-
@kozani76 said in Seat Leon Mk4 (2020):
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
Λοιπόν το γράφω και εδώ για ενημέρωση σε κατόχους ή πιθανούς αγοραστές του Seat Leon γιατί δεν είμαι απο αυτούς που τα κρύβουν και λένε ότι αγόρασαν ένα τούμπανο αυτοκίνητο.
Το αμάξι εκτός απο το θέμα με τον ήχο του κιβωτίου σε κάθε αλλαγή ταχύτητας απο 1η έως 4η εμφάνισε πριν απο μία εβδομάδα και ένα κουλό πρόβλημα.
Έβαλα όπισθεν , άνοιξε η κάμερα και το αμάξι αντί για πίσω πήγε μπροστά!
Μου το έκανε 5 φορές συνεχόμενα απο νεκρά σε όπισθεν.
Προφανώς μετά απο 20 χρόνια + σε χειροκίνητα δεν είμαι άμπαλος για να μην μπορώ να βάλω μία όπισθεν.
Πήγα το αμάξι για έλεγχο
Στην αρχή με έβγαλαν τρελό ότι δεν μπορεί να γίνει
Μετά με έβγαλαν ψεύτη ότι θέλω να αλλάξω το σαζμαν λόγω εγγύησης
Μετά σε ερώτηση αν με πατητή μπαίνει πρώτη η απάντηση ήταν κατηγορηματικά όχι.
Μετά ο τεχνικός σύμβουλος κατάφερε με πατητή να βάλει πρώτη και μου είπε ότι είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του κιβωτίου.
Εχθές πάλι όταν πήγα να παρκάρω αντί για όπισθεν το αμάξι πήγε μπροστά και παραλίγο να τρακάρω το μπροστινό αμάξι.
Έστειλα email στην Seat Ισπανίας και περιμένω μία απάντηση κατα πόσο είναι φυσιολογικό αντί για όπισθεν να μπαίνει πρώτη ταχύτητα πατητή και να πηγαίνεις μπροστά με κάμερα ανοιχτή και κατα πόσο είναι φυσιολογικός ο θόρυβος λες και κοπανάνε σίδερα όποτε αλλάζεις ταχύτητα.Σωστά έγραψε ο @cirus σε άλλο ποστ , δεν με πειράζει η αξιοπιστία του group , αλλά η αντιμετώπιση ότι όλα είναι φυσιολογικά και εσύ τρελός ή ψεύτης .
Θα ενημερώσω αν έχω κάποια απάντηση
Εγώ την πάτησα μια φορά στο γκαράζ, με ibiza 2021. Έβαλα 1η αντί για όπισθεν και χτύπησα λίγο τη μάσκα. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα κιβώτια αυτά του group, με πολλές αναφορές στα διάφορα forum στη Γερμανία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η εταιρεία δε παραδέχεται το πρόβλημα. Θέλει προσοχή και να ακούς τους αισθητήρες παρκαρίσματος
Οπότε είναι λογικό που ανάβει κάμερα, βαρανε αισθητήρες και πάει μπροστά?
Να το βράσω έφυγα από DSG για να πάω σε προβληματικό μηχανικό
Δυστυχώς έτσι είναι. Αν μπεις σε forum ibiza/arona θα δεις οτι οι μισές αναφορές έχουν να κάνουν με την οπισθεν/1η και όλοι λένε ότι στις αντιπροσωπείες κάνουν τον ανήξερο
Μάλιστα, στα 8.000χλμ την πάτησα πρώτη φορά δλδ?
-
Λοιπόν το γράφω και εδώ για ενημέρωση σε κατόχους ή πιθανούς αγοραστές του Seat Leon γιατί δεν είμαι απο αυτούς που τα κρύβουν και λένε ότι αγόρασαν ένα τούμπανο αυτοκίνητο.
