-
Ναι το φορολογικό μας είναι ανάποδο, αλλά όταν βλέπω εργοστασιακές τιμές τύπου T ROC 1.5 Advance (17.104€), δε μου φταίει κανένα φορολογικό, αλλά ο εισαγωγέας. Τέλος. Θα μπορούσε να το κάνει 16.999€ και να κατέβει η τελική τιμή σχεδόν 2000€. Οι πωλήσεις τους θα ανέβουν και αυτοί θα χάσουν ττπ, σκάρτα 100€, αλλά στα τέτοια τους.
-
Ο χρήστης amagawd έγραψε:
Η διαδρομη ειναι Αγιος Στεφανος -> ΕΟ -> Αχαρνες.Diesel σε αυτή τη διαδρομή θα έγραφε κάτω από 5 λίτρα στα 100, επειδή την ξέρω
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Η διαδρομη ειναι Αγιος Στεφανος -> ΕΟ -> Αχαρνες.
Diesel σε αυτή τη διαδρομή θα έγραφε κάτω από 5 λίτρα στα 100, επειδή την ξέρω
Δεν θα διαφωνήσω.. παρόλα αυτά η κατανάλωση είναι καλή για βενζίνη
-
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
Ναι το φορολογικό μας είναι ανάποδο, αλλά όταν βλέπω εργοστασιακές τιμές τύπου T ROC 1.5 Advance (17.104€), δε μου φταίει κανένα φορολογικό, αλλά ο εισαγωγέας. Τέλος. Θα μπορούσε να το κάνει 16.999€ και να κατέβει η τελική τιμή σχεδόν 2000€. Οι πωλήσεις τους θα ανέβουν και αυτοί θα χάσουν ττπ, σκάρτα 100€, αλλά στα τέτοια τους.Πολύ σωστός!
Αλλά όπως είπε και ο Στεφάν, δυστυχώς το VW έχει μερικές από τις πιο βολικές/έξυπνες/σωστές προτάσεις στην αγορά και προσπαθεί να μαζέψει όλο το χρήμα. Το αν θα είναι το T-roc λίγο παραπάνω από εκεί που θα έπρεπε ίσως δεν τους νοιάζει ή ίσως να το θέλουν κιόλας για να ξεχωρίζουν τα 'ξαδερφάκια' και όποιος τσιμπήσει και τους τα δώσει, τσίμπησε, ειδάλλως μάλλον θα τα πάρουν στην άλλη τσέπη (seat, skoda).
-
Ο χρήστης Trogg έγραψε:
Το T Roc οσο αφορα τα του vwgroup αν δεν κανω λαθος βασιζεται στην πλατφορμα ΜQB 1 οπως τα Tiguan Karoq kodiaq κλπ ενω το Arona στην πιο μικρη MQB 0 εξου και οτι εχει μικροτερες διαστασεις (μηκος) και χωρους απο αυτα αλλα μεγαλυτερες από το arona , είναι ένα golfaki υπερυψωμενο…Ακριβώς έτσι είναι και το καταλαβαίνεις απ'την ποιότητα κύλησης οτι ανήκει στην μεσαία κατηγορία. Εκεί που χάνει ξεκάθαρα από τα άλλα είναι στους λίγο μικρότερους χώρους και στα σκληρά πλαστικά. Είναι όμως και απ'τα φθηνότερα με τον μικρό κινητήρα.
Πάντως εγώ αν δεν είχα θέμα εξωτερικού όγκου, μάλλον το ST-Line θα έπαιρνα.... -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Η διαδρομη ειναι Αγιος Στεφανος -> ΕΟ -> Αχαρνες.
Diesel σε αυτή τη διαδρομή θα έγραφε κάτω από 5 λίτρα στα 100, επειδή την ξέρω
Ετσι είναι, η συγκεκριμένη διαδρομή σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτική.. Γενικά παιδιά δεν έχει νόημα να αναφέρουμε καταναλώσεις για διαδρομές 20 χλμ
-
Εχει πλάκα όταν κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτά που τους αρέσουν και για τα μειονεκτήματα τους και την τιμή αγοράς . Να τους θυμίσω λοιπόν ότι το φορολογικό σύστημα ισχύει ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .
