-
@dimitriscsd said in Νέο Ford Focus MK4:
Εδώ το Focus Active θα ξεκινάει στην Ισπανία από 30 χιλιάρικα 1000cc 155hp ...
Σε λίγο θα νιώθω ότι το δικό μου μου το χάρισαν.
Βασικά επίτηδες το κάνουν, για να φαντάζουν φθηνά τα ηλεκτρικά σε 4-5 χρόνια !!!!
-
@jobous said in Νέο Ford Focus MK4:
Βασικά επίτηδες το κάνουν, για να φαντάζουν φθηνά τα ηλεκτρικά σε 4-5 χρόνια !!!!
Δε το κάνουν επίτηδες... Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην προσφορά των αυτοκινήτων με την έλλειψη και έχουν πέσει τα ποσοστά κέρδους τους... Αφού δε πουλάνε σχεδόν τίποτα σε σχέση με πριν... Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.
-
Δε το κάνουν επίτηδες... Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην προσφορά των αυτοκινήτων με την έλλειψη και έχουν πέσει τα ποσοστά κέρδους τους... Αφού δε πουλάνε σχεδόν τίποτα σε σχέση με πριν... Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση.
Και η λύση στην μείωση των πωλήσεων είναι η αύξηση των τιμών; Πραγματικά θεωρώ ότι όποιος δεν έχει απαραίτητη ανάγκη από αγορά νέου αυτοκινήτου , πρέπει ή να κάτσει με το υπάρχον ή να πάει σε μτχ. Η αγορά τώρα νέου αμαξιου ζημιώνει τον αγοραστή καθώς πληρώνει την χασουρα την αναδουλειες και την έλλειψη πρώτων υλών.
Τα άμαξια των 20-30 χιλιάδων αυτή την στιγμή έχουν όλα ένα καπέλο 2-3 χιλιάδων. Πρέπει πραγματικά να είσαι σε απόγνωση ή πραγματικά να αδιαφορείς για την αξία του χρήματος για να προχωρείς σε αγορά νέου. -
@tkin73 said in Νέο Ford Focus MK4:
Και η λύση στην μείωση των πωλήσεων είναι η αύξηση των τιμών; Πραγματικά θεωρώ ότι όποιος δεν έχει απαραίτητη ανάγκη από αγορά νέου αυτοκινήτου , πρέπει ή να κάτσει με το υπάρχον ή να πάει σε μτχ. Η αγορά τώρα νέου αμαξιου ζημιώνει τον αγοραστή καθώς πληρώνει την χασουρα την αναδουλειες και την έλλειψη πρώτων υλών.
Τα άμαξια των 20-30 χιλιάδων αυτή την στιγμή έχουν όλα ένα καπέλο 2-3 χιλιάδων. Πρέπει πραγματικά να είσαι σε απόγνωση ή πραγματικά να αδιαφορείς για την αξία του χρήματος για να προχωρείς σε αγορά νέου.Αυτοί χρήματα δε πρέπει να βγάλουν; Από τη τσέπη τους θα καλύψουν την κρίση; Εσύ τι λύση θα έδινες;
-
Πρέπει πραγματικά να είσαι σε απόγνωση ή πραγματικά να αδιαφορείς για την αξία του χρήματος για να προχωρείς σε αγορά νέου.
Ή να έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες...
-
@realzeus said in Νέο Ford Focus MK4:
Πρέπει πραγματικά να είσαι σε απόγνωση ή πραγματικά να αδιαφορείς για την αξία του χρήματος για να προχωρείς σε αγορά νέου.
Ή να έχεις καταλάβει ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες...
Και γι αυτό δεν πρέπει να τη περνάς δουλεύοντας για να χρυσοπληρώνεις υλικά αντικείμενα και "προσθέτοντας στη συλλογή σου" ακριβά άψυχα πράγματα. Όσο πιο λίγο καταναλώνει πράγματα πέρα απ τις βασικές ανάγκες, τόσο πιο ευτυχισμένος (ή λιγότερο δυστυχής τουλάχιστον) γίνεται ένας άνθρωπος.
Δεν υπάρχει ούτε ένας (1) στην ιστορία της ανθρωπότητας που να έγινε καλύτερος άνθρωπος αγοράζοντας ακριβά αντικείμενα.
-
Δεν διαφωνώ απαραίτητα με όσα λες, αλλά προσωπικά σκοπεύω να φύγω μην έχοντας δραχμή τσακιστή. Δεν υπάρχει λόγος να τα αφήσω στο Κράτος ή σε καμιά μικρούλα που θα με βλέπει ως ΑΤΜ. Οπότε θα κάνω τα γούστα μου. Αν αυτό σημαίνει ένα γρήγορο αυτοκίνητο για να βγάλω γούστα, γιατί όχι. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο...
-
O καθένας λειτουργεί με τις προτεραιότητες του. Προσωπικά επιλέγω να μην γίνω σωσίβιο στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Όταν κάτι πουλιέται δυσανάλογα ακριβά απλά δεν ψωνίζω.
