-
Χαχα
Πάντως για να μην νομίζει κανείς ότι ανοίξαμε κανένα κουτί με μπιπ και κατεβάζουμε πράγματα από την κοιλιά μας,
μια αναφορά για τον ατμοσφαιρικό 1.6 MPI στο Kamiq
τη βρίσκεις και εδώ
https://www.skoda-auto.com/models/layers/layers/kamiq-powertrain-and-safety'Another option is the naturally aspirated 1.6 petrol engine.'
Για την ιστορία, πρόκειται για τον CWVA 1.6 MPI κινητήρα (της σειράς ΕΑ211) με τα 110 ατμοσφαιρικά άλογα,
και όχι δεν είναι στην αγορά της Κίνας αλλά της Ευρώπης-Ευρασίας (άντε των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ).Στην Κίνα εχει κάτι 1.2 λίτρα,
κινητηρα 1.6 δεν έχει. -
Στο Leon 1.5 mhev πρέπει να είναι το 7τάχυτο DQ200 που είναι ξηρού τύπου.
Στο Kamiq τόσο το 1.0 όσο και το 1.5 έρχονται με το DQ200 που είναι 7τάχυτο ξηρού τύπου.
(Με το άλλο κιβώτιο που είναι το 6τάχυτο AQ160 πρέπει να συνδυάζεται ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.6 MPI - ναι φαίνεται πως υπάρχει και τέτοιος κινητήρας στο Kamiq / Scala ! ).Άρα για ποιες βελτιώσεις μιλάμε και ότι έχουν ξεπεράσει τα προβληματα υπερθέρμανσης που λέμε τα νέα κιβωτια;....αφού ο εμπορικός τους κινητήρας παίρνει ξηρού τύπου βραστα... Άμα είναι να φτάσεις στο δίλιτρο για να πάρεις το υγρού τύπου τα προβληματα συνεχίζονται στο ταπεινό 1.5 ...άρα το ρίσκο της αγοράς dsg συνεχίζεται η καραμέλα βγάζανε προβλήματα τα παλιά που τώρα λύθηκαν δεν ισχύει....αμάξια για λιζινγκ ή για αυτούς που αλλάζουν αμάξι κάθε 3-4 χρόνια....να το πάρεις να ευχαριστηθεις τις γρήγορες αλλαγές και την δύναμη από χαμηλά που προσφέρει και να το δώσεις πριν βρωμισει η δουλειά....
-
Εννοείται ότι δεν παίρνεις DSG (εαν επικρατήσει η λογική) ή το παίρνεις leasing ή με ορίζονται ιδιοκτησίας όσο έχει εγγύηση, απλό είναι. Τα έχουμε πει αυτά, δεν είναι κάτι καινούργιο.
-
petermeter wrote:
Στο Leon 1.5 mhev πρέπει να είναι το 7τάχυτο DQ200 που είναι ξηρού τύπου.
Στο Kamiq τόσο το 1.0 όσο και το 1.5 έρχονται με το DQ200 που είναι 7τάχυτο ξηρού τύπου.
(Με το άλλο κιβώτιο που είναι το 6τάχυτο AQ160 πρέπει να συνδυάζεται ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.6 MPI - ναι φαίνεται πως υπάρχει και τέτοιος κινητήρας στο Kamiq / Scala ! ).Άρα για ποιες βελτιώσεις μιλάμε και ότι έχουν ξεπεράσει τα προβληματα υπερθέρμανσης που λέμε τα νέα κιβωτια;....αφού ο εμπορικός τους κινητήρας παίρνει ξηρού τύπου βραστα... Άμα είναι να φτάσεις στο δίλιτρο για να πάρεις το υγρού τύπου τα προβληματα συνεχίζονται στο ταπεινό 1.5 ...άρα το ρίσκο της αγοράς dsg συνεχίζεται η καραμέλα βγάζανε προβλήματα τα παλιά που τώρα λύθηκαν δεν ισχύει....αμάξια για λιζινγκ ή για αυτούς που αλλάζουν αμάξι κάθε 3-4 χρόνια....να το πάρεις να ευχαριστηθεις τις γρήγορες αλλαγές και την δύναμη από χαμηλά που προσφέρει και να το δώσεις πριν βρωμισει η δουλειά....
