-
Σημασια εχει ο σχεδιασμος του κινητηρα και που θελουν να δωσουν την μεγιστη αποδοση. Οι κυλινδροι δεν εχουν καμια σημασια, αλλα ολα τα υπολοιπα , εκκεντρα, χρονισμος , εισαγωγες εξαγωγες, και χιλια δυο μικρολεπτομερειες, που αποδιδιουν τα μεγιστα σε ενα σχετικα περιορισμενο φασμα, αναλογα την προτιμηση του σχεδιαστη. Αν εχεις καποιες γνωσεις βασικες πανω σε αυτα θα καταλαβεις τι εννοω.
-
Οσο για την συγκριση που βαζεις δεν μου λεει τιποτα. Μονο και μονο οι διαφορα στη σχεση μεταδοσης που εχουν τι να συγκρινεις; Οσο για ιδια μοτερ με μονο διαφορα στους κυλινδρους, αστο καλυτερα.
-
Ακόμα και η σύγκριση ecoboost vs ecoboost είναι δηλαδή άτοπη μηχανολογικά; Οκ, άλλωστε ποτέ δεν δήλωσα ότι έχω μεταπτυχιακό στην μηχανολογία των μεκ.
Τα νούμερα πάντως συνάδουν με την μπακαλίστικη λογική μου ενώ παράλληλα με βοηθούν να κατανοήσω τις διαφορές στις επιδόσεις των κινητήρων. Αντικατοπτρίζονται και σε αυτά που βιώνω με τον Puretech.
Τώρα όσα γράφω αν μοιάζουν απόψεις ηλίθιου σε έναν κύκλο με petrolheads δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Ούτε προσπάθησα να βγάλω την επιλογή μου στον αφρό άρα ούτε δόλος υπάρχει πίσω από τα γραφόμενά μου.
-
Ισχύει, στο 308 ακόμα και με 4 ενηλικες (ο ένας αρκούδα) συν αποσκευές ο κινητήρας μέχρι τα 150 όπου αρχίζει το λαχάνιασμα είναι γραμμικός και άμεσος. Στο Golf ο 1,5 μου είχε φανεί λίγο ραθυμος χαμηλά αλλα το αμάξι είχε 2700χλμ. Στο Octavia sportswagon μου είχε φανεί πολύ ικανοποιητικός για τον όγκο του οχήματος αλλά επειδή το δοκίμασα από γείτονα και μιλούσαμε συνεχώς μέχρι να βγούμε περιφερειακό δεν θυμάμαι απόκριση γκαζιού από χαμηλά καθώς δεν έδωσα βάση.
Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής στο τελευταίο κατάλαβα πόσο πολύ λαχανιάζει ο puretech σε σχέση με τον TSI μετά τα 150. Μπορεί ο TSI να ακούγεται τραχύς αλλά έχει ανάσες εύκολα πάνω από τα 200. Λογικά αυτό οφείλεται και στην διαφορά 3ων και 4ων κυλίνδρων.
Τι δουλεια εχει ο αριθμος κυλινδρων με αυτα που λες; Αρα οσους περισσοτερους κυλινδρους τοσο ποιο γρηγορο το αυτοκινητο....
-
Καταρχας συγνωμη για παραπανω που εγραψα με 'ξεπερναει' , ηταν ακομψο.
Απο εκει και περα το οτι ενας 1200 κινητηρας αποδιδει καλυτερα χαμηλα απο ενα 1500 με ιδια φιλοσοφιας πληρωσης (τουρμπο), ειναι ενα απλο παραδειγμα φιλοσοφιας ρυθμισης κινητηρα. Θα μπορουσαν καλιστα να βγαλει ο 1200 160-170 αλογα ψηλα αλλα θα ειχε μεγαλο αντικτυπο στην λειτουργια του χαμηλα.Την λιγοτερη βαρυτητα θα την ειχε ο αριθμος κυλινδρων σε αυτο. Φυσικα η συνολικη σχεδιαση ενος κινητηρα απο εταιρια σε εταιρια διαφερει, και η ποιο εξελιγμενη αποδιδει και ποιο ομοιομορφα σε ολο το φασμα στροφων.
