-
Το Ceed το έχω δει από κοντά σε έκθεση αυτοκινήτου. Πολύ ποιοτικό και με καλό χώρο αποσκευών. Δυστυχώς σχεδιαστικά είναι αδιάφορο έως και βαρετό. Με το facelift δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο σχεδιαστικά. Αχταρμάς....
-
Το Ceed/Xceed/Proceed με ένα γερμανικό σήμα στο καπό θα σάρωνε. Στο f/l του Ceed θα μπει το digital cockpit 12,3' το info 10,25' με software UVO και φυσικά το καλό μοτέρ βενζίνης 1,5Τ 160ps. Λίγο συντηρητικό είναι σχεδιαστικά στο εσωτερικό αλλά με τις νέες προσθήκες που θα είναι σαν το Xceed θα είναι μια χαρά και θα αντέξει πολύ καλύτερα στον χρόνο από κάθε άλλο ευρωπαϊκό c. Τα προβλήματά του είναι χώρος αποσκευών χώροι για γόνατα πίσω και μικρό άνοιγμα πίσω πόρτας για παιδικό καρεκλακι. Κατά τα άλλα αξίζει κάθε σεντ.
-
Καλησπέρα και από μένα,
Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι περίπου η κατανάλωση του ceed με κινητήρα 1.4 140 hp μέσα στην πόλη;
-
Αυτό το ProCeed GT τι κούκλα Shooting Brake είναι..!
-
Ωραίο είναι μόνο που δεν το πουλάνε εδώ!
-
Δηλαδή δεν μπορείς να πας στην αντιπροσωπεία και να πεις γεια σας θελω το Proceed? Μόνο το κανονικό Ceed και το XCeed είναι προς πώληση;
-
μέχρι πέρσι το είχαν κανονικά, δεν ξέρω αν το κατήργησαν τελείως Ελλάδα. 32 33 κ κάπου gt αυτόματο.
-
Στο σάιτ γράφει δεν υπάρχει η σελίδα. Παλιότερα είχαν μια τιμή για το 1.0 και τπτ άλλο.
Στην γκάμα δεν το εμφανίζουν πια.
-
Παιδιά τα Ceed/Ceed sportswagon & Proceed είναι αυτή την στιγμή εκτός καταλόγων εν αναμονή των αντίστοιχων f/l MY2022, τίποτα δεν καταργήθηκε.
-
Άντε να δούμε. πότε θα έρθουν και τιμοκατάλογο. Το GT πάντως είναι πολύ ωραίο, ειδικά σε μαύρο με τις κόκκινες λεπτομέρειες. Με τον νέο κινητήρα 1.5Τ 160hp ίσως φαντάζει και η χρυσή τομή. Συμφωνώ με Sabas εδώ, αν είχε άλλο σήμα στο καπώ (btw, ωραίο. το νέο logo) και λίγο λιγότερο συντηρητική σχεδίαση θα έκανε πολλές πωλήσεις. Ειδικά σε κόσμο ακομπλεξάριστο με το τι σήμα έχει το κλειδί στην καφετέρια. Χθες το έδειξα σε 3 γυναίκες, δεν κατάλαβε καμία τι μάρκα είναι, αναφώνησαν και οι 3 όμως τι ωραίο που είναι το σχέδιο και οι λεπτομέρειές του..!
-
Πέρασα σήμερα από Kia, μου είπαν από Οκτώβρη-Νοέμβρη θα έρθουν τα καινούρια Ceed.
-
Kαλησπερα σε ολους
Ειμαι πολυ κοντα στο να αγορασω μεταχειρισμενο kia ceed τελευταιας γενιας αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν βλεπω καθολου kia ceed τριτης ή εστω δευτερης γενιας στο δρομο εδω και δυο μηνες που αρχισα να το παρατηρω. μου κανει εντυπωση δλδ και σκεφτομαι αφου ειναι εξαιρετικο value for money και ομολογουμενως καλο αυτοκινητο γιατι δεν το εχει παρει ο κοσμος? Εχει καποιο λακο η φαβα ? Επισης εχει κατι αρνητικο να πει κανεις για κινητηρα 1.6 diesel με 136hp ? -
Αφενός έντονος ανταγωνισμός και πληθώρα επιλογών,αφετέρου οι τσιμπιμένες τιμές του εισαγωγέα.Ίσως ακόμη κάποιοι να θεωρούν την ΚΙΑ δεύτερη επιλογή.Δεν υπάρχει λάκος λοιπόν.
-
Παράκληση θα ήθελα links από τα νήματα των Xceed - Proceed (το 2ο αν υπάρχει).