Θεωρητικά πάντα , έχουν φτιάξει μέσω software τα θέματα που είχε (να βάζει νεκρά σε στάση και να μπαίνει πάλι πρώτα νεκρά και μετά όπισθεν ) έτσι ώστε να μην σπάει τόσο εύκολα και να μην υπερθερμένεται .
Τώρα το ότι πολύ θεωρούν ότι είναι και αυτό υγρού τύπου , δεν ξέρω αν είναι marketing trick ή η άγνοια των πωλητών / τεχνικών που σου λένε ότι να ναι.
Εγώ είμαι ερωτευμένος με το συγκεκριμένο κιβώτιο , καθημερινά είμαι έτοιμος να πάω να το κλείσω και πάντα σκέφτομαι την ταλαιπωρία , τους 4 γερανούς να με σέρνουν και ότι κατέληξα να πουλήσω το mk3 που τόσο αγαπούσα λόγω των προβλημάτων και της φοβίας μην μείνω σε κανα κατσάβραχο και τελικά κάνω πίσω.
Ξέρω ότι ποτέ δεν θα αγαπήσω αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά με όλα αυτά που βλέπω για τα αυτόματα με κάνουν να σκέφτομαι ότι η σοφή επιλογή θα είναι να κάτσω στα αυγά μου και να περιμένω να έρθει η στιγμή να πάρω ηλεκτρικό που θα είναι αυτόματο με μία ταχύτητα και θα τελειώνω.
Και μιλάμε ότι εμένα μου έβγαλε θέματα στις 40.000 Km , 47.000 Km και 54.000 Km
Μου ανάφεραν σε άλλο φορουμ κρούσμα για νέο Kamiq 1.5 DSG στα 4.200 Km , απλά επειδή δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα σκέφτομαι το πιθανό lotto τουλάχιστον στο δίλιτρο
-
Ξέρω ότι ποτέ δεν θα αγαπήσω αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο αλλά με όλα αυτά που βλέπω για τα αυτόματα με κάνουν να σκέφτομαι ότι η σοφή επιλογή θα είναι να κάτσω στα αυγά μου και να περιμένω να έρθει η στιγμή να πάρω ηλεκτρικό που θα είναι αυτόματο με μία ταχύτητα και θα τελειώνω.
Μα δεν χρειάζεται να αποφύγεις τα αυτόματα κιβώτια, απλά τα DSG.
-
Πάρε toyota hybrid. Δεν θα έχεις θέμα με κιβωτιο. Η δίλιτρη η corolla είναι εξαιρετικη ή περίμενε το corolla cross
-
Πάρε toyota hybrid. Δεν θα έχεις θέμα με κιβωτιο. Η δίλιτρη η corolla είναι εξαιρετικη ή περίμενε το corolla cross
Στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω και επειδή θέλω μόνο hatchback δεν έχω τίποτα άλλου που να μου αρέσει εκτός από το Leon
Τελευταία ελπίδα μπορεί να είναι το νέο Astra με EAT8
sorry για το off-topic μην χαλάσω το θέμα της Λεονάρας
-
corolla cross συμφωνα με πωλητη δεν θα ερθει ελλαδα , βεβαια αυτο ηταν απαντηση ενω αρχικα ειχα ρωτησει για γιαρις κρος, οπότε ελπίζω να ειναι απλα η γνωστη τακτικη κλείνω πορτες σε αλλες επιλογες για να σε οδηγήσω στον παγκο του μαναβη...