-
Καταρχας συγνωμη για παραπανω που εγραψα με 'ξεπερναει' , ηταν ακομψο.
Απο εκει και περα το οτι ενας 1200 κινητηρας αποδιδει καλυτερα χαμηλα απο ενα 1500 με ιδια φιλοσοφιας πληρωσης (τουρμπο), ειναι ενα απλο παραδειγμα φιλοσοφιας ρυθμισης κινητηρα. Θα μπορουσαν καλιστα να βγαλει ο 1200 160-170 αλογα ψηλα αλλα θα ειχε μεγαλο αντικτυπο στην λειτουργια του χαμηλα.Την λιγοτερη βαρυτητα θα την ειχε ο αριθμος κυλινδρων σε αυτο. Φυσικα η συνολικη σχεδιαση ενος κινητηρα απο εταιρια σε εταιρια διαφερει, και η ποιο εξελιγμενη αποδιδει και ποιο ομοιομορφα σε ολο το φασμα στροφων.
Καμία παρεξήγηση φίλε, δεν έχω τέτοιες ευαισθησίες και σε ευχαριστώ για την απλή κατανοητή ανάλυση σου.
-
Τώρα στις διακοπές πέτυχα αρκετά, λευκό, κόκκινο, μπορντώ κι ένα μπλε. Το μπορντώ με διαφορά το πιο ωραίο, σίγουρα αξίζει τα λεφτά του. Ομολογώ το ζαχάρωνα αρκετά
Στις στροφές στην Μάνη πήγαινε καλά πάντως..
Πέτυχα κι ένα Leon Sportstourer, ωραίο επίσης.
-
Είμαι νέος στο site-forum όμως έχω χρόνια που διαβάζω τα posts εδώ πέρα. 10 μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου (2020) παρέλαβα το δικό μου mk4 1.5etsi fr. Όταν είχαμε ρωτήσει στην Βελμαρ του Γέρακα για το fr plus μας είχαν πει ότι θα έρθει με 1.5-2 χιλιάρικα παραπάνω αλλά ίσως αλλάξουν οι τιμές με το νέο έτος λόγω Ε.Ε και ανέβουν ακόμα περισσότερο, σημείο που κατέστη εν τέλει καιρειος παράγοντας μαζί με την 3μηνη υπομονή για να πάρουμε το fr. Πράγμα που νομίζω πως δεν συνέβη τελικά ( η έξτρα αύξηση τιμής) αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος για αυτό. Μόλις είδα και τη τιμή του 2λιτρου η λέξη που ερχόταν ήταν απλά 'mindf@ck'.
Παρόλα αυτά o 1.5 ανταποκρίνεται εξαιρετικά μέχρι στιγμής με το dsg, τα φρένα αποκρίνονται και σε εμένα εξαιρετικά εν αντιθέσει με κάποιους που διαβάζω εδώ. Η κατανάλωση στα κοντά 5500km που έχουμε κάνει σε 8 μήνες είναι 6,7 χωρίς βέβαια καμία υπερβολική δόση γκαζιού (εθνική μέχρι 160,άντε 170 στα high). Οι χωροι πίσω είναι άνετοι για δύο παιδιά και μια φορά που είχε καθίσει και η γυναίκα μου στην μέση δεν δυσκολεύτηκε σημαντικά βέβαια είχε δίπλα της παιδιά κάτω των 10 ετών. Το Πορτ παγκαζ είναι ικανοποιητικό, σε καλή θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Κάτι άλλο που έχω παρατήσει είναι πως αν γεμίζω με 100αρα η αυτονομία φτάνει πχ στα 710km και μετά από κανένα τέταρτο ανεβαίνει στα 730-740 μόνο του, πιθανολογω λόγω της μπαταρίας
Πάμε τώρα σε αυτο που με προβληματίζει. Εκτός από την βλακεία με το fr plus και την τιμή του 2λιτρου η οποία ίσως δεν ήταν και τόσο καλή επιλογή( για εμένα τουλάχιστον) βάζοντας κάτω τα έξτρα έξοδα, το θέμα με το full link είναι τραγικό χωρίς όμως να είναι όλο το φταίξιμο της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ερώτηση: Ξέρει κανείς τι θα γίνει όντως με το full link και αν θα προστεθεί αργότερα;; Γιατί θα αποτελέσει μεγάλο συν αν γίνει αλλά το αναμασημα δεν είναι καλή ένδειξη...
