-
Κοιταξτε εν μερει μπορει να εχετε δικιο αλλα δεν δεχομαι οτι δεν παιρνω το χ αυτοκινητο μονο και μονο επειδη δεν εχει cruise control, αλλα ουτε οτι πρεπει τα αυτοκινητα ανω των 15000 ευρω να μην εχουν τα συστηματα ασφαλειας που οπως σωστα λετε οτι σε δυο-τρια χρονια θα ειναι στανταρ σε ολα ασχετως αξιας οπως εχει γινει με τους αεροσακους και το ABS.
-
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=3246517#p3246517
Ο συγκεκριμένος οδηγός από πάνω, ΑΝ το αυτοκίνητο είχε city brake (ή forward collision assist ή όπως το λέει η κάθε εταιρία), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είχε σωθεί.
-
Μιας και εχει μπει ατυπα το οριο των 15000€ στην συζητηση, για αυτο ερχεται η μπαλεναρα που με 16000 € παιρνεις και δυνατο τουρμπατο ιαπωνικο κινητηρα μειντ ιν τζαπαν, και τα παντα ολα απο εξοπλισμο φουλ εξτρα να ουμε, (εκτος της προειδοποιηση τυφλης γωνιας). Στο φεις λιφτ ισως να μπει και αυτο. Και μετα ασε τους αλλους να λενε για απλο κρουιζ κοντρολ και οχι το ενεργο.
Θες ακομα πιο φθηνο παρε το 1,2 με 14.000 και τα παντα ολα φουλ εξτρα να ουμε και ασε τους αλλου να δινουν 13000 για ενα τουοτα αυγοΤο ιδιο και το ιμπιζα απο κοντα.
-
Αγαπητε infide1 επετρεψε μου να αμφιβαλω.Παντως κανενα συστημα δεν μπορει να νικησει τους νομους της φυσικης.Να βοηθησει μια εκτακτη αναγκη ναι αλλα οχι οτι μπορει να μας σωσει απο τα παντα.
-
Αγσπητε Lap εχουμε βγει τελειως εξω απο τον τιτλο του θεματος,αν και με υπαιτιοτητα δικη μου.Παντως το Μπαλενο μια χαρσ αυτοκινητακι ειναι αλλα δεν ξερω αν μ αρεσει η οχι,ποτε το βλεπω ωραιο και ποτε οχι.Παντως ειναι μια σωστη λυση στο τιτλο του θεματος καθως εχει απλετους χωρους σε συγκριση με τα υπολοιπα της κατηγοριας του.
-
Βασικα τα ηλεκτρονικα ασφαλειας υπαρχουν για να σωσουν οταν ο οδηγος κανει λαθος. Οχι για να ακυρωσουν τη φυσικη.
Αν δηλαδη δεν μπορει να αντιδρασει γρηγορα αλλα και σωστα ( εχει μεγαλη σημασια αυτο) τοτε τα ηλεκτρονικα μπορουν να σωσουν ζωες, οικογενειες κτλ.Εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης οταν ειναι δοκιμασμενα και το κερδος που δινουν ειναι πολλες φορες ανεκτιμητο.
Αρα αν ενα αυτοκινητο εχει λιγο καλυτερη αποσβεση στην αναρτηση στο οριο του αλλα δεν εχει το πλεον απαραιτητο αυτοματο φρεναρισμα ή αεροσακους για τους πισω επιβατες εξ ορισμου ειναι κακο ντηλ.
Τα οφελη της αναρτησης δεν συγκρινονται με το χερι βοηθειας την καταλληλη στιγμη.Το μπαλενο ειναι για τον μεσο ελληνα χωρις πολλες αυτοκινητιστικες απαιτησεις καλυπτοντας στον υπερθετικο βαθμο τις αναγκες του για απλετους χωρους, την ικανοτητα για παρκινγκ στο κεντρο της πολης το ελαχιστο κοστος μετακινησης και συντηρησης, την αξιοπιστια μηχανικων μερων, και την προσφορα οτι πιο συγχρονου εχει η αυτοκινηση απο εξοπλισμο.