παντως το κορολα κρος εχει εδω και ενα χρονο ανακοινωθεί και παρουσιαστει σε αλλες αγορες αλλα μετα απο ενα χρονο ποδι δεν εχει πατησει ευρωπη και δεν το βλεπω να γινεται συντομα, η τογιοτα θελει να προωθήσει το γιαρις κρος αν φερεις το ανετο κορολα κρος , θα σακατεψει πωλησεις απο 4 αμάξια! γιαρις κρος, κορολα, chr , rav4 !!! οπότε αστο για τους σχιστοματηδες μονο και για το αμερικα που εκει χωρουν τα παντα...
-
Fanis75 wrote:
Lap wrote:
Στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω και επειδή θέλω μόνο hatchback δεν έχω τίποτα άλλου που να μου αρέσει εκτός από το Leon
sorry για το off-topic μην χαλάσω το θέμα της Λεονάρας
τα φοκους σιβικ οχι ή βγαινουν ακριβα?
-
Εαν Λεόν, τότε απλό: το παίρνεις όπως θες να γουστάρεις με leasing ή αλλιώς το πουλάς στην 4ετία και είσαι κομπλέ.
Hatchback εκτός από Άστρα πάιζει και το νέο 308 με το 8αρι αυτόματο.
-
Το αστρα βεβαια ειναι πολλα υποσχόμενο όπως ερχεται τωρα εχει ανοιξει μεταξονιο, εχει φαρδυνει και εχει παει 422λτ δλδ είναι πανω από τα υπολοιπα χατς σε αποσκευες σε απολυτα νουμερα εκτος απο το σιβικ. Και θα είναι και πολυ hitech μεσα όλο οθονες!! μενει να δουμε και ποσο hitech θα ειναι η τιμη του...
-
τα φοκους σιβικ οχι ή βγαινουν ακριβα?
Πάνε ακριβά τα 1500αρια με ηλιοροφή
Να σου πώ την αλήθεια τόσο hi-tech δεν μου αρέσει . Και τώρα στο Leon εκνευρίζομαι που τα κάνεις όλα απο την οθόνη
Εαν Λεόν, τότε απλό: το παίρνεις όπως θες να γουστάρεις με leasing ή αλλιώς το πουλάς στην 4ετία και είσαι κομπλέ.
To 308 δείχνει πανέμορφο , αλλά αν εργοννομικά είναι ίδιο με το 2008 όσον αφορά τιμόνι και πίνακα τότε απλά όχι για εμένα. Άσε που αν το θέλεις σε μία έκδοση της προκοπής η τιμή θα είναι στα ύψη
-
tsofras wrote:
Σε αυτή την περίπτωση αξίζει το πρόγραμμα τύπου balloon που έχουν με το χαμηλό επιτόκιο για τα 4 χρόνια ή θα είναι μπλέξιμο; Το σκέφτομαι και εγώ για την έκδοση fr plus αλλά το επιτόκιο που έχουν για τις άλλες χρηματοδοτήσεις είναι σχετικά υψηλό (συν ότι βάζουν και καπέλο την ασφάλεια δανείου). Βέβαια ο πωλήτης μου είχε πει ότι στο τέλος της 4ετίας μπορείς αμα θέλεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο να αναχρηματοδοτήσεις την τελευταία μεγάλη δόση, οπότε θα έχεις 4 χρόνια χαμηλό επιτόκιο και μετά άλλα 2-3 χρόνια το κανονικό. Λογικά συμφέρει απλά επειδή δεν έχω κάνει χρήση τέτοιων προγραμμάτων του ομίλου VW στο παρελθόν το φοβάμαι λίγο.