Ερώτηση 2: Γνωρίζει κανείς αν τα 150 είναι όντως τόσα γιατί ένας φίλος μου πήγε και έκανε δυναμομετρηση το δικό του etsi και του έβγαλε 165ps... Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται.
-
Είμαι νέος στο site-forum όμως έχω χρόνια που διαβάζω τα posts εδώ πέρα. 10 μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου (2020) παρέλαβα το δικό μου mk4 1.5etsi fr. Όταν είχαμε ρωτήσει στην Βελμαρ του Γέρακα για το fr plus μας είχαν πει ότι θα έρθει με 1.5-2 χιλιάρικα παραπάνω αλλά ίσως αλλάξουν οι τιμές με το νέο έτος λόγω Ε.Ε και ανέβουν ακόμα περισσότερο, σημείο που κατέστη εν τέλει καιρειος παράγοντας μαζί με την 3μηνη υπομονή για να πάρουμε το fr. Πράγμα που νομίζω πως δεν συνέβη τελικά ( η έξτρα αύξηση τιμής) αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος για αυτό. Μόλις είδα και τη τιμή του 2λιτρου η λέξη που ερχόταν ήταν απλά 'mindf@ck'.
Παρόλα αυτά o 1.5 ανταποκρίνεται εξαιρετικά μέχρι στιγμής με το dsg, τα φρένα αποκρίνονται και σε εμένα εξαιρετικά εν αντιθέσει με κάποιους που διαβάζω εδώ. Η κατανάλωση στα κοντά 5500km που έχουμε κάνει σε 8 μήνες είναι 6,7 χωρίς βέβαια καμία υπερβολική δόση γκαζιού (εθνική μέχρι 160,άντε 170 στα high). Οι χωροι πίσω είναι άνετοι για δύο παιδιά και μια φορά που είχε καθίσει και η γυναίκα μου στην μέση δεν δυσκολεύτηκε σημαντικά βέβαια είχε δίπλα της παιδιά κάτω των 10 ετών. Το Πορτ παγκαζ είναι ικανοποιητικό, σε καλή θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Κάτι άλλο που έχω παρατήσει είναι πως αν γεμίζω με 100αρα η αυτονομία φτάνει πχ στα 710km και μετά από κανένα τέταρτο ανεβαίνει στα 730-740 μόνο του, πιθανολογω λόγω της μπαταρίας
Πάμε τώρα σε αυτο που με προβληματίζει. Εκτός από την βλακεία με το fr plus και την τιμή του 2λιτρου η οποία ίσως δεν ήταν και τόσο καλή επιλογή( για εμένα τουλάχιστον) βάζοντας κάτω τα έξτρα έξοδα, το θέμα με το full link είναι τραγικό χωρίς όμως να είναι όλο το φταίξιμο της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ερώτηση: Ξέρει κανείς τι θα γίνει όντως με το full link και αν θα προστεθεί αργότερα;; Γιατί θα αποτελέσει μεγάλο συν αν γίνει αλλά το αναμασημα δεν είναι καλή ένδειξη...
Ερώτηση 2: Γνωρίζει κανείς αν τα 150 είναι όντως τόσα γιατί ένας φίλος μου πήγε και έκανε δυναμομετρηση το δικό του etsi και του έβγαλε 165ps... Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται.
