-
Να προσθέσω ότι ο ήχος απο το κιβώτιο ακούγεται όταν πέφτεις και σε λακούβες εκτός απο τις αλλαγές ταχυτήτων
-
Να προσθέσω ότι ο ήχος απο το κιβώτιο ακούγεται όταν πέφτεις και σε λακούβες εκτός απο τις αλλαγές ταχυτήτων
Αυτό το λες και ανησυχητικό. Το είχες αναφέρει και αυτό στην αντιπροσωπεία ή το αντιλήφθηκες μεταγενέστερα του ελέγχου;
ΥΓ: και στο δικό μου 308 τελικά τον περίεργο ήχο της όπισθεν 'φυσιολογικό' τον βρήκε η αντιπροσωπεία...
-
tsofras wrote:
Αυτό το λες και ανησυχητικό. Το είχες αναφέρει και αυτό στην αντιπροσωπεία ή το αντιλήφθηκες μεταγενέστερα του ελέγχου;
ΥΓ: και στο δικό μου 308 τελικά τον περίεργο ήχο της όπισθεν 'φυσιολογικό' τον βρήκε η αντιπροσωπεία...
Εχθές και σήμερα το παρατήρησα με τις λακούβες . Δεν λέω ότι δεν το έκανε και πριν απλά δεν έτυχε να το παρατηρήσω .
Τι να πώ , θα δώ μήπως το πάω και αλλού για έλεγχο. Αλλά και πάλι δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να δεχθώ ότι είναι 'φυσιολογικό' το να κάνει έτσι και να ξενερώνω όταν είναι με κατεβασμένα παράθυρα.
Ειλικρινά ενώ το γουστάρω πολύ το αμάξι , όταν είμαι με κατεβασμένα τα παράθυρα θέλω να το γυρίσω πίσω και να τους πώ πάρτε το και δώστε μου τα λεφτά μου.
Έχω περάσει από αμάξια μαζί με της γυναίκας μου αξίας απο 10.000ε - 25.000ε , πρώτη φορά ακούω τόσο εκνευριστικό θόρυβο απο καινούριο αμάξι τέτοιας κατηγορίας
-
Ρε συ κάνε μια προσπάθεια να τον καταγραψείς για να το ακούσουμε και εμεις.
-
Ρε συ κάνε μια προσπάθεια να τον καταγραψείς για να το ακούσουμε και εμεις.
Είναι δύσκολο ρε μαν , πρέπει να βάλω την γυναίκα μου να κρεμάσει το χέρι έξω απο το παράθυρο και πάλι δεν ξέρω αν καταφέρει να το καταγράψει
Εδώ μία ιδέα στα σταματημένο απο παληκάρι που έχει το προηγούμενο και είχε ανεβάσει ένα βίντεο
-
Θα σκάσω... Δεν κατάλαβα τι εννοει το παιδί.
Ρε σεις μην είναι απλώς καμία ντιζα που παίζει και χτυπάει σε τίποτα μεταλλικό. Δηλαδη αν τις δέσετε (δύο είναι οι ντιζες) με tyreup (πως λέγονται αυτά τα σκατακια) δεν θα παίζουν και θα σταματήσει ο θόρυβος.
Δεν εξηγείται λογικά και ο ήχος στις λακουβες. Παρά μόνο αν χτυπιέται κάτι πάνω σε κάτι άλλο.
Επισης αναφέρει στο βιντεο πως αν το κάνει απαλά δεν ακούγεται. Άρα αν το κανει απότομα ταρακουνιεται η ντιζα και κάπου βρίσκει.
Αντε βρείτε το διοτι ως αυτοκινητο είναι σε άλλο επίπεδο αυτό το Leon.
-
Θα σκάσω... Δεν κατάλαβα τι εννοει το παιδί.
Ρε σεις μην είναι απλώς καμία ντιζα που παίζει και χτυπάει σε τίποτα μεταλλικό. Δηλαδη αν τις δέσετε (δύο είναι οι ντιζες) με tyreup (πως λέγονται αυτά τα σκατακια) δεν θα παίζουν και θα σταματήσει ο θόρυβος.
Δεν εξηγείται λογικά και ο ήχος στις λακουβες. Παρά μόνο αν χτυπιέται κάτι πάνω σε κάτι άλλο.
