-
@piliourits said in Android Auto:
https://techmaniacs.gr/telos-epochis-to-android-auto-den-einai-pleon-diathesimo-gia-smartphones/
Το είχε γράψει κι ο φίλος νωρίτερα.
Δεν ειναι ακριβώς έτσι, απλά περνάει σε νέα εποχή και αλλάζει ο τρόπος που παρέχει αυτην την υπηρεσία το κινητο.. περισσοτερα εδώ: https://9to5google.com/2022/06/08/android-auto-going-away/
-
Εγώ για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς σχεδιάζει η google με το andoid auto. Αυτά που ξέρω είναι τα εξής:
- Έπαψε να εμφανίζεται ως μια απλή εφαρμογή στο κινητό.
- Το κινητό μου βλέπει ότι έχει μέσα το android auto. Σα να είναι δηλαδή μέσα στο λειτουργικό σύστημα του andoid.
- Όταν έκανα ένα format το κινητό και ξαναπέρασα το android auto (το οποίο προ του format είχε πάψει να λειτουργεί) χρειάστηκε να κάνει ένα update όντας εντός λειτουργίας. Μου έδωσε την εντύπωση ότι το update το έκανε από τα δεδομένα του κινητου όσο αυτό ήταν συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο. Όταν έκλεινα το αυτοκίνητο, διέκοπτε το update.
Κοινώς πάλι η google μπέρδεψε τα μπούτια της.
-
Ίσως άλλαξαν κάποιον διευθυντή και είπε να δικαιολογήσει τον μισθό του και μας τα κάνει παγκοσμίως τσουρέκια.
-
@alexandros-s said in Android Auto:
Εγώ για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς σχεδιάζει η google με το andoid auto. Αυτά που ξέρω είναι τα εξής:
- Έπαψε να εμφανίζεται ως μια απλή εφαρμογή στο κινητό.
- Το κινητό μου βλέπει ότι έχει μέσα το android auto. Σα να είναι δηλαδή μέσα στο λειτουργικό σύστημα του andoid.
- Όταν έκανα ένα format το κινητό και ξαναπέρασα το android auto (το οποίο προ του format είχε πάψει να λειτουργεί) χρειάστηκε να κάνει ένα update όντας εντός λειτουργίας. Μου έδωσε την εντύπωση ότι το update το έκανε από τα δεδομένα του κινητου όσο αυτό ήταν συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο. Όταν έκλεινα το αυτοκίνητο, διέκοπτε το update.
Κοινώς πάλι η google μπέρδεψε τα μπούτια της.
απο android 10 και πανω το android ειναι κομματι του λειτουργικου.
πριν, στην ελλαδα κανονικα δεν ειχαμε καν την εφαρμογη για να την εγκαταστησουμε οποτε καναμε ματσακονιες... -
Α! Γι' αυτό δεν εμφανίζεται ως εφαρμογή και είναι χωμένο μέσα στο σύστημα! Βρε τους πονηρούληδες! Πάλι σαν τα μούτρα τους τα κάνανε!
-
Α! Γι' αυτό δεν εμφανίζεται ως εφαρμογή και είναι χωμένο μέσα στο σύστημα! Βρε τους πονηρούληδες! Πάλι σαν τα μούτρα τους τα κάνανε!
Κατά τη γνώμη μου μια χαρά το κάνανε (πλεόν). Το Android Auto έχει νόημα μόνο εφόσον συνδεθει το κινητό σε κάποιο infotainment αυτοκινητου, όχι να το ανοίγεις για να το βλέπεις στο κινητό. Συνεπώς όπως περιέγραψε και ο γατος, πλέον είναι μέρος του λειτουργικού (στις τελευταίες εκδόσεις Android μόνο) ώς υπηρεσία/service και ενεργοποιείται όταν συνδεθεί με το αυτοκίνητο.