Καλοταξιδο να είναι φίλε μου
Για το full link αναφέρθηκε ότι μπορεί να γίνει διαθέσιμο μέσα Σεπτεμβρίου, έχω στείλει και εγώ email στον πωλητή και περιμένω να μου πει αν έχει ακούσει κάτι
Τώρα για τα άλογα, συνήθως του γκρουπ βγαίνουν λίγο παραπάνω από ότι δηλώνουν παίζει ρόλο και το δυναμομετρο βέβαια , άλλα είναι αυστηρά άλλα όχι
Το DSG έχει και ο φίλος σου? Πόση ροπή έδειξε? Αν σκέφτεται να το πειράξει πες του να μην το κάνει ( αν είναι DSG)
-
Ευχαριστώ πολύ εγώ ρώτησα δύο φορές, η μία όταν το πήρα, στις διακοπές των Χριστουγέννων δηλαδή και η άλλη στις διακοπές του Πάσχα. Οι απαντήσεις που έλαβα ήταν πως ίσως και να μην υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης τελικά ωστόσο η λίγη υπομονή ακόμη μπορεί να αξίζει καθώς μπορεί να πληροφορηθούν από την μάνα...
Όσο για τα άλογα πριν κλείσω το leon είχα πάει να δω το a3 mhev (το αδερφάκι του etsi) και ο πωλητής εκεί μου είχε πει πως λόγω της μπαταρίας στην εκκίνηση μόνο (μάλλον!!!) ενισχύεται με 9kw(~=14ps) και 5 κιλά ροπής. Κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει και κάπου στο ίντερνετ αν το βρω ξανά θα το αντιγράφω και θα το προωθήσω
Edit: Ναι το dsg έχει και η ροπή έδειξε κοντά στα 30kg. Όσο για πείραγμα δεν το σκέφτεται, τουλάχιστον όχι μέχρι το πέρας της εγγύησης...
-
Ευχαριστώ πολύ εγώ ρώτησα δύο φορές, η μία όταν το πήρα, στις διακοπές των Χριστουγέννων δηλαδή και η άλλη στις διακοπές του Πάσχα. Οι απαντήσεις που έλαβα ήταν πως ίσως και να μην υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης τελικά ωστόσο η λίγη υπομονή ακόμη μπορεί να αξίζει καθώς μπορεί να πληροφορηθούν από την μάνα...
Όσο για τα άλογα πριν κλείσω το leon είχα πάει να δω το a3 mhev (το αδερφάκι του etsi) και ο πωλητής εκεί μου είχε πει πως λόγω της μπαταρίας στην εκκίνηση μόνο (μάλλον!!!) ενισχύεται με 9kw(~=14ps) και 5 κιλά ροπής. Κάτι παρόμοιο είχα διαβάσει και κάπου στο ίντερνετ αν το βρω ξανά θα το αντιγράφω και θα το προωθήσω
Edit: Ναι το dsg έχει και η ροπή έδειξε κοντά στα 30kg. Όσο για πείραγμα δεν το σκέφτεται, τουλάχιστον όχι μέχρι το πέρας της εγγύησης...
30 κιλά ροπή?
Πως και το πήγε για δυναμομετρηση αν επιτρέπεται? Το θεωρητικό όριο του κιβωτίου είναι τα 25 πάντως
-
Παναγιώτης Λ wrote:
30 κιλά ροπή?
Πως και το πήγε για δυναμομετρηση αν επιτρέπεται? Το θεωρητικό όριο του κιβωτίου είναι τα 25 πάντως
Είχε την περιέργεια για αυτά που ακούγονταν για αυτά τα έξτρα άλογα των vag και με έβαλε να ρωτήσω και τον πωλητή της audi( για αυτό το ρώτησα, όχι ότι καιγομουν) και λέει δεν πάω να το δω. Πήγε σε ένα κάπου στην Γερμανία που μένει και του έβγαλε αυτό αλλά περαιτέρω δεν ξέρω να σου απαντήσω για αυτό το θέμα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ακόμα ψιλοκλαίω το fr plus γιατί το καλοκαίρι έχει μεγάλη πέραση η ηλιοροφή (άσχετο το ξέρω αλλά είναι η πίκρα μου αυτή βλέπεις)...
