-
@gkscorpio said in Renault Clio V:
Επίσης κάτι άλλο, στην έκδοση Dynamic (με το LPG τουλάχιστον) από ό,τι μου είπε βγαίνει ΜΟΝΟ με τις 17άρες ζάντες, σε αντιθεση με την Expression Plus που έρχεται με 16άρες. Θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στα καθημερινά τραντάγματα στους δρόμους; Αν είχα την επιλογή μάλλον θα πήγαινα στην 16άρα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει...
Νομίζω μέχρι πέρσι έβγαινε και η Dynamic με τις 16ρες που βλέπεις στην Expression Plus. Στο car.gr βλέπω κάποια dynamic ακόμα με τις 16ρες. Βέβαια πρέπει να προσέξεις αν πρόκειται για 5τάχυτο ή 6ταχυτο κιβώτιο, αν έχει ή δεν έχει τέλη.
Γενικά έχουν γίνει πολλές μικροαλλαγές τον τελευταίο χρόνο, ψάξτο λίγο και μπορεί να πετύχεις κάποιο ακριβώς όπως το θέλεις. -
Τα ταμπούρα δεν είναι λόγος για να απορριφθεί. Φυσικά αν είχε δίσκους πίσω θα είχε ακόμη ένα θετικό στοιχείο, αλλά αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.
Θεωρώ ότι το Clio είναι το ποιο όμορφο σούπερ μίνι. Όλη του η σχεδίαση είναι ιδιαίτερα επιθετική και δεν έχει σχεδιαστικές ατέλειες όπως άλλα μοντέλα της κατηγορίας.
Η έκδοση Dynamic LPG είναι πολύ καλό πακέτο.
-
Βρήκαμε άκρη τελικά. Η αλλαγή λογισμικού δεν απέφερε καρπους αλλά μετά από επικοινωνία με την Αθήνα διαπιστώθηκε βλάβη στην καμερα. Οπότε τώρα περιμένουμε να μας στείλει η Ρενό καινούρια κάμερα,εννοείται μέσα στο πλαίσιο της εγγύησης. Η ανησυχία μου όμως για τέτοιες βλάβες ομως δεν έφυγε.
-
@geo27 said in Renault Clio V:
Επίσης κάτι άλλο, στην έκδοση Dynamic (με το LPG τουλάχιστον) από ό,τι μου είπε βγαίνει ΜΟΝΟ με τις 17άρες ζάντες, σε αντιθεση με την Expression Plus που έρχεται με 16άρες. Θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά στα καθημερινά τραντάγματα στους δρόμους; Αν είχα την επιλογή μάλλον θα πήγαινα στην 16άρα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει...
Νομίζω μέχρι πέρσι έβγαινε και η Dynamic με τις 16ρες που βλέπεις στην Expression Plus. Στο car.gr βλέπω κάποια dynamic ακόμα με τις 16ρες. Βέβαια πρέπει να προσέξεις αν πρόκειται για 5τάχυτο ή 6ταχυτο κιβώτιο, αν έχει ή δεν έχει τέλη.
Γενικά έχουν γίνει πολλές μικροαλλαγές τον τελευταίο χρόνο, ψάξτο λίγο και μπορεί να πετύχεις κάποιο ακριβώς όπως το θέλεις.Έχεις δίκιο, αυτό μας το είπαν και στην αντιπροσωπεία. Μέχρι πρότινος στην Dynamic έδιναν GPS και ήταν με τις 16άρες ζάντες, τώρα έβγαλαν το GPS και δίνουν τις 17άρες ζάντες. Για το GPS δεν με πολυνοιάζει, προτιμώ βασικά το Google Maps από το κινητό που είναι πιο ενημερωμένο κιόλας, και οι ζάντες δεν λέω, πιο όμορφες στο μάτι, απλά φοβάμαι λίγο την αντίδραση στους δρόμους, χωρίς να το έχω δοκιμάσει βέβαια. Τέλη δεν έχει, και είναι 6τάχυτο σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
-
@geo27 said in Renault Clio V:
Γενικά έχουν γίνει πολλές μικροαλλαγές τον τελευταίο χρόνο, ψάξτο λίγο και μπορεί να πετύχεις κάποιο ακριβώς όπως το θέλεις.Έχεις δίκιο, αυτό μας το είπαν και στην αντιπροσωπεία. Μέχρι πρότινος στην Dynamic έδιναν GPS και ήταν με τις 16άρες ζάντες, τώρα έβγαλαν το GPS και δίνουν τις 17άρες ζάντες. Για το GPS δεν με πολυνοιάζει, προτιμώ βασικά το Google Maps από το κινητό που είναι πιο ενημερωμένο κιόλας, και οι ζάντες δεν λέω, πιο όμορφες στο μάτι, απλά φοβάμαι λίγο την αντίδραση στους δρόμους, χωρίς να το έχω δοκιμάσει βέβαια. Τέλη δεν έχει, και είναι 6τάχυτο σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Και το gps της Renault powered by google είναι και επειδή έχει sim για τα data ενημερώνεται τακτικά , αλλά απο την στιγμή που παίζει A/A είσαι καλυμμένος
-
Καλημέρα.
