-
Θα πρότεινα Citroen C3 Aircross ή KIA Stonic.
-
Αρκετές επιλογές τελικά έχεις!
Από εμένα Rapid spaceback όμορφο κατά την άποψη μου και μεγάλο πορτμπαγκάζ.
Kia stonic όμορφο , μοντέρνο και με πλούσιο εξοπλισμό.
To C3 aircross επίσης πολύ μοντέρνο και μεγάλους χώρους.
Και στο τέλος το focus που προτάθηκε αν δεν κάνω λάθος στην έκδοση titanium έχει πλούσιο εξοπλισμό.Σε αυτά τα 4 θα τους κατευθυνα αρχικά να τα δουν και να τα οδηγήσουν.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Γειά σου Νάσο!
Εγώ θα ήμουν μεταξύ Stonic & Kona με outsider το Arona.
Αλλά αφού τους αρέσει το Kona, ίσως να τους παροτρύνεις σε αυτό...μια χαρά αυτοκίνητο είναι.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Αρκετές επιλογές τελικά έχεις!Από εμένα Rapid spaceback όμορφο κατά την άποψη μου και μεγάλο πορτμπαγκάζ.
Kia stonic όμορφο , μοντέρνο και με πλούσιο εξοπλισμό.
To C3 aircross επίσης πολύ μοντέρνο και μεγάλους χώρους.
Και στο τέλος το focus που προτάθηκε αν δεν κάνω λάθος στην έκδοση titanium έχει πλούσιο εξοπλισμό.Από αυτά τα 4, έχω άποψη για το πρώτο και το τελευταίο:
Είχα το Rapid Spaceback 1.6 TDi με την πανοραμική οροφή που μεταμορφώνει το αμάξι. Δεν είναι το αμάξι που θα σε ενθουσιάσει (αλλά απ ότι κατάλαβα δεν είναι αυτό το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση) αλλά είναι ένα πολύ τιμιο εργαλείο, με εξαιρετικούς χώρους. Στα 3,5 χρόνια και 48.500 Km που το είχα μου στοίχισε μόνο 400 Ευρώ σε συντήρηση (σέρβις, λάδια κτλ). Δεν χρειάστηκε ούτε λάστιχα ούτε καν τακάκια! Και πουλήθηκε και σε πολύ καλή τιμή!
Έχω το Focus 1.5 TDCi τώρα, το οποίο σαν αυτοκίνητο είναι πολύ καλύτερο, όντας από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο της κατηγορίας του. Χαίρομαι κάθε μέρα να το οδηγώ, αλλά τους χώρους του Rapid δεν τους έχει. Το συγκεκριμένο Focus από τη λίστα της Ford έχει τον εξαιρετικό για την κλάση του 1.0 Ecoboost και πληρέστατο επίπεδο εξοπλισμού, όντας Titanium-X. Επίσης έχει το υπόλοιπο από την 8ετή/100.000 km εργοστασιακή εγγύηση, που αποτελεί σημαντικό ατού.
Για τα άλλα δύο δεν έχω άποψη.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Νομίζω στο μυαλό τους δεν παίζουν 'συμβατικά' C-segment στυλ Focus, Octavia κτλ. διότι προτιμούν μια αλλαγή από τα C-segment που είχαν τόσα χρόνια (Corolla, Focus) σε κάτι πιο φρέσκο --> B-segment crossovers.
Ως εκ τούτου επιλογές είναι: Hyundai Kona, Kia Stonic, Seat Arona, Citroen C3 Aircross (το τελευταίο μάλλον όχι διότι 'δεν θέλουμε γαλλικό για λόγους αξιοπιστίας' )
Και μερικά σχετικά βιντεάκια
Hyundai Kona όπου ο Mat το θάβει για κάποιο ακατανόητο λόγο (δεν του αρέσει η φάτσα του νομίζω και θεωρεί ότι το Stonic είναι καλύτερο)
Kia Stonic από τον ίδιο που το βγάζει 'shortlist'
Seat Arona
όπου φαντάζομαι είναι γνωστή η εξαιρετική του επίδοση στο τεστ ταράνδου
(δεν δουλεύει το tag youtube ? είτε βάζω μόνο το ID δηλ. χωρίς το https://www.youtube.com/watch?v= είτε βάζω το πλήρες URL μου βγάζει ένα μεγάλο κενό χώρο)
-
Αριστη απόφαση .