Το αμάξι εκτός απο το θέμα με τον ήχο του κιβωτίου σε κάθε αλλαγή ταχύτητας απο 1η έως 4η εμφάνισε πριν απο μία εβδομάδα και ένα κουλό πρόβλημα.
Προφανώς μετά απο 20 χρόνια + σε χειροκίνητα δεν είμαι άμπαλος για να μην μπορώ να βάλω μία όπισθεν.
Πήγα το αμάξι για έλεγχο
Μετά ο τεχνικός σύμβουλος κατάφερε με πατητή να βάλει πρώτη και μου είπε ότι είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του κιβωτίου.
Εχθές πάλι όταν πήγα να παρκάρω αντί για όπισθεν το αμάξι πήγε μπροστά και παραλίγο να τρακάρω το μπροστινό αμάξι.
Έστειλα email στην Seat Ισπανίας και περιμένω μία απάντηση κατα πόσο είναι φυσιολογικό αντί για όπισθεν να μπαίνει πρώτη ταχύτητα πατητή και να πηγαίνεις μπροστά με κάμερα ανοιχτή και κατα πόσο είναι φυσιολογικός ο θόρυβος λες και κοπανάνε σίδερα όποτε αλλάζεις ταχύτητα.Σωστά έγραψε ο @cirus σε άλλο ποστ , δεν με πειράζει η αξιοπιστία του group , αλλά η αντιμετώπιση ότι όλα είναι φυσιολογικά και εσύ τρελός ή ψεύτης .
Εγώ την πάτησα μια φορά στο γκαράζ, με ibiza 2021. Έβαλα 1η αντί για όπισθεν και χτύπησα λίγο τη μάσκα. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα κιβώτια αυτά του group, με πολλές αναφορές στα διάφορα forum στη Γερμανία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η εταιρεία δε παραδέχεται το πρόβλημα. Θέλει προσοχή και να ακούς τους αισθητήρες παρκαρίσματος
Δυστυχώς έτσι είναι. Αν μπεις σε forum ibiza/arona θα δεις οτι οι μισές αναφορές έχουν να κάνουν με την οπισθεν/1η και όλοι λένε ότι στις αντιπροσωπείες κάνουν τον ανήξερο
Και εμένα κάπου εκεί μου το έκανε πρώτη φορά. Το έθεσα στο service και όταν ο μηχανικός μου είπε γελώντας ότι είμαι ο πρώτος που διαμαρτύρομαι, του έδειξα το forum και το βούλωσε! Δυστυχώς η εξυπηρέτηση σε αυτά τα θέματα είναι πονεμένη ιστορία
-
Πήγα το αμάξι για έλεγχο
Και εμένα κάπου εκεί μου το έκανε πρώτη φορά. Το έθεσα στο service και όταν ο μηχανικός μου είπε γελώντας ότι είμαι ο πρώτος που διαμαρτύρομαι, του έδειξα το forum και το βούλωσε! Δυστυχώς η εξυπηρέτηση σε αυτά τα θέματα είναι πονεμένη ιστορία
Α μάλιστα, κατάλαβα
Εν αν λειτουργεί έτσι το κιβώτιο θα το έκανε από την αρχή
Έχε χάρη που μου αρέσει το αμάξι αν και δεν βλέπω να το κρατάω μετά την λήξη της εγγύησης -
Σωστά έγραψε ο @cirus σε άλλο ποστ , δεν με πειράζει η αξιοπιστία του group , αλλά η αντιμετώπιση ότι όλα είναι φυσιολογικά και εσύ τρελός ή ψεύτης .
Μακάρι να βγάλεις άκρη και να στο φτιάξουν ως οφείλουν στην εγγυηση το συντομότερο δυνατόν
Μακάρι να είχα άδικο και να μην σε εβγαζαν τρελό και αμπαλο αλλά δυστηχώς αυτό κανουν, τα αυτοκινητα είναι πάντα εντάξει και εμείς οι οδηγοί είμαστε οι μ@λ@κ3ς πάντα, αυτή είναι η αντιμετώπιση μονιμα......