Πήγα και είδα στην αντιπροσωπεία το νέο Renault Clio, μου φάνηκε το πιο κομψό εξωτερικά από όσα είδα. Ζαχαρώνω την έκδοση Dynamic με LPG, στο γκρι Urban είναι πολύ όμορφο, μέσα άνετο μου φάνηκε (σε σχέση με άλλα που δοκίμασα), απλά ως ψιλοάσχετος με το αντικείμενο γενικότερο έχω μερικές απορίες, αν μπορείτε ως κάτοχοι να με διαφωτίσετε θα σας ήμουν ευγνώμων.
-
Σε online έρευνα που έκανα διαβάζω ένα γενικό κράξιμο στην Renault για μια ευπάθεια στο κομμάτι των ηλεκτρολογικών, ενώ επαινείται για το κομμάτι των κινητήρων. Αυτό με τα ηλεκτρολογικά συνεχίζει να ισχύει; Ή είναι κατάλοιπο του παρελθόντος;
-
Επίσης γνωστό μου μηχανικό που ρώτησα και ξέρω ότι αναλαμβάνει Peugeot, Citroen και γενικά γαλλικά (αν δεν κάνω λάθος ως εξουσιοδοτημένο service) , μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει καν Renault και ότι είναι πολύ μπελαλίδικα στο service τους. Βέβαια άλλο μηχανικό που ρώτησα μου είπε ότι το είναι πολύ ωραίο, το έχει οδηγήσει και μου το προτείνει. Οπότε, τρέχα γύρευε. Δεν ξέρω αν σε τόσο καινούριο αυτοκίνητο έχει προλάβει να έχει κάποιος εμπειρία από συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας.
-
Αυτό με τα ταμπούρα πίσω αντί για δισκόφρενα είναι μεγάλο μείον; Σε παρουσιάσεις κλπ πάντως δεν έχω δει παράπονα για αυτό, περισσότερο αναφέρονται στο "ψυχολογικό" κομμάτι.
-
Για το LPG κομμάτι το κόστος μετακίνησης έχει σημαντική διαφορά από αυτήν με το πετρέλαιο;
- Ούτε για ευπαθή ηλεκτρολογικά έχω ακούσει αλλά ούτε για σούπερ κινητήρες , Νορμάλ αυτοκίνητα παραγωγής
- Οι 0.9 και οι 1.0tce είναι γνωστοί κινητήρες ,τους φοράνε σε όλο τον όμιλο αλλά και εκτός (βλ. Μερσεντές)
- Ταμπούρα για οικονομία εργοστασίου και δική μας , θα ξεχάσεις να αλλάζεις πίσω σιαγόνες. Από φρενάρισμα για την ισχύ του αυτοκινήτου είναι μια χαρά.
4.Δεν έχει σημαντική διαφορά , μία η άλλη ίσως και λίγο φτηνότερο αλλά έχει διαφορά στην τιμή αγοράς όπου το diesel μοτέρ είναι ακριβό .
-
-
Λοιπόν. Κάθισα και διάβασα ολόκληρο το topic από την αρχή και έχω καταλήξει στα εξής:
-
Έχω καραψηθεί με το LPG, στην έκδοση Dynamic που είχα ήδη βάλει στο μάτι. Σήμερα θα πάω για test drive, μόνο που δεν ξεκαθάρισα αν το αυτοκίνητο του test drive είναι Dynamic ή Expression Plus. Πάντως αν ήμουν εκπρόσωπος της Renault και διάβαζα το τόπικ θα έκοβα μια προμήθεια στον Αστέρη, πραγματικά τα λόγια του μπορούν να στρέψουν ένα μισοψημένο αλλά αναποφάσιστο να πάει να το κλείσει την επόμενη μέρα Κι ας ψιλογκρινιάζει (με το δίκιο του) για τις αλλαγές που κάνει κάθε τρεις και λίγο η Renault στον εξοπλισμό.