-
@sabas_thess said in Kia Ceed 2018:
Παράκληση θα ήθελα links από τα νήματα των Xceed - Proceed (το 2ο αν υπάρχει).
Μπορείτε να βρείτε όποιο Θέμα επιθυμείτε πατώντας το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού (πάνω δεξιά στην μπάρα των μενού) και πληκτρολογώντας αυτό που αναζητάτε.
-
~> Αντιγράφω απάντηση mail της KIA Θεσσαλονίκης σε ερώτημά μου τι γίνεται με τις εισαγωγές των Ceed/Proceed/Xceed f/l MY2022:
"Καλημέρα σας,
Αφού σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον ,σας ενημερώνουμε ότι προς στιγμή λόγω των υψηλών πρώτων τιμών που έδωσε το εργοστάσιο για τα f/l ceed-proceed δεν προβλέπεται άμεση εισαγωγή τους.Σε ότι αφορά το xceed my22 είναι σε κανονική εισαγωγή οπότε όταν είστε κοντά στο να αποφασίσετε μπορούμε να σας παρέχουμε κάθε δυνατή πληροφόρηση.Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.
Με εκτίμηση
Αρβανίτης Πρόδρομος
Προϊστάμενος πωλήσεων ΚΙΑ"
~> Ωστόσο το οξύμωρο της απάντησης ως προς το Xceed είναι ότι στο επίσημο video της παρουσίασης των f/l MY2022 Ceed/Proceed αναφέρει σαφώς ότι το Xceed αναμένεται να πάρει σύντομα το αντίστοιχο f/l. Το video είναι λίγων μηνών οπότε υπάρχει μια πιθανότητα κατά την ταπεινή μου άποψη να μην ισχύει αυτό που αναφέρει το mail. Βέβαια είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς αν είναι πραγματικά το Xceed MY2022 γιατί το λογισμικό του infotainment είναι πλέον κοινό με το νέο Tuscon (από τα γκρι γραφικά πλέον έχει βάση τα μώβ χαρακτηριστικά), το logo της φίρμας είναι το νέο χωρίς το περίγραμμα ενώ διάφορες θα υπάρχουν στα υλικά καμπίνας και στον σχεδιασμό προφυλακτήρων και LED φώτων. Στο vd που ακολουθεί η σχετική αναφορά στο f/l του Xceed είναι στα πρώτα δευτερόλεπτα όπου σαφώς προκύπτει ότι ΔΕΝ βγήκαν παράλληλα τα f/l όλης της σειράς.
Τέλος να συμπληρώσω ότι από το mail τουλάχιστον σε εμένα έγινε σαφές ότι πέρα των συνθηκών που επικρατούν στη ζωή του κάθε ένα αυτή είναι ασύμφορη στιγμή για αγορά νέου οχήματος. Δεν ξέρω ότι θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2022 αλλά αυτή την στιγμή οι τιμές θα εκτοξευτούν ενώ παράλληλα οι χρόνοι παράδοσης έχουν γίνει ήδη σχεδόν τριπλάσιοι...
-
@pexlivanos said in Kia Ceed 2018:
Kαλησπερα σε ολους
Ειμαι πολυ κοντα στο να αγορασω μεταχειρισμενο kia ceed τελευταιας γενιας αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν βλεπω καθολου kia ceed τριτης ή εστω δευτερης γενιας στο δρομο εδω και δυο μηνες που αρχισα να το παρατηρω. μου κανει εντυπωση δλδ και σκεφτομαι αφου ειναι εξαιρετικο value for money και ομολογουμενως καλο αυτοκινητο γιατι δεν το εχει παρει ο κοσμος? Εχει καποιο λακο η φαβα ? Επισης εχει κατι αρνητικο να πει κανεις για κινητηρα 1.6 diesel με 136hp ?VFM δεν ξέρω αν το λές πλέον με τις τιμές που έχουν στην ΚΙΑ , τα επιτόκια για χρηματοδότηση και ότι δεν μπορείς να βάλεις σχεδόν τίποτα ως έξτρα στην παραγγελία.
Επειδή το κοίταγα και εγώ πριν αγοράσω το Leon , έβγαιναν σχεδόν στην ίδια τιμή με μικρές διαφορές στον εξοπλισμό -
Την έχουν δει αλλιώς εδω στην εισαγωγική. Και εμείς την βλέπουμε αλλιώς ως αγοραστές. Τα αυτοκίνητα τους όμως αξίζουν με το παραπάνω. Αλλά και της seat το ίδιο.