Στο παρον θεμα σε αυτα τα χρηματα τα δινει ολα και με ενα πολυ καλο αυτοματο κιβωτιο. Δεν εχει παραπανω εκδοση ουτε σε κινητηρα ουτε σε εξοπλισμο.
Παντως αυτο το οτι την μια ειναι ωραιο και την αλλη οχι τοσο το εχω εντοπισει και εγω.
Οταν πρωτοβγηκε το ειδα σε φωτο και ειπα ωχ θεε μου τι παλιομοδιτικο ειναι τουτο και εκλεισα τη φωτο.
Μολις ομως κατα τυχη το ειδα στην πλουσιοτερη εκδοση απο κοντα και εκατσα στο εσωτερικο του ειπα μπραβο αυτοκινητο σε τετοια τιμη.
Μετα το εψαξα ακομα παραπανω και κατεληξα πως για τον ταλαιπωρημενο μεσο ελληνα που θελει νεο αυτοκινητο ειναι μια παρα πολυ καλη περιπτωση -
Επειδή διαβάζουμε περίεργα , το σποτάκι που έπαιζε πριν λίγο καιρό που τράκαραν μετωπικά δύο ίδια κατ΄ όνομα μοντέλα , το προ 20ετίας και το τωρινό και βλέπαμε πόσο χειρότερα θα ήταν για τους προ 20ετίας επιβάτες , τελειώνει κάθε συζήτηση .
Όταν ήμουν πιτσιρικάς , άκουγα τους μεγάλους που έλεγαν πόσο γερές λαμαρίνες είχαν κάποια αμάξια και πόσο ασφάλεια έδιναν . Αμ δεν έδιναν . Το αντίθετο . Η ζημιά στις λαμαρίνες μικρές , αλλά όλοι οι επιβάτες νεκροί .
Όπως λοιπόν θεωρούμε όλοι αναγκαία σήμερα ABS , ESP , AIRBAG , έτσι σε 1-2 χρόνια θα θεωρούμε αναγκαία τα αυτόνομα συστήματα .
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ε ναι μωρέ, πάνε και βάζουν κάτι αυτόματα φρεναρίσματα και άλλες αηδίες.Αναφέρθηκε οτι τελικά ήταν ο οδηγός που φρέναρε : https://www.autoblog.com/2017/11/16/vol ... ccounter=1
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Οσο για την εικονα με τους συμπαθητικους Φλιντστοουνς το παιρνω σαν αστειο.......Και καλά κάνεις, γιατί για αστείο την έβαλα και εγώ
-
Ρε παιδιά, όλοι εσείς εδώ που είστε τόσο ένθερμοι υποστηρικτές των καινούργιων συστημάτων για χάρη της ασφάλειας και -κυρίως- λοιδωρείτε κάποιον που έχει αντίθετη άποψη, λύστε μου την εξής απορία:
Είστε κατ' αντιστοιχία υπέρ του να καταργηθεί εντελώς η οδήγηση αργά ή γρήγορα, έτσι; Να γίνει πλήρως αυτόματη/ρομποτοποιημένη ή να κυκλοφορούμε όλοι με μέσα μαζικής μεταφοράς ή κάτι τέτοιο; Φυσικά για την εξάλειψη ατυχημάτων. Γιατί εκεί πάει το πράγμα. Δε νομίζω να υπάρχουν τίποτε διαφωνίες τότε από μέλη σε αυτοκινητιστικά φόρουμ...θα είναι πολύ 'ντεμοντέ' να οδηγείς ο ίδιος! -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ρε παιδιά, όλοι εσείς εδώ που είστε τόσο ένθερμοι υποστηρικτές των καινούργιων συστημάτων για χάρη της ασφάλειας και -κυρίως- λοιδωρείτε κάποιον που έχει αντίθετη άποψη, λύστε μου την εξής απορία:
Είστε κατ' αντιστοιχία υπέρ του να καταργηθεί εντελώς η οδήγηση αργά ή γρήγορα, έτσι; Να γίνει πλήρως αυτόματη/ρομποτοποιημένη ή να κυκλοφορούμε όλοι με μέσα μαζικής μεταφοράς ή κάτι τέτοιο; Φυσικά για την εξάλειψη ατυχημάτων. Γιατί εκεί πάει το πράγμα. Δε νομίζω να υπάρχουν τίποτε διαφωνίες τότε από μέλη σε αυτοκινητιστικά φόρουμ...θα είναι πολύ 'ντεμοντέ' να οδηγείς ο ίδιος!Πες τα Χρυσόστομε
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης της οδήγησης και το περιμένω πώς και πώς. Ας παραμείνει η γρήγορη οδήγηση ένα ωραίο χόμπι για την πίστα, κάτι αντίστοιχο με τα σημερινά καρτ.