Όπως επίσης ο Ερμής είναι ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ για όλα τα αυτοκίνητα και όλες τις μάρκες...
Το Τ-ροκ είναι όμορφο στα μάτια πολλών και στα δικά μου . Αλλά δεν παύει να έχει το μεταξόνιο του Αιρκρός και των άλλων της Β κατηγορίας , τα σκληρά πλαστικά της Β κατηγορίας και την τιμή της επόμενης κατηγορίας .
Όπως έγραψα και πιο πριν στα 23000 , οι επιλογές είναι είτε Β κατηγορίας με τα πάντα όλα , είτε Γ κατηγορίας με τα βασικά , είτε κάτι ενδιάμεσα για το Τ-ροκ και το Κάροκ .
-
Καλημέρα σε όλους σας!
Πάντως μπορεί το Ford Kuga όντως να προσφέρεται σε καλή τιμή για τον εξοπλισμό του αλλά θεωρρώ για τα δεδομένα πχ περιοχών της Αθήνας με πρόβλημα πάρκιν θα προβληματίσει. 4,531 μέτρα μήκος δεν είναι λίγα δεδομένου βέβαια ότι προσφέρει και σχετικά μικρό χώρο αποσκευών (456 λίτρα) σε σχέση με Ateca, Karoq ακόμα και με T-Roc που είναι στα 445 λίτρα αλλά και 30 πόντους. Αυτό νομίζω είναι ένα μεγάλο μείον της Ford η οποία σε σχεδόν όλα της τα μοντέλα έχει μικρούς χώρους αποσκευών σε σχέση με το μήκος τους. Το Fiesta πχ είναι 50 λίτρα κάτω του Polo, το Ecosport άλλα 50 κάτω από το Arona πχ, το Focus 45 λίτρα κάτω από το Golf και τώρα το Kuga με 15 σχεδόν πόντους μεγαλύτερο μήκος από το Karoq προσφέρει 521-456= 65 λιγότερα λίτρα χώρο αποσκευών. Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της νέα πλατφόρμας MQB του ομίλου VW και ελπίζω μελλοντικά αυτό να διορθωθεί καθώς τα Ford χωλένουν κατά την γνώμη μου μόνο σε αυτόν το τομέα σε σχέση με τα μοσχοπουλημένα ΙΧ του VAG Group.
Από την άλλη δεν ξέρουμε πώς μετράνε οι κατασκευαστές και τα λίτρα...Έχω ένα Qashqai του 2009 με 410 λίτρα πορτπαγκάζ...Ε λοιπόν, μέτρησα όλες τις διαστάσεις του και είναι ακριβώς ίδιες (ίδιες όμως!) με του νέου Qashqai (το έχει ένας συνάδελφος) που η Nissan αναφέρει πως έχει χωρητικότητα 430 λίτρα! Πού βρεθήκανε αυτά τα 20 λίτρα παραπάνω? Γιατί ίσως χωράει και ένα ακόμα ντενεκεδάκι λάδι της πεθεράς στο νέο QQ!!!!
Άρα σχετικά με τους χώρους καλό είναι να πηγαίνουμε με ένα απλό μέτρο και να τους συγκρίνουμε? Βάθος, πλάτος, ύψος!
-
Υποσημείωση ότι το t roc έχει την παραπάνω χωρητικότητα πορτμπαγκάζ χωρίς ρεζέρβα.
-
Αν δεν κάνω λάθος τα 445 λίτρα τα έχει με την ρεζέρβα ανάγκης (έως 80km/h)
-
Από όσο ξέρω με κιτ επισκευής έχει τα 445 και με ρεζέρβα δεν ξέρω αν κανονική η ανάγκης έχει 410.
