-
Καμιά βάση μηχανής μήπως ? Στα ξένα φόρα το έψαξες ?
-
Καμιά βάση μηχανής μήπως ? Στα ξένα φόρα το έψαξες ?
Δεν το έψαξα είναι η αλήθεια , θα πάρω αύριο τηλέφωνο να πάω να το κοιτάξω και θα ενημερώσω.
Έτσι για την κουβέντα σήμερα πήγα απο περιέργεια και έκανα τεστ ντραιβ το Q3 1.5 150 DSG .
Άπλά σε σχέση με το Leon ένιωσα ότι τα φρένα του Q3 θέλουν ακόμη περισσότερη δύναμη για να πιάσουν και με το DSG είναι λες και οδηγείς άλλο κινητήρα. Καμία σχέση με το χειροκίνητο , μου θύμισε αρκετά το 1.8 mk3 .
Προφανώς είχε και περισσότερα χλμ και είχε ανοίξει περισσότερο απο τον δικό μου , βέβαια έχει αρκετό lag το Stronic που το καταλαβαίνεις σε σχέση με το DSG ( δεν ξέρω τι διαφορετικό έχουν κάνει στην υλοποίηση και είναι αισθητή η καθυστέρηση)
Απλά έγραψα τα 2 παραπάνω σε σχέση με το σχόλίο που έκανα για το Leon
-
Έχουν και αυξημένο βάρος να σγταματήσουν τα φρένα του Q3, αν και φαντάζομαι θα έχει βάλει μεγαλύτερους δίσκους η Audi. Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι με το DSG συνδυάζεται καλύτερα το μοτέρ και άπλωνε την δύναμή του καλύτερα.
-
Aπλα στο Λεόν τουλάχιστον το dsg συνδυάζεται υποχρεωτικά με mhev στο q3 δεν ξέρω.
-
Έχουν και αυξημένο βάρος να σγταματήσουν τα φρένα του Q3, αν και φαντάζομαι θα έχει βάλει μεγαλύτερους δίσκους η Audi. Από τα γραφόμενά σου καταλαβαίνω ότι με το DSG συνδυάζεται καλύτερα το μοτέρ και άπλωνε την δύναμή του καλύτερα.
Ακριβώς
-
Aπλα στο Λεόν τουλάχιστον το dsg συνδυάζεται υποχρεωτικά με mhev στο q3 δεν ξέρω.
Σωστά εκτός αν πας στο δίλιτρο
-
Τον 1,5tsi 150ps (με χειροκίνητο) τον έχω δοκιμάσει σε test drive του Skoda Karoq. Μου φάνηκαν μακριές οι σχέσεις και το αμάξι δεν τράβαγε όπως θα περίμενα με βάση τις προδιαγραφές... Βέβαια ήταν καινούριο το αυτοκίνητο με κάτω από 1500km στο κοντέρ και ίσως αργότερα να βελτιωνόταν κάπως αλλά δεν περιμένω και πολλά πράγματα.
-
Είναι ανάλογα σε ποιο αμάξι το οδηγείς. Και εμένα στο καροκ μου φάνηκε ψοφιος , και στο νέο Λεόν φιμωμενος βέβαια πολύ γραμμικός και ίσως μπερδεύει.
Στο οκταβια όμως μου φάνηκε πιο επαρκης και πιο αερατος. Σε vw δεν τον έχω οδηγήσει ίσως εκεί τον ρυθμίζουν πιο άερατα για να έχει πλεονέκτημα έναντι του εσωτερικού ανταγωνισμού.
-
Άσχετο:
Τσοφρας, αφού έχεις αυχενικο, οδηγα με τα παράθυρα πάντα ανεβασμένα (όπως εγώ) και problem solved!
-
Πάντως την ίδια εντύπωση είχα και με τον αντίστοιχο 1000αρη με τα 115 .