Τους βλέπω πλήρως ενημερωμένους....
-
Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία.
Αν το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία της Citroen, ε, αν τη συγκρίνουμε με Κορεάτες, σίγουρα υπολείπεται, βασικά οι Κορεάτες πρέπει να 'ναι ό,τι πιο αξιόπιστο τη σήμερον ημέρα.Και όχι, δεν είναι άριστα ενημερωμένοι και το γνωρίζουν, δεν πολυσκαμπάζουν από αυτοκίνητα, δεν τους ενδιαφέρουν περισσότερο από ασφαλή, EDIT λογικού κόστους και αξιόπιστη μετακίνηση από το Α στο Β.
Αλλά, με δεδομένο το budget, και με μικρότερη, σε σχέση με το παρελθόν, προτεραιότητα στους χώρους, νομίζω είναι ορθή η απόφαση να πάνε σε ένα B-segment crossover (που έχει περισσότερους χώρους σε σχέση με ένα κλασσικό B-segment και σίγουρα πιο φρέσκια εμφάνιση σε σχέση με ένα μη-crossover είτε B- είτε C-segment) αντί για ένα 'γυμνό' - 'βασικό' C-segment.Με άλλα λόγια, συμφωνώ που προτιμούν αυτό:
(δεν λέω καν για το Kona που είναι πιο προχωρημένο σε εμφάνιση)
από αυτό:
-
Δεν μιλάω για το Β σουβ . Πολύ σωστά πάνε εκεί . Αλλά αποκλείουν το γαλλικό με 5 χρόνια εγγύηση λόγω αξιοπιστίας και κοιτάει το αρόνα με τα 2 χρόνια εγγύηση και τα θέματα των TSI , DSG κλπ ...
Ε πως να το κάνουμε ...
Την τρολίτσα την χρειάζονται...
-
Εγώ πάλι προτιμώ ένα με 2 χρόνια εγγύηση που δεν θα χαλάσει καθόλου παρά ένα με 5 χρόνια εγγύηση, που θα είσαι κάθε μήνα στο συνεργείο, έστω και αν η βλάβη αποκαθίσταται δωρεάν στα πλαίσια της εγγύησης. Το λένε 'peace of mind' - αξία: ανεκτίμητη.
Ασε που τα κορεάτικα έχουν και αυτά 5 χρόνια εγγύηση
Το Arona είναι outsider (το βρίσκουν κάπως συντηρητικό σαν εμφάνιση και το κύριο πλεονέκτημά του, σύμφωνα με τα τεστ, η πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά, τους αφήνει ψιλοαδιάφορους) και το C3 ακόμα μικρότερο outsider (για τους λόγους που είπαμε), οι βασικές επιλογές τους αυτή τη στιγμή είναι τα 2 Κορεάτικα και, ξέχασα να το αναφέρω, το Ford Ecosport (πολύ ευχαριστημένοι από την αξιοπιστία του Focus). Οπότε τζάμπα η 'τρολίτσα'. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσειςΝομίζω στο μυαλό τους δεν παίζουν 'συμβατικά' C-segment στυλ Focus, Octavia κτλ. διότι προτιμούν μια αλλαγή από τα C-segment που είχαν τόσα χρόνια (Corolla, Focus) σε κάτι πιο φρέσκο --> B-segment crossovers.
Ως εκ τούτου επιλογές είναι: Hyundai Kona, Kia Stonic, Seat Arona, Citroen C3 Aircross (το τελευταίο μάλλον όχι διότι 'δεν θέλουμε γαλλικό για λόγους αξιοπιστίας' )
Και μερικά σχετικά βιντεάκια
Hyundai Kona όπου ο Mat το θάβει για κάποιο ακατανόητο λόγο (δεν του αρέσει η φάτσα του νομίζω και θεωρεί ότι το Stonic είναι καλύτερο)
Kia Stonic από τον ίδιο που το βγάζει 'shortlist'
Seat Arona
όπου φαντάζομαι είναι γνωστή η εξαιρετική του επίδοση στο τεστ ταράνδου
(δεν δουλεύει το tag youtube ? είτε βάζω μόνο το ID δηλ. χωρίς το https://www.youtube.com/watch?v= είτε βάζω το πλήρες URL μου βγάζει ένα μεγάλο κενό χώρο)
Νάσο, πρέπει να βάζεις το video ID μετά το v= (πχ http..../watch?v=......) σε youtube tags [you..] [/you...].