Επισης αναφέρει στο βιντεο πως αν το κάνει απαλά δεν ακούγεται. Άρα αν το κανει απότομα ταρακουνιεται η ντιζα και κάπου βρίσκει.
Αντε βρείτε το διοτι ως αυτοκινητο είναι σε άλλο επίπεδο αυτό το Leon.
Τι να σου πώ ρε μαν , δείχνει ότι το έχουν αρκετοί με χειροκίνητο κιβώτιο άσχετα με κινητήρα και καύσιμο και στο προηγούμενο και στο καινούριο
Κάτι για Μπριζντιρεκ μου είπε ούτε που κατάλαβα , αν δεν ξέρουν να το φτιάξουν αυτοί σίγουρα δεν ξέρω εγώ
Απλά προβληματίζομαι γιατί διαβάζω ότι με τον καιρό μπορεί να αυξηθεί ο θόρυβος
-
Αν ο θόρυβος ακούγεται και χωρίς να πατάς συμπλέκτη και στην αντιπροσωπεία είναι δύσκολοι τότε πήγαινε σε ενα συνεργείο της γειτονιάς να στο ανεβάσουν στο αναβατόριο και να σου σφιξουν καμιά βίδα ή κανένα παξιμάδι που έχει λασκάρει...
Οι συμπλέκτες και τα κιβώτια κάνουν συχνά τέτοιου είδους 'θορύβους' αλλά αυτό συμβαίνει είτε όταν είναι ακόμα άστρωτοι (σπανίως) είτε μετά από χρόνια χρήσης (συνήθως) και σίγουρα όχι στις λακούβες χωρίς σύμπλεξη!
Εμένα π.χ. σταμάτησε αυτός ο θόρυβος όταν άλλαξα δίσκο αλλά είχε πάνω από 10 χρόνια στην πλάτη του.
-
Αν ο θόρυβος ακούγεται και χωρίς να πατάς συμπλέκτη και στην αντιπροσωπεία είναι δύσκολοι τότε πήγαινε σε ενα συνεργείο της γειτονιάς να στο ανεβάσουν στο αναβατόριο και να σου σφιξουν καμιά βίδα ή κανένα παξιμάδι που έχει λασκάρει...
Οι συμπλέκτες και τα κιβώτια κάνουν συχνά τέτοιου είδους 'θορύβους' αλλά αυτό συμβαίνει είτε όταν είναι ακόμα άστρωτοι (σπανίως) είτε μετά από χρόνια χρήσης (συνήθως) και σίγουρα όχι στις λακούβες χωρίς σύμπλεξη!
Εμένα π.χ. σταμάτησε αυτός ο θόρυβος όταν άλλαξα δίσκο αλλά είχε πάνω από 10 χρόνια στην πλάτη του.
Θα το δω πώς θα πάει πάλι σε λακούβες μην παταγα συμπλέκτη και είναι η ιδέα μου και θα ξαναπάω από αντιπροσωπεία αν προλάβω πριν τις διακοπές αλλιώς μετά.
Σε άλλο συνεργείο δεν θέλω να πάω τι σκατα έχω την εγγύηση να μου το φτιάξουν αυτοί, άντε πες το καταπίνω με τον συμπλέκτη αλλά όχι και θόρυβος που να μην έχει σχέση
-
Είμαι κάτοχος του 5F, όταν το πρωτοπήρα το 2013 έκανε ένα θόρυβο μεταλλικό, όταν έπεφτε σε λακκούβες η σαμαρακια. Ακουγόταν στην μεριά του κινητήρα, με τα παράθυρα κατεβασμένα.
Το πήγα τότε στην Βελμαρ στο Μαρούσι και μου είχαν πει ότι στο PDA (το οποίο τότε το χρέωναν και 300€ αν θυμάμαι καλά) είχαν ξεχάσει να αφαιρέσουν κάτι από τις αναρτήσεις (;) επίσης μου είπαν πως έσφιξαν και κάτι τις εκει.
Το πρόβλημα έκτοτε εξαφανίστηκε. Μην τους αφήσεις πάντως, κρίμα είναι να σου σπάει τα νεύρα ένας θόρυβος σε καινούργιο αυτοκίνητο...
-
Είμαι κάτοχος του 5F, όταν το πρωτοπήρα το 2013 έκανε ένα θόρυβο μεταλλικό, όταν έπεφτε σε λακκούβες η σαμαρακια. Ακουγόταν στην μεριά του κινητήρα, με τα παράθυρα κατεβασμένα.