Από τη στιγμή που παίρνει και τακτικά βελτιώσεις και αναβαθμίσεις δε βλέπω λόγο για κανένα παράπονο.Σίγουρα η Apple ηταν πιο μπροστα σε αυτό το θέμα τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά για εμάς Ελλάδα που το Android Auto δεν το είχαμε καθόλου σαν υπηρεσία επισήμως και επρεπε να εγκαθιστούμε μονοι μας πακέτα, αλλά πλέον νομίζω ότι και το Android κατέληξε σε μια σωστή προσέγγιση.
-
@ntou said in Android Auto:
Κατά τη γνώμη μου μια χαρά το κάνανε (πλεόν). Το Android Auto έχει νόημα μόνο εφόσον συνδεθει το κινητό σε κάποιο infotainment αυτοκινητου, όχι να το ανοίγεις για να το βλέπεις στο κινητό. Συνεπώς όπως περιέγραψε και ο γατος, πλέον είναι μέρος του λειτουργικού (στις τελευταίες εκδόσεις Android μόνο) ώς υπηρεσία/service και ενεργοποιείται όταν συνδεθεί με το αυτοκίνητο.
Από τη στιγμή που παίρνει και τακτικά βελτιώσεις και αναβαθμίσεις δε βλέπω λόγο για κανένα παράπονο.Σίγουρα η Apple ηταν πιο μπροστα σε αυτό το θέμα τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά για εμάς Ελλάδα που το Android Auto δεν το είχαμε καθόλου σαν υπηρεσία επισήμως και επρεπε να εγκαθιστούμε μονοι μας πακέτα, αλλά πλέον νομίζω ότι και το Android κατέληξε σε μια σωστή προσέγγιση.
Ίσως στις καινούργιες συσκευές να είναι πιο τακτοποιημένο έτσι. Απλά θα μπορούσαν να μη δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους είχαν ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή.
-
@ntou said in Android Auto:
Ίσως στις καινούργιες συσκευές να είναι πιο τακτοποιημένο έτσι. Απλά θα μπορούσαν να μη δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους είχαν ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή.
μα δεν δημιουργουν προβληματα σε οσους ειχαν ηδη εγκατεστημενη την εφαρμογη απο το play store.
στην ελλαδα δεν υπηρχε υποστηριξη του aa και ειδικα στα ελληνικα κινητα οι εγκαταστασεις του aa γινοντουσαν με παρκαμψη της επισημης πολιτικης. για ποιο λογο να υποστηριξει κατι τετοιο? στις χωρες που το υποστηριζε ολα γινονται, και οι αναβαθμισεις, μια χαρα και ας ειναι σε παλιο λειτουργικο. -
Ξέρετε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να δούμε YouTube η βίντεο στην οθόνη του αυτοκινήτου;
-
Μια ακόμα ερώτηση.
Στο usb που χρησιμοποιώ για μουσική έχω μέσα και ταινίες και φωτογραφίες και βίντεο, τα όρια δεν τα αναγνωρίζει καν. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορεί να τα δει και να τα παίξει....
Μόνο mp4 βίντεο από youtube αναγνωρίζει και παίζουν μόνο όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται.... υπαρχει κάτι που θα μπορεί να παίζει συνέχεια;
-
@gtsartsal said in Android Auto:
Μια ακόμα ερώτηση.
Στο usb που χρησιμοποιώ για μουσική έχω μέσα και ταινίες και φωτογραφίες και βίντεο, τα όρια δεν τα αναγνωρίζει καν. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορεί να τα δει και να τα παίξει....
Μόνο mp4 βίντεο από youtube αναγνωρίζει και παίζουν μόνο όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται.... υπαρχει κάτι που θα μπορεί να παίζει συνέχεια;
Υπάρχουν διάφορα προγράμματα ανάλογα με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, υπάρχουν ακόμα και κουτιά τύπου tv box που παιζουκαι Netflix και ότι θες.
