-
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα!
Επειδή πρέπει να αγοράσω αυτοκίνητο και άμεσα, χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Leasing ή μεταχειρισμένο;Μιλάμε για αυτοκίνητο κατηγορίας Seat Ibiza/Leon, Nissan Micra, μικρομεσαία γενικότερα. Έχω τσεκάρει spotawheel και stockcenter από μεταχειρισμένα, δεν ξέρω όμως την αξιοπιστία τους και αν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Leasing δε μου είναι άγνωστο, απλά δεν ξέρω αν πλέον αξίζει να το κάνεις και αν ναι, που; Avis, Hertz, Leaseplan;Αν έχει κάποιος/α σχετική εμπειρία και γνώση, θα βοηθούσε πολύ
Ευχαριστώ πολύ!!
-
Leasing ή μεταχειρισμένο;Μιλάμε για αυτοκίνητο κατηγορίας Seat Ibiza/Leon, Nissan Micra, μικρομεσαία γενικότερα. Έχω τσεκάρει spotawheel και stockcenter από μεταχειρισμένα, δεν ξέρω όμως την αξιοπιστία τους και αν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Leasing δε μου είναι άγνωστο, απλά δεν ξέρω αν πλέον αξίζει να το κάνεις και αν ναι, που; Avis, Hertz, Leaseplan;Αν έχει κάποιος/α σχετική εμπειρία και γνώση, θα βοηθούσε πολύ
Ευχαριστώ πολύ!!
-
Ευχαριστώ πολύ!!
-
Καλησπερα
Αν εισαι ιδιωτης μην κοιτας καθολου το leasing.
Αν εισαι επιχειρηματιας μιλα με τον λογιστη σου πρωτα να δεις αν σε συμφερειSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης gutterballet έγραψε:
Έχω τσεκάρει spotawheel και stockcenter από μεταχειρισμένα, δεν ξέρω όμως την αξιοπιστία τους και αν υπάρχει κάτι καλύτερο.Πολύ καλές επιλογές και οι 2.
Stock Center είναι κλασσικός έμπορος, εταιρεία της Βελμάρ και τα αυτοκίνητα που πουλάει είναι εξονυχιστικά ελεγμένα και δεν έχουν γυρισμένα χιλιόμτερα και άλλα τέτοια. Είναι όμως και από τα πιο ακριβά.
Spotawheel είναι ουσιαστικά μεσάζοντας (πουλάει αυτοκίνητα ιδιωτών που τα έχει ελέγξει), όλα τα αυτοκίνητα που πουλάει είναι ελεγμένα και μπορείς να τα οδηγήσεις πριν τα αγοράσεις αλλά και έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης.
ΥΓ: Το nickname σου λόγω Savatage ή έτυχε?
-
Το leasing μετράει πολύ γιατί το ξεφορτώνεσαι πανεύκολα, δε μπλέκεις με την πώλησή του.
-
Ευχαριστώ και τους τρεις!
Fanis75: ναι... πολύχρονη, ανίατη αρρώστια...! Από ότι φαίνεται, 'δικός μας' κι εσύ...
Panos2171: το μόνο που με 'ανησυχεί' είναι η ιδέα του ότι πάντα θα έχεις δόσεις και όχι δικό σου αμάξι. Από όσο ξέρω, μπορείς να εξαγοράσεις, όμως με μία τιμή αρκετά τσιμπημένη. Απλά το καλό είναι ότι θα ξέρεις εσύ τη χρήση του αυτοκινήτου.
-
Fanis75: ναι... πολύχρονη, ανίατη αρρώστια...! Από ότι φαίνεται, 'δικός μας' κι εσύ...Ναι...!! Τόσο αυτής της κατηγορίας όσο και των Savatage....λατρεμένο συγκρότημα! Ειδικά αυτό το αριστούργημα είναι απλά έπος....
-
Εγώ πάντα με leasing . Αν έχω όρεξη στην λήξη το κρατώ αν όχι πάμε για άλλο. Δεν ασχολείσαι με τίποτα. Τα τελευταία χρόνια πέρνω από την AVIS
-
Panos2171: το μόνο που με 'ανησυχεί' είναι η ιδέα του ότι πάντα θα έχεις δόσεις και όχι δικό σου αμάξι. Από όσο ξέρω, μπορείς να εξαγοράσεις, όμως με μία τιμή αρκετά τσιμπημένη. Απλά το καλό είναι ότι θα ξέρεις εσύ τη χρήση του αυτοκινήτου.
