-
Καλησπερα στην παρεα,
Νεος στην παρεα και θα ηθελα καποιες γνωμες. Ζω στο εξωτερικο και βρηκα ενα Mazda 3 205 μοντελο το οποιο ειναι μετα απο ατυχημα. Η τιμη του ειναι αρκετα δελεαστικη και για αυτο το ψαχνω. Οπως θα δειτε στις φωτο εχει ενα καλο τρακαρισμα στον πισω αριστερο τροχο/μασπιε/πορτα/πατωμα(?).
Η ερωτηση ειναι η εξης, το σασι/πατωμα εχει στραβωσει ? Υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω εαν εχει διορθωθει σωστα?
Η ζημια οπως φενεται ειναι σημαντικη? 'η ειναι κατι απλο και δεν επηρεαζει το αμαξωμα/οδηγημα?Φωτο:
-
Καλησπερα στην παρεα,
Νεος στην παρεα και θα ηθελα καποιες γνωμες. Ζω στο εξωτερικο και βρηκα ενα Mazda 3 205 μοντελο το οποιο ειναι μετα απο ατυχημα. Η τιμη του ειναι αρκετα δελεαστικη και για αυτο το ψαχνω. Οπως θα δειτε στις φωτο εχει ενα καλο τρακαρισμα στον πισω αριστερο τροχο/μασπιε/πορτα/πατωμα(?).
Η ερωτηση ειναι η εξης, το σασι/πατωμα εχει στραβωσει ? Υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω εαν εχει διορθωθει σωστα?
Η ζημια οπως φενεται ειναι σημαντικη? 'η ειναι κατι απλο και δεν επηρεαζει το αμαξωμα/οδηγημα?Φωτο:
-
Καλησπερα στην παρεα,
-
Δεν ειμαι ειδικος, αλλά δεν μου μοιαζει για σοβαρο τρακαρισμα
Αν επισκευαστηκε και σε εξουσιοδοτμενο συνεργειο MAZDA , φανταζομαι θα εγινε σωστη επισκευη
Ποσο το πουλανε ? Σε ποια χωρα? -
φαινεται να εχει γινει πολυ καλη δουλεια
-
Η φανοποιεία φαίνεται να εχει γίνει καλά ,το θέμα είναι να άλλαξαν όλα τα μηχανικά τμήματα της ανάρτησης που κτύπησαν ,αν ήταν σωστοί μέχρι και τον τροχό έπρεπε να τον αλλάξουν , το λέω γιατί εχω δεί με τα μάτια μου πως ισιώνουν στραβό αμορτισέρ , μόνο τον τροχό βγάζουν και σε 10 λεπτά (με την ευθυγράμμιση) είσαι έτοιμος!
-
Εχω φαει ακριβως τετοιο χτυπημα σε Golf και η αντιπροσωπεια μου το εβγαλε ολικη γιατι δε θα φτιαχνοταν ποτε σωστο.
Ειχε παρει πατωμα και μου ειπαν οτι και να το ισιωσουν θα χει χασει σιγουρα τη δοκιμη αντοχη που ειχε εκ κατασκευης. Αντιστοιχα ειχε χαλασει ολη η γεωμετρια της πισω αναρτησης, γιατι δεν χαλαει μονο η ροδα που τρωει τη στουκα, τραβαει μαζι της ολο τον αξονα και παιρνουν ολα κλιση. Το κοστος της πισω αναρτησης για καινουρια ολα ειναι απιστευτο (καπου στο 3χιλιαρο). Βαλε σ αυτο το κοστος του να γδυσουν τη καροτσα να τη βαλουν σε καλιμπρα κλπ, με καινουρια ανταλλακτικα παει οσο η αξια για ενα μη τρακαρισμενο μεταχειρισμενο . Και παλι με ρισκο να μη γινει σωστο.Αντιστοιχα αυτο το Mazda φαινεται να εχει παρει πατωμα, εμπρος απο τον πισω τροχο.
Εγω σε αυτοκινητο που χει παρει πατωμα αρνουμαι να μπω εστω και μεχρι το περιπτερο.
Επισης, πιθανως πηγε ολικη, ο ιδιοκτητης πηρε αποζημιωση, και η ασφαλιστικη το επισκευασε με καποιον συνεργατη της και το βγαλε σε μαντρα για πουλημα για να βγαλει τα σπασμενα. Καμια φορα αυτα τα φτιαχνουν με κομματια απο αλλα τροπετα αντι για καινουρια ανταλλακτικα, για μειωση κοστους, δλδ ακομα χειροτερα.
