-
Γεια σας παιδιά,
Προσανατολίζομαι στην απόκτηση ενός Clio LPG.
Ισχύουν τα θέματα με τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά που διαβάζω ή στο facelift έχουν εξαλειφθεί?
Επίσης, είναι όντως ενοχλητικές οι υποβοηθήσεις τύπου lane assist ή μπορούν να απενεργοποιηθούν εύκολα? -
To lane assist προσωπικά δεν με ενοχλεί και το κρατάω...
Μπορείς όμως να το απενεργοποιήσεις...νομίζω όμως θέλει κάθε φορά που μπαίνεις στο αμάξι...
Ηλεκτρικά μόνο ένα θέμα μου έβγαλε στα 2 χρόνια...
Έβγαλε μήνυμα "έλεγχος συστήματος ψεκασμού¨, έγινε επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου και όλα οκ...
Κατά τα άλλα, το μόνο που ΔΕΝ σε ενδιαφέρει είναι το πόσο θα κάψεις, με την διαφορά στην τιμή βενζίνης- υγραερίου
-
@antoniokon said in Renault Clio V:
Μπορείς όμως να το απενεργοποιήσεις...νομίζω όμως θέλει κάθε φορά που μπαίνεις στο αμάξι...
Έβγαλε μήνυμα "έλεγχος συστήματος ψεκασμού¨, έγινε επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου και όλα οκ...
Κατά τα άλλα, το μόνο που ΔΕΝ σε ενδιαφέρει είναι το πόσο θα κάψεις, με την διαφορά στην τιμή βενζίνης- υγραερίου
Α, χα!
Αυτό σου έλεγα ρε σύ.... του lpg ήταν ;;; Αυτό λένε στα forums
-
@lap said in Renault Clio V:
@antoniokon said in Renault Clio V:
Α, χα!
Αυτό σου έλεγα ρε σύ.... του lpg ήταν ;;; Αυτό λένε στα forums
Αυτό βρήκες να σχολιάσεις?
Νόμιζα ότι το καύσιμο και ο φόρος του θα χτύπαγε στο μάτι σου....
Ή μόνο με το πετρέλαιο τα έχεις?
-
Αγαπαμε υγραέριο. Είναι φθηνό, εκπέμπει λιγότερο co2 και είναι πιο καθαρό, απο το ΒΡΟΜΕΡΟ diesel
-
@johnys1 said in Renault Clio V:
Γεια σας παιδιά,
Ισχύουν τα θέματα με τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά που διαβάζω ή στο facelift έχουν εξαλειφθεί?
Επίσης, είναι όντως ενοχλητικές οι υποβοηθήσεις τύπου lane assist ή μπορούν να απενεργοποιηθούν εύκολα?Βάλε ότι θέλει αλλαγή κάθε τέσσερα περίπου χρόνια η αλλαγή της μπαταρίας του συστήματος τηλεματικής, που βρίσκεται πίσω από το καντράν link text
Εμένα την έβγαλε στα τριαμησι χρόνια ελέγξτε σύστημα sos και στην αντιπροσωπεία το μηχάνημα έβγαλε αλλάγη τηλεματικής όχι μπαταριας, κόστος μπαταρίας 140 ευρώ και όλης τής τηλεματικής 800, με μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρίσκεις τη μπαταρία 25 ευρώ και όλη την τηλεματική 85. Άντε και την αλλάζεις μόνος σου εάν πιάνουν τα χέρια σου , το λαμπάκι του check όμως σβήνει μόνο από αντιπροσωπεία
-
@archiezulu said in Renault Clio V:
Βάλε ότι θέλει αλλαγή κάθε τέσσερα περίπου χρόνια η αλλαγή της μπαταρίας του συστήματος τηλεματικής, που βρίσκεται πίσω από το καντράν link text
Εμένα την έβγαλε στα τριαμησι χρόνια ελέγξτε σύστημα sos και στην αντιπροσωπεία το μηχάνημα έβγαλε αλλάγη τηλεματικής όχι μπαταριας, κόστος μπαταρίας 140 ευρώ και όλης τής τηλεματικής 800, με μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρίσκεις τη μπαταρία 25 ευρώ και όλη την τηλεματική 85. Άντε και την αλλάζεις μόνος σου εάν πιάνουν τα χέρια σου , το λαμπάκι του check όμως σβήνει μόνο από αντιπροσωπεία
Δεν είναι στο πλαίσιο της εγγύησης στα 3,5 χρόνια?
-
Βάλε ότι θέλει αλλαγή κάθε τέσσερα περίπου χρόνια η αλλαγή της μπαταρίας του συστήματος τηλεματικής, που βρίσκεται πίσω από το καντράν link text
Δεν είναι στο πλαίσιο της εγγύησης στα 3,5 χρόνια?
Εγώ είχα 3 χρόνια εγγύηση
-
Κλείνοντας 3 χρονια με το clio lpg, 46.000 χλμ αναφέρω τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπισα:
- Έπεφτε η στάθμη των υγρών του ψυγείου, τελικα στο 3ο σέρβις η αντιπροσωπεία βρήκε ότι έχει διαρροή, αντικατάσταση όλου του κυκλώματος (αφού ήταν εντός εγγύησης είπαμε να μην πάμε με μικρό επισκευές) πλέον δεν έχει χάσει σταγόνα
- Είχα τριξιματα στην οθόνη από πολύ νωρίς, προφανώς στο σημείο που ακουμπουσε η οθόνη με το ταμπλό. Μου έβαλαν ένα μονωτικο υλικό στο σέρβις και δεν ξανακουστηκε.