Αν τόσο πολύ σας περισσεύει χρήμα επενδύστε το ένα δύο χρόνια πάρτε και μια καλή απόδοση και βλέποντας και κάνοντας.
Καλά για αυτούς που δανείζονται για να αγοράσουν μια καταναλωτική φούσκα δεν το συζητώ... -
Γιατί δεν δίνεις τα λεφτά που σου περισσεύουν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη και δυσκολεύετε να μεγαλώσει τα παιδιά του; Αντί για ένα ακριβό γρήγορο αυτοκίνητο που θα ευχαριστήσει η χρησιμότητα του την ματαιοδοξία ενός καλού υλικού αγαθού;
Πολύ νεοφιλελε προσέγγιση αυτη με έμφαση τον ατομικισμό και την ευχαρίστηση του εαυτού.
Έχετε καταλάβει την τρικυμία εν κρανίω;;;
-
Εν κρανίω, με ω Λαπ...
-
Το διόρθωσα πριν προλάβεις. Δεν έχει δοτική το t9.
Αν και οι εν τρικυμία εν κρανίω κριτές των πάντων δε αρέσκονται σε δανεικες φράσεις της καθαρεύουσας και τις προτιμούν στην δημοτική. Οπότε το εν κρανίο ήταν μια ευκαιρία για πανηγυρισμούς λόγω αποδοχής και εφαρμογής των απόψεων τους. -
Μάλλον εσύ αποδεικνύεις την φράση αληθή, Λαπάκο μου.
Αν διαβάσεις πάντως Μαρξ και Λένιν θα μάθεις τον ρεαλιστικό υλισμό. Για να μην σε κουράζω, δεν λέει πουθενά ότι πρέπει να πληρώνεις τα παιδιά του διπλανού ως άτομο.
-
Όταν όμως σου δίνεται η ελευθερία επιλογής σε έναν κενό υποθετικό χρόνο επιλέγεις τον ακραίο ατομικισμό. Αυτό δείχνει προθέσεις.
-
@lap said in Νέο Ford Focus MK4:
Όταν όμως σου δίνεται η ελευθερία επιλογής σε έναν κενό υποθετικό χρόνο επιλέγεις τον ακραίο ατομικισμό. Αυτό δείχνει προθέσεις.
Απλά δείχνει την ανρθώπινη φύση, που λέω τόσα χρόνια. Ο άνθρωπος είναι κατά φύση εγωιστής και κοινωνικό ον μόνο σε μικρές κοινωνίες.
-
Αν θες να αυτομαστιγώνεσαι, για ψίχουλα, be my guest. Για πενταροδεκάρες, για ένα αυτοκίνητο των 20-30 χιλιάδων, που κάποιος άλλος αυτά τα τρώει σε ένα πρωί, δεν πρόκειται να σκάσω. Θαρρείς και έχω και 20 εκατομμύρια κάνεις Λαπ και δεν τα δίνω. Χαχαχουχα...
-
Οι μόντες συνεχίζονται! (Δεν θα το κάνω -προς το παρόν- αλλά σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον)
Ένας τύπος κατασκεύασε μια πλακέτα, που με προγραμματισμό επιτρέπει την αυτόματη απενεργοποίηση του start stop κατά την εκκίνηση του κινητήρα, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να πατάμε το κουμπάκι κάθε φορά. Επίσης παρέχει την δυνατότητα να αλλάζει στο drive mode που επιθυμούμε, διαφορετικό από το Normal με το οποίο ξεκινά by default.
Εδώ ένα βίντεο που εξηγεί την εγκατάσταση και τον προγραμματισμό (έχει υπότιτλους στα αγγλικά - κουμπί CC):
Youtube VideoΟ ίδιος τύπος, έχει γράψει και tutorial για να αντικαταστήσει όποιος θέλει τα απλά φανάρια με τα σταθερά full led. Αυτό φαίνεται αρκετά πιο περίπλοκο και απαιτεί κάποιες ηλεκτρολογικές γνώσεις.
Για λεπτομέρειες, η σελίδα του είναι:
https://www.formod.eu/ -
Εγώ άλλο σχολίασα. Σε άλλο επίπεδο είναι η αυστηρή κριτική μου.
Σχολίασα πως καθώς σου δίνεται η δυνατότητα, στο πλαίσιο στο οποίο ζεις, να αποκτήσεις κάτι εξαιρετικό, όπως ένα ακριβό γρήγορο ποιοτικό εντυπωσιακό αυτοκίνητο, δεν προτιμάς κάτι πιο γήινο και την διαφορά να την δώσεις σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε παιδιά που ζητούν βοήθεια, σε ηλικιωμένους που η ζωή τους φέρθηκε άσχημα.
Προτιμάς υπό αυτό το πλαίσιο, σε παρόντα υποθετικό χρόνο να εκπληρώσεις όλες τις ατομικές σου ανάγκες για υλισμό μέχρι τελευταίο ευρώ.Για παράδειγμα το να αγοράσεις ένα υπέρτατο ινδικό αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα να τα δώσεις σε όσους δυσκολεύονται χάνοντας μέρος της ευχαρίστησης που θα σου έδινε ένα ποιοτικό ακριβό αυτοκίνητο, για εσένα δεν είναι μια επιλογή.