-
Γιατί να είναι μπλέξιμο; Με τέτοιου είδους χρηματοδοτικά κυκλοφορούν τα μισά BMW GS 1200/1250 στην χώρα μας..! (Σε αυτά βέβαια περιλαμβάνεται και η μικτή ασφάλεια στην μηνιαία δόση). Στης Seat περιλαμβάνεται στην τιμή και ασφάλιση ή όχι;
-
Η σεατ έχει 3.9% επιτόκιο μπαλουν ( η Σκόντα 2.9% αντίστοιχα) και γενικά βγάζει λιγότερους τόκους από κλασικο επιτόκιο που είναι νομίζω 8.5%. Όμως αφενός στο τέλος δίνεις 30% μπροστά και 35-36% τελευταία δόση.
Μέσα στο ποσό μπορείς να βάλεις τα σέρβις αλλά δεν θες γιατί τρώς τόκο άρα τα βγάζεις. Δεν μπορείς να βγάλεις την εξάμηνη ασφάλεια την προστασία δανείου.
Τα σέρβις τα υπολογίζουν ~1000 στην τετραετία στο κεφάλαιο που σου τοκιζουν με 3.9% και δεν έχει λόγο να τα προπληρώσεις και με τόκο. Τα υπόλοιπα είναι κάνα 500αρι καπέλο η ασφάλεια δανείου και αυτά τοκιζονται.
-
Μπούρδες δεν αξίζουν , 3.9 και καλά χωρίς να αναφέρουν τα υπόλοιπα που βάζουν μέσα και τοκίζονται . Το είχα υπολογίσει και έβγαινε 200ε διαφορά στην τετραετία με το 5.5 και το άγχος για την μεγάλη δόση.
Που αν δεν την έχεις είτε θα σου δώσουν ξεφτίλα τιμή ανταλλαγής για το δικό σου είτε θα το βάλεις και θα έχεις περισσότερους τόκους.
Καλύτερα απλό επιτόκιο
-
Είναι ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό πάντως για κάποιον που θέλει ρευστότητα και χαμηλή δόση για 4 χρόνια, θεωρώντας ότι σε 4 χρόνια έχει και το υπόλοιπο του ποσού διαθέσιμο.
Περιμένω να το οδηγήσω το αυτοκίνητο να δω οδική συμπεριφορά. Με βάση και τα σχόλιά σας θα πάω 'ψυλλιασμένος' να ελέγξω φρένα, άρπαγμα μοτέρ και για ήχους στις αλλαγές ταχυτήτων..
Πάντως το πακέτο FR PLUS με Full LED και ηλιοροφή είναι καλό. Ίδια τιμή πάει βασικά με κάποια έξτρα με το Focus 155hp με αντίστοιχα extra και το Civic των 182hp..
-
Άστα φίλε...και στην σεατ είναι καλά!!!! Πήρα προσφορά για Σκόντα μπαλουν 36 μηνες και έχουν υποχρεωτικά 3 χρόνια ασφάλιση αμαξιού , 3 χρόνια σέρβις , ασφάλεια δανείου και έξοδα φακέλου ακόμα μέσα στο μπαλουν! Αλλά κατά τα άλλα επιτόκιο 2.9%! Και προπληρωνεις σέρβις ασφάλεια για 3 χρόνια με τόκο! Ότι ναναι .... μιλάμε για πολύ απελπισμένους....
-
Και εγώ είχα πάρει προσφορά πέρυσι με διάφορα χρηματοδοτικά από τη Skoda και το αποτέλεσμα ήταν σκέτη κοροϊδία. Ακόμα και το άτοκο σε 12 μήνες έβγαζε ένα καπέλο κάπου 1000€...Καλά για τα τύπου balloon δεν το συζητάω, το Karoq των 23.000 κατέληγες να το πληρώνεις κάπου 27-28.000...
-
Ρε συ να το πληρώσεις με τόκο εννοείται αφού δεν έχεις τα λεφτά στο χέρι. Το θέμα είναι γιατί μου φορτώνεις υποχρεωτικά 3 χρόνια προπληρωμή σέρβις με τοκο και δική σου ασφάλεια επίσης με τόκο?!
Seat Leon Mk4 (2020)