Δε το βρίσκω απαραίτητα κακό. Ούτως ή άλλως έχεις ήδη βάλει στην άκρη τις δόσεις και δεν ακουμπάς το συγκεκριμένο κεφάλαιο για κανένα λόγο.
Το θετικό είναι ότι πχ αν το μισθώσεις για 4ετια και δεις ότι έβγαλε κουσούρια δε σε νοιάζει καθόλου γιατί ποτέ δεν ήταν ''δικό σου''.
Σε μεταχειρισμένο δεν ξέρεις που θα πέσεις, ενώ στο καινούργιο θα χεις και 2 χρόνια εγγύηση. -
Η spotawheel δεν ειναι κατα κορον μεσαζοντας. Εχει καθαρα δικα της μεταχειρισμενα αλλα λειτουργει και σαν μεσαζοντας.
Επισης,ενα παρακλαδι της spotawheel ειναι η spotmechanic(60€ για 60λεπτα δουλειας) που θεωρητικα, σου κανουν ενδελεχη ελεγχο για το μεταχειρισμενο που θελεις να αγορασεις, ιδιου βεληνεκους με τον ελεγχο που κανουν και στα αυτοκινητα που επιλεγει για να τα πουλησει η ιδια η spotawheel. -
Κατά καιρούς βγάζουν πολύ καλές προσφορές σε Leasing οι μεγάλες εταιρείες στην κατηγορία που κοιτάς. Ας καταλήξεις πρώτα σε συγκεκριμένο μοντέλο που θέλεις και ξεκίνα από εκεί για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο α) τι προσφορές παίζουν σε leasing και β) τι υπάρχει στην αγορά μεταχειρισμένου (κυρίως από τους 2 αναφερθέντες εμπόρους).
PS: ...still the orchestra plays (τους έχω δει και τις 3 φορές που έχουν έρθει Ελλάδα και τους JOP τις άλλες 2)!!! Η μεγαλύτερη αρρώστια μου μουσικά!!
-
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ άπαντες για τη βοήθεια και την ενημέρωση!!
@Panos2171 & Sera2008: Δικοί μου άνθρωποι!! Μεγαλώνουμε και μυαλό δε βάζουμε μουσικά και καλά κάνουμε στην τελική.. χεχε Τέτοιο κόλλημα με Savatage που τραβήχτηκα Wacken το 2015 για να τους δω με TransSiberian Orchestra. Εμπειρία ζωής απλά και λιτά!!! Φυσικά και ήμουν όλες τις φορές στην Ελλάδα, εκτός της πρώτης στο Ρόδον δυστυχώς!
-
Ο χρήστης Kostas_ms έγραψε:
Η spotawheel δεν ειναι κατα κορον μεσαζοντας. Εχει καθαρα δικα της μεταχειρισμενα αλλα λειτουργει και σαν μεσαζοντας.Το ανάποδο θα έλεγα, είναι κυρίως μεσάζοντας και έχει ελάχιστα δικά της (οι τιμές που τα αγοράζει είναι τόσο χαμηλές που δεν συμφέρει τον ιδιώτη να τα πουλήσει σε αυτούς). Για την spotmechanic συμφωνούμε.
-
Ακριβώς αυτό! Χωρίς βεβαίως αυτό να μειώνει την εταιρία και τη δουλειά που κάνει.
-
Αν εισαι εντιμος επαγγελματιας, δηλαδη δηλωνεις κερδη, leasing.
Το ετησιο κοστος ειναι πανω-κατω το ιδιο με το να συντηρεις ενα ιδιο αυτοκινητο με μικτη ασφαλεια εφοσον αφαιρουνται αρκετα απο τυχον κερδοφορια αλλα δεν δεσμευεις καφαλαιο. Μαγικα βεβαια δεν υπαρχουν, ξοδευεις σε καθε περιπτωση για το καταναλωτικο αγαθο.
Στην εξαγορα η τιμη που θα το αγορασεις ειναι η τιμη που το παιρνουν και οι μαντραδες και το μεταπωλουν, μην σε τρομαζει.