-
Είχα την ίδια ενημέρωση από την Kia σε ερώτησή μου στην facebook σελίδα τους:
"Καλημέρα σας. Προς το παρόν δεν υπάρχει πλάνο εισαγωγής των Ceed & Proceed στην ελληνική αγορά.
Φιλικά,
Kia Hellas"Φαίνεται ότι το μεγάλο πλεονέκτημα που θεωρητικά έχουν, τις χαμηλότερες τιμές με καλή ποιότητα εξανεμίστηκε λόγω της παγκόσμιας κατάστασης. Επίσης ίσως να σκέφτονται ότι αν φτάσει το Ceed με τα 160 άλογα GT Line έκδοση στα 26Κ o Έλληνας αγοραστής θα προτιμήσει Leon/Golf/Focus (έστω και με λιγότερη ιπποδύναμη), οπότε δεν συμφέρει να τα εισάγουμε καν. Υπό αυτήν την οπτική λογική μου φαίνεται η κίνησή τους..
Κρίμα για το Proceed πάντως, αμαξάρα Shooting Break. Το έχει ένας σε λευκό στο Πασαλιμάνι και το χαζεύω..
-
@sabas_thess said in Kia Ceed 2018:
~> Αντιγράφω απάντηση mail της KIA Θεσσαλονίκης σε ερώτημά μου τι γίνεται με τις εισαγωγές των Ceed/Proceed/Xceed f/l MY2022:
"Καλημέρα σας,
Αφού σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον ,σας ενημερώνουμε ότι προς στιγμή λόγω των υψηλών πρώτων τιμών που έδωσε το εργοστάσιο για τα f/l ceed-proceed δεν προβλέπεται άμεση εισαγωγή τους.Σε ότι αφορά το xceed my22 είναι σε κανονική εισαγωγή οπότε όταν είστε κοντά στο να αποφασίσετε μπορούμε να σας παρέχουμε κάθε δυνατή πληροφόρηση.Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση.
Με εκτίμηση
Αρβανίτης Πρόδρομος
Προϊστάμενος πωλήσεων ΚΙΑ"
~> Ωστόσο το οξύμωρο της απάντησης ως προς το Xceed είναι ότι στο επίσημο video της παρουσίασης των f/l MY2022 Ceed/Proceed αναφέρει σαφώς ότι το Xceed αναμένεται να πάρει σύντομα το αντίστοιχο f/l. Το video είναι λίγων μηνών οπότε υπάρχει μια πιθανότητα κατά την ταπεινή μου άποψη να μην ισχύει αυτό που αναφέρει το mail. Βέβαια είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς αν είναι πραγματικά το Xceed MY2022 γιατί το λογισμικό του infotainment είναι πλέον κοινό με το νέο Tuscon (από τα γκρι γραφικά πλέον έχει βάση τα μώβ χαρακτηριστικά), το logo της φίρμας είναι το νέο χωρίς το περίγραμμα ενώ διάφορες θα υπάρχουν στα υλικά καμπίνας και στον σχεδιασμό προφυλακτήρων και LED φώτων. Στο vd που ακολουθεί η σχετική αναφορά στο f/l του Xceed είναι στα πρώτα δευτερόλεπτα όπου σαφώς προκύπτει ότι ΔΕΝ βγήκαν παράλληλα τα f/l όλης της σειράς.
Τέλος να συμπληρώσω ότι από το mail τουλάχιστον σε εμένα έγινε σαφές ότι πέρα των συνθηκών που επικρατούν στη ζωή του κάθε ένα αυτή είναι ασύμφορη στιγμή για αγορά νέου οχήματος. Δεν ξέρω ότι θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2022 αλλά αυτή την στιγμή οι τιμές θα εκτοξευτούν ενώ παράλληλα οι χρόνοι παράδοσης έχουν γίνει ήδη σχεδόν τριπλάσιοι...
Καλημέρα! Όσον αφορά το facelift του Xceed, προφανώς αυτοί που απάντησαν στο mail δεν κατάλαβαν ότι εσύ τους ρωτάς για το facelift και απάντησαν απλά ότι η έκδοση MY22 είναι ήδη προς πώληση! Στην ομάδα στο φμπ, υπήρχε ένα παιδί που έστειλε μέσω LinkedIn απευθείας μήνυμα στην κυρία που βλέπεις στο βίντεο της παρουσίασης και η απάντηση που πήρε είναι ότι το facelift του Xceed δεν θα συμβεί πριν το τέλος του 2022, καθώς το μοντέλο είναι στο μέσο της ζωής του. Επίσης τον διαβεβαίωσε ότι ο κινητήρας 1.5 θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμος και τότε.
Kia Ceed 2018