Είχα το Ibiza 1.0 115 για 6 μήνες χειροκίνητο κιβώτιο , ψόφιος κάτω απο τις 2000 στροφές , είχα κάνει test drive πριν κανα χρόνο το VW t-cross 1.0 115 manual ακριβώς την ίδια αίσθηση , πήγα πριν 2 εβδομάδες και έκανα test drive πάλι το VW t-cross 1.0 115 DSG , λες και οδηγούσες άλλο κινητήρα.
Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στη χαρτογράφηση ή είναι ιδέα μου επειδή τα κατεβάσματα τα κάνει το DSG , αλλά δεν ένιωθες αυτό το κενό κάτω απο τις 2000 στροφές .
Το ίδιο και με το Q3 , μπορεί να ένιωθες το lag αλλά με το που άρπαζε τα έδινε όλα
Περιμένω να με καλέσουν να κλείσω ραντεβού για έλεγχο του θορύβου , εχθές με ανοιχτά παράθυρα που έσπασε τα νεύρα . Αν μου πούν κάτι του στυλ ' Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία' θα ξενερώσω είναι η αλήθεια γιατί είναι πολύ ενοχλητικό
Edit : Εκλεισα στις 14/07 οπότε θα σας πώ τότε
-
Άσχετο:
Τσοφρας, αφού έχεις αυχενικο, οδηγα με τα παράθυρα πάντα ανεβασμένα (όπως εγώ) και problem solved!
Χεχε σωστό και αυτό , ε αν το βράδυ έχει δροσούλα το προτιμώ απο το να έχω και τον κλιματισμό να με χτυπάει στη μούρη .
Προφανώς μόνο όταν είμαι σε πόλη με μικρές ταχύτητες , δεν μιλάω για εθνική ή δρόμους ταχείας κυκλοφορίας
-
Κύριοι υπέφερα χρόνια από αυχενικό. Μου έφερνε ημικρανίες που σκότωναν άνθρωπο. Η πρακτική οριστική λύση ήρθε μόνο όταν άρχισα σοβαρές προπονήσεις με βαρύ και ένας μάγκας προπονητής μου έδειξε 3/4 για τραπεζοειδείς. Όταν έδεσε μυϊκά η βάση λύθηκε οριστικά το πρόβλημα. Πάρτε βρακιά απλά στο σπίτι αν δεν πάτε γυμναστήριο και googlάρετε απλές ασκήσεις τραπεζοειδών θα αλλάξει η ζωής σας ..
Σε άλλα νέα στο ταξίδι που σήμερα ολοκληρώνω για διακοπές Θάσο άρχισα να έχω και εγώ πιθανό θέμα με το κούμπωμα της όπισθεν η οποία 3/5 φορές βγαζει ήπιο 'γδούπο'. Όχι σε Leon απλά το αναφέρω για να μην λέμε ότι αυτά τα βγάζουν μόνο τα VAG. Και του PSA δυστυχώς βγάζει μικρά χαζά θεματάκια 2/3 φορές τον χρόνο ενώ είναι ακόμα φρέσκο αγορασμενο Δεκέμβριο του 2019. Δυστυχώς επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι μόνο το VAG. Την άλλη εβδομάδα έκλεισα ραντεβού στην αντιπροσωπεία και θα αναφερθώ για το αποτέλεσμα στο αντίστοιχο νήμα (Peugeot).
-
6αρι έχεις.
Δηλαδη κάνει ένα βαθύ ήχο όταν βάζεις όπισθεν;
-
Εγώ έχω Arona 1.0 tsi 115 και το αμάξι πετάει. Μόνο κάτω από τις 1600rpm ο κινητήρας, αναμενόμενα, δεν τραβάει.
-
6αρι έχεις.