-
@cirus said in Seat Leon Mk4 (2020):
Σωστά έγραψε ο @cirus σε άλλο ποστ , δεν με πειράζει η αξιοπιστία του group , αλλά η αντιμετώπιση ότι όλα είναι φυσιολογικά και εσύ τρελός ή ψεύτης .
Μακάρι να βγάλεις άκρη και να στο φτιάξουν ως οφείλουν στην εγγυηση το συντομότερο δυνατόν
Μακάρι να είχα άδικο και να μην σε εβγαζαν τρελό και αμπαλο αλλά δυστηχώς αυτό κανουν, τα αυτοκινητα είναι πάντα εντάξει και εμείς οι οδηγοί είμαστε οι μ@λ@κ3ς πάντα, αυτή είναι η αντιμετώπιση μονιμα......
Χλωμό το κόβω , απλά με βλέπω να το δίνω όταν έρθει η στιγμή και σίγουρα όχι σε ιδιώτη. Τουλάχιστον να βρίζουν αυτούς και όχι εμένα
-
Εκπλήσσομαι. Πρώτη φορά ακούω αυτό το θέμα με την όπισθεν.
Προφανώς δεν το αμφισβητώ, αλλά δεν μου έχει συμβεί ποτέ και δεν το έχω ακούσει από κανέναν στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με vw και audi.
Το καταλαβαίνεις όταν βάζεις πατητή την όπισθεν αν κούμπωσε, έχει διαφορετική αίσθηση από την 1η.
Να 'χουν κάνει καμιά μακακία οι Ισπανοί άραγε? -
@andya3 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Προφανώς δεν το αμφισβητώ, αλλά δεν μου έχει συμβεί ποτέ και δεν το έχω ακούσει από κανέναν στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με vw και audi.
Το καταλαβαίνεις όταν βάζεις πατητή την όπισθεν αν κούμπωσε, έχει διαφορετική αίσθηση από την 1η.
Να 'χουν κάνει καμιά μακακία οι Ισπανοί άραγε?Αυτό είναι το θέμα ότι έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση με την όπισθεν. Εμένα μου γρατζουνάει λίγο η πρώτη οπότε έχει τελείως διαφορετική αίσθηση απο την πρώτη.
Αυτό που δεν έχω παρατηρήσει γιατί δεν το κάνω είναι να δω όπως είπε ο @storm τι επιλογή εμφανίζει στο καντραν. Απλά έχω βάλει το καντραν του cupra και δεν δείχνει επιλεγμένη σχέση (αν θυμάμαι καλά)
Επίσης για την κάμερα να το δεχθώ ότι έχει κάποιον αισθητήρα , το ίδιο είναι και για τους αισθητήρες ή παίρνουν απο το πίσω φανάρι ρεύμα? -
Χλωμό το κόβω , απλά με βλέπω να το δίνω όταν έρθει η στιγμή και σίγουρα όχι σε ιδιώτη. Τουλάχιστον να βρίζουν αυτούς και όχι εμένα
εγω πιστεύω ότι με λίγα γαλλικά και πίεση θα βγάλεις ακρη και θα φτιαχθει, να είσαι αισιόδοξος. απλά θα ήταν καλύτερο να έκαναν τα αναγκαία χωρίς γαλλικα.
είναι πολύ όμορφο αμάξι και καλό το leon. απλά η συμπεριφορά της VAG είναι ασχημη. ζημιές βγάζουν πολλά δεν πιστεύω να είναι κάτι φοβερό που δεν φτιάχνεται
-
Να 'χουν κάνει καμιά μακακία οι Ισπανοί άραγε?Αυτό είναι το θέμα ότι έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση με την όπισθεν. Εμένα μου γρατζουνάει λίγο η πρώτη οπότε έχει τελείως διαφορετική αίσθηση απο την πρώτη.
