-
Sabas,επειδή μπερδεύτηκα λίγο.
Θα δώσεις το octavia για να πάρεις για σένα φτηνό γιαπωνέζικο πόλης (υποθέτω μεταχ. ή π.χ. καινούριο swift) και θα δώσεις του χρονου και το 308 για ενα νέο c hatch ή wagon?
Στο δεύτερο μισό το έχασες. Θα δωσω Octavia για παλιό μικρό γιαπωνέζικο. Το 308 θα το κρατήσω κανονικά για την σύζυγο. Όταν θα αλλάξω αμάξι θα πουλήσω το μικρό παλιό γιαπωνέζικο και θα γίνει το 308 της συζύγου 2ο. Το καινούργιο αμάξι θα γίνει 1ο.
-
piliourits wrote:
Sabas_Thess wrote
Επειδή έγινε κουβέντα περί τούτου σε προηγούμενα posts στο 1':53' αναφέρεται (προφανώς σε επίπεδο υψηλής πιθανότητας καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρο) στο ότι το νέο 10' info θα φέρει sync 4!
Στα της μπαγκαζιερας αυτό που είπε ο φίλος θα το ρωτήσω στην αρμόδια των τροχονομικών και θα σας ενημερώσω άμεσα αν πλέον απαγορεύεται η χρήση της. Με ενδιαφέρει προσωπικά καθώς μετά από πολλές κουβέντες με οικογενειάρχες (4μελείς οικογένειες) αρχίζω και αμφιβάλω ότι αξίζει μια αγορά SUV για 1/2 ταξίδια τον χρόνο (ή ενός SW πχ) μόνο και μόνο για τον χώρο αποσκευών αν σε καλύπτουν οι εσωτερικές διαστάσεις όπως σε ένα Focus
Έτσι έχεις την δυνατότητα να πάρεις πολύ καλύτερο οδηγικά όχημα χωρίς να ξοδέψεις υπερβολικά λεφτά. Προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να πάρεις μια ακριβή Thule αν έχεις λίγους αεροδυναμικούς θορύβους, πράγμα το οποίο είναι ένας από τους δύο ανασταλτικούς παράγοντες μαζί με ένα λογικό όριο ανώτατης ταχύτητας (το οποίο έτσι και αλλιώς συνάδει με τα νόμιμα όρια αλλά και την παρουσία της συζύγου στο κάθισμα του συνοδηγού).
Για το Focus συγκεκριμένα, το μόνο που χάνεις είναι οι πολύ μικρές θέσεις παρκαρισματος στο πλάι του δρόμου ανάμεσα σε άλλα. Στο βαγκον παίρνεις ανεξάρτητη ανάρτηση πισω κι έχεις ατελείωτο χώρο και πολύ καλύτερη αεροδυναμική απ τις μπαγαζιερες, άρα θόρυβο άνεση ευκολία κατανάλωση μέχρι και οδική συμπεριφορά στις στροφές φορτωμένος.
Active wagon, η τέλεια έκδοση για ελληνική οικογένεια.
4.67m μήκος;! Θα το πω στον Iceman!
Γήπεδα έχετε και παρκάρετε;!
Μια θέση σε πυλωτή πολυκατοικίας έχουμε. Δε χρειάζεται και ελικοδρόμιο. 4.4 πχ είναι μια corolla. Περισσότερο ένα σεντάν Octavia.
Έχω βάλει στο παρελθόν εδώ φωτογραφία από το προηγούμενο σπίτι μας που πάρκαρα το Focus σε χώρο 5 - 5.1 μέτρων και απορούσαν όλοι πως το βάζω...
Όταν πρόκειται να πάμε κάπου που θα υπάρξει συμφόρηση και δυσκολία στο πάρκινγκ (πχ κέντρο), παίρνουμε το μικρότερο που ανέφερα πριν.
Στα ταξίδια που κάνω με το μεγάλο, φροντίζω να υπάρχει χώρος στάθμευσης εκεί που θα πάω έτσι κι αλλιώς για λόγους ψυχικής υγείας.