Στα άλλα, το moose test προσωπικά δε μου λέει κάτι.
Έχω πολλά ερωτηματικά για αυτό το τεστ. Από τις συνθήκες μέχρι τον οδηγό και τη κίνηση που κάνει και πότε τη κάνει.
Μπορεί να μη περνάει στα 79, μπορεί να περάσει στα 70 όμως στον ανοιχτό δρόμο (πχ Εθνική) τα χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να κάνει σλάλομ για να αποφύγει κάτι θα είναι πολύ περισσότερα.
Το θέμα είναι τι αρέσει στους ανθρώπους και τι τους καλύπτει από πλευράς χώρων, εγγύησης κλπ.
Το STONIC πάντως όντως φαίνεται καλό.
-
Και εμένα μου έκανε νερά το forum με τα youtube links αλλά υπέθεσα ότι ήταν σκάλωμα του browser που έβγαζε μαύρο.
-
Οπως γινεται αναφορα των κριτηριων στο πρωτο ποστ, καλη επιλογη θα ηταν το μπαλενο στην πλουσιοτερη εκδοση με τουρμπο κινητηρα και ενα πολυ αξιοπιστο αυτοματο κιβωτιο εξι σχεσεων της αισιν.
Αξιοπιστια κινητηρα ο οποιος κατασκευαζεται στην ιαπωνια και στελνεται για τοποθερτηση πανω στο αμαξωμα το οποιο συναρμολογηται στην ινδια
Το ιδιο και το αυτοματο κιβωτιο, το οποιο κατασκευαζεται στην ιαπωνια και στελνεται για τοποθετηση.Το πιο οικονομικο στην κατηγορια καθως ακομα και σε συγκριτικα με αλλα ντιζελ εμφανιζει καλυτερα νουμερα καταναλωσης σε αρκετες περιπτωσεις. Χωρις ομως ουριες, φοβους για αντλιες πετρελαιου, μπουκωματα στην πολη του φιλτρου μικροσωμματιδιων κτλ.
Λογικα θα πρεπει να ερθει το φεισλιφτ συντομα ωστε να εφοδιαστει με φιλτρο μικροσωμματιδιων μιας και ειναι αμεσου ψεκασμου. Το ευτυχημα ομως ειναι πως στους κινητηρες βενζινης το φιλτρο φαινεται να ερχεται γρηγορα στην καταλληλη θερμοκρασια για την παθητικη αναγεννηση και ετσι θεωρητικα δεν θα υπαρχει προβλημα μεσα στην πολη.
Ειναι απο τα πιο γρηγορα λογω αναλογιας ιππων και βαρους,
Τεραστιοι χωροι κοντα σε αυτους μιας οκταβια (κυριολεκτικα και μετρημενα με μεζουρα και οχι μεταφορικα)
Υπερπλουσιος εξοπλισμος με ενεργο κρουιζ κοντρολ που διατηρει μια σταθερη αποσταση, το οποιο ειναι χαλαρωτικο στο ταξιδι, και πολυ καλο αυτοματο με μετατροπεα ροπης για απαλες αλλαγες, ενω διαθετει και αυτακια πισω απο το τιμονι για χειροκινητη λειτουργια και μια πιο σπορ
αισθηση. Εχω την αισθηση πως και η πεζο φοραει το ιδιο αυτοματο της αισιν,Οποιος οδηγησει ενα καλο ποιοτικο αυτοματο δεν γυριζει ευκολα ξανα στο χειροκινητο, και σε αυτα τα χρηματα παρεα με υπερπλουσιο εξοπλισμο και δυνατο κινητηρα εχω την αισθηση πως ειναι πολυ καλη περιπτωση, αν οχι η μοναδικη
Εχει και 7 χρονια εγγυηση.
Κατα την γνωμη μου αξιζει να το δουν απο κοντα καθοτι στις φωτο χανει, ενω απο κοντα κερδιζει περισσοτερους ποντους στο αισθητικο κομματι και στην αισθηση της απτης ποιοτητας.