-
Σημαντική αύξηση τιμών μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους (η προσφορά που πήρα εγώ είναι στα 18.500€ για το Dynamic LPG, με κάποιες ελλείψεις σε σχέση με αυτά που αναφέρει ότι έβαλε -έστω και εξτρά- ο Αστέρης. Από την άλλη δίνει 6-τάχυτητο κιβώτιο (που να πω την αλήθεια δεν ξέρω ΠΟΣΟ ακριβώς θα βοηθήσει στην πράξη) και 17άρες ζάντες.
-
Ως προς το τελευταίο, έχουμε μήπως κανέναν εδώ μέσα που να φοράει τις 17άρες Viva Stella που βάζουν τώρα στην Dynamic;
-
Επειδή εδώ Βόλο έχουμε δίπλα το Πήλιο το Dynamic LPG με τους 100 ίππους δεν νομίζω να έχει θέματα σε ανηφόρες κλπ, έτσι; Άσε που από όσα διάβασα για τα πρώτα 1000χλμ θέλει τις στροφές κάτω από 3000-3500, οπότε τέτοιου είδους αναβάσεις τις ξεχνάμε για το πρώτο χρονικό διάστημα;
-
-
Λοιπόν. Κάθισα και διάβασα ολόκληρο το topic από την αρχή και έχω καταλήξει στα εξής:
-
Έχω καραψηθεί με το LPG, στην έκδοση Dynamic που είχα ήδη βάλει στο μάτι. Σήμερα θα πάω για test drive, μόνο που δεν ξεκαθάρισα αν το αυτοκίνητο του test drive είναι Dynamic ή Expression Plus. Πάντως αν ήμουν εκπρόσωπος της Renault και διάβαζα το τόπικ θα έκοβα μια προμήθεια στον Αστέρη, πραγματικά τα λόγια του μπορούν να στρέψουν ένα μισοψημένο αλλά αναποφάσιστο να πάει να το κλείσει την επόμενη μέρα Κι ας ψιλογκρινιάζει (με το δίκιο του) για τις αλλαγές που κάνει κάθε τρεις και λίγο η Renault στον εξοπλισμό.
-
Σημαντική αύξηση τιμών μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους (η προσφορά που πήρα εγώ είναι στα 18.500€ για το Dynamic LPG, με κάποιες ελλείψεις σε σχέση με αυτά που αναφέρει ότι έβαλε -έστω και εξτρά- ο Αστέρης. Από την άλλη δίνει 6-τάχυτητο κιβώτιο (που να πω την αλήθεια δεν ξέρω ΠΟΣΟ ακριβώς θα βοηθήσει στην πράξη) και 17άρες ζάντες.
-
Ως προς το τελευταίο, έχουμε μήπως κανέναν εδώ μέσα που να φοράει τις 17άρες Viva Stella που βάζουν τώρα στην Dynamic;
-
Επειδή εδώ Βόλο έχουμε δίπλα το Πήλιο το Dynamic LPG με τους 100 ίππους δεν νομίζω να έχει θέματα σε ανηφόρες κλπ, έτσι; Άσε που από όσα διάβασα για τα πρώτα 1000χλμ θέλει τις στροφές κάτω από 3000-3500, οπότε τέτοιου είδους αναβάσεις τις ξεχνάμε για το πρώτο χρονικό διάστημα;
Στον Βόλο έχουν το expression plus, τουλαχιστον τον Ιουνιο που εκανα test drive. Οδηγικα ειναι παρα πολυ καλο και σε θεμα ανεσης και νομιζω δεν θα εχεις θεμα στο Πηλιο, θυμαμαι τραβουσε ικανοποιητικα. Ηταν στο top 2 των επιλογων μου αλλα θεωρησα υπερβολικη την τιμη των 18500€ για ενα τετοιο αυτοκινητο.
Η ποιοτητα εσωτερικου είναι μαλλον η κορυφαια της κατηγοριας γιατι ειδα σχεδον ολα τα supermini. Aυτο που με ξενερωσε ηταν οι χωροι. Οι πισω θεσεις ειναι λιγο κλειστοφοβικες ενω ο χωρος αποσκευων σε καμια περιπτωση δεν ειναι 390 λιτρα που λεει η Renault. Και δεν βολευει και το σχημα.
Παντως overall ειναι ενα πολυ ομορφο εξωτερικα και οικονομικο λογω LPG αυτοκινητο.
-
-
Μόλις γύρισα από το test drive, όντως το Expression Plus έχουν εδώ για δοκιμή, ρώτησα για το Dynamic, μου είπε ότι είναι επί της ουσίας ετοιμοπαράδοτα (μάξιμουμ 20 μέρες μου είπε αν το παραγγείλω πχ αύριο), αλλά δεν ξέρουν πότε θα έχουν στην έκθεση.