Δηλαδή για εσένα το βασικό κίνητρο δεν είναι ο ανθρώπινος πόνος σε κάθε χρονική περίοδο, πλαίσιο κτλ και ο μετριασμός του με κάθε τροπο και προσπάθεια. Αλλά είναι γενικότερα η καλοπέραση του ατόμου σου και για τις τύψεις που πιθανών υπάρξουν να επικαλείσαι ένα υποθετικό σενάριο μιας άλλης θεωρίας. Μέχρι τότε όσοι ζουν την ίδια εποχή με εσένα θα τρώνε την σκόνη σου που έκαναν λάθος και δεν επέλεξαν αυτό που θα προσφέρει ηρεμία και κατευνασμό στις τύψεις σου.
Για να κρίνω και τον εαυτό μου. Ναι μου αρέσουν τα υλικά αγαθά. Προσπαθώ να βρω το όριο που θα μου προσφέρει ευτυχία. Είναι πολύ δύσκολο. Είμαι σε συνεχή διαμάχη μέσα μου ανάμεσα στην καλοπέραση και στο τι είναι ηθικό και δικαιο για τον συνάνθρωπο μου.
Και για να κρίνω την κριτική μου. Μπορεί και αυτή η δήθεν ηθική πάλη μέσα μου να είναι προσπάθεια κάλυψης των τύψεων με λογακια. -
@lap said in Νέο Ford Focus MK4:
Σχολίασα πως καθώς σου δίνεται η δυνατότητα, στο πλαίσιο στο οποίο ζεις, να αποκτήσεις κάτι εξαιρετικό, όπως ένα ακριβό γρήγορο ποιοτικό εντυπωσιακό αυτοκίνητο, δεν προτιμάς κάτι πιο γήινο και την διαφορά να την δώσεις σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε παιδιά που ζητούν βοήθεια, σε ηλικιωμένους που η ζωή τους φέρθηκε άσχημα.
Προτιμάς υπό αυτό το πλαίσιο, σε παρόντα υποθετικό χρόνο να εκπληρώσεις όλες τις ατομικές σου ανάγκες για υλισμό μέχρι τελευταίο ευρώ.Για παράδειγμα το να αγοράσεις ένα υπέρτατο ινδικό αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα να τα δώσεις σε όσους δυσκολεύονται χάνοντας μέρος της ευχαρίστησης που θα σου έδινε ένα ποιοτικό ακριβό αυτοκίνητο, για εσένα δεν είναι μια επιλογή.
Δηλαδή για εσένα το βασικό κίνητρο δεν είναι ο ανθρώπινος πόνος σε κάθε χρονική περίοδο, πλαίσιο κτλ και ο μετριασμός του με κάθε τροπο και προσπάθεια. Αλλά είναι γενικότερα η καλοπέραση του ατόμου σου και για τις τύψεις που πιθανών υπάρξουν να επικαλείσαι ένα υποθετικό σενάριο μιας άλλης θεωρίας. Μέχρι τότε όσοι ζουν την ίδια εποχή με εσένα θα τρώνε την σκόνη σου που έκαναν λάθος και δεν επέλεξαν αυτό που θα προσφέρει ηρεμία και κατευνασμό στις τύψεις σου.
Για να κρίνω και τον εαυτό μου. Ναι μου αρέσουν τα υλικά αγαθά. Προσπαθώ να βρω το όριο που θα μου προσφέρει ευτυχία. Είναι πολύ δύσκολο. Είμαι σε συνεχή διαμάχη μέσα μου ανάμεσα στην καλοπέραση και στο τι είναι ηθικό και δικαιο για τον συνάνθρωπο μου.
Και για να κρίνω την κριτική μου. Μπορεί και αυτή η δήθεν ηθική πάλη μέσα μου να είναι προσπάθεια κάλυψης των τύψεων με λογακια.Επειδή είμαστε off topic, θα σου απαντήσω με mail.
-
Απάντησε στο θέμα πολιτική, αν θες να απαντήσεις. Το έχω κλειστό το μειλ, δεν μπαίνω καν. Ούτε τον κωδικό δεν έχω. Κάπου τον έχω γράψει. Γενικά δεν το χρησιμοποιώ.
@realzeus said in Νέο Ford Focus MK4:@lap said in Νέο Ford Focus MK4:
Και για να κρίνω την κριτική μου. Μπορεί και αυτή η δήθεν ηθική πάλη μέσα μου να είναι προσπάθεια κάλυψης των τύψεων με λογακια.Επειδή είμαστε off topic, θα σου απαντήσω με mail.
-
Απίστευτο πως περνάει ο χρόνος! Τον Απρίλιο γίνεται 3 ετών.
Αίσθηση ακόμα λες και ήρθε εχθές!
Ford Focus MK4