Το πήγα τότε στην Βελμαρ στο Μαρούσι και μου είχαν πει ότι στο PDA (το οποίο τότε το χρέωναν και 300€ αν θυμάμαι καλά) είχαν ξεχάσει να αφαιρέσουν κάτι από τις αναρτήσεις (;) επίσης μου είπαν πως έσφιξαν και κάτι τις εκει.
Το πρόβλημα έκτοτε εξαφανίστηκε. Μην τους αφήσεις πάντως, κρίμα είναι να σου σπάει τα νεύρα ένας θόρυβος σε καινούργιο αυτοκίνητο...
Έχει ακουστεί πολλές φορές να ξεχάσουν να βγάλουν στο PDI κάτι που βάζουν ανάμεσα στην ανάρτηση και να καταλήγει να το παίρνει ο πελάτης και να κοπανάει (δεν θυμάμαι πως λέγεται μπαίνει για την μεταφορά)
-
Σχετικά με την διαφορά Eco Led με Full Led.
Eco Led - - > 550 lumens
Full LED - - > 900 lumens
The all-new SEAT Leon offers two levels of front illumination. The standard LED in the Reference and Style trims uses four diodes per headlight and offers 550 lumens (luminous flux on the road, low beam). Standard in the Xcellence and FR trims, the SEAT Leon uses Full LED dynamic headlights, with up to 900 lumens and 11 light-emitting diodes per module, which provides illumination with greater intensity and accuracy without dazzling other vehicles
Source:
https://www.seat.com/company/news/cars/leon-advanced-illumination.html
-
Μεγάλη η διαφορά στην φωτεινότητα, σίγουρα αξίζει κάποιος να βάλει τα δυνατότερα φανάρια.
Εμένα με προβληματίζουν αυτά που διαβάζω για το software και τα updates της οθόνης που ελέγχει τα πάντα. Φαίνεται ότι έχει ακόμα σοβαρά προβλήματα..
-
Μεγάλη η διαφορά στην φωτεινότητα, σίγουρα αξίζει κάποιος να βάλει τα δυνατότερα φανάρια.
Εμένα με προβληματίζουν αυτά που διαβάζω για το software και τα updates της οθόνης που ελέγχει τα πάντα. Φαίνεται ότι έχει ακόμα σοβαρά προβλήματα..
350 lumens διαφορά... Δεν μπορώ να κάνω εικόνα την διαφορά!
Χρειάζεται υπομονή μέχρι να το φτιάξουν. Πρακτικά έβαλαν ένα μην ολοκληρωμένο σύστημα που σχεδιάστηκε για μελλοντικά μοντέλα μόνο και μόνο επειδή έπρεπε να βάλουν κάτι εντυπωσιακό στα νέα golf, leon octavia. Εμένα με ανησυχεί ο θόρυβος του manual gearbox..
-
Δεν ειναι ακριβώς ετσι η διαφορα. Εαν διαβάσετε προσεκτικά αναφέρει 550 λουμενς για την μεσαίανσκάλα ενω στα άλλα μέχρι 900 λουμενς χωρις να ενοχλει, αρα μιλάει και για την μεγάλη σκάλα μαζί αλλά λόγψ adaptive light δεν ενοχλεί. Οποτε ναι υπάρχει διαφορά αλλά οχι τοσο μεγάλη σε φωτεινότητα οσο σε χρηστικότητα.
-
Δεν ειναι ακριβώς ετσι η διαφορα. Εαν διαβάσετε προσεκτικά αναφέρει 550 λουμενς για την μεσαίανσκάλα ενω στα άλλα μέχρι 900 λουμενς χωρις να ενοχλει, αρα μιλάει και για την μεγάλη σκάλα μαζί αλλά λόγψ adaptive light δεν ενοχλεί. Οποτε ναι υπάρχει διαφορά αλλά οχι τοσο μεγάλη σε φωτεινότητα οσο σε χρηστικότητα.
Το διάβασα αλλά κατάλαβα ότι εννοεί ότι στα full Led εκτός από τα lumens είναι adaptive στην μεγάλη σκάλα που δεν ενοχλούν.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως λειτουργούν οι διαβαθμίσεις, δλδ βγάζει τα max 550 στην μεγάλη σκάλα ή δεν έχει καν led στην μεγάλη σκάλα?