Αυτό που δεν έχω παρατηρήσει γιατί δεν το κάνω είναι να δω όπως είπε ο @storm τι επιλογή εμφανίζει στο καντραν. Απλά έχω βάλει το καντραν του cupra και δεν δείχνει επιλεγμένη σχέση (αν θυμάμαι καλά)
Επίσης για την κάμερα να το δεχθώ ότι έχει κάποιον αισθητήρα , το ίδιο είναι και για τους αισθητήρες ή παίρνουν απο το πίσω φανάρι ρεύμα?Οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος παίρνουν ρεύμα από το φανάρι της όπισθεν, αν σε βοηθάει αυτό σε κάτι.
-
Επίσης για την κάμερα να το δεχθώ ότι έχει κάποιον αισθητήρα , το ίδιο είναι και για τους αισθητήρες ή παίρνουν απο το πίσω φανάρι ρεύμα?Οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος παίρνουν ρεύμα από το φανάρι της όπισθεν, αν σε βοηθάει αυτό σε κάτι.
Για αυτό αναρωτιέμαι αυτό πίστευα και εγώ. Όπως ξαναείπα ανάβει η κάμερα , δουλεύουν οι αισθητήρες και το αμάξι πάει μπροστά. Οπότε δεν έχει κουμπώσει κανονικά η πρώτη (απο λάθος δλδ) είναι σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο που μπαίνουν οι λειτουργίες της όπισθεν αλλά εχει μπει τελικά πρώτη.
Άντε να το αποδείξεις αυτό βέβαια
Απλά έχω βρεί το σημείο αν το κάνω αργά που μπορώ με πατητή να βάλω την πρώτη, είναι ανάμεσα στο τέρμα αριστερά και στην πρώτη.
Προφανώς όποτε την πάτησα είχα πάει τέρμα αριστερά -
ενας φίλος ήθελε GOLF αλλά το parking δεν τον έπερνε και πήρε polo για να χωράει.
είχε το ίδιο πρόβλημα. Μια μέρα έβαλε όπισθεν να ξεπαρκαρει να φύγει για την δουλεια. μπήκε πρώτη. Ναι αλλά έριξε τοιχο και δημιούργηθηκε εξτρα χώρος στην πυλωτή να βάλει το golf που πάντα ήθελε:
ΥΓ. Προφανώς το παραπάνω είναι να ευθυμήσουμε σορυ είμαι λίγο καραγκιοζάκος μη με παρεξηγητε
-
ενας φίλος ήθελε GOLF αλλά το parking δεν τον έπερνε και πήρε polo για να χωράει.
είχε το ίδιο πρόβλημα. Μια μέρα έβαλε όπισθεν να ξεπαρκαρει να φύγει για την δουλεια. μπήκε πρώτη. Ναι αλλά έριξε τοιχο και δημιούργηθηκε εξτρα χώρος στην πυλωτή να βάλει το golf που πάντα ήθελε:
ΥΓ. Προφανώς το παραπάνω είναι να ευθυμήσουμε σορυ είμαι λίγο καραγκιοζάκος μη με παρεξηγητε
Χαχαχα με την μούρη έπρεπε να είναι στη φωτό για το πρόβλημα που αναφέρω
-
Χαχαχα με την μούρη έπρεπε να είναι στη φωτό για το πρόβλημα που αναφέρω
νταξει μωρε λεπτομέρειες χαχαχααχαχ
πέρα από την πλακίτσα ευχομαι να βρεθεί λύση σύντομα.
-
Έχε χάρη που μου αρέσει το αμάξι αν και δεν βλέπω να το κρατάω μετά την λήξη της εγγύησης
χμμμ... μήπως ψάχνεις αφορμές για αλλαγή αυτοκινήτου;
Μου θυμίζεις εμένα. Και για να είμαι ειλικρινής πριν ξεκινήσεις να γράφεις εδώ τακτικά, είχε γίνει αναφορά για σένα, ότι υπάρχει κάποιο παλικάρι στο insomnia που έχει δικό του θέμα και αλλάζει τα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα...