-
Ο χρήστης theonik έγραψε:
Πάντως μπορεί το Ford Kuga όντως να προσφέρεται σε καλή τιμή για τον εξοπλισμό του αλλά θεωρώ για τα δεδομένα πχ περιοχών της Αθήνας με πρόβλημα πάρκιν θα προβληματίσει. 4,531 μέτρα μήκος δεν είναι λίγα δεδομένου βέβαια ότι προσφέρει και σχετικά μικρό χώρο αποσκευών (456 λίτρα) σε σχέση με Ateca, Karoq ακόμα και με T-Roc...Όπως συμβαίνει με όλα τα οχήματα, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε, που θα πηγαίνουμε και τι χώρους έχουμε διαθέσιμους για parking. Οτιδήποτε πάνω από 4,5μ είναι άβολο για δύσκολα στενά, ενώ δυσκολεύει και αρκετά το παρκάρισμα (υπό την έννοια ότι δεν μπορείς να βρεις εύκολα θέση, όχι ότι δεν μπορεί να παρκάρει). Το ίδιο και χειρότερο ισχύει για τις επόμενες κατηγορίες, δηλαδή κοντά (κάτω ή πάνω) στα 5μ, όπου εκεί πλέον το πράγμα ζορίζει πάρα πολύ.
Όπως είχα πει λοιπόν και σε άλλους φίλους που σκέφτονται SUV της κατηγορίας (το Kuga ή κάποιο άλλο), πρώτα πρέπει να βεβαιωθούν ότι (α) μπορούν να το παρκάρουν στο σπίτι τους, (β) μπορούν να το παρκάρουν στην εργασία, και (γ) οι δρόμοι που κινούνται είναι 'λογικοί' (π.χ. δεν ζούνε στη Κυψέλη ή στο Παγκράτι) και μετά να δουν αν και τι μπορούν να 'χωρέσουν' εκεί.
Για το πορτμπαγκάζ του Kuga τα έχουμε επίσης πει, είναι απλώς επαρκές (αλλά υπάρχει η αιτιολόγηση των πολλαπλών) ενώ π.χ. το Focus είμαι σίγουρος ότι έχει χάσει ένα δυνητικό 20-25% επιπλέον πωλήσεων λόγω πορτμπαγκάζ.
-
Aikibill δεν βρίσκω πάντως κάποιο στοιχείο αξιόπιστο ώστε να απαντήσω 100% για το T-Roc.... ΓΙα να μην παρεκλίνουμε του θέματος ας το αφήσουμε μιας και στο φυλλάδιο η VW δεν αναφέρει. Τέσπα.
Για να επανέλθω στο θέμα των χώρων πολλές φορές οι μετρήσεις σε λίτρα ενός κατασκευαστή μοιάζουν με μετρήσεις της εργοστασιακής κατανάλωσης! Αυτό το θέμα θα ήθελα περισσότερο να θίξω καθώς και το ότι γενικά η Ford χωλένει στα μικρά συγκριτικά πορτπαγκαζ...
-
Σήμερα έριξα μια πρώτη ματιά στο T-ROC.
Ο χώρος αποσκευών είναι 410 (όταν έχει ρεζέρβα) και θα ήθελα λίγο παραπάνω. Όσο αναφορά τα υπόλοιπα, πράγματι, πλαστικά και ταπετσαρίες είναι κατώτερης ποιότητας σε σχέση με τα μεγαλύτερα SUV της VW και σε σχέση με αρκετά από τον ανταγωνισμό. Θα ήθελα να κάνω και ένα Test Drive στο 1.0 που βγαίνει στα 22.000 με μεταλλικό και διχρωμία και με καλό εξοπλισμό.criuser έχεις απόλυτο δίκιο και για τα δύο.
Το φορολογικό το ξέρουν όλοι οι εισαγωγείς και επιλέγουν τι θα κάνουν. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι διαφορές για να αλλάξεις κλίμακα σε ένα μοντέλο είναι μικρότερες από τα 500€. Το t roc είναι ακριβώς όπως τα λες. Αξίζει αν θέλεις όπως και δήποτε να πάρεις VW SUV (ή μάλλον micro SUV) και μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 22.000.Sargos
Το VW Group ή καλύτερα ο εισαγωγέας, έχει και στη Skoda (στα μοντέλα που εγώ είδα) κακή για τον τελικό αγοραστή τιμολόγηση (πάντα σε σχέση με το Τέλος Ταξινόμησης). Για μένα για ανεξήγητο λόγο. -
Από ότι έμαθα χτες η Skoda σταματάει το Kodiaq 1.4 με τα 125 άλογα και θα ξεκινήσει να το δίνει με τον 1.5. 150 άλογα.