Απλά κάτι πρόσεξα που ήθελα να το τσεκάρω με τους κατόχους. Στην Dynamic είδα ότι ότι έχει φώτα ημέρας LED, και εμπρός προβολείς Full LED Pure Vision (αυτά σε σχήμα C), αλλά ΔΕΝ έχει προβολείς ομίχλης (τώρα πρόσεξα ότι τους έχει ως προαιρετικό εξοπλισμό στο "Pack Lighting"). Από παντού να κόψουν ρε γαμώτο. Ο πωλητής μου είπε ότι οι προβολείς LED είναι τόσο δυνατοί που δεν χρειάζονται καν οι προβολείς ομίχλης (μάλιστα ανέφερε ότι στο Captur τους έχουν βγάλει εντελώς, ούτε ως προαιρετικοί δεν υπάρχουν. Που πολύ σύντομα το επιβεβαίωσα και στον online κατάλογο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του).
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι είναι τόσο δυνατά τα LED φώτα που δεν αρκούν από μόνα τους και δεν έχει χρειαστεί ποτέ τους προβολείς ομίχλης;
-
Μόλις γύρισα από το test drive, όντως το Expression Plus έχουν εδώ για δοκιμή, ρώτησα για το Dynamic, μου είπε ότι είναι επί της ουσίας ετοιμοπαράδοτα (μάξιμουμ 20 μέρες μου είπε αν το παραγγείλω πχ αύριο), αλλά δεν ξέρουν πότε θα έχουν στην έκθεση.
Απλά κάτι πρόσεξα που ήθελα να το τσεκάρω με τους κατόχους. Στην Dynamic είδα ότι ότι έχει φώτα ημέρας LED, και εμπρός προβολείς Full LED Pure Vision (αυτά σε σχήμα C), αλλά ΔΕΝ έχει προβολείς ομίχλης (τώρα πρόσεξα ότι τους έχει ως προαιρετικό εξοπλισμό στο "Pack Lighting"). Από παντού να κόψουν ρε γαμώτο. Ο πωλητής μου είπε ότι οι προβολείς LED είναι τόσο δυνατοί που δεν χρειάζονται καν οι προβολείς ομίχλης (μάλιστα ανέφερε ότι στο Captur τους έχουν βγάλει εντελώς, ούτε ως προαιρετικοί δεν υπάρχουν. Που πολύ σύντομα το επιβεβαίωσα και στον online κατάλογο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του).
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι είναι τόσο δυνατά τα LED φώτα που δεν αρκούν από μόνα τους και δεν έχει χρειαστεί ποτέ τους προβολείς ομίχλης;
Με το captur που φοράνε τα ίδια φώτα μπορώ να σου πω ότι κάνει την νύχτα μέρα , έχω πάει σε τέρμα σκοτεινές διαδρομές και έβλεπα την αντανάκλαση της πινακίδας από "χιλιόμετρα" , πατάς φρένο και βλέπεις να κοκκινίζει για πολλά μέτρα ο δρόμος πίσω σου , εξαιρετική δουλειά στα φανάρια .
-
Πάντα είχα την εντύπωση ότι στην Ελλάδα οι αγοραστές ήθελαν προβολείς ομίχλης (προβολάκια χαμηλά στον προφυλακτήρα) για "νυχτερινή αγριάδα". Θυμάμαι που άκουγα ότι "δίνει πόντους στο αυτοκίνητο".
Βασικά δεν ξέρω κανέναν που να ήθελε προβολείς ομίχλης για την περίπτωση οδήγησης σε ομίχλη.
Πάντως και εγώ που ήθελα και θέλω προβόλια ποτέ δεν τα ήθελα για την ομίχλη. Ποια ομίχλη άλλωστε;
Εγώ στο Clio θα ήθελα προβόλια. Δίνει πόντους... χε!χε!...
-
Τα φώτα "ομίχλης" κάνουν εξαιρετική δουλειά σε νυχτερινή οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους με στροφιλίκι που ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Δεν είναι μόνο για ομίχλη...
-
Στην expression που εχω εγω,ναι ειναι δυνατά.Καμμια σχέση με τα φώτα αλογόνου που είχα στο Γκολφ.Βεβαια δεν ξέρω αν η διαφορά στην dynamic είναι μόνο στο σχημα (εγώ δεν έχω το σχήμα C). Πάντως το γράφει πάνω στο φανάρι led pure vision.