-
tsofras wrote:
Παναγιώτης Λ wrote:
30 κιλά ροπή?
Πως και το πήγε για δυναμομετρηση αν επιτρέπεται? Το θεωρητικό όριο του κιβωτίου είναι τα 25 πάντω
Είχε την περιέργεια για αυτά που ακούγονταν για αυτά τα έξτρα άλογα των vag και με έβαλε να ρωτήσω και τον πωλητή της audi( για αυτό το ρώτησα, όχι ότι καιγομουν) και λέει δεν πάω να το δω. Πήγε σε ένα κάπου στην Γερμανία που μένει και του έβγαλε αυτό αλλά περαιτέρω δεν ξέρω να σου απαντήσω για αυτό το θέμα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ακόμα ψιλοκλαίω το fr plus γιατί το καλοκαίρι έχει μεγάλη πέραση η ηλιοροφή (άσχετο το ξέρω αλλά είναι η πίκρα μου αυτή βλέπεις)...
Το ξέρω και εγώ όταν πήγα να το κλείσω μου είπαν 6-7 μήνες παράδοση για FR Plus DSG και πήρα FR Plus χειροκίνητο, στην ηλιοροφή δεν έκανα πίσω
-
Έχεις καμία ιδέα του μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει ο 1.5 σε προγραμματισμό- βελτιώσεις, εσύ σκέφτεσαι καθόλου με το χειροκίνητο να το πειράξεις;; Κατανάλωση λόγω χειροκίνητου να φανταστώ κοντά στο 7.5-8.5;;
-
Έχεις καμία ιδέα του μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει ο 1.5 σε προγραμματισμό- βελτιώσεις, εσύ σκέφτεσαι καθόλου με το χειροκίνητο να το πειράξεις;; Κατανάλωση λόγω χειροκίνητου να φανταστώ κοντά στο 7.5-8.5;;
Κονσέρβες που έχουν κυκλοφορήσει δίνουν 30 άλογα και 8 κιλά ροπής.
Αν το κρατήσω το αμάξι ( για άλλους λόγους σκέφτομαι να το δώσω) θα το τσιμπήσω αλλά μετά την εγγύηση
Τώρα για καταναλώσεις επειδή δουλεύω από το σπίτι είτε θα σου πω 6.1-6.8 σε ταξίδια είτε 9-13 μέσα στη πόλη αλλά για 3-4 χιλιόμετρα που πάω να κάνω καμία δουλειά
Δεν έχω βγάλει μέση κατανάλωση γιατί δεν με απασχολεί με τα χιλιόμετρα που κάνω ( το πολύ 4.000χλμ τον χρόνο) και δεν κάνω φυσιολογικές διαδρομές για να έχει αξία το νούμερο που θα σας πω
-
Μεταφορά θέματος:
@panagiotis-l said in Ξέρουμε αν υπάρχει:
Re: Seat Leon Mk4 (2020)
Ξέρουμε αν υπάρχει ετοιμοπαραδοτο 2λιτρο leon ή όσοι θέλουν θα περιμένουν κανένα 2μηνο-3μηνο;;;@tsofras said in Ξέρουμε αν υπάρχει:
@panagiotis-l said in Ξέρουμε αν υπάρχει:
Re: Seat Leon Mk4 (2020)
Ξέρουμε αν υπάρχει ετοιμοπαραδοτο 2λιτρο leon ή όσοι θέλουν θα περιμένουν κανένα 2μηνο-3μηνο;;;Χλωμό να φέρουν δίλιτρο , οπότε με παραγγελία 3-4 με μήνες.