-
Εγώ είμαι υπέρ της αυτόνομης οδήγησης αλλά κατά της υποχρεωτικής χρήσης της. Είμαι όμως τέρμα υπέρ των αυτόματων συστημάτων ασφαλείας έτσι ώστε ο οδηγός και να θέλει να κάνει λάθος να μην μπορεί. Δλδ να προσπαθεί κάποιος να συγκρουστεί ή να βγει από τον δρόμο και το αυτοκίνητο να μην τον αφήνει. Φυσικά και θα χρησιμοποιώ την αυτόνομη οδήγηση μέσα στην κίνηση ή σε μεγάλα ταξίδια όταν θα βαριέμαι.
-
Αυτη τη στιγμη τα συστηματα αποφυγης συγκρουσης ειναι ακριβα και αφορουν μικρες ταχυτητες δηλαδη οχι ολες τις περιπτωσεις, αλλα ολα αλλαζουν ραγδαια,σε ~5 χρονια μπορει αυτα που λεω να μην εχουν καμια βαση.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτη τη στιγμη τα συστηματα αποφυγης συγκρουσης ειναι ακριβα και αφορουν μικρες ταχυτητες δηλαδη οχι ολες τις περιπτωσεις, αλλα ολα αλλαζουν ραγδαια,σε ~5 χρονια μπορει αυτα που λεω να μην εχουν καμια βαση.Υπαρχουν συστηματα αυτοματου φρεναρισματος οταν πλησιαζεις πολυ το προπορευομενο οχημα.
Αντιστοιχα υπαρχουν φωτεινες ή ηχητικές ενδειξεις οταν περνά καποιο αυτοκινητο διπλα σου ή οταν φευγει το αυτοκινητο απο την πορεια του.
Αντιστοιχη ηχητική ενημερωση όταν παιρνει ο υπνος τον οδηγο. -
Πλεον σε ολα τα νεα αυτοκινητα αφορουν ταχυτητες απο 15 εως 190++ χλμ/ωρα
Το νεο φοκους θα εχει νομιζω ως στανταρντ συστημα αποφυγης που επεμβαινει και στο τιμονι και στριβει για αποφυγη της συγκρουσης.
Η μιτο ειχε εσπ που ελαφρυνε το τιμονι προς μια κατευθυνση η οποια ηταν η σωστη για την διορθωση της πορειας.