Τα προβολακια μάλλον θέμα γούστου είναι και όχι ουσίας καθώς οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν σε άσχετους χρόνους απλά για να δείξουν ότι έχουν.Πρισωπικα όταν, πιτσιρικάς, είχα πάρει το Πολο, είχα βάλει τα εργοστασιακά μετά την αγορά και με γραψανε την ίδια μερα χαχαχα.Στο Γκολφ μετά δεν εβαλα (trendline) ενω ουτε και το Κλιο εχει.Οποτε τα θεωρώ ανούσια. -
Εεε ναι προφανώς, καμία σχέση με αλογόνου για αυτό "φωνάζω" συνέχεια για τα φώτα LED, προσφέρουν ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Τα ομίχλης είναι άχρηστα πρακτικά για επιπλέον φωτισμό, μόνο για ομορφιά εαν τα θές.
-
@tjk said in Renault Clio V:
Τα φώτα "ομίχλης" κάνουν εξαιρετική δουλειά σε νυχτερινή οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους με στροφιλίκι που ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Δεν είναι μόνο για ομίχλη...
Φυσικά και είναι μόνο για ομίχλη. Για αυτό λέγονται έτσι.
Το γεγονός ότι τυφλώνουν τον απέναντι δεν απασχολεί κανέναν?
-
Δεν διαβάζετε με προσοχή!
Μίλησα για επαρχιακό δρόμο με στροφιλίκι. Σχεδόν πάντα, δεν συναντάς άλλο αυτοκίνητο. Οδηγώ συχνά σε τέτοιους δρόμους και βοηθούν πολύ.
Βεβαίως δεν είναι για αστική χρήση. Πιο πάνω κάποιος καλώς εισέπραξε κλήση για αυτόν το λόγο, είναι πολύ ενοχλητικό για τον απέναντι. Το ότι κάποιοι τα χρησιμοποιούν λάθος, από άγνοια θέλω να πιστεύω, δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστα.
Ένα καλοσχεδιασμένο φως ομίχλης και σωστά τοποθετημένο χαμηλά στον προφυλακτήρα προσφέρει πολλά.
Θυμάμαι στην δέλτα που είχα κάποτε (απίθανα φώτα γενικώς) είχαν εύρος δέσμης που σχεδόν έφθανε τις 180 μοίρες, γεμίζοντας ουσιαστικά τον χώρο εμπρός απο το αυτοκίνητο απ' άκρη σε άκρη.
Τώρα όσον αφορά τα φώτα led, δεν έχω, οπότε δεν έχω και γνώμη για το αν και πόσο μπορουν να τα υποκαταστήσουν. -
Ήμουν πιτσιρικάς τότε τι να κάνουμε.....η ηλικία.....Αλλο 20 αλλο 43 που είμαι τώρα.
-
Νομίζω ότι το όλο "θέμα" επικεντρώνεται στο ερώτημα αν η (μεγάλη) ισχύς από τα φώτα LED μας καλύπτει τις ανάγκες ορατότητας σε περίπτωση ομίχλης (έστω κι αυτές τις μικρές πιθανότητες να συναντήσεις σοβαρή ομίχλη στην Ελλάδα) και όχι τόσο σε νυχτερινή οδήγηση. Εννοώ, το θέμα είναι η ισχύς; Ή η θέση στα φώτα ομίχλης που είναι πιο χαμηλά;
-
Σωστά το έθεσες.
Ειδικώς για την ομίχλη το φως πρέπει να έχει πολύ μεγάλο πλάτος δέσμης ( για να βλέπεις τις άκρες του δρόμου) μικρό ύψος δέσμης, να φέγγουν χαμηλά δηλαδή και η ενδεδειγμένη θέση είναι όσο μακρύτερα γίνεται απο το νοητό επίπεδο των ματιών του οδηγού (ο λόγος που τοποθετούνται όσο χαμηλότερα γίνεται). Όσοι έχουν εμπειρία απο οδήγηση την νύχτα με ομίχλη γνωρίζουν ότι τα πορείας, με την πολύ μεγαλύτερη ισχύ τους και την δέσμη να κατευθύνεται μακριά μπροστά δυσκολεύουν την ορατότητα αντι να την βελτιώνουν. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο διότι σε τέτοιες συνθήκες οδηγούμε και πολύ αργά. -
Τσίμπησε ενα 700ρι πάνω η Dynamic από χθες ή ειναι ιδέα μου; Το χουν ξεφτιλίσει νομίζω. Σε κάνουν να ξεκινάς ψάχνοντας clio και να καταλήγεις σε corolla γιατι έχουν μισό χιλιάρικο διαφορά.
Renault Clio V