Πραγματικά αχρείαστο πάντως εκτός από επικίνδυνο -
@yem said in Android Auto:
Μια ακόμα ερώτηση.
Υπάρχουν διάφορα προγράμματα ανάλογα με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, υπάρχουν ακόμα και κουτιά τύπου tv box που παιζουκαι Netflix και ότι θες.
Πραγματικά αχρείαστο πάντως εκτός από επικίνδυνοΠερισσότερο με ενδιαφέρει να μπορεί να αναγνωρίζει και τα άλλα αρχεία... μπορεί να γίνει κάτι;
-
@yem said in Android Auto:
Μια ακόμα ερώτηση.
Πραγματικά αχρείαστο πάντως εκτός από επικίνδυνοΠερισσότερο με ενδιαφέρει να μπορεί να αναγνωρίζει και τα άλλα αρχεία... μπορεί να γίνει κάτι;
Τι να σου πω, εμένα (Renault captur) σταματημένο τα παίζει σχεδόν όλα. Γράψε στο τοπικό του μοντέλου σου εκεί όλο και κάποιος θα σε καθοδηγήσει!
-
Ξέρετε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να δούμε YouTube η βίντεο στην οθόνη του αυτοκινήτου;
εκτος aa υπαρχουν τροποι.
εντος οχι αν δεν καταστρεψεις το κινητο σου.
συνηθως οι πηγες εχουν πισω και av εισοδο οποτε μπορει να δειξει οτιδηποτε -
@gatoz said in Android Auto:
εκτος aa υπαρχουν τροποι.
εντος οχι αν δεν καταστρεψεις το κινητο σου.
συνηθως οι πηγες εχουν πισω και av εισοδο οποτε μπορει να δειξει οτιδηποτεεκτός aa υπάρχει εύκολη λύση;
-
This post is deleted! -
Υπάρχει κάποιος κάτοχος huawei p30 pro, να μου πει αν δουλεύει το ασύρματο Android auto στο αυτοκίνητο του? Υποτίθεται ότι με την αναβάθμιση σε emui 12 θα υπήρχε η δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση, ωστόσο δεν έχω καταφέρει να βρω τρόπο...
-
το ασυρματο ΑΑ πρεπει να το υποστηριζει και το αμαξι σου, εκτος απο το τηλεφωνο
Παντως εμενα μετα την τελευταια αναβαθμιση του ΑΑ σε Samsung μου κανει νερα, δλδ δεν εμφανιζεται το Google Maps στην οθονη του αυτοκινητου, ενω το ΑΑ φορτωνει κανονικα. Αν βεβαια εχω προεπιλεξει την διαδρομη στο κινητο και μετα το συνδεσω, τοτε το εμφανιζει.
Εκανα μια προσωρινη αλλαγη σε Waze το οποιο βλεπω να μενει ως μονιμο.
Γενικα το ΑΑ δεν ειναι κακο, σαν εμπειρια, αλλα εχει bugsεπισης, σε προηγουμενες συσκευες μου Xiaomi/Realme δεν δουλευε σωστα, αποσυνδεοταν εν μεσω διαδρομης, οποτε εχω συμπερανει οτι με τα κινεζικα δεν τα παει και τοσο καλα
-
Μέχρι που έκανε αναβάθμιση το κινητό μου πριν κανα μήνα έπαιζε ΑΨΟΓΑ, ούτε διακοπές ούτε τίποτα
Μετά την αναβάθμιση μία παίζει, μια δεν παίζει γενικά είναι σπαστικό και δεν έχω βρει χρόνο να ασχοληθώ να το φτιάξω.
Γενικα το development της AA είναι καλό βγάζει bug fixes οπότε ότι έχει το φτιάχνουν
-
Το αυτοκίνητο υποστηρίζει ασύρματο Android auto, οπότε πολύ φοβάμαι ότι κάποια παπατζα έχει κάνει η huawei...
Android Auto