Στο σουιφτ αν οδηγεις και αφησεις τα χερια απο το τιμονι αμεσως κανει μικροδιορθωσεις για να μην βγεις εκτος δρομου
Το μπαλενο με 14000 € εχει ενεργο κρουιζ( οριζεις εσυ την αποσταση απο το προπορευομενο μεσα απο την οθονη στο καντραν καθως και την ταχυτητα και το αυτοκινητο κινηται μονο του, καρφωνει τα φρενα ο μπροστινος καρφωνει και το αμαξι, αναπτυσει ξανα ταχυτητα αναπτυσει και το αμαξι διατηρωντας σταθερη αποσταση) αυτοματο φρεναρισμα για πεζους και αμαξια , ειδοποιηση με ηχητικα και ενδειξεις για φρεναρισμα, και προετοιμασια των φρενων του ( κατι σαν το παλιο πρι κολλισιον της μερσεντες) για καρφωμα των φρενων με σκοπο την καλυτερη αποδοση τους αν δεν αντιδρα ο οδγος νωρις στις προειδοποιησεις.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Είστε κατ' αντιστοιχία υπέρ του να καταργηθεί εντελώς η οδήγηση αργά ή γρήγορα, έτσι; Να γίνει πλήρως αυτόματη/ρομποτοποιημένη ή να κυκλοφορούμε όλοι με μέσα μαζικής μεταφοράς ή κάτι τέτοιο; Φυσικά για την εξάλειψη ατυχημάτων. Γιατί εκεί πάει το πράγμα. Δε νομίζω να υπάρχουν τίποτε διαφωνίες τότε από μέλη σε αυτοκινητιστικά φόρουμ...θα είναι πολύ 'ντεμοντέ' να οδηγείς ο ίδιος!Αν είναι να επιλέξω ανάμεσα στην διασκέδαση μου και στο να γλιτώσουν ανθρώπινες ζωές από την εφαρμογή μιας τεχνολογίας, σαφέστατα θα επιλέξω το δεύτερο.
Οι πλειοψηφία αυτών που οδηγούν το κάνουν από ανάγκη, επειδή απλά πρέπει να μετακινηθούν, ενώ και αρκετοί από αυτούς που διασκεδάζουν πίσω από το τιμόνι, θα ήθελαν να είναι Σουμάχερ, αλλά δυστυχώς απέχουν πάρα πολύ.
Ακόμη και αν σου αρέσει η οδήγηση, δεν είναι όλες οι διαδρομές 'διασκεδαστικές' (π.χ. αυτοκινητόδρομος) και δεν έχεις πάντα διάθεση να οδηγήσεις (π.χ. άρρωστος, κουρασμένος, νυσταγμένος). Μακάρι σε αυτές τις περιπτώσεις να μπορούσα να βάλω τον προορισμό στο gps και να με πάει το αυτοκίνητο στον προορισμό μου.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Είστε κατ' αντιστοιχία υπέρ του να καταργηθεί εντελώς η οδήγηση αργά ή γρήγορα, έτσι; Να γίνει πλήρως αυτόματη/ρομποτοποιημένη ή να κυκλοφορούμε όλοι με μέσα μαζικής μεταφοράς ή κάτι τέτοιο; Φυσικά για την εξάλειψη ατυχημάτων. Γιατί εκεί πάει το πράγμα. Δε νομίζω να υπάρχουν τίποτε διαφωνίες τότε από μέλη σε αυτοκινητιστικά φόρουμ...θα είναι πολύ 'ντεμοντέ' να οδηγείς ο ίδιος!Αν είναι να επιλέξω ανάμεσα στην διασκέδαση μου και στο να γλιτώσουν ανθρώπινες ζωές από την εφαρμογή μιας τεχνολογίας, σαφέστατα θα επιλέξω το δεύτερο.
Οι πλειοψηφία αυτών που οδηγούν το κάνουν από ανάγκη, επειδή απλά πρέπει να μετακινηθούν, ενώ και αρκετοί από αυτούς που διασκεδάζουν πίσω από το τιμόνι, θα ήθελαν να είναι Σουμάχερ, αλλά δυστυχώς απέχουν πάρα πολύ.
Ακόμη και αν σου αρέσει η οδήγηση, δεν είναι όλες οι διαδρομές 'διασκεδαστικές' (π.χ. αυτοκινητόδρομος) και δεν έχεις πάντα διάθεση να οδηγήσεις (π.χ. άρρωστος, κουρασμένος, νυσταγμένος). Μακάρι σε αυτές τις περιπτώσεις να μπορούσα να βάλω τον προορισμό στο gps και να με πάει το αυτοκίνητο στον προορισμό μου.
Σωστο
-
Νομίζω ότι οι περισσότεροι απάντησαν στον φίλο και θα πω και εγώ κάτι διαφορετικό .