Ελάτε μια βόλτα εδώ Κρήτη και επισκευθείτε ένα χωριό ή ακόμα και πόλη, να δείτε τι παίζει που έχει η κάθε οικογένεια 1-2 αγροτικά 5+ μέτρα... Μην αγχώνεστε τόσο εύκολα...
-
Dublin wrote:
piliourits wrote:
Sabas_Thess wrote
Επειδή έγινε κουβέντα περί τούτου σε προηγούμενα posts στο 1':53' αναφέρεται (προφανώς σε επίπεδο υψηλής πιθανότητας καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρο) στο ότι το νέο 10' info θα φέρει sync 4!
Στα της μπαγκαζιερας αυτό που είπε ο φίλος θα το ρωτήσω στην αρμόδια των τροχονομικών και θα σας ενημερώσω άμεσα αν πλέον απαγορεύεται η χρήση της. Με ενδιαφέρει προσωπικά καθώς μετά από πολλές κουβέντες με οικογενειάρχες (4μελείς οικογένειες) αρχίζω και αμφιβάλω ότι αξίζει μια αγορά SUV για 1/2 ταξίδια τον χρόνο (ή ενός SW πχ) μόνο και μόνο για τον χώρο αποσκευών αν σε καλύπτουν οι εσωτερικές διαστάσεις όπως σε ένα Focus
Έτσι έχεις την δυνατότητα να πάρεις πολύ καλύτερο οδηγικά όχημα χωρίς να ξοδέψεις υπερβολικά λεφτά. Προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να πάρεις μια ακριβή Thule αν έχεις λίγους αεροδυναμικούς θορύβους, πράγμα το οποίο είναι ένας από τους δύο ανασταλτικούς παράγοντες μαζί με ένα λογικό όριο ανώτατης ταχύτητας (το οποίο έτσι και αλλιώς συνάδει με τα νόμιμα όρια αλλά και την παρουσία της συζύγου στο κάθισμα του συνοδηγού).
Για το Focus συγκεκριμένα, το μόνο που χάνεις είναι οι πολύ μικρές θέσεις παρκαρισματος στο πλάι του δρόμου ανάμεσα σε άλλα. Στο βαγκον παίρνεις ανεξάρτητη ανάρτηση πισω κι έχεις ατελείωτο χώρο και πολύ καλύτερη αεροδυναμική απ τις μπαγαζιερες, άρα θόρυβο άνεση ευκολία κατανάλωση μέχρι και οδική συμπεριφορά στις στροφές φορτωμένος.
Active wagon, η τέλεια έκδοση για ελληνική οικογένεια.
4.67m μήκος;! Θα το πω στον Iceman!
Γήπεδα έχετε και παρκάρετε;!
Μια θέση σε πυλωτή πολυκατοικίας έχουμε. Δε χρειάζεται και ελικοδρόμιο. 4.4 πχ είναι μια corolla. Περισσότερο ένα σεντάν Octavia.
Όταν πρόκειται να πάμε κάπου που θα υπάρξει συμφόρηση και δυσκολία στο πάρκινγκ (πχ κέντρο), παίρνουμε το μικρότερο που ανέφερα πριν.
Στα ταξίδια που κάνω με το μεγάλο, φροντίζω να υπάρχει χώρος στάθμευσης εκεί που θα πάω έτσι κι αλλιώς για λόγους ψυχικής υγείας.
Ελάτε μια βόλτα εδώ Κρήτη και επισκευθείτε ένα χωριό ή ακόμα και πόλη, να δείτε τι παίζει που έχει η κάθε οικογένεια 1-2 αγροτικά 5+ μέτρα... Μην αγχώνεστε τόσο εύκολα...
2 χρόνια εμένα Κρήτη, ένας από τους λόγους που έφυγα..ο συνεργάτης μου τότε, που έμεινε 1 χρόνο ακόμη δεν γλύτωσε τα νοσοκομεία πάντως.. χάλια η Κρήτη φίλε, μου εσκασε αντίθετα με αγροτικό σε μονόδρομο και δεν έκοψε ούτε μέτρο, θαύμα που ζω εγώ και άλλα 3 άτομα που είχα μέσα..