-
Τα προβλήματα της οθόνης είναι για την 10αρα , εγώ με την 8αρα δεν έχω κανένα θέμα.
Ο ήχος του κιβωτίου είναι εκνευριστικος μόνο με ανοιχτά παράθυρα, αλλά όντως δεν παλεύεται
Κατά τα άλλα προσωπικά το θεωρώ ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για την τιμή του , πολύ καλοί χώροι για όλους , ωραία ποιότητα κύλισης , γραμμικός κινητήρας, οικονομικός σχετικά σε ανοιχτούς δρόμους, ωραίο τιμόνι- φρένα , κοπαναει λίγο στις λακούβες με τις 18αρες και να έχει μία σπορ αίσθηση οδήγησης , κάθεσαι χαμηλά και άνετα καθίσματα.
Το lane assist είναι εκνευριστικο, οι λειτουργίες από την οθόνη επίσης, οι ποτηροθηκες είναι σε θέση που ενοχλούν μπροστά από τον τεμπέλη, η μία πολύ βαθιά η άλλη πολύ μικρή
Ωραία κλιμάκωση στο κιβώτιο , βούτυρο όλες οι ταχύτητες εκτός της δευτέρας που νιώθεις ένα μικρό σκάλωμα
Μπορεί να έχω ξενερώσει με κάποια θέματα και εγώ αλλά σε σχέση με την αγορά και τα δικά μου γούστα πάλι αυτό θα επέλεγα σε DSG όμως αν δεν είχα την φοβία.
Αν ήθελα να δώσω περισσότερα και να έχω κάτι που να του μοιάζει με καλύτερο κιβώτιο και λίγο μεγαλύτερους χώρους τότε θα πήγαινα στο Cupra Formentor 1.5 που φοράει και υγρό DSG μέχρι 41 κιλά ροπής και δεν είναι οριακά
Όλα τα παραπάνω είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη
-
Σχετικά με το full link που γίνεται χαμός...
-
Στον κατάλογο το δείχνει ως στάνταρ σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις, πρακτικά αυτό δεν ισχύει?
-
Το έβαλαν ως στάνταρ με την λογική ότι θα το κάνουν enable όταν φτάσει στην εκάστοτε αντιπροσωπεία και εν τέλει έφαγαν πακέτο?
-
Γίνονται αναφορές ότι υπάρχει το ίδιο θέμα και στο εξωτερικό, κάνουν και εκεί τα ίδια με τους δικούς μας... ή υπάρχει κάποιο εκτεταμένο miss communication?
-
-
Σχετικά με το full link που γίνεται χαμός...
- Στον κατάλογο το δείχνει ως στάνταρ σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις, πρακτικά αυτό δεν ισχύει?
- Το έβαλαν ως στάνταρ με την λογική ότι θα το κάνουν enable όταν φτάσει στην εκάστοτε αντιπροσωπεία και εν τέλει έφαγαν πακέτο?
- Γίνονται αναφορές ότι υπάρχει το ίδιο θέμα και στο εξωτερικό, κάνουν και εκεί τα ίδια με τους δικούς μας... ή υπάρχει κάποιο εκτεταμένο miss communication?
Υποθέτω ότι το δείχνει στον εξοπλισμό γιατί το υποστηρίζει η κεντρική μονάδα.
Άσχετα αν θέλει ενεργοποίηση , στο προηγούμενο Leon αν θυμάμαι καλά είχε 2 εκδόσεις στο ηχοσύστημα, αυτή με την μικρή οθόνη που δεν υποστήριζε Full Link και την μεγάλη που υποστήριζε αλλά έπρεπε και εκεί να το ξεκλειδώσεις.
-
Να προσθέσω και τις καταναλώσεις που ενδιαφέρει κάποιους.
4 άτομα - γεμάτο πορτ μπαγκάζ με κλιματισμό
Με 100αρα
Αθήνα - Κιάτο 6.8
Κιάτο - Κυλλήνη 6.5
Με 95αρα (δεν βρήκα 100αρα όταν άναψε λαμπάκι στη Ζάκυνθο)
Κυλλήνη - Κιάτο 7.1
Κιάτο - Αθήνα 6.6
Όλα με cruise control και τα όρια ταχυτήτων (οκ στο Πάτρα Κυλλήνη επειδή τις περισσότερες φορές είχε 50 όριο πήγαινα με 65)
Seat Leon Mk4 (2020)