Σημαντικο ειναι η αντιπροσωπια να εχει για εκθεμα την πλουσιοτερη εκδοση η οποια αλλαζει αισθητα τον εσωτερικο σχεδιασμο της κονσολας σε αντιθεση με τις απλες οι οποιες μπορουν να ξενισουν και να γινουν λογος απορριψης του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Νάσο, πρέπει να βάζεις το video ID μετά το v= (πχ http..../watch?v=......) σε youtube tags [you..] [/you...].Το ξέρω ρε συ, αυτό έκανα, δεν δουλεύει. Νατο:
Μπορεί να μη περνάει στα 79, μπορεί να περάσει στα 70 όμως στον ανοιχτό δρόμο (πχ Εθνική) τα χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να κάνει σλάλομ για να αποφύγει κάτι θα είναι πολύ περισσότερα.
Δεν είναι σχεδιασμένο για ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, θεωρητικά δεν βρίσκεις ζώα στους αυτοκινητόδρομους αλλά για επαρχιακούς δρόμους, οπότε τα 70-80 χλμ είναι ρεαλιστικές ταχύτητες.
Από εκεί και πέρα, προφανώς δεν είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά είναι ενδεικτικό, όχι του στησίματος αλλά των ηλεκτρονικών (ESP). Τα 'ο οδηγός, οι συνθήκες' κτλ. ναι ισχύουν ως ένα βαθμό αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό μου κάνουν για υπεκφυγές για κακές επιδόσεις, δηλ. οι μεν συνθήκες μπορούν να τυποποιηθούν βλ. ISO η δε επίδραση του οδηγού στο συγκεκριμένο τεστ ποιά είναι ? Να μπει με Χ χλμ. στο V-Box, να στρίψει 4 φορές το τιμόνι και να αφήσει τα ηλεκτρονικά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ΟΚ αν πάμε σε θεωρίες συνομωσίας ότι επίτηδες οι Ισπανοί του km77 στρίβουν πχ. αργότερα ή νωρίτερα ΟΚ
@Lap
Δεν κατάλαβα αν μιλάς για ντίζελ καθώς δεν έχει ντίζελ η Suzuki αλλά λες 'σε σύγκριση με άλλα ντίζελ'. Πάντως το made in India δεν ακούγεται καλό Ομως έχεις δίκιο ότι ένα αυτόματο κιβώτιο είναι καλή ιδέα (και ειδικά για ντίζελ υπερ-απαραίτητο ΙΜΟ) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νάσο, πρέπει να βάζεις το video ID μετά το v= (πχ http..../watch?v=......) σε youtube tags [you..] [/you...].
Το ξέρω ρε συ, αυτό έκανα, δεν δουλεύει. Νατο:
Δεν είναι σχεδιασμένο για ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, θεωρητικά δεν βρίσκεις ζώα στους αυτοκινητόδρομους [emoji38] αλλά για επαρχιακούς δρόμους, οπότε τα 70-80 χλμ είναι ρεαλιστικές ταχύτητες.
Από εκεί και πέρα, προφανώς δεν είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά είναι ενδεικτικό, όχι του στησίματος αλλά των ηλεκτρονικών (ESP). Τα 'ο οδηγός, οι συνθήκες' κτλ. ναι ισχύουν ως ένα βαθμό αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό μου κάνουν για υπεκφυγές για κακές επιδόσεις, δηλ. οι μεν συνθήκες μπορούν να τυποποιηθούν βλ. ISO η δε επίδραση του οδηγού στο συγκεκριμένο τεστ ποιά είναι ? Να μπει με Χ χλμ. στο V-Box, να στρίψει 4 φορές το τιμόνι και να αφήσει τα ηλεκτρονικά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ΟΚ αν πάμε σε θεωρίες συνομωσίας ότι επίτηδες οι Ισπανοί του km77 στρίβουν πχ. αργότερα ή νωρίτερα ΟΚ
@Lap
Δεν κατάλαβα αν μιλάς για ντίζελ καθώς δεν έχει ντίζελ η Suzuki αλλά λες 'σε σύγκριση με άλλα ντίζελ'. Πάντως το made in India δεν ακούγεται καλό [emoji38] Ομως έχεις δίκιο ότι ένα αυτόματο κιβώτιο είναι καλή ιδέα (και ειδικά για ντίζελ υπερ-απαραίτητο ΙΜΟ)Σίγουρα είναι μια ένδειξη. Δεν έχεις άδικο.