Έκανα και λίγο πλάκα για το άλλο νήμα πάντως.
Αλήθεια είναι ότι τα 4.5μ είναι κάπως σαν το ανώτερο που μπορώ να σκεφτώ για ιδιωτικό όχημα. Έχω οδηγήσει πολλές φορές van λόγω δουλειάς, αλλά είναι άλλο πράγμα.
Το Ecosport γιατί το αποκλείσατε; Πολύ μου αρέσει για δεύτερο suv-ακι..
-
2 χρόνια εμένα Κρήτη, ένας από τους λόγους που έφυγα..ο συνεργάτης μου τότε, που έμεινε 1 χρόνο ακόμη δεν γλύτωσε τα νοσοκομεία πάντως.. χάλια η Κρήτη φίλε, μου εσκασε αντίθετα με αγροτικό σε μονόδρομο και δεν έκοψε ούτε μέτρο, θαύμα που ζω εγώ και άλλα 3 άτομα που είχα μέσα..
Είναι ζόρικα στο θέμα οδηγικής παιδείας, δρόμων και γενικά του χώρου, ειδικά στα κέντρα... Πρέπει να προσέχεις και για τον άλλο, ΠΑΝΤΟΥ. Εγώ σταματάω και ας μην έχω στοπ, κοιτάω και από τις 2 ακόμα κι αν είναι μονόδρομος κτλ... Όσο αστείο και αν ακούγεται. Ο κάθε τόπος με τις δυσκολίες του δυστυχώς. Ευτυχώς όμως έχει και πολλά θετικά που το αντισταθμίζουν!
Επίσης στη πατρίδα μου την Καβάλα, υπάρχει τρομερό πρόβλημα με το πάρκινγκ στο κέντρο. Όχι μόνο δεν βρίσκεις σε ώρες αιχμής, αλλά μπορεί να πας και στα διάφορα οργανωμένα πάρκινγκ και να είναι γεμάτα!!! Εκεί να δεις τρέλα...
Υ.Γ. έκανα edit παραπάνω και ξαναέβαλα την φωτογραφία.
-
Για το Focus συγκεκριμένα, το μόνο που χάνεις είναι οι πολύ μικρές θέσεις παρκαρισματος στο πλάι του δρόμου ανάμεσα σε άλλα. Στο βαγκον παίρνεις ανεξάρτητη ανάρτηση πισω
Aνεξάρτητη ανάρτηση πίσω έχει και το Hatch στις καλές εκδόσεις. Οπότε δεν κερδίζεις κάτι με το Wagon εδώ. Το πιο βασικό που κερδίζεις είναι η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών.
Τώρα το SW το εισάγουν σε πολύ λίγες εκδόσεις (δυστυχώς του Δημήτρη δεν εισάγεται πλέον!!), ελπίζω μόνο μετά το F/L να ξακινήσει πάλι η εισαγωγή περισσότερων εκδόσεων.
-
Dublin wrote:
Είναι ζόρικα στο θέμα οδηγικής παιδείας, δρόμων και γενικά του χώρου, ειδικά στα κέντρα... Πρέπει να προσέχεις και για τον άλλο, ΠΑΝΤΟΥ. Εγώ σταματάω και ας μην έχω στοπ, κοιτάω και από τις 2 ακόμα κι αν είναι μονόδρομος κτλ... Όσο αστείο και αν ακούγεται. Ο κάθε τόπος με τις δυσκολίες του δυστυχώς. Ευτυχώς όμως έχει και πολλά θετικά που το αντισταθμίζουν!
Επίσης στη πατρίδα μου την Καβάλα, υπάρχει τρομερό πρόβλημα με το πάρκινγκ στο κέντρο. Όχι μόνο δεν βρίσκεις σε ώρες αιχμής, αλλά μπορεί να πας και στα διάφορα οργανωμένα πάρκινγκ και να είναι γεμάτα!!! Εκεί να δεις τρέλα...
Υ.Γ. έκανα edit παραπάνω και ξαναέβαλα την φωτογραφία.