- Επίσης εντός εγγύησης αντικατεστησα το σύστημα τηλεματικής γιατί είχε βγάλει ένα θέμα.
Κάποιοι αντιμετωπίζουν ήχους στην τουρμπίνα, εγώ δεν το έχω πάθει. Άκουσα ότι πλέον η renault προτείνει αλλαγή turbo σε κάποιες παραγωγές.
Για τα assists μπορείς να τα απενεργοποιησεις και νομίζω δε χρειάζεται κάθε φορά (δεν παίρνω κι όρκο βέβαια, θα το δοκιμάσω)
Η ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας προσωπικά δε με ενοχλεί, μπορείς να ορίσεις πόσο πολύ θα τρέμει το τιμόνι.
Έχοντας οδηγήσει swift & sandero ίδιας γενιάς, έχω δει ότι η ειδοποίηση σύγκρουσης του clio είναι πιο καλή, καθώς μου έχει επέμβει ελάχιστες φορές που όντως υπήρχε κίνδυνος. Αντίθετα το suzuki χτυπούσε σε πολύ περισσότερες και μη επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ το sandero δεν είχε κάμερα, μόνο ραντάρ, οπότε επίσης χτυπούσε πιο συχνά σε άκυρα πράγματα.Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από την οδηγική συμπεριφορά και την οικονομία του lpg, οι φθορές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κυκλοφορείς κανονικά στο δακτύλιο λόγω εργοστασιακου lpg. Το μόνο που δεν έχω βγάλει άκρη είναι αν επιτρέπεται να μπεις σε υπόγεια parking. Σε πολλά απαγορεύεται το lpg, αλλά στο clio μιλάμε για εργοστασιακή εγκατάσταση. Είχα φτάσει μέχρι τον εισαγωγέα για να βγάλω άκρη, αλλά δεν έλαβα ξεκάθαρη απάντηση, θεωρητικά έγκειται στον ιδιοκτήτη του parking.
-
Έπλενα το αυτοκίνητο και είχα τις πόρτες ανοιχτές για πολύ ώρα και μου έβγαλε ένδειξη ότι θέλει φόρτιση η μπαταρία.Στο πίσω κάθισμα ακούω θόρυβο στο σημείο που κουμπώνει το κάθισμα .Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο;Στο θέμα του parking το εχω αφησει σε υπογειο και δεν με ρωτησε κανεις αλλα και γω δεν γνωριζα αν επιτρεπεται.Οσον αφορα την οικονομια ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος γιατι με την περιβοητη Γαλλικη ανεση οχι τοσο.Σε ανωμαλιες του δρομου η πισω αναρτηση κοπαναει αρκετα
-
@siswhs said in Renault Clio V:
Έπλενα το αυτοκίνητο και είχα τις πόρτες ανοιχτές για πολύ ώρα και μου έβγαλε ένδειξη ότι θέλει φόρτιση η μπαταρία.Στο πίσω κάθισμα ακούω θόρυβο στο σημείο που κουμπώνει το κάθισμα .Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο;Στο θέμα του parking το εχω αφησει σε υπογειο και δεν με ρωτησε κανεις αλλα και γω δεν γνωριζα αν επιτρεπεται.Οσον αφορα την οικονομια ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος γιατι με την περιβοητη Γαλλικη ανεση οχι τοσο.Σε ανωμαλιες του δρομου η πισω αναρτηση κοπαναει αρκετα
Έχεις ανοιχτή την ανάφλεξη και ακούγεται η αντλία καυσίμου κάτω από το κάθισμα...
-
@georgekn said in Renault Clio V:
Έχεις ανοιχτή την ανάφλεξη και ακούγεται η αντλία καυσίμου κάτω από το κάθισμα...
δλδ ;πρέπει να κάνω κάτι;
-
Ναι. Να γυρίζεις το διακόπτη στη θέση οφ
-
δλδ ;πρέπει να κάνω κάτι;
Σβήσε σε το από το κουμπί on off του κινητήρα....μάλλον το έχεις άνοιξει για να ακούς μουσική...
Αυτό και τα φώτα της καμπίνας σου εκφορτιζουν την μπαταρία. -
-
@spi_duster said in Renault Clio V:
το σταρτ;
Ναι.
-
το σταρτ;
Ναι.
δεν το πάτησα και η οθόνη ήταν σε κατάσταση αναμονής
-
το σταρτ;
Ναι.
δεν το πάτησα και η οθόνη ήταν σε κατάσταση αναμονής
Κλείδωσε το και κάτσε μέσα για λίγο να δεις αν σταματήσει ο ήχος....
-
Ήμουν σταματημένος πήγα να ξεκινήσω και έσβησε ο κινητηρας.Αναψε το πορτοκαλί τρίγωνο,εβγαλε κίτρινο κλειδί και έγραψε να ελέγξω το όχημα .Πήρε μπροστά μετά ο κινητήρας αλλά οι ενδείξεις έμειναν μέχρι να το σβήσω και να τον ξαναβαλω μπροστά .Γνωρίζει κάποιος γιατί έγινε αυτό και αν είναι κάτι σοβαρό;
-
Γεια σας παιδιά,
Επίσης, είναι όντως ενοχλητικές οι υποβοηθήσεις τύπου lane assist ή μπορούν να απενεργοποιηθούν εύκολα?Βάλε ότι θέλει αλλαγή κάθε τέσσερα περίπου χρόνια η αλλαγή της μπαταρίας του συστήματος τηλεματικής, που βρίσκεται πίσω από το καντράν link text
Ενδιαφέρον αυτό με την μπαταρία , δεν το έχω ακούσει σε κανένα άλλο του ομίλου (captur/duster/sandero).
Renault Clio V