πάρουμε εμεις ας πούμε, ειναι μακράν το πιο άσχετο με τις ανάγκες μας. Αλλά είπαμε.. μούγκα τώρα, δεν με παίρνει να πω κουβέντα.
-
Περί μεγεθών.
Σίγουρα για στενά δρομάκια δεν κάνουν αυτά τα SUV.
Όχι ότι είναι τόσο χάλια όμως, ευτυχώς η διαφορά πλάτους σε σχέση με ένα μικρομεσαίο είναι 4 εκατοστά.
Εκτός όμως των καλών εσωτερικών διαστάσεων (ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ! Εξαιρουμένων γκλαμουράτων εταιρειών -δεν τις δοκίμασα, αν και υποψιάζομαι ότι η BMW είναι αρκετά στενή-, έχει τον μεγαλύτερο χώρο στο πίσω κάθισμα), το πιο ψηλό πορτμπαγκάζ δίνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα.
Όταν μπήκε το μεγάλο παιδικό καρότσι, το κοίταζα σαν χαζός. Χώρεσε στο βάθος κι άφηνε δυο θέσεις για σακ βουαγιάζ μπροστά του και για μια βαλίτσα ή 3-4 σακ βουαγιάζ από πάνω.
Εντάξει, βολεύει όπως ένα 'χαμηλό' δεν μπορεί.
-
Καλα ναι ετσι οπως το θετεις....εχεις ενα δικιο
Άν και υπαρχει ενα kei car που δες τι κανει στο 0:20....
Οποιος θελει να το δει....
Ιδανικο αυτοκινητο πολης με ταραστιων διαστασεων εσωτερικους χωρους (δειτε στο 11:05) με 3,40μ για οποιον εχει παιδια...αλλα και για οποιον θελει....να κανει παιδι μεσα σε αυτο
-
Πολύ πρακτικό, αλλά μοιάζει με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.
-
Άν και υπαρχει ενα kei car που δες τι κανει στο 0:20....
Οποιος θελει να το δει....
Ιδανικο αυτοκινητο πολης με ταραστιων διαστασεων εσωτερικους χωρους (δειτε στο 11:05) με 3,40μ για οποιον εχει παιδια...αλλα και για οποιον θελει....να κανει παιδι μεσα σε αυτο
Προτιμώ να πάω την οικογένεια μου με το λεωφορείο παρά να τη βάλω σε ένα τέτοιο αμάξι.Κάπου υπάρχουν και όρια εδώ λέμε ότι sportage kai Tucson έχουν εσωτερική σχεδίαση 10ετιας.
-
Τι εχει το αυτοκινητο;;...ολη η ασια χρησιμοποιει τετοια αυτοκινητα. Δισεκατομμυρια ανθρωπων και μαλιστα καποιες κοινωνιες με τριπλασιο ετησιο εισοδημα απο τους ελληνες επιλεγουν τετοια οχηματα για μετακινησεις.
Αυτοι λενε ακριβως το αντιθετο...δηλαδη σιγα μη βαλουν ενα τεραστιο οχημα σε αστικες και ημιαστικες μετακινησεις για να πανε τα παιδια μια βολτα 10 χιλιομετρων.
Και μαλιστα τα παραγουν οι ιδιοι και τα δυο. (Μεγαλα suv και kei car)
Στην Ιαπωνια μαλιστα εχουν ειδικο καθεστος φορολογησης αλλα και συγκεκριμενο φαρδος οπως και κ εκ.
Στα περι της ασφαλειας που πολλοι το σκεφτονται αμεσως μολις τα δουν:
Γενικα τα συγχρονα kei cars ειναι αρκετα καλα στην παθητικη ασφαλεια. Τα τελευταια ετη εχουν πολυ καλης ποιοτητας χαλυβα υπερυψηλης αντοχης, ( εντυπωσιακα υψηλα νουμερα μαλιστα) και πολυ καλο σχεδιασμο απορροφησης της ενεργειας.
Γενικως ειναι πιο ακριβα αυτοκινητα απο ενα απλο picanto ακριβως διοτι εχουν υπερπληρη εξοπλισμο αλλα και ακριβοτερα υλικα ως βαση.
Για παραδειγμα εδω ενα honda kei car τα παει παρα πολυ καλα εναντι ενος αλλου μεγαλυτερης μαζας οχημα (1,5 φορα).
https://response.jp/article/2019/07/09/324245.html
Βεβαια αν πεσει ενα μεγαλο suv πανω του...δεν ξερω τι θα γινει....ή τι θα μεινει .
Λετε να βγει καποτε νομος για απαγορευση των μεγαλων suv μεσα στην πολη ακριβως για αυτον τον λογο, για λογους παθητικης προστασιας των αλλων αυτοκινητων;;;;
-
Παιδιά την βοήθεια σας, είμαι σε φάση έρευνας αγοράς οικογενειακού SUV και επειδή θεωρώ υπερτιμολογημένα τα μικρά είπα να ανέβω κατηγορία αφού το tucson αυτή τη στιγμή είναι best value νομίζω. Μ'αρέσει το απλό πετρέλαιο αλλά φοβάμαι τις μεγάλες εκπομπές CO2, με την wltp μέτρηση >150 και έτσι όπως λένε να μετράνε τα τέλη κυκλοφορίας θα ανέβουν πάνω από 300 ευρώ. Και επίσης αν τελικά δεν καταργήσουν τα τεκμήρια, πως πάνε στο tucson?
-
Νομίζω ότι όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο αξίας ας πούμε 25 χιλιάδων, δεν θα πρέπει να σε απασχολούν 100 Ευρώ πάνω ή κάτω στα τέλη κυκλοφορίας. Όχι τόσο τουλάχιστον ώστε να μην πας σε αυτό που γουστάρεις, αλλά σε μια δεύτερη ή τρίτη επιλογή. Ψυχολογικό περισσότερο είναι...
-
Πώς ξέρουμε ότι θα έχει εκπομπές >150?
Δεν θα αλλάξει και η βενζίνη προς τα πάνω?
Hyundai tucson facelift 2018