Εγώ πάντως την έχω αυτή την "αρρώστια". Ευτυχώς που έχουν γίνει πανάκριβα τα αυτοκίνητα και έχουν και τεράστιους χρόνους αναμονής παραλαβής γιατί θα με έτρωγε ο κ@λος μου για να πάρω άλλο αυτοκίνητο.
Εύκολα μπορώ να βρω "λόγους" για να δικαιολογήσω μία αντικατάσταση του αυτοκινήτου.χε!χε!
-
@storm said in Seat Leon Mk4 (2020):
Έχε χάρη που μου αρέσει το αμάξι αν και δεν βλέπω να το κρατάω μετά την λήξη της εγγύησης
χμμμ... μήπως ψάχνεις αφορμές για αλλαγή αυτοκινήτου;
Μου θυμίζεις εμένα. Και για να είμαι ειλικρινής πριν ξεκινήσεις να γράφεις εδώ τακτικά, είχε γίνει αναφορά για σένα, ότι υπάρχει κάποιο παλικάρι στο insomnia που έχει δικό του θέμα και αλλάζει τα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα...
Εγώ πάντως την έχω αυτή την "αρρώστια". Ευτυχώς που έχουν γίνει πανάκριβα τα αυτοκίνητα και έχουν και τεράστιους χρόνους αναμονής παραλαβής γιατί θα με έτρωγε ο κ@λος μου για να πάρω άλλο αυτοκίνητο.
Εύκολα μπορώ να βρω "λόγους" για να δικαιολογήσω μία αντικατάσταση του αυτοκινήτου.χε!χε!
Πάντα υπάρχει αφορμή για αλλαγή αυτοκινήτου
Εντάξει υπερβολές σαν τα πουκάμισα , 5 χρόνια το κράτησα το προηγούμενο το FR , αν δεν είχε σπάσει 3 φορές ακόμη θα το είχα. Μετά άλλαξα απλά 3 σε 2 χρόνια ήταν τυχαίο γεγονός επειδή δεν έβρισκα κάτι να με καλύπτει
Η αλήθεια είναι ότι και αυτό ψαχνόμουν να το αλλάξω αλλά όπως είπες έχουν ακριβύνει πολύ , για να πάρω κάτι που πραγματικά μου αρέσει θα πρέπει να δώσω πάνω απο 40Κ.
Άσχετα απο τα αρνητικά το συγκεκριμένο αμάξι είναι ακριβώς το στυλ που μου ταιριάζει και είχα αποφασίσει να το φτιάξω στα σημεία που με χαλάνε (φρένα-ανάρτηση) αλλά το θέμα με το κιβώτιο με έβαλε σε σκέψεις, γιατί ωραία τα φυσιολογικά που λέει η αντιπροσωπεία αλλά δεν ξέρω αν τελικά βγάλει πρόβλημα στο κιβώτιο ή στο βολάν που κοπανάει κάθε μέρα.
Είχα σκέψεις να πήγαινα για Formentor , αλλά μετά απο αυτή την αντιμετώπιση αν καταλήξω να το δώσω δεν θα ξαναπάρω αμάξι του γκρουπ.
Όπως και να έχει στα 23800 που το πήρα δεν αγοράζεις τίποτα αντίστοιχο , οπότε πιθανών να με συμφέρει πάλι να το κρατήσω και ας βγάλει πρόβλημα.