Όταν είχα ρωτήσει πρίν κανά μήνα μόνο παραγγελία μου είχαν πειΔεν ανοίγουμε νέα Θέματα για τέτοιες ερωτήσεις. Ρωτάμε στα υπάρχοντα Θέματα. [Admin]
-
Είναι το μπέρδεμα των καινουργιών αλλαγών του site...
-
Δοκιμή στο δίλιτρο Leon:
https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-seat-leon-fr-2-0-tsi-190-ps/Θα σταθώ σε αυτό που γράφουν:
"Το ιδανικό πεδίο δράσης του δίλιτρου FR είναι το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, όπου γίνεται ένα μεγάλο GT με χαρακτήρα και ακλόνητη σταθερότητα στα πολλά χιλιόμετρα και μία ρέουσα αίσθηση της ταχύτητας. Παράλληλα είναι και αθόρυβο τόσο από αεροδυναμικής άποψης όσο και από την ηχητική απουσία του κινητήρα.Δεν θα βάλει φωτιά στην άσφαλτο, δεν θα σας κάνει ήρωα των φαναριών, δεν θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην παρέα. Είναι όμως ένα αυτοκίνητο που απολαμβάνεις να οδηγείς και -κυρίως- να ταξιδεύεις μαζί του και δεν θα σου αδειάσει το πορτοφόλι ούτε στο βενζινάδικο ούτε στην αντιπροσωπεία. Η τιμή του στις 27.290 ευρώ θα την έλεγες και ευκαιρία για όσα προσφέρει στον συνειδητοποιημένο οδηγό, έχοντας παράλληλα και ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού."
Με τα B class των 120-130 αλόγων να φλερτάρουν πλέον με τα 27Κ (ή και να τα ξεπερνάνε) η τιμή του όντως είναι εξαιρετική.
Παρεμπιπτόντως, διάβασα το αντίστοιχο άρθρο και στο τελευταίο τεύχος των 4 Τροχών που πήρα την περασμένη Κυριακή, απλά δεν έχει ανέβει ακόμα online ώστε να το παραθέσω. Έχω όμως κάποιες απορίες σχετικά με την δοκιμή, αν μας διαβάζετε από το περιοδικό (σας τις έχω στείλει και με email):
- Έχετε τιμές/μετρήσεις/επιδόσεις αναλυτικά;
- Ο κινητήρας είναι αυτός που είχε το προηγούμενο Audi A4? Ποιος κωδικός κινητήρα αντιστοιχεί στο Group VAG?
- Στο 1.5Τ έχω διαβάσει αρκετά σχόλια για "φίμωμα" του κινητήρα, ίσως και για να κρατηθούν οι ενδο-ομιλικές κόντρες.. Κατά την διάρκεια της δοκιμής παρατηρήσατε κάτι σχετικό και στο δίλιτρο μοτέρ;
- Εντυπώσεις από τα φρένα; Στα specs του αυτοκινήτου αναφέρονται μεγαλύτεροι δίσκοι μπροστά. Οι δαγκάνες είναι οι ίδιες; Πώς σας φάνηκαν στο φρενάρισμα;
- Το DSG είναι το υγρού τύπου;
- Αναφέρετε "Την ίδια ρύθμιση (Sport) επιλέξαμε και για το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, που επιτρέπει ορισμένα μικρογλιστρήματα, χωρίς να στραγγαλίζει την πρόσφυση)". Πώς είναι το αυτοκίνητο οδηγώντας σβέλτα; Εμφανίζει υποστροφή ως μπροστοκίνητο;
- Το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε το Dyncamic Chassis Control ή όχι;
-
Ο κινητήρας είναι της Audi και είναι ίδιος με αυτόν που είχε το Α4 μέχρι πρότινος.
Το DSG είναι υγρού τύπου σίγουρα. -
Δοκιμή: Νέο SEAT Leon FR με 190 άλογα
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-SEAT-Leon-20-TSI-190-PS-DSG-FR_221505.asp
Seat Leon Mk4 (2020)