Δεν έχουν ακόμα αίσθηση για τιμή αλλά μάλλον η έκδοση Ambition θα ξεκινάει από τα 25.000€.Αν κάποιος θέλει ένα τόσο μεγάλο σε όγκο SUV, μπορεί να βρει τα κομμάτια που έχουν μείνει στους αντιπροσώπους με το 1.4 στα 22.500 και με καλό εξοπλισμό. O εξοπλισμός του Ambition στο Kοdiak (τουλάχιστο αυτό με το 1.4), είναι σκάλες ανώτερος από τον αντίστοιχο του Karoq Ambition. Άλλο ένα παράδοξο της Skoda.
-
Τα παντα ολα ακομη και στα 23.000 για τα Β Κατηγοριας αν εννοουμε gadgets και συστηματα ασφαλειας και παλι δε τα βρισκεις, ολο και κατι θα λειπει, ακομη και στο πολυαγαπημενο σου Aircross φιλε Cruiser που βεβαιια η τελικη του τιμη ειναι πολυ πιο κατω απο αυτο το ποσο...Το φορολογικο συστημα εγω προσωπικα το ανεφερα γιατι οι κλιμακες αλλαγης Τελων ταξινομησης σε εμποδιζουν να προσθεσεις σε ενα αμαξι αυτα που θα ηθελες να βαλεις και να πεις οτι ειναι πληρης. Τωρα τα των εισαγωγεων με τις ΑΛΤΠΦ ειναι και αυτο αλλο παιχνιδι δυστυχως...
-
Αφησα την γκλίτσα και τρίβεσαι , αλλά τώρα βοσκάω το κοπάδι , αργότερα αναλυτικά ..
-
κοιτα αν εχεις κατι να απαντησεις απλα απαντα και περιμενουμε..το πνευμα σου και τις δηθεν πλακιτσες σου κρατα τες για τον εαυτο σου...
-
Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά εγώ βλέπω χωροταξικά έργα από κάποιες εταιρείες που έπιασαν αυτό που θέλουν κάποιοι καταναλωτές - αγοραστές των Crossover κ.λ.π. και επιτέλους άρχισαν να βγάζουν αυτοκίνητα και όχι νταλίκες, μην πω φρεγάτες
Ένας από αυτούς τους αγοραστές που θέλει να πάρει κάποιο αυτοκίνητο αυτού του τύπου χωρίς περιττό μήκος και βάρος είμαι και εγώ.
Δύο παραδείγματα στα γρήγορα από διαφορετικές εταιρείες είναι το T-ROC που έχουν καταφέρει μεγάλους χώρους για το μήκος του και μόνο εγώ βλέπω πάρα πολύ καλή ποιότητα?
Επίσης ακόμη και στο c3 aircross έχουν κάνει απίστευτη δουλειά με αποτέλεσμα να έχεις σε ένα μαζεμένο αυτοκίνητο, πορτμπαγκάζ ίδιο η ίσως και μεγαλύτερο από Κασκάι με κανονική ρεζέρβα και είναι και αρκετά ελαφρύ. Επειδή είδα και το T-Roc νομίζω δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά στο χώρο αποσκευών. -
Τέλος εποχής για τα σεντάν μοντέλα της Ford στις ΗΠΑ
Η Ford ανακοίνωσε ότι θα διακόψει σταδιακά τη διάθεση κάθε σεντάν μοντέλου της στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να εστιάσει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές της σε πιο επικερδή για την ίδια μοντέλα. Στα SUV, δηλαδή.
Επιλογή SUV έως 23.000€