-
Κανονικά δεν θα έπρεπε να αποσύρεται από τους δρόμους ένα όχημα που έχει κριθεί ακατάλληλο από την ασφαλιστική και βγαίνει ολική;;;
-
Ηθικα ναι, πρακτικα δεν ξερω να υπαρχει νομος που το επιβαλλει. Βγαινει ολικη οσον αφπρα την αποζημιωση προς τον ιδιοκτητη, δε διαγραφεται σαν οχημα.
-
Αν βγει ολική, για να πάρεις αποζημίωση θες οριστική διαγραφή. Έτσι ξερω.
-
Εγώ πάλι ξέρω ότι γίνεται μεταβίβαση στην ασφαλιστική, μακάρι να μην ισχύει.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Κανονικά δεν θα έπρεπε να αποσύρεται από τους δρόμους ένα όχημα που έχει κριθεί ακατάλληλο από την ασφαλιστική και βγαίνει ολική;;;Ολική σημαίνει ότι δεν συμφέρει να φτιαχτεί, όχι ότι δεν φτιάχνεται.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κανονικά δεν θα έπρεπε να αποσύρεται από τους δρόμους ένα όχημα που έχει κριθεί ακατάλληλο από την ασφαλιστική και βγαίνει ολική;;;
Ολική σημαίνει ότι δεν συμφέρει να φτιαχτεί, όχι ότι δεν φτιάχνεται.
Aυτό.
-
Ολα τα χτυπηματα φτιαχνονται σωστα αν ειναι μερακλης ο φανοποιος και μη μιζερος ο ιδιοκτητης.
-
Οχι δεν ειναι υποχρεωτικο να γινει οριστικη διαγραφη του οχηματος οταν βγαινει ολικη αποζημιωση.
Για να αποζημιωθεις, το μεταβιβαζεις στην ασφαλιστικη Η σε οποιον σου πει αυτη συνεργατη της, μαστορα η μαντρα που προκειται να το φτιαξει ή να το κοψει ανταλλακτικά.
Το οτι βγαινει ολικη αποζημιωση για σενα (επειδη το κοστος να αποζημιωθεις σε λεφτα < κοστος επισκευης) δε σημαινει οτι βγαινει ολικη διαγραφη.
Οπως ειπα, συχνα πυνκα τα αυτοκινητα που προερχονται απο ολικη αποζημιωση 'διορθωνονται' με ανταλλακτικα απο αλλα μεταχειρισμενα/τροπετα και βγαινουν στην αγορα ξανα
-
Thanks for the reply [emoji106]
-
Ο χρήστης takis_koll έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα,Νεος στην παρεα και θα ηθελα καποιες γνωμες. Ζω στο εξωτερικο και βρηκα ενα Mazda 3 205 μοντελο το οποιο ειναι μετα απο ατυχημα. Η τιμη του ειναι αρκετα δελεαστικη και για αυτο το ψαχνω. Οπως θα δειτε στις φωτο εχει ενα καλο τρακαρισμα στον πισω αριστερο τροχο/μασπιε/πορτα/πατωμα(?).
ενα testdrive σε ανοιχτό δρόμο και σε μια στροφοδιαδρομή θα σου δείξει τα πάντα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ολική σημαίνει ότι δεν συμφέρει να φτιαχτεί, όχι ότι δεν φτιάχνεται.
όλα φτιαχνονται... τωρα κατα ποσο ειναι ασφαλή, αλλο θεμα
-
Νομίζω ότι εκείνο που θέλει προσοχή είναι η επισκευή του άξονα. Χωρίς να τα ξέρω καλά, για εμένα θα πρέπει να μπει καινούργιος άξονας, ανάρτηση, φρένα κλπ γιατί εκεί στηρίζεται το αυτοκίνητο. Η πατωσιά στην καλίμπρα θα έρθει στα ίσια της. Το κόστος πιστεύω είναι στον άξονα και στα παρελκόμενά του. Μπορεί και να πέφτω έξω, αλλά η ασφάλεια του αυτοκινήτου έχει να κάνει με ανάρτηση, φρένα και τον άξονα που πατάει το αμάξωμα....
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αν βγει ολική, για να πάρεις αποζημίωση θες οριστική διαγραφή. Έτσι ξερω.Επιβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία. Η ασφαλίστική για να προχωρήσει στην αποζημίωση ολικής ζητούσε απόδειξη παράδοσης σε ανακυκλωτήριο.
Mazda 3 2015 Αγορα τρακαρισμενου