Πριν 40 χρόνια όταν άρχιζα να οδηγώ μπορούσα να βρώ δεκάδες δρόμους , ορεινούς επί το πλείστον , όπου μπορούσα να δοκιμάσω τον εαυτό μου και τα αμάξια , επειδή ήταν άδειοι .
Αλλά και δρόμοι ήταν ψιλοάδειοι τις καθημερινές .
Ομως οι ίδιοι δρόμοι στις εξόδους , ΣΚ και τριήμερα , ήταν φονικά σημεία . Είχαμε 3-4000 νεκρούς τον χρόνο , 20-30000 τραυματίες , πολλοί ανάπηροι .
Σήμερα δεν μπορείς να βρείς άδειο δρόμο εύκολα , ούτε μπορείς να το παίζεις οδηγός αγώνων , όταν δίπλα σου ο άλλος πάει στην δουλειά , στο ΣΜ ή το παιδί του στο σχολείο .
Στις πόλεις η κίνηση αφόρητη , αλλά πλέον η μεγάλη αλλαγή που έχουμε είναι οι αυτοκινητόδρομοι στην χώρα .Μπορεί κάποιες μέρες να είναι άδειοι , αλλά συχνά είναι γεμάτοι .
Στο εξωτερικό σε πολλά σημεία έχουν υπερβεί την χωρητικότητα τους με αποτέλεσμα να είναι μόνιμα σε μποτιλιάρισμα .
Αρα πλέον κάποια πράγματα αλλάζουν αναγκαστικά και η πίστα θα είναι η μόνη λύση .
Με την αυτόνομη οδήγηση , θα έχουμε μεγαλύτερη χωρητικότητα στους δρόμους , αφού δεν θα έχουμε αργούς και γρήγορους οδηγούς και αυξομοιώσεις ταχύτητας . Δεν θα ψάχνεις για πάρκινγκ στην δουλειά , αφού το αμάξι θα πηγαίνει να παρκάρει μόνο του κάπου έξω και θα έρθει να σε πάρει την ώρα που θες . Ετσι οι δρόμοι θα ηρεμήσουν από τα παρκαρισμένα και θα αυξηθεί η χωρητικότητα τους .
Τώρα το ότι κάποιοι στενοχωριούνται , είναι αναμενόμενο .
Πάντα σε κάποια πράγματα γεννιόμαστε αργά , σε κάποια άλλα νωρίς...
-
Δε διαφωνώ με κανένα, απλά θέτω ερωτήματα. Εμένα μου αρέσει η κουβέντα. Και από αυτήν την κουβέντα προκύπτουν τόσα πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα. Όπως στα γρήγορα:
-Να κάνουμε τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν ως τα όρια ταχύτητας. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Ή όχι;;
-Όλα αυτά τα βοηθήματα απενεργοποιούνται με ένα κουμπί. Γιατί; Επίσης, γιατί τα αυτοκίνητα παίρνουν καν μπροστά εαν δε φοράμε ζώνη π.χ.;
-Από την άλλη, πολλά είναι τα επικίνδυνα πράγματα στη ζωή. Πολλοί οι εν δυνάμει δολοφόνοι στην καθημερινότητα μας. Π.χ. να κόψουμε το κρέας (Κάτι είχε ακουστεί κάποια στιγμή για επιβολή έξτρα φόρων στην Ε.Ε. για αποθάρρυνση κατανάλωσης του). Ή μπορούμε να απαγορεύσουμε κάποια βιβλία τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν 'επικίνδυνες ιδέες' (see what I did there?). Και η κουβέντα μπορεί να είναι ατελείωτη γιατί αγγίζει και (όχι μόνο αλλά και) χωράφια προσωπικής ελευθερίας και αυτοδιάθεσης.(τα έχω γράψει λίγο ασυνάρτητα αλλά you get the picture. Τέλος το οφτοπικ από εμένα γιατί το π@δήξαμε το θέμα!)
Οικογενειακό στα €17500