Εταιρειες θα προτεινα μονο 2, leaseplan και Executive Lease. Οι τελευταιες κανουν συντηρηση και επισκευες σε εξουσιοδοτημενα, οι αλλες σε δικα τους συνεργεια = οτι ναναι. Η leasepan εχει πιο επαγγελματικο customer service, η Executive πιο οικογενειακο χαρακτηρα (=αν σου κατσει στραβη και πρεπει να το επιστρεψεις, η αντιμετωπιση θα ειναι καλυτερη). Γενικα οι τιμες ειναι οι ιδιες με αποκλισεις 5 ευρω το μηνα, αν συμπεριλαβεις ολους τους ορους των προσφορων και οχι μονο την ονομαστικη τιμη στο μπανερακι. Αν εκτιμας τον χρονο σου ως πολυτιμοτερο διαλεξε σαν παροχες τα 'μεγαλα' πακετα με μικρη απαλλαγη και παραδοση/παραλαβη στο χωρο σου για οτι συμβει.
Επισης στο θεμα των μεταχειρισμενων, προτεινω μονο αυτοκινητα απο leasing! Σε αυτα μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να ελεγξεις το πληρες ιστορικο τους, οτι και να λεει ο μαντρας, στην ιδια την εταιρεια leasing: στη λογιστικη παρακολουθηση των παγιων και τις αποσβεσεις τηρουν πληρη φακελο για πολλα χρονια, οποτε χιλιομετρα, επισκευες, συντηρηση τα καταγραφουν με τρομερη πληροτητα. -
^ απολύτως σωστός!
Και να θες να ξεχάσεις κάτι απλά δε μπορείς. Επίσης αν είσαι τυχερός μπορεί να πέσεις και σε όχημα που έχει προλάβει να αλλάξει και ελαστικά.
Πρακτικά στο δικό μου (leaseplan) όταν έρχεται η ώρα του σέρβις πάντα με ενημερώνουν το ίδιο ισχύει και για τη κάρτα καυσαερίων. Επίσης έχουν βγάλει και ένα app που είναι εξαιρετικό.
Γενικώς είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί τους.
-
Παρατηρώ από το configurator avis για ιδιας ακριβώς αξιας αμάξια όπου βάσεων ίδια προκαταβολή η δόση διαφέρει. Και αρκετά πχ τυχαία βλέπω διαφορά που στο ένα αμάξι πληρώνεις 1650 ευρώ παραπάνω στους 48 μήνες παρότι το φθηνότερο αμάξι είχε και ακριβότερη αρχική τιμή έστω για 100 ευρώ ενώ προκαταβολή μήνες και χλμ είναι ίδια.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Βλέπω αμάξια ιδιας πάνω κάτω αξιας στο ένα μετά από 48 μήνες να έχεις πληρώσει συνολικά το 65% της αρχικής αξίας πχ gla και σε άλλα το 97% ds7! Με τους ίδιους εμφανείς όρους τουλάχιστον.
Παίζει διαφορά στα επιτόκια από μάρκα σε μάρκα ή έχει να κάνει με συγκεκριμένα πακέτα και αμάξια που προωθούν;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παράδειγμα Χ1 35170 αξία προκαταβολή 8060 βγάζει δόση 435 , 3008 35100 , 8060 δόση 471 και ds7 35665 ,8060 553 δόση! Δλδ 5664 πληρώνεις παραπάνω στο ds7 από ότι στην Χ1 παρότι αρχική τιμή έχουν μόλις 500 ευρώ διαφορά!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χωρίς να ξέρω ακριβώς τι παίζει τώρα , την περασμένη δεκαετία που είχα ασχοληθεί πολύ με το συγκεκριμένο θέμα , όλη η ιστορία είναι σχετική με το ποσοστό επαναγοράς που ορίζουν οι εταιρείες . Δηλαδή Τογιότα , Μέρκ και Μπεμβε και λιγότερο η Αουντι , είχαν μεγάλες τιμές επαναγοράς . Αγόραζαν δηλαδή οι ίδιες οι εταιρείες τα αμάξια πίσω σαν μτχ σε προκαθορισμένη τιμή οπότε το ρίσκο για το λήζινγκ είναι μικρότερο .
Ακόμα οι Γερμανοί πρίμιουμ παίζουν πολύ το πακέτο εξοπλισμού μπίζνες κάτι που δεν το κάνουν οι υπόλοιποι .
Παράδειγμα στα γαλλικά σάιτ βλέπουμε ότι πέραν των κλασσικών εκδόσεων έχουν και 1-2 εκδόσεις μπίζνες , ενώ εδώ δεν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον .Γενικά η εταιρεία λήζινγκ πάει για ένα κέρδος περί το 10 % οπότε όλα εξαρτώνται από την αντιπροσωπεία .
Στο 7 είναι όλα πολύ καινούργια οπότε το ρίσκο μεγαλύτερο και έτσι το πληρώνει ο αγοραστής .
Leasing ή μεταχειρισμένο;