Δηλαδη κάνει ένα βαθύ ήχο όταν βάζεις όπισθεν;
Ναι 6αρι μηχανικό και 3/5 κουμπώματα βγάζουν ένα ελαφρύ 'γδούπο' πριν τερματίσει το κούμπωμα της όπισθεν. Για να γίνει αντιληπτός θέλει ησυχία και ανοικτά παράθυρα. Όταν έχω αποτέλεσμα θα γράψω. Καλά και σε χαμηλές ταχύτητες 1->2 και το αντίστροφο βγάζουν σχεδόν αντίστοιχο ήχο αλλά της όπισθεν είναι το 3/5 που με ανησυχεί. Κάτι αλλάζει μεταξύ των περιπτώσεων και πρέπει να το δω...
-
Πολύ ενδιαφέρον αυτό για το peugeot κράτα μας ενήμερους.
-
Αυτοί οι θόρυβοι γδαπ και γδούπ για τις αντιπροσωπείες δεν υπάρχουν! Δεν ασχολούνται ! Μόνο αν βγάλει πρόβλημα. Τα υπόλοιπα τα φορτώνουν στα ...ψυχολογικά του κατόχου...
Όταν είχα πάει στην Σουζούκι για το τζαμί στην αρχή που συντονιζοταν όταν ήταν μισάνοιχτο με πήγε ο ... ηλεκτρολόγος που .... ασχολήθηκε να ακούσει το πρόβλημα μου στο ....δικό του αμάξι ( ούτε που θυμάμαι μάρκα όχι Σουζούκι πάντως) και άρχισε να μου κουνάει μέσα έξω το παράθυρο του για να μου δείξει πόσο τζόγο είχε το δικό του και πόσο καλό ήταν το δικό μου ...και να πάω στο καλό και να μάθω να ζω με αυτό! ....
-
Είχα το Ibiza 1.0 115 για 6 μήνες χειροκίνητο κιβώτιο , ψόφιος κάτω απο τις 2000 στροφές , είχα κάνει test drive πριν κανα χρόνο το VW t-cross 1.0 115 manual ακριβώς την ίδια αίσθηση , πήγα πριν 2 εβδομάδες και έκανα test drive πάλι το VW t-cross 1.0 115 DSG , λες και οδηγούσες άλλο κινητήρα.
Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στη χαρτογράφηση ή είναι ιδέα μου επειδή τα κατεβάσματα τα κάνει το DSG , αλλά δεν ένιωθες αυτό το κενό κάτω απο τις 2000 στροφές .
δεν είναι θέμα χαρτογράφησης η πολύ καλύτερη αίσθηση που είχες με το DSG, αλλά κιβωτίου. Το DSG αμπραγιάρει συνεχώς (χωρίς να είναι ιδιαίτερα αντιληπτό) εκεί στις πολύ χαμηλές στροφές για να καλύψει την αδυναμία του κινητήρα. Γι' αυτό λέμε ότι στους μικρούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες είναι τα αυτόματα κιβώτια το τέλειο ταίρι, καθώς καλύπτει την αδυναμία τους πολύ χαμηλά.
-
Επίσης, τι γραναζωμα έχει το dsg;
-
δεν είναι θέμα χαρτογράφησης η πολύ καλύτερη αίσθηση που είχες με το DSG, αλλά κιβωτίου. Το DSG αμπραγιάρει συνεχώς (χωρίς να είναι ιδιαίτερα αντιληπτό) εκεί στις πολύ χαμηλές στροφές για να καλύψει την αδυναμία του κινητήρα. Γι' αυτό λέμε ότι στους μικρούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες είναι τα αυτόματα κιβώτια το τέλειο ταίρι, καθώς καλύπτει την αδυναμία τους πολύ χαμηλά.
Κάτι μάθαμε και σήμερα, αυτό δεν το γνώριζα!
Παιδιά μια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς: Ποιο DSG Κιβώτιο έχουν τα:
-
Cupra Formentor 1.5T 150hp
-
Seat Leon 1.5T 150hp FR
-
Seat Leon FR 2.0 TSI DSG 190hp
Είναι το ίδιο σε όλα, το υγρού τύπου 'DQ200' που έχω δει και αναφέρετε; Ή είναι διαφορετικά;
-
Seat Leon Mk4 (2020)