Καλά, τα σπάει η Κρήτη γενικά, οδηγικά μιλάω, και κάτι αλλά θέματα (που εγώ δεν είχα ποτέ, πέρασα τέλεια, να σκεφτείς στα Σφακιά με περνάγανε για Σφακιανο!).
Εγώ, και λόγω δεκαετιών με δίκυκλα, έτσι οδηγώ και στην Αθήνα, μονόδρομους κοιτάω και τις 2 πλευρές, θέλει πολύ προσοχή παιδιά.
Έτσι χάλια όπως είναι στημένες οι πόλεις μας δύσκολο το πάρκινγκ. Θυμάμαι Καβάλα, είχα μείνει 1 εβδομάδα για δουλειά πριν 3-4 χρόνια, χαμός! Και νομίζω γραφανε.
-
Στο άλλο θέμα ο iceman7 γράφει για τα 'τζιποτράκτερα' με το οποίο συμφωνώ. Δεν είναι καθεαυτό το μήκος το πρόβλημα. Το μήκος θα ζορίσει μόνο τον ιδιοκτήτη μόνο σε κάποιες περιπτώσεις παρκαρισματος, αλλά το βάγκον έχει ατελείωτο χώρο και στις υπόλοιπες διαστάσεις του είναι 'κανονικό αυτοκίνητο'. Τα μεγάλα suv είναι ογκώδη σε όλες τις διαστάσεις τους, μπλοκάρουν και το οπτικό πεδίο 'ολοτρόϋρα' όπως ένα βανάκι, κι αναλογικά προσφέρουν ίσως λιγότερο ωφέλιμο χώρο απ τα βάγκον, ο κόσμος τα αγοράζει κυρίως για το μπούγιο και το φαίνεσθαι.
-
Για να συνεχίσω κι εγώ το οφ τόπικ με τις μπαγκαζιέρες, θα συμβούλευα τον φίλο να αγοράσει ποιοτικές μπάρες για να είναι όσο γίνεται πιο αθόρυβες κυρίως όταν αφαιρείται η μπαγκαζιέρα και αλουμινίου για να μην οξειδώνονται.
Κατα τα άλλα μια χαρά κάνει τη δουλειά της και η ελληνική hermes με τα μισά λεφτα από τη θούλη.
Επίσης πέρασα προχτές το φιεστα κτεο στο οποίο έχω μια 360άρα hermes και μου είπαν ότι πλέον απαγορεύονται. Τον ρώτησα αν χρειάζονται κάποια άδεια και μου είπε όχι, απλά έπρεπε λέει να με ενημερώσει για την καινούρια οδηγία που τους ήρθε. Στις παρατηρήσεις δεν έγραψε κάτι πάντως.
Χαχαχα, off topic; Μόνο off topic συζητήσεις έχει αυτό το forum. Οι μισοί που σχολιάζουν δεν έχουν καν Ford....
Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Νομίζω θα αγοράσω κάποια από την αντιπροσωπεία, δεν έχω αποφασίσει αν θα πάρω από τις φθηνές Thule ή μια G3.
-
Για το θέμα της μπαγκαζιέρας και την νόμιμη χρήση αυτής επιβεβαίωσα από πολλαπλές πηγές ότι συγκαταλέγεται σε όλα εκείνα τα 'αξεσουάρ' τα οποία για να είναι νομότυπα θα πρέπει να είναι αναγραφόμενα στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (όπως κοτσαδορος, s/r, φιμέ τζάμια κλπ).
Βέβαια δεν υφίσταται διαδικασία ώστε μέσω της διεύθυνσης συγκοινωνιών να περαστούν ως after sales στην άδεια οπότε όλα αυτά συγκαταλέγονται στην γκρίζα ζώνη που τα φέρουμε με δική μας ευθύνη.
Όλα αυτά είναι παραβάσεις του ΚΟΚ και επιπλέον γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι ύστερα από τροχαίο με υλικές κατά το οποίο έπεσε όχημα πίσω απο άλλο στο τέλος πλήρωσε ο μπροστά τον πίσω γιατί έφερε παράνομα προτεταμένο κοτσαδορο.