Απλά είμαι τύπος του πονάει πόδι κόψει κεφάλι, αν βγάλει πρόβλημα νωρίς το διώχνω , έχω αλλάξει καμία 10αριά αμάξια , μόνο το Leon mk3 βγήκε προβληματικό αλλά το κράτησα πενταετία. Μπορεί να έπρεπε να το είχα κρατήσει και να έβαζα καινούριο κιβώτιο , πάλι κερδισμένος θα ήμουν οικονομικά και θα είχα αμαξάρα -
Πάντως και σε ΜΚ3 η πρώτη μπαίνει με πατημένο λεβιέ ανετοτατα, αν δεν τον πας τέρμα αριστερά.
Και σε πιο φρέσκο πόλο τα ίδια. Αρκεί να καταλαβαίνεις ποτέ μπαίνει στην ευθεία της 1ης. -
Εγώ για τα Seat στην Ελλάδα έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Το 2020 έβλεπα ότι έρχεται τρικυμία στην αυτοκίνηση, οπότε βγήκα παγανιά και πήρα ότι καλύτερο μπορούσα στα λεφτά που διέθετα αρκεί να ήταν ετοιμοπαράδοτο.
Αυτό που με χάλασε πάρα πολύ ήταν κάτι που θεώρησα ότι θα ισχύει επειδή αναφερόταν συνέχεια στο φόρουμ και αφορούσε το δίκτυο. Τελικά αυτό δεν ίσχυε, το έμαθα μετά την αγορά και με έσκισε στην κυριολεξία. Αυτό ναι, είναι λόγος για να το πουλήσω και ας μην έχει πρόβλημα.
-
Σε mk3 70,000klm δεν μου έχει τύχει, πολλές φορές δεν μπαίνει η όπισθεν και πρέπει να προσπαθήσω κάνα δυο φορές για να μπει, αλλά να μπει στο ξεκάρφωτο η 1η ποτέ.
Το θεωρώ πολύ σοβαρό πρόβλημα πάντως και δεν το έχω ακούσει ξανά.
Ελπίζω να βγει άκρη σύντομα. Πραγματικά δηλαδή παρκάρεις σε "γκρεμο" και κάνεις το σταυρό σου;;;
-
Τι πρόβλημα έχετε με το δίκτυο της Seat? Όταν λήξει η εγγύηση το πάτε σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο vag, εκτός εξουσιοδοτημένων, και καθαρίσατε.
Από την πλευρά μου και την εμπειρία μου, αντίθετα μ' αυτά που λέτε, θεωρώ λόγο αγοράς vag την πολύ καλή τεχνογνωσία και το μειωμένο κόστος του δικτύου εξειδικευμένων συνεργείων vag.
Αν μιλάτε βέβαια για προβλήματα εντός εγγύησης που κλείνει τα μάτια η αντιπροσωπεία, άλλο θέμα. Εδώ είναι πιο πολύπλοκο το θέμα και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Γενικά περίεργα θέματα που δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν με τις απλές τους γνώσεις και με απλές αντικατάστασεις εξαρτημάτων τα προσπερνούν.
Δυσκολεύομαι όμως να πιστέψω ότι οι αντιπροσωπείες στις άλλες μάρκες κάνουν κάτι παραπάνω. Φίλος με kia Rio καινούργιο μετά από μεγάλη ταλαιπωρία σε εξουσιοδοτημένα σε όλη την ΑΘήνα άλλαξε καδένα. Μόνο κάποιος εξουσιοδοτημένος αποδέχθηκε τη βλάβη εντός εγγύησης, κάπου στο Ίλιον, δε θυμάμαι όνομα. Εκεί που αγόρασε τ' αμάξι και ένα μεγάλο εξουσιοδοτημένο στον Πειραιά που πήγε το έπαιζαν παλαβοί. -
Ναι μόνο που η Seat είναι του Βασιλάκη δηλ. της Βελμάρ, οπότε έχει δικό της δίκτυο. Αν αυτό το πράγμα μπορεί να θεωρηθεί δίκτυο. Τέλος πάντων. Η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές και δεν βγάζει πουθενά.
Seat Leon Mk4 (2020)