Άσχετο, αλλά από κινητό το βίντεο βγαίνει κανονικά.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Το tapatalk πάντα έβγαζε τα youtube video σωστά όταν από PC έβλεπες ένα error. Μάλλον γιατί κάνει πιο έξυπνο parsing. Αλλά από εχθές κάτι έγινε και σε desktop δε τα δείχνει καθόλου.
-
Το μπαλενο βγαινει μονο με βενζινη, αλλα λογω καποιων παραγοντων που εχουν αναφερθει στο σχετικο θρεντ επιτυγχανει καταναλωσεις ισες με ντιζελ.
Στο σχετικο θρεντ του μπαλενο εχει ποστ με δοκιμη στο γιουτιουμπ του τουρμπατου.
Σε ταχυτητες ταξιδιου επιτυγχανει καλυτερη καταναλωση απο το ντιζελακι φιατ 500.Συνεπως η μονη οικονομια που προερχεται απο την επιλογη ενος ντιζελ της κατηγοριας αυτης ερχεται μονο μεσα απο την χαμηλοτερη τιμη στην αντλια του ντιζελ εναντι της βενζινης.
Η συναρμολογηση στην ινδια εχει ρομποτ απο τη σουζουκι που φτιαχνουν μονα τους το σασι και τα υπολοιπα γινονται απο το εργοστασιο της σουζουκι εκει.
Ο κινητηρας και το κιβωτιο ειναι 100% τζαπαν.Τωρα, μιας και το αυτοκινητο θα κανει ταξιδακια χωρις αναγκη για σπορτιφ οδηγηση, με το αυτοματο κιβωτιο, τον πολυ ροπατο απο χαμηλα κινητηρα, το ενεργο αυτοματο πιλοτο με το ρανταρ και την σταθερη αποσταση απο τον προπορευομενο και τους τεραστιους εσωτερικους χωρους φανταζει ιδανικο.
Αν επιπλεον βαλουν και στο φεις λιφτ το συστημα υποβοηθηνσης της λωριδας με αυτοματη διορθωση στο τιμονι οπως εχει το σουιφτ, τα ταξιδια θα εχουν μεγαλη ανεση.
Δεν ειναι κατι το καταπληκτικο το μπαλενο αλλα προσφερει ενα κλικ πανω απο το μεσο ή σε καποιες περιπτωσεις ακριβως στον μεσο ορο σε ολα τα επιπεδα, ενα ολοκληρομενο πακετο.
Ο ανταγωνισμος του στην κατηγορια σε συναρτηση με την τιμη πωλησης, δινει κατι περισσοτερο σε επιμερους τομεις αλλα αφηνει τελειως εκτος αλλους, οπου το μπαλενο κερδιζει με μεγαλη διαφορα ανα περιπτωση.
Συνεπως πιστευω οτι ειναι καλο πακετο για τον μεσο ελληνα οδηγο και νεο οικογενειαρχη. -
Αν αρεσoυν τα κροσοβερ kia stonic,αλλα για εμενα η καλυτερη επιλογη στις συγκεκριμενες απαιτησεις του φιλου αλλα και το καλυτερο οικογενειακο στα συγκεκριμενα χρηματα ακουει στο ονομα skoda octavia.16900 το βασικο και 17400 το ambition με λιγο καλυτερο εξοπλισμο.
-
Έτσι όπως τα λέει στην αρχή το καλύτερο είναι να το κρατήσουν μέχρι τελικής πτώσης και μετά να το πετάξουν . Αφού είναι αξιόπιστο ικανοποιεί τις ανάγκες τους και δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα δεν υπάρχει σοβαρός λόγος αλλαγής
-
Μόνο που δεν είναι σίγουρο ότι όταν θα θέλουν να το αλλάξουν θα έχουν τότε τα χρήματα να το κάνουν. Ηδη 10 ετών το Focus...
Τέλος πάντων, πάνε για Hyundai Kona απ΄ό,τι φαίνεται.ΥΓ. Κάτι έγινε και σήμερα εμφανίζονται τα βιντεάκια με το youtube tag στις παραπάνω δημοσιεύσεις.
-
Καλημέρα,εγώ στην συγκεκριμένη κατηγορία θα έβλεπα και το opel crossland, όμορφο εξωτερικά με νομίζω πολύ ποιοτικό εσωτερικό για την κατηγορία και καλούς κινητήρες psa,φοράει και τον νέο ντίζελ 1.5 με 6τάχυτο κιβώτιο.
Οικογενειακό στα €17500