-
Όλα αυτά είναι παραβάσεις του ΚΟΚ και επιπλέον γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι ύστερα από τροχαίο με υλικές κατά το οποίο έπεσε όχημα πίσω απο άλλο στο τέλος πλήρωσε ο μπροστά τον πίσω γιατί έφερε παράνομα προτεταμένο κοτσαδορο.
Νομίζω ότι πολύ σωστά πλήρωσε ο μπροστά. Κάποια στιγμή πρέπει να τιμωρηθούν όλοι οι π@πάρες που έχουν τοποθετήσει ένα σταθερό κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο τους, χωρίς ποτέ να έχουν κοτσάρει τίποτα, μόνο και μόνο για 'προστασία' του προφυλακτήρα τους. Και στην πράξη στο παρκάρισμα να είναι συνήθως 'ακουστικοί' τύποι... Πάντα οι μπροστινές πινακίδες μου έχουν βαθουλώματα από τέτοιες πρακτικές.
Το ίδιο (και πολύ παραπάνω, γιατί είναι τρομερά επικίνδυνα) πρέπει να ισχύσει και με τα παράνομα bull bars!
-
Τι παιχτηκε με το φορουμ ρε παιδιά; βαζω ένα απλό κομεντ για να επανελθει το τοπικ στις πρωτες σελιδες που κυκλοφορει υπο κανονικες συνθηκες.
-
@ntou Εκσυγχρονισμός. Ήρθε η ανάπτυξη!
-
Πρώτο post μετά την αναβάθμιση!!1
Κοιτώντας στο car έπεσα πάνω σε 4 ενδιαφέρουσες αγγελίες!!
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/24781877-ford-focus
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36165371-ford-focus
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/22628904-ford-focus
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/31473857-ford-focusΕπειδή αγόρασα πρόσφατα μου φάνηκαν πολύ χαμηλές οι τιμές και πήρα ένα τηλέφωνο. Είναι εισαγωγής από Ρουμανία. Για πείτε καμία άποψη οι πιο έμπειροι. Αν είναι οκ τα αμάξια και με δεδομένη την έλλειψη στοκ σε καινούργια τα λες και εξαιρετική ευκαιρία!!!
-
@nascar1 said in Νέο Ford Focus MK4:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/31473857-ford-focusΕπειδή αγόρασα πρόσφατα μου φάνηκαν πολύ χαμηλές οι τιμές και πήρα ένα τηλέφωνο. Είναι εισαγωγής από Ρουμανία. Για πείτε καμία άποψη οι πιο έμπειροι. Αν είναι οκ τα αμάξια και με δεδομένη την έλλειψη στοκ σε καινούργια τα λες και εξαιρετική ευκαιρία!!!
Το ΒΑΣΙΚΟ ερώτημα είναι ΠΟΣΑ χιλιόμετρα έχουν? Γιατί οι τιμές είναι πολύ καλές και χαμηλές για να είναι αληθινές. Εδώ στην Ρουμανία πωλούνται πιο ακριβά και έρχονται με αυτή την τιμή τελική στην Ελλάδα που πρέπει να προστεθούν μεταφορικά + κέρδος εμπόρου + πινακίδες και άδεια + ΚΤΕΟ + ΕΤΤ? Εμένα κάτι μου βρωμάει...
-
@fanis75 said in Νέο Ford Focus MK4:
Το ΒΑΣΙΚΟ ερώτημα είναι ΠΟΣΑ χιλιόμετρα έχουν? Γιατί οι τιμές είναι πολύ καλές και χαμηλές για να είναι αληθινές. Εδώ στην Ρουμανία πωλούνται πιο ακριβά και έρχονται με αυτή την τιμή τελική στην Ελλάδα που πρέπει να προστεθούν μεταφορικά + κέρδος εμπόρου + πινακίδες και άδεια + ΚΤΕΟ + ΕΤΤ? Εμένα κάτι μου βρωμάει...
Ένα εξ' αυτών είναι με 400 χιλιόμετρα μόλις. Επειδή και εμένα μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό το μοιράστηκα εδώ στο φόρουμ για να βρεθεί η παγίδα. Αλλιώς χωρίς "λάκκο" είναι σχεδόν χάρισμα!!!
Υ.Γ. Στο πρώτο unread ρε παιδιά πως πάμε???
-
Είναι αρκετά φτωχά σε εξοπλισμό (παρ όλα αυτά έχουν βλέπω clima) και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι του 19 (ίσως αρχές 19) εξηγείται κάπως η τιμή. Έχουν και τα φώτα με τις λάμπες αλογόνου παντού (άλλαξε τέλος του 19 αυτό και η μεσαία έχει λάμπα LED).
Για κάποιον που είναι σίγουρος ότι χρειάζεται πετρέλαιο και ένα αυτοκίνητο καλό σαν βάση, να κάνει την δουλειά του, η τιμή είναι καλή. Αρκεί όμως να μην έχει γίνει μαλαγανιά με τα χιλιόμετρα ή τα σέρβις ή οτιδήποτε άλλο... Υπ όψιν επίσης ότι τα λάστιχά τους κοντεύουν 3 έτη.
-
@dimitriscsd said in Νέο Ford Focus MK4:
Είναι αρκετά φτωχά σε εξοπλισμό (παρ όλα αυτά έχουν βλέπω clima) και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι του 19 (ίσως αρχές 19) εξηγείται κάπως η τιμή. Έχουν και τα φώτα με τις λάμπες αλογόνου παντού (άλλαξε τέλος του 19 αυτό και η μεσαία έχει λάμπα LED).
Για κάποιον που είναι σίγουρος ότι χρειάζεται πετρέλαιο και ένα αυτοκίνητο καλό σαν βάση, να κάνει την δουλειά του, η τιμή είναι καλή. Αρκεί όμως να μην έχει γίνει μαλαγανιά με τα χιλιόμετρα ή τα σέρβις ή οτιδήποτε άλλο... Υπ όψιν επίσης ότι τα λάστιχά τους κοντεύουν 3 έτη.
Σχετικά με τα ελαστικά επειδή η διάσταση 205/60/16 δεν είναι και η πιο οικονομική γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να βάλω 205/55/16? Ξέρω πως βγαίνουν πάνω από 3% αλλά αν μπορεί να γίνει και ανάλογο calibration ώστε να δείχνουν τα όργανα σωστή απόσταση και χιλιόμετρα θα το κάνω. Υπάρχουν πολύ περισσότερες και πιο ποιοτικές επιλογές.
Επίσης κάτι άλλο που με απασχολεί είναι οι προδιαγραφές και το υψηλό κόστος του λαδιού καθώς βγάζει μόνο η castrol και πρέπει να το χρεώνουν αρκετά. Για όσο είμαι εγγύηση προφανώς δεν θα αλλάξω λάδι αλλά αργότερα σκέφτομαι και άλλες επιλογές στα 0-20 ...
-
Δεν είναι ακριβό το Castrol, €10/λίτρο το πληρωνα στην αντιπροσωπεία.
-
Σίγουρα δεν μιλάμε για το ίδιο λάδι. Ford-Castrol Magnatec WSS-M2C952-A1 λέει το εγχειρίδιο.
https://www.theloladia.gr/el/0w-20/castrol-magnatec-professional-diesel-0w-20-1l.html ενδεικτική τιμή...
-
Σίγουρα δεν μιλάμε για το ίδιο λάδι. Ford-Castrol Magnatec WSS-M2C952-A1 λέει το εγχειρίδιο.
https://www.theloladia.gr/el/0w-20/castrol-magnatec-professional-diesel-0w-20-1l.html ενδεικτική τιμή...
Δεν έχω πλέον τις αποδείξεις από το σέρβις, όμως θυμάμαι ότι το 0w-20 που βάζανε στο Κούγκα (Magnatec ηταν) μου το χρέωναν €10.48 και ένα μπουκάλι που είχα ζητήσει για να έχω μήπως χρειαστέι να συμπληρώσω μου το είχαν δώσει δωρεάν.
Ford Focus MK4